Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Paul David Tripp Március 15
  2024-03-14 21:09:55, csütörtök
 
  Március 15

Bármikor, amikor megkérdőjelezed Isten bölcsességét, vagy átléped a határait, azt mondod magadnak, hogy okosabb vagy Istennél.

Ez egyike azoknak a "helyedre tett" válaszoknak. Isten beszél Jóbhoz, és merész vonásokkal húzza meg a Teremtő és a teremtmény közötti különbségtétel vonalát. Ez Isten fenségének és Jób kicsinységének megdöbbentő leírása. Ezeket a szavakat újra és újra el kell olvasnunk:
Ekkor megszólalt az ÚR a viharban, és ezt mondta Jóbnak: Ki akarja elhomályosítani örök rendemet tudatlan szavakkal? Övezd hát föl derekadat férfiasan! Én kérdezlek, te meg oktass engem! Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd el, ha tudsz valami okosat! Tudod, ki szabta meg annak méreteit, vagy ki feszített ki fölötte mérőzsinórt? Mire vannak erősítve oszlopai, vagy ki helyezte el sarokkövét, amikor együtt vigadoztak a hajnali csillagok, és ujjongtak mind az istenfiak? Ki zárta el ajtókkal a tengert, amikor buzogva előtört a föld gyomrából, amikor felhőbe öltöztettem, és sűrű homállyal takartam be, amikor határt szabtam neki, zárat és ajtókat raktam rá, és ezt mondtam: Eddig jöhetsz, tovább nem, itt majd megtörnek büszke hullámaid! (Jób 38:1-11)
Nyisd ki a Bibliádat, és olvasd tovább a 40. fejezetet. Engedd, hogy szíved befogadja Isten bölcsességének és hatalmának nagyságát. Hagyd, hogy a lelked megpihenjen az ő fenségének lenyűgöző csodálatában. Aztán emlékezz a saját kicsinységedre és gyarlóságodra. Engedd, hogy megalázzon az, hogy milyen keveset tudsz, és milyen kevés dologra vagy képes. Kezdd el elfogadni azt a teljesen nevetséges ésszerűtlenséget, hogy valaha is azt gondoltad, hogy bármilyen helyzetben, helyen vagy kapcsolatban valaha is lehetséges lenne, hogy okosabb legyél Istennél. Nevess a saját nagyszerűséged téveszméjén. Gúnyold ki a saját dicsőséged illúzióját. És alázatos hálával a megalázó kegyelemért borulj le és imádd Istent.
Miután leborultál és imádtad Istent, állj fel és szolgáld ezt a félelmetes dicsőségű Személyt. Ne kérdőjelezd meg az Ő akaratát. Ne engedd, hogy azt gondold, hogy az Ő határai rosszul vannak elhelyezve. Légy hálás, hogy az ő fensége a védelmed, az ő dicsősége a motivációd, az ő kegyelme a segítséged, és az ő bölcsessége az útmutatásod. Ő végtelenül okosabb nálad és nálam a legragyogóbb pillanatainkban is.

További tanulmányozásra és bátorításra: Jób 38:1-42:6

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A szív és a cselekvés egységessége
  2024-03-14 07:10:19, csütörtök
 
  A szív és a cselekvés egységessége

Jeremiást síró prófétának nevezték, mert egy lezüllött korban, a háború pusztítása közepette prédikált a makacs népnek. Mégis mindig erőt és bátorságot találok, amikor ennek az öreg, melankolikus prófétának a szavait olvasom. Olvasd el Jeremiás 32. fejezetét a saját áldásodért, majd mondd el ezt a rövid, egyszerű imát gyermekedért, amely ebből a fejezetből származik.

Felséges Uram,
Te teremtetted az eget és a földet nagy hatalmaddal és kinyújtott karoddal.
Semmi sem túl nehéz Neked. Most kérlek, add meg ____________________ a szív és a tettek egységességét, hogy féljen Téged a saját és az utána következő gyermekei javára. Jézus nevében. Ámen.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
A csonk és a facsemete
  2024-03-14 06:59:42, csütörtök
 
  A csonk és a facsemete

,,Amire ugyanis képtelen volt a törvény, mert erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor bűnért való áldozatként tulajdon Fiát küldte el a bűnös testhez hasonló formában, és kárhozatra ítélte a bűnt a testben, hogy a törvény követelése teljesüljön bennünk, akik nem test szerint járunk, hanem Lélek szerint." (Róma 8:3-4)

Egyszer egy öreg almafa gyökerét fejszével vágták ki, alig hagyva meg a föld feletti csonk nyomát. Az öreg fát nemcsak kivágták, hanem halálosan megsebesítették, és soha többé nem termett vadalmát. A gyümölcsös tulajdonosa ezután a kiszáradt csonkba egy Golden Delicious alma virágát hozó ágat oltott. Idővel a csonk tövéből egy erős facsemete nőtt ki, amely... mit is termett? Vadalmát? Kizárt dolog. A gyümölcs az élő oltvány, nem pedig az öreg csonk identitását és sajátosságait vette fel. Ez egy új gyümölcs volt egy új fáról. A gyümölcsös tulajdonosa nagyon örült ennek. De a munkája még nem ért véget. Még le kellett vágnia a vadalma szívóhajtásait, amelyek a csonkból hajtottak ki. Mindaddig, amíg ezt megtette, a Golden Delicious facsemete virágzott.
Ez a lelkipásztoromtól származó hasonlat csodálatos szóképként szolgál arra, hogy Krisztusban új teremtményekként halottak vagyunk a bűn számára, de élünk Istennek. Ezt a fogalmat nehéz felfogni, mert bár a Biblia azt mondja, hogy halottak vagyunk a bűnnek, néha mégsem érezzük így! A tuskó és a facsemete története tisztázza ezt. "Ezért, testvérek, kötelességünk - de nem a bűnös természetnek -, hogy aszerint éljünk... Ha a Lélek által megölitek a test vétkeit, akkor élni fogtok" (Róm 8:12-13). És ezért nekünk, akik felvettük Krisztus identitását és megkülönböztető jegyeit, kötelességünk, hogy elpusztítsuk a bűnnek azokat a szívóhajtásait, amelyek, ha nem vigyázunk, megfosztanak minket az Istennek tetsző gyümölcstől.
Te egy Golden Delicious alma vagy az Atya szemében! "Nem romlandó magból, hanem romolhatatlan magból születtetek újjá, Isten élő és maradandó igéje által" (1Péter 1:23). Minden jogod, minden okod és minden erőforrásod megvan ma arra, hogy növekedj és olyan gyümölcsöt teremj az életedben, amely a gyümölcsöskert tulajdonosának tetszik.

Segíts, Uram, hogy ma felismerjem a bűnnek azokat a hajtásait az életemben. És aztán adj erőt, hogy elpusztítsam azokat a bűnös dolgokat, amelyek azzal fenyegetnek, hogy uralmuk alá hajtanak.

Joni Eareckson Tada

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.