Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az Ő világossága és dicsősége
  2024-03-12 22:55:15, kedd
 
  Március 12

Az Ő világossága és dicsősége

,,Elpirul a sápadt hold, szégyenkezik az izzó nap, mert a Seregek URa lesz a király a Sion hegyén és Jeruzsálemben, és vénei előtt dicsőség ragyog." (Ézsaiás 24:23)

A tél szürke égboltja végre felszakad, és a tavasz ragyogó napsugara berobban, megérinti arcunkat és megsimogatja vállunkat. A hosszú téli időszaknak már majdnem vége, és ó, mennyire hálásak vagyunk a melegebb napokért. Természetünkből fakad, hogy szeretjük a fényt. Nos... nem mindnyájan. Sokan szeretik "a sötétséget a világosság helyett, mert cselekedeteik [gonoszak]" (János 3:19). Körbeutaztam a világot, és mindig meglepődtem, hogy milyen sötétté teszik a szállodai bárokat nappal (és hogy milyen sokan látogatják őket). Amikor elhaladsz a társalgók vagy a felnőtt könyvesboltok mellett, nem tudod nem észrevenni: nincsenek ablakok.
A fény természete, hogy leleplezze és megmutassa a dolgokat olyannak, amilyenek. A fény természete, hogy gyógyít és táplál, melegít és megnyugtat. A fény természete, hogy visszaszorítja a sötétséget (észrevetted már, hogy egy szobát egyetlen gyertya is képes megvilágítani?). A sötétség nem kerekedik felül a fényen; a fény behatol a sötétségbe. A fény mindig támadásban van. A fény egy kicsit olyan, mint Isten. Nem, nagyon is hasonlít Istenre!
A mennyország a Bárány által fog ragyogni, aki a lámpás. A mennyben annyi fény lesz, hogy a nap is megszégyenül. A Mindenható Úr dicsőségesen fog uralkodni. Isten dicsősége és az ő világossága kéz a kézben járnak. A menny egy dicsőséggel és világossággal teli hely.
Ha a mai nap egyike azoknak a fényes tavaszi napoknak, amelyek felvidítanak téged, vedd úgy, mint egy utalást a hamarosan eljövendő napra, amikor a Bárány lesz a Lámpás. A mennyben, mint a gyémántok, prizma-szerű dicséretet fogunk sugározni, ahogy lényünk minden aspektusa visszatükrözi és megtöri az ő fényét és dicsőségét.

A következő szép tavaszi napon kisétálok a szabadba, arcomat a nap felé fordítom, felemelem a kezem, és dicsőítelek téged, a világ világosságát, az Atya dicsőségét.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 13
  2024-03-12 22:39:13, kedd
 
  Március 13

Nem kell aggódnod amiatt, hogy a világod irányítás alatt van-e. Isten uralkodik. Csak meg kell tanulnod bízni benne, amikor az uralma nem nyilvánvaló.

Mindenhol kerestem. Kerestem fent és lent. Nem volt olyan fiók, szekrény vagy sötét zug, amit ne túrtam volna fel keresés közben. Még a kocsihoz is kimentem kétszer, hogy megbizonyosodjak róla, nem hagytam-e ott. A dosszié fontos papírokat tartalmazott, és valahol elvesztettem. Annyira frusztráló volt. És a sok keresgélés után ugyanolyan elveszett volt, mint amikor elkezdtem. Aznap este döbbentem rá, hogy az elveszett aktám azt mutatja, milyen kevéssé tudom irányítani a saját életemet. Még a kis világom fölött sincs szuverenitásom, ami garantálná, hogy soha nem veszítek el fontos dolgokat. Kicsit ijesztő lehet belegondolni. Neked és nekem nagyon kevés hatalmunk és ellenőrzésünk van az életünk legfontosabb dolgai felett. Te és én nem tudjuk, mi fog történni legközelebb. Fogalmunk sincs, mi lesz a tányérunkon a jövő héten vagy a következő hónapban. Kevés hatalmunk van az életünkben lévő legfontosabb emberek felett, kevés hatalmunk van a helyzetek felett, amelyekben élünk, és szinte semmi befolyásunk sincs az életünk helyszínei felett.
Ha őszintén szembenézel azzal, hogy nem rendelkezel szuverenitással a saját életed felett, az vagy szorongást vagy megkönnyebbülést okoz. A szorongás Istenről való megfeledkezést jelent. Annak a gondolatnak az eredménye, hogy az élet a te válladon nyugszik, hogy a te feladatod, hogy mindent megoldj és rendben tartsd a dolgokat. Aggasztó azt gondolni, hogy az életben az a dolgod, hogy eléggé megdolgozz magadnak az emberek, helyszínek és helyzetek feletti irányításért, hogy biztos lehess abban, hogy megkapod, amire szerinted szükséged van, és elérhesd, amit szerinted el kell érned. Ha ebbe a gondolkodásmódba esel, az életed aggodalommal lesz terhes, és a szíved tele lesz rettegéssel.
De van egy sokkal jobb megközelítés is. Ez az Istenre való emlékezés. Abban a megkönnyebbülésben nyugszik, hogy bár nem úgy tűnik, mégis az életed annak gondos irányítása alatt áll, aki meghatározza a bölcsességet, a hatalmat és a szeretetet. Mindazokban a pillanatokban, amikor az élet kicsúszik az irányításod alól, nem csúszik ki az Ő irányítása alól: ,,mert az ő uralma örök uralom, és királysága megmarad nemzedékről nemzedékre.... tetszése szerint bánik az ég seregével és a föld lakóival. Senki sem foghatja le a kezét, és senki sem mondhatja neki: Mit csinálsz?" (Dán 4:31-32).
Látod, a nyugalmat nem a te irányításodban találod meg, hanem Isten abszolút uralmában minden felett. Soha nem leszel olyan helyzetben, helyen vagy kapcsolatban, amely nem az Ő irányítása alatt áll.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 97

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nyisd meg szemeit
  2024-03-12 07:29:37, kedd
 
  Nyisd meg szemeit


A szemünkben lévő könnyeket néha ima által szemcseppekké alakítjuk át a tékozló gyermekeinkért. Ahogy könnyeinken keresztül imádkozunk, az Úr meghallgatja kéréseinket és megnyitja tékozlóink szemét. A Bibliának sok mondanivalója van arról, hogy Isten képes megnyitni a megvakult szemeket. Tedd ma magadévá ezt az imádságot:

Uram, nyisd meg a szemét, hogy lásson.
Megnyitod a vakok szemét, és felemeled a meggörnyedteket. Most arra kérlek, hogy adjál ____________________ szívet, hogy megértse akaratodat, szemet, hogy lássa utadat, és fület, hogy meghallja Igédet.
Ez az én állandó imádságom, hogy Te, a dicsőség Atyja, add gyermekemnek a bölcsesség és kinyilatkoztatás lelkét Krisztus megismerésében, hogy szíve szemei megvilágosodjanak, hogy megismerje Krisztus elhívásának reménységét, Krisztus dicsőséges örökségének gazdagságát a szentekben, és Krisztus hatalmának túláradó nagyságát azokon, akik hisznek.
Uram, hogy megnyíljanak szemei... kend meg szemeit a Te keneteddel. Nyisd meg értelmét, hogy megértse a Szentírást. . . . Nyisd meg szemeit, és fordítsd őt a sötétségtől a világossághoz, a Sátán hatalmától Hozzád, hogy bűnbocsánatot nyerjen és örökséget azok között, akik a benned való hit által megszentelődtek.
Add meg neki annak bizonyságtételét, aki azt mondta: "Egyet tudok: bár vak voltam, most látok".

(A 2 Királyok 6:17; Zsoltárok 146:8; 5Mózes 29:4; Efézus 1:16-20; Máté 20:33; Jelenések 3:18; Lukács 24:45; Apostolok Cselekedetei 26:18; János 9:25 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5899
  • e Hét: 39675
  • e Hónap: 68987
  • e Év: 256789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.