Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Paul David Tripp Március 10
  2024-03-09 22:44:29, szombat
 
  Március 10

A külső dolgok, bármennyire is zavaróak, nem olyan veszélyesek, mint a benned lévő rendetlenség, és erre ott van neked Jézus kegyelme.

Hallgasd Jézus szavait: ,,Ismét odahívta a sokaságot, és így szólt hozzájuk: Hallgassatok rám mindnyájan, és értsétek meg! Nincs semmi, ami kívülről az emberbe jutva tisztátalanná tehetné őt; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná. Ha valakinek van füle a hallásra, hallja! Amikor azután a sokaságot elhagyva bement a házba, megkérdezték tanítványai a példázatról. Ő pedig ezt mondta nekik: Ti is ennyire értetlenek vagytok? Nem értitek, hogy ami kívülről megy be az emberbe, az nem teheti tisztátalanná, mert nem a szívébe megy, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül? Jézus ezzel tisztának nyilvánított minden ételt, és hozzátette: Ami az emberből kijön, az teszi őt tisztátalanná. Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaság, lopás, gyilkosság, házasságtörés, kapzsiság, gonoszság, csalás, kicsapongás, irigység, rágalmazás, gőg, esztelenség. Ezek a gonoszságok mind belülről jönnek, és teszik tisztátalanná az embert." (Mk 7:14-23)
Jézus nagyon erőteljes dolgot mond. Nem győzheted le a bűn katasztrófáját azzal, hogy elszakítod magad a bűnös emberektől, helyektől vagy tapasztalatoktól. Nos, ez lehet, hogy nagyon jó dolog, de soha nem fogja megszüntetni a bűn problémáját. Ha le tudnád győzni a bűnt azzal, hogy elhatárolódsz annak külső megnyilvánulásaitól, akkor Jézusnak soha nem kellett volna eljönnie. Nézd, mi nem a középkori szerzetesek vagyunk, akik úgy gondolták, hogy a bűn legyőzésének módja az, hogy nagy falak mögé elzárkózunk a bűnös világtól. Tudjuk, hogy azok a szerzetesek megismételték mindazokat a gonoszságokat, amelyek jelen voltak abban a világban, amelyből menekülni akartak. Tudjátok, mi volt a kolostorok nagy hibája? Egyszerű a válasz - beengedték az embereket. Amikor az emberek besétáltak a falakon belülre, magukkal hozták bűnös szívüket, és emiatt újrateremtették mindazt, ami elől menekülni akartak.
Szavaival Jézus arra hív minket, hogy alázatosan ismerjük be, hogy a legnagyobb veszélyt nem a rajtunk kívül leselkedő bűn jelenti mindnyájunkra nézve, hanem a szívünkben még mindig ott lakozó gonoszság. Ha ezt egyszer beismerjük, akkor kezdünk el lelkesedni Isten kegyelme iránt Jézus Krisztusban. Ha a legnagyobb problémád rajtad kívül él, akkor valójában nincs szükséged kegyelemre, csak helyzeti vagy kapcsolati változásra. Megértem, hogy sokan, akik kereszténynek mondják magukat, miért nem lelkesednek a kegyelemért. Ha úgy gondolod, hogy a környezeted a te problémád, akkor nem fogod megbecsülni a kegyelmet, de ha egyszer beismered, hogy te magad vagy a legnagyobb problémád, akkor ünnepelni fogod a kegyelmet, amely megment téged önmagadtól.

További tanulmányozásra és bátorításra: Róma 3:21-31

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság
  2024-03-09 08:43:13, szombat
 
  Mennyei Atyám! Szükségem van Rád, mert Te vagy az egyetlen aki meg tudsz nyugtatni és le tudod csendesíteni gondolataimat.  
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Lélekmentés
  2024-03-09 08:39:47, szombat
 
  "Legyetek egyszerűen emberek az emberek között. Őrizzétek meg tisztán magatokat hibáiktól és vétkeiktől, de vegyüljetek el közöttük tökéletes szeretettel és rokonszenvvel, éreztetve, hogy megtennétek mindent, amire csak erőtökből telik, hogy Krisztushoz hozzátok őket."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyságtevés
  2024-03-09 08:32:34, szombat
 
  Menj és mondd el. Jézus azt mondta, hogy ezt tegyük. Ezt bárki megteheti. Ne hagyd, hogy bárki azt mondja, hogy nem tudod megtenni. Nem kell sok verset megtanulnod, vagy egy bonyolult vázlatot bemagolnod. Nem kell jó szónoknak vagy megnyerő személyiségnek lenned. Nem kell engedélyt kérned senkitől, hogy elmondhasd a történetedet. Nem kell könyvet vagy prédikációt írnod. Nincs szükséged nagy közönségre. Elkezdheted egy emberrel. Menj, és mondd el, mit tett érted Jézus!

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.