Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Egy imádság Ágoston Vallomások című művéből
  2024-03-26 22:15:15, kedd
 
  Egy imádság Ágoston Vallomások című művéből

Aurelius Augustinus, aki Kr. u. 354-ben született, zseniális, de teljesen erkölcstelen fiatalember volt. Édesanyja, Mónika három évtizeden át imádkozott érte, követte őt Afrikából Olaszországba, sírva, könyörögve, és örökös imádságrakétákkal támadta az eget. Az Úr végül csodálatos módon válaszolt, mert Mónika önfejű fia végül a keresztény történelem egyik legbefolyásosabb alakja lett.
Amikor gyermekem egyetemre indult, nagy erőt merítettem Ágoston önéletrajzának, a Vallomásoknak az olvasásából, amelyet imádság formájában írt. A könyvben található mondatokat felhasználva fogalmaztam meg ezt a kérést:

Uram,
A Te mindenhatóságod nincs távol tőlünk, még akkor sem, amikor mi távol vagyunk Tőled, és a Te hűséges irgalmasságod messziről lebeg felettünk. Életünknek ebben a bizonytalan időszakában kérlek, tartsd vissza ____________________ az idegen bűnöktől. Nyújtsd ki kezedet felülről, és húzd ki lelkét a sötétségből. Szúrd át most is szívét szereteteddel, vezesd őt belső szúrásaiddal és gondviselésed titkos sugallataival, és állítsd szégyenletes hibáit arca elé, hogy lássa és gyűlölje azokat. Menj, Uram, és cselekedj: gerjeszd fel és hívd vissza; lobbantsd lángra és vonzd hozzád; gerjeszd fel és légy kedves hozzá; hadd szeressen most Téged; hadd fusson hozzád.

Mónika évekig várt arra, hogy Ágoston Krisztushoz jöjjön, de hamar elmondta volna neked, hogy megérte. Várjatok az Úrra; adjatok neki időt, hogy munkálkodhasson.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mi van, ha?
  2024-03-26 21:53:20, kedd
 
  Mi van, ha?

,,Mert ha a halottak nem támadnak fel, Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok. Sőt akkor azok is elvesztek, akik Krisztusban hunytak el. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk." (1Kor 15:16-19)

Egyszer hallottam egy keresztényt egy vallási televíziós műsorban, aki vidáman mondta: "A keresztény élet olyan nagyszerű, hogy akkor is elhinném, ha nem lenne igaz". A műsor vezetője egyetértett vele, és hozzátette: "Még ha a végén kiderülne is, hogy az egész nem igaz, akkor is örülnék az összes lelki tanításnak, amely segített nekünk jobb életet élni". Valami nem esett jól a szavaikban. Vajon őszintén azt mondanánk, hogy "amúgy is jó volt az élet", ha végül kiderülne, hogy a szcientológia a valódi válasz?
Pál apostolnak volt válasza: "Ha csak erre az életre van reményünk Krisztusban, akkor jobban kell sajnálni minket, mint bárki mást" (kiemelés hozzáadva). Ennyire döntő jelentőségű Krisztus feltámadása. Ha Krisztus nem támadt fel a halálból, akkor a hitünk nemcsak hiábavaló, hanem egyenesen gúnyolódás. A fájdalmunknak nincs értelme. Ha nincs feltámadás, a világegyetemet a kockadobás irányítja. A vallási műsor házigazdáival ellentétben én nem mosolyognék erőtlenül, és nem mondanám azt, hogy "Hát, megérte megpróbálni". Összeomlanék a rémülettől.
"Krisztus pedig valóban feltámadt a halálból, az elalvók első gyümölcse" (1Kor 15:20). Szánjatok rá egy pillanatot, és gondoljátok végig mindazt, amit Krisztus feltámadása jelent. A kereszt Isten igazságosságát és szentségét elégítette ki. Megnyílt egy út, amelyen keresztül megismerhetjük az Atyát. Nemcsak a lelkünk, hanem a testünk is megváltásra kerül egy napon. Szenvedésünk nem hiábavaló, és megpróbáltatásaink beleillenek egy tervbe, amely a mi javunkat és Isten dicsőségét szolgálja. Megmenekültünk a pokoltól. A mennyország az örökségünk. Halleluja, Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!

Megkönnyebbültem, hogy nem a nagypénteké volt az utolsó szó... hanem a vasárnapé! Hála neked, Uram, mindazért, amit a feltámadásod jelent.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 27
  2024-03-26 21:26:48, kedd
 
  Március 27

Kelj fel, és bátran nézz szembe az élettel, mert Isten gyermekeként nem a saját erőd és bölcsességed korlátaira vagy utalva.

A Galata 2:20 jól érzékelteti, hogy ki vagy Isten gyermekeként, és mit kaptál:

1. A MEGVÁLTÁS-TÖRTÉNELMI TÉNYÉNEK KIJELENTÉSE. "Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve". Amit Pál itt mond, az óriási jelentőségű. A golgotai kereszten Jézus nem az általános megváltó képességet vásárolta meg. Nem azért halt meg, hogy lehetővé tegye a megváltást. Nem, Jézus neveket vitt a keresztre. Konkrétan és ténylegesen érted és értem halt meg. Az Ő halála ugyanolyan hatékony volt számunkra, mintha mi magunk haltunk volna meg. Mivel a mi képviselőnkként halt meg, halála kiengesztelte Isten haragját ellenünk, így nem kell többé szembenéznünk vele.
2. A JELENLEGI MEGVÁLTÁSI VALÓSÁG KIJELENTÉSE. "Többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem". Ez radikális és nehezen felfogható, de fontos megfontolni. Te és én Krisztussal együtt meghaltunk, hogy ő most bennünk élhessen. Pál itt nem fizikai életről beszél, hanem lelki életről. Az erő, amely most a lelki életedet élteti, motiválja és hajtja, nem te vagy, hanem Krisztus! Kegyelemből Ő tesz téged azzá a hellyé, ahol Ő lakik. Ez azt jelenti, hogy soha nem vagy egyedül egy helyzetben, helyen vagy kapcsolatban. Ő mindig veled van. És mivel mindig veled van, ezért soha nem vagy a te bölcsességed, erőd és igazságod korlátozott erőforrásaira hagyva (lásd Ef 3:20-21).
3. AZ ÉLETET FORMÁLÓ EREDMÉNY. "Azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem." Hitemet az értem való halálának és a bennem való életének tényébe helyezem, és ennek alapján élek. Békével, reménnyel és bátorsággal élek, de nem azért, mert értem mindazt, ami bennem vagy körülöttem történik. Hanem azért, mert nemcsak megbocsátást kaptam, hanem olyan erőforrásokkal vagyok megáldva, amelyek meghaladják képzeletemet, mert a királyok Királya és az urak Ura, a Teremtő Megváltó most bennem él. Nem sokat értek, de ebben biztos vagyok - velem van, bennem van, és értem van. Nem engedhetem meg magamnak, hogy azt gondoljam, hogy szegény vagyok, amikor az ő jelenléte gazdaggá tesz. Nem mondhatom magamnak, hogy képtelen vagyok, amikor ő kegyelmével képessé tesz engem. Itt a lényeg - nekem megfelel, ha nem tudok, mert ő tud és velem van örökké.

További tanulmányozásra és bátorításra: Habakuk 3:17-19

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4426
  • e Hét: 38202
  • e Hónap: 67514
  • e Év: 255316
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.