Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Egyetlen ajándék sem túl kicsi
  2024-03-21 23:46:01, csütörtök
 
  Március 22

Egyetlen ajándék sem túl kicsi

,,Láta pedig egy szegény özvegy asszonyt is, hogy abba két fillért vete. És monda: Igazán mondom néktek, hogy e szegény özvegy mindenkinél többet vete: Mert mind ezek az ő fölöslegükből vetettek Istennek az ajándékokhoz: ez pedig az ő szegénységéből minden vagyonát, a mije volt, oda veté." (Lk 21:2-4)

A közelmúltban szolgálatunk kerekesszékeket szállított afrikai otthonokban és intézményekben élő embereknek, köztük a Ghánai Nyomorék Fiúk Társaságának. Ezek az afrikai fiúk többnyire gyermekbénulás miatt rokkantak le. Kerekesszék nélkül a kezüket használva kell vonszolniuk magukat a földön.
Cipőt vagy tangát viselnek a kezükön. Hétvégéiket koldulással töltik az utcán. Hétköznapokon aztán eljönnek a Társasághoz, és megtanulják, hogyan kell használni a varrógépet, hogy valamilyen szakmai készséget fejlesszenek ki. A Társaság csak néhány salakos kunyhó rozsdás, hullámos bádogtetővel... nincs folyóvíz... néhány csupasz villanykörte. De látnod kellett volna a fiúk mosolyát, amikor három kerekesszéket adtunk nekik (akkoriban csak ennyink volt). Munkájuk közepette megálltak a varrógépeknél, hogy énekeljenek és tapsoljanak nekünk azzal a csodálatos afrikai harmóniával.
Megnéztem azt a néhány széket, amit bemutattunk. Alig karcolták a szükséglet felszínét. Valóban változást értünk el? Volt-e értelme az ajándéknak? Talán csak egy gesztus volt, ami csak frusztrálta őket. Talán olyan kicsi volt, hogy gúnyolódás volt.
De aztán eszembe jutottak egy afrikai lelkész szavai, akivel aznap korábban találkoztam. "Az Úrnak adott ajándék soha nem túl kicsi" - mondta. Ezt a leckét tanultam meg Ghánában, és ezt a leckét nekünk is itt meg kellene tanulnunk. Semmi sem méltatlan az Úrhoz, ha az ő nevében adjuk - különösen, ha ez minden, amink van, mint például a mai igeszakaszban az özvegyasszony által adott két rézpénz. Nincs olyan cselekedet, ami nem fontos, nincs olyan erőfeszítés, ami túl kicsi lenne.
Ma adhatsz valami bátorító ajándékot, valami tettet, egy kis imát. Ne feledjétek, egyetlen ajándék sem túl kicsi.
Özvegyasszony Istene, mutasd meg nekem, milyen apró hozzájárulást tudok ma adni másoknak - egy szót, egy imát, egy kedvességet. Óvj meg attól, hogy visszatartsam azt a mérete miatt.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 22
  2024-03-21 23:23:15, csütörtök
 
  Március 22

Az engedelmesség a szabadság bizonyítéka. Jobb követni a Mester tervét, mint azt csinálni, amire nem voltál beprogramozva - uralkodj magadon.

Igaz, hogy amitől neked és nekem a legnagyobb szükségünk van a megmentésre, az mi magunk vagyunk! A legnagyobb veszély, amellyel szembe kell néznünk, az a veszély, amelyet önmagunkra jelentünk. Akiről azt hisszük, hogy mi vagyunk, az egy téveszme, és amit mindannyian hajlamosak vagyunk akarni, az egy katasztrófa. Ezek együttesen csak egy helyre vezetnek - a halálba.
Ha te szülő vagy, akkor ezt látod a gyerekeidben. Nem kellett sok idő, hogy rájöjj, hogy egy kis önfejű uralkodót nevelsz, aki a legmélyebb szinten úgy gondolja, hogy nincs szüksége semmilyen tekintélyre az életében, csak saját magára. Még ha járni vagy beszélni még nem is tud, elutasítja a bölcsességedet, és lázad a tekintélyed ellen. Fogalma sincs arról, hogy mit jó vagy rossz enni, de minden erőfeszítésed ellen küzd, hogy olyasmit tegyél a szájába, amiről úgy döntött, hogy nem akarja. Ahogy növekszik, alig képes felfogni az elektromos konnektor veszélyességét, de megpróbálja beledugni az ujjait, pontosan azért, mert te azt mondtad neki, hogy ne tegye. Teljes ellenőrzést akar gyakorolni az alvása, az étrendje és a tevékenységei felett. Úgy véli, hogy joga van ahhoz, hogy ő irányítsa az életét, ezért harcol a te próbálkozásaid ellen, hogy alárendeld őt a te szerető tekintélyednek.
A kisgyermeked nem csak hogy ellenáll a próbálkozásaidnak, hogy a hatalmad alá helyezd, hanem megpróbál hatalmat gyakorolni feletted. Gyorsan megmondja, hogy mit tegyél, és nem mulasztja el, hogy tudtodra adja, ha olyasmit tettél, ami nem tetszik neki. Ünnepel téged, ha engedelmeskedsz a kívánságainak, és megtalálja a módját, hogy megbüntessen, ha nem engedelmeskedsz a követeléseinek.
Most pedig a következőt kell megértened: amikor egy nagyon hosszú nevelési nap végén vagy, amikor a gyermekeid úgy tűnt, hogy összeesküdtek, hogy különösen lázadóak legyenek, és te kimerülten és csalódottan ülsz az ágyadon, emlékezned kell arra, hogy inkább hasonlítasz a gyermekeidre, minthogy különbözöl tőlük. Mindnyájan uralni akarjuk a világunkat. Mindnyájunknak vannak olyan időszakai, amikor a tekintélyt olyasvalaminek látjuk, ami inkább véget vet a szabadságnak, mintsem megadja azt. Mindannyian azt szeretnénk, ha Isten aláírná a személyes kívánságlistánk alját, és ha így tesz, akkor ünnepeljük a jóságát. De ha nem teszi, akkor elkezdünk azon tűnődni, hogy érdemes-e egyáltalán követni őt. A gyermekeinkhez hasonlóan mindannyian arra törekszünk, hogy olyanná legyünk és olyat tegyünk, amire a Teremtőnk nem tervezett bennünket.
A kegyelem tehát azért jön, hogy lerombolja önállóságunk, önelégültségünk téveszméit. A kegyelem azon munkálkodik, hogy lerombolja az autonómiába vetett veszélyes reményünket. A kegyelem segít, hogy elérjük azt, amire valóban szükségünk van, és alávessük magunkat az Adományozó bölcsességének. Igen, ez igaz, a kegyelem megment minket magunktól.

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 119:1-88

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5510
  • e Hét: 39286
  • e Hónap: 68598
  • e Év: 256400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.