Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Amikor Jézusnak gondjai voltak a gyermekeivel
  2024-03-24 22:57:23, vasárnap
 
  Amikor Jézusnak gondjai voltak a gyermekeivel

Jézus különleges gyermekei - a tanítványai - sok szomorúságot okoztak neki. Különösen Péter, de Jézus imádkozott érte, és végül minden rendbe jött.
Ha Jézusnak gondjai voltak a gyermekeivel, akkor nem szabad meglepődnünk azon, hogy néha mi is találkozunk ugyanezzel. Miért ne vennél egy oldalt az Ő könyvéből, és miért ne alakítanád át az Úr szavait a saját imáddá?

,,Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd a testvéreidet! Ő így válaszolt: Uram, kész vagyok veled menni akár a börtönbe, akár a halálba is! Jézus azonban ezt felelte: Mondom neked, Péter: nem szólal meg a kakas ma, amíg háromszor meg nem tagadod, hogy ismersz engem." (Lukács 22: 31-34)

Uram, ... a gyermekemet a Sátán kikérte, hogy megrostálja, mint a búzát. De én imádkozom érte, hogy a hite el ne fogyatkozzék. Bárcsak megtérne Hozzád, és azután sokakat erősítene.

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az angyali üdvözlet
  2024-03-24 22:38:15, vasárnap
 
  Március 25

Az angyali üdvözlet

,,A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt. A szűznek pedig Mária volt a neve." (Lukács 1:26-27)

Ma pontosan kilenc hónap van karácsonyig. Ez idő tájt jelentette be az angyal Máriának, hogy meg fogja szülni az Urat. Mária először megijedt ettől a "szülési bejelentéstől", de aztán örült a gondolatnak, hogy a Messiás anyja lesz. Egyenesen unokatestvéréhez, Erzsébethez ment a fantasztikus hírrel.
Erzsébetnek is jó híre volt. Bár idős és gyermektelen volt, ő is várandós volt. Máriának és Erzsébetnek volt miről beszélgetniük. A két leendő anya három hónapon át gyönyörködött a csodákban. Valószínűleg az első századi változatait csinálták mindannak, amit ma a várandós anyák csinálnak: babaruhákat kötöttek, takarókat gyűjtöttek, pelenkákat, pelenkákat, cicákat, játékokat, csörgőket és cumikat (talán egy kis darab zergebőrt?). Úgy képzelem el őket, mint két madarat egy ülőhelyen, amint csicseregnek és csiripelnek a készülő családjukról. A várandós anyák megérdemlik ezt a fajta luxust, nem igaz?
De éppen akkor, amikor Mária szülése esedékes volt, nagy változás állt be a tervekben. A házát elhagyva Mária hosszú, poros útra indult Betlehembe. Talán azt gondolta, hogy senki, aki kilenc hónapos terhes, ne üljön szamáron ezeken a rögös utakon... Itt vagyunk Betlehemben, és ez a hely egy állatkert. Az emberek lökdösődnek, kiabálnak. Bármerre nézünk, mindenhol csak "nincs szabad hely" táblákat látunk... Bizonyára Isten fordítva látja a dolgokat. Ennek semmi értelme. Talán Mária is birkózott ezekkel a gondolatokkal. De aztán, ahogy mindig is tette, alávetette magát Isten uralmának az életében.
Rossz a helyzeted? Azon tűnődsz, vajon mire készül Isten? Ha az életedben a tervek most éppen zátonyra futnak, csatlakozz Máriához, és vesd alá magad Isten akaratának. Az eredmény talán csodálatos lesz.

Amikor az élet rejtélyei megakasztanak, Uram, segíts, hogy rád támaszkodjak, és bízzak a te döntéseidben.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 25
  2024-03-24 21:56:04, vasárnap
 
  Március 25

Mi gyakran gyorsan haragszunk és lassan szeretünk, de Isten nem olyan, mint mi. Ő lassú a haragra és bővelkedik a szeretetben.

Ismered a jelenetet. Rohansz az élelmiszerboltba, hogy beszerezz néhány fontos dolgot, amire a családodnak szüksége van. Az a terved, hogy a lehető leggyorsabban bejuss és kijuss, amilyen gyorsan csak emberileg lehetséges. Végigsprintelsz a sorokon, összeszeded a dolgaidat, majd a pénztárhoz rohansz, és csak azt veszed észre, hogy az önkiszolgáló sorok javítás miatt zárva vannak, és csak egy eladó dolgozik. Éppen amikor a pénztárhoz érnél, egy nő húz eléd egy 150 termékkel teli bevásárlókocsival. Érzed, hogy a mellkasod összeszorul. Nem elég, hogy a nő lassan átvizsgál minden egyes terméket, ahogy a szalagra teszi, de miután kiürítette a kosarát, 120 kupont húz elő, amelyeket össze kell vetni a megfelelő élelmiszer-árucikkekkel. Kezdesz dühös lenni. Végre véget ér a minden fillér megtakarítására irányuló törekvése, de ekkor rájön, hogy fizetnie kell. Mintha ez egy új fogalom lenne számára. Eddig a pontig egy tapodtat sem mozdult a táskája felé, amely körülbelül akkora, mint egy hatszemélyes kemping sátor. Ahogy elkezdi elővenni a táskájából a sminket, a sütiket és a sok más egyebet, te felhördülsz: "Ugyan már, most viccelsz velem?". Ahogy az üzlet előterében mindenki megfordul, és rád néz, rájössz, hogy hangosabban mondtad, mint tervezted.
Vizsgáld meg velem együtt a pillanatot. Te dühös vagy erre a nőre, de nem szándékosan tartott fel téged. Forrongsz, de csak tíz percet vesztettél a napodból. Fel vagy háborodva, de az egész dolog nevetségesen jelentéktelen. Dühös vagy, hiszen a dühöd közel van a felszínhez. Dühös vagy, mivel a harag természetesebb számodra, mint a türelmes szeretet. Nem szeretted az előtted álló nőt igazán, mert annyira magadra koncentráltál, hogy kevés energiád maradt arra, hogy szeretettel reagálj felé.
Hát nem megnyugtató tudni, hogy Isten a szöges ellentéte annak, amit az imént leírtam? Ő, akinek joga van haragudni ránk, és hatalma van megtenni, amit a haragja kíván, valójában lassú a haragra. A Biblia nem mondja, hogy bővelkedik haragban, viszont gyorsan megnyugtat, hogy bővelkedik szeretetben. Légy ma hálás, hogy Isten nem olyan, mint mi, mert ha az lenne, akkor te és én elkárhoznánk. Légy hálás, hogy hihetetlenül türelmes és örökké jóságos. Légy hálás, hogy gyengéd, szelíd és kegyes. Légy hálás, hogy nem úgy bánik veled, ahogy a bűneid megérdemlik. Légy hálás, hogy Jézus munkája miatt még a legrosszabb napodon is szerető kedvességgel válaszol neked. "Az Úr lassú a haragra, és bővelkedik állhatatos szeretetben, megbocsátja a hamisságot és a vétket" (4Mózes 14:18).

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 104

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5173
  • e Hét: 38949
  • e Hónap: 68261
  • e Év: 256063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.