Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Paul David Tripp Március 11
  2024-03-10 21:15:04, vasárnap
 
  Március 11

Persze, hogy nem teljesedtél be ebben a világban. Ez annak a jele, hogy egy eljövendő világra lettél tervezve.

Ez a teológiai vázlatunk egyik pontja, de valójában nem úgy élünk, mintha hinnénk benne. Mindannyian azt mondjuk, hogy hisszük, hogy nem csak ez van. Azt mondjuk, hogy valóban hiszünk abban, hogy van élet azután, hogy ennek vége. Hivatalos teológiánk tartalmazza az eljövendő új ég és új föld tényét. De hajlamosak vagyunk azzal a szorongással és hajszoltsággal élni, ami akkor jön, ha azt hisszük, hogy csak ez a pillanat van.
Itt van a valós élet, az utca szintű probléma: ha nem tartod a szíved szemét az eljövendő paradicsomra összpontosítva, akkor megpróbálod ezt a szegény bukott világot olyan paradicsommá változtatni, amilyen soha nem lesz. Minden élő ember szívében ott van a paradicsom utáni vágyakozás. Az éppen elesett kisgyermek sírása a paradicsomért való kiáltás. A játszótéren elutasított iskoláskorú gyermek könnyei a paradicsom után nyúló könnyek. Az egyedüllét fájdalma, amelyet egy barátok és család nélkül élő ember érez, a paradicsom után vágyakozó ember fájdalma. A fájdalom, amit a házaspár érez, amikor házasságuk felbomlik, a paradicsomért kiáltók fájdalma. A szomorúság, amelyet az öregember érez, amikor teste elgyengül, annak a szomorúsága, aki a paradicsom után vágyakozik. Mindnyájunkban megvan ez a vágyakozás, még ha nem is vagyunk tudatában, mert a Teremtőnk helyezte oda. Ő helyezte el az örökkévalóságot mindnyájunk szívében (Préd 3:11). Kiáltásaink több mint fájdalomkiáltások; ezek a kiáltások a több és jobb után való vágyakozás kiáltásai is, mint amit ebben a bukott világban valaha is megtapasztalhatunk.
Amikor ezt elfelejted, nagyon keményen dolgozol, hogy megpróbáld ezt a pillanatot olyan paradicsommá változtatni, amilyen sosem lesz. A házasságotok nem lesz paradicsom. A munkád nem lesz az a paradicsom, amire vágysz. A barátságaid nem lesznek az a paradicsom, amire a szíved vágyik. A világ körülötted nem úgy fog működni, mint a paradicsom. A gyermekeid nem fogják neked a paradicsomot nyújtani. Még a gyülekezeted sem fog megfelelni a paradicsom színvonalának. Ha Isten gyermeke vagy, a paradicsom garantált számodra, de nem itt és most lesz. Mindazok a dolgok, amelyek most csalódást okoznak neked, arra emlékeztetnek, hogy nem csak ez van, és arra késztetnek, hogy vágyakozz az eljövendő paradicsom után. Az álmok, amelyek meghalnak, arra emlékeztetnek téged, hogy ez nem a paradicsom. A virágok, amelyek elhervadnak, arra emlékeztetnek, hogy ez nem a paradicsom. A bűn, amely rabul ejt téged, emlékeztessen arra, hogy ez nem a paradicsom. A betegségek, amelyek megfertőznek téged, emlékeztessenek arra, hogy ez nem a paradicsom. Élj reményben, mert a paradicsom biztosan eljön, és ne kérd tovább, hogy ez a bukott világ legyen az a paradicsom, ami soha nem lesz.

További tanulmányozásra és bátorításra: 2Kor 4

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Amikor úgy tűnik, hogy...
  2024-03-10 07:45:44, vasárnap
 
  Amikor úgy tűnik, hogy Isten nem válaszol az imádságainkra

Komolyan imádkoztam a gyermekemért egy bizonyos ügyben, ami egy telefonhívással kapcsolatos volt, majd az Úr megengedte, hogy pontosan az ellenkezője történjen annak, amit kértem. Zavartnak és dühösnek éreztem magam. A reggeli bibliaolvasás azonban a 18. zsoltárhoz vezetett engem, ahol a 30. vers megragadott: "Ami Istent illeti, az Ő útja tökéletes".

Később aznap egy bölcs idézetre bukkantam Ruth Bell Grahamtól: "Hányszor mondott Isten nemet komoly imáimra, hogy válaszoljon legmélyebb vágyaimra, adjon nekem valami többet, valami jobbat". Vagy ahogy Cameron V. Thompson fogalmazott: "Ahogyan az Úr minden levelet másmilyenné tett, úgy az imádság megválaszolásában is határtalan változatosságot és isteni leleményességet mutat."

Más keresztyének írásai újra és újra megmutatják, hogy Isten útja a legjobb:

De Te, a Te titkos tanácsodat követve, és észrevéve vágyának valódi lényegét, nem adtad meg azt, amit akkor kért, hogy megadhasd neki azt, amit mindig is kért.

Így írt Augustinus édesanyjáról, Mónikáról, aki komolyan imádkozott, hogy fia ne hajózzon ki Itáliába, mert félt az ott rá váró rossz hatásoktól. Imái ellenére Augustinus mégis Itáliába ment, és ott megtalálta Krisztust.

Amikor gyermekeinkért imádkozunk, arra kérjük Istent, hogy jelenlétét tegye az életük részévé, és hathatósan munkálkodjon értük. Ez nem jelenti azt, hogy mindig azonnali válasz érkezik. Néha napokba, hetekbe vagy akár évekbe is telhet. De imáink soha nem vesznek el vagy nem értelmetlenek. Ha imádkozunk, akkor valami történik, akár látjuk, akár nem.

-STORMIE OMARTIAN

A türelem felszabadítja az Urat, hogy az Ő módján és idejében válaszoljon az imára. Isten soha nem siet, még ha mi általában sietünk is. Az Istenre való várakozás lehetővé teszi számára, hogy a legjobb választ adja.

-T. W. HUNT ÉS CLAUDE KING

Isten azt akarja, hogy bízzunk benne, bármit is tesz. Van egy mennyei gondtalanság, amely mindent Jézusra bíz, és nem háborodik fel, amikor Ő az elvárásainkkal ellentétes dolgokat tesz.

-VANCE HAVNER

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Minden, ami érdekel
  2024-03-10 07:18:13, vasárnap
 
  Március 10

Minden, ami érdekel

,,Hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához." (Fil 3:10)

Pál azt írja: "Minden, ami engem érdekel, hogy megismerjem Krisztust". Igen, egyetértünk az apostollal. Szeretnénk Jézust jobban megismerni, jóban lenni vele. "Minden, ami érdekel, az az, hogy... megtapasztaljam az ő feltámadásának erejét". Abszolút! Ki ne szeretné az Úr erejét az életében? "Minden, ami érdekel, hogy... osztozhassak a szenvedéseiben." Uh, persze. Azt hiszem, a kemény idők mérsékelt dózisban nem is olyan rosszak; mindannyiunknak szüksége van egy jó kis léleksikálásra időnként. "Minden, ami érdekel, az... a halálával való növekvő összhang." Várj egy percet; ne olyan gyorsan. Mint a mártíromság? Krónikus fájdalom? Visszautasítás és bántalmazás? Ennyire nem érdekel, hogy megismerjem Krisztust, valljuk be magunknak csendben.
Legtöbben közülünk szívesen megtapasztalnák azt a fajta közelséget, amelyet Pál apostol élvezett Jézussal. Szeretnénk az ő hitével és jellemének erejével rendelkezni. Vágyunk arra, hogy olyan nemesen éljünk, olyan bátran beszéljünk, olyan férfiasan küzdjünk a bűneink ellen. És ki ne szeretné, hogy imádságaink úgy meghallgattassanak, ahogy Pál imádságai ? De Krisztust megismerni mindig személyes meghívás arra, hogy Krisztussal együtt szenvedjünk. Senki sem lép be az Úr bensőséges közösségébe anélkül, hogy előbb ne lépne be a szenvedés közösségébe. Pál tudta ezt, de ez nem tántorította el. A Krisztussal való közösség édessége messze, messze felülmúlja a szenvedést.
Ne tántorodj el attól a vágytól, hogy megismerd Krisztust. Az Úr megígéri, hogy a keresésed során soha nem ad neked olyan megpróbáltatásokat, amelyekkel az ő segítsége nélkül nem tudsz megbirkózni. Azt akarja, hogy mélyen megismerd őt magát, és ő tudja, hogy mennyi - és nem több - kell ahhoz, hogy az ő oldalára szorítson téged.

Meg akarlak ismerni, Krisztus. Tisztában vagyok vele, hogy ez nehézségekkel és fejfájással jár, de megismerni téged - igazán megismerni téged - megéri.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3682
  • e Hét: 37458
  • e Hónap: 66770
  • e Év: 254572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.