Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Paul David Tripp Március 8
  2024-03-07 22:22:39, csütörtök
 
  Március 8

Igen, az életed zűrös és nehéz, de ez nem a terv kudarca; ez a terv. Isten azon dolgozik, hogy befejezze azt, amit elkezdett benned.

Ez annyira különbözik attól, ahogyan általában gondolkodunk a kegyelemről. Nem így szoktunk gondolkodni Isten szeretetéről. Nem tűnik nekünk bölcsnek és jónak. Arra késztet bennünket, hogy megkérdőjelezzük Isten hűségét és szeretetét. Éppen arról van szó, amiről azt hittük, hogy aláírtuk, amikor Jézus Krisztusba vetettük bizalmunkat. Ez nem a jó élet tipikus definíciója, és időnként arra késztet bennünket, hogy azt gondoljuk, hogy Isten nem figyel ránk, és hogy a rossz fiúk győznek.
Kísértésbe esel, hogy azt gondold, hogy mivel Isten gyermeke vagy, az életednek könnyebbnek, kiszámíthatóbbnak és határozottan kényelmesebbnek kell lennie. De a Biblia nem ezt tanítja. Ehelyett azt tárja fel, hogy a küzdelmek Isten veled kapcsolatos tervének részei. Ez azt jelenti, hogy ha Isten gyermeke vagy, soha nem szabad megengedned magadnak, hogy azt gondold, hogy a nehéz dolgok, amelyeken most keresztülmész, Isten jellemének, ígéreteinek, hatalmának vagy tervének kudarcai. Nem szabad megengedned magadnak, hogy azt hidd, hogy Isten hátat fordított neked. Nem szabad megengedned magadnak, hogy elkezdj belemenni abba a lehetőségbe, hogy Isten nem olyan megbízható, mint amilyennek gondoltad. Nem szabad megengedned magadnak, hogy ezek közül bármelyiket megtedd, mert amikor elkezdesz kételkedni Isten jóságában, akkor abbahagyod, hogy hozzá fordulj segítségért. Tudod, nem futsz segítségért azokhoz a szereplőkhöz, akikben kételkedni kezdtél.
Isten úgy döntött, hogy hagyja, hogy ebben a bukott világban élj, mert azt tervezi, hogy ennek nehézségeit arra használja fel, hogy folytassa és befejezze munkáját benned. Ez azt jelenti, hogy azok a nehéz pillanatok nem az ő tervének megszakítását vagy kudarcát jelentik, hanem inkább tervének fontos részét. Azt hiszem, sokunk számára vannak olyan időszakok, amikor Isten kegyelméért kiáltunk, és meg is kapjuk - de nem azt a kegyelmet, amit keresünk. A megkönnyebbülés vagy a felszabadítás kegyelmét akarjuk. Ezeket apró darabokban megkapjuk, de nagyrészt azok még váratnak magukra. Amire most mindnyájunknak igazán szüksége van, az az átalakítás kegyelme. Isten kegyelme nem mindig kellemes. Gyakran olyasmi formájában érkezik, amit soha nem választottunk volna, ha mi kezelnénk a botkormányt.
Tanítanunk és bátorítanunk kell egymást a kényelmetlen kegyelem teológiájával, mert az örökkévalóságnak ezen az oldalán Isten kegyelme gyakran kényelmetlen formában érkezik hozzánk. Lehet, hogy ez nem az, amit te és én akarunk, de pontosan erre van szükségünk. Isten hűséges; a világ töröttségét, amely a ti jelenlegi címetek, arra fogja használni, hogy befejezze a személyes átalakítás szeretetteljes munkáját, amelyet elkezdett. Na, ez a kegyelem!

További tanulmányozásra és bátorításra: Zsoltár 66

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ájulási rohamok
  2024-03-07 21:29:09, csütörtök
 
  Ájulási rohamok

Gyermekem tékozló időszakában feleségem, Katrina kínzó betegségével, a pénzügyi terhekkel, amelyeket a gyermekeink főiskolára küldésével vállaltunk, és a növekvő szolgálat követelményeivel is meg kellett küzdenem. Időnként azon tűnődtem, hogy vajon el tudom-e viselni mindezt. Egy nap utánanéztem az erőről szóló igeverseknek, és ekkor jöttem rá, hogy nem kell mindent elviselnem. Az Úr viseli a terheinket, és átadja az Ő erejét. Gondolkodjatok el az erről szóló igeverseken.

Az erőm kiszáradt, mint egy cserépedény. Az erőm elhagyott. Nem marad bennem erő.
Mérhetetlenül, erőnkön felül vagyunk megterhelve.
Te, Isten, vagy a mi menedékünk és erőnk, a bajban való segítségünk. Ezért nem fogunk félni. . . . Te, Izrael Istene, adj erőt és hatalmat népednek.
Áldott legyen az Isten! . . . Erősség voltál a szegényeknek, erősség a rászorulóknak a nyomorúságban, menedék a vihar elől, árnyék a hőség elől.
[Te mondtad:] ""Ragadd meg az én erőmet. Én megerősítelek, igen, én segítek neked. . . . Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm a gyengeségben válik tökéletessé".
Uram, Te vagy az én erőm és pajzsom... az én erőm és énekem... az én erőm és váram... az én erőm és hatalmam. Te vagy az én világosságom és üdvösségem; kitől féljek? Te vagy életem ereje; kitől féljek?
Mindent megtehetek Krisztus által, aki megerősít engem.

(A Zsoltárok 22:15, 38:10; Dániel 10:8; 2Korinthus 1:8; Zsoltárok 46:1-2; 68:35; Ézsaiás 25:4, 27:5, 41:10; 2Korinthus 12:9; Zsoltárok 28:7; 118:14; Jeremiás 16:19; 2Sámuel 22:33; Zsoltárok 27:1; Filippi 4:13 alapján).

Robert J. Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
A böjt célja
  2024-03-07 20:56:45, csütörtök
 
  Március 8

A böjt célja

,,Amikor pedig böjtöltök, ne nézzetek komoran, mint a képmutatók, akik eltorzítják arcukat, hogy lássák az emberek böjtölésüket." (Mt 6:16)

Hallottad már a bibliatanítókat ezt mondani: Jézus nem azt mondja, hogy ha böjtöljsz, hanem azt, hogy mikor böjtölsz. A keresztény ember számára a böjt nem egy lehetőség. Ez egy lelki fegyelem, amit Urunk elvár tőlünk, hogy gyakoroljuk. Úgy tűnik, Jézus mindig fizikai dolgok megtételére késztet minket, hogy egy lelki dolgot mondjon el.
A böjt feltárja a bennünk lévő dolgokat. Megmutatja, miből vagyunk, mit értékelünk és mit kedvelünk. Amikor tartózkodunk az ételtől (vagy más "böjtöt" tartunk, amelyben megtagadjuk magunktól a fizikai kielégülést), megmutatkozik az anyag, amiből vagyunk. Látni fogjuk, szembesülni fogunk vele, és foglalkoznunk kell vele. Amikor eljön a délután, és annyira vágysz egy Burger King Whopperre, hogy már az ízét is érzed, akkor meg kell állnod és el kell gondolkodnod, hogy vajon engedek-e, vagy hagyom, hogy ezek a késztetések az Úrhoz vezessenek imádkozni?
Ez irritáló. Stresszes. Gyakran a Whopper nyer. Isten megjegyzi: "A böjtölésetek veszekedéssel és viszálykodással végződik... Nem böjtölhettek úgy, ahogyan ma teszitek, és nem várhatjátok, hogy szavatokat meghallják a magasban" (Ézs 58:4). Az étel alapvető fontosságú a létezésünkhöz (nem csoda, hogy ingerültek vagyunk), és amikor eltávolodunk az ételtől, az egy módja annak, hogy lekerüljünk létezésünk igazi alapjához - magához Istenhez.
A böjt egy módja annak, hogy emlékeztessük magunkat arra, mennyire fontos Isten. Ez egy módja annak, hogy próbára tegyük Isten iránti szeretetünket, nem annyira azért, hogy megmutassuk Istennek, hogy szeretjük őt, hanem hogy bebizonyítsuk magunknak, hogy mennyire szeretjük őt. Szánj egy napot ezen a héten, és mondj nemet az ételre, és mondj igent a lélekkel teli, erőteljes imádkozásra és a Megváltóddal való mélyebb bensőséges kapcsolatra.

Uram, amikor böjtölök ebben a hónapban (nem ha), kérlek, fedd fel magad nekem új módon. Köszönöm, hogy nem csak kenyérrel, hanem az Élet Kenyerével is élek.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Alázat
  2024-03-07 20:32:33, csütörtök
 
  Krisztus példája azt mutatja meg nekünk, hogy nem a bűn az, aminek alázatban kell tartania minket. Pedig nagyon sok keresztyén ezt gondolja. Úgy tartják, a naponta elkövetett vétkeink kellenek ahhoz, hogy alázatosak maradjunk. Ez nem így van. Természetesen van alázat, amely nagyon kedves és igen értékes, mivel valami többnek a kezdetét jelenti, és abból áll, hogy az ember beismeri a törvényszegéseit és jellemének hiányosságait. De van egy olyanfajta alázatosság, ami még ennél is mennyeibb, egészen krisztusi, és ez a jogaid feladását jelenti, még akkor is, ha a kegyelem visszatartott attól, hogy vétkezz. Olyan önmegtagadás ez, amely csodálkozik azon, hogy az Isten egyáltalán megáld minket és örömét leli bennünk, bár előtte semmik és senkik vagyunk, és neki köszönhetünk mindent. A kegyelem és nem a vétkeink fognak minket az alázatra megtanítani és abban megtartani. A legjobban termő ágak hajolnak meg a legmélyebbre. A legnagyobb folyam a legmélyebb mederben halad. Minél közelebb van egy lélek az Istenhez, annál jobban érzi kicsinységét az Ő szent jelenlétében. Ez az, ami egyedül képessé tesz arra, hogy a másikat különbnek tartsd magadnál. Számunkra Jézus Krisztus, az Isten Szentje az alázat példája. Tudva, hogy az Atya mindent az Ő kezébe adott, és hogy Ő az Istentől jött, és az Istenhez megy, megmosta a tanítványok lábait. Az Isten jelenléte, a bizonyosság, hogy az Istenben zajlik életed, és a benned levő isteni szeretet formál téged alázatossá.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.