|
2017-11-22 23:28:48, szerda
|
|
|
|
|
|
Klasszikus harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával
Hozzávalók
30 dkg harcsa filé
12,5 dkg csusza tészta
20 dkg paradicsom
1 db paprika
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
15 dkg túró
2 dkg mangalica zsír
10 dkg bacon
liszt
friss petrezselyem
pirospaprika
só
bors
Elkészítés
A halat és zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát, a petrezselymet és fokhagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot pedig kisebb kockákra vágjuk, a bacont felkockázzuk.
A tésztát 5-6 perc alatt félpuhára főzzük, majd a főzővízzel együtt visszahűtjük. Ha kész, leszűrjük, és hideg vízzel jól átmossuk, hogy ne tapadjanak össze a csuszalapok.
Egy serpenyőben lepirítjuk a felkockázott bacont, ha kész, kiszedjük, és a visszamaradt, újra hevített zsiradékon fehéredésig sütjük a harcsát, majd serpenyőstül félretesszük.
Egy lábosban, mangalica zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzá adjuk a paradicsomot és a paprikát. Ezután a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadunk egy kis vizet is. Jól összekeverjük, majd visszahúzzuk és lefedjük.
Amíg a zöldségek főnek, egy keverőtálban jól összekeverjük a kifőtt csuszatésztát, a túrót, a tejfölt, a kisült bacont, megborsozzuk és hőálló tálba tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Egy tálban a lisztből, a vízből és a tejfölből habarást készítünk. (A lisztet azért jó először egy kis vízzel összekeverni, mert akkor nem lesz csomós a habarás.)
Ha a zöldségek megfőttek, akkor lehúzzuk a lábost a tűzről, és egy botmixerrel lepürésítjük a zöldségeket, majd hozzá adjuk a habarást. (Először a paprikás szaftjából 1 merőkanállal a habarásba, így elkerülhető, hogy a liszt főzéskor becsomósodjon. Ezután már az egész habarást habverővel hozzákeverhetjük a paprikáshoz.)
Visszatesszük a tűzre, és lassú tűzön újra melegítjük. Amikor forrni kezd, beletesszük a harcsát, és 4-5 percig tovább főzzük.
Mire elkészül a harcsapaprikás, addigra biztos szép pirított színe lesz a túrós csuszának is. A paprikás mellé tálaljuk, feldíszítjük a maradék tejföllel és pirospaprikával, és a petrezselyemmel.
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
ChefbagMME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
Címkék: hozzákeverhetjük, petrezselyemmel, pirospaprikával, harcsapaprikás, összekeverjük, előmelegített, visszatesszük, gyakorlottság, petrezselymet, becsomósodjon, csuszatésztát, megborsozzuk, paradicsomot, keverőtálban, megszárítjuk, petrezselyem, pirospaprika, feldíszítjük, merőkanállal, visszamaradt, csökkenthető, visszahűtjük, lepürésítjük, serpenyőstül, felkockázott, visszahúzzuk, összekeverni, félretesszük, függvényében, felkockázzuk, beletesszük, paprikáshoz, elkerülhető, zöldségeket, fehéredésig, botmixerrel, paradicsomot pedig, bacont felkockázzuk, főzővízzel együtt, serpenyőben lepirítjuk, felkockázott bacont, tűzről félrehúzva, zöldségek főnek, kifőtt csuszatésztát, kisült bacont, tejfölből habarást, lisztet azért, zöldségek megfőttek, botmixerrel lepürésítjük, paprikás szaftjából, liszt főzéskor, egész habarást,
|
|
|
|
paradicsomot pedig, bacont felkockázzuk, főzővízzel együtt, serpenyőben lepirítjuk, felkockázott bacont, tűzről félrehúzva, zöldségek főnek, kifőtt csuszatésztát, kisült bacont, tejfölből habarást, lisztet azért, zöldségek megfőttek, botmixerrel lepürésítjük, paprikás szaftjából, liszt főzéskor, egész habarást, túrós csuszának, paprikás mellé, maradék tejföllel, fűszerek adagjai, gyakorlottság függvényében, hozzákeverhetjük, petrezselyemmel, pirospaprikával, harcsapaprikás, összekeverjük, előmelegített, visszatesszük, gyakorlottság, petrezselymet, becsomósodjon, csuszatésztát, megborsozzuk, paradicsomot, keverőtálban, megszárítjuk, petrezselyem, pirospaprika, feldíszítjük, merőkanállal, visszamaradt, csökkenthető, visszahűtjük, lepürésítjük, serpenyőstül, felkockázott, visszahúzzuk, összekeverni, félretesszük, függvényében, felkockázzuk, beletesszük, paprikáshoz, elkerülhető, zöldségeket, fehéredésig, botmixerrel, serpenyőben, elkészítési, mindmegette, csuszalapok, mennyiségük, habverővel, klasszikus, hozzávalók, melegítjük, chefbagmme, lepirítjuk, fokhagymát, főzővízzel, paradicsom, megjegyzés, szaftjából, félrehúzva, tapadjanak, megszórjuk, elkészítés, hozzáadunk, zsiradékon, leszűrjük, kiszedjük, habarásba, megfőttek, készítünk, szalonnás, tejföllel, megmossuk, pirulásig, mértékűek, mangalica, zöldségek, változhat, fokhagyma, növelhető, félpuhára, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4892
- e Hét: 14395
- e Hónap: 28300
- e Év: 158007
|
|
|