Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártó
  2014-11-28 15:07:57, péntek
 
  2014-11-27. 21:38

115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - mi lesz itt januártól?

Idén év végén lejár a bankok kényszerértékesítési kvótája, így elméletileg akár az összes bedőlt jelzáloghitelhez tartozó ingatlant a piacra ereszthetik. E lakások száma az MNB friss adatai szerint jelenleg 115 ezer. Rendezetlen az eddig 10 ezer családon segítő Nemzeti Eszközkezelő sorsa is: ingatlanvásárlási mandátuma év végén szintén lejár. 115 ezer olyan lakás van Magyarországon, amely 90 napon túli késedelemben lévő adós tulajdona, és a bank elvileg szabadon rendelkezhet felette - derült ki az MNB friss adataiból. 2011 óta kvótarendszer szabályozza ezek kényszerértékesítését, de a bankok még ezt a keretszámot sem használják ki. A bankok tehát inkább nem bántják ezeket az ingatlanokat, ami egyszerre több okra is visszavezethető: május óta határozatlan időre szóló kilakoltatási moratórium van érvényben, így hiába értékesítik az ingatlanokat, kiköltöztetni nem lehet a benne lakókat, a lakáspiaci árak továbbra sem tértek magukhoz, így a bankok csak nagy veszteséggel tudnák értékesíteni az ingatlanokat, a devizahiteles és forinthiteles elszámolási törvény értelmében bizonytalan, pontosan mekkora összeggel tartoznak az adósok, így az egész folyamat gyenge lábakon áll, a bankok egyébként is a megegyezésre törekesznek, így még az általuk vállalt (alábbi táblázatban szereplő) kihasználtsági arányt sem veszik igénybe: kényszerrel "mindössze" 718 lakást értékesítettek 2013 eleje óta. Zoom 2014 végén lejár a kényszerértékesítési kvóta, és a kilakoltatási moratórium sem tarthat öröké, így néhány hónap múlva elméletileg már szabadon rendelkezhetnek a bankok az ingatlanok felől. A gyenge piaci viszonyok miatt nagy a Nemzeti Eszközkezelő szerepe, amely diszkontáron megvásárolja az adósok ingatlanát, és az adósság elengedése után bérleti jogot is biztosít az adósok számára. Csakhogy az intézmény mandátuma is lejár év végén. Zoom Az eszközkezelő eddig 10 ezer ingatlant megvásárlását zárta le, bár idén év végéig 25 ezer ingatlan megvásárlását vállalta (állítólag ez meg is lesz, csak az ügyek jó része még folyamatban van). (Portfolió)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/136353/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrségi videóról (tehetszrólaposzt)
  2014-11-28 15:06:33, péntek
 
  A rendőrségi videóról (tehetszrólaposzt)

2014.11.28. 12:41


Sokakkal ellentétben én nem látok semmi kivetnivalót az áldozatok felelősségét is felvető magyar rendőrségi videóban. Mint ismeretes a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rövidfilmekben mutatta be, hogyan kerülhetik el a potenciális áldozatok az erőszakcselekményeket.

Egyetértek azzal, hogy ha valaki egy mélyen dekoltált yachtot vesz fel egymilliárd forintos állami megrendelés mellé, akkor az bizony veszélynek teszi ki magát.

A velünk szórakozó helyeken, mint például a Parlament, előfordul, hogy bizonyos nők a "Csak" kifejezéssel válaszolnak arra a kérdésre, hogy miért kell különadót fizetnünk, ha nem a CBA-nál vásárolunk joghurtot. Bizony, könnyen sarki hölgynek nézhetik az ilyen polgártársunkat, különösen akkor, ha cédulák vannak ragasztva egyes testtájékaira hét-nyolc-tizenhárom számjegyű összegekkel.

Ha valaki könnyelműen más emberek zsebébe nyúl, hogy magáévá tegye annak magánnyugdíj megtakarítását, akkor bizony előfordulhat, hogy őt magát teszi magáévá egy-egy magáról elfeledkezett orrszarvúcsorda.

Soha ne lopj a televíziókamerák előtt. Vagy ha igen, legalább ne vigyorogj úgy, mint a makákó, amelyik elcsórt egy zacskó viagrát.

Nem véletlenül tanultuk meg az óvodában, hogy ne építsünk a baráti cégekkel stadiont a kerti budink mellé. Még azt gondolják egyesek, hogy arra vágyunk, hogy brontosaurusok részesítsenek bennünket altesti örömökben.

A Biblia is azt mondja: Tiszteld meg a vasárnapot azzal, hogy nem beszélsz róla imbecillis cukrosbácsinak tűnő koalíciós partnereddel. Tudod, hogy járt szamáriai Jezabel? Elég rosszul.

Az a televíziós műsorvezető, aki középkorú férfiakat nyilvánosan orális kiváltságokban részesít, mindig tartson magánál vazelint, mert sokak érthetik félre szándékait.

És ami a legfontosabb, ha véletlenül kiraboltál egy országot, tönkretetted százezrek életét és valahogy mégis elveszíted a hatalmad, iszonyú gyorsan kezdjél futni, sikongatva, értékeid hátrahagyva Phenjan irányába.

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/11/28/a_rendorsegi_videorol_tehetszrolaposzt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvénytelenül dolgoztat 12 órát Lázár?
  2014-11-28 15:04:29, péntek
 
  Törvénytelenül dolgoztat 12 órát Lázár?
propeller.hu


A Miniszterelnökség mellett a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium is átállt a napi 10-12 órás munkarendre - írja a Népszava.

A lap információi szerint a külügyi tárca szabályozása megfelel a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó törvényeknek, vagyis a meghosszabbított munkaidőt úgy töltik ki, hogy az adott munkakört mindig elvégzi valaki, de az egyes dolgozók munkaideje nem haladja meg a jogszabályban megszabott napi nyolc órát.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban közleményében nem adott választ a túlmunka kifizetésének, illetve például szabadnappal történő ellentételezésének kérdésére, mindössze azt emelte ki, hogy nem egy családbarát munkahelyről van szó és munkatársaival a jövőben akár 12 órát is hajlandó dolgozni.

A közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály értelmében a heti munkaidő 40 óra, amitől kivételes esetben el lehet térni. A hatályos törvények értelmében a túlmunkát pluszdíjazással vagy szabadidővel kell honorálni, erre azonban Lázár János eddig nem adott választ.

http://propeller.hu/itthon/3025859-lazar-torvenytelenul-dolgoztat-12-orat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem, ezt nem Burundiban mondta egy politikus, hanem Magyaror
  2014-11-28 15:01:24, péntek
 
  Nem, ezt nem Burundiban mondta egy politikus, hanem Magyarországon, 2014-ben


Gyengítené a közbizalmat a politikusok vagyonosodási vizsgálata

propeller.huPropeller tegnap, 15:53

Papcsák Ferenc szerint "nem tenne jót a közbizalomnak" a parlamenti képviselők vagyonosodási vizsgálata. A tavaly kirobbant NAV-botrány kivizsgálására pedig azért nem állíthatnak fel parlamenti vizsgálóbizottságot, mert büntetőeljárás van folyamatban - mondta.

A parlament igazságügyi bizottságának alelnöke az MTI-nek azt nyilatkozta, a Fidesz-frakció azért kérte a napirendi javaslat tárgyalásának elhalasztását, mert az indítvány általánosságokat tartalmaz, szerintük a vizsgálandó témákat konkrétabban kellene meghatározni.

Az igazságügyi bizottság csütörtökön döntött arról az LMP-s kezdeményezésről is, amely a parlamenti képviselők vagyonosodási vizsgálatát vonta volna maga után. A bizottság ezt sem vette tárgysorozatba, miután mindegyik képviselő tartózkodott.

Papcsák a javaslatról azt mondta, az

alkalmas arra, hogy tovább gyengítse a közbizalmat.

Hozzátette: a parlamenti pártokkal azt vitatná meg, hogy a képviselők közokiratba foglalják vagyonnyilatkozatukat, így az biztosan a valóságot tükrözné és végrehajthatóvá tenné az okiratot.


http://propeller.hu/itthon/3026175-kepviselok-vagyonosodasi-vizsgalata-gyengitene -kozbizalmat

***************


Ennyire hazug, pofátlan társaság!!!! Azért ébredezik az emberek többsége, lesz itt még elszámolás/leszámolás/, remélem nem is olyan sokat kell erre várni. Megindúltak a lejtőn, itt már nehéz lesz megállni. Az elmúlt 25 évben, - meg az előtt - is történtek disznóságok, de amit ez a csürhe most produkál, az már mindennek a teteje.
Be vagytok szarva mi???Kiderülne hogy mennyit és honnan loptatok!!!De az biztos hogy lincselés lesz a vége!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor ő most a katolikus világ feje, vagy a rabbi szolgája?
  2014-11-28 14:56:48, péntek
 
  Akkor ő most a katolikus világ feje, vagy a rabbi szolgája?
2014. november 28. 12:13
Hunhír.info

"Egyértelműen elutasítok minden Isten nevében elkövetett erőszakot" - mondta a katolikus egyház vezetője a több mint tízórás beszélgetéssorozat részeként, amelyet Henrika Cimerman zsidó újságíróval folytatott, aki "barátja a pápa jó barátjának", Avraham Skorka argentínai zsidó rabbinak.

Ferenc pápa aggodalmának adott hangot a Jeruzsálemben egyre fokozódó, vallási színezetű harcok, és különösen az egyik jeruzsálemi zsinagógában történt múlt heti vérengzés miatt. Ferenc pápa elmondta, hogy májusban azért utazott a Szentföldre, hogy még Simon Peresz hivatali idejében eleget tehessen a volt izraeli államelnök meghívásának. Régi álmát valósította meg, amikor a Siratófal előtt összeölelkezett két barátjával, az őt a látogatáson is elkísérő Avraham Skorka rabbival és Omár Abud sejkkel, az argentínai muzulmánok vezetőjével. "Egyértelműen ki kell jelenteni, hogy az antiszemitizmus bűn" - mondta Ferenc pápa az izraeli újságnak. "Ittlétem egyik oka, hogy emlékeztessem a keresztény világot a zsidóságban lévő gyökereinkre. Minden keresztényben lakozik egy zsidó, senki sem lehet igaz keresztény, ha nem ismeri el zsidó gyökereit. Természetesen nem etnikai, hanem vallási értelemben" - tette hozzá.

A pápa figyelmeztetett: a második vatikáni zsinat a hatvanas években egyértelműen leszögezte, hogy nem a zsidók felelősek Jézus haláláért. "És ez nem ér itt véget. Vannak, akik tagadják a holokausztot. Ma is. Ez őrültség, de ez van. És ez felfoghatatlan" - tette hozzá Ferenc pápa, aki idén májusi izraeli látogatásán megcsókolta hat holokauszttúlélő kezét. A közelmúlt közel-keleti iszlamista vérengzéseiről azt mondta, hogy "a keresztényüldözések súlyosabbak, mint a kereszténység első évszázadaiban voltak", utalva arra a korra, amikor a római Colosseumban például keresztényeket vetettek az oroszlánok elé. "Irakban elmondhatatlanul barbár bűntetteket hajtanak végre. Több ezer embert, köztük rengeteg keresztényt brutálisan elüldöztek otthonukból". ,,Gyerekek éhen és szomjan halnak, nőket ejtenek rabul, és kegyetlenül legyilkolják az embereket" - mondta a pápa, akinek titkára Egyiptomból származó kopt keresztény. "Az iraki keresztények, jazidik és a többi kisebbség kiáltására világos és bátor választ kell adniuk a vallási vezetőknek, különösen a muzulmánoknak" - szögezte le Ferenc pápa, akit csak a biztonságiak aggodalmai akadályoztak meg abban, hogy nyár végén Dél-Koreába tartva leszálljon repülőgépével Irakban.

mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80262
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MBP: Új pártot alapít Schmuck Andor
  2014-11-28 14:55:46, péntek
 
 
MBP: Új pártot alapít Schmuck Andor


Az új alakulat minden kutatás alapján a legnagyobb potenciális bázissal rendelkezik.

Mivel az utóbbi fél évben a közvélemény-kutatók rendre azt mérik, hogy egyre nő a bizonytalanok tábora, valakinek fel kell vállalni ezen tömegek képviseletét, mondta Schmuck Andor azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentette a Magyar Bizonytalanok Pártja megalakulását.

A Magyar Bizonytalanok Pártja (MBP) egyedül, vagy pártszövetségben, illetve választási koalícióban kíván indulni. Lehet, hogy csak listán, de az is lehet, hogy csak egyéni körzetekben. Elképzelhető, hogy így is úgy is, vagy esetleg - de ez nem valószínű - sehogy sem. Az utóbbi eshetőség azért bizonytalan, mert így nem lenne szükség a bizonytalan pártra, magyarázta Schmuck.

Egyelőre az sem dőlt el, kitől vásárolják meg az ajánlásokat, de az is bizonytalan, melyik párttól kérnek burkolt támogatást az ajánlások megvásárlásához és a működéshez. "Mindez tudatos stratégiai tervezés része, hiszen a statisztikák éppen azt mutatják, hogy az emberek többségének elege lett a határozott elképzelésekkel fellépő pártokból, és ezért mondják magukat bizonytalannak. Nos, mi őket akarjuk megszólítani, ám ehhez hitelesnek kell lennünk", mondta Schmuck, hangjában szemernyi bizonytalanság nélkül.

http://avakkomondor.blog.hu/2014/11/28/mbp_uj_partot_alapit_schmuck_andor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetnek az amerikai adófizetők, mert ők finanszírozzák Izr
  2014-11-28 14:55:00, péntek
 
  Tüntetnek az amerikai adófizetők, mert ők finanszírozzák Izrael brutális fegyyverkezését


2014. november 28. 12:31
Hunhír.info

Amerika -szerte tüntetések robbantak ki amiatt, hogy az amerikai adófizetők pénzéből finanszírozza a zsidó lobbik irányította amerikai kormányzat az atomhatalom Izrael további brutális fegyverkezését. A cionista rezsim 3000 úgynevezett okos bombával lehet gazdagabb az amerikaiaknak köszönhetően. Izrael katonai potenciáljának fenntartási is naponta dollárhegyekkel terheli az amerikai költségvetést.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy egy 2016 novemberéig érvényes kazonai támogatás keretén belül több ezer G-DAM típusú, úgynevezett intelligens bombával támogatja a cionista rezsim haderejét. A 82 millió dolláros támogatás ellen Amerika több nagyvárosában tüntettek az anticionisták. Az izraeli légierő intelligens bombákat vetett be legutóbbi háborújában a Gázai övezetben.

Hunhír.info - PressTv

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80264
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekültek a fideszes képviselők - Fodor Ibolya nem kér bocs
  2014-11-28 14:46:05, péntek
 
  Menekültek a fideszes képviselők - Fodor Ibolya nem kér bocsánatot
Ma | 11:50

Új politikai fogalom született: a sétálva iszkoló fideszes politikusé. Ha kezdő jobboldali politikusok kisebb csoportját akarjuk feloszlatni, csak egy kamerára és egy érdeklődő riporterre van szükségünk.

Akik régebb óta foglalkoznak közélettel, politikával, azok talán emlékezhetnek azokra a fideszes politikusokra, akik még megálltak és szembefordultak a kamerával, ha egy tévéstábnak esetleg kérdése volt hozzájuk.

Az elmúlt pár évben azonban ez a módi kezd kimenni a divatból. A nagyokat testőrök-sajtósok-titkárok-titkárnők-kerubok védik a kamerák érdeklődő tekintetétől és a kérdező sajtómunkatársaktól. A kicsiknek, akiknek a politikai tojáshéj még a fenekükön van, akiknek a közéleti köldökcsonk még a pocakjukon lifeg, akiken még nem száradt meg a közszereplői magzatmáz, nekik bizony egyedül kell megoldaniuk az ilyen helyzeteket. Ami persze éppen a hiányzó rutin miatt igen vicces helyzeteket szül.
Arra a riadalomra azonban, amelyet az RTL stábjának megjelenése okozott a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén, kevesen számítottak. A híradó munkatársai Fodor Ibolya hazaárulózásáról forgattak riportot. Amiből nagyjából az lett: amerre fordult a kamera, arra menekültek a fideszes képviselők. Megpróbálták persze diszkréten. A Fidesz frissen kinevezett pécsi frakcióvezetője, Decsi István a WC ajtajában pattintotta le a tévéseket. Fodor Ibolyának már nem volt ilyen szerencséje, ezért valami érthetetlen módon miközben a riporter kérdezte, sétálva menekült, és a telefonját szorongatva araszolva kiiszkolt a közgyűlési teremből.

Aztán végül mégis kötélnek állt, vagy a videó szerint inkább kötélnek állították, amikor is azt mondta: ő tiszteletben tartja a tüntetők véleményét, de akkor azok is tartsák tiszteletben az övét. Ha itt arra gondolt, hogy a tüntetőknek tiszteletben kellene tartani, hogy Fodor szerint ők hazaárulók, akkor ez bizony megint csak nem tűnik bocsánatkérésnek, sőt.

Az i-re a pontot Páva Zsolt tette fel, aki ugyan nem ma kezdte, messze kiemelkedik a zömében újoncokkal feltöltött frakcióból, de a kamerának ő sem állt meg, de talán nem is lassított.

Forrás: Pécsi STOP/RTL Klub | STOP

http://www.pecsistop.hu/regio/menekultek-a-fideszes-kepviselok-fodor-ibolya-nem-k er-bocsanatot/1280987/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szellemi mozgósítás
  2014-11-28 14:44:15, péntek
 
  Ken Jebsen, német újságíró beszél az amerikai hadiipar igazi céljairól, amely a médián keresztül hamis és félrevezető tájékoztatással uszítja Európát az oroszok ellen.
Köszönet egy jóbarátnak a németről készített feliratért!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nMhv4XBJ8fs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De hová tűnt Lasztovicza..., hová tűnt Lasztovicza...?!
  2014-11-28 14:40:51, péntek
 
  De hová tűnt Lasztovicza..., hová tűnt Lasztovicza...?!

Már most sincs kétharmad ha belegondolunk - Egy fideszes képviselő hónapok óta eltűnt a Parlamentből

Elsősorban szimbolikus jelentősége lenne annak, ha a Fidesz-KDNP jelöltje a jövő februári időközi választáson Veszprémben alulmaradna - állítja Krekó Péter politológus, a Political Capital vezetője. Ez szerinte annak ellenére is igaz, hogy a körzet elvesztésével a kormányoldalnak nem lenne kétharmada a parlamentben, ami egyébként tavasszal alig több mint ötven szavazaton múlott.

Újpesten már elvesztette a Fidesz, ha Veszprémben is veszítenek, akkor biztos, hogy oda ez az arány. Ám, ha meg is nyeri Veszprémet, akkor sincsenek biztonságban, ugyanis egy fideszes képviselő, gyakorlatilag az új ciklus kezdete óta nem látható a Parlamentben s így értelemszerűen a szavazásokon sem vesz részt.

Lasztovicza Jenő a Veszprém 02-es választókerület győztese eltűnt. Eleddig ő volt a Veszprém-megyei Közgyűlés elnöke is, de most, a helyhatósági választásokon már nem szerepelt a neve a megyei listán. Eltűnt mindenhonnan. Eddig ismert telefonszáma nem él. Facebook oldalát május 23-án frissítette utoljára. Informálódni próbáltunk a parlamenti Fidesz frakciónál, de ott nem kívántak válaszolni.

A képviselő Tapolcán él, lapunk ott érdeklődött, ahol először csak annyit tudtunk meg, hogy beteg. Aztán azt is, hogy hosszan tartó, súlyos betegségben szenved,s hogy külföldön is ápolták. A tapolcai kórház egyik munkatársa, aki a nevét nem akarta nyilvánosságra hozni, elmondta, hogy a képviselő életéért kell aggódni, s nem azért, hogy mikor tud munkába állni. Amennyiben új irányt vesz a betegsége, akkor sem tud részt venni a parlament munkájában.

Most akkor hogyan is van ez a kétharmad?

(Fullánk nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.