Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Történelmi lecke Pintér Sándor
  2011-04-26 22:12:47, kedd
 
  Történelmi lecke Pintér Sándornak - olvasónktól
2011. április 26. - 09:49

Pintér Sándor elődei (Kádár, Gerő, Biszku) méltán lennének rá büszkék legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján, az alábbiakat azonban nem árt, ha Pintér is tudja. A magyarországi zsidók deportálását a 6163/1944. belügyminiszteri rendelet alapján kezdték meg. A deportálásokban részt vett a csendőrség, a rendőrség, a pénzügyőrség, a városi illetve a vármegyei és községi elöljáróság. A pintéri logikát (?) követve tehát a deportálások miatt egyesekben félelmet kelthet a rendőrség, a pénzügyőrség, stb. is.

Magyarországon a német megszállásig, 1944. március 19-ig a zsidók érintetlenek voltak Európában egyedülálló módon. Elmulasztotta megemlíteni, hogy az akkori vezetésnek választása nem volt: vagy a hazai erőkkel oldja meg a deportálásokat, vagy jön az SS, és akkor a zsidók és más deportáltak az országhatárig sem jutottak volna.

Pintér Sándor sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy kormányrendeleteket, törvényeket kell alkotni ahhoz, hogy megakadályozzuk az ilyen jellegű törekvéseket. Hogyan is értsük ezt, belügyminiszter úr? Jelenleg nincs törvényes lehetőség arra, hogy a Tiszavasváriban megalakított Csendőrséghez hozzányúljon! A nyilatkozata azonban jelent mást is, ami Magyarország magyarjainak sokkal aggasztóbb: A legszörnyűbb rákosi-időkben volt ,,divat" valamely cselekményhez utólag megteremteni a jogszabályi hátteret. Az ítélet már megszületett Pintér fejében, a jogszabály még várat magára...

Miért is kell Pintérnek újabb jogszabályt alkotnia? A jog által hatalmazza fel magát arra, hogy lesújthasson tisztességes, hazájáért valóban tenni akaró magyar emberekre. A módszer a sztálinista-kommunista Magyarországot eleveníti meg: koncepciós módszerek, perek, a jogot bosszúra, hatalomszerzésre és megtartásra, leszámolásra használva, s így félemlítve meg az alattvalóvá alacsonyított embereket, hiszen Pintér is tudja, hogy a hatalma addig tart csupán, amíg félelmet kelt, amíg megosztja az embereket.

Pintér azonban a legnagyobb hibát azzal követi el, hogy hülyének nézi az embereket, mert azt, amit egy-egy sajtótájékoztatóra kitalál, maximum a körülötte állók hiszik el, s azok sem meggyőződésből. Az az egyszeri, becsületes ember azonban, aki nap mint nap kénytelen szembesülni az elégtelen közbiztonsággal, az jó esetben csak lekicsinylően legyint a Pintér által elmondottakra.

Pintér Úr! Ön és minden magyar ember köszönettel tartozik a Csendőrségnek! Az egyes ember bűnei miatt pedig nem szokás egy egész testületet elítélni, a kollektív bűnösség nem jogállami fogalom, de ha mégis, nem kellene feloszlatni a rendőrséget is?

Bátori Erzsébet

http://szebbjovo.hu/node/7596
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházról üzenem: Csodállak, V
  2011-04-26 22:01:42, kedd
 
  Hadházról üzenem: Csodállak, Viktor...
2011. április 26. - 21:39

Csodállak, te Viktor! Ahogy két pofonnal rendet tudsz teremteni, ahogy csak megtagadod bizonyos bűnözési formák létét, és azok máris huss!... megsemmisülnek, és ahogy távol tudod tartani magadat mindenféle gárdáktól, polgárőr egyesületektől, civil önszerveződésektől, egyszóval a magyar valóságtól. Csodállak, ahogy magyar miniszterelnökként évszázados magyar kistelepülések életét ítéled meg beláthatatlan távolságból. Csodállak, ahogy magadat Kossuth és Horthy örökébe helyezve próbálsz irányt szabni a magyar életnek, amiről fogalmad sincs. Csodállak, ámde nem szeretlek...

Na idefigyelj, Viktorom! Mondok én neked valamit. Nagyon érdekelni fog tégedet. Csináljál rendet Magyarországon! De aszott gyorsan! Mert ha nem leszel képes rá, akkor már nem csak a jó Bayer Zsoltid fog belépni a nemzeti gárdába, hanem mindenki, akinek már nagyon elege van az élhetetlen hétköznapokból és az elviselhetetlen közállapotokból, és ez a "gárda" - amit akár népnek is nevezhetünk - úgy fog elsöpörni téged, hogy nyomod sem marad a történelemben, nemhogy Kossuth meg Horthy...

Tudom én, hogy iszonyat sok dologra kell figyelned. Ráadásul egyszerre. Jajdehude nehéz lehet. Gazdaság, meg a zalkotmány, meg a külföldi ajvékolók, Heller Gágicával az élen, idehaza meg Áládár és bandája, és közbe' pláne még bajnok lesz-e a Videoton. Iszonyatos lehet. Történelmi feladat, már-már meghaladja a méreteidet. Ha annyi szemed lenne, mint a Vízipóknak, akkor se tudnál mindent ellenőrizni.

Csakhogy van ám itt egy olyan szempont, ami elkerülte a figyelmedet. Mi, magyar állampolgárok itt élünk lenn, a magyar valóságban. Nem négyéves ciklusokban gondolkodunk, nem kitanult politológusok okos iránymutatása szerint élünk, nem köztünk soha nem járt jogvédők észosztása mentén rendezzük be az életünket. Mi csak itt vagyunk. Érted, Viktorkám? Élünk, ahogy lehet. Azaz, manapság inkább már túlélünk.

Akármekkora palotád lehet ott fenn, akármilyen szupermodern autókkal járhatsz, vigyázhat rád nyolcvan testőr is, a végén belebuksz az egészbe, mert soha ebben a büdös rohadt életben meg nem merítkeztél még az igazi magyar valóságban, a hamisítatlan Életben, és ma már eljutottam oda, hogy igenis ezt kívánom, bukjál bele, ha tényleg ennyire hülye vagy, hogy soha, egy momentum erejéig nem vagy hajlandó leereszkedni közénk, és meghallgatni, mi a bánatunk.

Akkor nem vagy Magyarország miniszterelnöke, és soha nem is voltál.

Szebb Jenő
szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/7604
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SkiccPali és a húsvéti köteles
  2011-04-26 21:27:11, kedd
 
  SkiccPali és a húsvéti kötelesség


Van nekem egy palotám, ketten lakunk benne,
jelöljetek Júdásnak, nekem az is menne.
Harminc ezüst nem csak kerek, de bizony az szép is,
ennyi pénzért téged fiam, eladnálak én is.

Szép nap ez a mai Feleim! SkiccPali aláírja az új alkotmányt, aminek hatására feltámad nekünk az ÚrJézus Orbán Viktor képében. Van ebben valami sorsszerű, üzente Viktor még a feltámadás előtti porhüvelyéből, de ezúttal legyünk nagyvonalúak a bűneinket lenullázó Isten fiával, és ne magyarázzuk el neki: ha valamit a legapróbb részletekig kitervelünk előre, és megvalósítjuk legyen bármi az ára, abban a sorsszerűség legminimálisabb jele sem fedezhető fel. Cserébe a magyar nép sorsszerűnek tekinti, hogy Pozsgay Imre is újjászületett velünk együtt, már megint/még mindig.
SkiccPali aláírós hakniját élőben közvetíti a négy közszolgálati televízió, kérdés Papp Dani után hányan fogják elhinni, hogy a valóságot látják. A Nemzet Tolla megoszt velünk azért néhány magvas gondolatot, mielőtt aláír:

Jó reggelt! Jó reggelt! Gyönyörű tavasz van!
De nem azért hunyorgok, hanem mert bebasztam.
Itt a jó idő, bármit is pofáznak,
A pacsirták odakint versenyt fuvoláznak!
Pennával előtted tétova paraszt áll,
Írnék má' bakker, csak a Fidesznél maraggyál!

Picit később bélyeget nyal a Magyar Posta igazgatóságának elnökével. Naná, majd egyedül, képzeld azt a malőrt, hogy Pál a nyalás után nekilát megcímezni a borítékokat, hogy elküldhető legyen az ünnepi bélyegblokk. Szegény SkiccPalit este sem hagyják nyugodni, locsolóverset kell mondania a Művészetek Palotájában:

Zúg a traktor, szánt az eke,
szavazókat veszíccseke?
Húsvét napján kék harmat,
elolvadt a kétharmad.

Mit tojt nektek ma a nyuszi,
nem házasodsz te kis buzi!
Van már nekem alkotmányom,
így szolgálom a kormányom!

A nap zárásaként a megjelent nagyszerűek kórusban eléneklik...nem, nem a Himnuszt, hanem...?

Felkelt a mi napunk, Viktor a mi urunk,
Árad a kegyelme fénye ránk,
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk,
Szép Magyarország, édes hazánk!


http://varanus.blog.hu/2011/04/25/skiccpali_es_a_husveti_kotelesseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éhséglázadás jön hazánkban?
  2011-04-26 21:01:03, kedd
 
  Éhséglázadás jön hazánkban?
2011. április 26. 12:47:48

Úgy számolnak, jövőre újabb 120 ezer embert lökhet ki a kormány a szociális rendszerből - ez pedig humanitárius és politikai katasztrófához vezethet.

Radikálisan csökkenti az úgynevezett passzív munkaerőpiaci-ellátásokra szánt összeget a kormány a konvergenciaprogram tanúsága szerint. A Policy Agenda így elemzésében azt vizsgálja, hogy milyen társadalmi hatásai lehetnek e döntésnek, és milyen végrehajtási kockázatokkal kell számolnia a kabinetnek.

Százmilliárdos elvonás

A Brüsszelnek küldött anyag szerint már jövőre már 111,1 milliárd forintot szándékszik megtakarítani a passzív munkaerőpiaci-ellátásokon a kormány. Ez summát lényegében három tételből szedné össze a kabinet. Az első két forrás az álláskeresési segély megszüntetése, illetve az álláskeresési járadék feltételrendszerének szigorítása, ami összességében 70,1 milliárd forintot hoz - a ,,megtakarítás" zömét annak köszönheti a kormány, hogy az álláskeresési támogatás kilenchónapos idejét három hónapra csökkentette. A harmadik forrás az úgynevezett bérpótló-juttatás rendszerének átalakítása - az új szisztéma ez 41 milliárd forinttal kevesebb kiadást eredményez már a 2012-ben a költségvetésben.

A bérpótló-juttatás rendszere az Orbán-kormány alatt bevezetett Nemzeti Közfoglalkoztatási Program egyik meghatározó eleme. Jelenleg az kaphat ilyen juttatást, aki a vele együtt élőkkel közösen sem rendelkezik a jogszabályokban meghatározott jövedelemminimummal - és munkaképesnek tekinthető. Számukra az állam havonta 28.500 forint bérpótló-juttatást ad, cserébe elvárja, hogy évente 30 napot közmunka, alkalmi munka, vagy önkéntes munka keretében dolgozzanak. E célra 2011-ben 64 milliárd forintot költ el az állam (ezt fejeli meg az önkormányzatok törvényben rögzített mértékű hozzájárulása a programhoz).

A tervekből azt lehet kiolvasni, hogy ezt az összeget radikálisan csökkentené: mindössze 23 milliárd maradna a ,,bérpótló-kasszában". Ez azt jelenti, hogy tömegeket kényszerítenek ki a rendszerből és a kormányzati tervek szerint közmunkát kínálnak számukra.

120 ezer embert kilöknének

A jelenlegi adatok szerint a munkaügyi központok körülbelül 190 ezer olyan embert tartanak nyilván, aki bérpótló juttatást kap. A Policy Agenda modellszámítása alapján kijelenthető, hogy amennyiben egész évben marad ez a létszám, akkor a 30 napnyi közmunkára (4 órában), és a 11 hónapon keresztül folyósítandó bérpótló-juttatásra elegendő a mostani 64 milliárd forint. Amennyiben viszont jövőre valóban tartani akarják a konvergencia programban szereplő számokat, akkor ugyanezt az ellátást már csak 70 ezer ember kaphatná meg. Azaz 120 ezer munkanélküli, szociálisan hátrányos ember kikerülne a rendszerből.

A kormányzati tervek arról szólnak, hogy a szociális ellátások helyett közmunkát biztosítanak azoknak, akik nem tudnak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon. Ehhez viszont ugyancsak forrásokra lesz szükség - ám előteremtésükre csak két lehetőség kínálkozik. Az egyik az európai uniós források bevonása a közfoglalkoztatásba (erre elvileg most is van lehetőség, sőt a korábbi kormányzatok is azt tervezték, hogy bizonyos infrastrukturális beruházásokat a kivitelezők csak közmunkásokkal valósíthatnak majd meg). Ugyanakkor kérdéses, hogy valóban lehet e tömegek számára érdemi munkát szervezni uniós pénzből még, ráadásul a jövő év elejéig.

Másik alternatívát a hazai források bevonása jelenthetne, de a konvergencia-programból nem olvasható ki, hogy e célra lenne pénze az államnak. Már csak azért sem, mert az adókat és a járulékokat is számolva, bizony drágább közmunkát biztosítani, mint ugyanakkora összegű segélyt kifizetni.

Veszélyes politikai következmények

Amennyiben a kormányzat valóban kivonja az említett jelentős forrásokat a rendszerből, akkor további tömegek válhatnak még kiszolgáltatottabbá, sőt mindennapi megélhetésük lehetetlenül el. Ez a kiszolgáltatottság főleg azokban a kistérségekben erősödik meg, ahol már évek, évtizedek óta esély sincs arra, hogy egy munkanélküli munkát szerezzen, ráadásul az állami segítség megvonása csak erősíti a leszakadást. Ezekben a térségekben már most pattanásig feszült a helyzet és óriási erőfeszítést igényel a rend fenntartása. A jelenleg is teljesen reménytelen helyzetben lévő emberek létszámának növekedése egyszerre idézhet elő humanitárius és politikai katasztrófát - utóbbi a kormánypártokat sújthatja leginkább.

Ugyanis a radikális erők természetesen kihasználják a lehetőséget és tovább élezik a konfliktust, amely már a nemzetközi közvéleményt is foglalkoztatja - többek között azért, mert eddig ugyanis sem rendészeti, sem jogi, sem társadalompolitikai szempontból nem tudott alternatívát mutatni a radikális eszmékre építő politika ellen a mostani kormányoldal.

(Policy Agenda)

Forrás: Szentkorona Radio

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=81586
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eladható a magyar föld! - öröm
  2011-04-26 20:59:08, kedd
 
  Eladható a magyar föld! - örömködik a balliberális sajtó
2011. április 26. 09:00:14

Már nagyon várják, hogy a bőgatyásokat elzavarhasák

A kormánypártok által elfogadott alaptörvényben a magyar termőföld a nemzeti vagyon része, de ez nem jelentheti azt, hogy a földvásárlási moratórium 2014. május 1-jei lejárta után, külföldi ne vehetne belőle - írja a Népszava.

A lap szerint hiába ígérte Orbán Viktor, hogy a korlátozás megszűntét követően sem eladó a magyar föld. A balliberális újság elégedetten állapítja meg: ez már csak a tőke szabad áramlásának uniós alapjoga miatt sem valósítható meg.

Az írás rámutat a jelenlegi földtörvény kiskapuira is. Igaz ugyan, hogy jogi személy és külföldi nem vásárolhat földet, ám azzal a nem magyar állampolgárral, aki igazolni tudja, hogy három éve Magyarországon él, és életvitelszerűen mezőgazdasággal foglalkozik, ezzel a jelenlegi jogszabály is kivételt tesz.


'Drága magyar föld...' - csak a magyar a zavaró benne
A 2014-es határidő pedig végleges, azt tovább már nem lehet meghosszabbítani. Az új földtörvény persze tartalmazhat különféle megszorításokat, de ezeknek ,,összhangban kell lenniük az uniós jogszabályokkal" - fejti ki a lap hasábjain a beszédes nevű foldbroker.hu portál szakértője. A szakember szerint az Orbán-kormány a választások előtt nyilván egy olyan földtörvénnyel áll majd elő, amelyet úgy lehet majd eladni a közvéleménynek, hogy roppant szigorú és a termőföld védelmét szolgálja. Ezt a jogszabályt azonban szerinte a lehető legkésőbb hozzák meg, talán 2013. végén.

BG

nepszava.hu nyomán barikad.hu

[Vissza] Forrás: barikad.hu


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=81572
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőre választás? - „Abs
  2011-04-26 20:53:37, kedd
 
  Jövőre választás? - ,,Abszurd, de nem zárható ki"


Mindenki érvel ellene, mellette, de semmi sem biztos

Gazdasági szereplők azzal kalkulálnak, hogy jövőre előre hozott választások lehetnek Magyarországon. Köreikben azt is hallani, hogy akár már a 2012-es költségvetés elfogadása előtt, december elején döntés születhet az országgyűlési választások kiírásáról. A miniszterelnökhöz közel álló források szerint a feltételezés ,,abszurd".

Orbán Viktor eddig még szűk körben sem célzott arra, hogy ilyen lépésről gondolkodna. Orbán a 2014-es választásokra készül. Az a menetrend, hogy a nagy strukturális reformoknak, a változtatásoknak a ciklus közepére le kell zárulniuk, s akkor még marad idő 2014-re érzékelhető eredményeket produkálni. ,,Ha előre hozott választásokra készülnénk, nem jelentettük volna be a tervezett változásokat a közmunka, a támogatási rendszerek vagy a közösségi közlekedés terén, például nem most szűkítenénk a kedvezmények körét. Ehelyett választásikampány-programmal állnánk elő" - érvelt egy befolyásos kormánypárti politikus.

Más fideszes képviselők visszakérdeztek: ,,Miért adnánk fel a kétharmados parlamenti többséget, ami 2014-ig szól? Ez biztos parlamenti többséget jelent, és stabilitást üzen a gazdasági szereplők számára is." ,,Egy előre hozott választás »kockázatos lenne« a Fidesz számára, kétharmados győzelem pedig bizonyosan nem születne. Egy-másfél évet nyernénk. Hiszen egy 2012-es parlamenti választást feltételezve 2016-ban ismét választásokat kellene tartani" -tették hozzá.

Egy hónappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a Facebook-oldalán arról írt, hogy ,,a Fidesz bajban van. Népszerűsége csökken, elveszítette szavazói harmadát, és a feketeleves még csak ezután jön - Orbán lavórnyi pénzt adott a gazdagabbaknak, és ez még úgy is mintegy hatszázmilliárdjába került a költségvetésnek, hogy közben csökkentek az átlag körüli és az az alatti jövedelmek. Nincs mit tenni, költségvetési kiigazításnak kell jönnie. Tegyük hozzá, Orbán hibájából. Ez viszont, miként megtanultuk az elmúlt években, fájdalmas lesz", írta a volt miniszterelnök.

Kérdésünkre fideszesek is megfontolható szempontnak nevezték, hogy (miután az új alkotmányt már elfogadta a parlament, a sarkalatos, azaz kétharmados törvényeket pedig 2011 végéig megszavazzák, már nem lenne perdöntő), egy esetleges jövő évi választásokon meg tudná-e szerezni a Fidesz-KDNP-lista a kétharmados parlamenti többséget. Ezzel összefüggésben említették azt a lehetőséget is, hogy ha a tervezett nagy reformok érdeksérelmeket okoznak, ,,nem zárható ki, hogy elfogy 2012-re a parlamenti kétharmad". Egyik kötcsei beszédében Orbán is célzott erre, amikor úgy fogalmazott: lehetnek majd a parlamenti frakcióban dezertőrök.

Annak előrebocsátásával, hogy ez ,,a jelenlegi realitásoktól elrugaszkodott spekuláció", kormánypárti politikusok sem zárkóztak el attól munkatársunk kérdésére, hogy mérleget készítsenek arról, milyen esetben lehetne megfontolni egy 2012-es választást. ,,Ha Matolcsy György falnak vezeti a miniszterelnököt", azaz mégsem lesz legalább 3,5 százalékos gazdasági növekedés, elszalad a hiánycél, és ennek következtében rohamosan, visszafordíthatatlanul esik a Fidesz népszerűsége, nem zárható ki az előre hozott választás megfontolása - mondta egy kereszténydemokrata politikus, hozzátéve: ennek kicsi a valószínűsége.

nol.hu

Jövőnk.info megjegyzés: Még mindig olyan elképzelhetetlen a rendkívüli dolgok bekövetkezése, amiről két éve beszélünk?
2011. április 26. - 19:56




http://jovonk.info/2011/04/26/jovore-valasztas-abszurd-de-nem-zarhato-ki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt új adónemet vezetne be Buda
  2011-04-26 20:50:06, kedd
 
  Bekeményít a Fidesz: Újabb adókkal fenyegetnek
Öt új adónemet vezetne be Budapest

MTI
- uzlet@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2011.04.26. - 17:34

Öt új adónem bevezetését tervezi és vizsgálja Budapest vezetése, a dugódíj mellett tűzoltási járulékot és vigalmi adót is kivetnének.





A budapest.hu portálon közzétett 2011-2014-es gazdasági program szövege szerint a helyi adók kivetésének gazdaságfilozófiai alapja az, hogy ha egy gazdasági szereplőnek vagy a lakosság bizonyos csoportjának kifejezetten a főváros pénzéből létrehozott és működtetett szolgáltatásból, adottságból származik valamilyen különleges előnye, ebből az előnyből Budapestnek is részesednie kell.

Tarlós István főpolgármester, a napirendi pont előterjesztője úgy fogalmazott, hogy a szóba jöhető új adónemek között szerepel az úthasználati adó, amelynek bevezetését a főváros azzal indokolja, hogy a szállítmányozó cégek és a távolsági közlekedést megvalósító cégek nem fizetnek fővárosi adót, Budapest viszont sok pénzt költ a közutak fenntartására. Szintén a közlekedőket sújtaná a dugódíj, amelynek bevezetését a 4-es metró elkészültéhez kötötték, ez ugyanis feltétele volt az uniós támogatás odaítélésének.

Vizsgálják a vigalmi adó bevezetését is, ezzel kapcsolatban az előterjesztésben az olvasható, hogy korábban a vigalmi adó a belépési díjakra, belépőjegyekre kivetett egyenes adó volt, maga a logika azóta sem változott, így elvi alap mindenképpen meglenne az adónem újbóli bevezetésére.

Kivetnének tűzoltási járulékot is, mivel a főváros fenntart egy tűzoltói hálózatot, amelyre az államtól kapott normatíva összege nem elég. "Megfontolandó, hogy a biztosítótársaságoktól a tűzbiztosítási díjak megfelelő arányát a főváros járulékként elvonja mindaddig, amíg a kapott állami normatíva folyamatos, jelentős kipótlásra szorul" - olvasható az előterjesztésben.

Tervbe vették egy területfejlesztési alap létrehozását is, ebbe azok az ingatlanfejlesztők fizetnének be, akik olyan területen építkeznek, amelyet átsoroltak, és nőtt a terület értéke. A beruházások miatt a fővárosnak több közműberuházást is el kell végeznie, részben ezt kompenzáltatnák az építőkkel.

Ezzel kapcsolatban Tarlós István azt írta, hogy ki kell dolgozni egy olyan rendszert, amely szerint a nagyobb projektek, illetve az építési övezet megváltoztatása során az építési engedély kiadásának előfeltétele a fővárossal kötött területfejlesztési megállapodás legyen.

A luxusadó elvetése miatt ebben a ciklusban egyéb vagyoni típusú adó nem vezethető be, de hosszú távon szükség lehet ilyen típusú adó bevezetésére, ezért a tervek között szerepel az ingatlan-értéknövekedési adó bevezetése is. Az előterjesztés szerint ennek alapja az lehet, hogy az ingatlan értéknövekedését részben a főváros teremti meg.

A gazdasági programról a közgyűlés várhatóan szerdai ülésén dönt majd.

http://hetivalasz.hu/uzlet/vizsgaljak-a-lehetosegeket-37305/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehetne Adolf Hitler magyar ál
  2011-04-26 20:47:11, kedd
 
  Lehetne Adolf Hitler magyar állampolgár is?


A honosítási törvény szerint beözönlik fél Izrael mai a Csonka-Magyarországra, mivel felmenőik a Szent Korona birodalmához tartoztak anno. Hazudoznak is eleget!

Volt aki egyáltalán nem rendelkezett papirokkal, ám utódaik követelik a magyar állmapolgárságot, melyet a viktori-likud-párt az ál-hazafiak közremüködésével meg is fog adni nekik.

1889 április. 20-án, még az Osztrák-Magyar Monarchia létezett ezen a vidéken. Az ezen a földön élő népek mindegyike, a magyar, a horvát, a szlovák, stb. mind-mind a birodalom állampolgára volt. Így tehát, akár a donau-schwab és a tiroli is, mind pedig az erdélyi szász is, akár egyenjogú lehetne minden magyarral, az állampolgárság tekintetében.

Tehát, azon az alapon, ahogy mostanában Izraelben okoskodnak, azon az alapon tehát, akár minden 1918 előtt születettnek, joga lehetne a magyar állam polgárságra, még Adolf Hitlernek is.

A Führer, még ifjú korában egyébként nem véletlenül jelentkezett a Bajor hadseregbe önkéntesként. Éspedig azon okból, mert az elzsidósodott Habsburg Házat nem akarta szolgálni, hanem inkább saját német népét, s annak uralkodóját; Wilhelm Császárt.

Ez egyáltalán nem bizonyít részéről sem német, sem magyar-ellenességet, csak Habsburg-zsidó-ellenességet. A harmadik birodalom utolsó napjaiban Budapest felmentésére küldte a két utolsó ütöképes hadtestét; a SS Wiking és az SS Totenkopf alakulatokat, ahelyett, hogy azok Németországot, vagy Berlint védték volna. Ezért a magyarokat védő, magyarok mellett kiálló cselekedeteiért több joga lehetne a magyar állampolgársághoz, mint a sok kufárnak, akik gyülölik népünket. Akik csak vittek a hazából és megállás nélkül visznek a mai napig is.

Braunau falu,1889-ben birodalmi Osztrák-Magyar terület volt, állampolgárilag egyenjogú, azért merülhet fel a kérdés, lehetne-e Adolf Hitler magyar állampolgár? Az életbelépett állmapolgársági törvény alapján; lehetne bizony.

Üdvözlet a vadnyugatról!

Kitartás!

Kiss László - Jövőnk.info
USA
2011. április 26.


http://jovonk.info/2011/04/26/lehetne-adolf-hitler-magyar-allampolgar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milosevics halála - Gotovina 2
  2011-04-26 20:44:30, kedd
 
  Milosevics halála - Gotovina 24 éve


A hágai törvényszéket felesleges minősíteni, megtette ezt saját maga. Milosevicset - aki jogászként és emberként is keményen tartotta magát - meghalasztotta valami a fogságában még az ítélet előtt, Gotovina, a horvátok nemzeti hőse pedig 24 évet kapott. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy miért. Háborús bűncselekményekért, etnikai tisztogatásokért, népirtásokért. Az elmúlt húsz év háborúiban talán a szerb-horvát háború követelte a legkevesebb áldozatot, a valóban végrehajtott etnikai tisztogatások ellenére. Az afrikai törzsi háborúkban, igazi etnikai alapú tömeggyilkosságokban milliók vesztették az életüket, Palesztinában az arabok elleni etnikai háborúban az izraeliek tízezreket öltek meg, Irakban az USA etnikai alapú rablóháborúban legalább kétmillió irakit ölt meg és Afganisztánban szintén százezrek haltak csak azért, mert afgánok voltak. A nyugatiak gátlástalanul gyilkolják az embereket etnikai alapon a világ minden pontján, nincs olyan emberiség ellenes bűncselekmény, amit sorozatosan el ne követtek volna. Ennek ellenére ezekben a bűncselekményekben nem csak ítélet nincs Hágában, de még vizsgálat sem. Ez tény, köztudott és nyilvánvaló. Már csak az a kérdés, hogy miért bűn az Európa közepén, ami sehol máshol nem. Mert ha bűn lenne ez Európán kívül is, ki kellene vizsgálni és ítéletet kellene hozni.

Ennek nagyon is érthetőek az okai. Valójában a hágai törvényszéket nem érdeklik sem a bűnök, sem az igazság. Tesznek az egészre. Az ítéleteknek semmi köze az igazságszolgáltatáshoz, annak ellenére, hogy valóban megtörténtek a bűncselekmények. Ezek a bűnök csak alibiként szolgálják a nyugati érdekeket, mert lehet rájuk hivatkozni. Jugoszlávia esetében már ez is hamis hivatkozási alap, mert hiányzanak a vádlottak közül azok az USA bűnözők, akik lebombázták Szerbiát (jogalap nélkül), és így okozták halálát sok ezer embernek. Tehát nem a szerb-horvát háború bűnösei felett ítélkeznek, hanem elrettentő ítéleteket hoznak valami ki nem mondott, homályos, de azért felismerhető cél érdekében.

A kiemelkedő, vezető szerepet játszó nagy egyéniségeket likvidálják jogi úton, sorozatban. Az átlagnál jobb képességű, a folyamatokat befolyásolni képes személyeket bűnösöknek nyilvánítva. Ezeknek az ítéleteknek van egy ki nem mondott üzenete minden szabadságharcos lelkületű európai ember számára. MI ez az üzenet?

Mielőtt erre a kérdésre megfogalmaznánk az egyetlen logikus választ, meg kell ismernünk a hágai törvényszék vezérlő elvét, mely nem más, mint a cselekedni kész, nagyformátumú európai emberek elrettentése, megfélemlítése. Ezek a törvényszék valódi vezérelvei. Ebből adódóan fel kell tenni a következő kérdést: miért kell ezt megtenni? Önvédelemből! A mai európai vezető réteg önvédelmi műveletei ezek az ítéletek.

Az EU összeomlása az egész polgári-demokratikus képletével egyetemben elkerülhetetlen. A vezető réteg ezt már tudja, és azt is, hogy nincs semmi esélye ezt a folyamatot megakadályozni. Nem egy gyors folyamat ez, de gyorsuló. Az is nyilvánvaló, hogy holmi fülkeforradalmakkal, vértelen átalakulásokkal, új társadalmi szerződésekkel nem lehet megúszni ezt a változást. Borzalmas időszaknak nézünk elébe. Ha az 1789-es francia forradalmat vesszük alapul, vagy az oroszországi forradalmat, embertelenségek, kegyetlenségek folyamát láthatjuk. Gyilkosságok, kínzások, éhhalál, erőszak. És ezt olyan országok lakói követték el, ahol mindenki megtanult imádkozni, hittanra jártak, a vallás meghatározó erejű volt. És mégis bekövetkeztek a borzalmak. A mai Európában nincs vallásosság, erkölcsiség, szeretet, még az iskolákban sem esik szó ilyesmikről. De van helyette erőszak-oktatás a TV-műsorokban, számítógépes játékokban és a mindennapi életben. Most jelent meg az a nemzedék, melynek nincsenek erkölcsi gátlásai, és ezért minden vonatkozásban túl fogja teljesíteni azokat a szörnyűségeket, mely az eddigi forrongásokat jellemezte. Ez az a tényező, mely meghatározza a hágai törvényszék ítéleteit. Így akarják a jövő gyilkosait figyelmeztetni arra, hogy fékezzék indulataikat. Ezért ítélnek el akár egy nemzeti hőst is, hogy lássa mindenki, nincs kivétel. Azért csak Európára vonatkoztatva ítélkeznek, mert itt kellene az érdekeiket valahogy megvédeni.

Minden logikusan gondolkodó ember előtt nyilvánvaló, hogy ez a megelőzési igyekezet teljesen hiábavaló. Senkit nem fog megakadályozni a cselekvésében. Csak arra jó, hogy a forradalmakban, háborúkban törvényszerűen bekövetkező embertelen tettek elkövetőit a végsőkig feltüzelje. Már nem csak az lesz a céljuk, hogy az ellenséggel végezzenek, hanem mindenkivel, aki a későbbiek során ellenük felléphet. "Minét többet megölünk a számunkra veszélyessé válhatóak közül, annál kisebb a valószínűsége, hogy felelősségre vonhatnak." - elv fog érvényesülni. (Ez már ma is működik, ezért lövik ki a mesterlövészek a kamerásokat mindenhol.) A veszélyt csak növeli az, hogy ez a művelet tömegméretekben fog jelentkezni. Aki részt vett, vagy csak ott volt akkor, amikor az ÁVH-s pribékeket akasztották, taposták, lőtték, kínozták 1956-ban, annak nem kell erről többet mondani, aki meg ezt az érzést nem tapasztalta, még megismerheti. Egy pillanat alatt lekopik a civilizációs vékony máz a cselekvőkről, és az ősi ösztönök diktálnak. Ha erős volt az erkölcsi nevelés és jó a tanítás, valami visszamarad, és fékezi az indulatokat.

Ennek bekövetkeztét az általános elbirkásítással, megfélemlítéssel, fenyegető ítéletekkel akarja a törvényszék megakadályozni. Hiábavaló igyekezet, mert csak erkölcsi neveléssel, erős vallásossággal, istenfélelemmel és igazságossággal lehetne elejét venni mindennek, de ezek a fogalmak manapság ismeretlenek a tömegember vonatkozásában. A pillanat lehetősége háttérbe szorít minden fontolgatást, és ha elfogynak a valóban nagyformátumú emberek, akkor a törpék fogják elvégezni azt a feladatot, amit a sors kiosztott nekik - mert nem voltak mások. A törpék viszont a lehető legrosszabb módon, és a lehető legtöbb szenvedéssel, és rosszul fogják ezt megtenni. És ez nem a törpék hibája lesz, hanem a hágai törvényszéké.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2011. április 25.


http://jovonk.info/2011/04/25/milosevics-halala-gotovina-24-eve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány és az erős erkölcsi
  2011-04-26 20:39:42, kedd
 
  Gyurcsány és az erős erkölcsi normák
Szerző: zero
- 2011.04.26. 15:25

Most még tele szájjal röhögünk ezen az emberen, csak nehogy az arcunkra fagyjon a mosoly ... iszonyú pofátlanul nyomja a demagóg szöveget, melynek farvizén ügyesen átvenné a hatalmat a pártban:

Gyurcsány Ferenc azt szeretné, hogy az MSZP a hatályos törvényekben megköveteltnél szélesebb nyilvánosságot, nagyobb átláthatóságot biztosítson a gazdálkodásáról, illetve hogy a választott pártvezetők jövedelmi, vagyoni helyzetét vessék össze a valósággal, saját és családtagjaik életvitelével.

Mi lesz veled, Boldvai Laci?!

Az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform vezetői pártszavazást kezdeményeznek, mert nem akarják, hogy "tisztázatlan eredetű pénzek felhasználásának legkisebb gyanúja vetődjön" a szocialista pártra.

Mi lesz veled, Puch Laci?!

A másik szavazásra bocsátandó kérdés azt célozza, hogy a párttagság háta mögött ne lehessen átláthatatlan személyi, hatalmi megállapodásokat kötni. Ezért a Gyurcsány-platform azt javasolja, hogy minden pártvezetőt közvetlenül a tagok válasszanak meg. Gátat vetnének a pártfunkciók halmozásának is.

Mi lesz veled, Mesterházy Attila?!

Gyurcsány egyre keményebb. Vagy legalábbis az arcbőre:

"Új pártot szeretnék formálni az MSZP-ből. Az a célunk, hogy erős erkölcsi normákat építve a feddhetetlenség pártját teremtsük meg. Szigorú szabályokat szeretnénk alkotni a párt gazdálkodására, vezetőinek jövedelmi, vagyoni helyzetének átláthatóságára, ellenőrizhetőségére. El kívánjuk érni, hogy a vezetők közvetlenül a tagságnak feleljenek politikájukért, tetteikért. (...) A politikai fordulat önmagában nem elég, más kultúrájú pártra van szükség. Feddhetetlen pártra, feddhetetlen politikusokra. Az MSZP-t a közvélemény nagyobb része ma nem ilyennek látja.

Az MSZP morális tekintetben ma nem rosszabb a Fidesznél, mégis magán hordozza a korrupció megalázó bélyegét, a hatalmi mutyik önemésztő terhét. A Demokratikus Koalíció célja, hogy pár éven belül úgy nézzenek ránk, mint Magyarország legbecsületesebb pártjára és politikusaira."

Fussunk végig a sok feddhetetlen (vagy felejthetetlen) néven, íme Magyarország leendő legbecsületesebb pártjának legbecsületesebb politikusai, a krémek krémje:

1 Dr. Baja Ferenc MSZP
2 Baracskai József MSZP
3 Dr. Bárándy Gergely MSZP
4 Boldvai László MSZP
5 Dr. Botka László MSZP
6 Burány Sándor MSZP
7 Ficsor Ádám MSZP
8 Dr. Garai István Levente MSZP
9 Gőgös Zoltán MSZP
10 Göndör István MSZP
11 Gúr Nándor MSZP
12 Gyurcsány Ferenc MSZP
13 Harangozó Gábor MSZP
14 Dr. Harangozó Tamás MSZP
15 Dr. Hiller István MSZP
16 Horváth András Tibor MSZP
17 Dr. Ipkovich György MSZP
18 Iváncsik Imre MSZP
19 Dr. Józsa István MSZP
20 Juhász Ferenc MSZP
21 Káli Sándor MSZP
22 Kiss Péter MSZP
23 Dr. Kolber István MSZP
24 Kovács László MSZP
25 Kovács Tibor MSZP
26 Dr. Lamperth Mónika MSZP
27 Lendvai Ildikó MSZP
28 Lukács Zoltán MSZP
29 Mandur László MSZP
30 Mesterházy Attila MSZP
31 Dr. Molnár Csaba MSZP
32 Dr. Molnár Zsolt MSZP
33 Dr. Nemény András MSZP
34 Nyakó István MSZP
35 Dr. Oláh Lajos MSZP
36 Pál Béla MSZP
37 Pál Tibor MSZP
38 Puch László MSZP
39 Dr. Simon Gábor MSZP
40 Simon Gábor MSZP
41 Sós Tamás MSZP
42 Dr. Steiner Pál MSZP
43 Szabó Imre MSZP
44 Szabó Vilmos MSZP
45 Dr. Szanyi Tibor MSZP
46 Dr. Szekeres Imre MSZP
47 Szűcs Erika MSZP
48 Tóbiás József MSZP
49 Tóth Csaba MSZP
50 Dr. Tóth József MSZP
51 Tukacs István MSZP
52 Dr. Ujhelyi István MSZP
53 Dr. Vadai Ágnes MSZP
54 Dr. Varga László MSZP
55 Varga Zoltán MSZP
56 Varju László MSZP
57 Dr. Veres János MSZP
58 Vitányi Iván MSZP


http://vastagbor.blog.hu/2011/04/26/gyurcsany_es_az_eros_erkolcsi_normak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.