Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Mai hőmérséklet és pontos idő
  2012-08-09 23:27:48, csütörtök
 
  Mai hőmérséklet és pontos idő

 
 
1 komment , kategória:  Pontos idő  
Női vízilabda_ Magyar lányok 4. lettek az Olimpián
  2012-08-09 22:54:43, csütörtök
 
  A magyar női vízilabda-válogatott hosszabbítást követően elvesztette a londoni olimpiai torna bronzmérkőzését. A szövetségi kapitány büszke a csapatára.
Magyarország fiatal csapata egy végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett 11-9-es vereséget Ausztráliától Londonban, ahogyan arról élő közvetítésünkben beszámoltunk.
A szövetségi kapitány - érthetően - a játékvezetéssel is foglalkozott, hiszen a mérkőzésen akadtak véleményes ítéletek a román-horvát páros részéről.
,,Ez a meccs is úgy kezdődött, mint a többi, de azt mondtam a lányoknak az első negyed végén, hogy ez volt a legjobb, elvégre csak 2-1-re vezetett az ellenfél. Aztán persze elmentek, de sokat segített a kapuscsere. Most aztán tényleg nem azért, mert Bolonyai rosszul védett volna, hanem azért, mert Gangl Edina jól ismeri azt a fajta védekezést, amelyre váltottunk. Az előnyökkel nem tudtunk úgy gazdálkodni, de később összeállt a támadójátékunk" - kezdte értékelését a rá váró újságíróknak Merész András.
"A szó képletes értelmében, és szó szerint is a medence aljáról jöttünk vissza, hiszen Antal Dóri az utolsó másodpercben szedte össze a labdát, és lőtte a kapuba. Na, ez a magyar vízilabda, ettől magyar a magyar. Ez az, amit egy külföldi játékos soha az életben nem tudna megcsinálni. Nem is jutna eszébe" - így Merész, aki a hosszabbítás előtt azt mondta a lányoknak, náluk a lélektani előny.
,,A lányok talán túlságosan komolyan vették, hogy nem kell kapkodni, van hat perc. Gyorsan kaptunk két fórt, de szétpasszoltuk a támadást. Aztán jött egy jogos kontra ellenünk, amiből betaláltak, viszont ami a végén volt, arra azt mondom, sajnálom, hogy ez az élet része kell, hogy legyen" - utalt a kapitány a játékvezetőkre.
,,Mint a meccs közben kiderült, a román bíró tud magyarul. Csókoltatom. Ellopták a bronzérmet a játékosaimtól, ezt nekik is elmondtam. Ugyanakkor egyben kell tartani ezt a csapatot, ez nyilvánvaló. Jövőre világbajnokság Barcelonában, majd 2014-ben az egyik legfontosabb, a budapesti Európa-bajnokság. Azt a respektet, amelyet úgy látom, hallom és tapasztalom, hogy kivívtunk, meg kell tartanunk és meg kell hálálnunk. Ez a csapat képes rá" - folytatta Merész.
A Sport24 kérdésére, miszerint hogyan lehet a lányok lelkivilágát helyreállítani, a kapitány ezt mondta: ,,Ezek a lányok már átéltek hasonló pillanatokat világversenyeken az utánpótlás vonalon. Ott is történtek hasonló dolgok velünk. Egy biztos, ez nem szabad, hogy a sport része legyen".
Merész András elmondta még, a teljes magyar női vízilabdázás helyzetét át kell gondolni, értelmezni. Szerinte a hazai női póló még nevében sem profi, maximum a hozzáállásban. Vannak olyan játékosok a csapatban, akik semmilyen fizetést nem kapnak a klubjukban, és van olyan magyar válogatott, aki a Gerevich-ösztöndíjat kapja, semmi mást. Akadnak olyanok, akik diplomásként nem mentek el dolgozni, mert ha elmentek volna, reggel biztosan nem tudtak volna edzeni, és mivel napközben elfáradtak volna, este sem. Merész szerint az nem kérdés, hogy a lányok a jövőben is meg akarják-e ismételni és felül akarják-e múlni eddigi sikereiket, a kérdés az, hogy meglesz-e rá a lehetőségük.
A magyar válogatott negyedik helyével beállította pekingi szereplését, négy éve büntetőkkel vesztette el a bronzmérkőzést.

...... ........... ..........


Női csapat 4. lett a XXX. nyári olimpián
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Janics Natasa kajakozó kislányával Londonban
  2012-08-09 22:27:38, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Risztov Éva ARANYÉRMES 10 km nyíltvízi úszás
  2012-08-09 21:36:38, csütörtök
 
  10000 m nyíltvízi úszás Risztov Éva 1 óra 57 perc 38 mp

...... ........... ......


Risztov, a Debreceni Sportcentrum versenyzője az olimpián több versenyszámban is rajthoz állt: 800 és 400 gyorson, valamint a 4x100-as gyorsváltó tagjaként. A legnagyobb sikert azonban mégis az ötkarikás játékok leghosszabb úszószámában, 10 kilométeren várhattuk tőle. A magyar olimpikon eddig egyébként remekül teljesített hosszútávon, hiszen a 2012-es Világkupa eilati viadalát megnyerte, Cancúnban pedig ezüstérmet szerzett. Talán ezeknek az eredményeknek köszönhetően írta meg előre, még júniusban honlapunk munkatársa, hogy ebből lehet valami. Ráadásul a szervezők a nevezési lista alapján egyértelműen esélyesnek kiálltották ki Risztovot, aki a rajt után azonnal az élre állt. Egy kör után - azaz 2 kilométer megtételét követően - is ő vezette a mezőnyt 19:22.2 perccel. Mögötte az ausztrál Gorman és a brit Payne haladt. A következő fordulónál hiába maradt le Risztov két másodperccel Haley Andersontól, csak egy rövid pihenőt tartott, és szinte azonnal vissza is vette az első helyet, amit folyamatosan tartott, a riválisok ostromaival nem is foglalkozva. A korábbi hátrányból a harmadik kör kezdésénél előny lett, pontosan két másodperc. Risztov mögött ekkor az olasz Grimaldi tempózott, de ott volt a negyedik pozícióban talán a legnagyobb ellenfél, Payne. Az állás egyébként egy óra után sem változott, a magyar úszó a negyedik és ötödik kört is az első helyen kezdte meg. Amikor húsz perc volt már csak hátra a versenyből, Risztov nagyon rákapcsolt, és leszakította magáról a vetélytársakat.
.....


Azt azért meg kell említenünk, nem a magyar sportoló volt a szám favoritja, ám mivel közel kilenc kilométert tempózott le a legelső helyen, így nem volt kizárt, hogy felállhat majd a dobogóra. A kérdés csak az volt, hogy bírja-e majd erővel. Aztán jött az, amire talán senki sem számított: a hódmezővásárhelyi úszó két testhossz előnyt szerzett az utolsó egyenesre fordulva. Drámai végjátékot várhattunk, hiszen az üldözők elkezdték lefaragni a hátrányukat a parádésan úszó Risztov mögött. Elképesztő tempóban haladtak a cél felé, gondoljunk csak bele, hogy 1 óra 45 perc alatt ezek a hölgyek több mint kilenc kilométert tettek már meg, ráadásul gyorsúszásban. És ami a legfontosabb, magyar sportoló haladt az élen! Végül az amerikai Anderson megkezdte a hajrát a harmadik helyről. Grimaldit már lenyomta, majd Risztovot vette célba. Amikor viszont már csak pár méter volt vissza, Risztov előhúzta a rejtett tartalékait, és mintegy húszcentis előnnyel haladt át a célvonalon Anderson és Grimaldi előtt, és hihetetlen módon, 10 kilométeren aranyérmet szerzett.
Risztov Éva olimpiai bajnok azután, hogy 2005-ben a visszavonulás mellett döntött, majd 2009-ben mégis visszatért az aktív sporthoz, ám hosszútávúszásra váltott. A befektetett munka Londonban meghozta a gyümölcsét: a Világkupa és Európa-kupa trófeák mellé odakerült a legnagyobb elismerés, az olimpiai aranyérem is.

Végig vezetett a távon, figyelmeztetést nem kapott.
5 km.- 1 óra 9 perc 4 mp.
7,5 km - 1 óra 3 perc
9 km. - 1 óra 48 perc
10 km. - 1 óra 57 perc 38 mp
...... ........... ........... ........... .............



,,Tegnap érkezett meg teljesen titokban és számomra váratlanul, nagyon örültem a debreceniek betoppanásának. Igazság szerint már nagyon untam az ittlétet, haza akartam menni, úgyhogy a jövetelük valósággal felvillanyozott" - mesélte Risztov Éva, aki több évi visszavonultság után jó három és fél esztendeje kezdte újra az úszás.
...... ........... ........... ........... .............


Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián. A Debreceni Sportcentrum versenyzője az elképesztő diadal után édesanyjának és az őt körülevő stábnak köszönte meg a sikert. Az, hogy kihozták ide édesanyámat, akit a világon a legjobban szeretek hatalmas erőt kölcsönzött. Visszatértem, és ez mindennél többet jelent számomra" - nyilatkozta a magyar olimpiai küldöttség legnagyobb meglepetését produkáló 26 éves versenyző a Magyar Rádió munkatársának.
....


Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, főképp Orendi Misi bácsinak (a Debreceni Sportcentrum igazgatója - a szerk.), hogy látott bennem fantáziát, Debrecen városnak, hogy befogadott. Tegnap Misi bácsiék hatalmas meglepetést okoztak, kiutaztatták ide anyukámat, már ezért érdemes volt, neki meg kellett mutatnom, hogy képes vagyok győzni" - nyilatkozta Risztov Éva a Magyar Rádiónak. "Idehoztak nekem egy családtagot, akit mindennél jobban szeretek, akinek mindent köszönhetek."
"Ez Debrecen aranya is" - folytatta a 26 éves versenyző, majd így beszélt a viadalról: "Fejben nagyon ott voltam, uralni tudtam a testem, szeretnék köszönetet mondani ezért azoknak, akik ebben segítettek. Tavaly a világbajnokságon elvettek tőlem egy érmet, talán aranyat, most meg kellett mutatnom, hogy bennem van a győzelem. A végén megszorítottak, jött az amerikai, de tudtam, éreztem, hogy van még bennem tartalék, és tudok még hajrázni."
Risztov külön köszönetet mondott Lénárt Ágota sportpszichológusnak. "Az elmúlt egy hétben nagyon sokat foglalkozott velem. Egy lepedőre le kellett rajzolnom az egész pályát, de nemcsak a bójákat, mindent, a fákat, a pálya körül lévő házakat, ez rengeteget segített. Neki is köszönöm. Visszatértem, olimpiai bajnok lettem, ez hatalmas dolog."
Az újdonsült olimpiai bajnok pénteken visszautazik Magyarországra, családjával és barátaival szeretne mielőbb ünnepelni.
Nem úgy ébredtem, hogy győzni fogok, csak azt tudtam, hogy nagyon odateszem majd magam. Tavaly, a sanghaji világbajnokságon, amikor kizártak, érmet vettek el tőlem, én pedig szerettem volna itt bebizonyítani, hogy jogtalanul bántak el velem. Nagyon jó erőben éreztem magam, s hamar az élre mentem, hogy elkerüljem a lábvizezést, a könyökléseket, a bolyozást, és csak magamra ügyeljek. Végig tudtam, hogy áll a mezőny, s a cél előtt is láttam, hogy jön az amerikai lány, de végig kordában tartottam az erőmet, akadt még tartalék, hogy első legyek" - mondta.
Risztov kitért rá, hogy az utóbbi három évben minden mást háttérbe szorított, minden az úszás mögé került a sorban, és roppant hálás mindazoknak, akik segítették, hogy ekkora eredményt érhessen el, mint amilyen az olimpiai győzelem.
,,Köszönöm a debrecenieknek, hogy három éve hittek bennem, hogy befogadtak, a városvezetésnek, élén a polgármester úrral, hogy végig kitartottak mellettem, s mögöttem álltak. Köszönöm a megterhelő edzéseket Széles Sándornak és edzői teamjének, de Gyurta Daniéknak is, akikkel együtt készülhettem. Dani a mai rajtom előtt csak annyit mondott: nyomjad! Megfogadtam a tanácsát".

Eredmény:
......


RISZTOV ÉVA 1:57:38.2 óra
2. Haley Anderson (Egyesült Államok) 1:57:38.6
3. Martina Grimaldi (Olaszország) 1:57:41.8
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kajak 2es 500 m. Kovács K. és Janics N. EZÜSTÉREM
  2012-08-09 12:11:39, csütörtök
 
  Google keresőben
...... ......



...... ........


Kajak 2es 500 m. Kovács Kati és Janics NatasaEZÜSTÉREM 1:43.278
Jól kapták el Janicsék a rajtot - a németek még jobban, de szép lassan araszoltunk felfelé. 250-nél német, magyar a sorrend, centikkel voltak előttünk vagy mögöttünk a németek. 400-nál nőtt a németek előnye, elképesztő tempót mentek, amit nem sikerült megtörni. Katiék második helyen értek célba, szépen csillog az az ezüst is!!

...


A címvédőként induló Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren a londoni olimpia csütörtöki versenynapján. Az Athénban és Pekingben is bajnok, friss Eb-győztes magyar duó kedden, az előfutamban győzött, majd az egy órával később rendezett középfutamban néhány centivel, hét századmásodperccel a németek egysége, Franziska Weber és Tina Dietze mögött ért célba. Kovács szerdán a négyes tagjaként megszerezte pályafutása harmadik ötkarikás aranyát, így mindketten negyedik olimpiai elsőségükért szálltak harcba. Ráadásul sportágtörténeti tettre is készültek, a játékok történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni, azaz egymást követő három olimpián nyerni ugyanabban az összeállításban. A Domino Honvéd 31-szeres és a Démász-Szeged 18-szoros világbajnoka közepesen kezdett, a legjobban a németek lőttek ki a rajtból. Féltávhoz érkezve német, magyar, lengyel volt a sorrend, majd a hajrához érve Kovácsék megpróbáltak felzárkózni a vezető egységhez. Néhány pillanatig úgy tűnt, ez sikerül is, de Weberék megindították a hajrát, és ismét elléptek a magyaroktól. Janicsék az utolsó métereken már az ezüstért harcoltak a lengyelekkel, a második hely aztán tisztán meglett.
"Csalódott vagyok, hiszen nyerni akartunk, és nem sikerült - mondta a futam után Kovács Katalin. - A németek borzasztóan erősek voltak. Nem mentünk mi sem rossz pályát, de ha edzésen így teljesítünk, akkor visszamegyünk, és még egyszer végigevezzük. Valami miatt nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot. A szerdai négyes sikernek nagyon örültem, feldobott, ezért fáj, hogy most nem győztünk megint. Sajnálom, hogy hiába húztuk végig az utolsó centiméterekig, nem volt elég. Most ennyi volt bennünk."
"Kikaptunk, pedig kieveztük magunkat, de ma ennyi erőnk volt - értékelt a még a 200-as egyesben is érdekelt Douchev-Janics Natasa. - A németeknek a nőknél még nem volt aranyuk, szerdán kikaptak tőlünk négyesben, és lehet, hogy most jobban akarták a győzelmet. Nem égett bennünk az a láng, ami szokott. Van még egy versenyem, szeretném bebizonyítani, hogy képes vagyok újból győzni."
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kajak 4es 1000 m. férfi csapat EZÜSTÉRMES
  2012-08-09 12:08:18, csütörtök
 
  .........


Kajak 4es 1000 m.férfi csapat EZÜSTÉRMES 2 perc 55:699 mp.
Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel
A magyar egység a négyes pályán a mezőny közepén kapott helyet. A kedélyeket nem nyugtatta, hogy az első rajtot visszalőtték, éppen a mi hibánkból.
A második rajt már jó volt és remekül jöttünk el, a második, harmadik helyen, a legjobban azonban az ausztrálok indultak. 250-nél is ez volt a sorrend, minket a szlovákok üldöztek. 500-nál sem változott a sorrend, sőt, 750-nél sem, csak annyit, hogy a szlovákok kicsit lemaradtak hozzánk képest, és most már a csehek követtek minket.

A magyar csapat megnyitotta a hajrát, de a végig vezető ausztrál egységet nem tudta befogni, így Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai csodálatos ezüstérmet nyertek!
........



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Kajak 500 m Kozák Danita ARANYÉREM
  2012-08-09 12:01:39, csütörtök
 
  ...... ..........


Kozák Danita ARANYÉREM Kajak 500 m. 1 perc 51:566 mp.
Elegánsan, a középdöntőből is első helyen jutott a mai fináléba, ahol a legnagyobb ellenfeleinek egyike akár a mamája is lehetne. Az olasz színekben versenyző 47 éves olimpiai bajnok Josefa Idem éppen 22 évvel idősebb Danutánál, aki a hatos pályán rajtolt el.
Kicsit beragadt a rajtnál, az ukrán Osypenko mögött 250-nél második helyen evezett. Fél hajóhossz előnnyel vezetett előtte az ukrán, amikor Danuta megindította a hajrát, Hanssent és Idemet már maga mögött hagyta. Fantasztikus hajrát indított!!! A többiek nem bírták vele tartani a lépést és hajóhosszal utasította maga mögé a mezőnyt!!
Jó formája mellett az is repítette a 25 éves magyar kajakost, hogy szerdán a négyessel 500 méteren is olimpiai bajnok lett.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2760
  • e Hét: 37746
  • e Hónap: 70900
  • e Év: 304647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.