Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Cristiano Ronaldo 69 találattal végzett az élen
  2013-12-26 23:23:32, csütörtök
 
  Cristiano Ronaldo volt a legeredményesebb futballista 2013-ban, 69 találattal végzett az élen.

Gól lövők listája
1. Cristiano Ronaldo (Real) 69 gól
2. Zlatan Ibrahimovic (PSG) 47
3. Lionel Messi (FC Barcelona) 45 sérülése miatt sok mérkőzésen nem játszott.
4. Luis Suárez (FC Liverpool) 42
5. Edinson Cavani (Napoli, PSG) 41
6. Robert Lewandowski (BVB) 39
7. Diego Costa (Atlético) 36
8. Jackson Martínez (FC Porto) 33
9. Robin van Persie (ManUtd) 31
10. Kun Agüero (ManCity) 30

A Marca spanyol sportnapilap év végi összegzése szerint a portugál válogatott és a Real Madrid kiválósága nagy fölénnyel nyert. Az elmúlt évek jegjobbja, az FC Barcelonát erősítő argentin Lionel Messi hónapokat hagyott ki sérülés miatt, így 45 gólt szerzett. Zlatan Ibrahimovic is megelőzte két góllal, Luis Suarez is csak hárommal maradt el tőle. Az uruguayi simán lehetett volna második, ő eltiltás miatt hiányzott legalább 10 meccsről idén.
C. Ronaldo rekordja 63 gól volt, tavalyról, most egyéni csúcsot döntött. 69 találata négy sorozatból jött össze: 38-at ért el a spanyol bajnoki meccseken, 15-öt a Bajnokok Ligájában, 6-ot a spanyol kupában, 10-et a portugál válogatottban.
Videó A gólokról Link

Egy naptári évben 91 találat a rekord, Messi ennyit ért el tavaly.

C. Ronaldónak és Messinek van esélye megnyerni az Aranylabdát is, rajtuk kívül a bayernes Franck Ribery lehet még befutó a díjra.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Meleg rekord karácsony napján
  2013-12-26 23:12:29, csütörtök
 
  ...... ........... .....


Karácsony második napjára virradó éjjel megdőlt a napi hajnali melegrekord. Pápán a leghidegebb órában is 10 Celsius-fok felett maradt a hőmérséklet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki közleményében azt írta: megdőlt a december 26-i eddigi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord.
Mostanáig ezen a napon 1983-ban, Szekszárdon volt a legmelegebb hajnalban, akkor 9,2 fokot mértek. Az új rekord 10,2 fok, melyet Pápán regisztráltak, de Rábagyarmaton is mindössze 9,5 fokig csökkent a hőmérséklet.
Ami a folytatást illeti: továbbra is marad a tavasziasan enyhe, viszont szeles, csapadékos idő.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Napi cuki - Így ünnepel egy tarajos sül!
  2013-12-26 22:43:52, csütörtök
 
  ...... ........... .........


Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Térdre borulva imádkozott Ferenc pápa
  2013-12-26 22:35:10, csütörtök
 
  Forrás Hír 24
Ferenc pápa .


Karácsony ünnepének fényéről és az emberi történelemben gyakori sötétségről beszélt első karácsonyi homíliájában Ferenc pápa a zsúfolásig megtelt Szent Péter-bazilikában.
A kedden késő este bemutatott szentmisén az egyházfő úgy fogalmazott: népek és egyének mindannyian úton vagyunk, s körülöttünk és bennünk is egyaránt van fény és sötétség is.
- Egymást váltják a fény és sötétség, a hűség és hűtlenség, az engedelmesség és lázadás pillanatai" - mondta homíliájában, kijelentve, hogy a népek a fényben Isten felé zarándokolnak, a sötétségben útjukat veszítik.
- Ha a büszkeség, hazugság, saját érdekeink keresése kerekedik felül, akkor a sötétség száll le ránk..." - hangsúlyozta Ferenc pápa. Hozzátette: a pásztorok látták meg elsőként Jézust, mivel az utolsók, a kiközösítettek között voltak.
A fényárban úszó Szent Péter-bazilika már órákkal az egyházfő első karácsonyi miséjének kezdete előtt megtelt. Azok, akik nem fértek be a bazilikába, a Szent Péter téren levő óriás vetítővásznakon követhették a szertartást.
A szentmisét több mint háromszáz bíboros és püspök koncelebrálta Ferenc pápával. Közöttük volt Angelo Sodano egykori szentszéki államtitkár, a bíborosi kollégium dékánja és Tarcisio Bertone, a Ferenc pápa által októberben leváltott szentszéki államtitkár is.
A misén a világ számos nyelvén imádkoztak: olaszul a betegekért, szegényekért és azokért, akik a társadalom peremére szorultak. Kínaiul azokért, akiket hitük miatt üldöznek. A bazilikában népviseletbe öltözött lengyel kórus énekelt, és a hagyomány szerint trombitaszó is felharsant.
Az egyházfő legelső karácsonyi homíliája rövidebb volt az elődei által mondottaknál. Rendkívülinek számított a mise során az, hogy Ferenc pápa néma imában letérdepelt, és az egész bazilika vele együtt térdre ereszkedett - papok, hívők és turisták egyaránt.
Ferenc pápa a szentmise kezdetén az oltárnál levő jászolban helyezte el a gyermek Jézus szobrát. A mise végén a szobrot kézbe vette és a Szent Péter-bazilikában felállított betlehemhez vitte.
A pápát a kontinensek képviseletében tíz kisgyerek kísérte: két-két olasz, Fülöp-szigeteki, libanoni, argentin és kongói gyerek, kezükben fehér virággal. A mise végén gyermek Jézus szobrot fektettek a jászolba a Szent Péter téri Betlehembe is.
...... ..........


Vatikáni éjféli mise Videó Link
Lejátszási idő 1 óra 45 perc

Ferenc szót emelt a keresztények diszkriminációja ellen - karácsony délben mondott beszédében.
A világ különböző tájain a keresztények ellen elkövetett igazságtalanságok leleplezése és megszüntetése mellett foglalt állást csütörtökön Ferenc pápa.
A katolikus egyházfő karácsony második napján elhangzott Úrangyala-imádságában - konkrét országok említése nélkül - felhívta a figyelmet arra, hogy a keresztényeknek a világ több pontján ma sokkal nagyobb igazságtalanságokat kell elszenvedniük, mint a keresztény egyház kezdeti időszakában.
Hangsúlyozta: le kell leplezni és meg kell szüntetni ezeket az igazságtalanságokat, a keresztények hátrányos megkülönböztetését. Olyan országokban is akadályozzák vallásuk gyakorlásában a hívőket - tette hozzá a pápa -, amelyekben csak papíron biztosítják az emberi és szabadságjogokat.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Erdő Péter: Ne azt keressük, hogy mit kaphatunk
  2013-12-26 22:28:48, csütörtök
 
  Forrás. Hír24
Erdő Péter bíboros ...... ..........


Éjféli szentmise Budapest, 2013. december 25
........


Az új evangelizáció küldetését "Isten szelídségével" lehet teljesíteni.Ezt hirdeti a pápa egyszerű kedvessége és minden önzetlen segítség - mondta a bíboros.
- Ne azt keressük, hogy mit kaphatunk, hanem hogy miként tudunk másnak adni, segíteni, örömet szerezni - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros szenteste a zsúfolásig telt budapesti Szent István-bazilikában tartott éjféli szentmisén.
- Erdő Péter úgy fogalmazott: "Ha nem térünk le erről az útról, a mai este szelíd békéje hatalmába keríti egész életünket" és "biztosan boldog lesz nekünk is a karácsonyunk". Felhívta a figyelmet arra: "A mi családjainkat is, a mi közösségeinket is Krisztus kapcsolja egybe, ő gyűjti össze szeretetben a népeket, ő az, akinek gondja van mindenkire".
- Rámutatott: "Ha otthon összegyűlik a család, a barátok, a rokonok, ha magányos, beteg embereknél, kórházakban, börtönben vagy szociális otthonokban tűnik fel a betlehem, ott is felvillan a szent család képe. Ott is megérinti az embert a családias, bensőséges szeretet".
- A bíboros homíliájában kiemelte: az új evangelizáció küldetését "Isten szelídségével, és teljes bizalommal az ő mérhetetlen bölcsességében és szeretetében" lehet teljesíteni, ezt pedig sugározni kell minden ember felé. Ezt hirdeti Ferenc pápa egyszerű kedvessége. Ezt hirdeti minden önzetlen segítség és ajándékozás - tette hozzá.
- Utalt arra: a templomokban, utcákon, tereken, valamint az otthon felállított betlehemek látványa "sötét háttérből ragyog elő, a fény forrása, a fény középpontja maga Jézus. Ő fogja össze, ő hozza létre a szent családot, az ő nevelésére mond igent Szűz Mária és Szent József is, az iránta való aggódó szeretet kíséri majd a szent család életét".
- Erdő Péter megjegyezte: Istent nem kötik az anyagvilág korlátai, "ő túl van az időn és a téren". Hozzáfűzte: Isten bensőséges szeretetével titokzatos módon, a természet törvényeinek alkotójaként tartja fenn és kormányozza a mindenséget. Ő az Úr, aki "gyenge lesz köztünk és kiszolgáltatott. Elfogadja Mária és József szeretetét, a pásztorok és a bölcsek hódolatát. Vacogó újszülöttként oltalmat talál a betlehemi istálló melegében. Ő, aki a világ megőrzője és oltalmazója".
- A bíboros emlékeztetett arra: a próféták jövendölték a Messiásról, hogy ő lesz a béke fejedelme, hogy ő maga lesz a béke.
- Krisztus születésének körülményei megmutatják, hogy milyen uralkodó is az Isten. Nem hatalmaskodik, nem fitogtatja az erejét. Az ő mérhetetlen fensőbbsége a gyöngeségben is érvényesül. Ilyen Isten született közénk Betlehemben. "Ha Krisztus követői vagyunk, Szent Pállal elmondhatjuk: amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős" - állapította meg.
...... .......



Erdő Péter: Merítsünk erőt Jézus születéséből!
Az igazi békét, harmóniát, összhangot Istennel és békességet egymással hozó Jézust állította középpontba a karácsony első napján bemutatott szentmise homíliájában Erdő Péter bíboros.
Erdő Péter bíboros karácsony első napján az esztergomi bazilikában mutatott be ünnepi szentmisét. Homíliájában arról beszélt, hogy a karácsony, Krisztus születése a nagy találkozás: Isten valósága, Isten dicsősége találkozik az ember életével. Az emberével, akinek megjelenése a földön Isten szeretetének ajándéka.
A főpásztor arra buzdított, ne fáradjunk bele, hogy minden évben széppé tegyük egymás karácsonyát. Figyelemmel, segítő szóval, találékony, személyes ajándékokkal, vagy akár a régen halogatott látogatással szerezzük meg, könyörögjük ki Istentől mások öröme révén a magunk ünnepét - mondta Erdő Péter. Homíliájában hangoztatta, szelíd elszántsággal kell törekednünk a békés, alkotó életre, és építenünk kell magunk körül újra és újra az élet és a szeretet kultúráját.
A bíboros emlékeztetett, nem elveszítjük az életünket, ha másokért dolgozunk, hanem az odaadó szeretetben mindent megnyerünk. Értelmet kapnak képességeink, célt kap a munkánk, a tanulásunk. A pihenésünk, szórakozásunk is szebb, gazdagabb lesz, ha másokkal megosztjuk.
Fogadjuk szeretettel a közénk születő új emberi életet, és éljünk családjainkban nagylelkű szeretetben, hogy tükörként sugározzuk Isten ragyogását - üzent a főpásztor a családoknak.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Cirmi a fenyőfa előtt - karácsonyi vicces képek
  2013-12-26 15:57:15, csütörtök
 
  Hű! - mennyi finomság van a fán
.....




Azt szeretném
...



Imádom a habkarikát
...


 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Eltörlik mindenki hiteltartozását és adótartozását!
  2013-12-26 15:48:20, csütörtök
 
  Forrás: Hír ma
Eltörlik mindenki hiteltartozását és adótartozását! Megváltozhat az élet hazánkban!
Részletek a következő linken Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Bencsik Tomi: Fehér karácsony
  2013-12-26 14:39:37, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Karácsony TV
  2013-12-26 14:11:51, csütörtök
 
  Klikk a linkre Link  
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Zenés képeslap Marilontól
  2013-12-26 13:49:39, csütörtök
 
  Szia Maroka!!!
Szeretetteljes, békés karácsonyi ünnepet kívánok neked és családodnak
Puszzzzzzz Marilon@

katt rá!!!!! Link
Köszönöm szépen.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 468 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 36069
  • e Hónap: 69223
  • e Év: 302970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.