Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ning oldalon kaptam
  2014-01-29 21:12:31, szerda
 
  Szia Maroka!
Köszönöm kedves látogatásod
már nálunk is szépen esik a hó... nagyon szép a táj.
kívánok szép és gond mentes szép estét néked és kedves családodnak
puszi Nagy Anna


Leszáll az ég sötét, árnyas leple,
Álomba ringat egy aprócska éji lepke.
Majd felemel, lebegtet és röpít a magasba,
Egyenest fel a fénylőn vörös pirkadatba."
Nyugodalmas jó éjt!








 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Téli szerelmi üzenet
  2014-01-29 21:07:43, szerda
 
  ...... ......



...... ......

 
 
1 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Így véd egy ittas jéghokis kapus
  2014-01-29 21:00:30, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Cristiano Ronaldo új szerepkörben
  2014-01-29 20:48:52, szerda
 
  Képen Carlo Ancelotti és Cristiano Ronaldo
......


Írta: zsoze 2014. jan. 28. 13:05
Érdekes újításnak lehetnek szemtanúi a Real Madrid szurkolói 2014-ben. Az elmúlt néhány fordulóban Carlo Ancelotti egy újfajta felállással próbálkozott csapatával, melyben Cristiano Ronaldo szerepe megváltozott némileg az előzőekhez képest. Írásunkban bemutatjuk, hogy miként módosult a portugál játéka januárban.
A tavaly nyári edzőváltást követően a királyi gárda életében a legnagyobb átalakulást Mesut Özil távozása jelentette. A német karmester - aki megkerülhetetlennek számított az utóbbi három évben a támadások előkészítésében - személyében a klub rendelkezett egy klasszikus 10-essel, viszont a helyére érkező Isco eltérő stílusú játékosnak tűnik, hiszen sokkal inkább veszélyesebbnek tűnik a kapu előtt, mint előde. Ezáltal lehetőség nyílt arra, hogy Ancelotti nemcsak a Mourinhonál megszokott 4-2-3-1-es hadrendben küldje fel együttesét, hanem más alternatív felállásokkal is kísérletezzen. Ennek köszönhetően az olasz mester irányítása alatt a fővárosiak az idei szezonban már 4-4-2-es formációban is játszottak (pl. az Atletico elleni derbin), míg mostanában 4-3-3-ban rohamoznak Modricék.
...... .......


Ám fontos észrevenni, hogy az utóbbi esetében valójában nem egy hagyományos 4-3-3-ról beszélhetünk, hanem sokkal inkább egy aszimmetrikus 4-3-3 és egy 4-2-4 között elhelyezkedő stratégiáról. A taktika rugalmasságát elsősorban Cristiano Ronaldo és Di Maria szerepköre biztosítja. Az Aranylabdás támadó játéka meglehetősen hibridnek tűnik ebben a taktikában, miután egyrészt igyekszik az oldal vonal mellé kihúzódva labdát kapni, s onnan befelé törni, másrészt viszont nagyon gyakran Benzema mellett láthatjuk, ezáltal kiváló célpontnak számít a mélységi kiugratások és a beadások számára. A portugál emellett ilyenkor rendszerint sokat próbálkozik horizontális mozgásokkal is üres zónákat keresve, így a korábbiakhoz képest is szabadabban és nagyobb területen játszhat. A fentiekkel párhuzamosan, Di Maria - aki papíron középső középpályásként szerepel - a bal szélen megnyíló sávba mozdul ki, s onnan támogatja a csatárokat.

Képen: Amíg a labdakihozatal során Di Maria az oldalvonal felé tolódik, addig Ronaldo a kapu iránya felé fut be, így a helyén meginduló Marcelo megjátszhatja a beadást követően (Espanyol-Real Madrid)
...... .........


Ronaldo szerepeltetése félig-meddig középcsatárként már Mourinho alatt is előfordult. 2011-ben a Spanyol Kupa döntőjében, a Barcelona ellen aratott győzelem során sokáig ő játszott centerként. De vajon miért merülhet fel a Real gólvágója esetében ez az alternatív lehetőség? A 28 éves szélső elsősorban fantasztikus fizikális adottságainak és kapu előtti veszélyessége miatt emelkedik ki a spanyol mezőnyből. Előbbiből adódóan, gyorsaságát kamatoztatva nagyszerűen használható a védelem mögé lőtt kiugratások esetén, ill. a levegőben is kitűnő célpontnak bizonyulhat. Továbbá, nem szabad elfelejteni, hogy a gólvágó szerepeltetésével kapcsolatban a legnagyobb problémát a védekezéshez való hozzájárulása jelenti. Az elmúlt néhány évben az ellenfelek felfutó szélső védői számtalanszor ki tudták használni a nem megfelelő visszazárást, ezáltal létszámfölényes szituációt kialakítva az oldalvonal mentén (pl. a Dortmund ellen a tavalyi BL-csoportkör folyamán). Azaz, ebből a szempontból is logikusnak tűnhet Ronaldo szerepeltetése a csapat legfelső sorában, hiszen ekkor nem egy-az-egyben kell védekeznie a riválisok jobb oldali védőivel, hanem inkább területszűkítés a feladata középen.
Képen: A csapattársak által Bale és Ronaldo felé indított passzok megoszlása. Különbség fedezhető fel abban a tekintetben, hogy a portugál támadó lényegesen gyakrabban kap labdákat a pálya közepén, mint a wales-i (Espanyol-Real Madrid).
...... .....


A Real számára más tekintetben is hatékony lehet az új rendszer. A portugál támadó új szerepkörének köszönhetően az ellenfelek számára folyamatos fejtörést okozhat, hogy éppen a jobb oldali, vagy a középső védő fogja-e őt. Emellett fontos észrevenni, hogy Di Maria mozgásának kulcsszerepe lehet abban, hogy zónákat nyisson meg a csatárok számára. Egyrészt, abban az esetben, ha a kihúzódó argentin szélsőre az ellenfél jobb oldali védője mozdul ki, akkor a szélső és középső védő közötti sávba indulhatna be CR7 (A-eset).
........


Másrészt, ha a bal oldalt feltűnő középpályásra egy védekező középpályás lépne ki, akkor a rivális védelme és középpályás sora között nyílna nagyobb terület, ahova bemozogva veszélyes lövőpozícióba kerülhetne az idén már 22 gólos csatár (B-eset).
...... .....


Habár ostobaság lenne ilyen rövid idő után messzemenő következtetéseket levonni Ronaldo új szerepkörét illetően, ám a statisztikák alapján is ésszerű döntésnek tűnik Ancelotti új elképzelése, hiszen utóbbi fordulókban a gólvágó az átlagoshoz mérten többször veszélyeztetett, ill. gyakrabban sikerült lövéseket is előkészítenie (kulcspasszok száma). További érdekesség lehetne a jövőben Cristiano szerepeltetése egy nagyobb termetű, levegőben veszélyesebb center ,,mellett": a portugál válogatott színeiben a svédek elleni VB-pótselejtező során Hugo Almeida visszalépéseinek köszönhetően, kitűnően tudott belépni a védelmi vonalban megnyitott sávokba.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Grosics Gyula - " A mai focistákból hiányzik a tisztelet!"
  2014-01-29 20:39:17, szerda
 
  Írta: balaganjoe 2013. szept. 14. 13:16
Grosics Gyulánál jártunk. Minden lényeges a videóban. Link


 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Az Aranycsapat szellemi üzenete az utókornak 1. rész
  2014-01-29 20:33:00, szerda
 
  Írta: feratti 2014. jan. 28. 19:40
Az alábbi elemzést a Face toFace edzői társaság fórumára készítettem.
Az értő figyelemmel kísért videoelemzés után megállapíthatjuk, hogy a magyar válogatott korszerűbb játékszervezést használt támadó fronton 1953-ban, mint a ma etalonnak számító Barcelona.

Nézd meg a videót! Tanulságos!
Videó Link

Illetve ajánlom tanulmányozásra az alábbi linket
Link

Az Aranycsapat szellemi üzenete az utókornak 2. rész Védekezés.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Őrült kapusgól
  2014-01-29 20:27:14, szerda
 
  Egészen furcsa találattal lett kupagyőztes a Crvena Zvezda férfi-vízilabdacsapata Szerbiában.
A Szerb Kupa döntőjében déli szomszédaink két legerősebb vízilabdacsapata, a Radnicki Kragujevac és a Crvena Zvezda küzdött. A meccsen szinte végig a belgrádiak vezettek, de a Radnicki az utolsó negyedben egyenlíteni tudott.
11-11 volt az állás, és elhalt az utolsó Radnicki-támadás, 1 másodperc maradt hátra a mérkőzésből. Ekkor Denis Sefik, a Zvezda kapusa gondolt egyet, és rálőtte a labdát, amely kettőt kacsázott a vízen, mielőtt kikötött Zdravko Radic kapujában.
A Radnicki játékosai reklamáltak, hogy a gól időn túl esett, valamint az is véleményes, hogy a lóbálás (mert egyet lóbált Sefik), belefér-e a szabályokba.
Mindenesetre az uszoda "felrobbant", megvédte címét a Crvena Zvezda.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Péter Erika: Farsangi örömök
  2014-01-29 19:49:04, szerda
 
  /Jaskóné, Marikától kaptam/

Vízkereszttől negyven napig
Mulatoznánk pirkadatig!
Farsang faggyal érkezett,
Tánccal temettük a telet.

Farsang fánkja illatozik,
Orrunk, gyomrunk vágyakozik.
Nagyböjt előtt - farsang farka,
Hacacáré három napra!

Kövér csütörtökre már
Véget ér a karnevál.
Nagyböjt után fogyókúra,
Jövőre meg kezdjük újra!
 
 
0 komment , kategória:  Farsang  
Tóthárpád Ferenc: Téli csend
  2014-01-29 16:16:40, szerda
 
  .........


Jég ül a fákon,
fagy dala cseng.
Csend van a földön,
s csend odafent.

Hó-puha réten
Roppan az ág,
büszke agancson
Fagy muzsikál.

Szökken a szarvas,
s szétveti az
ég peremén a
csillagokat.
 
 
1 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Marosi Ágnes : Tél
  2014-01-29 15:56:11, szerda
 
  Gyönyörű a havas táj,
kis hópihe táncot jár.
Sok pihéből fehér takaró,
nagy az öröm, hull a hó!

Nézem a végtelen hótengert,
gyere építsünk hóembert!
Elő a szánkót, korcsolyát,
vívjunk meg egy hócsatát!

Kicsi dombos szánkópálya,
minden gyermek alig várja,
hogy leessen az első hó,
a hóban játszani csuda jó!

A meleg szobából is szép,
ahogy hótól csillog a rét.
Télen a hónak van ideje,
sárnak, latyaknak nincs helye
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3560
  • e Hét: 26620
  • e Hónap: 59774
  • e Év: 293521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.