Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Vízilabda EB. első nap - megnyító
  2014-07-15 20:09:05, kedd
 
  Eb-meccsen - műúszók látványos bemutatóját és Tarlós István, Budapest főpolgármestere köszöntőjét követően - a Hajós uszoda ötvenes medencéjét körbefogó lelátósor mintegy ötezer néző.
Hatalmas hangorkán kíséretében Játszott a Magyar csapat. ami győzelemmel ért véget.
Magyarország - Spanyolország 12:9 (2-2, 4-2, 3-2, 3-3)
...... ......


Győzelem öröme .........

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Reviczky Gyula: Nyári dal
  2014-07-15 19:54:41, kedd
 
  ...Vadvirágokat szedek
S kötözöm füzérbe.
Vagy a fűben heverek,
S felnézek az égre.
S haja hopp!
A madárral dalolok...
Szép világ, te, jó napot!
 
 
1 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Metró balestó Moszkvában
  2014-07-15 19:43:42, kedd
 
  Forrás: HVG
Kisiklott a moszkvai metró, többen meghaltak.
Kisiklott a metró Moszkva keletről északnyugati irányba haladó, Arbatszko-Pokrovszkaja nevű vonalán, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között. Egyes jelentések szerint legalább 19-an meghaltak.
Már 19-re emelkedett a keddi moszkvai metróbaleset halálos áldozatainak száma - jelentette be Alekszandr Gavrilov, a moszkvai katasztrófavédelem helyettes vezetője. Korábban Pjotr Birjukov moszkvai főpolgármester-helyettes azt közölte, hogy 15 ember vesztette életét. Korábban öt halottról tudtak. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy az előző hírekkel ellentétben a metrószerelvény vezetője túlélte a szerencsétlenséget.
- Georgij Goluhov, a moszkvai főpolgármesteri hivatal egészségügyi főosztályának vezetője közölte, hogy 118 sérült utast vittek kórházba, akiknek fele súlyos állapotban van. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a szerelvény vezetője is meghalt a közép-európai idő szerint reggel hét óra körül a moszkvai metró Arbatszko-Pokrovszkaja nevű, keletről északnyugatra vezető vonalán, a Park Pobedi és a Szlavjanszkij bulvar nevű állomások között történt súlyos balesetben. A szerelvény három vagonja siklott ki, közülük egy súlyosan megrongálódott.
- Makszim Loszkutov, Moszkva főpolgármester-helyettese közölte, hogy több mint 120 ember sérült meg a metróbalesetben, amely közép-európai idő szerint reggel 7 óra körül történt. A sérültek száma emelkedhet, mert a mentés még nem fejeződött be.
- A Szlavjanszkij bulvar megálló előtt mintegy 200 méterrel a szerelvény vezetője élesen fékezett, mert a feszültség hirtelen zuhanása miatt hamis vészjelzést adott le a biztonsági rendszer. A három kisiklott vagon egyike erősen megrongálódott.
A szerencsétlenség után két és fél órával még folyt a mentés. A rendkívüli helyzetek minisztériuma 8 helikoptert és 60 mentőautós egységet állított be a mentési munkálatokba. A metróalagútban rekedt, balesetet szenvedett szerelvényből mintegy 200 utast hoztak ki, de egyes sajtójelentések szerint 7-15 utas még az egyik megrongálódott vagonban van.
A baleset egyik könnyebb sérültje a Rosszija 24 televíziónak arról számolt be, hogy a szerelvény hirtelen lefékezését követően az utasok egymásra estek, nagyon sokan szenvedtek kéz- és fejsérüléseket, s a vagonban keletkezett füsttől is alig kaptak levegőt. "Azt hittük, mindennek vége" - mondta a férfi. Az utasok többsége még mindig sokkhatás alatt áll.
A baleset helyszínétől, a Szlavjanszkij bulvártól taxik és autóbuszok ingyen szállítják az utasokat. A Szlavjanszkij bulvar metrómegálló mellett a központba vezető Kutuzov sugárúton és a város külső körgyűrűjétől induló, Minszkbe vezető úton hatalmas közlekedési dugó keletkezett. Az 1931 óta épülő, 12 vonallal, 194 állomással rendelkező, több mint 325 kilométer hosszú moszkvai metrón az utóbbi hetekben is több kisebb műszaki baleset történt. Többnyire elektromos zárlat okozza a problémákat.
- A metrókocsik többsége elöregedett. Az orosz főváros közgyűlésében elfogadott terv szerint 2020-ig újabb 79 állomást építenek és 160 kilométerrel bővítik a metró vonalait, illetve folyamatosan cserélik újakra az 1970-es években gyártott vagonokat. A baleset helyszínétől nem messze lévő, egyik legforgalmasabb állomásán, a Kijevi pályaudvarnál lévő Kijevszkaján nemrég felújítás kezdődött
Kép linkje Link
Egy új váltó lehetett a baj
A fékezés nyomán az első vagon sérült meg a legsúlyosabban - a korábbi hírekkel ellentétben azonban nem halt meg a szerelvény vezetője, aki súlyos sérülésekkel került kórházba -, ezenkívül még két vagon siklott ki. (A vagonok hosszabbak a még Budapesten is látható régi szovjet vagonoknál, csuklós szerkezetűek, de nem egyterű a teljes szerelvény.)
Az orosz sajtóban nyilatkozó szakértők szerint lehet, hogy a vagonok - vagy valamelyik közülük - előbb siklottak ki, ezután döntött a vészfékezés mellett a szerelvény vezetője, igyekezvén elkerülni, hogy a vagonok az alagút falába ütközzenek. Ez azonban nem sikerült. Nem kizárt, hogy váltóhiba okozta a tragédiát. Azt a hatóságok kizárták, hogy terrorista akció állt volna a történtek mögött. A nyomozás a közlekedésbiztonsági előírások megsértése ügyében folyik.
Kép linkje Link
A helyszínen hatvanhat busszal evakuáltak összesen 1150 embert. A sérülteket negyven mentőautó, illetve nyolc helikopter szállította kórházba. A Szlvajanszkij bulvar megállóból ötven embert menekítettek ki, a Park Pobediről pedig kétszázat.
...... ........


További képek a balesetről Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Magyar ARANYÉREM a diákolimpián
  2014-07-15 19:18:28, kedd
 
  Aranyérmet szerzett a Dél-Afrikában megrendezett 55. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián Fehér Zsombor, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója.
A hattagú magyar csapatból ezüstérmes lett Di Giovanni Márk, a győri Révai Miklós Gimnázium diákja,
Ágoston Péter, Homonnay Bálint és Janzer Barnabás, a Fazekas Mihály Gimnázium tanulói. Maga Balázs, aki szintén a Fazekas Mihály Gimnázium diákja, bronzérmet nyert.
A csapatértékelésben a magyar csapat a résztvevő 101 ország között a 15. helyen végzett. A verseny honlapján - www.imo-official.org - közölt eredmények szerint az országok közti versenyt Kína nyerte, a második helyen az Egyesült Államok, a harmadikon Tajvan csapata végzett.
hirdetés
A magyar csapat vezetői Pelikán József (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és Dobos Sándor (Fazekas Mihály Fővárosi Gimnázium) voltak.
A Nemzetközi Matematikai Diákolimpia egy évente megrendezett diákverseny, amelyen a 20 év alatti, egyetem előtt álló tanulóknak hat egyenként hétpontos matematikai problémát kell megoldaniuk. Az első ilyen versenyt 1959-ben rendezték Romániában, és azóta 1980 kivételével minden évben megtartották. Ezzel a matematikai a legrégibb a nemzetközi tudományos diákolimpiák közül. A hetvenes évekig a szocialista országok versenye volt, ma az egész világra kiterjed. Minden résztvevő ország régebben nyolc, manapság hat versenyzőt küldhet.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Foci-vb: minden, amit a tévé nem közvetített
  2014-07-15 19:12:54, kedd
 
  Klikk a linkre Link  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Lángokban áll egy ház teteje az Andrássy úton
  2014-07-15 19:07:11, kedd
 
  Forrás: Hír24 videók a következő linken: Link
Száz tűzoltó, hatalmas lángok,
...... .......


kiürítés és útzár a belvárosban. Videó is készült a lángokról. Két embert őrizetbe vett a rendőrség.
Kigyulladt egy épület Budapesten, az Andrássy úton, a Kodály körönd szomszédságában kedd délután. A tetőtér 100 négyzetméteren lángol, a tűz a tűzoltók visszajelzése szerint az egész tetőszerkezetet veszélyezteti.
- Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese a Hír24-nek elmondta, hogy a mentők hat járművel mentek a helyszínre. Három könnyű sérült van, őket a helyszínen ellátták, nem kellett senkit kórházba vinni. A házban összesen 98 lakás van, ebből 37-ben laktak, 40 embernek kellett elhagynia az otthonát. Számukra a Városligeti Fasorban lévő Verkovits Gyula általános iskolában biztosítanak elhelyezést, hogy hányan élnek ezzel a lehetőséggel, nem lehet tudni. A katasztrófa védelem kora esti, legfrissebb adatai szerint összesen 28 járművel vonultak a helyszínre, és 107 tűzoltó dolgozik az oltáson.
- Újabb épületre terjed át a tűz: a Felső Erdősor utcában lévő iskola tetőszerkezetére terjedtek át a lángok. A gerendák égtek, a lángokat rövid időn belül egy vízsugárral fékezték meg. A katasztrófavédelem közölte azt is, hogy az intézmény melletti épület lapos tetejéről is elkezdik oltani az Andrássy úti épületet
- A Budapesti Rendőr főkapitányság az eset kapcsán arról tájékoztatott, hogy délután öt óra körül őrizetbe vettek két embert: egy 36 és egy 37 éves férfit, őket gyanúsítják a tűz előidézésével. Kihallgatásuk után mindketten őrizetbe kerültek, közveszély okozása miatt indult eljárás ellenük. Úgy tudjuk, hogy két munkás, akik a tetőn dolgoztak.
- A lángokat sikerült körülhatárolni. A tűz egy rövid időre átterjed egy szomszédos Szív utcai épületre, ám egy vízágyúval sikerült megfékezniük a lángokat. Jelenleg száz tűzoltó dolgozik a helyszínen, a főváros minden egységére szükség van, ezért Budapest védelmére Pest megyéből érkeztek tűzoltók. Egy váci egység a VIII. kerületbe, egy szigetszentmiklósi egység pedig a XXII. kerületbe ment - közölte a katasztatrófavédelem.
- A katasztrófavédelem korábban közölte, a lángok gyorsan terjedtek a tagolt tetőszerkezetben, a tetőtérből egy gázpalackot is lehoztak. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, emelőkosaras jármű is vonult a helyszínre.
- A legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe. A füstöt fél Budapestről látni.Időközben teljes szélességében lezárták az Andrássy utat a Kodály köröndnél. Az oltáson 55 tűzoltó dolgozott, ám további egységeket is riasztottak. Jelneleg 80-an igyekeznek megfékezni a lángokat. Az oltást az épületen belülről illetve kívülről, emelőkosaras járművekről is végzik. A házat és környékét kiürítették. Két tűzoltóraj járta a lakásokat és kísérte ki a lakókat, a szomszédos épületben pedig a rendőrség tette ugyanezt.
...... ......


A katasztrófavédelem utolsó tájékoztatása szerint immárteljes terjedelmében ég a több mint ezer négyzetméteres, három emeletes lakóház tetőszerkezete az Andrássy úton, illetve a tűz a harmadik szintre is átterjedt. A legfrissebb visszajelzések alapján a tűzben senki sem sérült meg.
Időközben tűzoltókat riasztottak a 3-as metróhoz is, füst miatt állították le a szerelvényeket a Nyugatinál. A katasztrófavédelem korábban arról tájékoztatott, hogy a Kőbánya-Kispest felé vezető alagútban füstölt valami, ezért a tűzoltók porral oltó készülékekkel vizsgálták át az alagutat és keresték a füstölés okát. Időközben kiderült, tűz is volt. Az egyik egység a Nyugati pályaudvar, a másik a Lehel tér állomás felől indult el gyalogosan, az alagútban pedig körülbelül két tenyérnyi helyen égő olajat, olajsarat találtak.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Összefoglaló Kajak-kenu vb
  2014-07-15 18:30:25, kedd
 
  Kajak-kenu vb - Tíz érem, köztük öt arany a szombati döntőkben
Klikk a linkre Link

A magyar versenyzők 1) Magyarország 8 ARANY, 5 EZÜST érem az éremtáblázat élén zárták a németországi Brandenburg an der Havelben rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságot.

2) Németország 6 arany, 3 ezüst, 2 bronz
3) Fehéroroszország 4 arany, 2 ezüst, 2 bronz


 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Vasárnap EZÜSTÉRMESEK a kajak_kenu EB.-én
  2014-07-15 18:22:42, kedd
 
  - Kajak kettes 200 m: Kárász Anna és Vad Ninetta
.........



- Kenu 200 m: Lakatos Zsanett
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
További ARANYÉRMEK a kajak_kenu EB.-én
  2014-07-15 18:16:52, kedd
 
  - Medveczky Erika kajak 5000 m
...... ......



- Kenu kettes 500 m: Lakatos Zsanett és Takács Kincső
...... .............


- Kajak kettes 500 m: Csipes Tamara és Szabó Gabriella
...... .......


Nagyobb kép Link
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Fürdőruha helyett hótaposó
  2014-07-15 18:10:02, kedd
 
  A nyár kellős közepén csapott le a hóvihar a nyaralókra
Elképzelhetetlen, mi történt a hétvégén az Ural térségében, a Cseljabinszki területen. Ha nem lennének képek és videók, el sem hinnénk, hogy ilyen létezhet.
Hó lepte el az orosz Ural térséget a hétvégén, köszönhetően az abnormális nyári időjárásnak, mely során hóvihar és jégeső csapott le a régióra, mely így ismét reflektorfénybe került a tavalyi meteoritrobbanás után. Szibériának szintén jutott a természet dühéből.
Az orosz Ural térség keleti részén élők, Cseljabinszk és Sverdlovsk lakói majdhogynem lefagytak, mikor a forró nyárban egyszer csak elkezdett hullani a hó a hétvégén. A közösségi oldalakat viharos gyorsasággal ellepték a havas felvételek július kellős közepén.
...... ........


...... .............


...... .......


Videó Link
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 256 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2171
  • e Hét: 37157
  • e Hónap: 70311
  • e Év: 304058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.