Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Benedek: Pörögni kell
  2014-07-20 11:43:29, vasárnap
 
  A kapitány szerint fontos, hogy fennmaradjon a csapat harci kedve.
...... .........


Ahogyan arról írtunk, a magyar férfi-vízilabdaválogatott szombaton kihasználta, hogy döntetlent lett a horvát-szerb rangadó az Európa-bajnokságon, így a németek elleni győzelem csoportgyőzelmet és elődöntőt ért a csapatnak. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint nem szabad elkényelmesedni.

,,Ha azt mondanám, hogy ugyanaz lesz a horvát meccs, mintha nem lennénk csoportgyőztesek, az nyilván nem lenne teljesen igaz. Megpróbáljuk ugyanolyan fontosnak tekinteni, ez a dolgunk. Ha nem vesszük komolyan, nem tudunk majd eléggé felpörögni az elődöntőig, ami még nagyon messze van" - idézi a kapitányt a szövetség honlapja, a waterpolo.hu.

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz dolgos az elkövetkező pár nap, Benedek így felelt:
,,Megmondom őszintén, eddig is azt tartottam fontosnak, hogy csak a következő meccsre készülünk, azzal foglalkozunk. Fontos, hogy fennmaradjon a harci kedvünk a folytatásra."
 
 
1 komment , kategória:  vízi sport  
Bikini nosztalgia
  2014-07-20 11:32:29, vasárnap
 
  Így pózolt Betty Grable amerikai táncosnő és énekesnő sárga kétrészes fürdőruhában az 1940-es években.
Képek megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Éjjel felállították a német megszállás emlékművét
  2014-07-20 11:20:26, vasárnap
 
  Cikk itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Farkas Anna: Égő vágy
  2014-07-20 10:40:11, vasárnap
 
  ........


Álmomban éjjel, átöleltél lágyan
testünk összeért a sötét homályban
mi ott gyengéden egymásra találtunk
nem állt már közénk, félelmünk se múltunk

Nem tudtam gondolkodni tiszta fejjel
megbénult testtel és agyszövetekkel
érzelmem pulzált mélyen zsigeremben
intelmek szanaszét szöktek a fejemben

Testem álmaiból felébredt, s égett
lángok tüzétől szinte semmivé lett
gyors lélegzésünk törte meg a csendet
láztól égő vágynak teret engedett

Mellettem, szinte égett forró tested
szívünk boldogságban remegve reszket
érzem érintésed s beleremegtem
lágy ölelésben Veled eggyé lettem
Farkas Anna
2014. július 19.
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Furcsa barátkozás
  2014-07-20 09:38:06, vasárnap
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Jézus egy másik példabeszédet is mondott a tömegnek:
  2014-07-20 09:20:04, vasárnap
 
  Jézus egy másik példabeszédet is mondott a tömegnek: ,,A mennyek országa olyan, mint amikor egy ember jó magot vetett a földjébe. Míg az emberek aludtak, jött az ellenség, konkolyt vetett a búza közé, és elment. Amikor a vetés kikelt és kalászba szökkent, felütötte fejét a konkoly is. Akkor a szolgák odamentek a gazdához, és megkérdezték: ,,Uram, te ugye jó magot vetettél a földedbe? Honnét került hát bele a konkoly?" Az így válaszolt: ,,Ellenséges ember műve ez." A szolgák erre megkérdezték: ,,Akarod-e, hogy elmenjünk és kiszedjük belőle?" Ő azonban így felelt: ,,Nem, nehogy a búzát is kitépjétek, amikor a konkolyt kiszeditek! Hagyjátok, hadd nőjön az aratásig mindkettő. Aratáskor majd megmondom az aratóknak: Előbb a konkolyt gyűjtsétek össze, kössétek kévébe, hogy elégessük, a búzát pedig hordjátok a magtáramba!"
Azután egy másik példabeszédet is mondott nekik: ,,A mennyek országa olyan, mint a mustármag, amelyet egy ember elvetett a földjébe. Bár kisebb ez minden más magnál, mégis, amikor felnő, nagyobb minden veteménynél. Fává terebélyesedik, úgyhogy jönnek az ég madarai és ágai között fészket raknak." Végül ezt a példabeszédet mondta nekik: ,,A mennyek országa olyan, mint a kovász, amelyet fog az asszony, belekever három véka lisztbe, és az egész megkel tőle."
Mindezt példabeszédekben mondta el Jézus a sokaságnak, és példabeszéd nélkül nem mondott nekik semmit, hogy beteljesedjék, amit a próféta mondott: Példabeszédekre nyitom ajkamat, s hirdetem, mi rejtve volt a világ kezdetétől.
Akkor elbocsátotta a tömeget, és hazament. Tanítványai pedig odajárultak hozzá és kérték: ,,Magyarázd meg nekünk a szántóföldről és a konkolyról szóló példabeszédet!" Erre ő ezekkel a szavakkal válaszolt: ,,Aki a jó magot veti, az az Emberfia. A szántóföld a világ, a jó mag az ország fiai, a konkoly pedig a gonosz fiai. Az ellenség, aki ezeket elveti - az ördög. Az aratás a világ vége, az aratók pedig az angyalok. Ahogy a konkolyt összeszedik és tűzre vetve elégetik, úgy lesz a világ végén is. Az Emberfia elküldi angyalait, hogy szedjék össze országában mindazt, ami botrányos, és minden törvényszegőt. Ezeket tüzes kemencébe vetik, ott sírás lesz és fogcsikorgatás. Az igazak pedig mint a nap, ragyogni fognak Atyjuk országában. Akinek van füle, hallja meg!
Mt 13,24-43

Imádság
Urunk, Istenünk! Látjuk és elismerjük, hogy a világban, az Egyházban és bennünk egyaránt jelen van a jó és a rossz. Isten és a sátán küzd a lelkünkért, örök sorsunkért. Segíts, hogy minden helyzetben felismerjük és elutasítsuk a gonosz kísértéseit! Növeld bennünk az életszentség vágyát, hogy készek legyünk engedelmeskedni neked, teljesíteni akaratodat! Gyarlóságunk, esendőségünk és bűnre hajló emberi természetünk ellenére is hozzád tartozunk, és tanításod szerint akarunk élni. Segítsen minket a te kegyelmed és irgalmad az üdvösségre!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az ő nevében bíznak a nemzetek.
  2014-07-20 09:17:00, vasárnap
 
  A félkezére béna ember szombatnapon történt meggyógyítása után a farizeusok kivonultak a zsinagógából, és maguk között arról tanakodtak, hogyan okozhatnák Jézus vesztét. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott onnét. Sokan azonban utána mentek, és ő valamennyiüket meggyógyította, de megtiltotta nekik, hogy nyíltan beszéljenek róla. Így beteljesedett Izajás próféta jövendölése:
,,Ez az én szolgám, akit kiválasztottam, szeretett fiam, akiben kedvem telik.
Kiárasztom rá lelkemet, és ítéletet hirdet a nemzeteknek.
Nem vitatkozik, és nem kiabál; szavát sem hallják a tereken.
A megroppant nádszálat nem töri el, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki, míg csak győzelemre nem viszi az igazságot.
Az ő nevében bíznak a nemzetek.
Mt 12,14-21

Imádság
Irgalmas és szent Urunk, küldj szüntelenül új munkásokat Országod aratásába! Segítsd azokat, akiket arra hívsz, hogy napjainkban kövessenek Téged! Engedd, hogy akik arcodat szemlélik, örömmel válaszoljanak a csodálatos küldetésre, amelyet rájuk bíztál, néped és valamennyi ember javára. Istenünk, aki az Atyával és a Szentlélekkel élsz és uralkodol, most és mindörökké. Ámen.
Szent II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 256 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.