Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
BÜNTESSEN Is!!
  2014-09-08 21:08:21, hétfő
 
  Légtérzárral büntethet Moszkva
2014. szeptember 8. hétfő 11:37:59


Oroszország légterének használatát is megtilthatja Moszkva, ha a Nyugat az orosz gazdaság újabb ágazatait érintő büntetőintézkedéseket vezet be - figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev a Vedomosztyi című orosz lapnak adott interjúban.

A hétfőn megjelent interjúban az orosz kormányfő kijelentette: "Ha lesznek az energiaágazatunkat sújtó vagy a pénzügyi ágazatunkat tovább korlátozó szankciók, akkor kénytelenek leszünk aszimmetrikusan válaszolni... Például a közlekedés terén".

Dmitrij Medvegyev figyelmeztetett: ha a nyugati légitársaságoknak ki kell kerülniük az orosz légteret, akkor többen közülük csődbe juthatnak. Ez számos olyan társaságot érint, amely amúgy is a túlélésért küzd - tette hozzá. Az orosz kormányfő hangsúlyozta, nem szeretné, ha a légtérzárat valóban be kellene vezetni.

A Vedomosztyi egy hónapja már közölte értesülését a Szibéria fölötti átrepülés betiltására vonatkozó orosz tervekről. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint az Európából Ázsiába vezető útvonalon minden járattal mintegy 30 ezer dollárt takarítanak meg a légitársaságok. A Lufthansa, a British Airways és az Air France komoly összegeket fizet az Aeroflotnak, az állami többségi tulajdonban lévő orosz légitársaságnak a szibériai tranzitért.

A politikus a befolyásos orosz üzleti-politikai napilapnak kifejtette, a büntetőintézkedések nem járulnak hozzá ahhoz, hogy Ukrajnában béke legyen. "A szankciók nem érik el céljukat, és ezt a politikusok nagy többsége tudja" - mondta. Hozzátette, hogy a gazdaságiakat követő politikai ellenlépések pedig mindig aszimmetrikusak, és ez szerinte "még szörnyűbb", mint a kereskedelmi-ipari szállítások korlátozása, mert "összeomolhat a nemzetközi biztonsági rendszer". Dmitrij Medvegyev remélte, hogy Oroszország nyugati partnerei ezt nem akarják. Megjegyezte, hogy remélhetően "a döntéshozók között nincsenek őrültek".

Az orosz kormányfő a szankciók hasztalanságára Kína példáját említette, a távol-keleti ország ellen ugyanis a nyugati államok 1989-ben, a pekingi Tienanmen téri tüntetések leverését követően büntetőintézkedéseket vezettek be. Ennek ellenére a kínai gazdaság nemhogy visszaesett volna, hanem mozgósította belső tartalékait, forrásait, és eközben nem vágta el magát a külvilágtól. Ezek a szankciók bizonyos mértékben Kína javát szolgálták - fejtette ki a Vedomosztyinak az orosz kormányfő.
Ha tetszünk

Az Európai Unióban pénteken közölték, hogy további büntetőintézkedéseket foganatosítanak Oroszországgal szemben az ukrajnai válságban játszott szerepe miatt, és ezek hétfőn léphetnek hatályba. Azt is hozzátették Brüsszelben, hogy felfüggeszthetik a korábbi szankciókat, ha Moszkva visszavonja katonáit Ukrajnából, és tiszteletben tartja a délkelet-ukrajnai tűzszünetről pénteken megkötött megállapodást.

Dmitrij Medvegyev a Vedomosztyinak nyilatkozva megállapította, hogy az ukrán válság sajnálatos módon nem oldódott meg, és ezt szörnyű tragédiának nevezte. Remélte, hogy az ukrán vezetés jóakaratot tanúsítva elfogadja az orosz békejavaslatokat.

Az orosz külügyminisztérium szombati közleményében ugyancsak kiemelte: amennyiben újabb uniós gazdasági szankciókkal sújtják az országot, akkor ezt Moszkva nem hagyja válasz nélkül.

http://www.mfor.hu/cikkek/115275.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És csak jönnek a négerek, csak jönnek…
  2014-09-08 21:06:51, hétfő
 
  És csak jönnek a négerek, csak jönnek...


Posted on 2014/09/08 Szerző: Admin


- Háborús állapotok a franciaországi Calais kikötővárosban -
Nem tetszik a fehér francia srácoknak, hogy az afrikai négerek elözönlik hazájukat.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zy05c-OR5Qo

Szélsőjobboldalinak nevezik őket a hatóságok és a hivatalos média is, mert tenni próbálnak valamit a fekete áradat ellen. A fenti videón, többek közt a francia kikötővárosban, Calais-ban történt összecsapás látható, - ahol a rendőrség természetesen nem igazán a négerek ellen lép fel, - hanem inkább az ellenük tüntető a tüntető francia ifjak ellen.

Persze tüntettek a feketék is, bizton tudván, hogy nekik itt már jogaik vannak.

A kikötő lett minden probléma központja. A “menekültek" (sic! - mióta nevezik a gazdasági okokból hazájukat elhagyókat menekülteknek? - a szerk.) - a calais-i kikötőkből próbálnak meg Angliába átjutni.

Ám közben kifejezetten tolakodók a helyi francia őslakossággal, - zaklatják őket, verekednek, randalíroznak.

Nemrégiben pedig nagy tömegben rohamoztak meg egy komphajót, hogy elfoglalják és így jussanak át az Egyesült Királyságba.

Calais polgármestere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az afrikaiak szó szerint túszul ejtették a várost. Kérte, hogy a francia rendőrökön kívül, a britek is segítsenek a rend fenntartásában.

Persze a britek szerint a franciáknak kell gondoskodniuk a kikötő biztonságáról. Bár azért adtak 3 millió fontot a biztonságtechnika fejlesztésére. Ezenkívül felajánlották azt a 20 kilométeres fémkerítést, amelyet a szeptember 4-én és 5-én használtak NATO-csúcs biztosítására Walesben. Gondolván: “kerítés mögé a négerekkel."

Ez persze nem megoldás, hanem; - kerítés mögé, - aztán vissza a feladónak!

És csak jönnek a négerek, csak jönnek...

Bal-Rad
Videó: Euronews

ui: A Bal-Rad utólagos kérdése: Mi lesz, ha Nyugat-Európa megtelik, s ezek a “menekültek" Közép-Európa felé veszik az irányt, vagy egyszerűen innen nem mennek tovább? Képesek leszünk megállítani őket?

http://balrad.wordpress.com/2014/09/08/es-csak-jonnek-a-negerek-csak-jonnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igyunk a Nemzeti Tintaboltra!
  2014-09-08 21:04:02, hétfő
 
  Igyunk a Nemzeti Tintaboltra!

Szárnyathy Géza

Valójában senki sem tudja, hogy mekkora kamu a januári Nemzeti Italboltok (NIB) felállítása. A nemzeti trafikok megjelenése óta pletykaszinten mondogatják, hogy 2016-tól lesznek koncessziós italboltok is, de a 2015-ös bevezetéssel alaposan belefinganának a nullás lisztbe a fiúk. Úgyhogy sokan el se nagyon hiszik, hogy épp az önkormányzati választások előtt fog egy eléggé kényes ügyhöz nyúlni a kormány. Ööö a Fidesz. Ööö a nem tudom ki. Mondjuk az egész sztori hihetőségét árnyalja, hogy a Napi Gazdaság hozta le, az a lap, amelyik bármilyen serényen is nyalja az elébe kerülő seggeket, eddig egyetlen értékelhető információt sem kapott kormányközelről.

No, mindegy, vagy lesz italbolt jövőre vagy eltolják a műsort 2016-ra, az a valószínű, hogy egyszer megcsinálják. Ez még önmagában nem is lenne feltétlenül baj, hiszen mint ahogyan cigarettát is csak spéci boltban lehet venni számos kulturált országban, úgy a szesz árusítása is több államban korlátok közé van szorítva. Izlandon állami monopólium, de ott ugye trollok például csak a mitológiában léteznek. A finnek is eljárkálnak hazulról, ha alaposan megszomjaznak, hiszen otthon egy tisztességes legénybúcsúhoz már jelzáloghitelt kell felvenni, olyan drága a pia.

Az itthoni italbolt átalakításnál a korábbi remek példák alapján (földügy, trafik) nem szükséges azzal a verzióval számolni, hogy egy szakmai szempontból megfelelő, a piaci viszonyokra reflektáló rendszer jön majd létre. Nagyjából azt képzelem, hogy egészen meglepő módon a kulcsfontosságú helyeken bizonyos Rézangyal (vagy Panyolai vagy Bolyhos) nevű család tagjai, barátai és szomszédai kapnak koncessziót NIB nyitására. Aztán láss csodát, mit lehet majd abban a NIB-ben kapni? Hát persze, hogy Rézangyalt (vagy Panyolait vagy Bolyhost). Nem tudom, hogy mely pálinkás cég szereti legjobban a Fideszt, és nem is számít, a jelenség a lényeg - lehet, hogy valami huszadrangú, nagyipari cukorfelhasználó lesz a nyerő és a mostani elit gyártók kerülnek szopóágra.

Ha tényleg bekövetkezik az, hogy NIB-eket gyártók is üzemeltethetnek, akkor az elég nagy érvágás lesz az onnan kiszoruló hazai szeszgyártóknak. A független kereskedőnek tajt mindegy lenne, hogy milyen címkéjű pia kerül a polcra. Kidolgozna egy árazási listát, hogy mennyiért kerülhet a legjobb helyre az adott emblémájú szesz, aztán hadd guruljon a szekér. Ezzel szemben, ha a kiskereskedő egyben gyártó is - vagy adott gyártó rokona, ismerőse, strómanja - akkor abban lesz érdekelt, hogy abból a fajtából vigyék a legtöbbet. A képünkbe tolja az egyik fajta töményt, a többit meg csak azok viszik majd, akik kifejezetten kérnek valamilyen gyártót - nyilván alig lesz ilyen, egy-két kultikus piát leszámítva, hiszen aki az Unicumra esküszik, azt nem lehet mézes ágyas szilvával lekenyerezni.

Egy effajta koncepció eléggé át fogja alakítani a piaci viszonyokat, hiszen a nem preferált gyártók ki fognak szorulni, illetve csak olyan NIB-ekben lesznek előtérbe helyezve, vagy legalábbis egyenlő feltételekkel kezelve, ahol évente egyszer vesznek igazi pálinkát, akkor is azért, mert rossz lehajtón jött le a vevő a sztrádáról. Vagyis ott, ahol nem éri meg strómanokon keresztül saját boltot fenntartani. Darabra biztosan sok ilyen lesz, hiszen akkor fel lehet mutatni, hogy a 3456 darab NIB közül 2345-ben nem is a mi nagy barátunk nyert - aki nem is a barátunk amúgy, csak éppen együtt jártunk suliba. Az más kérdés, hogy az az 1111 NIB adja a teljes hálózat bevételeinek 85 százalékát, amelyik momentán barátok és strómanok kezében van, de hát istenem, jól kell tudni pályázni.

Remélni lehet persze, hogy a jogszabály úgy lesz kialakítva, hogy csak olyan személy nyithat NIB-et, aki nem kötődik egyetlen gyártóhoz sem. Ez azért volna kulcsfontosságú, mert ha hinni lehet az elképzelésekről kiszivárgott híreknek, akkor a koncessziós italmérésekkel eltűnnek a kis pálinkakóstolók, főzdék, bizbaszok, s azokat is csak kereskedelmi forgalomban lehetne árulni. Számukra azonban csak az nyújthatna lehetőséget a megmaradásra, ha a NIB-ben egyenlő feltételek mellett kerülhetnének a polcra. Ne adj isten, még előnyt is élezhetnének mondjuk egy kézműves pálinka polc kialakításával. Persze ha a boltok javát a gyártók viszik majd, azok nemigen tűrnek majd meg konkurenciát.

Mindezek fényében az nagyjából huszadrangú kérdés, hogy mi lesz a szabad pálinkafőzéssel. Amúgy nyilván egy nagy büdös semmi. Mert persze szép dolog a szabad pálinkafőzés, és a jó kurva anyját az EU-nak, már a mihez tartás végett is, de ha van jobban megtérülő biznisz, akkor simán beáldozható néhány hóbortos főzős paraszt. Ja, és ne legyenek illúzióink, ha bejönnek a NIB-ek, tűzzel-vassal fogják irtani a fináncok a házi főzőket.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/09/08/igyunk_a_nemzeti_tintaboltra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kurzuslovagok bőgatyában
  2014-09-08 19:55:53, hétfő
 
  Kurzuslovagok bőgatyában

Feladta: 2014, szeptember, 8

Feje tetején áll ez a Magyarország. Itten kérem amorálisok beszélnek erkölcsről, ateisták prédikálnak vallásról, közpénzeltartottak a munka becsületéről, hivatásos cinikusok a cinizmus károsságáról, a káosz robotosai pedig rendről. Osztán megnyergelvén “Trónésoltár" nevű, csataménnek hazudott, girhes öszvérüket, igyekeznek beporoszkálni a Nemzet Nagyjait felsoroló történelemkönyvek lapjaira. ... Mindezt a (k)egyházak által megszentelt bőgatyában.

Centenáriumát ünnepelte tegnap a Debreceni Egyetem (DE). Eme jeles alkalom meg is lőn tisztelve egy rendkívüli tanévnyitóval, az ugyancsak debreceni református Nagytemplom falain belül. Hogy miért pont ott köllött erre sort keríteni, miért nem mondjuk a DE Aulájában? Hát azért, mert egyúttal ez a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanévnyitója is volt. Hogy miért köllött ezt a két, lényegében össze nem tartozó dolgot egyetlen eseménnyé gyúrni? Hát azért, hogy az ünnepséget a Nagytemplomban tarthassák meg! ... Logikus. Nem?

Tudom, hogy sokak még ezek után is a fejüket csóválják. Pedig a dolog végtelenül egyszerű. Az 1914-ben alapított felsőoktatási és tudományos (tehát világi) intézménynek valóban semmi köze nincs a Református Egyházhoz, bár kezdetben a Református Kollégium falain belül működött és volt Református Hittudományi Kara is (ismertetését lásd itt!). Ámde azt nem az egyház alapította, tevékenységét (immáron bő 60 esztendeje) attól merőben függetlenül folytatta, lévén a hittudományi kar 1950-ben vált ki belőle. Ám ha a Centenáriumi Tanévnyitót emígyen összeboronálják, akkor nem csak ezzel ellentétes látszatot lehet kelteni, hanem egyházi ünneppé is konvertálni egy valójában oktatás-, kultúra- és tudománytörténeti eseményt. ... No meg politikaivá is!

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mert bizony ez politikai ünnepség is volt. Azt a célt szolgálta, hogy a Református Egyház bebizonyítsa: Hatalmas Támogatója vagyon, aki az ő hívó szavára nem volt rest felkeresni a Kálvinista Rómát s ott, a Református Vatikán kellős közepin, kiállni a nép elé Igét Hírdetni. A Kisisten pedig tényleg nem volt rest ... felcipelni csüngő hasát a pulpitusra, ahonnan osztán ki is kanyarintott magából egy veretes beszédet. Lényegét összefoglalva a következőt:

A kiművelt emberfő Magyarország legfontosabb aranytartaléka, melynek gyarapítása az egyetemek legfontosabb feladata. De egyben felelőssége is, hiszen hasznosítható tudást, értékes diplomákat köll adniuk. Ezen felelősségben a kormány osztozik. Az ország helyzetéről szólván kijelentette, “... mi, magyarok ma nem követünk egyetlen ideológiát sem, elutasítjuk az utópia minden formáját, hiszünk a szabadságban“, ami pedig esélyt ad arra, hogy “Európa legmodernebb konzervatívjai legyünk“. Ez pedig azt jelenti, hogy a “liberális relativizmus és a szocialista egyenlősdi" után végre ismét értelmet nyernek azon szavak, mint “elhivatottság, kötelesség, dicsőség, helytállás, becsület, nagyság, haza, odaadás, rang, rend, szilárdság“. Ámde a világban ma káosz uralkodik: egyik szomszédos államunkat a “felbomlás veszélye" fenyegeti, a Közel-Keleten pedig keresztényeket fejeznek le. Márpedig egy ilyen időszak csakis a cinizmusnak kedvez (különösen “a kommunizmussal sújtott népeknél“), így felkért minden diákot arra, hogy ne engedjenek ennek, mert az csak romból, belőle nem épül semmi. Logikus tehát a kérdés: “Miért ne állíthatnánk, hogy a rendes ember munkából él, hogy a magyar föld legyen a magyaroké, (...) hogy első a család, és hogy a haza a miénk?“

Magam is már többször szóvá tettem, hogy a Mi Viktorunk valóban “különös anyagból van gyúrva". Kimagaslóan tehetséges az önellentmondásoktól, galimatiászoktól hemzsegő gongorista szózagyválmányok “előállításában" (pl. itt!), azoknak meg (mint összefüggő szövegeknek) az orra alatt lévő ánuszrózsából való kipöffentésében. Ennek egyik kitűnő példája eme debreceni, ünnepélyes tanévnyitó beszéd is. Kímélve Olvasóimat a minden bizonnyal hosszúra nyúló cáfolatoktól, csupán kérdéseket tennék fel, nem föltétlenül tartva a szónoklat sorrendjét:

Hogyan adjanak hasznosítható tudást és értékes diplomát egyetemeink úgy, hogy a kormány évről-évre csökkenti a felsőoktatás költségvetési támogatását? Mindezekből pedig rendszeresen el is von (zárol), időnként “szénszünetre" kényszerítve ezen intézményeinket.
Ez lenne a kormány általi felelősségvállalás, avagy az, hogy az állami adminisztráció, pontosabban maga a kormányfő, önkényesen határozza meg immáron harmadik esztendeje, hogy mit tekint “hasznosítható tudásnak", illetve “értékes diplomának"?
Miként lehet a kiművelt emberfők “aranytartalékát" gyarapítani úgy, hogy ezen lehetőségből kizárják a legszegényebb családok gyermekeit? Ráadásul mindezt azon ideológia jegyében, hogy szakítani köll a “szocialista egyenlősdivel".
Mivel Orbánnak eme “egyenlősdi" híján az életben nem lett volna jogi diplomája, nem kirívó cinizmus ilyesmiről beszélni?
Mivel ezt a diplomát ő soha, egyetlen egy munkahelyén, azaz az úgynevezett “valódi, értékteremtő" munkára nem használta, nem ugyanilyen cinizmus arról beszélni, hogy “rendes ember munkából él"?
A földmutyik után arról szónokolni, hogy “a magyar föld legyen a magyaroké", a Putyintól kapott(?) 10 milliárd eurós kölcsönért cserébe elvégzett nettó hazaárulás után pedig arról, hogy “a haza a miénk"? Kik azok a “mi", azok a “magyarok"?
Mi köze a honi felsőoktatásnak az ukrán válsághoz és a lefejezgető, valójában Allah-tagadó, muszlim szélsőségesekhez?

Lehetne ezt még folytatni, de minek? Annyira világos, hogy itten csak egy cinikus szócséplésről vagyon szó, mint a Nap. Mint ahogyan az is, hogy az Ünnepi Tanévnyitóra összesereglettek között nem volt egy sem, aki cinikus haszonélvezetből, avagy seggféltő gyávaságból ne lett vóna simán Kurzuslovag. Ha lett volna közöttük akár egyetlen is, aki felelősséget érez a felsőoktatásért, a kiművelt emberfők “aranytartalékának" gyarapításáért, sőt, magáért az egész Országért, akkor felállt volna és a saválló cinizmus acéllemezeivel borított fizimiskájú kormányfő orcájába vágja a fentebb sorolt kérdéseim jelentős részét.

Nem feltételezem, hogy vasárnap, a debreceni Nagytemplomban ücsörgők között ne lett volna egy-két tisztességes ember is, aki hozzám hasonló gondolatokat forgatott magában az elképesztően cinikus miniszterelnöki beszéd hallatán. Igazából azon sem csodálkozom, hogy nem állt fel és nem fejezte ki tiltakozását. Ugyan miért is tenné? Azért, hogy egyedül maradjon? Hiszen a komplett Társadalom is némán tűri, hogy a közpénzekre bandzsító Pap&Politikus Szövetség (“Trón és Oltár“) nem is túl suttyomban, bemászott a hitvesi ágyainkba, az iskoláinkba, a gyermekeink agyába, sőt, ráadásul most már a fiaink nadrágjába is!

Egyre több szülőtársam tudja már az internet jóvoltából, hogy az elmúlt héten indult tanévben olyan tankönyveket nyomtak gyermekeink kezébe, melyek egyetlen célja: megmérgezni gondolkodásmódjukat a klerikálfasiszta ideológiával. Itt nem csak arról van szó már, hogy az alattvalói attitűdöt igyekeznek beléjük oltani, de abszolúte tudománytalan elméletekkel is szennyezik őket. Az ilyen céllal a gyermekeink orra alá, mint kötelező irodalmat tolandó opuszok közül is kiemelkedik az, amelyre Csepeli György, a neves szociálpszichológus bukkant rá, s amelyet részletesen ismertet a gepnarancs.hu tegnapi írása (érdemes elolvasni, tehát katt ide!).

tóthtihamér1A korszerű és hasznosítható tudás okán kötelező olvasmánnyá tett, inkriminált “tankönyv" már alapos kipróbáláson esett át, lévén 1923-ban(!) került ki először a nyomdából! Címe: “A tiszta férfiúság“, szerzője pedig az ehhöz hasonlókban roppant termékenynek bizonyult Tóth Tihamér, római katolikus pap, egyetemi tanár, veszprémi püspök, aki (gondolom a saját tapasztalataira alapozva) részletesen ismerteti a helyes nemi élet szabályait. Azt, hogy nemi kapcsolatra csakis eltérő neműek léphetnek, kizárólag utódnemzés céljából. Aki ezt csak örömszerzés céljából teszi: bűnös. Ennek elkerülésére a fiatal fiúk emígyen védekezhetnek:

“... Nadrágod ne legyen nagyon szűk, hogy ne szorítson, mert az is izgathat. A lábak keresztberakása üléskor, a nadrágzsebbe dugott kéz, a sok ülés szintén izgatólag hat. Próbáld csak meg: minél keményebb az ágyad, annál könnyebben bírsz rakoncátlankodó testeddel. Kezedet tartsd a takaró fölött, ha télen két takarót használsz, a kettő között. És hideg vízzel mosdani!...“

Ilyen és ehhöz hasonló intelmek, jótanácsok sorakoznak eme kötelező olvasmánnyá tett opusban összesen 147 fejezeten át a XXI. század Magyarországán valamiféle hasznosítható tudáshoz jutni akaró diák számára. No ez még hagyján(?), de ami még ennél is kirívóbb (sőt, gusztustalanabb), hogy vagyon ám e “szösszenetnek" Két Jeles Ajánlója is, akik úgy gondolták: nekijük bevezetőt köll írniuk az egészhez. Nem mások ők, mint Szájer József és Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselők!

Kezdjük azzal, hogy engem soha nem érdekelt senki felmenőinek felekezeti hovatartozása. Azt sem tudhatom, hogy Tóth püspök mennyire volt megfertőzve a prochászkai antiszemitizmussal, de tekintettel a hierarchián belüli gyors felemelkedésére, valószínűleg nem volt anti-antiszemita. Éppen ezért a derék klerikális bizonnyal forog a sírjában, hiszen a “Numerus Clausus" bevezetése után két esztendővel megjelent művéhez két olyan személy írt ajánlást, akik nem hogy egyetemi képzéshez, de választott köztisztviselőséghez sem juthatott volna soha. Továbbá Deutsch képviselő úr pedig egyáltalán nem arról híres, hogy a szerszámát kizárólag házasságon belüli utódnemzésre (és csakis akkor) használta volna ... újabb ok a 75 esztendeje elhunyt püspök síron belüli “mobilitására".

Természetesen elképzelhető, hogy a Fidesz Tompykája, miután elolvasta e művet, hirtelen jó útra tért (nem először) és a “nemkívánatos ingerek" elkerülése végett, azóta hideg vízben fürdik és bőgatyát hord. No, de Szájer nertárs? Őt vajh' mi vetemítette erre, ha nem a meggyőződés?! És vajh' mit csinál “másként"? Esetleg már évek óta a miénkkel veri ki a sajátját?

Gusztustalan dolog ez a Kurzuslovagság! Gusztustalanul sokan is “művelik"! Gusztustalanul.

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/08/kurzuslovagok-bogatyaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Faláb FC
  2014-09-08 19:27:27, hétfő
 
  Nemzeti Faláb FC

Old Dakota 2014. szeptember 8., hétfő 07:40

Állítólag a papíron jóval gyengébb írek jöttek tegnap egy új stadionba focizni. A magyar Nemzet Válogatottja fiestára készült. Nem jött be. Az írek nem tudták, hogy gyengébbek nálunk, és annak a rendje és módja szerint meg is nyerték a mérkőzést.

Nem meglepő a magyar csapat vereséggel kezdte az Eb-selejtezőket az északírek ellen, akiktől soha nem kapott ki korábban.

Mi most olyanok vagyunk fociban, mint amikor a valamikori erős Magyarországról álmodnak sokan ma. Ráadásul olyan erős futballnemzet vagyunk, hogy egy 61 évvel ezelőtti győzelmet ünnepel évről évre. Igen egyszer volt egy aranycsapat, amely egyszeri és megismételhetetlen. Egy biztos a fociból Magyarországon nagyon sokan élnek túl jól. Rengeteg pénz elmegy teljesen feleslegesen a focira, stadionokra, amikor is még annyi- annyi minden másra kellene a pénz. A focistáink, és a rájuk telepedő társaság, - edzők, bírók, szakvezetők, tanácsadók - nagyon jól megélnek az eredménytelenségből. Ráadásul a politika is rátelepedett a focira. Volt már olyan az ötvenes években, csak akkor voltak a fociban eredmények.

lelato1 Nemzeti Faláb FC

A magyar csapat 1:0 ás vezetésénél bevágták a közvetítésbe és a kommentátor is felhívta az ország figyelmét, hogy a miniszterelnök is ott van a stadionban. De a mérkőzés addig tart, amíg le nem fújja a bíró a meccset. Ezt már fújhatjuk!

http://patacsipilvax.hu/2014/09/08/nemzeti-falab-fc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkahelyenként 30 millióért csábította Magyarországra a kor
  2014-09-08 19:17:06, hétfő
 
 
Munkahelyenként 30 millióért csábította Magyarországra a kormány az indiai multit, amit 2008-ban még a Fidesz akart elkergetni innen

sarkadizs
gazdaság
ma 17:47


Az Európai Bizottság hétfőn adott ki közleményt arról, hogy jóváhagyta azt a 97 millió eurós támogatást, amit a magyar kormány EU-s pénzből akart adni az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyárnak annak érdekében, hogy a cég üzemet nyisson Gyöngyöshalászon.

Sokáig kérdéses volt, hogy a multi Magyarországot vagy Szlovákiát választja-e, most valószínűleg a hatalmas támogatás miatt is döntöttek Magyarország mellett. A 97 millió eurós (nagyjából 30 milliárd forintos) támogatás azt jelenti, hogy a 975 új munkahelyet nyitó cég így munkahelyenként 30 millió forintot kap a magyar államon keresztül az EU-tól.

Azt, hogy a cég Magyarországon nyit gyárat, a Portfólió szerint a szlovák lapok már május óta tényként kezelik, többször megírták, hogy Szlovákia elveszítette az 500 millió eurós beruházásért vívott csatát Magyarországgal szemben.

Itthon viszont egyáltalán nem büszkélkedett ezzel a kormány, hétfőn sem kormányzati forrásból, hanem csak az Európai Bizottság közleményéből derült ki, hogy Magyarországon nyílik a gyár.

A titkolózás oka talán az, hogy - ahogyan a hvg emlékeztet - a Heves megyei Fidesz 2008-ban még ellenezte, hogy az Apollo Tyres Magyarországra jöjjön. Ebben az évben Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök beszélt a beruházásról Új-Delhiben, a Heves megyei Fidesz pedig rögtön helyi népszavazás szervezésébe kezdett, mondván, a környék már nem bír el egy újabb környezetszennyező üzemet. Akkor a cég végül a zöldmezős beruházás adminisztrációs nehézségei miatt lépett vissza az üzlettől.

Hogy most miért döntött mégis Magyarország mellett, azt valószínűleg a hatalmas támogatás is indokolja. A 97 millió euró itthon letelepülő multiknál nem számít kimagaslónak, a kecskeméti Mercedes-gyár 111 millió eurót kapott, a rácalmási Hankook gumigyár pedig 92 milliót, de mind a Mercedesnél, mind a Hankooknál több mint 3000 ember dolgozik, az Apollónál meg csak 975 fog.
Gumi, gumi, gumi - Must be funny

Bár 2008-ban még nagyon környezetszennyezőnek találta a gumiabroncs-gyárakat a Fidesz, a mostani kormány gyakorlatilag éveken belül az EU gumiabrocs-gyárává teszi az országot. A Hankook Rácalmáson, a Bridgestone Tatabányán fejleszt, a francia Michelin Nyíregyházán gyárt, a Sumitomo pedig logisztikai bázist épít Magyarországon. A hvg becslése szerint így éveken belül elérhetjük, hogy az EU gumiabroncs-termelésének 10 százalék fölötti része Magyarországról kerül ki. Ez azt is jelentené, hogy a világon 100 járműből majdnem kettőn magyar gumi lesz. (hvg, Portfólió)

(A címlapi képen az Apollo vezetősége látható, a turbános férfi a vezérigazgató. A kép forrása a cég egyik brosúrája.)


http://444.hu/2014/09/08/munkahelyenkent-30-millioert-csabitotta-magyarorszagra-a -kormany-az-indiai-multit-amit-2008-ban-meg-a-fidesz-akart-elkergetni-innen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a gazdagok lettek gazdagabbak
  2014-09-08 19:04:28, hétfő
 
  Csak a gazdagok lettek gazdagabbak

Hír24
gazdagfelső tízezer
2014. szeptember 08. 13:57



Az MNB adatai szerint egyre hízik a magyarok pénztárcája. A szó szoros értelmében azonban ez csak a társadalom krémjére igaz. Közben 3 millió ember nyomorog.

A pénzügyi válság kitörése óta folyamatosan nő a lakosság nettó pénzügyi vagyona - írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatsoraira hivatkozva.

Tudni kell, hogy az MNB statisztikája a háztartások nettó vagyonának növekedéséről nem mondja meg, hogy a gazdagodásnak milyen a társadalmi eloszlása, azaz kik lettek gazdagabbak Magyarországon. Ha a globális trendeket nézzük, akkor elmondható, hogy mindössze a teljes lakosság 0,1 százaléka gazdagodott az elmúlt egy évben a világban - mondta a Hir24-nek Samu János, a Concorde makroelemzője.
Két év óta növekednek a gazdagok megtakarításai

A hazai gazdagok folyamatosan egyre többet takarítanak meg, amit főként befektetési jegyekbe, állampapírba, bankbetétbe fektetnek és hiteltörlesztésre fordítanak. Az új megtakarítások, amiket pénzügyi eszközökbe fektettek, egy év alatt 1420 milliárd forintot tettek ki. Részben ennek köszönhető, hogy a hazai lakosság GDP-arányos megtakarítási rátája 5,5 százalékról 6,2 százalékra ugrott egyetlen év alatt.

Egyre többen fizetik vissza a devizahiteleiket is, a hazai lakáshitel-állomány egy év alatt 312 milliárd forinttal csökkent. Ennél jóval többet törlesztettek ugyan, ám kötelezettségeiket növelte a január óta tartó forintgyengülés. Összességében azonban a lakosság pénzügyi eszközei 2300 milliárddal értek többet, mint egy éve, ami 11 százalékos növekedést jelent, mondta Samu János.
A gazdagok gazdagodnak, a szegények szegényednek

Szakértők szerint a megtarítások két év óta tartó folyamatos növekedése részben a kormány 2011-től bevezetett jövedelemadó-csökkentésének köszönhető. Az alábbi táblázatban azt mutatjuk meg, hogy önmagában az SZJA-csökkentéssel a szegények rosszul jártak, a gazdagok meg nagyon jól. Utóbbiaknak hó végén sokkal több pénz marad a pénztárcájukban, akár havi 30-100 ezer forinttal is több, mint három éve. Ezt összegyűjtve megtakarításként be tudják fektetni például állampapírba, végtörlesztésbe.
A 16 százalékos SZJA főbb hatásai (2010-2013)

- az adócsökkentés 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó (havi min. nettó 200 ezer forint felett kereső), gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növeli

- a minimálbér környékén keresők (bruttó 78-98 ezer forint) adója éves szinten átlagosan 58 ezer forintról 126 ezer forintra emelkedett

- az átlagbér (nettó havi 110-150 ezer forint) környékén keresők adókötelezettsége 312 ezer forintról 299 ezer forintra mérséklődött

- a változások hatására az alsó hét jövedelmi tized adóterhelése összesen 134 milliárd forinttal emelkedett

- bár a három vagy több gyermeket nevelők 63 százaléka az adóreform nyertesének számít, az alsó hat jövedelemi tizedhez tartozó sokgyerekes adózók adókötelezettsége nem csökkent érdemben

- az említett folyamatok eredményeképpen 61 százalékról 42 százalékra csökkent a tizedik (legmagasabb jövedelmű) tized hozzájárulása az összes adóbevételhez

Forrás: Pénzügyi Szemle


A KSH szerint 86 ezerből meg lehet élni

Miközben a kormánynak köszönhetően a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, a magyar lakosság 30 százaléka, mintegy 3 millió ember továbbra is szegénységben él. A szegénységet Magyarországon a Központ Statisztikai Hivatal (KSH) létminimum-számításai alapján határozzák meg. A létminimum összege jelenleg 86 ezer forint/fő/hónap, tehát aki e körül vagy ez alatt keres, az szegény.

Az EU módszertana alapján a szegények aránya "csak" 17 százalékos, ami 1,7 millió főt jelent. Azaz ennyien élnek az uniós szegénységi küszöb (az átlagjövedelem 60 százaléka) alatt. A KSH szerint 1,1 milliónyian tartósan leszakadtak a társadalomról, többszörösen hátrányos helyzetben, kirekesztettségben élnek. Ők a mélyszegények; a felkapaszkodás szinte lehetetlen számukra. A hajléktalanok számát 30-50 ezerre teszik.
A régióban a magyarok szegényedtek a leggyorsabban

Az OECD tanulmánya szerint a visegrádi országok közül egyedül nálunk lett mélyebb a szegénység. Hat év alatt a negyedével nőtt a nyomorgók aránya Magyarországon, miközben például Lengyelországban a felére apadt, de Csehországban és Szlovákiában is jelentősen visszaesett - írta az Index.

Az "alsó középosztály" különösen gyorsan elszegényedik. Ők azok, akik egyre több napi gonddal küzdenek, tartozásaik keletkeznek a közüzemi díjak és a bankrészletek fizetésénél is.
Kik a szegények?

A szegények többnyire a következő csoportokból kerülnek ki:

- tartósan munkanélküliek és részidőben foglalkoztatottak (a munkanélküliek 48%-a szegény);

- a 6-700 ezer cigány ember nagy többsége nyomorog

- nagycsaládosok és egyszülős családok

- a nyugdíjasok 50%-a számít szegénynek; még ha aktív korukban jól is kerestek, jelentős jövedelemcsökkenést szenvednek el

- különösen a jövőben emelkedik majd az olyan munkanélküliek, illetve feketemunkára kényszerítettek száma, akik nyugdíj nélkül vagy alacsony nyugdíjjal öregednek meg

- nyomorognak a tartós betegségben szenvedők, a fogyatékossággal élők

- teljesen kiszolgáltatottak a hajléktalanok

Forrás: KSH. 2012-2014.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/08/csak-a-gazdagok-lettek-gazdagabbak/?utm_so urce=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_201 4-09-08
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország nem tesz eleget a NATO kérésének
  2014-09-08 13:12:21, hétfő
 
 
Németország nem tesz eleget a NATO kérésének
2014.09.08 10:16


Nemrég hoztuk, hogy a legutolsó NATO csúcson az ott megjelenő Barack Obama és David Cameron a NATO-tagországokat a katonai kiadásaik növelésére szeretné kényszeríteni. Egész pontosan az "optimális" az amerikai és brit fegyverkereskedőknek és fegyvergyáraknak az lenne, ha az öszes NATO-tagország a GDP-je 2%-át költené hadikiadásokra. Ne legyenek illúzióink, hazánk is csak nyugati haditechnikát vásárolhatna ezen a pénzen.

A német védelmi miniszter szerint azonban Németország nem fogja növelni a védelmi kiadásait se az ukrajnai, se az iraki krízis miatt. "Jelenleg Németország kerete a védelemre a GDP 1,3%-a. Ez a szám nem fog elmozdulni a terveink szerint semmilyen irányban a közeljövőben." - jelentette ki von Lyayen.

Hídfő.net | Ursula von LyayenUrsula von Lyayen

A német SPD frakcióvezetője, Thomas Opermann megerősítette von Lyayen szavait, miszerint "Nem látok olyan gazdasági többletet sehol az államháztartás költségvetésében, ami lehetővé tenné a védelmi kiadásaink ilyen növelését. Jelenleg a keretünk védelmi célokra még nincs kimerítve, de ez a döntés a védelmi miniszter kezében van."


http://www.hidfo.net/2014/09/08/nemetorszag-nem-tesz-eleget-nato-keresenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajna felrúgta a fegyvernyugvást
  2014-09-08 13:09:25, hétfő
 
  Ukrajna felrúgta a fegyvernyugvást
2014.09.07 20:35

Az ukrán hadsereg visszaélt a fegyverszünettel. "A milícia kénytelen volt visszavonulni, mert nem akarták megszegni a frissen hozott fegyverszünetet, de ilyen még egyszer nem lesz" - nyilatkozta a milícia egyik szóvívője. "Nem fogjuk megengedni, hogy még egyszer arra használják ki a fegyverszünetet, hogy területet foglaljanak vissza. Temalnovo stratégiai fontosságú volt Donyeck déli védelmében." folytatta a szóvívő. Az akciót az ukrán Nemzeti Gárda hajtotta végre. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tűzszünet megsértése után már reggelre kiverték a faluból az ukránokat, reggel hat órakor teljesen a milícia fennhatósága alatt volt a település.

Nem volt fegyvernyugvás Mariupolban sem. Az ukrán hadsereg Grad rakétás egységei tüzet zúdítottak a milícia előretolt, de a tűzszünet miatt megállított egységeire. Ezek után a milícia tüzérségi tűzzel viszonozta az ukránok támadását, amelyben szétlőtte a Grad egységek állásait.

Hídfő.net | Ukrajna felrúgta a fegyvernyugvást

Luganszktól északra Metaliszt település ellen támadást hajtottak végre az ukrán katonák ma hajnalban. szintén ugyanekkor megpróbáltak felszámolni több ellenőrzőpontot Luganszk előtt. Támadásaik sikertelenek voltak, visszavonuláskor egy hidat felrobbantottak maguk után, hogy a milícia előretörését megakadályozzák.

Donyecket és Makajevkát lőtte az ukrán tüzérség este 22:30-kor majd reggel 6:00-kor.

Katonai szakértők figyelmeztették a Moszkvát és a Donyecki Népi Köztársaság (DNR) vezetését is, hogy a jelek szerint Kijev csak arra használja ki a fegyverszünetet, hogy területeket foglaljon vissza beszivárgással és utánpótlással lássa el bekerített egységeit. A jelenlegi fegyverszünetnek ugyanis semmi más haszna nincs katonai szempontból. Márpedig Porosenkót nem az EU hanem az USA irányítja, amely nem fog belenyugodni a fegyvernyugvásba. Főleg azért nem, mert az USA további terveihez szüksége van a Krím-félszigetre. Porosenko emiatt jelentette ki, hogy a tartós béke egyik feltétele Kijev részéről a Krím visszaadása. Ez valójában nem Kijev, hanem Washington követelése. A mostani NATO konferencia is éppen ebben a jegyben zajlott le, a NATO nem a békés megoldásra készül, hanem további csapatokat akar Ukrajnába küldeni, és háborús retorikát folytat.

Hídfő.net | Kilőtt ukrán tank Mariupol mellett, 2014.09.05.Kilőtt ukrán tank Mariupol mellett, 2014.09.05.

A tank oldalán a felirat: Irány Moszkva!

Ezeknek tükrében mind Luganszk, mind Donyeck fel fog készülni arra, hogy minél hosszabb lesz a tűzszünet, Kijev annál jobban rendezi sorait éppen úgy mint a múltkori tűzszünet után, mikor megindította másfél hónapig tartó offenzíváját. Ahogy Alekszander Zsilin nyugalmazott ezredes fogalmazott: "Amit Minszkben aláírtak, az egy darab WC papír."

A milícia felderítői jelentették, hogy nagyobb konvojok haladnak Debalcevo és Gorlovka irányába. Gorlovka mellett 32 tankot, önjáró lövegeket, több rakétás egységet szedtek össze az ukránok, valamint több konvoj lőszer utánpótlás érkezett. Debalcevo irányába szintén tankok közelednek, a jelentés szerint a konvoj teljes hossza majd 2 kilométer. Főként páncélozott könnyű járművek és teherautók.

Kijev tehát minden megállapodást már másnap felrúgott, amit aláírt. A fegyvernyugvás feltétele volt, hogy minden hadsereg azonnal leállít minden mozgást és nem indít támadást semmilyen irányba. A másik feltétel az lett volna, hogy minden erő hátrébb vonul a jelenlegi frontvonaltól, és a kettő közé megfigyelő csapatok érkeznek külföldről. Ennek ellenére Kijev csapatösszevonásokat hajt végre, vagyis támadó súlypontokat képez, ami egyértelműen támadási szándékot jelez.

Mindezt még tetézi az is, hogy az ukránok Donbassz és Dnyeper egységeinek maradékai jelezték,
nem fogadnak el semmiféle tűzszünetet, és ha kell Kijevvel is szembefordulnak emiatt.

http://www.hidfo.net/2014/09/07/ukrajna-felrugta-fegyvernyugvast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százezren a judapesti Zsidó Fesztiválon - mert tombol nálunk
  2014-09-08 11:37:41, hétfő
 
  Százezren a judapesti Zsidó Fesztiválon - mert tombol nálunk az antiszemitizmus
2014. szeptember 08. 07:32
Hunhír.info

Budapest tényleg az európai antiszemitizmus fővárosa, ahol rettegniük kell a holokauszt -túlélőknek és leszármazottjainak, hiszen jönnek a nácik, és szétvernek, felgyújtanak mindent. Vasárnap este a Dohány utcai zsinagógában zárult a Zsidó Nyári Fesztivál, amelyet idén minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísért: a több mint tíz helyszínen mintegy százezer ember jelent meg- örvendezett, és felejtett el holokausztozni a dzsembori zsidó fesztiváligazgatója, Vadas Vera.

A gyorsmérleg szerint a fesztivál hozzávetőleg mintegy százezer látogatót vonzott. Ez nemcsak a Zsidó Nyári Fesztivál életében, hanem nemzetközi szinten, más nyárvégi kulturális fesztiválokkal összehasonlítva is rekordlátogatottságot jelent - fogalmazott Vadas Vera, nem gondolva arra hogy az ilyen kijelentések megnehezítik a zsidóság rettegéskultuszos rétegének utcaszínházas és médiaprodukcióit.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78166
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.