Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Shakshuka csípősen (arab lecsó)
  2018-04-18 23:37:20, szerda
 
  Shakshuka csípősen (arab lecsó)

Hozzávalók

4 dkg szalonna
1/2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsompüré
1/2 tk rózsapaprika
3/4 tk só
1 tk bors
1 tk csilipehely
80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
20 dkg sült paprika (üveges)
6 db tojás
1/2 csokor koriander vagy petrezselyem

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szalonnát és a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
Közepes tűzön felforrósítunk egy sütőbe rakható serpenyőt vagy tűzálló tálat, és beletesszük a szalonnát. Amint elkezd kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk, miközben a szalonna ropogósra sül. A fokhagymával együtt sütjük további kb. 1 percig, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, rózsapaprikával, sóval, borssal, csilipehellyel fűszerezzük. Jól átkeverve összeforraljuk kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a konzervdobozban fakanállal durvára darabolt hámozott paradicsomot, és egyet forralunk rajta. Végül hozzákeverjük a sült paprikát, és közepes tűzön hagyjuk kissé besűrűsödni.
A lecsószerű keverékbe evőkanállal négy mélyedést készítünk, és óvatosan beleütjük a tojásokat. A serpenyőt vagy a tűzálló tálat az előmelegített sütőbe toljuk, és hagyjuk, hogy a tojásfehérje megszilárduljon 7-10 perc alatt.
Ezután kivesszük az ételt a sütőből, és megszórjuk a leöblített koriander vagy petrezselyem lecsipkedett, durvára aprított leveleivel.





ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB SHAKSHUKA, A KÖZEL-KELETI LECSÓ - VIDEÓRECEPT!
Link

PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Citromhabos- kekszes pohárkrém
  2018-04-18 23:32:35, szerda
 
  Citromhabos- kekszes pohárkrém

Hozzávalók

10 dkg keksz (lm, gm)
1 zacskó vaníliás pudingpor (lm, gm)
5 dl tej (lm)
1 ek nádcukor
1 késhegynyi vaníliaőrlemény
1 dl gyümölcstea
5 dkg mandulaszirom
A citromhabhoz:
1 dl habtejszín
2 ek porcukor
1 db citrom héja és leve

Elkészítés

Lábosba tejet öntünk, hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Megszórom cukorral, vanília őrleménnyel és állandó keverés mellett besűrítem.
Nagyon tömény - intenzív színű -gyümölcs teát főzünk és megszínezzük vele a meleg pudingot.
A kekszeket összetörjük és egy serpenyőben a mandulaszirmokkal együtt lepirítjuk.
A tejszínt cukorral kemény habbá verjük , megszórjuk reszelt citrom héjával és hozzáöntjük a kifacsart levét.
Összeállítjuk a pohárkrémet: alulra szedünk a kekszes mandulából, rákanalazzuk a teás pudingot, majd a citromos tejszínhabot. Rétegezzük tovább ebben a sorrendben és a végén pirított mandulával díszítjük.





Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Darált húsos-paradicsomos penne
  2018-04-18 23:29:43, szerda
 
  Darált húsos-paradicsomos penne

Hozzávalók

1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
80 dkg paradicsom
1/2 db hegyes erős paprika
2 ek extra szűz olívaolaj
50 dkg darált hús (vegyes)
2 ek paradicsompüré
2 dl zöldségleves-alaplé
50 dkg penne
1/2 csokor petrezselyem

bors
bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a megtisztított, megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. Egy hosszában félbevágott erős paprika egyik felét kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben felhevített olívaolajon a hagymakockát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, valamint a felszeletelt erős paprikát, és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a -pürét, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és mérsékelt tűzön főzzük 8-10 percig.
Közben a pennét forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, majd a darált húsos paradicsomszószba forgatjuk. Kóstolás után megsózzuk, megborsozzuk.
A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a szósszal. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldborsós brokkolikrémleves
  2018-04-18 23:27:28, szerda
 
  Zöldborsós brokkolikrémleves

Hozzávalók

75 dkg brokkoli (fagyasztott)
1 db hagyma
1,5 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
60 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1,5 l zöldségleves alaplé
10 dkg feta sajt
néhány szál menta
2 dl habtejszín

frissen őrölt bors
szerecsendió

Elkészítés

A friss brokkolit megtisztítjuk, a fagyasztottat kissé felengedjük, majd apró rózsákra szedjük. A friss brokkoli szárát meghámozzuk és apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
Fazékban felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat (a frisset a szárral együtt) és a zöldborsót, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Közben a feta sajtot szétmorzsoljuk, a leöblített menta leveleit lecsipkedjük és csíkokra metéljük. A levest felöntjük a tejszínnel, majd félrehúzzuk, és botmixerrel pürésítjük a fazékban. Sóval, borssal ízesítjük, reszelünk bele egy csipetnyi szerecsendiót, és felforrósítjuk. A sajttal és a mentával megszórva tálaljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Vége a szürke időnek, száraz, napos időszak jön
  2018-04-18 23:24:48, szerda
 
  Vége a szürke időnek, száraz, napos időszak jön






Szerdától egyre több napsütésre, csapadékmentes időre készülhetünk. A szél viszont többfelé feltámadhat.

A felhős, több helyen esős (sáros esős), záporos hétkezdet után a hét második felében már egy anticiklon határozza meg időjárásunkat, így túlnyomóan napos, száraz időre készülhetünk. Az előző héthez képest valamivel alacsonyabbak lesznek a maximumok, de így is kellemesnek mondható tartományban alakulnak a hőmérsékleti értékek. A gyakran megélénkülő északias szél azonban rontani fogja hőérzetünket.

Csütörtökön is folytatódik a napos, száraz idő, de időnként megnövekedhetnek a gomolyfelhők is. Az északi-északnyugati szél még többfelé megélénkülhet, erős lökésekre azonban csak helyenként kell számítani.

Délután 22-26 fokot mérhetünk.




Lázár Endre fotója, köszönjük!

Pénteken az északkeleti szelet még mindig kísérhetik élénk lökések, szombaton viszont már csak helyenként élénkülhet meg a délnyugatira forduló szél. Mind pénteken, mind szombaton kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. Pénteken 19-23, szombaton 21-25 fok valószínű.




Bogár Péter fotója, köszönjük!

Borítókép: Shiva

Írta: Varga Sándor

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 15109
  • e Hónap: 29014
  • e Év: 158721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.