Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Női labdarúgás V.B.
  2019-06-29 20:59:43, szombat
 
  A svéd válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az olimpiai bajnok német csapatot a női labdarúgó-világbajnokság második szombati negyeddöntőjében.
- Ez a két csapat vívta a 2016-os riói ötkarikás játékok fináléját, akkor a németek nyertek 2-1-re
A találkozón a szünetben csereként állt be Marozsán Dzsenifer: a 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a németek első vb-meccsén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is, de ezúttal nem tudott segíteni csapatán.
Alexandra Popp együttese eddig hibátlan volt, sőt, eddigi négy összecsapásán gólt sem kapott.
A svédek a szerdai, lyoni elődöntőben az olaszokat két fejes góllal legyőző Európa-bajnok hollandokkal találkoznak.

Női labdarúgó-vb, negyeddöntő:
Svédország-Németország 2-1 (1-1)
Hollandia-Olaszország 2-0 (0-0)

A további program:
elődöntő:
Anglia-Egyesült Államok, kedd 21.00, Lyon
Hollandia-Svédország, szerda 21.00, Lyon
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Megszületett az FTC új babája
  2019-06-29 17:08:10, szombat
 
  Szombaton megszületett a ferencvárosi női kézilabdacsapat edzőjének, Elek Gábornak és Szucsánszki Zitának első közös gyermeke - írja a fradi.hu.
A kisfiú, aki Levente nevet kapta szüleitől, 3400 grammal és 55 centivel jött világra - a baba és az anyuka is jól van.
Szucsánszki Zita és Elek Gábor nyolc éve alkotnak egy párt és még gyermekük érkezése előtt, május végén összeházasodtak.
...... .......


Sajnos a Levente babáról nincs kép a Neten
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szombat délután legálisan lehet majd fürdeni a Duna .....
  2019-06-29 16:53:42, szombat
 
  Szombat délután legálisan lehet majd fürdeni a Duna egy rövid szakaszán.
1958. Magyarország, Budapest III. Római part, jobbra a Szentendrei-sziget. (Fortepan/Adományozó: Chuckyeager Tumblr)
...... .............


1973 után, vagyis 46 év elteltével egy délután erejéig ismét legálisan lehet fürdeni a Dunában, a Római part egy szakaszán. Az apropó a szombati nemzetközi Duna-nap.
Tavaly a "Maradjanak a fák a rómain" nevű civil csoport egy hétvégére már nyitott egy gerilla strandot, de most az önkormányzat is felkarolta a kezdeményezést, az engedélyezések pedig már folyamatban vannak. A csoport aktivistája Spät Judit elmondta: Budapestnek is nagy szüksége volna egy természetes strandra. Ennek már elkezdődött az előkészítése, de ez több mint egy évet vesz igénybe - addig a civilek szervezésében egy délután erejéig ki lehet próbálni, milyen jó dolog is a Dunában való fürdőzés.
A III. kerületi önkormányzat a múlt héten döntött arról, hogy 2020-ban szabad strandot alakítanak ki a Kossuth Lajos üdülőpartnál, a szombati rendezvény ennek "főpróbája" lesz. A fövenystrand-projekttel kapcsolatban egyébként a főváros 400 millió forintot különített el a terület fejlesztésére.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Vidám nyári képek
  2019-06-29 16:47:53, szombat
 
  Aranyhíd a Balatonon
...... ........... ......


Pancsolni jó
...... .........


Pihenés a homokos tengerparton
...... ...........


Vízbe ugrás
...... ...........


 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Szentmisevolt a Szabadság hídon
  2019-06-29 12:10:32, szombat
 
  Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani ezt a szentmisét, hogy minél többen legyünk jelen, hittel ünnepelve az Eucharisztiát, már előkészületül a jövő évi kongresszusra. Közösségeknek is ajánlom figyelmébe, kórusoknak, zenekaroknak, hogy hozzák zene szerszámaikat. Lehetőség szerint maradhatnak a hídon továbbra is, saját közösségükkel tovább ünnepelve, énekelve, beszélgetve, elmélkedve...
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Hogyan is néz ki Úrnapja ünneplése a főváros szomszédságában
  2019-06-29 12:00:02, szombat
 
  Vasárnap volt Úrnapja, amikor az Eucharisztiát ünnepeljük.
Az esemény fő része a körmenet, ahol körülhordozzák az Oltáriszentséget. Több helyen virágszőnyeggel díszítik a körmenet útvonalát, mint például Budakeszin is. A képeken növényekből és szirmokból kirakott egyházi szimbólumokat láthattok.
...... ........... .....


A magyarországi német települések egyik legnagyobb ünnepe Úrnapja volt, amikor a hívek virágszőnyeget készítettek, amin körbehordozták az Oltáriszentséget. A kijelölt útvonal közel két kilométer hosszú volt. Amerre a körmenet elhaladt, a házak tulajdonosai a rokonsággal összefogva készítették el a négy-öt méter széles, virágszirmokból álló szőnyeget. A virágokat az ünnep előtti napokban szedték. Nagy keletje volt a búzavirágnak, a margarétának, a pipacsnak, a szarkalábnak és minden más tartósítható virágnak. A virágszirmokat színek szerint külön kosarakba szedték, majd a pincében vékonyra kiteregették és ködszerűen megpermetezték, hogy frissek maradjanak. Ezt a munkát főleg lányok és asszonyok végezték.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Elhunyt Hegedűs László atya
  2019-06-29 11:55:44, szombat
 
  Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye fájdalommal tudatja, hogy Hegedűs László atya június 20-án hazatért a Mennyei Atyához. Ahogy ő mindig mondta: várta a behívóját. Megérkezett.
Hegedűs László Debrecenben született 1931. augusztus 16-án. Vácott szentelték pappá 1955. június 19-én, 1993-ban az egyházmegyehatárok változását követően az Esztergom-Budapesti Fő egyházmegyébe inkardinálták.
Káplánként szolgált 1955-56-ban Nagykátán, 1956-61-ig Tápiószelén, 1961-62-ben Szabadszálláson, majd 1962-66-ig Turán. A budapest-kispesti főplébánián 1966-74-ig volt segédlelkész, Mezőtúron 1974-79-ig adminisztrátorként működött. Plébánosi szolgálatot látott el Abonyban 1979-83 között, valamint a budapest-kispesti főplébánián 1983-2013-ig, nyugdíjba vonulásáig. 2003-ban a Pestszenterzsébeti Szabótelepen is plébániai kormányzóként szolgált.
1995 és 2005 között esperesi szolgálatot is ellátott, váci tiszteletbeli kanonoki címet kapott 1986-ban, 1997-2008-ig az állandó diakónusok referense volt.
1999-ben pápai kápláni, 2001-ben protonotárius kanonoki címet adományoztak neki.
Az elhunyt lelki üdvéért szentmisét mutatnak be július 4-én, csütörtökön 10 óra 30 perckor az esztergomi főszékesegyházban. Ezt követően helyezik örök nyugalomra földi maradványait a bazilika altemplomában, a feltámadás hitével és reményével.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala
...... .......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe videó
  2019-06-29 11:14:54, szombat
 
  Baja-Belvárosi Római Katolikus Plébánia
Videó Link
Helyszín: Szent Péter és Szent Pál apostolok templom (Baja)
Az evangéliumot felolvassa: Retkes Zsolt káplán
Szentbeszéd: Rónaszéki Gábor rektorhelyettes, Központi Papnevelő Intézet
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Böjte Csaba Jézus Szíve ünnepén:
  2019-06-29 10:58:56, szombat
 
  Ne rákos daganatok legyünk, hanem Isten országát építő kisiparosok.
...... ......


Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Böjte Csaba ferences szerzetes Jézus Szentséges Szívének ünnepére szóló írását.
Gyönyörű kép... én is fényképeztem Máté Bence tóparti lesében kócsagokat, így tudom, hogy amit látunk az egy háromdimenziós csatatér! Bármerre is nézel a természetben, bármennyire is szép egy kép, tudnunk kell, hogy az amit látunk nem más, mint harc az életért! Világunkban annak mi él, a létét fenn kell tartania, semmi nem jár ingyen, hisz maga a létezés nem más, mint a létért való szakadatlan küzdelem! Győzöl vagy legyőznek, zsákmányolsz vagy te magad leszel a zsákmány, választhatsz! A történelmet ha olvassuk, láthatjuk, hogy ez így volt az emberek világában is, sokfelé még ma is így van! Egy kegyetlen világban élünk, a mi reményünk, hogy a megváltónk Jézus Krisztus eljött közénk, hogy ezt a csatateret szentséges szívének szeretetével megszentelje!
Isten azt akarja, hogy ne egymást győzzük le, hanem összefogva szárnyaljunk, a poros földön való totyogásra kényszerítő nehézségek fölött együtt diadalmaskodjunk! Nekünk nem egymást kell legyőznünk, hanem együtt kell Isten országát, az általunk lerombolt, elvesztett Édenkertet felépítsük!
Testvérek vagyunk, ne a mindennapi betevő falatokért, a kócként ellobbanó hatalomért, a porladó anyagi javakért marakodjunk, hanem egymást megbecsülve, összefogva építsük azt az országot, melynek királyi termében, a lelkiismeretünk szentélyében trónoló Krisztus az Úr! Külön- külön elveszünk, de együtt, közösen erősek vagyunk, ezért bizalommal összefogva az elveszett századik testvérünket is keressük fel! Az elsodródott, leszakadó, magányos testvérünket jó szóval, szeretettel, őszinte párbeszéddel győzzük meg, hogy szükségünk van rá! Örvendjünk a legkisebb testvérünknek is, annak, hogy ő megszületett, hisz benne olyan értékeket, kincseket ajándékoz világunknak az Isten, melyek létéről lehet, hogy még ő sem tud, de melyeknek ő az őrzőjük, ezért egyedül ő oszthatja szét!
...... .........


Jézus szentséges, dobogó, szerető szívének élő sejtjei vagyunk, összetartozunk! Egymásba marva önmagunkat bántsuk, testvéremet megszólva, elítélve, kirekesztve önmagamtól veszem el a levegőt, a fényt, a kibontakozás lehetőségét, hisz mi csak csapatban, együtt létezhetünk! Krisztus dobogó, lángoló szíve az én szívem is, hisz benne élek, általa, vele emelkedhetek az állatok szintjéről a természetfölötti világba, a szeretet országába! A kereszténység nem egy lecsengő múlt fáradt tanítása, hanem az egyetlen, - Mesterünk szerint is - keskeny, meredek ösvény mely a holnapba vezet! Minden más, rőzselángként ellobbanó tanítás, - legyen az kommunizmus, fasizmus vagy az éppen áldozatait most szedő liberalizmus - zsákutca, vakvágány, mely az embert önmagával, de a testvérével szembe is fordította, pusztítja! Jézus Szentséges szíve mely nagypéntekeken átdöfve is dobog, szeret, olyan csodálatos szimbólum, melynek zászlaja alatt mi, az Isten országát építő jó szándékú kisiparosok gyülekezhetünk! Jézus Krisztus mennybemenetele által megdicsőült, töviskoronával ékesített szíve, mely mellett ott ragyog Mária hét tőr által sebzett és mégis bennünket szerető szíve olyan szentély, melyben mi magunk is újjászülethetünk!
Igen, mert mi nem gyilkos, rákos daganatok akarunk lenni népünk életért küzdő, ziháló testében, hanem Jézus szentséges szívének példájára, akár a kereszten is életet osztó, irgalomért esdő őszinte Szeretet!
Mindaz miben hiszek s mit, mint keresztény szerzetes pap zászlóként az emberiség előtt magasba akarok emelni az nem más, mint Jézus Krisztus elutasított majd átdöfött szíve mely harmadnap feltámadt, hogy mintha mi sem történt volna tovább szeressen, bizalommal utat mutasson a Szentháromságos Egy Isten szeretetközösségének lakodalmas asztalához!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló 2019. június 29., Szent Péter és Szent Pál apostol
  2019-06-29 10:51:39, szombat
 
  Az apostolfejedelmek közös ünnepe különös kapcsolatot feltételez Szent Péter és Pál között. Tudjuk jól, hogy mennyire különböző karakterek voltak, mennyire különbözően követték a Mestert, és mégis kijelöltek egy napot, amikor közösen ünnepeljük őket! A mai napon adják át ősi hagyomány szerint az elmúlt évben kinevezett érsekeknek a palliumot Rómában, a lelki és kormányzati hatalom jelét. Ez a pallium szimbolizálja a vállra vett eltévedt bárányt. Az apostolfejedelmeket is ez köti össze: ők is elveszett bárányok voltak, és Jézus kegyeskedett a vállára venni őket. Ez a gondoskodás nem maradt hatás nélkül bennük. Mi hogyan éljük meg az irgalom jelenlétét az életünkben? Továbbadjuk vagy hatástalan marad bennünk?
*
- Magyar kurír oldalon Link
...... .............


Istenünk, te Péter és Pál apostolok ünnepével áldott szent örömet adtál a mai napon. Engedd, hogy Egyházad mindenben kövesse azok tanítását, akik első hirdetői voltak keresztény hitünknek. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
*
- Wikiprdia oldalon Péter apostol Link

- Katolikus oldalon Link

- Vatican oldalon Link

- Nyigorkat oldalon Link
...... ............



- Network oldalon Link
...... ......



*

- Simon Péter testvérével Andrással az elsők között kapott meghívást Jézus tanítványai közé. Kősziklaként ő lett az apostolok feje. Antióchia, majd Róma püspöke lett. Pál a damaszkuszi úton találkozott Jézussal, és ettől kezdve minden erejével Jézus örömhírét hirdette. A népek apostolává vált. Mindketten a Néró féle üldözés során 64 körül szenvedtek vértanúhalált Rómában. A hagyomány szerint Péter és Pál apostol különböző években, de ugyanazon a napon, június 29-én szenvedett vértanúhalált Rómában, Krisztus után 67-ben Pétert keresztre feszítették, kérésére fejjel lefelé; Pált lefejezték.
'Uram, te egyszer megtanítottál a hullámokon járni,
vezess most biztos lábbal át ezen a kőtengeren,
amely felé közeledem.'
- Szent Pál, eredeti nevén Saul, Saulus szülei révén római polgárjoggal rendelkezett, ami különleges előnyöket biztosított számára: római állampolgárt nem volt szabad bírósági tárgyalás nélkül bebörtönözni, sem megkorbácsolni vagy keresztre feszíteni, így római polgárjoga Pál apostolt többször is megmentette. A keresztény hitre tért Pál a pogányok között teljesítette apostoli küldetését: Listrában egy bénát meggyógyított, feltámasztott egy ifjút, aki kiesett az ablakból és meghalt, és sok más csoda fűződik nevéhez. Málta szigetén vipera marta meg a kezét, de nem ártott neki, sőt: lerázta magáról a tűzbe - olvasható Jacobus de Voragine Legenda Aurea című művében.

- Szent Péter a tizenkét apostol egyike, Róma első püspöke volt. Eredeti nevén Simon - héberül: figyelő, hallgató - Jézustól kapta a Péter nevet. Az apostolok közt mindnél lángolóbb volt: meg akarta tudni, hogy ki az Úr árulója, mert - ahogy Ágoston írja - ha ezt megtudta volna, fogával tépte volna szét. Az Úr ezért nem akarta árulóját megnevezni, mert ha megnevezi, Péter tüstént felugrott volna, hogy megölje. Ő ment az Úrhoz a tengeren; színeváltozásakor is őt választotta ki az Úr; a mennyország kulcsait bízta rá Isten; bárányokat kapott Krisztustól, hogy legeltesse őket; pünkösdkor háromezer embert térített meg beszédével; meggyógyította a béna Aeneast, feltámasztotta Tabitát, testének árnyékával gyógyította a betegeket; Heródes tömlöcbe záratta, ám egy angyal kiszabadította - írja róla Jacobus de Voragine. Péter apostol a pápák, a halászok és Róma védőszentje.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6284
  • e Hét: 29344
  • e Hónap: 62498
  • e Év: 296245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.