Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2015-07-18 23:55:39, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Olyan fehér
  2015-07-18 23:07:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Virágkonyha
  2015-07-18 22:52:20, szombat
 
  Virágkonyha Halmos Monikával: bólé virágokkal, virágos jégkockával





A bodzaszörppel sok minden történhet, azon kívül, hogy kellemesen üdít, hűsít és felvidít a nyár eleji napokon. Gyümölcslevest ízesíthetünk vele, könnyű desszertekbe komponálhatjuk. Az ilyen csodás, kánikulai napokon pedig a legjobb gyümölcsös-virágos bólék alapja lehet. Amíg van eper a piacon, házasítsuk őket, de meggyel, málnával, barackkal is kipróbálhatjuk! Alkoholmentes változatban is készülhet.





Hozzávalók 8 személyre:

40 dkg friss eper
4 tenyérnyi bodzavirág
1 liter bodzaszörp
1 üveg pezsgő

Az epret feldaraboljuk, és a lemorzsolt bodzavirággal együtt a bóléstálba tesszük. Ráöntjük a lehűtött bodzaszörpöt, majd a jéghideg pezsgővel feltöltjük. Máris kínálhatjuk. Ha jó előre aprócska virágokat (ibolya, árvácska, borágó stb.) jégkockába fagyasztunk, azzal még jobban feldobhatjuk a bólét.

Az elkészítés módját ITT találod.


Link

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha
 
 
0 komment , kategória:  Ehető virágok és receptek  
Virágkonyha
  2015-07-18 22:37:49, szombat
 
  Virágkonyha Halmos Monikával: Levendula és rózsa desszertbe komponálva




Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Levendula, a romantikus, rózsa, a bársonyos, lágy és érzéki. A kettő együtt pedig minden idők legjobb virágos kettőse!






Hozzávalók a borzseléhez, 8 adaghoz:

5 dl félédes fehérbor (muskotályos)
10-12 szál levendula
6 zselatinlap vagy 9 gramm zselatinpor
4-5 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé

A rózsakrémhez:
30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 nagy marék friss rózsaszirom
4 ek. méz

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha
 
 
0 komment , kategória:  Ehető virágok és receptek  
Nem kaptam semmit tálcán
  2015-07-18 22:32:53, szombat
 
  Szily Nóra interjúja: Jaksity Kata: ,,Nem kaptam semmit tálcán"




Majdnem egy egész évet töltött a családjával Amerikában. A fiúk ott jártak iskolába, ő pedig nevelgette az aprócska Jázmint. Mit adott ez az időszak élményekben, benyomásokban? És mit lehet hazahozni belőlük?





Felidéztem, két hónapod volt még a szülésig, amikor legutóbb ugyanitt ültünk és beszélgettünk. Na, ahhoz képest, tessék, itt kúszik-mászik körülöttünk Jázmin! Ráadásul igazi nőcis cuccban.

Annyira élvezem! Amíg csak fiaim voltak - bár őket is imádtam öltöztetni -, mindig azt néztem, mennyivel több és aranyosabb cucc van a lányoknak.

Te is sandítottál a rózsaszín polcok felé, aztán egy nagy sóhajjal elindultál a kék szekcióba? Én így voltam.

Igen. Mint ahogy a játékboltban is megnéztem a Barbie babákat.

Beszéljünk rögtön a különbségekről, hisz most már lányos anyuka is vagy!

Jázmin finomabb, bájosabb, halkabb egy csomó mindenben, ugyanakkor békésebb is. Nem tudom, hogy vajon azért-e, mert lány, vagy inkább mert már pontosan tudom, hogyan nyúljak hozzá, hisz én magam is sokkal nyugodtabb vagyok. Sokszor mondtam, hogy bárcsak ilyen lettem volna Ábellel is 17 évvel ezelőtt, amikor még én is csak tanultam az anyaságot! Azt gondoljuk, hogy ösztönösen bennünk van - ami igaz persze -, de sok mindent hozzátesz a tapasztalat.

Jobban, felszabadultabban éled át az anyaszerepet?

Persze. Azért is szerveztem az egész kiutazást. Amióta itthon vagyok, lótok-futok megint. Az Amerikában töltött hónapok alatt folyamatosan együtt voltunk. Túráztunk, kimentünk a partra, sétáltunk... És miközben a kicsivel voltam egész nap, mégis valahogy magammal is többet tudtam lenni. Mert nyugalom volt, és feltöltődtem.






Két hónapja vagy itthon. Visszaálltál már? Mondtad, hogy szinte újra elkezdett zakatolni az élet.

Egyre többen megtudták, hogy itthon vagyok, úgyhogy néhány rendezvényt elvállaltam már, de hogy a tévében mi lesz - még nem tudom. Nyilván lassan eljön az ideje, hogy elgondolkozzak ezen. Kint annyira el voltam foglalva a családdal, a fiaimnak is segíteni kellett, hisz új környezetbe, új iskolába csöppentek, úgyhogy nem nagyon volt időm azon törni a fejem, hogy velem mi lesz, ha visszajövünk. Azt hiszem, valami mást szeretnék megint csinálni, van is egy-két ötletem... De még titok!

Jaj... legalább annyit árulj el, hogy televíziós ötlet vagy a jószolgálattal függ össze. Az utóbbi időben mindkettővel foglalkoztál, saját egyesületed is van.

Én már nagyon sokszor úgy gondolkodom, hogy a kettő együtt járjon.

Egyesíteni akarod a szívügyet a szakmával?

Igen, az egyik ötletem még a tévézéshez kötődne, megfilmesíteni, tévéműsorra ültetni úgy, hogy azért az mások számára is fogyasztható, érthető és izgalmas legyen. Inkább rétegműsorban gondolkodom. Nem hinném, hogy tömegeket fog vonzani.

Jut eszembe, nem vágysz nagy show-műsorra? Azt még nem csináltál.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretném egyszer kipróbálni. De mindig nagyon tudatos voltam, amikor döntenem kellett, hogy valamit elvállalok-e vagy nem. Sokáig nem tudtak attól elszakadni, hogy valaha modell voltam, és ajánlottak divatműsort, egészségről szólót... Azokra mindig nemet mondtam. Gondolj bele, ha ilyesmiket csináltam volna, akkor nem lett volna híradó, se dokumentumfilmek, mert nem lettem volna bennük hiteles. Pontosan érzem, hogy milyen irányba szeretnék menni, és azzal is tisztában vagyok, hogy ha letérnék róla, akkor nem lenne visszaút.






Nem választottad a könnyebb lehetőségeket.

Megtehettem azt, hogy azt válasszam, ami érdekel, miközben nem kaptam semmit tálcán. De mindig azt gondoltam, hogy azért végeztem az újságíró-iskolát a két diplomám mellett, hogy olyan dolgok után menjek, amik igazán izgatnak. És az nem egy divatmagazin. Persze az is tud színvonalas lenni, félre ne értsd...

Csak téged nem az érdekel. Megfejtetted már azt, hogy honnan ered az érzékenységed? Segíteni a rászorulókon, nehéz sorsú családokon. Még Amerikából is aktívan igyekeztél felhívni a figyelmet dolgokra.

Biztos, hogy ezt az anyatejjel szívtam magamba. Anyukám, ha bárkiről hallott, hogy beteg vagy bajban van, mindig rohant segíteni. Igazi gondoskodó. Pici koromtól azt láttam, hogy összegyűjtötte a ruháinkat, soha nem dobta ki, hanem odaadta valakinek. Ez volt a minta előttem, és szerintem öntudatlanul is ezt követem. És remélem, a gyerekeim folytatják majd a sort.

Ha már a mintáknál tartunk - Amerikából hoztál haza valamit? Szokást, szemléletet...

Aminek a szele nagyon megérintett, hogy nem láttam ilyen fokú hajtást, stresszt, feszültséget, mint amit itt érzünk nap mint nap. Mondok egy egyszerű példát: mész az autóval... Senki nem akar szinte lelökni az útról, nem tolakszik, nem erőszakoskodik, nem türelmetlenkedik - vagyis nem stresszeli se magát, se a másikat. Rájöttem, itthon sokszor azt hisszük, hogy az ügyeskedéssel előbbre jutunk, és gyorsabban érünk célba. Lehet... De milyen feszültség párosul hozzá? Vajon megéri?

Lelassultál te is? Türelmesebb lettél?

Nyugisabban voltam kint sokkal, igen. Sok barátunk él ott, úgyhogy beleláttam az életükbe. Senkinél nem tapasztaltam azt, hogy napi 10-14 órákat nyomna. Nem kell megfeszülni abban, hogy erős, átlagos, jó színvonalú élete legyen. Nem hajtják magukat túl. Épp ezért hét közben is tudnak közös programokat csinálni. Nemcsak a munkáról szól az élet, hanem élményekről is, érted? Szerintem ezt át kell gondolnunk. Megéri, hogy hajtunk egész életünkön át monotonul és alapjában véve magunkban, magányosan? Persze ott a családunk, de mégis csak egyedül, magunkban megyünk a munkába, dolgozunk a háztartásban... És csak néhanapján találkozunk a barátainkkal. Ott nem így van. Jobban figyelnek arra, hogy kikapcsolódjanak és feltöltődjenek. Nagyon szomorúnak tartom, hogy itthon ez szinte megvalósíthatatlannak látszik. Szerintem fontos lenne megszüntetni a 8 óránál hosszabb munkaidőt, mert hosszú távon megbetegíti az embert. Persze tudom, a valóság szigorú, de ha azt kérdezed, mi hatott rám - hát például ez. Élik az életüket, nem pedig elrohannak mellette. A másik viszont az önkénteskedés, ami nekik már nagyon természetes, és a mindennapi életük szerves része. Elképesztően jó ötleteket láttam, hogy már az iskolában hogyan nevelik rá a gyerekeket a segítségnyújtásra.






A fiaidra miként hatott ez az egy év?

Egyrészt megtanultak angolul, megismertek egy más iskolarendszert, ráadásul az osztályaik olyanok voltak, mint egy olvasztótégely. Mexikói, ecuadori, orosz, örmény, zsidó gyerekek tanultak együtt. Megismerték egymás szokásait, különbségeit, és ez nagyon sokat számít az elfogadásban, a nyitottságban. Nagyon tetszett, hogy a világnak ennyi pontjáról lettek barátaik.

Miért egy évre terveztetek?

Egyrészt a szakmámban sem akartam többet kihagyni, de ami még fontosabb, hogy még ennyi időt is nehéz volt a szüleimtől távol lenni. Nem tudhatod, hogy mennyit ad még együtt az élet... Pedig ők egyszer sem vetették a szememre, miközben tudom, hogy fájt nekik a távolság. De tisztában voltak vele, hogy milyen régi vágyam volt ez az út, és hogy most adódott a legjobb alkalom. Valamiért engem nagyon vonz Amerika, és a gyerekeimmel sem volt nehéz megszerettetni. Szeretjük a csodálatos vidéket, a kisvárosokat, imádjuk a countryzenét... Ha hinnék abban, hogy több életünk van, akkor azt mondanám, hogy már élhettem ott. De hozzáteszem, hogy ha nem lett volna kint ennyi barátunk, akkor nem lett volna ennyire könnyű. Hisz bármilyen kérdés, gond adódott, volt kihez fordulnunk. Nagyon jó volt azt tapasztalni kint, hogy a magyarok jó része összetart, segítik egymást. Így hat rájuk is a kinti szemlélet, ez a nyitott világ. És hát a klíma csodálatos, a táj gyönyörű, akármerre indulsz - találhatsz síparadicsomot és sivatagot egyaránt. Órákat mehetsz a semmi közepén... És rengetegféle embert ismerhetsz meg.

Nem csodálom, hogy feltöltött ez az időszak.

Igen, és most azért van bennem némi szomorúság, hogy miért is vagyunk olyan messze attól, amit ott láttam. Elfogadásban például. Vagy az egymáshoz való viszonyulásban. Pedig ott sincs kolbászból a kerítés. Az átlag kaliforniai család két-három szobás kis lakásban él. Az egyik legeklatánsabb példa az volt, amikor egy hajléktalan férfi meglátott minket Jázminnal. Épp kiszálltam a kocsiból, és beültettem Jázmint a babakocsiba. Odajött, hogy milyen gyönyörű baba - nem nyúlt hozzá, csak kedvesen rámosolygott. Nem kért pénzt, semmit, csak kedves volt. Váltottunk pár szót. Tudod, a mosoly - ami ingyen van. Nem kerül semmibe, és olyan jól tud esni. Miért is kéne mufurc arccal járni-kelni? Na, látod, ha valamit szeretnék magam körül látni, az ez. A mosolyt kéne terjeszteni...






Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Kokárdavirág
  2015-07-18 22:23:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Kukoricás babsaláta
  2015-07-18 22:16:27, szombat
 
  Kukoricás babsaláta

Hozzávalók:

1 kis fej lilahagyma
1 piros húsú paprika
1 konzerv főtt fehérbab
1 konzerv főtt vörösbab
1 konzerv csemege kukorica
3 evőkanál olaj
2 evőkanál borecet

bors
majoranna

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. A babot és a kukoricát leszűrjük.

Mindezt összekeverjük egy tálban, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal és ecettel, megszórjuk majorannával.

1-2 órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Apukááám! küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kolbász ködmönben, tormamártással
  2015-07-18 22:14:49, szombat
 
  Kolbász ködmönben, tormamártással

Hozzávalók:

40 dkg főzőkolbász
4 nagy szem burgonya
2 szál zsenge sárgarépa
1 tojássárgája
8-10 dkg liszt
1 dl tejföl
5 dkg ecetes reszelt torma

frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:

A főzőkolbászt forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk, majd kb 1 cm vastagon felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, finomra reszeljük. Az alaposan lesikált sárgarépát ugyancsak finomra reszeljük. A kétféle zöldséget összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi lisztet, amennyit felvesz. Sóval, borssal ízesítjük. A kolbászdarabokat ebbe a masszába forgatjuk, kissé rányomkodjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Reszelt tormával és sóval ízesített tejfölt kínálunk mellé.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Házinyúl paprikás
  2015-07-18 22:13:44, szombat
 
  Házinyúl paprikás

Hozzávalók:

1 db házinyúl
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10 dkg házi füstölt szalonna
zsír
őrölt pirospaprika
zöldpaprika
1 paradicsom
házi paprikakrém (ha nincs, jó a Piros Arany)
őrölt színes bors


Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát szép apróra felvágom, majd zsíron és a kockára vágott szalonnán megpárolom. Megszórom egy kevés pirospaprikával, és ráhelyezem a nyulat. Hagyom szépen pörkölődni. Mikor mindkét oldala lepörkölődött, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a paprikakrémet, sót. Fedő alatt készre főzöm. Mielőtt eloltom a gázt alatt, adok hozzá még őrölt pirospaprikát ízlés szerint, és megszórom frissen őrölt színes borssal.

Nokedlivel és friss salátával tálalom.





Megjegyzés:

A paprikást a nyúl első combjaiból és a gerinc részéből szoktam készíteni, persze a többi része is finom bele.

A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!

Forrás? Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gombaleves szaggatott galuskával
  2015-07-18 22:11:57, szombat
 
  Gombaleves szaggatott galuskával

Hozzávalók:

25 dkg leveszöldség (1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
25 dkg gomba
kb. 3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
őrölt bors
kb. 1 teáskanál tárkony
kb. 1 teáskanál kakukkfű
kb. 1 teáskanál szárított petrezselyem
2 dl főzőtejszín

pár csepp ecet
Valamint:
1 kis tojás
liszt - amennyit felvesz

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítás után kis kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon dinszteljük sűrű kevergetéssel, majd beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. Elkeverjük a liszttel és az őrölt paprikával, azonnal felengedjük kb. 1,2 l. vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

Amint felforr, beleadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük, és lassan főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk a tejszínt, együtt forraljuk lassan.

A tojásból és a lisztből galuskatésztát keverünk egy kis tálkában, majd egy teáskanalat a forró levesben felforrósítunk, és beleszaggatjuk a babszemnyi nagyságú galuskákat. Pár perc lassú forralással főzzük, közben ízlés szerint pár csepp ecettel ízesítjük.

Rövid pihentetés után tálalhatjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 16296
  • e Hónap: 30201
  • e Év: 159908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.