Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-10-17 23:59:12, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mozzarellával töltött gomba paradicsomos salsával
  2017-10-17 23:50:03, kedd
 
  Mozzarellával töltött gomba paradicsomos salsával

Hozzávalók

12,5 dkg mozzarella
30 dkg krumpli
20 dkg paradicsom
30 dkg gomba
1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dkg kapribogyó
3 dkg fekete olajbogyó
1 dkg friss bazsalikom
olívaolaj

bors


Elkészítés

1. A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A lila hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát egy kés lapjával szétnyomjuk, az olajbogyót karikákra, a gombák törzsét pedig kockára vágjuk.

2. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és ráhelyezzük a felszeletelt krumplit. Meglocsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
3. Egy keverőtálban összekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot, a kapribogyót, az olajbogyót és 2-3 evőkanál olívaolajat. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a hagyma felét is, majd megsózzuk és megborsozzuk. Tálalásig félretesszük.

4. Egy másik keverőtálban elkészítjük a gomba töltelékét. Összekeverjük a felkockázott mozzarellát, az apróra vágott gombaszárakkal és a maradék lila hagymával. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk.

5. Kivesszük a sütőből az elkészült krumplit. Átrakjuk a tepsiből egy tányérra, és tálalásig melegen tartjuk.

6. Megtöltjük a gombafejeket a töltelékkel és egy másik sütőpapírt teszünk a tepsibe. A megtöltött gombákat a tepsire tesszük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és a sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük, illetve addig, amíg a sajt megolvad benne, és a teteje szép aranybarna nem lesz.

7. Minden tányérra teszünk a sült krumpliból, mellé rakunk egy-egy gombát és a paradicsomos kapris salsát. Jó étvágyat!





Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
ChefbagMME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tiramisus palacsintatorta
  2017-10-17 23:44:19, kedd
 
  Tiramisus palacsintatorta

Hozzávalók

A palacsintához:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 ek barna cukor
1 mk só
2 dl tej
1 dl kávé
2 dl szódavíz
3 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
3 db tojássárgája
3 ek porcukor
2 ek amaretto likőr
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
kakaópor


Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, a tejet és a kávét, majd simára keverjük. Ezután hozzáadunk annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Végül a masszához keverjük az olvasztott vajat. Legalább 30 percig pihentetjük a tésztát, majd felforrósított, olvasztott vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a likőrt, majd vízgőz felett mártás sűrűségűre keverjük. Kihűtjük a krémet, majd felhabosítjuk a mascarponéval, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
A palacsintákat a krémmel úgy rétegezzük, hogy a tetejére krém kerüljön. Megszórjuk kakaóporral, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Cukkinis tepsis krumpli
  2017-10-17 23:34:55, kedd
 
  Cukkinis tepsis krumpli

Hozzávalók

35 dkg krumpli
35 dkg cukkini

vaj
zsemlemorzsa
kakukkfű
bazsalikom
bors
2 db paradicsom
2 ek mascarpone vagy sajtkrém
1 szelet fetasajt
1,5 dl zsírszegény tejszín
1 ek reszelt parmezán


Elkészítés

Megpucoljuk és kb. 2,5-3 mm vastagra felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit. Megsózzuk (óvatosan, mert a feta is sós), majd felváltva egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe sorakoztatjuk.
Teszünk közé egy-egy összemorzsolt kakukkfűlevelet és egy kevés bazsalikomot, és megborsozzuk. A tetejére paradicsomkarikákat helyezünk, és ráhalmozzuk a mascarponét és a feta sajtot. Végül ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben a sütő középső rácsára helyezzük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.









Megjegyzés

Ízesítés szerint bármilyen zöld fűszer használható, akár zúzott fokhagymával is készíthető.
BiroSari

Forrád: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Klasszikus vegyes gyümölcsleves
  2017-10-17 23:30:55, kedd
 
  Klasszikus vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók

35 dkg vegyes erdei gyümölcs
2 dl főzőtejszín
2,5 dl víz
1 db kezeletlen narancs reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
1 ek vaníliás pudingpor


Elkészítés

A gyümölcsöket egy fazékba tesszük a vízzel és a narancs reszelt héjával. Hozzáadjuk a cukrot, valamint a vaníliás cukrot, és alacsony lángon főzzük.
Forráspontig hevítjük, a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínben, majd hőkiegyenlítéssel szűrőn át a levesbe keverjük, és halkan lobogva további 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Jeges fürdőben kihűtjük. Tálalás előtt belekeverjük a frissen a kifacsart narancs levét, és forró nyári napokon tányérokba merjük, néhány szem jégkockára.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 17109
  • e Hónap: 31014
  • e Év: 160721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.