Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Grillezett sajt karamellizált hagymával
  2017-10-11 23:36:34, szerda
 
  Grillezett sajt karamellizált hagymával

Hozzávalók

1 evőkanál repceolaj
5 evőkanál nem-sózott vaj, puhán
2 nagy fej vöröshagyma, felszeletelve
2 teáskanál sherry borecet
(helyettesíthető fehér borecettel)
1 teáskanál cukor
12 szelet rusztikus olasz kenyér, kb 1 cm vastagra szelve
225 gr Gruyere sajt, vékonyra szeletelve


Elkészítés

A repceolajat és egy evőkanál vajat nagyobb egyenesfalú serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk sülni a hagymát. Időről-időre megkeverjük, és addig sütjük, míg a hagyma sötétbarna és karamellizált lesz (kb.25 percig). Beleöntjük a borecetet, a cukrot és 2 evőkanál vizet. Spatulával gondosan lekapargatunk minden odasült darabkát a serpenyő aljáról. Addig főzzük, míg az összes folyadék elpárolog. A hagymát átrakjuk egy előkészítő edénybe és félretesszük.

Vajazzuk meg minden szelet kenyér egyik oldalát. Vajazott oldalával lefele fektessünk 6 szelet kenyeret egy munkafelületre. Mindegyikre helyezzünk két szelet Gruyere sajtot, arra egy adag hagymát, majd megint két szelet sajtot. Tetejére újabb szelet kenyeret teszünk, vajazott oldalával felfelé.

Közepes tűzőn felmelegítünk egy öntöttvas palacsintasütőt. Belerakjuk a szendvicseket, és addig sütjük míg a sajt olvadni kezd, és a kenyér aranybarna lesz (kb.2-4 perc). Megfordítjuk, és addig sütjük, míg ez a fele is aranyszínűre barnul, és sajt megolvad (kb. 2-4 perc). A szendvicseket félbevágjuk és azonnal felszolgáljuk.





Megjegyzés

A Food Network tévécsatorna új műsorában Tiffani Thiessen színésznő kényezteti ismerőseit finom fogásokkal. Tiffani Thiessen receptje
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Áfonyás pitetorta
  2017-10-11 23:31:50, szerda
 
  Áfonyás pitetorta

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj (vagy 10 dkg sertészsír)
5 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 csomag sütőpor
csipet só
1-2 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 citrom leve és reszelt héja
2 dl habtejszín
Valamint:
25 dkg áfonya
2 evőkanál barna cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (vagy sertészsírt), és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, 1 evőkanál vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Tegyük be a hűtőbe 15 perce, hogy kellően lehűljön.

Ezután vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd tegyünk rá egy nehezékkel (pl. rizzsel, babbal..) megtöltött sütőpapírt. Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki, távolítsuk el a sütőpapírt a nehezékkel együtt. Az elősütött tésztát ezután tegyük vissza a sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt megtöltenénk.

Az áfonyát keverjük össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük be a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 perc alatt melegítsük össze (én közben óvatosan átkevertem, hogy az áfonya ne törjön össze). Ezután hűtsük ki teljesen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel.

A teljesen kihűlt tésztát helyezzük egy tortatálra, majd kanalazzuk bele a mascarponés-habos krémet. Ezután kanalazzuk rá a lecsepegtetett áfonyát.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sajtos rakott csirkemell ropogós baconnel
  2017-10-11 23:27:01, szerda
 
  Sajtos rakott csirkemell ropogós baconnel

Hozzávalók

1 kg csirkemell
40 dkg reszelt sajt
40 dkg bacon
4 db tojás
liszt

bors
sültcsirkés fűszersó
olaj


Elkészítés

Egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. Előmelegített sütőbe toljuk, és félig ropogósra elősütjük.
Közben vékony szeletekre vágjuk a megmosott és szárazra törölt csirkemelleket, majd megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a fűszersóval. Minden hússzeletet beleforgatunk lisztbe, majd felvert tojásba, végül a lereszelt sajtba, és az elősütött baconszeletekre sorakoztatjuk.
Rászórjuk a maradék sajtot, befedjük a bacon másik felével, és kb. 40-45 percig 180 fokon sütjük alufóliával szorosan lefedve. A sütés végén levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük a tetején a bacont.





Megjegyzés

Érdemes a végén csak felső sütést használni. Nagyon finom kiadós, étel, bármilyen köret illik hozzá.
Galcsill

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Minestrone leves sok zöldséggel
  2017-10-11 23:24:13, szerda
 
  Minestrone leves sok zöldséggel

Hozzávalók

2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/4 db karalábé
1 db cukkini
2 db újhagyma
1 db burgonya
2 ek olívaolaj
1 üveg hámozott paradicsomkonzerv
1 marék petrezselyemzöld
20 dkg vörös bab (konzerv)
1 l víz vagy zöldségalaplé

bors
parmezán


Elkészítés

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rátesszük a zöldségeket. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy zöldségalaplével, hogy ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 20-25 percig főzzük.
Hozzáadjuk az összevágott hámozott paradicsomot, a lecsepegtetett vörös babot és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel, és tovább sózzuk és borsozzuk. Melegen vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Jön a vénasszonyok nyara
  2017-10-11 23:19:24, szerda
 
  Jön a vénasszonyok nyara





Pénteken még egy gyenge hidegfront érinti térségünket, hétvégétől azonban napos, kellemesen meleg idő köszönt be.

A csütörtöki kellemes meleg időt követően pénteken egy gyenge hidegfront ugyan átmenetileg visszaveti a felmelegedést, hétvégén azonban anticiklon épül ki fölöttünk, melyet száraz, egyre melegebb levegő tölt ki, így beköszönt a vénasszonyok nyara, mely a jövő hét első felében is kitart.

A pénteki front jelentős csapadékot sehol sem hoz, csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, viszont nagy területen megélénkül, az ország középső harmadán megerősödik az északnyugati szél. A csütörtökihez képest 2-3 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, délután 17-22 fokot mérhetünk.

Sok napsütés, vasárnap már 19-23 fok




Novák Titanilla fotója, köszönjük!

Szombaton a hűvös, 4-10 fokos reggelt követően délutánra 16-21 fokig melegszik a levegő. Sok lesz a napsütés, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen.

Vasárnap és a jövő hét első napjaiban az ország legnagyobb részén zavartalan lesz a napsütés, hajnalonként viszont helyenként köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, mely néhol a késő délelőtti órákig is megmaradhat. Ezeken a tájakon 20 fok alatt maradhat a csúcs, máshol 20-23 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, sőt a jövő hét első napjaiban délen, délkeleten a 25 fokot is megközelíthetik a maximumok. A hajnalok hűvösek lesznek, a legtöbb helyen kevéssel 10 fok alá csökken a hőmérséklet, talajmenti fagytól azonban nem kell tartani.

Borítókép: Agnese

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1679
  • e Hét: 16551
  • e Hónap: 30456
  • e Év: 160163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.