Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsleves házi májgaluskával
  2018-06-09 23:47:58, szombat
 
   
  Húsleves házi májgaluskával

Hozzávalók

60 dkg csirkeaprólék
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db paprika
20 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem

bors
1 ek ételízesítő
A májgaluskához:
3 db csirkemáj
1 db tojás
0,5 db hagyma (reszelve)
4 ek zsemlemorzsa

bors


Elkészítés

A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és a majd lefedve megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.
Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót. A májat megmossuk , az ereket hártyát levágjuk róla,majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojás a zsemlemorzsát a sót és borsot. a többi hozzávalót és szépen összekeverjük.
Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.





Megjegyzés

A hét bármely napjára ajánlom
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: petrezselyemmel, beleszaggatjuk, májgaluskákat, májgaluskához, zsemlemorzsát, csirkeaprólék, összekeverjük, májgaluskának, májgaluskával, petrezselyem, zsemlemorzsa, hozzátesszük, mérsékeljük, feldarabolt, botmixerrel, mindmegette, elkészítjük, zellergumót, megpároljuk, vöröshagyma, ételízesítő, paprikával, hozzáadjuk, elkészítés, pürésítjük, párolódott, zöldborsót, fokhagymát, tisztított, átpirítjuk, hozzávalót, hozzávalók, megjegyzés, zellergumó, sárgarépa, megmossuk, húst megmossuk, hagymákat apróra, paprikával együtt, lábas alatt, leves ízesítőt, majd lefedve, alapot vízzel, májgaluskának valót, májat megmossuk, ereket hártyát, többi hozzávalót, leves megfő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png nő  Reménység és erő Krisztustól e...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Szívem  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Fekete-erdő desszert  Kerüld el az evangélium örömén...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 19  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Őrizkednünk kell...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Szívem  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Őrizkednünk kell...  Alázat  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Garai Gábor - Takarítás  Neked tudnod kell  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Fehér virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tavaszi kép  Fehér virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az engedelmesség miért nem vál...  A sors  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Bertolt Brecht -től idézet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
húst megmossuk, hagymákat apróra, paprikával együtt, lábas alatt, leves ízesítőt, majd lefedve, alapot vízzel, májgaluskának valót, májat megmossuk, ereket hártyát, többi hozzávalót, leves megfő, petrezselyemmel, beleszaggatjuk, májgaluskákat, májgaluskához, zsemlemorzsát, csirkeaprólék, összekeverjük, májgaluskának, májgaluskával, petrezselyem, zsemlemorzsa, hozzátesszük, mérsékeljük, feldarabolt, botmixerrel, mindmegette, elkészítjük, zellergumót, megpároljuk, vöröshagyma, ételízesítő, paprikával, hozzáadjuk, elkészítés, pürésítjük, párolódott, zöldborsót, fokhagymát, tisztított, átpirítjuk, hozzávalót, hozzávalók, megjegyzés, zellergumó, sárgarépa, megmossuk, zöldborsó, fehérrépa, fokhagyma, borsozzuk, felöntjük, megszórva, hagymákat, ízesítünk, csirkemáj, levesnek, húsleves, tálaljuk, aprított, ízesítőt, levágjuk, reszelve, pároljuk, üvegesre, napjára, paprika, bármely, lefedve, leégjen, hártyát, répákat, ajánlom, egészet, nehogy, vágjuk, öntünk, együtt, forrón, olajon, forrás, kicsit, főzzük, készre, vízzel, alapot, apróra, ereket, borsot, gerezd, hagyma, sózzuk, szépen, levest, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 15342
  • e Hónap: 29247
  • e Év: 158954
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.