Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 363 
Jó éjszakát!
  2018-03-31 23:59:13, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Uborkás-sonkás sajttekercs
  2018-03-31 23:58:31, szombat
 
  Uborkás-sonkás sajttekercs

Hozzávalók

30 dkg sajt (edami)
12 dkg vaj
10 dkg krémsajt
1 ek mustár
2 ek majonéz
2 db tojás
4 db savanyú uborka (kisebb)
1/2 csokor petrezselyemzöld
15 dkg sonka

Elkészítés

A sajtot gőz fölött felolvasztjuk 1 ek vajjal, majd vékonyan alufóliára kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a maradék puha vajat simára keverjük a krémsajttal, a mustárral és a majonézzel. A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és felaprítjuk őket. Ezután a töltelékhez keverjük az apróra vágott uborkával, petrezselyemmel és sonkával együtt.
A keveréket a sajtra kenjük, szorosan feltekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sárga túró húsvétra
  2018-03-31 23:56:51, szombat
 
  Sárga túró húsvétra

Hozzávalók

10 db tojás
1 liter tej
1 csipet só
7 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
1 csomag bourbon vaníliás cukor
4 dkg mazsola (elhagyható)


Elkészítés

A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba tesszük, és lazán összekeverjük. (Nem kell kihabosítani!)
A tejet tegyük egy nagyobb fazékba öntjük, és egy csipet sóval, cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral felmelegítjük.
A tojásokat a tejhez öntjük, és lassú tűzön, óvatosan, de folyamatosan kevergetve, addig főzzük,míg a tejsavó kicsapódik. (Ez kb. 40-45 perc, alacsony hőfokon).
Ha már túrós állagú, egy szűrőbe fektetett, tiszta konyharuhába merjük. Kb. fél órán át hagyjuk, hogy lecsurogjon a felesleges nedvesség, és kihűljön a sárga túrónk.
Ha már langyos, szorosan összecsavarjuk a textilt, és a kezünkkel préselünk rajta egyet. 3-4 órára hűvös helyre akasztva teljesen kihűtjük, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön belőle a tejsavó. Ha lecsepegett fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
A textilből kibontva ujjnyi vastagra szeleteljük, és a húsvéti asztalra tálaljuk, a sonka és a kalács mellé fogyasztjuk.





Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Recept és styling: Filep Kata
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mogyorós banánkenyér
  2018-03-31 23:56:10, szombat
 
  Mogyorós banánkenyér

Hozzávalók

15 dkg margarin + a formához
20 dkg cukor
2 db tojás
2 db érett banán
1,25 dl tej
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
10 dkg darált vagy durvára aprított mogyoró
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor

Elkészítés

Keverőtálban a margarint alaposan összedolgozzuk a cukorral, a tojásokkal, a villával szétnyomkodott banánokkal, a tejjel, a fahéjjal, a sóval, a mogyoróval és a vaníliás cukorral.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd apránként a banános masszához adjuk. Ha túl híg, még egy pici lisztet adunk hozzá.
A tésztát margarinnal kikent pástétomformába töltjük és elsimítjuk, majd a 175 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Báránygerinc mustárkéregben mandulás polentával és sült...
  2018-03-31 23:55:17, szombat
 
  Báránygerinc mustárkéregben mandulás polentával és sült fokhagymával

Hozzávalók:
1,2 kg báránygerinc
20 dkg kukoricadara
6 dl tej
5 dkg vaj
10 dkg szeletelt mandula
6 dkg parmezán
2 fej fokhagyma
3 evőkanál dijoni mustár
3 szelet toast kenyér
1 ág rozmaring
3 ág kakukkfû

Elkészítés: A bárányt megtisztítjuk, a koronáját szép fehérre kaparjuk késsel (vagyis a csontot letisztítjuk), besózzuk, borsozzuk, 2 gerezd tört fokhagymával bedörzsöljük. Kakukkfüvet és rozmaringágat simítunk rá, és konyharuhába tekerve 1-2 napot érleljük hűtőben.

A mustárkéreghez a toastkenyeret megszárítjuk és ledaráljuk, összekeverjük a sóval, a parmezánnal és a dijoni mustárral, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával. A masszát fóliára nyomkodjuk, majd egy másik réteg fóliával lefedjük, és 1 cm vastagra nyomkodjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.

A húst 2-3 evőkanál forró olívaolajon elősütjük mindkét oldalán, 3-5 percet pihentetjük. Rárakjuk a mustárkérget: az egyik fóliát lehúzzuk, felvágjuk akkorára, amekkora a hús felülete, ráborítjuk, majd a másik fóliát is lehúzzuk, rányomkodjuk. Tepsibe tesszük, 1 fej fokhagymát gerezdjeire szedve, de pucolás nélkül mellétesszük. 150 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük.

A polentához a tejet felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és habverővel kevergetve egyszer felforraljuk, majd a legkisebb takarékra vesszük, és 30 perc alatt megfőzzük, néha megkeverve.





Őszi Balázs

Zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát. A bárány mellől kiszedjük a fokhagymát, kinyomkodjuk a héjból. Amikor a polenta megfőtt, akkor a vajjal és a pirított mandulával összeforgatjuk, és a megsült báránnyal, valamint a sült fokhagymával tálaljuk.

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csorba medvehagymás húsgombóccal
  2018-03-31 23:53:11, szombat
 
  Csorba medvehagymás húsgombóccal


Hozzávalók

25 dkg sertéscomb (darált)
2 evőkanál zabpehely
20 dkg zöldbab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1/2 darab karalábé (lehetőleg zsenge)
3 gerezd brokkoli
zöld lestyán
petrezselyemzöld
medvehagyma (ízlés szerint)
1 db paradicsom
1 db paprika
1 evőkanál póréhagyma (felkarikázva)

bors
1 csipet kurkuma
1 darab csípős paprika (kicsi darab)
1 ek olívaolaj
2 darab tojás
3 evőkanál fehérliszt
1 ek rozsliszt
Bors magic por (helyettesíthető: savanyú káposztalével vagy citrommal)


Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát, megsózzuk. Dinszteljük a zöldségeket, majd forró vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a leveshez a megpucolt zöldbabot (vagy mirelitet), paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, hozzáadjuk a lestyánt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott medvehagymát és a petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőlük és nedves tányérra rajuk.
Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a gombócokat. Elkészítjük a galuskát: felverjük a tojásokat, belekeverjük a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint az apróra vágott medvehagymát és csomómentesre keverjük.
Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsákat és beleszaggatjuk a fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint, ami helyettesíthető savanyú káposztalével vagy citromlével). Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.





Megjegyzés

Az első tavaszi zöldségünk a medvehagyma. Írhatnám azt is , hogy kora tavaszi csorbát készítettem, a húsgombócba a korábban bevált zabpelyhet tettem, és természetesen rengeteg zöld fűszert adtam hozzá. A medvehagyma a fokhagyma és a snidling keveréke az egyik legerősebb vértisztító növény, amely gátolja állítólag vérrögképződést, csökkenti a koleszterin szintet is és javítja a memóriát, érdemes belőle bőven fogyasztani :-). Ha elnyeri tetszéseteket, próbáljátok ki ezt a finom és tartalmas levest!
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kék jácint vázában
  2018-03-31 23:52:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Adj már csendességet (részlet)
  2018-03-31 23:49:50, szombat
 
  Balassi Bálint: Adj már csendességet
(részlet)
5
Jóvoltod változást, gazdagságod fogyást
ereszthet-é?
Éngem, te szolgádat, mint régen sokakat,
ébreszthet-é?
6
Nem kell kételkednem, sőt jót reménlenem
igéd szerint,
Megadod kedvesen, mit ígérsz kegyesen
hitem szerint...


Link
Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony, Újév, Húsvét  
Húsvéti gondolatok
  2018-03-31 23:46:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony, Újév, Húsvét  
Alázat
  2018-03-31 23:42:47, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Karácsony, Újév, Húsvét  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 363 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 2088 db bejegyzés
Összes: 32133 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 857
  • e Hét: 10680
  • e Hónap: 66735
  • e Év: 1241492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.