|
2/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 49
|
|
|
|
2015-11-22 22:52:34, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1-2 ek tej
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Forrás: lifeadvice.blog.hu |
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
2015-11-22 22:20:23, vasárnap
|
|
|
A méz, torma és citrom keveréke égeti a hasi zsírt, és méregteleníti a szervezetet
Ez a három egészséges alapanyag egyik háztartásból sem hiányozhat, hiszen azon túl, hogy beindítják a fogyást és megtisztítják a szervezetet a toxinoktól, segítségünkre lehetnek a vírusok elleni küzdelemben is.
Próbáljuk ki a mézes, tormás, citromos diétát!
Hozzávalók: 200 gramm friss torma, 4 evőkanál, lehetőleg akác méz, 4 citrom.
Elkészítés: a megtisztított tormákat reszeljük le, keverjük el a citromok levével, és a mézzel. Tegyük egy jól záródó edénybe, majd tároljuk a hűtőben 24 órán keresztül. Két héten keresztül naponta kétszer fogyasszunk belőle, majd tartsunk egy hónapig szünetet.
A kúra ideje alatt fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és barna rizst.
A torma igen gazdag fehérjében, B1-, B2-, B6-és C-vitaminban. Kevés zsírt és kalóriát tartalmaz, hosszú időn keresztül biztosítja a jólakottság érzését. Szabályozza a vérnyomást, megtisztítja a vért, és megvéd a vérrögök kialakulásától. Kéntartalma miatt biztosítja az erek rugalmasságát, segítségével elkerülhető a szívroham és a stroke. Csökkenti a fáradtság érzést, segíti az emésztést, serkenti a bélben levő jó baktériumokat. A torma igencsak jó hatással van a gyomor működésére, és segíti a méreganyagok kiválasztódását.
A méz és citrom beindítja a fogyást, serkenti az emésztést, méregteleníti a májat, így az egész szervezetre jótékony hatással van. Feltölt energiával és vitaminokkal, lugosítja a szervezetet. Sok benne a C-, D-, K- vitamin, a fehérje, és a foszfor. A citromlé szabályozza a pH-értéket, ezért megakadályozza a csontritkulást, a vesebetegséget és a krónikus fáradtságot is.
A citromos, mézes, tormás kúra nem ajánlott azoknak, akik gyomorfekéllyel vagy pajzsmirigy betegséggel küzdenek. Csak mértékkel fogyasztható irritábilis bélszindróma, vagy gyomorsav túltengés esetén is.
Forrás: twice.hu |
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|
|
|
2015-11-21 18:21:06, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
Hozzávalók a sárga laphoz:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a középső laphoz:
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva
10 dkg dió apróbbra vágva
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
9 dl tej
3 tasak vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj
Elkészítése:
A sárga lapok elkészítése:
Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.
A középső lap elkészítése:
Cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit, majd a színes cukorkát és a diót is. Ugyanakkora tepsibe sütjük meg, mint a sárga piskótát 180 fokon.
A krém elkészítése:
A tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliás pudingporral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. Elektromos habverő segítségével és vaj hozzáadásával krémes állagú krémet keverünk belőle.
Összeállítjuk a süteményt:
Alulra kerül a sárga lap, majd ezt megkenjük krémmel és rátesszük a színes lapot. Ezt is megkenjük a krémmel, majd jöhet rá a második sárga lap. A tetejét kétszínű csokimázzal vonjuk be. A csokoládét mikróban felolvasztjuk olajjal, majd a tésztára kenjük. Ezután a jön a fehércsokis bevonat, amit hasonlóképp készítünk el. Rácsorgatjuk a tetejére, majd villával “összefésüljük" a két mázat. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2015-11-21 18:15:06, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 tojás
1 kis doboz tejföl
25 dkg margarin
4 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem. A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.
Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vastagra, felvert tojással lekenem, késsel berácsozom, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom.
200 fokon sütöm, 30 perc alatt kész. Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni. Nagyon finom és puha.
forrás: rceptneked.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
2015-11-21 18:06:13, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
Tészta:
650 g finomliszt
400 ml víz vagy tej
5 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 evőkanál cukor
42 g élesztő
Díszítés és töltelék:
20 dkg gépsonka
kb 10 dkg száraz paraszt kolbász
3 vastagabb újhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
kb 15 dkg sima krémsajt
80 dkg tejföl
só
bors
kömény
3 színű kaliforniai paprika
egy uborka
egy paradicsom
3 főtt tojás
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az élesztős tejet vagy vizet, majd alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, gömbölyűre formázzuk, majd így hagyjuk még 15 percet kelni, majd kivajazott 26 cm-es tortaformába tesszük. Kelesztjük ismét 15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékeljük a lángot és kb 30 percig sütjük. A tésztát vizes konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni a formában, majd kihűlés után 3 részre vágjuk.
A töltelékhez a tejföl felébe belekeverjük az összevágott kolbászt, sonkát, hagymát, szalonnát, majd a krémsajtot is belekeverjük és ízesítjük. Betöltjük a lapokat a töltelékkel, a külsejét tejföllel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük.
forrás: receptneked.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
2015-11-19 12:23:55, csütörtök
|
|
|
"Ha valaki egyedül álmodik, az csak egy álom. Ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete."
Friedensreich Hundertwasser |
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2015-11-18 19:05:15, szerda
|
|
|
Különböző tudatszintekről hallunk: törekszünk magasabb tudatszintre jutni, mindig fejlődni és a megvilágosodás ösvényén egyre előrébb lépni. De tudjuk-e vajon, pontosan melyek ezek a szintek és mi éppen milyen tudatszinten vagyunk?
David R. Hawkins az ,,Erő kontra erő" című könyvében részletesen ír a tudatosság különböző szintjeiről, ő a következő sorrendben határozta meg ezeket: szégyen, bűntudat, fásultság, bánat, félelem, vágyakozás, harag, büszkeség, bátorság, páratlanság, hajlandóság, elfogadás, ésszerűség, szeretet, öröm, béke és végülmegvilágosodás. Ez az osztályozás segít arról tájékozódni, hogy hol is helyezkedünk el ezen a lépcsőn, de nem csak egyéni, hanem társadalmi szinten, ország szinten vagy épp emberiség szinten.
Noha több-kevesebb ideig bármely szintet elérhetjük és időről időre természetesen megtapasztaljuk valahányat, mégis van egy olyan szint, ami általános állapotunkat leginkább meghatározza. Egyik szintről a következőre lépni pedig jelentős változásokkal jár az életünkben.
1. A szégyen szintje
Ezen a szinten a neurotikus állapot dominál. A félénkség, a visszahúzódás és a befelé fordulás. Az ilyen ember azt gondolja, az egész világ elítéli őt, paranoiás állapotok léphetnek fel és hallucinációk. A szégyenalapú egyén általában maximalizmussal és merevséggel próbálja kompenzálni kiszorítottságának érzését, erkölcsi szélsőségeket, kegyetlenséget tanúsítva.
2. A bűntudat szintje
Ezen a szinten az embert vagy befolyásolják és büntetik, vagy pedig ő manipulál és büntet. Kifejezetten foglalkoztatja a bűn gondolata, cselekedeteit a bűntudat vezérli, amelyet másokra is próbál kivetíteni.
3. A fásultság szintje
Ezen a szinten a kétségbeesés és reménytelenség uralja az érzéseket. Az élet értelmetlennek tűnik, ahogy a jövő is. Az embert az általános tehetetlenség érzése tölti el. Függ másoktól, az emberek olyan áldozatként tekintenek rá, akinek megmentésre van szüksége.
4. A bánat szintje
Ezen a szinten a tartós melankólia dominál, az elvesztett dolgok miatti szomorúság. Aki ezen a szinten van, folyton bánatot lát maga körül, az életkörülményeket és magát az életet búsan szemléli. Azt érzi, hogy semmi sem pótolhatja az elveszített dolgokat.
5. A félelem szintje
A félelem gátat szab a személyes fejlődésnek és gátlásokhoz vezet. Az ember ekkor olyan erős vezetőktől várja a megoldást, akiknek sikerült már legyőzni félelmeiket, tőlük várja, hogy kiemeljék őt a kétségbeesés bugyraiból, hogy felszabadítsák önnön rabszolgaságából.
6. A vágyakozás szintje
Az, ha vágyunk valamire, számos humanitárius tevékenységben való részvételre ösztönözhet. Sok mindenre vágyhatunk - anyagi javakra, díjakra, elismerésre -, amelyek érdekében hajlandóak vagyunk erőfeszítéseket tenni. A vágy azonban a függőség szintje is ugyanakkor: az alkohol, cigaretta, étel utáni vágy. Ez a felhalmozás és kapzsiság szintje. Amiért nem működik: mert egy vágy kielégítése után egy újabb következik, aminek újból eleget kell tenni. Ilyen alapon az egyre nagyobb összegek, értékek begyűjtésének rabjává lehet válni.
7. A harag szintje
A vágyakozás frusztrációhoz vezet, ami utána haraggá válhat. Ez később romboló vagy építő jellegű tettekhez is vezethet, az egyenlőtlenség és igazságtalanság által kiváltott harag ugyanis számos társadalomformáló tevékenységhez és mozgalomhoz vezetett. A harag vezethet függetlenséghez is, de rosszabbra is fordulhat: könnyen átalakulhat utálattá, ami az élet minden területén maró hatású.
8. A büszkeség szintje
Ezt a szintet akkor érjük el, amikor tekintélyre teszünk szert a foglalkozásunk kapcsán. Ez az a szint, ahová az emberek többsége el szeretne érni. A büszkeség itt szépnek tűnhet - igen ám, de csak előző szintekhez viszonyítva. A társadalomban a büszkeség jó erénynek számít, de ennek ellenére igen sérülékeny, mert külső tényezőktől függ. Ha ezek a külső tényezők többé már nem járulnak hozzá a büszkeség kialakításához, akkor könnyedén visszaeshetünk az előző tudatszintekre. A büszkeség árnyékos oldala az arrogancia és a ,,keretbe nem illő" dolgok megtagadása, ami gátat szab a személyes fejlődésnek.
9. A bátorság szintje
Ezen a szinten lesz az ember igazán erős. Elkezd felfedezni és megtapasztalni új dolgokat, amit pedig tesz, az motiválja és inspirálja őt. A bátorság energiát ad az új dolgok tanulására, de a fejlődés és a tanulás már nem bizonyulnak annyira nagy feladatnak. A bátorság erőt ad a növekedéshez és ahhoz, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel, még ha azok továbbra is ott vannak.
10. A páratlanság szintje
Aki ezen a szinten van, már nem lát mindent fekete-fehérben. Már nem tekint mindenre olyan mereven, rugalmasabb és nem bocsátkozik általános ítélkezésbe. Ha nem az elképzelése szerint alakulnak a dolgai, akkor nem érzi magát leigázva, megrémülve vagy feszélyezve. A páratlan ember könnyedén tesz olyan kijelentést, hogy ,,ha nem kapom meg ezt a dolgot, akkor majd megkapok mást." Ezen a szinten már nem annyira megfélemlíthető, mivel tisztában van erejével. Nem próbál semmit bizonyítani, nem foglalkoztatják a konfliktusok vagy a versengés, nem próbálja befolyásolni mások viselkedését. Ez már érzelmi stabilitás szintje.
11. A hajlandóság szinte
Ezen a szinten tapasztalható meg a leggyorsabb fejlődés. A hajlandóság szintjén az embernek sikerül túltenni magát az élete problémáin és kész száz százalékban részt venni az ÉLETBEN. Innentől válik igazán barátságossá és a siker szinte automatikusan jelentkezik életében. Bármilyen tisztségben hajlandó dolgozni, ha szükséges, és nem érzi magát alávalóbbnak, ha alacsonyabb beosztásban van. Empatikusabb mások igényeivel szemben, szívesen segít másokon és hozzájárul a társadalmi jóléthez.
12. Az elfogadás szintje
Ezen a szinten a boldogságot már nem a külső dolgoktól várjuk. Rájövünk, hogy nem azok a dolgok tesznek boldoggá, amelyek rajtunk kívül állnak. A szeretetet már nem felajánljuk vagy elvesszük, hanem belülről érezzük. Az elfogadás emberének élete aktív, rejtett szándékoktól mentes. Nem él már a ,,mi a jó?" és ,,mi a rossz?" keretei között, hanem reális problémákat old meg. Nem riasztja el a nehéz munka, sőt, ez örömmel tölti el. Nem diszkriminál és toleránsan elfogadja a dolgokat. A hosszú távú célkitűzések fontosabbá válnak számára a rövidtávúaknál.
13. Az ésszerűség szintje
A tudomány, a racionalitás szintje. A Nobel-díjasok szintje. Az ésszerűség viszont, mint belső erény, önmagában nem vezet közelebb az igazság megismeréséhez. A racionalitás a mai technológiai világban elengedhetetlen, ám ugyanakkor komoly akadályt is képez a magasabb tudatszintekre való jutás előtt, ha nem vagyunk képesek túltekinteni fölötte.
14. A szeretet szintje
A társadalomban a szeretet általában a következő dolgok egyvelegét jelenti: fizikai vonzalom, birtoklás, kontroll, függőség, erotika és újdonság. Alapjában véve ezek a dolgok mind haragot és függőséget rejtenek azon személy vagy dolog iránt, amit szeretünk. Az igazi szeretet viszont a feltétlen, változatlan, tartós szeretet. Nem hullámzik, mert nem befolyásolja semmilyen külső tényező. Az igazi szeretet igazából a világgal való kapcsolattartás módja: megbocsájtani, gondoskodni és elviselni. Ebben áll a szeretet szintje.
15. Az öröm szintje
Ez a gyógyulás, az együttérzés, a spiritualitás szintje. Az a szint, amikor képesek vagyunk megőrizni pozitív hozzáállásunkat, bármilyen nagy baj is érjen az életben.
16. A béke szintje
Ezen a szinten minden eleven és energiát sugároz. A történelem nagy spirituális tanítóinak szintje. Az a szint, ahol a formális vallást a tiszta spiritualitás váltja fel, ezzel feleslegessé téve azt.
17. A megvilágosodás szintje
Az emberi tudat legmagasabb szintje, ahol az emberség az istenséggel keveredik. Nagyon ritka. Krishna, Buddha és Jézus voltak ezen a szinten. Csupán a megvilágosodás szintjén levő személyek gondolata is növeli a tudatszintet. Ez az a szint, amikor az emberi lét az Univerzummal azonosul.
Egyik tudatszintről a másikra emelkedni igen nehéz, sok esetben egy egész élet sem elég hozzá, viszont egy ilyen változás az életben mindent radikálisan megváltoztat. Bátorság kell ahhoz, hogy tudatosan dolgozzunk ezen. Amikor időlegesen felsőbb szinteket tapasztalunk meg, akkor láthatjuk, hogy hová kell elérnünk, hogy hol van a következő lépcsőfok. Egyik szint sem helyesebb vagy hibásabb a másiknál, próbáljunk inkább kihívásként tekinteni ezekre. |
|
|
0 komment
, kategória: ezotéria |
|
|
|
|
|
2015-11-12 10:51:27, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
56,5 dkg liszt
1,5 csomag sütőpor
37,5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
8 tojás
3,75 dl olaj
1,9 dl víz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
1 liter tejszín
ízlés szerint porcukor
0,5 citrom leve
2 csomag instant zselatin
2 doboz konzerv őszibarack
Elkészítés
Elkészítés: A tésztához a lisztet és a sütőport összekeverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a vizet jól összekeverjük, majd a lisztes-sütőporos keveréket hozzáadjuk. A kikevert tésztát elfelezzük, egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
A 28 cm-es kerek formánkat kivajazzuk, majd a tésztát úgy kanalazzuk bele, hogy mindig a közepére halmozunk egy sima és egy kakaós adagot, ezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk el nem fogy. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt megsütjük a tésztát.
A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a zselatint és a fél citrom levét.
Ha a tészta megsült, kihűtjük, elfelezzük. A torta alsó részére halmozzuk a fél barackokat, beborítjuk a tejszínhab 3/4 részével, rehelyezzük a felső részt. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortánkat, és kedvünk szerint díszítjük.
forrás: mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 49
|
|
|
|
2015. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
49 db bejegyzés |
e év: |
498 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1973
- e Hét: 6201
- e Hónap: 10605
- e Év: 42334
|
|
|