Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
egyensúly
  2012-11-29 13:10:56, csütörtök
 
  Minden ember arra teremtetett, hogy egészséges, boldog életet éljen.
A betegségek forrása a lelkünkben tartósan fennálló nyomásként, negatív érzésként megélt élethelyzetek.
A gyógyulás azonnali lehet, ha megengeded magadnak azt,
hogy észreved mi az a negatív minta (érzelem) harag,
félelem, kétség, düh, írigység...ami benned megtapadt.
Ahhoz, hogy eltávolísd magadtól ezeket a lenyomatokat,következőt kell tenned.
Hozd magad egyensúlyba.



1. Az egyensúlyi állapot elérésében, Földünknek nagy szerepe van. Végy 2-3 mély, hasból beszívott, orron keresztűl kiengedett lélkzetet. Közben hunyd le a szemed ,és érzékeld, ahogy a tested a légzésre reagálva elcsendesedik. Képzeld el, hogy a szíved körül egy aranyos-zöld gömb rezeg. Ebből a gömbből, a Föld irányába testeden keresztül enged meg, hogy egy zöld színű sugár elinduljon. Minden kifújt lélekzettel, egyre mélyebbre és mélyebbre hatol, míg végül bekapcsolódik a Föld vas- kristály magjába. Ezt az állapotot földelésnek nevezik.
2. Figyelmedet fordítsd vissza a szíved körüli gömbhöz, és engedd meg magadnak, hogy ebből ,egy arany színű sugár a fejtetődön keresztül elinduljon. Minden kifújt lélekzettel egyre feljebb és feljebb jut míg, becsatlakozik az Ötödik Dimenzió szeretetteljes energiájába.( nem baj ha nem tudod ezt értelmezni, csak tudd, hogy oda ér a sugár.)
3. Most szíved, egy kapocs, Ég és Föld között. Ebben az egyensúlyi állapotban a tiszta szándékodon keresztül jelensd ki, hogy azt az érzést( harag...) amit érzékelsz elengeded, feloldod és helyette megtöltöd magad a Szeretet Fényével. Megbocsátod önmagadnak azt, hogy azonosítottad az érzést önmgaddal és kiengeszteled magad szeretettel.
4. Ekkor kiegyenlítődnek energiáid azokon a helyeken, ahol egy blokk formájában összegyültek az érzelmi minta hatására, és elindul az öngyógyulás folyamata.Tudatban, lélekben majd a testben. Ha szükségét érzed naponta többször is egyensúlyozd ki magad. Tudd, hogy az az érzés ami megjelenik benned nem Te vagy. Te, egy Fényforrás vagy a Teremtő Mindenható részeként és azért jöttél, hogy az Ő szeretetét, és békéjét megtapasztald itt a Földön.
5. Szép lassan figyelmedet fordítsd a külvilágra, érzékeld a helyet ahol vagy, és lassan nyisd ki a szemed.
6. Figyeld meg hogy, az érzelmi minta szeretne hozzád visszatérni. Az elkövetkező napokban részed lesz abban, hogy olyan helyzetek álljanak elő, amik az elengedett érzelmeket akarják visszahozni. Ekkor neked csak egy dolgod van.Légy éber, vedd észre és tudd, hogy nem Te vagy az az érzelem, ha kell újra és újra Old fel magadból addig, amíg utoljára látogat el hozzád, hogy megbizonyosodhass róla már nem érhet el.
II. A Védelem energiájának behozása energia rendszerünkbe. A Ma körülöttünk megnyilvánuló zavaró tényezők miatt nagyon fontos szerepet kap a Védelem az Egyensúly mellett. Az Öngyógyítás folyamatán végig lépkedve amikor össze kapcsoljuk szívünket a Földdel és az Éggel abban az egyensúlyi állapotban kell a következő lépéseket tennünk.
1. Figyelmedet fordítsd vissza a szíved körüli gömbhöz. minden kifújt lélekzettel növeld meg a gömböt testedben. Hagyd, hogy átérje testedet és körbe vegye kívülről.
2. Most a gömböt színezd át képzeleteddel rózsaszínűre. Ott ülsz egy rózsaszín gömbben. Kérd meg a Védelem angyalait, hogy minden alacsony rezgést, minden olyan megnyilvánulást ami nem a Fény és az Igazság tartsanak tőled távol, és csak a Szeretet Fénye hatoljon át a gömbön.
3. Maradj egy kicsit ebben az állapotban és hagyd hogy rögzüljön. A gömböt magad körül hagyva érzékeld a külviágot és egy nagy lélekzettel szép lassan nyisd fel a szemed. Ezt akár naponta is megteheted, főleg reggel és este, hogy a napod és az álmod ne zavarja ártó energia. Mindemellett nem tudjuk elkerülni, hogy külső hatásra kibillenjünk ebből az egyensúlyi állapotból, de a figyelem a fontos , hogy észre vegyük és a nehéz, nyomasztó érzéseket elengedve újra vissza találjunk a középpontunkhoz.
III. Gyógyulás a mindennapokban A tested változásai melyek követik a Föld rezgésváltozásait és a tudatod ébredésének rezonínciáit folyamatos jelzéseket ad. Néha ezek a jelzések kellemetlenek, zavarodottság, hangulat változások, egy egy kisebb fájdalom a testben, szívtáji nyomás, fel-fel törő félelem minták a múltból...
Segíthetsz testednek a változásban, ha a nehezebb pillanatokban mélyeket lélekzel és szeretettel fogadod be az energiákat. Tudd, hogy érted van. Mérgelődéseiden nevess, és igyál sok, tiszta vizet. A víz fogyasztás igénye a testednek ciklikus, de a legalacsonyabb energiaciklusban is igényli szervezeted a 1 és 1/2 l vizet. Segíts magadon. Ha teheted pihenj töbet, sétálj a szabadban és legyél többet fák közelében. Az alvásigény is nagyobb, ne legyél rabja az eddigi szokásaidnak hogy kitartóan megvárod a tíz órát, vagy a megszokott műsor végét. Aludj többet. Vannak napok, amikor kevesebb bevitt kalória is elég tested megnövekedett energia szintjéhez. Figyelj a jelzésekre és megszokásból ne egyél többet mint amennyit tested kíván.
Szeretettel gondoskodj testedről: levegő, víz alvás és ha jól esik, végez olyan mozgássort ami harmonizál veled. Tánc, Jóga, Csikunkg, Taj-csi... Világgyógyítás Miután meganultuk kiegyensúlyozni magunkat, felfedeztük önvalónk lényegét és szeretjük ,tudatosan is világgyógyítást végezhetünk. (Hiszen tudat alatt oly sokszor teszük.)



Minden megnyilvánulásunk
gondolat, szavak, tettek hatást gyakorolnak mindenre ami körbe vesz minket,
látható és láthatatlan világunkból.
Ha örömet érzünk és észre vesszük belső és a külső szépségeket
legyen az ember, napsütés, , felhő, falevél, szín bármi amiben örömünket leljük gyógyítjuk vele világunkat.
Szívünk az ilyen pillanatokban megemelkedett rezgést közvetít minden létezőnek.
Vannak helyzetek, amikor azzal találkozunk ami rombolja a szépségeket
éppen az ellenkező hatással nyilvánul meg, nem okoz örömet.
Ekkor kérjük a Teremtő Isten segítségét,
hogy változást,
gyógyulást hozzon az általunk tapasztalt helyzetekre, életekre.
Mindkét kiáradásunk, tudatos gyógyítása világunknak.
Így járulunk hozzá lényünkkel a Világ Virágának nyílásához
és
végezzük el azt a feladatot
ami szívünkből fakadó lényegünk.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
idézet
  2012-11-29 13:00:21, csütörtök
 
  Egész életünkben arra lettünk kondicionálva, hogy bizonyos gondolataink legyenek a dolgokról. A gondolatok tesznek bennünket boldogtalanná - de a gondolatainkat megváltoztathatjuk! Az életszínvonaladon úgy javíthatsz, ha a gondolataidon javítasz, és gondolataid hatással vannak érzéseidre.

(Andrew Matthews - Hallgass a szívedre)



 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
Merkaba
  2012-11-27 21:30:59, kedd
 
 






Merkaba...más néven Merkabah...a mesterek mennyei fényszekere,amely segítségével magasabb dimenziókhoz kapcsolódhatnak.
A Mer-Ka-Ba a bibliában az Ezékiel által leirt fényszekér.

Mer-Fény
Ka-Lélek
Ba-Test

Mer-Ka-Ba a testet és a lelket körülvevő,egymással ellentétes irányban forgó energiamezőket jelenti(kerék a kerékben),olyan energiaspirálokat jelent mint a DNS,amely a testet és a lelket átemeli egyik dimenzióból a másikba.
~
Ezen a szekéren mennyei fogaton utazva lehet eljutni a SZENT hegyig(Ararát hegye.)
Ahhoz,hogy ezt emberi lény elérje,fel kell tudni nyitni a mágikus pecséteket a hét szférában.Ezen az úton feltárulhatnak a mennyei és a földi dolgok titkai. ~ MerKaBa-Kulcs a magasabb dimenziókhoz.
~
A MerKaBa egy aktivált energiamező,mely az univerzum minden teremtménye körül létezik.Amikor a MerKaBa az emberi test körül az univerzum Tiszta szeretetén kersztül aktívvá válik,tökéletes védelmet biztosít.






 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
asztráltest
  2012-11-26 12:52:04, hétfő
 
 



Új-platonikus fogalom, melyet a középkor teozofusai is elfogadtak. A.-nek egy könnyü finom, szerves burkolatát a léleknek képzelték, mely a látható testben foglaltatik és mintegy közvetetlen burka a léleknek.




Az asztráltest
Az asztáltestet gyakran összekeverik az Aurával. Az asztráltestünk a LEGFONTOSABB, hallhatatlan részünk, a tudatunk benne tárolódik. Az Auránk rezgése megszűnik fizikai testünk halálával együtt.


Az asztrális univerzum finom fény-és színvibrációkból áll, sok százszor nagyobb, mint az anyagi világ. Nem más, mint az emberek érzelmei, képzelete, álmai által teremtett világ, mely azonban nagyon is létezik.


Az asztrális sík lakóinak nincsenek fizikai szintű vágyódásai. Intuíciójuk felfogja az egész világot. Hideg, meleg nem befolyásolja őket. Az asztrálsíkon többnyire fiatalos formában élnek, de van, aki idősebb alakját kedveli.


Az asztrális szintek
Az asztrális világ a lélek lakóhelye. A két, itt ható alapvető erő a szimpátia és unszimpátia, a vonzás és taszítás. Minden forma ezekből épül fel, és jellegét a kettő aránya szabja meg.


Az asztrális test (Az asztrális világ és jelenségei)


b) Asztrál vagy érzelmi test
Okok: elfojtott vágyak vagy túlzottan kielégített vágyak, hangulatok,
Elfojtások, frusztációk, keserűség
c) Mentális test
Hibás gondolatok, tévedések, tévhitek, kegyetlenség, keménység,
büszkeség ...


Az asztrálutazás mindenki számára tanulságos, elvisz egy olyan előző életbe, amelynek tanulságait a legjobban tudjuk jelenlegi életünkben hasznosítani.


Az asztrális sík tehát szintén háromdimenziós, mint a körülöttünk levő fizikai világ, azonban az utóbbival ellentétben nem a lineáris idővel, hanem a Nagyidővel alkot egységes téridőt.


az étertest és az asztráltest
Végül, mikor az említett három léttagozathoz a negyedik, az Én (a szellem) járul, akkor jön létre az ember, aki külsőleg, testileg a legfejlettebb emlős állatokra hasonlít, belsőleg azonban már nemcsak primitíven érezni, ...


A legérdekesebb az asztrális testük vagy vetületük, ami merőben más, mint az emberé.


Az első a fizikai test, a második az asztrál, a harmadik a mentális, a negyedik a szellemi vagy kauzális test.


A svadhistana csakra az asztrális síkon helyezkedik el, de ide tartozik a szórakozás, a fantázia, a nem-létezés, a féltékenység, a könyörületesség, az irigység, és az öröm is. Az asztrál sík az Ég és a Föld között helyezkedik el.



Minden betegség tudatszintről indulva, az asztráltesten és az éterikus testen keresztül realizálódik az emberi testben úgy, hogy a meridiánrendszerben blokádok keletkeznek, Ezek feloldásával hatnak és tesznek egészségessé az erőközpontok.


A negyedik csakra az asztrális réteghez kapcsolódik. Ez a réteg egyfajta ötvözete az alsó három és a felső három rétegnek. Az asztráltest köti össze a fizikai jellegű rétegeket a szellemi, lelki jellegű rétegekkel.

Képes leszel elhagyni testedet tudatosan amikor alszol és utazni a harmadik szemen keresztül az asztrál világba az álomvilágába a negyedik dimenziónak.Hogy hova mész innen az függ a képzeletedtől,képzelőerődtől.

Létezik egy jelenség, melynek során a lelkünk - vagy szaknyelven asztrális testünk - kilép hús-vér fizikai valónkból, és szabadon lebeg, sőt, akár "utazásra" is indulhat. Ez az úgynevezett testen kívüli élmény.

A drog és az alkohol az egyént nem az ösztönösség legmagasabb fokára, hanem egy magasabb asztrál szintre emeli.



 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
angyalka
  2012-11-24 22:09:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zakuszka
  2012-11-23 21:04:26, péntek
 
 


2 kg padlizsán vagy 1 kg fejtett bab (utóbbihoz valamivel több kell a többi zöldségből)
1/2 l napraforgóolaj
1 kg vöröshagyma
2 kg paprika (lehetőleg vastag húsú, és legyen közte pirosra érett is)
2 kg cukkini, csillagtök vagy főzőtök (lehet vegyesen is)
4-5 babérlevél
1 marék friss vagy 2 teáskanál szárított bazsalikom
2 kg paradicsom
4 teáskanál só

Ha a padlizsános változat mellett döntöttünk, akkor először megsütjük a padlizsánokat. Megszurkáljuk, a tűzhely legnagyobb tepsijén egymás mellé fektetjük és 200 fokon 1 órán át sütjük őket, míg ráncos nem lesz a héjuk.

Kihűlés után hosszirányban kettévágjuk őket, kanállal kikaparjuk és villával összetörjük a belsejüket. A levüket is fölfogjuk, és hozzáadjuk
a krémhez. Meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát. Eltávolítjuk a paprika csutkáját, fölaprítjuk a húsát. (Az utóbbit legcélszerűbb húsdarálón áthajtani.)

Vastag aljú, nagy fazékban fölmelegítjük az olajat, beletesszük az előkészített hagymát és paprikát. Időnként megkeverve főzzük. (Kezdetben és új adag hozzávaló belerakása után nagy lángon, de ha már jól átmelegedett, takarékon.)

Közben meghámozzuk a tökféléket, kikaparjuk a magjukat, és apró kockára vágjuk a húsukat.

Amikor a hagymás-paprikás keverék épphogy sülni kezd, hozzáadjuk a földarabolt tököt, és az egészet együtt főzzük tovább. (A babosba ekkor kell beletenni a fejtett babot is.) Belerakjuk a babérlevelet és a bazsalikomot is. Időnként megkeverjük, hogy le ne ragadjon az alja.

Forró vízbe mártjuk a paradicsomot, majd lehúzzuk a héját. Eltávolítjuk a száránál lévő zöld részt, a többit fölkockázzuk. Lecsöpögtetjük és félretesszük a levét, a húsát a padlizsánkrémmel együtt hozzáadjuk a fövésben lévő zakuszkához, és addig főzzük tovább (szükség szerint egyre gyakrabban megkeverve), míg föl nem jön a tetejére az olaj. (Ez a főzés kezdetétől számítva körülbelül 3-4 óra.) A végén sózzuk, és kiszedjük belőle a babérlevelet.

Kiforrázott üvegekbe töltjük, rájuk csavarjuk a fedőt, pár percre fejre állítjuk, majd plédbe bugyoláljuk őket, hogy lassan hűljenek ki.

Tipp: nagyon finom, füstös ízt kap, ha kerti grillen sütjük a padlizsánt. A paradicsom levét nem használjuk föl; finom üdítőitalként elfogyaszthatjuk. Az így készített zakuszka a hőkezelésnek és a légmentes zárásnak köszönhetően tartósítószer nélkül is évekig eláll.

A felbontott üveget viszont mindenképpen tegyük hűtőbe, és 3-4 napon belül fogyasszuk el.
 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
házi szaloncukor
  2012-11-23 14:41:18, péntek
 
  Dulmina konyhájából

Variációk a klasszikus karácsonyi édességre, leginkább a tipikus karácsonyi hozzávalókból: dióból, mákból, mogyoróból, aszalt gyümölcsökből, mézből, no és persze csokiból. Cukor- és adalékmentes, vegán finomságok kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ráadásul nem is ördöngősség elkészíteni - akár magunknak, akár ajándékba.
Kókuszos-áfonyás szaloncukor

2 púpozott evőkanál kukoricakeményítőt simára kevertem 2 dl vízzel (először csak kevesebbet adtam hozzá, majd felöntöttem a többivel). Állandó kevergetés mellett sűrűre főztem, majd a tűzről levéve hozzákevertem kb. 10-12 dkg kókuszreszeléket, 4 evőkanál mézet és 4 dkg apróra vágott aszalt áfonyát. (A kókuszreszelék mennyiségével szabályozható az állag, egy sűrű, nem ragadós, jól formázható masszát kell kapni.) Miután langyosra hűlt, kézzel szaloncukornyi darabokat gömbölyítettem belőle, majd olvasztott étcsokoládéba mártogattam (kb. 5 dkg csoki fogyott el a bevonásához). Tálalható így, vagy becsomagolva, ahogy tetszik. De 3-4 napon belül fogyjon el, mert sajnos nem valami állóképes fajta. Ez a mennyiség kb. 30 darab.


Aszaltgyümölcsös szaloncukor

Felezett muskotályos szilvából csináltam, amit a nyáron aszaltam. Ezek épp szaloncukornyi méretűek, és az alakjuk is igazán csomagolásbarát. De természetesen másféle gyümölccsel is működik a dolog: például nagy (óriás) szemű mazsolával, sárgabarackkal, datolyával, stb. A lényeg, hogy kisebb szaloncukornyi méretű darabok legyenek. Azért kisebb, mert előszöris beáztatom őket valamilyen folyadékba, és mire megszívják magukat, megnő a térfogatuk. A folyadék ízlés szerint lehet víz, gyümölcslé, rum, stb. Én most házi pálinkába áztattam a szilvát, és igen kiváló (bár kétségtelenül csak felnőtteknek való) csemege lett. Az áztatás után alaposan lecsepegtettem, majd leszárogattam mindkét oldalukat, hogy tapadjon rájuk a csokimáz. Ha egy rétegben nem vonta be jól a rücskös felületet, akkor dermedés után meg lehet ismételni a mártogatást; a dupla bevonat már biztosan jól fed. Nagyon egyszerű, kevés munkával elkészíthető, csak az áztatás és a szárítás némi előregondolkodást igényel. Jól eláll, akár a karácsonyfát is lehet díszíteni a becsomagolt darabokkal.


Barackos-diós szaloncukor

Barackon és dión kívül nincs is benne más. A barack házi sárgabaracklekvár formájában értendő, a dió pedig egyrészt darált dió, másrészt pirított negyed diógerezdek. Utóbbinak az elkészítésével érdemes kezdeni, így van ideje kihűlni, amíg elkészítjük a masszát. Tehát veszem a diódarabokat, és egy serpenyőben (palacsintasütőben) csak úgy szárazon, állandóan rázogatva, illatosra pirítom (néhány perc), majd egy tányérra öntöm hűlni (nem érdemes a serpenyőben hagyni, mert a tűzről levéve is pirul még és megéghet). Ezután a darált diót fakanál segítségével összedolgozom annyi sárgabaracklekvárral, hogy éppen összeálljon egy formázható masszává (a szükséges mennyiség a lekvár állagától függ, nekem 1 deka diónként kellett 1 teáskanál lekvár). A vége felé már érdemes apránként adagolni a lekvárt, hogy biztosan ne legyen túl lágy a végeredmény (különben nehézségek adódnak a bevonásnál). Nincs más hátra, mint szaloncukornyi darabokat formázni úgy, hogy egy-egy diógerezd legyen mindegyiknek a közepében. Végül pedig jön rá egy étcsoki-bevonat, és már lehet is csomagolni. Ez is jól eltartható, hiszen semmi romlandót nem tettünk bele. (Ami a mennyiséget illeti: nekem 20 deka darált dióból készítve lett 30 szem szaloncukrom.)


Gesztenyés szaloncukor

1 csomag (25 dkg) natúr gesztenyemasszát kivettem a fagyasztóból, és megvártam, míg felenged. Tálba morzsoltam, majd ízesítettem mézzel (én 1-2 evőkanálnyival éreztem megfelelőnek) és egy fél citrom reszelt héjával. Kézzel megformáztam, majd óvatosan megmártogattam olvasztott étcsokiban (kb. 5 dkg fogyott el rá). Elég lágy volt a massza, de azért sikerült megoldanom (a sűrítéssel nem akartam elrontani az ízét). Ez a mennyiség kb. 25 szem szaloncukorhoz elegendő. Szerintem 3-4 napon belül mindenképpen érdemes elfogyasztani, mert a belseje romlandó.


Idő: Fajtánként és adagonként (25-30 db) kb. fél órával érdemes számolni, de ha többet is készítünk és ügyesen tömbösítjük a teendőket, akkor összességében kevesebb. A csomagolás pedig egy külön felvonás - már ha igényt tartunk rá, és nem csak így simán tálaljuk az elkészült csemegéket.
Pénz: Fajtától függ, nagyságrendileg 15-20 Ft/db, de garantáltan azok a minőségi hozzávalók vannak benne, amiket mi választottunk.
Alapvetően hazai alapanyagokból megoldható, nálam legfőképp a belga csoki és a kókuszreszelék lóg csak ki a sorból.

Csokis -mogyorós szaloncukor



Serpenyőben illatosra pirítottam kb. 30 szem egész mogyorót, rázogatással folyamatosan keverve. Vízfürdőn felolvasztottam 5 dkg jó minőségű étcsokoládét (nálam 86%-os Cote d'Or), majd a tűzről levéve hozzáadtam 50 ml cukrozatlan sűrített tejet és 1/3 csomag (3,3 dkg) vajat, és simára kevertem. Utána került még bele 2 evőkanál méz és 8 dkg darált mogyoró - nekem ennyivel lett jó az íze és az állaga is (ha édesebbre szeretnénk, mehet több méz, de akkor mogyoró is több kell, hogy megfelelő legyen a végén a sűrűsége). Hűtőbe raktam úgy egy órára, majd kézzel megformáztam, egy-egy szem pirított mogyorót rejtve mindegyiknek a közepébe. Végül darált mogyoróba hempergettem, hogy szobahőmérsékleten se ragadjon majd bele a papírba. Tányérra sorakoztatva is tálalható, vagy tetszés szerint be is lehet csomagolni - én például sütőpapírból és alufóliából szoktam előállítani a régi időket idéző kétrétegű csomagolást (így). A kész csemege 3-4 napon belül elfogyasztandó. Ebből a mennyiségből kb. 25 darab telik ki.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
fokhagyma kúra
  2012-11-23 13:08:08, péntek
 
  Antibiotikum helyett: fokhagymakúra

Egykoron, nem lévén korszerű gyógyszergyártás, az emberek kénytelenek voltak megfigyelni, hogy a körülöttük élő növények, füvek, fák, gyökerek, ásványok milyen hatással bírnak az emberi szervezetre. Tapasztalataikat összegyűjtötték s tovább adták a következő nemzedékeknek. Így aztán évszázadok, olykor évezredek bölcsessége halmozódott fel.
Vannak olyan növények, amelyekről biztosan tudható, hogy gyulladást gátolnak, baktériumot képesek ölni, vérképző képességük jelentős. Különösen enyhébb megfázások idején hasznosak, illetve kitűnő egészségvédő, betegséget megelőző a szerepük. Komolyabb baj, például tüdőgyulladás, vérmérgezés esetén természetesen nem pótolják a megfelelő kémiai szereket, hatásukat azonban fokozzák, mellékhatásaikat pedig csökkentik.

Egyik ilyen bizonyítottan hatásos növényünk a fokhagyma, melynek kúraszerű fogyasztását számos forrás javasolja.

Lássuk, hogyan:
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.

Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:

Reggel - Délben - Este
1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap: 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.

A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Állítólag 7 évig nem kell megismételni, annyira hatásos védelmet nyújt a különböző megfázásos, alsó és felső légúti megbetegedésekkel szemben.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
célkás palacsinta
  2012-11-23 12:58:22, péntek
 
 


Céklás palacsinta brokkolimártással

Hozzávalók:

10-12 vékony palacsintához:
12,5 dkg liszt
1 nagyméretű tojás
3 dl tej
10 dkg főtt vagy sült cékla finomra reszelve
1/2 kávéskanál só
növényi olaj a sütéshez
A töltelékhez:
kb. 25 dkg rózsáira szedett brokkoli
2 dl tej
3 dkg vaj
3 csapott teáskanál kukoricakeményítő
5 dkg finomra reszelt félkemény sajt (pl. edámi, ementáli, trappista)
1 kis csokor petrezselyem zöld felaprítva

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítek. A homogén állag eléréséhez az alkotórészeket turmixgép poharába teszem, simára turmixolom. Fél órát hűvös helyen pihentetem.

Közben elkészítem a tölteléket: a rózsáira bontott brokkolit 4-5 perc alatt forrásban lévő sós vízben blansírozom, majd jeges vízbe szedem, hogy üde zöld színét megőrizze. Az egyszerű mártáshoz a tejben elkeverem a keményítőt, felforralom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a vajat, a petrezselyemzöldet, végül a sajtot. A kész mártásba forgatom a brokkolikat.

A tésztából kevés olajon 10-12 palacsintát sütök. Megtöltöm a brokkolimártással, frissen őrölt borssal fűszerezve tálalom.

 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
3D képek
  2012-11-23 12:45:38, péntek
 
  Ha közel hajolsz a képhez (monitor esetén azért óvatosan), mondjuk 5 centire, és egy pontot nézzél ilyen közelről, majd szépen távolodva a monitortól beugorhat a kép.


























 
 
0 komment , kategória:  tények-tévhitek  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 488 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 190
  • e Hónap: 1402
  • e Év: 29625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.