Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
lemúriai csodakenyér
  2011-09-12 21:02:05, hétfő
 
 



Eredete:
Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de minimum az ókori egyiptomi időkből származó recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran merem állítani, hogy gyógyító hatása van a hosszú távú fogyasztásának.
Recept 2 darab kb. 1 kg-os veknihez
Érdemes ekkora adagot elkészíteni, mert sokáig eláll. Különben is úgy a legízletesebb és a legaromásabb, ha egy-két napot érik. Úgysem marad belőle, mert a család és az ismerősök széthordják (tapasztalat!) De ha mégsem, akkor le is fagyaszthatod!

Hozzávalók:
 1 kg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
 500 gr étkezési búzacsíra !!! - Vigyázat, itt nem a csíráztatott búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre!
 10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés - minimális kell hozzá), élesztő helyett használhatsz 1,5 kávéskanál szódabikarbónát (lúgosít),
 2 pohár élőflórás natúr joghurt (pl. DANONE Aktívia, vagy hasonló),
 6dl, 40 Celsius fokos víz (kicsit melegebb a kézmelegnél),
 3,5 teáskanál tengeri só,
 9 evőkanál tökmagolaj, lenmagolaj vagy kendermagolaj (lehet vegyesen is),
 4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag,
 2 marék hántolt tökmag,
 2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles X 30 cm hosszú X 8 cm magas).
 A forma kibélelésére sütőzacskó (celofán)

Megjegyzés:
1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) - de szerintem a kenyér elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.
2. Ha kenyérsütő géppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat a megfelelő eredmény érdekében. (25 éves háziasszonyi tapasztalat)
3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas -szendvicsekhez, köztes étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.

Elkészítés lépésekben:
1. A búzacsírát vegyítsd össze a tönkölyliszttel.
2. Melegíts 6 dl vizet kb 40 Celsius fokosra és olvaszd fel benne a kb mogyorónyi élesztőt.
3. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.
4. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.
5. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.
6. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze. Ha szódabikarbónát használsz, akkor csak 1-2 órát pihentesd a tésztát miután összegyúrtad.
7. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.
8. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.
9. Tipp: egy kevés tengeri sót olvassz fel egy dl vízben, és kend meg a kenyereket. Szórd rá az olajos magkeveréket.
10. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 - 3 órát keleszd.
11. Sütés előtt megint érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.
12. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy kislábas vizet a pára kedvéért.
13. Süsd a kenyereket aranybarnára kb 50 perc - 1 óra alatt.
Megjegyzés: A szódabikarbónás változat sokkal egészségesebb, és kevésbé munka és időigényes.

Fogyaszd egészséggel! Ez az étek maga az élet! Ha teheted add tovább minél több embernek!
 
 
0 komment , kategória:  makrobiotika  
Rák gyógyítás: Rudolf Breuss
  2011-07-17 18:46:43, vasárnap
 
 



Emlékezzünk egy nagy emberre!

RUDOLF BREUSS (1899-1990)

Osztrák természetgyógyász az általa kifejlesztett gyógymóddal és negyvenkét napos kúrával a különböző rákbetegségekben szenvedő, gyógyíthatatlannak mondott betegek tízezreit gyógyította meg.

A RUDOLF BREUSS-féle
FEHÉRJEMENTES GYÓGY-BÖJTKÚRA LEÍRÁSA.

BREUSS (ejtsd BRÁJSZ) módszere lehetővé teszi azt, hogy az emésztőszervek megpihenjenek, és a szervezet a rendelkezésre álló energiáit a betegség legyőzésére fordíthassa. Lehetővé teszi, hogy létfontosságú mirigyeink ismét működni kezdjenek, a nyirok rendszer elakadt keringése ismét meginduljon. Ezalatt és ezután az életenergiák leküzdhetnek minden torzulást, elváltozást, amely a korábbi helytelen életmód következményeként létrejött.
A szervezet számára nyújtott nagyarányú segítség a speciális összeállítású ZÖLDSÉGLÉ keverék alkalmazásában rejlik. BREUSS RUDOLF osztrák természetgyógyász kísérletezte ki a zöldséglevekből azt az arányt, amely a legtöbb gyógyíthatatlannak vélt betegségnél is tartós eredményt, teljes gyógyulást hoz, ha azt helyesen alkalmazzák. Segítségével a saját súlyos rákbetegségét is sikerült leküzdenie. Nagy előnye továbbá, hogy a teljes étkezési stop alatt biztosítja a kiválasztószervek zavartalan működését. A

BREUSS-kúra elősegíti a szervezet gyors salakmentesítését, de megelőzésként is igen jó eredménnyel alkalmazható. Ezek a megelőző, regeneráló kúrák rövid böjtök formájában korunkban akkor is szükségesek időnként, ha az ember teljesen egészségesnek tudja magát.
Egészséges embernél elegendő a Húsvétot megelőző Nagyhéten egy 4-3 napos kúra, illetve az életmódváltást megelőzően lefolytatott 10-12 napos böjt. Kisebb 3. 5 napos kúrák alkalmazhatók az évszakváltásoknál is, de nem feltétlenül fontosak, ha az életmód megfelelő.
Ezt a lékúrát eredményesen végezhetik el mindazok is, akik a modern betegségek valamelyikében szenvednek. Ide tartoznak a rák, a reuma, a köszvény, az izületi gyulladások, a meszesedések (ér és csont), a magas és alacsony vérnyomás, a bronchitis, az epe és májbetegségek, a szív és érrenszeri megbetegedések, szembetegségek, a vérkeringési zavarok, a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy megbetegedései, a hurutos betegségek, a nemi szervek betegségei (méh, petefészek, prosztata, here), neuralgikus elváltozások, gerinchibák, vashiány, vészes vérszegénység, a tüdő és a bőrbetegségek stb. Alkohol és nikotin elvonókúrák esetén az egyéb módszerrel (pl. homeopátiával) kombinálva is kiváló hatású a BREUSS kúra.

A kúrák időtartama a szükséglettől függően pl. egészségmegtartás esetén 3 nap, tavaszi tisztitókúránál 6-7 nap. Súlyosabb betegségek (rák. leukémia, köszvény, psoriasix, sclerosís multiplex, idegbetegségek) esetén a kúrát csak tapasztalt természetgyógyász, vagy orvos előírásai szerint szabad folytatni. A maximális kúraidő 42 nap.

(Az itt közölt mennyiség egy napra szükséges):
Szeleteljünk le 30 dkg céklát, 10 dkg sárgarépát, 10 dkg zellergumót és 3 dkg retket (fekeke, vagy hónaposretek), préseljük ki a levét, vagy centrifugáljuk. Az így nyert folyadékot sűrű szövésű tiszta kendőn szűrjük át. Csak a szűrt, fehérjeszegény lét használhatjuk lel. Naponta kell elkészíteni, mert megfelelő biológiai tartósítás nélkül már másnapra megromlik.

A kúra alatt fogyasztandó további teák összetétele:
I., ZSÁLYATEA (3 percig kell főzni nyitott, fedő nélküli edényben!)
Elkészítése: 1 evőkanálnyi zsályát fél liter forró vízbe téve forrásban kell tartani 3 percig, majd levenni a tűzről. Ezután l-l csipet (kávéskanálnyi) orbáncfüvet, fodormentát, citromfüvet adjunk hozzá és hagyjuk 10 percig állni. Leszűrés után tegyük termoszba, és a nap folyamán fogyasszuk el a kúra leírása szerint. Szükséges napi mennyisége 1,5 liter.
Zsályát termeszthetünk minden kiskertben, mert ez a mindennapos tea az egészség megtartásához is kell, nemcsak a visszaszerzéséhez.

2., VESETEA ;
Elkészítése: (teafüvekből az alábbi adag 21 napra elegendő, nem
hosszabbítható, nem ismételhető!)
15 g. Zsurlófű, 10 g. csalán (szárított, lehetőleg tavaszi
gyűjtésű), 8 g porcsinfű (madárkeserűfű), 6 g orbáncfű.
Keverjük alaposan össze a teafüveket egy nagyobb tálban, és tároljuk fedeles üvegedényben a teljes felhasználásig. A teljes mennyiséget 21 részre kell elosztani.
Vegyünk belőle 1 részt és 3 dl (1 csésze) forró vízben hagyjuk állni 10 percig. Ezalatt kiáznak a teákból az illóolajok és szerves sók. A teát most szűrjük le, és öntsük be egy termoszba, majd a visszamaradt teafüvet 6 dl. (3 csésze) forró vízbe tesszük és 10 percig forraljuk. Leszűrés után az előzőleg nyert teával összeöntjük. A második főzés elsősorban a sziliciumtartalmat vonja ki, amely a tartószövetek (vázszerkezet), kötőszövetek számára rendkívül fontos.

Ebből a teából reggel éhgyomorra, délben és lefekvés előtt kell 1,5-2 dl-t (egy csésze) meginni.

A vesetea-kúrát minden gyulladásos betegségnél célszerű elvégezni, vagy operációk előtt. Megelőzésként évente végezzük el az évszakváltásoknál. Természetesen a vesetea kúra alatt semmiféle állati eredetű étel, állati fehérjét tartalmazó tápszer (hús, tej-tejtermék, tojás) nem fogyasztható!

3., GÓLYAORRFÜ (Geranium Robertianum) tea.
Naponta egy csészényit kell hidegen inni. 1 csipetnyi teafüvet kell 10 percig forró vízben állni hagyni majd az előbbiek szerint leszűrni. (Ez a tea minden rákbetegségnél, különösen annál, aki már sugárkezelést, vagy citosztatikumot kapott, rendkívül fontos, mivel természetes rádiumot tartalmaz.)
A fenti teákat bizonyos betegségeknél ki kell egészíteni speciális teákkal, de ezen esetekben ki kell kérni a kúra alkalmazásában járatos temészetgyógyászok tanácsát is!

A kötet részletesen leírja a kúra során alkalmazott keverékek elkészítését és a gyógykúrák alkalmazását.







 
 
0 komment , kategória:  makrobiotika  
makrobiotikus étrend
  2011-07-16 22:37:01, szombat
 
  A makrobiotikus étrend

A makrobiotikus táplálkozás harmóniára törekvő jellegénél fogva kerüli a szélsőséges, túlzottan jin vagy jang tulajdonságú élelmiszereket. Fő ételei a gabonafélék, amelyek az ember ősi táplálékai lévén kiegyesúlyozott, komplex hatású élelmiszerek. A gabonafélék az étkezés 50-60%-át teszik ki, a zöldségek nagyjából ennek felét. A hüvelyesek a táplálék további 5-10 %-át jelentik. Természetesen a makrobiotikus étrend is nagy figyelmet fordít az évszaknak megfelelő gyümölcsök, a magvak és a csonthéjasok fogyasztására.

A jin-jang fogalompár az élelmiszerek kálium-nátrium arányával is modellezhető. Ez a két elem fontos szerepet játszik szervezetünk egészséges mûködésének fenntartásában. A makrobiotika azt az étkezést tartja helyesnek, amelyben az egyes ételek úgy vannak összeválogatva, hogy a napi táplálék K-Na aránya 5:1 és 10:1 között legyen, ugyanis ez felel meg a legjobban az emberi szervezet sajátságainak. A mai világ tele van káros jin hatásokkal (sugárzással, vegyi anyagokkal), ezért egészségünk megőrzésében fontos szerepe van a jang típusú gabonafélék, sőt még a nagyon mértéktartóan alkalmazott konyhasó fogyasztásának is, amit az egyéb táplálkozási rendszerek általában nem ajánlanak. (Utóbbi alkalmazásánál vegyük figyelembe, hogy az erjesztett élelmiszerek, a szójaszósz, a miszó, a savanyú káposzta, valamint az ételízesítők eleve tartalmaznak konyhasót!)

Az alábbi ábra a jin-jang felosztás szerint ábrázolja az élelmiszereket:




Jóllehet a makrobiotika nem ajánlja a tej fogyasztását, a táblázatban mégis szerepel, mert a zöldségekhez hasonló helyen áll a jin táplálékok között.

Az élelmiszereken kívül a táplálkozást nagymértékben befolyásolják az évszakok, az ízek és a színek.

A nyári meleg jang, a téli hideg jin energiát ad. Főzéssel, sütéssel jang energiát juttatunk ételeinkbe, ezért télen inkább főtt ételt együnk, nyáron nyerset. A tavasz az energiák kifelé irányulásának az ideje a téli összehúzódás után, ilyenkor kell megadnunk szervezetünknek az újrakezdéshez szükséges energiát csíráztatott magvak, friss hajtások formájában. Ahogy melegszik az idő, a főzés, párolás idejét és a fûszerezést egyaránt csökkentsük. A nyár a gyümölcsök és a nyers zöldségek ideje kevesebb gabonafélével. A hideg italokat lehetőleg kerüljük, ellentétben a szokásokkal inkább meleg, gyógynövényekből készült teákat igyunk. Az ősszel fogyasztott ételeket nagyobb darabokra vágjuk, hosszabb ideig főzzük és gazdagabban fûszerezzük. A téli hidegben fontos, hogy meleg ételeket vegyünk magunkhoz, még a gyümölcs jellegû élelmiszereket is sütjük, mint a sült tököt vagy a gesztenyét. Ilyenkor több sóra, fûszerre, olajos magra, olajra, ghíre, főtt gabonára van szüksége szervezetünknek, ezek mind melegítenek.

A zöldségfélék makrobiotikus elkészítési módjai egész évben alkalmazhatók: a nituke (idényjellegû zöldségből készült, olajon pirított, majd nagyon kevés vízzel párolt, szójaszósszal ízesített étel, mely akkor lesz teljesen kész, amikor a folyadék teljesen elpárolgott róla) inkább őszi-tavaszi étel, míg a tempura (teljes őrlésû és durum liszt keverékéből készült sûrû, hideg palacsintatésztába mártott idényjellegû zöldségfélék forró ghíben vagy étolajban kisütve) kifejezetten téli táplálék. Nyáron, a fentiek szellemében, természetszerûen nyers zöldségsalátákat fogyasszunk.

Az ízek kölcsönhatásban állnak az egyes szervekkel, szervrendszerekkel, és egyben az energia különböző megnyilvánulási formáit is jelentik. A savanyú íz előnyös a májnak és az epének, s az energia, amit képvisel, gyorsító, összehúzó hatású. A keserû íz száraz, szétszóródó energiát jelent, serkentő hatást gyakorol a szívre, a vérkeringésre és a vékonybélre. Az édes íz tápláló energiát közvetít, nyugtatja a gyomrot, a hasnyálmirigyet és a lépet, míg a csípős íz a tüdőre, a légutakra, valamint a vastagbélre és az emésztésre van jó hatással. Az energia, amely megnyilvánul benne, erős, szétszóródó jellegû. Végül a sós íz a vesére, a húgy- és ivarszervekre, valamint a csontokra és az agyra hat pozitívan, és erős, lefelé húzó hatású energiát közvetít. Fő étkezésünknél ügyeljünk arra, hogy ételeinkben, ha csak nyomokban is, de jelenjen meg mind az öt íz.

Az ízeken kívül a színek sem elhanyagolhatók a makrobiotikus táplálkozásban. Nem mindegy, hogy egyhangú, a sok főzéstől színüket vesztett, barnás árnyalatú ételeket eszünk, vagy éppen színpompás, zöldségekből és gabonából álló kompozíció kerül a tányérunkra.

Az öt színt, ízt, az érzelmek ötféleségét, az időjárás elemeit, a világtájakat, az év- és napszakokat, az emberi élet korszakait, az érzékszerveket, azok mûködéseit, a szerveket és szervrendszereket a taoista filozófia alapján a makrobiotika analógiás rendszerbe foglalta az öt elemmel. A következőkben ezeknek az összefüggéseknek az egyszerûsített ábrázolása látható.




 
 
0 komment , kategória:  makrobiotika  
makrobiotika
  2011-07-16 22:25:10, szombat
 
  A makrobiotika görög nyelven hosszú életet jelenti (makro - hosszú, biosz - élet). A tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodjunk. Filozófiai háttere szerint az ember a világ része, és a világmindenség törvényei vonatkoznak rá. A makrobiotika egy eszköz, mely segít megtanulnunk, hogyan éljünk az élet természetes rendje szerint.

A távol-keleti szemlélet szerint szervezetünk energiaegyensúlyát a Yin és a Yang típusú kozmikus energia áramlásának harmóniája tartja fenn. Az energiaáramlás a meridiánokon keresztül történik, ezért a távol-keleti orvoslás a gyógyítást is a meridiánrendszerre dolgozta ki. Az emberi szervezet "gyökerének" a bélrendszert tekintik, s hangsúlyozzák, hogy egészségünk emésztőrendszerünk állapotától függ. Ezért lehetséges, hogy igen különböző betegségeket a nekik megfelelő diétával gyógyítsanak meg.

George Oshawa és Michio Kushi a tradicionális japán étkezés alapján dolgozta ki a Yin-Yang egyensúlyt optimálisan szolgáló étkezést, amelyet makrobiotikának neveztek el. Az élelmiszerek Yin-Yang skálán történő elhelyezésével könnyen belátható, hogy táplálékunk úgy biztosítja legjobban az egészséget, ha a skála közepén elhelyezkedő gabonákból, zöldségfélékből, valamint hüvelyesekből állítjuk össze ételeink legnagyobb részét.

A makrobiotika az élelmiszerek és a szervek, szervrendszerek öt elem-tana szerinti besorolásával mind az egészség megtartására, mind a betegségek gyógyítására biztonságos és minden káros mellékhatástól mentes, szelíd gyógymód. Célunk, hogy testünket ellássuk az alapvető tápanyagokkal, hogy megfelelően tudjon működni anélkül, hogy mérgeket vagy fölösleget halmoznánk fel, amit kiválasztani, vagy raktározni kell. Az elfogyasztott élelmiszereket és más bennünket érő hatásokat is egyensúlyba, harmóniába kell hoznunk, leginkább az étrenden keresztül, ellenőrzött és szelíd változtatásokkal.

Nézzük meg, hogyan is zajlik a szervezetünkben a makrobiotikus gyógyítás folyamat. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy mindenki különböző, ezért különböző eredményeket is fogunk kapni ezzel kapcsolatban.

A gyógyulás mindig 3 szakaszban nyilvánul meg. Minden változtatás egy természetesebb étrend és életmód felé a test állapotának időleges rosszabbodásával kezdődik, mivel kiválasztódnak a mérgek a szervezetünkből. A szokásos rend a Yangtól a Yin felé halad, illetve a következő sorrendben: hús, sajtok, túlzott gyümölcs, tejtermékek, alkohol, finomított cukor és gyógyszerek. Azt tudjuk, hogy mitől szabadulunk meg éppen, mert kívánjuk, néha nagyon erősen. Ez a kiürítési folyamat tarthat napokig, hetekig, vagy még tovább. Majdnem mindig megjelenik bizonyos fajta fájdalom, rendszerint a nyakunktól indul, és halad lefelé a testen keresztül az ujjakhoz, illetve a lábujjakhoz, és felfelé a fejtetőre. Szintén érezhető fájdalom bármelyik gyenge vagy rosszul működő szervben. Az, akiben ez az elimináció, kiürítés történik, elég betegnek tűnhet, de gyakran boldog, különösen, ha megértette a gyógyító erő működésének rendjét. A toxinok, mérgek ürítésére számíthatunk bármilyen lehetséges úton, a légzés, izzadás, vizelet-kiválasztás és székelés normál kiválasztási csatornáin át a hányásig, és kiválasztódhatnak az orr, a fülek, a szemek és a nemi szerveken keresztül is. Távozhat zöld híg epe és a belekből színtelen, ragacsos anyag ürülhet. Nem szokatlan fekete széklet apró kövekkel. A vastagbél lefutásának megfelelő, köldök körüli masszázs segíthet, hogy kiürüljön a régi, stagnáló széklet.

A kiválasztási folyamat alatt fehér vagy sárga szemölcsök jelenhetnek meg a nyelvháton, haladva a nyelv csúcsa felé addig, amíg el nem tűnnek, jelezve, az egészségünk visszatérését. Ha ezek feketék, nagyobb jelentőséget kell nekik tulajdonítanunk. A testen való vörösség azt mutatja, hogy a véráram tisztul. Amikor a vörösség csak az ujjakon, vagy a lábujjakon van, azt jelzi, hogy a mérgek kiválasztása befejeződött. Gyógyszerek és fájdalomcsillapítók fogyasztását nem ajánljuk, mivel azok rontják az állapotot hosszútávon. Ha keveset iszunk, az gyorsíthatja a kiválasztást, de szintén növelni fogja a vágyat arra az ételre és italra, aminek a kiválasztása folyamatban van. Kiválasztás alatt a teljes gabonák és friss zöldségfélék egyszerű étrendje a legjobb.

A második szakasz a vörösvértestek egészséges állapotának helyreállítása. Ezek 3 havonta teljesen kicserélődnek, nagyon gyorsan egészségesekké válnak.

A harmadik lépés azonban fokozatosabb, és sokkal nehezebb lehet, és még alkalomszerű rosszabbodás is előfordulhat. Ez a lépés a test többi sejtjének az öngyógyulása. A tápláló anyagok a javuló sejt közötti folyadékból belépnek a sejtekbe, és fokozatosan alakítják azokat egészségesebbé. Azonban a legtöbb sejt nem alkalmazkodik könnyen a változáshoz, mint a vörösvértestek és a sejt közötti folyadék. Vagyis nem könnyen alkalmazkodnak az új (egészséges) sejt közötti folyadékhoz, és ez okozhat újabb időleges gyengeséget vagy állapotrosszabbodást. Fontos megértenünk, hogy az állapotnak ez a rosszabbodása egy nagyszerűbb egészséghez való lépést jelent!

A makrobiotikus táplálkozás általános előnyei

jobb lesz a közérzetünk
étvágyunk javul
belső, lelki békénk helyreáll
gyorsabbá és tisztábbá válnak gondolataink
alvási panaszaink megszűnnek
a szexuális életünk kiegyensúlyozottabbá válik







 
 
0 komment , kategória:  makrobiotika  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 335
  • e Hét: 430
  • e Hónap: 1642
  • e Év: 29865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.