Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
paradoxon
  2016-10-31 22:15:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicces
  2016-10-26 19:47:29, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
arc diagnosztika
  2016-10-26 18:51:25, szerda
 
 



Arcunkon nem csak az érzelmek mutatkoznak meg, hanem a hiánybetegségek is. Cikkünkben az 5000 éves múlttal rendelkező kínai arcdiagnosztikára támaszkodva a betegségekre utaló jeleket vesszük sorra.
Ahogy a talpon, a tenyéren, a fülön, vagy a szemíriszen, úgy az arcon is ott rejtőznek láthatatlanul testünk belső szervei. Így, aki ennek tudatában van, akár saját magát is elemezheti, ha megjelenik az arcán valamilyen elváltozás. A kínai arcdiagnosztikát figyelembe véve Wilhelm Heinrich Schüssler alkotott maradandót, aki azzal egészítette ki az ősi tudományt, hogy a különféle ásványi anyagok hiánya súlyos betegségeket okozhatnak a szervezetben. 12 szöveti só terápiás rendszerét dolgozta ki homeopátiás formában. Aki bizonytalan az öndiagnózisban, forduljon homeopata szakemberhez! Komoly probléma, vagy az arcon meglepően gyorsan kialakuló változással természetesen szakorvost kell felkeresni.Az ősi és a modern arcdiagnosztika is három részre tagolja a fejet, ami azért fontos, hogy az arc mely részén jelentkezik elváltozás:



1. Felső zóna (hajtőtől szemöldökig): a homlok az intelligencia, a SZELLEM helye.

2. Középső zóna (szemöldöktől az orrhegyig): az illető más lelkekre való fogékonyságáról vall, ez a LÉLEK és a PSZICHÉ zónája

3. Alsó zóna (orrhegytől az állcsúcsig): az ösztönvilág, az anyagiak, tehát a TEST zónája.

ARCSZÍN: a sápadt, száraz, fénytelen arc vérszegénységre, krónikus veseproblémákra utal. Sárga arc: hasnyálmirigy- és gyomorgondok, máj-epe gondok. Vörös arcszín: szív és májproblémák, magas vérnyomás.

ARCBŐR: pergamenpapír-szerű ráncok: vese- és lépgyengeséget mutathatnak. Az orrgyöktől induló, meredeken lefelé futó ráncok: fejfájós emberekre jellemző.

FEJTETŐ: hajhullás, hajbetegségek: vese- és húgyhólyag problémákra utalhatnak.

HOMLOK: ha zsíros, pattanásos, túlterhelt: belek és máj. Egyéb elváltozások: túl sok tartósítószert, egészségtelen ételt viszel be a szervezetedbe. A homlokráncok az idegrendszerrel vannak összefüggésben: a három erős, mély vízszintes barázda az idegrendszer kimerültségére utalnak.

SZEM: ha karikás, vese- vagy májproblémákra, stresszes életmódra, túlzásba vitt nemi életre, sok sós étel fogyasztására utalhat. Sötét szemzug: menstruációs probléma. Szem alatti duzzanat: emésztési problémák.

JÁROMCSONT: itt, vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák oxigénhiány, a tüdő elégtelen működése. Az áll és járomcsont közti ránc vékonybél problémát jelenthet.

FÜL: ha az arcbőrtől elütő színű, keringési problémák, csillogó bőr: ásványi anyagok hiánya.

ORR: ha pirosan erezett, magas vérnyomás, piros orrcsúcs: gyomorhurut. A gyakran zsírosodó orr: szívproblémákat, hasnyálmirigy-túlterheltséget jelezhet. Az orr vonalának görbülete utalhat a gerincferdülésre. Nagy orrlyukak: nagy tüdő, elegendő légzőfelület. Orrlyukak alatti pirosodás: túlzott cukor- és tejfogyasztás, váladékkal teli hörgők. Ha az orr és száj közötti kis bemélyedés (philtrum) vonalai nem párhuzamosak, hanem lefelé távolodnak háromszög alakba: az életenergia gyengülését jelzi az életkor előrehaladtával. Ha felfelé távolodik a két vonal: az életenergia erősödése.

SZÁJ: ha fakó a színe, vérkeringési probléma. Ha repedezett, kiszáradt: emésztési gondok. A száj környékén felbukkanó apró bőrhibák, súlyosabb esetben májfoltok: nőgyógyászati, hormonális panaszokra utalhatnak. Az ajak körüli terület a külső és belső nemi szervek állapotát is mutatják. Feltűnően széles száj jelezhet emésztési gondokat, krónikus hasmenést vagy székrekedést. Duzzadt ajkak: bélmozgás, felszívódási nehézségek. Tömör, keskeny ajkak: a túlzott állati eredetű fehérjefogyasztást, elsalakosodást mutatja. Az alsó ajak erős duzzanata és barázdáltsága: aranyérre utalhat.

NYELV: ha piros, vérszegénység, ha fehér: fekély, bélproblémák.

ÁLL: az állcsúcs kipirosodása, pattanások: kismedencei energiahiány, méh- vagy prosztatazavarok. Állkapocs tájék korpásodása férfiaknál: vastagbél, máj, lépkanyar gyulladása. Állkapocs tájékon májfolt nőknél: mellékvese kimerültség, ugyanitt szőrösödés nőknél: gombásodás.

Forrás: www.marmalade.hu


 
 
0 komment , kategória:  egészség  
zabpelyhes almás süti candidásoknak
  2016-10-24 13:43:16, hétfő
 
  Zabelyhes, almás csoda candidásoknak

A diétám 3. hetében már igencsak elfogott az édesség iránti vágy. Ez volt a második hullám. Az első egy bioboltban vásárolt anti-candida süteménnyel lett csillapítva, de ma úgy gondoltam: "A nagy francokat, nem fogok 650 Ft-ot fizetni egy maréknyi süteményért!" Így hát készítettem én magam ennyi pénzből, kb. 3 percnyi előkészülettel egy tepsinyi egészséges sütit, és jól átvertem a palánkon a szervezetemet : édeset ettem és közben írtottam a gombát is. :)

Hozzávalók:

50 dkg apró szemű, teljes kiörlésű zabpehely (fontos, hogy apró szemű legyen, hogy könnyen "átázzon")
1 kg alma
20 dkg dió apróra vágva
1-2 tk. fahéj ízlés szerint
10 dkg xilit
10 dkg szűrt kókuszzsír

Elkészítése:

Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztott kókuszzsírt.
Az egészet kézzel jól összegyúrtam, és egy viszonylag kisebb tepsit kikentem kókuszzsírral, és beliszteztem teljes kiőrlésű liszttel, majd elegyengettem benne a tésztát.
Kb. fél órát volt bent a sütőben 200 fokon. Nem kell megijedni tőle, ilyenkor még igencsak folyós a belseje. Hagytam kihűlni (így megszilárdult) és úgy szeleteltem fel.

 
 
0 komment , kategória:  Candida  
hétfő
  2016-10-24 13:28:20, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
Szepes Mária
  2016-10-24 13:26:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szepes Mária  
test és lélek
  2016-10-24 12:55:05, hétfő
 
  A halál képzete sokféleképpen terítékre kerül az egyes korok, a különféle népek és az eltérő iskolák tálalásában. A magyarság esetében a halál a lélek fogalmán keresztül válik érthetővé. Méghozzá egy olyan lélekben hittek elődeink, amely a halál után egy másik létmódban folytatja életét. így lényegileg halhatatlan!

Őseink tudták és hitték, hogy a testet egy lélek élteti. Ezt bizonyítja, hogy magyar nyelvben létezett már a ,,lélek" szó a katolicizmus beáramlása előtt. Sőt mit több, a lélek szavunkat kifejezetten a lehelet szóval kapcsolták össze. (Képes beszédre vall a manapság használatos: ,,kileheli a lelkét" mondás is)

A magyarok túlvilágról alkotott eszméje szerint a halott lelke felszáll a mennybe és onnan figyeli a földön maradottak életét. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy őseink tisztában voltak a lelkük halhatatlanságával, egyszersmind azzal a metafizikai ténnyel, hogy van túlvilági sorsuk.

Ez a tudat és hit hatotta át a temetkezési szertartásaikat és a halotti toraikat.





Klasszikus idézet következik: ,,te előttem fogsz menni és szolgálni fogsz nekem a túlvilágon".

Idézzük fel Lehel kürtjének a történetét:

A Kálti Márk, majd Thuróczi János krónikájában (14., 15. század) is megidézett Lehel-monda szerint viszont Lehel és Bulcsú elfogatása és kivégzése során fontos szerep jutott Lehel kürtjének: ,,A császár azt mondta nekik: »Válasszatok magatoknak halált, amilyent akartok!« Lehel így felelt: »Hozzátok ide kürtömet, amelybe előbb belefúvok, aztán felelek neked.« Odavitték a kürtöt, és a császárhoz közeledve, mikor nekikészült a kürtfúvásnak, erősen homlokon vágta a császárt, kit egy csapással megölt. S azt mondta neki: »Előttem fogsz menni, és szolgálni nekem a másvilágon.« Mert az a hite a szittyáknak, hogy akiket életökben megöltek, azok szolgálni tartoznak nekik a másvilágon. Haladéktalanul lefogták őket, és Regensburgban bitófán megfojtották." (Idézet: wikipedia)

Tehát az emberi létnek a ma elfogadott, tudományosnak tartott felfogásától egy jóval kiterjedtebb koncepciójával találkozunk mitológiai formában. A magyarok úgy hitték, hogy az ,,égig érő fa" egyik ágán foglalnak helyet a születésre várók, s ha elérkezik az idejük, akkor onnét szállnak le ebbe a világba. Ha pedig testüktől megválni kényszerülnek, akkor az életfa megfelelő ágára térnek vissza. Ha most az életfa ágait a szellemvilág egyes szféráinak és régióinak fogjuk fel, akkor tökéletesen érthetővé válik ontológiai és metafizikai szempontból ez a képes beszéd.
A magyaroknak kiforrott lélek-felfogásuk volt. Ismerték például a testi lélek vagy ,,lélekzetlélek" (lélegzetlélek) fogalmát, amely egyrészt a testben található életműködések zavartalan fenntartásáért volt felelős, másrészt az érzelmi és az értelmi funkciókért is. Itt tehát elsősorban az életerőt és az életre való képességet lehetővé tevő lélekfajtát értettek alatta. Ezt a lélektípust nem tévesztették össze a halhatatlanság kiváltságával bíró lélekkel, mivel őseink tisztán látták, hogy a testi lélek a test halála után feloszlik.

Azt a lélekfajtát, amelynek van a testtől független, önálló léte is - ilyen értelemben transzcendens mivolta és sorsa - szabadléleknek hívták.

Ennek fő tulajdonsága a testtől való elválás képessége és a szellemi világokat érzékelő képessége.

A szabadlélekről úgy tartották, hogy ez az ember második énje, vagy hasonmása. Ezért emlegették árnyéklélekként is.

A szabadlélek olykor meg tud mutatkozni az ember álmában is. Ilyenkor álomléleknek hívják. Ez az álomlélek képes olyan dolgokat is érzékelni, amelyek részint a múltunkban, részint a jövőnkben található eseményekkel állnak összefüggésben. Az álomlélek az emberi tudat számára szellemi üzeneteket, olykor médiumi álmokat is képes közvetíteni.

Az ősi magyar népek tudták, hogy amikor elalszunk, vagy elájulunk, vagy elrévülünk, akkor lényünk egy része kiszáll a testből - testen kívüli élmény! -, minekután a test magatehetetlenségbe süllyed, s csak akkor tér magához, ha ez a lelki esszencia visszatér belé, vagyis belészáll a lélek.

Mivel az emberek sokszor érzékelték mindkét énjüket: a testi lelket (mindennapi én) és a szabadlelket (álomén, hasonmás), ezért természetes volt számukra, hogy több formában is léteznek, s ezek közül a testi létforma csak az egyik.





Az álomlélek adta azt a lehetőséget és spirituális élményt elődeink számára, melyeket a ,,látomás" szóval lehet leírni. A látomás során a testből kilépő tudatosság meglátogatta az élő vagy a holt hozzátartozóit, s tudott velünk kommunikálni.

Ezen felül a szabadlélek, miként a neve is mutatja, képes volt nagy utazásokat tenni: a gondolat sebességével képes volt akár soha nem látott tájakon is barangolni, majd a következő pillanatba visszatérni a testéhez. Minden bizonnyal a léleknek ez a fajta ,,szárnyalása" adhatta annak az ötletét, hogy a lelket valamilyen madár alakjával kapcsolják össze és madáralakban ábrázolják. Ebből született a ,,lélekmadár" fogalma. Mivel úgy tartották róla, hogy a fejben székel, ezért fejlélekként is hívták.

Kétségtelen számomra, hogy a magyarságnak azért is lehettek magasabb rendű istenélményei - nem csak a papoknak, a nép egyszerű tagjainak is -, mert tudatában volt annak, hogy benne egy úgynevezett szabadlélek is létezik, amely nem csupán a múlandó, napról napra változó személyiségét, hanem a teljes individuumát ki tudja fejezni.

A megboldogultnak azt a túlvilági életet folytató részét, amely a valódi személyazonosságot is megőrizte, halotti léleknek is hívták.

Az már a népi hiedelem kategóriába esik, hogy amikor valaki meghalt, akkor szimbolikusan is azzal könnyítették mega lélek eltávozását, hogy kinyitották számára az ablakot. Ugyanakkor úgy gondolták, hogy a lélek csak a földbe helyezés után hagyja el végleg a testét.

A tükröket lefedték egy kendővel vagy megordították, s az órát is megállították, mondván, a lélek vissza ne térjen. A tükröket azért is fedték le, mert meg kívánták kímélni az elhunytakat attól, hogy a tükörben megpillantsák magukat.

A koporsóba pedig azért is helyeztek némi pénz, hogy az elhunyt azzal tudjon fizetni a túlvilágon, amikor átkel a mennyország hídján.

Azt kell mondjam, hogy a kereszténységet népünkre erőltették, s ezzel igyekeztek ősi vallásunk hagyatékát eltörölni. A magyar halhatatlan hősök helyett katolikus szenteket, a szakrális uralkodónk helyett egy Róma által ,,felszentelt" és megerősített uralkodót ültettek, ősi nem-keresztény (pogány) ünnepeink és rítusaink helyébe keresztény ünnepek és liturgia lépett.

A kereszténység felvétele és a nyugati érdekeket képviselő előkelők hatalomhoz juttatása megtette a hatását: az egységünket jelenő ősvallásunkkal megkopott, majdan pedig megszakadt a kapcsolatunk. Így vált szinte teljes mértékben enyészetté az az napkereszténység, amely a fent említett módon békét és boldogságot adott a magyarság számára. Leigázóink azonban gondoskodtak arról, hogy ez a tiszta vallás megszűnjék, s ami pedig megmarad belőle, az csupán babonának és mendemondának neveztessék.



Így érhető Kiszely Istvántól vett idézet:

,,Mivel Európa háborúban nem tudta legyőzni a magyarságot, azt az erőt kellett elpusztítania, ami összetartotta; múltját és ősi hitét (vallását)."

forrás:szabadonebredok.info
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
körtés szelet
  2016-10-20 20:59:15, csütörtök
 
 



Gyors körtés szelet

Hozzávalók:
3 tojás
20 evőkanál cukor és 1 cs. vaníliás cukor
(ízlés szerint 1 kávéskanál "Almás fűszerkeverék")
20 ek. olaj
25 ek. tej
25 ek.liszt (benne elkeverve másfél csomag sütőpor)
4 db nagyobb körte (de lehet fele - vagy csak - alma is) felkockázva
egy kis csomag mazsola megmosva
3 evőkanál kakaópor
10 dkg dióbél durvára aprítva

A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben kikeverjük. Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk. A tészta felét beleöntjük, kirakjuk a darabolt körtével és a mazsolával. A tészta másik felében jól elkeverjük a kakaót majd egyenletesen a gyümölcsre öntjük. Tetejére szórjuk a vagdalt diót. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

forrás: agnesszakacskonyve.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
otthoni arc ápolás
  2016-10-20 19:10:01, csütörtök
 
 



Avokádós-zabos arcmaszk érett bőrre

A zabkorpával vagy zabliszttel készült pakolásokat általában szeborreás, gyulladásra hajlamos, irritált vagy pattanásos bőrállapotokra szokták ajánlani. Pedig remek tápláló pakolás készíthető belőle az érett, igényes bőrökre is.
Hozzávalók:

1 érett avokádó fele (a másikat együk meg, mert belülről is szépít!)
1 teáskanál avokádóolaj
1 evőkanál zabpehelyliszt
1 teáskanál zabkorpa
1 teáskanál tejszín

Elkészítése:

Az avokádó húsát villávval szétnyomkodjuk, és az avokádóolajjal krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a tejszínt.
Majd a lisztet és a korpát is.
Akkor jó, ha pakolás sűrűségű, kenhető masszát kapunk. Ha hígabb, akkor zablisztet, ha sűrűbb, akkor avokádóolajat adjunk még hozzá.

Alkalmazása:

Kenjük fel a megtisztított bőrre 1-2 mm vastagon, és hagyjuk hatni legalább 20 percig. Langyos vízzel mossuk le, ha letelt a hatóidő.


Aloe gél házilag





Hozzávalók:

Aloe vera növény

Elkészítés:

Vágj le az aloe leveleiből néhányat, lehetőleg a húsosabbak, egészségesebbek közül.
Öblítsd le őket folyó víz alatt, ezután pedig a tüskéket egy kés segítségével metszd le.
A levél egyik oldaláról fejtsd le óvatosan a zöld réteget, végül egy kiskanál segítségével kapard ki a gélt egy tálkába, és kend az arcodra.
Ami megmarad, azt tedd hűtőbe, és használd, amikor szükséged van rá. Körülbelül egy hónapig áll el a gél ilyen formában.

A gél önmagában is hatásos, de felturbózhatod 100%-os növényi olajokkal, természetesen attól függően, hogy milyen típusú bőrproblémával küzdesz. Az avokádó- és szezámmagolaj például a száraz bőrre nagyon jó, mert picit zsírosítja. Ellenben a zsíros bőrre a csipkebogyóolajat, szőlőmagolajat ajánljuk, mert normalizálják a faggyútermelést.



Kurkumás arcpakolás

A kurkuma jótékony hatásairól mindannyian tudunk. Gondoltam megosztom veletek ezt a könnyen elkészíthető arcpakolást. Az indiai menyasszonyok már évszázadok óta használják a kurkumát az esküvő előtt, arcszépítőként.





Hozzávalók:

1 evőkanál csicseriborsó liszt
1 teáskanál kurkuma
egy kevés tej
néhány csepp citromlé, ha a bőr pattanásos/olajos

Elkészítése:

Keverj össze egy teáskanálnyi kurkumát 1 evőkanál liszttel, majd lassan tégy hozzá annyi tejet, hogy krémes, massza állagú legyen.
Ezután vidd fel vékony rétegben a megtisztított arcra, nyakra. Utána hagyd száradni min. 20 percig, ha megszáradt langyos vízzel alaposan mosd le.
Érdemes este csinálni, mert a kurkuma beszínezheti az arcbőrt, de ez reggelre lekopik.

(Keverhetünk bele tetszőlegesen illóolajat is, pl. levendulát, teafát, attól függően, hogy milyen problémára szeretnénk használni. Illetve szantálfaport, neem port, neemolajat vagy rózsavízet, ha problémás bőrre használnánk.)


Spirulinás pakolás fáradt, élettelen, fakó bőrre





Hozzávalók:

1 rész zabliszt (én őrölt zabpehelyből készítettem, de nem sikerült elég apróra darálni)
1 rész lenmagliszt
1/2 rész spirulina por (nekem spirulina tablettám volt itthon, így azt törtem össze)
Néhány csepp Szent Lukács gyógyolaj

Elkészítése:

Mindent össze kell keverni és mehet egy tárolóba, tégelybe. A lényeg, hogy páramentesen zárható legyen.

Felhasználása:

Egy kiskanállal kivenni, vízzel/aloéval/mézzel/hidrolátummal összekeverni, és kész a szép zöld maszk. Felkenni, hagyni megszáradni és lemosni. A hatás nem marad el!



Kakaóporos, kényeztető pakolás normál bőrre

Hozzávalók:

1 tk. tejszín
1 tk. túró
2 tk. méz
1 ek. darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
1 tk kakaópor

Elkészítése:

Keverj össze 1 tk. tejszínt vagy natúr joghurtot, 1 tk. túrót, 2 tk. mézet, 1 ek darált zabpelyhet, 1 tk. kakaóport.

Ezek az összetevők hidratálják és ellátják tápanyagokkal a bőrt. Leginkább ősszel és télen szoktam használni, amikor a hideg és a szél megviseli a bőrt. Nem könnyű lemosni. 15 percig hagyjuk az arcon.


Gyulladáscsökkentő arcpakolás

Hozzávalók:

1 teáskanál sima vagy propoliszos méz
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt fahéj
(Vagy egy teáskanál az egyikből, ha nincs otthon mindkét fűszerből)

Keverjük jól el, majd vigyük fel az arcunkra. 15 percet pihenjünk benne.



Tisztító arcpakolás zsíros, pattanásos bőrre

Fokozott faggyúmirigy működésű, tisztátalan és gyulladásra hajlamos arcbőrre ajánlom a következő joghurtos-citromos pakolást.

Mint tudjuk a bőrünk állapota belső rendellenességeket tükröz, ezért érdemes rendbe tenni a bélflóránkat, az emésztésünket és a hormon háztartásunkat, de addig is tüneti kezelésnek beválhat ez a pakolás.



joghurtos-citromos pakolás
Hozzávalók:

2 evőkanál. natúr joghurt
1 citrom húsa
1 teáskanál méz
pár csepp teafaolaj

Elkészítése:

Ezt az egészt összekeverem és ecsettel felviszem az arcomra.
Ha egy réteg beszívódott, akkor jöhet a következő.

Tisztít és fertőtlenít, viszont enyhén szárít is.




Túró-maszk

Tegnap egy régi szépség-könyvben találtam ezt az arcmaszk receptet, ki is próbáltam, nekem nagyon tetszik. Frissítő, tápláló és tisztító hatású, nagyon érzékeny bőrre is alkalmazható. Remélem nektek is beválik!



Másfél evőkanál túrót tejjel és egy teáskanál mézzel krémmé keverünk, majd felvisszük az arcra. Kb. 20 percig rajta hagyjuk, majd langyos lemossuk. A kezelés esetleg hideg vizes borogatással, vagy hidratáló (házi) krémmel is befejezhetjük.
Használjátok egészséggel!


Narancsos pakolás vízhiányos, száraz érzetű bőrre

Kb. 1-2 teáskanál tejfölbe csepegtess bele
5-6 csepp narancslét,
keverd el és kend fel a bőrre.
Pihenj benne 10-15 percet.




Vattapamaccsal viszem fel az arcomra. Ebből a mennyiségből mindig marad, de a bőröm nagyon hamar beszívja a tejfölt, ezért a hatóidő alatt általában többször újrakenem, amíg el nem fogy a massza!

Fontos! Mindig valódi narancsot használok, egy gerezdet megvágok és nyomok ki belőle pár cseppet. Jó pihenést!



Diós-joghurtos arcradír

1 teáskanál darált diót
1 teáskanál natúr joghurtba keverjünk el.



Hetente 1x radírozzuk át a bőrt a keverékkel. Nem tartható el, használjuk fel egyszerre. Ez a mennyiség nekem 2 adagnak felel meg. Továbbpasszolom Anyunak, vagy leradírozom a lábfejem. Igény szerint krémezzük át a bőrt!



Banános pakolás száraz érzetű, vízhiányos bőrre

Egy adagra a következő mennyiségekkel dolgozzunk:

kb. 2 cm nagyságú banándarabot nyomkodjunk össze villával pépesre rakjuk egy tálkába,
adjunk hozzá egy mokkáskanálnyi mézet és ugyanennyi tejfölt v. natúr joghurtot.
Keverjük jól el, majd vigyük fel az arcunkra. 15 percet pihenjünk benne.

Vigyázat! Kicsit csomós marad a banán, én egy vattapamaccsal viszem fel a mosdó felett, ha már kicsit szárad, után nem potyog. A szemöldök és a haj összeragad a méztől, ezért inkább hajmosás előtt használom.





forrás: antalvali.com
 
 
0 komment , kategória:  házi patika, szépségápolás  
sál kötési technikák
  2016-10-11 11:22:15, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  hasznos   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 335
  • e Hét: 430
  • e Hónap: 1642
  • e Év: 29865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.