2007-09-23 07:34:09, vasárnap
|
|
|
Szilvás lepény
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
3 dkg porcukor,
1/2 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
pici só
Töltelék:
75-80 dkg gyümölcs(sárgabarack, szilva, alma),
3 dkg porcukor,
3 dkg morzsa
Felső tészta:
3 tojássárgája,
8 dkg porcukor,
1,5 dl tejföl,
5 dkg grízes liszt
5 db tojás fehérje
Elkészítés: A tésztát meggyúrjuk, majd egy nagyobb tepsi aljára szétnyomkodjuk, hogy pereme is legyen. Erre ráhelyezzük mondjuk a félbevágott sárgabarackot, szorosan egymás mellé. Megszórjuk a porcukor és morzsa keverékével. Most elkészítjük a felső tésztát. A 3 tojás sárgáját a tejföllel és a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg lisztet, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehéjékből felvert habot a cukor másik felével. Ezt a keveréket simítjuk a gyümölcs tetejére. Közepesen előmelegített sütőbe (180 fok) helyezzük, és kb. 35-40 percig sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|