Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Gondolatok egy „évértéke
  2009-03-11 23:15:27, szerda
 
  Gondolatok egy ,,évértékelő" kapcsán
2009-03-11 22:35 barikád.hu

Hallgatom Orbán Viktor nagy ívű szónoklatát, időnként szinte reflexszerűen mormolom magam elé: ügyes. Ömlik a szó, gondolatok sorjáznak, a szokott érdekes retorikai fordulatok mint hasznos kellékek a helyükön vannak. Hiába no, Elnök Úr kiváló szónok. Ügyes.

Közben nálam beindul a szabad asszociálás folyamata, azaz a képzettársítás, a tudatban megjelenő képzetek hasonlóság, ellentét stb. alapján történő egymáshoz kapcsolása. Erről nem tehetek, mert hiszen a sors hozta úgy, hogy országgyűlési képviselő lehettem 1998-2002 között, amikor Orbán Viktor miniszterelnök vezette a magyar kormányt. Ez a tény, a szerzett benyomások és tapasztalatok jogosítanak fel erre az asszociálásra és egyben köteleznek arra, hogy amennyire ezt a média-viszonyok lehetővé teszik az érdeklődő publikum elé tárjam ilyen módon felsorjázó gondolataimat.

Tudom, sok tisztességes, jóhiszemű, a családja, hazája sorsáért aggódó magyar a beszédet követően elégedetten állapította meg: Viktor megvilágosodott. Persze, ez éppen lehetséges volna, csak van egy érdekes kérdés. Egy olyan képzett, nagylátókörű ember, mint Orbán Viktor miért csak néhány hónapja kezd megvilágosodni? Miért kellett ehhez 20 év? Soha senki nem szólt, nem mondták meg neki - ha már maga nem vette észre - mi is történt, történik hazánkkal, a magyar néppel, nemzetünkkel? Dehogynem. Többen, többször és közérthetően.

Elnök Úr beszélt arról, hogy nem túltermelési válságról van szó, hanem ,,pénztúltermelési" válságról, amikor a pénz úgy halmoz fel óriási vagyonokat, úgy növeli önmagát, hogy mögötte semmilyen társadalmi érték nem keletkezik. Mint mondta, létrejött egy buborékgazdaság és a buborék íme kipukkadt. Nos, 1998-2002 között erről sokat és sokszor beszélt a parlamentben néhai Gidai Erzsébet professzor-asszony, aki sajnos már nincs közöttünk. Szó szerint tőle származik a buborékgazdaság fogalma. Sokszor elmondta azt is, hogy ez hova vezet. Neki lett igaza.

Az Elnök Úr kifogásolta a Magyar Nemzeti Bank tevékenységét és kijelentette, hogy magyar bankrendszert kell kialakítani, mert nem lehet átengedni a teljes körű pénzintézeti tevékenységet a külföldi nagy bankok lerakatainak. Tökéletesen igaza is van. A bökkenő ebben csak az, hogy a Magyar Nemzeti Bank az Orbán-kormány által megalkotott törvény szerint működik, amiről magam mondtam el a parlamenti vita során, hogy egy abszurd, öngyilkos elképzelést képviselnek, kizárólag azért, mert a nemzetközi pénzvilág ezt rendelte meg. Jelen írás keretei között nem részletezhetem, de mintegy 30 percen keresztül igyekeztem rávilágítani arra, hogy a törvényüknek milyen következményei lesznek.

Mellesleg jegyzem meg, a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt 20 évben soha nem végezte azt, ami valójában a feladata lenne, de még a szándékosan rossz törvényekben megfogalmazott céloknak sem felelt meg. Miután szent tehenet gyártottak belőle, a felelősség kérdése fel sem merülhetett. A szent tehén még a leányvállalatain keresztül elkövetett köztörvényes bűntényekért sem lett felelősségre vonva, holott tevékenységével óriási károkat okozott a országnak és mindnyájunknak. Erre is felhívtam - nem egyszer - a tisztelt Orbán-kormány figyelmét.

Gidai Erzsébet, Lentner Csaba és én magam számtalanszor elmondtuk a bankprivatizáció abszurditásait, az ezúton végrehajtott nemzetgazdasági károkozást, és sürgettük, követeltük a kétszintű magyar tulajdonú bankrendszer helyreállítását. Azt is világossá tettük, hogy erre miért van égetően szükség.

Területi igényünk van, mondta Orbán Viktor, nevezetesen visszaköveteljük a hazánkat. Igen, de ki, vagy kik adták át idegeneknek és miért? Orbán Viktor hol volt az elmúlt 20 év alatt?

Hányszor mondtuk el a négy év alatt, hogy hazánkban két gazdaság van. Az idegen, a nemzetközi nagytőke mindent legyűrni és kizsigerelni kívánó gazdasága és egy még meglévő, de egyre gyengébb, az idegen nyomulás és az azt minden eszközzel támogató állami önkény által is ellehetetlenített saját, magyar gazdaság, amely zsugorodik, mert kiszívták még a levegőt is körötte. Hányszor mondtuk el, hogy emiatt a GDP-re hivatkozva növekedésről beszélni dőreség, hiszen a külföldi tőke szinte ingyen jutott mindenhez és még adómentességet is élvezett, azaz semmivel sem járult hozzá a közkiadásokhoz. Ellenben a bőrünkön elért óriási extraprofitot kivitték az országból.

Hányszor szóltunk a magyar mezőgazdaság tarthatatlan helyzetéről, a magyar föld megőrzésének fontosságáról? Véletlenül nem az Orbán-kormány állapodott meg az uniós tagságunk feltételeiben? Abban, hogy a tőke szabad áramlása jegyében a föld is idegen kézbe kerülhet, abban, hogy az idegen tőke hazánkban az uniós csatlakozás után is még vámszabadterületi feltételek között működhet?

Nem tudom elfelejteni, hogy 1998-ban első nagyobb felszólalásomkor, míg én a parlamenti pulpituson beszéltem, Tardos Márton úr, az SZDSZ egyik gazdasági guruja körbejárta a frakcióvezetőket és kiadta az ukázt: nem szabad reagálni semmire sem, amit Rozgonyi mond. Ezt négy évig be is tartották többé-kevésbé mindnyájan. Ezt az ukázt a sajtó is megkapta, be is tartotta. Az igazat, a magyar érdeket agyon kellett hallgatni. Veszélyes volt. Kire nézve?

Aztán eszembe jut a 2000. október 16.-án a két éves költségvetés tárgyalása alkalmával elmondott felszólalásom. Hosszú volt, részletes és az Orbán kormány számára valószínűleg igen kellemetlen. Idézek belőle így rövid részt:

,,....önökről, tisztelt kormánykoalíció derült ki először, hogy
mindezt amit ma elmondtam, korábban elmondtam, a félelmetes
anomáliákat, mellékvágányokat, téveszmés kényszerpályákat
ismerik. Tudják kérem Önök, hogy miről van szó. Leírta ezt
Önöknek többek között Tellér Gyula, aki azért nem akárki volt,
amikor írása napvilágot látott. Nem tudom, most mi, de akkor a
Miniszterelnöki Hivatal politikai elemzések főosztálya vezetője
volt. Leírta az uzsoraköröket is és mindazt, ami e körül van és
mind azt ami ebből fakad. Önökről derült ki először tehát, hogy
noha tudják, ismerik, tudják hova vezet amit tesznek és mégis
ezt konzerválják és ebből egyre nehezebb lesz kilábalni. És akkor miért teszik?"

Még sok gondolat, emlékezés villan fel előttem, de terjedelmi okok miatt elhessegettem a felbukkanó képeket. Talán ennyi is elég.

Az évértékelő beszéd valóban érdekes volt. Ügyes.....mondom magamnak. Csak hát vannak kételyeim. Orbán Viktor megvilágosodott? Végül is lehet. Fiatal ember, sokat tanulhatott, nemcsak Soros pénzén, hanem azóta is, hogy kétszer elvesztette a választásokat. Azt mondta:

észre kell venni, hogy változik a világ. Obamára és Sárközyre hivatkozott. No persze. A világ állandóan változik, de abban hinni, hogy a pénz urainak egyszerre csak ne a világ kizsigerelése, hanem az emberek jóléte legyen a fontos, vagy nagy naivitásra enged következtetni, vagy valami másra.

Hallgatom a beszédet. Ügyes. Elvégre meg kell akadályozni, hogy ,,szélsőséges" pártok megzavarják a jövőben a ,,demokratikus" ,,jogállami" parlament áldásos tevékenységét. Meg valahogy lapot kellett osztani erre a ,,szélsőségre" hajlamos választóknak. Ügyes.

De ne legyünk ünneprontók. Bár valóban úgy lenne: Orbán Viktor megvilágosodott. Mert kell egy Vezér, mintegy falat kenyér az éhezőnek. Bár igaza volna: a világ változik és ezt a javunkra fordíthatjuk vezetésével. Csakhogy: a vezér, ha valóban az, akkor szövetséget köt minden tisztességes nemzeti erővel és nem vív harcot ellensége ellenségeivel. A vezér, ha valóban az, tudja, hogy hazánkban csak fikció a demokrácia és a jogállamiság. Ezért nem leplezi tétlenségét nem létező fogalmakkal és a legfontosabbnak tekinti a magyar jogfolytonosság helyreállítását, mert ez népünk, nemzetünk szilárd védelme.

Egy vezér, ha valóban az, nem menekül az ellenség vezére elől és nem üzenget távolból hanem nyíltan szembeszáll vele és legyőzi.

Szóvirágok, hangzatos szövegek sajnos még nem tesznek senkit sem Hunyadi Jánossá, vagy vitéz Nagybányai Horthy Miklóssá. Nekünk pedig valaki ilyen kellene.

A sorsfordító Héroszok - hidd el magyar testvérem - amint itt lesz az Idő, teljes fegyverzetben megjelennek, felmutatják és körbeviszik a véres kardot. Nagyot dobbannak a magyar szívek és a föld is dübörög. És addig? Addig tápláld a tudatodat, higgyél Istenedben és figyeld a Turul röptét.

2009. március 10.

Rozgonyi Ernő
volt országgyűlési képviselő

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köz-Élet EXTRA - BPTV 2./Csak
  2009-03-11 23:10:02, szerda
 
 
Köz-Élet EXTRA - BPTV 2./Csak nyugtatóval!
2009-02-03

A korábbi adás folytatása a Budapest TV csatornáján a rendőri értékrend kérdéskörét boncolgatja.



http://www.bptv.hu
52 hozzászólás az íráshoz

1. almáspite:
2009 02 03 11:39-kor

Ez igen! Ez aztán a rendőri “értékrend"! Fatolvaj főkapitányi székben... Drazsé, most nem szólal meg az erkölcsöd???
Egyébként elismerésem Imrének és a két riporternek! Szuper volt a műsor!
Ati
2. Fodor Gergő:
2009 02 03 14:29-kor

LIBERÁLIS RENDŐRSÉG!!!!!!!http://www.blikk.hu/aktualis/zsaruk-vagyunk-es-melegek-133924.htm l
3. Success:
2009 02 03 15:30-kor

Igazan jo volt a musor.Sajnos sok hasonlo erteku adalekkal birnek en is hozzajarulni egy kovetkezo reszhez.
A III/III kapcsan nekem mas velemenyem van. M.orszagon sokan elitelik a “spiclikent" emlegetett embereket.
Meghurcoljak,megbelyegzik oket. Mas megvilagatsbol kellene merlegelni. Tisztes reszuk szerencsetlen, rakenyszeritett,megfelemlitett ember.
MIERT NEM FOGLALKOZUNK MAR VEGRE AZOKKAL,AKIK ALJAS,BRUTALIS ESZKOZOKKEL LEHETETLENITETTEK EL KORRA ES NEMRE TEKINTET NELKUL EMBEREKET EGY ELETRE. HAT AZ A BUN!!! AKIT “BESZERVEZTEK" TOBBNYIRE ARTATLAN POLGAROK.
SOKAN A SZEMETEK KOZUL MA IS AKTIV TISZTEK A TESTULETBEN...S EGYSZER SZEP NYUGDIJJAL ,KORKEDVEZMENNYEL BEFEJEZIK LELKETLEN PALYAFUTASUKAT!!!!!

MIERT NEM SZABAD ROLUNK,MINT AZ ORSZAG SZEGYENEROL BESZELNI????
MIERT ELHETIK ELETUKET MA IS A GOGOS HATALOM BIRTOKLASABAN???
NEM HISZEM,HOGY POTOLHATATLANOK LENNENEK!!!!!
4. postaimre:
2009 02 03 17:02-kor

Success, igaz, de ki tudja, hogy ki-kicsoda? Azért kell először mindennek kiderülni, hogy tisztán láthassunk. A műsorban azért említettem a 4,5 millió zsarolható embert. Ha tisztátalan a cél, tisztátalan az eszköz is. Mindenki sáros a végén. Ki kezdi a mosakodást? Most kezdünk erről beszélni, pedig már 20 évvel ezelőtt is kicsit késő volt. Nem hiába jutottunk idáig!
5. Néző:
2009 02 03 21:00-kor

Holnap, azaz szerdán délelőtt is lesz egy izgalmasnak ígérkező műsor a Budapest TV-ben, délelőtt 9 óra 45 perckor: Zsaruk zsaruszemmel. Valószínűleg abban sem dícsérni fogják a rendőrséget. Én egyébként pozitívan csalódtam a Budapest TV-ben.
Minden jót Neked, Imre!
6. a négyes:
2009 02 03 21:19-kor

Imre!

Rablásnál nincs értékhatár, csak lopásnál.
Rablásnál, még ha egy tollpihét is vesznek el tőled erőszakkal, akkor is bűncselekmény.

Lopásnál, rongálásnál van a 20 ezer forintos értékhatár.
7. postaimre:
2009 02 03 21:58-kor

Négyes ez én is tudom, de mi van akkor, ha csak “elkérik" és te “odaadod"? Elég tipikus eset és még az orrodat sem kell beverni érte! Egyébként így igaz, sajnálom, ha tévesen értelmezhető módon jött le. A lényeg a stat. csalás lehetősége és megvalósulása. Azért nem volt olyan rossz riport. Nyugtass meg, kérlek!
8. Success:
2009 02 04 06:38-kor

Koszi a valaszod. Igaz,en is ugy latom,hogy a rendszervaltast azzal kellett volna kezdeni! Azt vegkepp nem tudom megerteni,miert lehetnek ma is aktiv tagjai a testuletnek a volt zsarolo aljas emberek!!Azok szemelyet akik ht allomanyban vannak,ill. voltak,nagyon egyszeru 100% biztonsaggal megallapitani.Van is lista roluk,igaz nem teljes.

Furcsanak itelem a kozvelemenyt is e temaban. Szinte alig hallani arrol,hogy barki is a “beszervezoket" szidna.SZAMOMRA MIND EGYTOL-EGYIG ALJAS,JELLEMTELEN FEREG!!! ELVEZTEK A HATALMUKAT.
Ilyen trogerok miatt meghurcolnak neves muveszeket,ertelmisegieket,akik ennek terhetol lelki nyomorekka valtak.Valoszinu tulnyomo resze ezen embereknek nem onszantabol irt ala barmilyen nyilatkozatot anno.Megis megtettek,mert feltettek a csaldjukat,a tanulasi lehetosegeiket,allasukat...
9. rendőr:
2009 02 04 07:58-kor

Sziasztok!
Barátnőm az ORFK szóvivői irodáján dolgozik, tőle hallottam, hogy tegnap az ORTT elutasította az ORFK panaszát, amit a Budapest tv Zsaruk zsaru szemmel műsora ellen nyűjtottak be. Nagy a gebasz most a rendőrség szóvivői irodáján, mert iszonyú nagy ciki veszíteni egy ORFK-nak egy Budapest tv ellen. Azt beszélik, Garamvölgyi mesternek erősen kifelé áll a rúdja. Sajnos igaza van Imrének. Romokban a rendőrség. Minden vonatkozásban.
Sziasztok!
10. anzso:
2009 02 04 11:03-kor

Baranyaiak,ébredjetek!Ezt a Dakos nevezetű,pitiáner fatolvaj bűnözőt,azonnal el kell távolíttatni a posztjáról,a mohácsi kapítányt pedig vissza kell helyeztetni! Szuper srác vagy Imi,veled vagyunk csak így tovább!
Angyal Zsolt
11. Balázs:
2009 02 04 12:23-kor

Szuper volt a műsor, gratulálok!
12. laci:
2009 02 04 16:22-kor

Négy magyarból három elutasítja az öngondoskodást, rendkívül ,,államfüggő", paternalista mentalitású - legalábbis a (kormányhoz közel álló) Progresszív Intézet felmérése szerint. Jobb- és baloldal átlagos hívei közt e tekintetben gyakorlatilag nincs különbség. Mindnyájan a szociálisan túlfejlett kádári éra ,,vívmányaira" gondolnak nosztalgiázva. Ez különösen tragikus olyan időszakban, amikor bebizonyosodott: a költségvetés, a közszol-gáltatások, a közfinanszírozású egészség- és nyugdíjbiztosítás teljesítőképességének végső határára jutott.
13. grogg:
2009 02 04 16:48-kor

Jó volt a műsor!!!
Rendőri értékrend=fatolvajlásért elítélt köztörvényes megyei főkapitány Baranyában... Hová képes még lesüllyedni a magyar randőrség???
14. a négyes:
2009 02 04 21:56-kor

laci!
Miért rontod itt a levegőt?
Múltkor nem te igérted, hogy nyaralni mész?

Ajánlom figyelmedbe Bogár Lászlót. Szerinte duma, hogy túlköltekezik államunk a szociális hálóval. Nem ott megy el a sok pénz.
15. Edina:
2009 02 05 00:50-kor

Kedves Imre!

igen jó volt visszahallani a saját szavaimat Öntől, miszerint a cég módszeres lezüllesztése már minimum Pintér-kontér-kontár főfőmunkatárs idejében elkezdődött. Sajnos, ezt még ma sem látja és nem érti nagyon sok kolléga, akik le lettek butítva, vagy maguktól elég hülyék ahhoz, hogy elhigyjenek mndent, amit mondanak nekik. Vagy csak simán nem akarják elhinni. Pedig ők is a saját bőrükön tapasztalják. De néhányan “be vannak ütve" néhányan meg tényleg hülyék, és simán tudják őket használni.
16. Edina:
2009 02 05 00:58-kor

Na Baranya egy-két kapitányáról és kutyáiról én is tudnék mesélgetni!!! Az egyik még 2004.-ben azzal volt odáig meg visza magával, hogy ő az országban talán az egyetlen kapitány, akit még nem váltottak le, nem ceréltek ki kilenc éve!! Na pont ezzel mondta ki a szegénységi bizonyítványát!!! Az exem amikor ittas vezetés miatt vérvételre előállította a spanját, aki vadász volt, azzal hőbörgött, hogy ő a kapitány spanja! Fel is hívta telefonon, a voltom meg csakazaért is feljelentést tett az ittas vezetés miatt. A pofátlan olasz vadász még a járőrautót is le akarta szorítani az útról, amikor meg akarták a fiúk állítani. /Ez a siklósi kapitányról szól, akinek a neve talán sváb... talán más..../ azt nem tudom, hogy ma kapitány-e még ott, vagy nyögdíjas a vétkeiért, a bűneiért.
17. tibi:
2009 02 05 01:08-kor

Eduardo Rózsa Florez:
- nincs rendszerváltás fegyveres harcok nélkül,
- kommunista és magyarföldön a fideszhez csatlakozott. Ezt mondta: önök szerint a fidesz jobboldali párt?
- “röhögő-görcsöt kaptam: azt hittem valaki viccelődik velem. Hazajövök és mit látok: Horn elvtárs a miniszterelnök."-mondta. A “rendszerváltás" után. Idézem, az illető kőkemény kommunista. Apja Guevaráékat bújtatta. De nemzeti.
Imre - ha elmondanád azt is, amit nem mondhatsz el, akkor lepődnék meg. Ezek sajnos ma egy GONDOLKODÓ embernek nem újdonság. (bár volt némi érdekes hír, de számomra sajnos nem megdöbbentő) A baj, hogy a nagy többséget sem rázza meg, de nem is tartja ezeket problémának.

Cigányok:
Erdélyben anno a cigányvajda kivonult a cigányokkal Tőkés László házához, és úgymond testőrségként védte, mert azt mondta a vajda, hogy miután elverték/elzavarták a magyarokat, a cigányok jönnek. Nagyon buták a cigány “testvéreink" ha azt gondolják, hogy ez “Magyar"országon nem következhet be. Ők addig kellenek, míg teljesen le nem verik, ki nem irtják a magyar ellenállást.

Nyilván a hatalom érzi Toroczkaiék és a gárda hatását. Nemhiába fegyverezi a cigányokat. (ez újdonság volt számomra) Itt nagyon durva összecsapás lesz. Szóval a “végső" összecsapásban cigányokat vezényelnek ki ellenünk, és miután leölnek minket, eltüntetik majd a cigányokat is. Legalább is ez a tervük. Hát nem fog sikerülni.
18. fórumozó:
2009 02 05 08:51-kor

A volt baranyai rendőrfőkapitányt, Ernyes mestert a közelmúltban ítélték el sikkasztásért, tegnap meg (elsőfokon) csalásért. Ő pandúrból lett “rabló", a mostani meg, Dakos mester, “rablóból" (falopás) pandúr. Még a Viszkisből is lehet országos főkapitány!
19. kérdező:
2009 02 05 10:41-kor

Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy miért kellett Benczének 1995-ben távoznia a BRFK V. kerületi kapitányságvezetői tisztségéből, és hogyan kötött ki Horn mellett főtanácsadóként??? Részlet önéletrajzából: “• 1997- 2007 Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokság, rendészeti főigazgató
• 1995-1997 Miniszterelnöki Hivatal kormány-főtanácsadó, a Gazdaságvédelmi Koordinációs Bizottság elnöke
• 1991-1995 V. Kerületi Rendőrkapitányság kapitányság-vezető, alezredes"
MI TÖRTÉNHETETT??? Imre, Ön esetleg tudja?
20. Posta Géza:
2009 02 05 22:19-kor

Az élet rendje az alkalmazkodás. A házasságot is az alkalmazkodás teszi hosszú életűvé! Igen. Alkalmazkodnunk kell a zsidókhoz, cigányokhoz, kínaiakhoz... Így élheti át nemzetünk sőt az egész világ ezt a szörnyű helyzetet. Én azt vallom igen aki nem tud alkalmazkodni a másikához az menjen ki a dzsungelbe és éljen ott!

Sok Szeretettel
21. postaimre:
2009 02 06 08:55-kor

Géza, beszélj kérlek az bárányokkal, hogy alkalmazkodjanak a farkasokhoz, és lehetőleg éljék is túl!

Kérdező, az V. ker igen kiemelt. Nézz csak Rogán fiskálisra. Lehet, hogy akkor nem volt elég szervilis a zsidókkal, nem tudom. Utána kell járnom!

tibi, nem lesz cigány-háború! A cigány vezetők is egyre jobban látják a helyzet komolyságát. Valójában együtt kellene az izraelieket kiverni az országból. No persze a cigányok és a mi soraink megtisztítsa is elkerülhetetlen “veszteség".
22. Mutyiman:
2009 02 06 16:21-kor

Ez érdekes.T. Posta úr.
Én negyed rész zsidó vagyok,(másik oldalról meg pont az ellenkezője)bár feladták nekem a kereszt szentségét.Ám mindíg is közszolgálati vonalon mozogtam,mint átlag beo.,de a munkám mindíg el lett végezve, a köz javára.
Nem vagyok sem gazdag, sem befolyásos.
De a munkámat tisztességel elvégeztem,és kárt sosem okoztam hazámnak.
Amikor annyian elmennek az országból én nekem eszemben sincs itthagyni a hazám.
Eszemben sem volt anno megúszni a sorkatonai szolgálatot,és adót fizetek lépten-nyomon.
Akkor engem is ki kell verni innen barátom?
Amúgy érdemes lenne a Közterület-felügyeleteknél is körülnézned,mert az említett r. urakból jelentős menyíség csapódott ott le rokoni,haveri,káder alapon.
Én nekem egy haverom jóvoltából van rálátásom,mert Ő ott melózik, mint járőr.
A műsor amúgy szuper,már rég vártam hasonlóra.
Minddel uránt kéne bányásztatni a Mecsekben.
Ha rajtam múlna.
Kitartó munkát!
23. Béres István:
2009 02 06 17:13-kor

-enyémet “köszönjük nem kérjük" az előző műsorban, ami címszóban: engem, meg sokakat diliházukba hurcoltak-hurcolnak rendőreink megsemmisítésre, ezt segítségnek hazudják, állandóan közreadom e címről, másról -Valencsik úr is tényleg ismeri...-, a töménytelen bizonyítékokkal-tanúkkal(hullák)-egyebekkel teli történetet. Imre, be kell szállni!
24. János:
2009 02 06 17:57-kor

Sajnos nem vagyok abban olyan biztos, Imre, hogy nem lesz “cigány háború". A cigányok egy nagyon jelentős része, főleg a fiatalok, olyan agymosott már, olyan mértékben az erőszak-kultúra gyerekei (köszi rtl-klub, Európai Unió és szadesz összehangolt agymosodák), hogy könnyen manipulálhatók és erőszakos kalandokra kaphatók. Több száz ezren vannak már, tudják is és ettől olyan bátrak. Egyre bátrabbak, egyre szemtelenebbek, egyre gátlástalanabbak, egyre erőszakosabbak és egyre nagyobb bennük a gyűlölet irántunk. Ezt a gyűlöletet sem ők növesztették magukban és ezt az egyre gyakoribb harci kiáltást sem: “miénk lesz az ország!". Sajnos komoly veszély van.
25. Mutyiman:
2009 02 06 18:30-kor

És mikor ebrudalják ki innen a kínai söpredék gnómokat??!!
Ide jönnek csupasz seggel és pár év múlva Audiban pöffeszkedve utasítgatnak itt született embereket!!!!!
Gagyiznak adó-és járulék csalnak,veszélyes árukat sóznak ránk,mert tudják hogy sokaknak nem telik másra.
Érdemes megkérdezni a zsaruktól mit hallottak a T. VIII. ker.-i kapitány és a képviselők ezzel kapcsolatos dolgairól.
Furcsa módon az ótvar ,koszos Négy Tigris piac a többszöri komoly elhatározások ellenében is helyben maradt.
Ha én ilyen csalásoknak akár a 1/10.-ére is vetemednék, hát rám rohadna a műanyag lakat.
Szegény Ganz sírna ha látná mi lett a cégből.
Kínai-vietkong főhadiszállás!
A kínai kormány is támogatja ezt a “menj és gyarapodj,sokasodj" mozgalmat.
A hazai kisipar meg szív.
És közben illegálisan is ezrek vannak itt.
Ki látott itt már kínai temetést?
26. postaimre:
2009 02 06 20:34-kor

Mutyiman ez a helyzet tarthatatlan de senki nem akar sem téged, sem más ide tartozó embereket. A Kínaiakkal kapcsolatos teljesen igazad van. nagyjából képben vagyok hogyan feküdtek le nekik a politikusaink és miért is olyan adómentesen olcsó a kínai cucc. De így legalább tönkre vághatják a még megmaradt magyar ipart. A kínaiak nagy segítség ebben. Kinek az érdeke? Nem az enyém, az biztos.

János, összecsapás lehet a cigányokkal és galeriharc, de nem hiszem, hogy háború lehetne. Mellénk kellene állítani az értelmesebb vajdákat és közösen föllépni a zsidó agresszorokkal szemben, aztán majd meglátjuk. Ez csak egy ötlet, mert az ellenség közös. Persze közöttük és közöttünk is rendet kell vágni.
27. János:
2009 02 06 21:31-kor

Attól tartok, Imre, hogy az “értelmesebb vajdákra" már rég nem hallgatnak a Kolompár-féle légiósok. Már pedig ezek egyre többen vannak és az uniós pénzek is leginkább hozzájuk szállnak azért, hogy még többen csatlakozzanak. Összeesküvés-elmélet? Hát persze, hogy az, hiszen összeesküvésről is van szó: összeesküvés a nemzet ellen, beleértve a magyar cigányságot is.
28. zenész:
2009 02 06 21:48-kor

Minden tiszteletem a tiéd Imre.Honnan lehetne letölteni a 2. részt?
29. átlagember:
2009 02 07 16:01-kor

MÉG SOK ILYEN MŰSORT, IMRE! IGAZI FELVILÁGOSÍTÓ, SZEMFELNYITÓ VOLT A BESZÉLGETÉS! KÖSZÖNJÜK! (A BUDAPEST TV-NEK NEMKÜLÖNBEN!)
30. Fórumozó | no fake:
2009 02 07 22:58-kor

a cigány is addig lesz erőszakos /velünk magyarokkal/ amig ők is rájönnek, valójába kié is az ország.... és ahogy Imre s emlitette...
már kezd valami fény pislákolni odaát...

sajnos amig a cigányok közt is meglesz az erőszakos réteg addig mindenki előítélkezni fog...

elmúlt 2-3 napon volt szerencsém egykét ismerősömet meglátogatni..
nálam jóval idősebbek 50es korosztály.. és ők is eléggé tisztán látják a helyzetet, hogy itt mi lesz és mi van kialakulóba...

azt hiszem kezdenek az emberek észhez térni...

Imre várom a veszprémi megjelenését! ha úgy adódik válthatnánk is pár szót!
31. Success:
2009 02 08 08:06-kor

Kedves Imre es Mutyiman!
Erdekes a hozzaszolasotok a kinaiakat illetoen.Nem tudom mi tortenne a magyar lakossag tisztes reszevel,ha magyar vagy nyugati boltokbol kellene oltozkodni.Hogy milyen termeket forgalmaznak?
Amire kereslet van!!! Ha nem az olcso gagyira lenne szukseg,mast arulnanak. Amikor 1000Ft-ert barki cipot vesz,mit varhat attol?? 2 honap es kuka. Egy apro megjegyzes,furcsa modon a vilag ossz elektronikajanak 80%-a Kinaban keszul!Talan megis tudnak valamit,tobbet,mint mi magyarok! Tudnak dolgozni sirankozas nelkul! A magyar allandoan sirankozik,mit es miert ne csinalja meg.
Hogy audiban poffeszkednek ez annak tudhato be,hogy megbecsulik a penzt ugyanugy,mint Kinaban,vagy barhol a vilagon!!
Talan azt sem szabadna elfelejteni,hogy tortenelmuk,kulturajuk igencsak emlitesre melto .... talan a mi tortenelmunk szegyenletesebb. A magyar tortenelemnek szinte egy olyan momentuma sincs,amit el ne arultak volna!!!
Azt a szegeny GANZ-ot magyarok jatszottak el!!! Hogy ott milyen retek van?? Hat a magyar tisztasagrol kulon velemenyem van. A vilagjart magyaroknak nem tunik fel csak a kozvetlen szomszed Ausztria szepsege,tisztasaga?? Lenne mit tanulni!!! Nem penz,ez igeny kerdese!!!!Ahhoz nem kell penz,hogy a szemetet a kukaba dobja barki is!!!!
Befejezesul a jelen allapotban megdobbento,hogy a “kinai" kerdes lehet! Javasolnam a kritika,a sirankozas,reklamalas helyett az onkontrollt! Ott kell elkezdeni a rendcsinalast!
32. Success:
2009 02 08 08:33-kor

Meg egy apro gondolat! Vegig neztem a magyar elektronikai piacat.Meglepo,de szinte minden e teren jelenlevo termek ara hasonloan egy szinten van az orszagban.Nincs emlitesre melto kulonbseg Pesten vagy Nyiregyhazan,vagy Nagykanizsan. Tomoren: egysegesen gusztustalanul draga mindenhol! Ennek az oka az,hogy nehany magyar “importor uralja" a piacot,megegyezeses alapon.A mai arakat a fele ertekre lehetne csokkenteni,ha tisztesseg lenne! Az nincs...csak magyaros mentalitas!!!Ja! ... es arc,"buszkeseg"!!!
33. János:
2009 02 08 11:38-kor

Én szívesen befogadnék akár 1 millió kínait ugyanannyi Mon született élősködő cserében. Sajnos ezek a kínaiaknak sem kellenek... Saját tapasztalatomból: a kínai ember szorgalmas, nem rongyrázó, megbízható és, last but not least, kulturált viselkedésű.
34. Fórumozó | no fake:
2009 02 08 12:36-kor

Cigányok újra gyilkoltak..

most Veszprémbe

MKB kézilabda csapatának 3 játékosát megszurták egyikőjük meghalt... szívenszúrták.. másik 2 játékos életveszélyes sérülésekkel vitték intenzívre..

RENDŐRSÉG NEMCSINÁL SEMMIT.

ha elis kapják a társaságot... nemtudják bizonyitnai hogy melyik szúrt így max 4év börtönt szabhatnak ki.
35. Fórumozó | no fake:
2009 02 08 12:43-kor

megindult a lavina gyerekek
36. János:
2009 02 08 13:09-kor

Igen beindult a lavina és ebből pár éven belül akár önvédelmi jellegű polgárháborús helyzet is alakulhat ki: akkor, amikor már minden nem-pozitívdiszkriminációt élvező állampolgár éjjel-nappal rettegni fog a pozitívdiszkriminációt élvező és természetesen nem is létező bűnözőktől, mert a szándékosan leépített és lebénított rendőrség már csak a közlekedési szabálysértőkkel lesz elfoglalva (vagy tán még ezzel sem?).
37. Success:
2009 02 08 14:34-kor

Kedves Janos!
Igazan meglepoek a tapasztalataid...ezaltal a hozzaszolasod is a kinaiakat illetoen.
Az en meglatasom az,hogy inkabb 100 kinai,mint egy ork!
Mindenkinek kevesebb lenne a baja...talan egy ido utan tobb lenne a penze!!
38. János:
2009 02 08 14:42-kor

Valóban tisztelem a kínai népet és, ha bár ez persze vitatható, valószínűnek tartom, hogy mi magyarok genetikailag közel állunk hozzájuk.
39. Success:
2009 02 08 15:10-kor

Janos!

Kedvelem az Imre temait....sajnalom,hogy nagyon kitolodott jobbra!!
Bizton allitom ,hogy sokkal szelesebb olvaso tabora lenne,ha nem radikalizalodna el,ha lathato lenne a szandek reszerol,hogy az altala teriteken levo temak ossztarsadalmiak.
Persze ez csak az en meglatasom.... talan a korombol eredoen mar higgadtabb is tudok lenni.
Jartal mar Kinaban? Erdekelne a szerzett tapasztalatod eredoje.
40. Attila:
2009 02 08 15:14-kor

Őrizzünk egy látomást az Emberiségért!
Forrás:

http://www.orindaben.com

Válassz egy vagy több látomást amit erősíteni szeretnél pozitív gondolataiddal:
(És hozd létre a saját látomásaidat is)

Az emberek mindenhol helyes döntéseket hoznak, inspirálva a magasabb Énjük által.

Az emberek mentálisan tiszták, érzelmileg csendesek és spirituálisan éberek.

Mindenki összeköttetésben van a kreativitásával, az erejével, a bátorságával és a bölcsességével.

Egy új, még soha nem látott szintje van jelen az együttműködésnek, a csapatmunkának, és a megosztásnak.

Az emberiség megtapasztalja egy áradatát a szeretetnek, új ötleteknek és lelki kapcsolódásoknak.

Él a remény, az optimizmus, és a pozitív jövőkép.

Az emberek tudják, hogy az univerzum barátságos és mindig nekik dolgozik.

Az emberek hisznek a jólétben, és képesek azt megteremteni azt a saját életükben.

Az emberek segítőkészek a rászorulókkal és nagylelkűek a segítség adásban és megosztozásban.

A kritikát felváltja a megértés, a szeretet és az együttműködés.

Minden fénymunkás a fény, a remény, az inspiráció és a bátorság egy kisugárzó pontjává válik.

Az emberek mindenhol felébresztik a fénytestüket.

Az emberiség együttműködik az Isteni Akarattal.

Az emberiséget megvilágosodott emberek vezetik, azok, akik a vezető pozíciókban vannak.

A határok az emberek, nemzetek és fajok között eltűnnek.

Az emberek tudják hogy egységben léteznek egymással, a növényi, állati és ásványi királyságokkal.

Az elkülönülés helyett közösség, az egyedüllét helyett barátságok születnek.

Minden ember szabadon követi és éli meg a magasabb tervet.

Az emberiség éberré válik a magasabb céljaira.

Minden egyes ember kiterjeszti a tudatosságát, felébreszti a saját igaz látomását és kifejleszti az élete minden területén a lélekből fakadó igaz cselekvést.

Az emberek személyisége egy eszközzé válik a lélek szeretetének, a fénynek, és az akaratnak a megvalósítására.

Minden ember megbecsüli a Földet, harmóniában él vele és a rajta lévő minden formájával az életnek.

Az emberiség terve minden gyönyörűségében és tökéletességében megvalósul.
41. Success:
2009 02 08 15:32-kor

Kedves Tibi,

Rozsa “urat" egeszen jol ismerem regota,meg a ferihegyi hatarorkodese kapcsan kerultunk minden napos kapcsolatba 1983-ban.
Tul sok a szines ceruzaja!
42. János:
2009 02 08 15:48-kor

Igen jártam már Kínában, Success, de főleg európában dolgoztam kínai emberekkel. Egy tanácsot tudok adni azoknak a magyaroknak, akik Kínával vagy kínai emberekkel akarnak üzletelni: náluk a bizalom nagyon fontos és, ha egyszer valaki elárulja, jobb ha új partnert keres magának. Nem bonyolult szabály ez, de nagyon sok nyugati üzletember és politikus nem képes felfogni és csodálkozik utána, hogy hírtelen keserűvé vált a narancsos kacsa.
43. Success:
2009 02 08 15:59-kor

Merre jartal Kinaban? Biztosan szep es emlekezetes lehetett.
44. János:
2009 02 08 16:47-kor

Én csak Peking környékén jártam. Kínában sok féle táj és jó néhány népcsoport van. Amikor én jártam ott, még zárt volt az ország, még tartott a “hideg háború" a nyugat és a kelet közt. Csak kormányzati meghívásra lehetett oda utazni nyugatról, üzleti vagy politikai célból. Remélem, nem lesz többé sem hideg, sem meleg háború a nyugat és a kelet közt.
45. Success:
2009 02 08 17:42-kor

Tragedia ami M.orszagon van jelenleg!!
Az USA-ban ill. Canadaban a dakotakat reservatumban tartjak! A magyarok altal kedvelt demokracia az amerikai.
M.orszagon is az osszes dakotat,valogatas nelkul be kell terelni egy reservatumba,eljek ott az eletuket,hisz a civilizalt tarsadalomba nem tudnak beilleszkedni!!!
46. János:
2009 02 08 18:19-kor

Már az is elég lenne, Success, ha a mi dakotáinkat nem adópénzből tenyésztene az állam, illetve a rendőrségnek nem kellene rettegni attól, hogy lerasszistázza egy Draskovics, ha be akarja tartatni a törvényt (ami, ugye, elvileg mindenkire vonatkozik) és a bírók sem rettegnének kemény itéletekkel jutalmazni az élet és vagyon-elleni bűncselekményeket. Egyébként nem ismerem a dakota indiánokat, nem akarom őket megsérteni de még a mi “indiánainkat" sem: nem az emberekt kell elitélni, hanem a bűncselekményeket, de azt aztán keményen, “multikulti" bénázás mentesen.
47. János:
2009 02 08 18:34-kor

http://kuruc.info/r/35/34894/

Talán odáig jutunk, hogy a szerbek csinálnak majd rendet nálunk...
48. Mutyiman:
2009 02 09 15:13-kor

Hát aza z igazság hogy nekem is volt tapsztalatom a kyimaiakkal,nem csak puffogtatok a levegőbe.
Rossz tapasztalatok a szemtelenségről,pofátlanságról,átverésről.
Sokmindent ott gyártanak,de ez nem Kína érdeme főleg,hanem a rabszolga munkaerőé,mert egy tál rizsérz összerak 10 TV-t.
És minden EU,USA technológiát pofátlanul lenyúlnak,majd gagyi módon legyártva eladják 1 betű eltéréssel.
Más technológiájával büszkélkednek,lsd:a licenc eng. nélkül gyártott orosz gépek.
A japánok lopás után legalább még jobbá tették az adott dolgot.
Próbálná ezt valaki egy eredeti kínai termékkel,hát akkora lenne a pofájuk,mint a Bécsi Kapu.
Amilyük van iparilag azt az Oroszok kezdték felépíteni nekik,majd mikor kész lettek kínai vezetők bevágták a jól odakészített durcit.
Aztán íme a mérgező,zárlatos,rázós,életveszélyes cucc,és a fizetnivalók alól is kibújnak.
Egy divatcég küldött oda egy szakembert a szerzői jogaikat védendő, hát nem tetszett nekik.
Az áru hamis megjelölése meg megyen tovább.
+:Iszonyatosan szennyeznek mindent,semmilyen környezetvédelem nem tetszik nekik,itt meg már a seggünkön is szűrő less 3 utas katalizátorral.
Ha mi koszosak vagyunk (bár a nagy USA-ban anyám látta hogy mi az igazi kosz-főleg a China Town,ahol még büdös is van- mindenhol kivéve belváros,kurva koszosak),akkor a kínaiak egyenesen mocskosak.
Szagoljanak körbe a kínai piacokon.
És amíg nekünk a zsebünkben turkál az APEH,addí ők legtöbbszőr ezt is megússzák a piacokon.
Senki nem gondolta át mikor ránk húzta őket.
49. Success:
2009 02 09 21:52-kor

Mutyiman!
A kedves edesanyadnak meseld el,hogy menjen el Hong Kongba,Cantonba,Shanghaijba... es lat tisztasagot! Nem amerikait,....
A kinai piacok jellegzetes szaga a tomenytelen mennyisegu zoldsegek,gombak,husok,tengeri halfelek...stb,szaganak “vegyulete" teszi jellegzetesse.Termeszetesen europai ember szamara furcsa.
De minden ott lathato elelem FRISS!!!
Hihetetlen amit itt osszehordtal! Tehat ugy gondolod,hogy a vilag electronicai termelesenek 80%-at orosz technologiaval kepesek legyartani??
Olyan HIGHTECH van jelen Kinaban,amirol te az eletedben csak almodhatsz!!
Ha a mar emlitett tizen millios varosokban nagyobb a smog,mint B.pesten te ezt ugy gondolod,hat csak sajnalni tudlak.
Nem tudsz a vilag nagynevu cegeibol olyat emliteni,akik ne lennenek egy-egy gyarral jelen Kinaban.
Ez lehet autogyar vagy barmi mas electronicai ceg...butorgyar,stb
Sokkal jobban kellene tajekozodnod,mielott leirsz butasagot!!!!
50. Mutyiman:
2009 02 15 23:09-kor

De azokat nem kína fejleszi ki,hanem odaviszik.
Az oroszok csak elindították az ottani gyáripart a 50-es,60-as években.Nem vagyok idióta,nem azt írtam hogy azzal termelnek most is,csak utána kell nézni a történelmi fórumokon pl.
De nekik köszönhetik az első pár tízezer gyártósort.
A Föld szennyezésében meg Kína,USA,India annyi mocskot termel mint a világ többi része összesen,és semmilyen egyezséget nem írnak alá.
Majd megszívjuk becslések szerint úgy 20 éven belül,mert a szenny nem ismer határokat.
A HIGH-TECH-et meg a Japán EU és USA cégek igenis kiviszik oda,ahol akár ugyanabban a gyárban gyártják az áruhamist ,ahol a szerződés szerint az eredetit.
Jártál már a “Négy Tigrisen"?
KÖJÁL esettanulmány.
A kirakatvárosokról nem beszélek,de több kínai is mesélte már többek közt miért is jöttek el.
Kosz,rabszolgameló.
Nem baj,csak elárasztják Európát.Szervezetten.
És közben mindnyájunkat lenéznek.
És én itthon nem tehetek olyasmiket mint ők,mert engem tuti elővennének érte,de nekik szabad a vásár.
Tudom,mert sajnos muszáj intézkedés közben kapcsolatba kerülnöm néha velük.
És még sokszor azzal sem tisztelik meg a befogodadó országot,hogy megtanulják a nyelvet sokan akár 10 év múlva is csak hebegnek.
Könyörgöm!Hogyan szerezhez itt jogsit,mikor se nem beszél,se nem olvas magyarul????
Egyszer majd árat emelnek minden téren.
Meisszuk még ennek a levét,de már akkor késő lessz.
Álljon itt egy tipikus példa!
Az Op-Com egy Magyar fejlesztésű autódiagnosztikai interface PC-hez.
Úgy a hardware,mint a software.
Zseniális cucc a szakemberek egybehangzó véleménye szerint.
Nézzétek meg az E-Bay-en pl.
A kínaiak 6.-od áron ,feltört szoft.-al árulják lekoppintva eng. nélk.!!!!!
Aztán majd az eredeti húzhatja le a rolót!
És ez csak egy a sok ezer ilyen esetből.
51. Mutyiman:
2009 02 15 23:12-kor

U.I:Licenc nélkül meg orosz repülőgépeket gyártanak.
Az eredeti gyárak meg hiába ugatnak.
52. Mutyiman:
2009 02 15 23:15-kor

Ja ,és tudok olyat!
A GM,BMW,Mercedes.Renault, Citroen, V.W.



http://web50.alpha.ibone.ch/?p=443/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szükség lenne!!!!!!!!!!!
  2009-03-11 23:02:16, szerda
 
  Nagy szükség van az országot védelmező, önkéntes katonai erőre
2009-03-11


Nagy szükség van egy, az országot védelmező önkéntes, tartalékos katonai erőre, amelynek nemzetőrség volna a neve - mondta Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke szerdán, a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre által "Honvédség - Hazaszeretet" címmel rendezett konferencián, Budapesten.



Az alelnök szerint, legyenek bármilyen garanciák, akkor is kell egy egészséges veszélytudat, amely szükségessé teszi a nemzetőrséget. A politikus elmondta, hogy erről már több elképzelés is született, és a "nemzetben gondolkodó politikai erő" soha nem vette le a napirendről ezt a kérdést.

Ez a katonai erő olyan erőt jelentene, amely katasztrófahelyzetben, tömegszerencsétlenségek, de politikai katasztrófa esetében is helytállna - mondta Lezsák Sándor.

Fodor Lajos volt vezérkari főnök előadásában elmondta, hogy a magyar haderő átalakítása 2002 őszén "megtorpant", majd a kezdeti tervekhez képest más irányt vett.

Azóta szűkös anyagi és technikai feltételek jellemzik, valamint a harci egységek számának csökkenése, fegyvernemi kultúrák felszámolása, továbbá a vezetés integrálása és korszerűsítése, ami lényegi funkciójának kiüresítését jelenti.

A volt vezérkari főnök emlékeztetett arra, hogy Magyarország már a NATO-csatlakozás előtt létrehozta a korszerű vezérkart, mára azonban az akkori szervezet megszűnt, illetve úgy alakult át, hogy a mai értelemben nehéz vezérkarnak nevezni, mert nincsenek meg azok a szervezeti és törvényi feltételek, amelyekkel feladatait végre tudná hajtani.

"Sajnálatos módon leminősült a felső vezetés, amit markáns módon jelez a vezérkari főnök szakállamtitkári besorolása, valamint a honvédelmi miniszter hivatali apparátusának felépítése és a létszámcsökkentések ellenére is aránytalan nagysága, amelyben a rosszul értelmezett civil kontrol jegyében (...) egyfajta civil-katonai bürokrácia dominál" - mondta Fodor Lajos.

A volt vezérkari főnök megítélése szerint hiba történt az önkéntes haderőre való idő előtti áttéréssel, a sorozási intézmény felfüggesztésével, amely az adott esetben végzetesnek bizonyulhat.

Fodor Lajos úgy vélte, hogy a magyar hadsereget kizárólag expedíciós hadtestként felkészíteni politikai felelőtlenség.

A konferencián a meghívottak között volt Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes tagja, Máté Sándor, a HM Protestáns Tábori Püspökség titkára és Lányi Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának volt elnöke.


Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=99772
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Ez botrány, példátlan a
  2009-03-11 22:58:49, szerda
 
 

,,Ez botrány, példátlan a civilizált világ történetében"


2009-03-11

A Kereszténydemokrata Néppárt számára erkölcsileg elfogadhatatlan, és példátlan botrány, hogy Simor Andrásnak, az MNB elnökének a ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cége van - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerdán Budapesten azt követően, hogy múlt szombaton a Népszava arról írt, hogy az MNB elnökének Cipruson bejegyzett cége van.

"Ez botrány, példátlan a civilizált világ történetében, amivel Magyarország lejáratja magát a világ előtt" - fogalmazott Semjén Zsolt sajtótájékoztatón. A politikus szerint ami kiderült Simor Andrásról az a hiteltelenséget erősíti, és a bizalom hiányát fokozza.

Semjén Zsolt szerint az lett volna a minimum, hogy Simor András jegybankelnöki kinevezése után azonnal megszüntesse a ciprusi céget.

Közölte: a jegybank mindenkori elnökének az lenne az egyik legfontosabb feladata, hogy garantálja azt, hogy a gazdasági bevételek Magyarországon maradjanak, és a magyar gazdaságban hasznosuljanak. Ehhez képest a jegybank elnöke az adózás elkerülése érdekében egy adóparadicsomban jegyeztette be a cégét - mondta.

Semjén Zsolt szerint a ciprusi cég ügye olyan, mint amikor egy alkoholelvonó intézet vezetője a szomszéd faluban egy kocsmát üzemeltet.

A KDNP elnökének szavai szerint Gyurcsány Ferenc és kormánya, de eddigi működése alapján erkölcsi szempontból most már a jegybankelnök is alkalmatlan arra, hogy a válságot kezelje.

Kifejtette: a kormány is és a jegybank is az európai válaszokkal szögesen ellentétes válaszokat próbál adni a válságra. A kormány adót akar emelni, míg a jegybank az alapkamatot - mondta Semjén Zsolt, aki hozzátette: mindez megfojtja a magyar gazdaságot, s így nehéz helyzetbe hozza az országot és az embereket.

A politikus szerint "egy válságban a legfontosabb valuta a bizalom és a hitelesség, ám Gyurcsány Ferenc maga a megtestesült hiteltelenség, míg a Gyurcsány Ferenc mellényzsebéből előhúzott jegybankelnök sem rendelkezik ezekkel a válságkezeléshez szükséges tulajdonságokkal".

A KDNP elnöke szerint a bizalom és a hitelesség hiánya miatt van a forint drámai gyengülése és a tőzsdeindex zuhanása, és ezért fordulnak el Magyarországtól a befektetők is.

A KDNP elnöke szerint beszédes az egész Simor-ügynek története, hiszen ez a tipikus esete annak, amikor a "bandatagok egymásnak esnek".

Semjén Zsolt szerint eddig nem volt probléma Simor András ciprusi cége a miniszterelnök számára, ám amikor "egy félmondat erejéig kritizálta Gyurcsány Ferencet, (...) következett az orrba vágás, és nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc megíratta a Népszavában Simor Andrással szemben ezt a cikket".

A Népszava szombati számába vetette fel: lehet-e a jegybankelnök százszázalékos tulajdonában egy Cipruson bejegyzett, feltehetően off-shore cég. A lap megjegyezte: a jegybankelnöknek van egy másik, Magyarországon bejegyzett, feleségével közös vállalkozása is. Az nem derült ki az MNB elnök vagyonnyilatkozatából - írta a Népszava -, hogy származott-e jövedelme a két cégből, illetve, hogy ezek egyáltalán működnek-e.

Simor András jegybankelnök cége, a Trevisol Management Services Ltd. nem off-shore társaság, hanem az EU egyik tagállamában, Cipruson bejegyzett normális, a helyi törvények szerint adózó vállalkozás - közölte a hírre reagálva a MNB szombaton az MTI-vel.

A nemzeti bank közleménye leszögezi: a ciprusi és a budapesti székhelyű cégek nem működik azóta, hogy Simor Andrást kinevezték jegybankelnöknek. Hozzátették: az MNB elnökének egyik cége sem pénzügyi intézmény vagy befektetési vállalkozás, így a nemzeti bankról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn.

Forrás: MTI

http://echotv.hu/index.php?akt_menu=72&newsid=99716
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rozsdaállók
  2009-03-11 22:54:57, szerda
 
  2009-03-10


Apáti Miklós:
Rozsdaállók
Álláspont



Erzsébetvárosban ma van az utolsó nap, amikor még elsüthetik a rossz viccet a kerület polgárai: Jó, jó, de hun van Hunvald? Ugyanis ma dönt a bíróság a VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatásának újabb kilencven nappal történő meghosszabbításáról. Szokott lapunkból idézni a Népszava, kedvességüket azzal viszonozzuk, hogy tőlük idézzük: "Hunvald György MSZP-s polgármestert különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként, bűnsegédként elkövetett csalással gyanúsítja a főügyészség, illetve nemrég hivatali visszaéléssel is meggyanúsította. A politikus mellett még hárman vannak előzetes letartóztatásban..." Idézhetnék hosszabban is a baloldali napilapból, de semmilyen módon nem szeretném befolyásolni a tisztelt bíróságot, van elég baja úgyis. Ám ami a befolyásolást illeti, azt elvégezték azok a szocialista parlamenti képviselők, akik újfent nem járultak hozzá, hogy Havasiné Orbán Mária lehessen a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Azt üzenték ezzel: vannak ismereteik arról, hány börtönszocialista politikus van az igazságszolgáltatás látókörében, s nekik sem tenne jót egy olyan főbíró, akire nincs befolyásuk. Az, hogy törleszteni akartak a köztársasági elnöknek, minősítésre nem érdemes.

A kisebbségi kormányzati politizálás nem szokványos módja, hogy még végóráiban is olyan tervezeteken dolgozik, amelyekkel el szeretné érni, hogy rátehesse kezét az igazságszolgáltatásra. Is. Azon álmodoznak, hogy külön személyre bízná tervezetük az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT), illetve a Legfelsőbb Bíróság (LB) vezetését. A trükk az lenne, hogy az OIT vezetőjének megválasztásához elég lehetne a szótöbbség, ám hatásköre kiterjedne a Legfelsőbb Bíróságra is. Ha a tervezet már korábban megvalósul, akár Havasinét is elfogadhatják, hiszen így a főbírót sima alárendeltjévé tehette volna a szavazattöbbséggel megválasztandó személy.

Furcsa elképzeléseik vannak a jogállamról a szocialistáknak: amíg hatalmon vannak, mindent akarnak, bármi áron, viszont ellenzékbe kerülve hevesen tiltakoznak minden intézkedés, terv, rendelet, törvény ellen, ami büntethetetlenségüket megkérdőjelezhetné. Természetesen nem minden szocialista gondolkodik így: van, aki azért, mert egyszerűen csak becsületes, ám vannak olyanok is, akik, mivel nekik nem jutott a koncból, "a szomszéd tehene is dögöljön meg" alapon nem bánnák, ha párttársukat utolérhetné az igazságszolgáltatás. Utóbbiakkal nem érdemes foglalkozni, ám az igazán elgondolkodtató, mi lesz azokkal, akik sokáig és türelemmel viselték Gy. Ferenc országrontó politikáját. Mi mozgatta őket, amikor nem mozdították el a helyéről pártelnök-miniszterelnöküket, holott megtehették volna? Miért rettentek vissza az előre hozott választás lehetőségétől? Miben bíznak? Miért nem bíznak a nép ítéletében? Igazából már nem érdekel, mi lesz az erzsébetvárosi polgármesterrel. Jobban izgat, mi lesz azokkal a baloldali érzelmű tisztességes emberekkel, akik csalódtak a baloldali kormányban, ám fantomfájdalomként élik meg a fenyegetően közelgő kormányváltást. A hazugságaiba nemzetközi terepen is belebonyolódó miniszterelnök pártjára szavazva maguk is részei lesznek a hazugságspirálnak, vagy egyszerűen csak otthon maradnak, mint Fejes Endre Rozsdatemetőjének szereplői, s mindezt úgy veszik tudomásul, mint az a család, amely tagjainak életük jelentős fordulatainál Pék Mária halat rántott, és ők "ettek-ittak, mulatoztak hajnalig"?

A többiek? Rezgő inakkal várhatják, mikor történik meg velük az, hogy szembe kell nézniük önmagukkal, hazugságaikkal, megalkuvásaikkal, hiszen a lelkiismeret bármikor feltámadhat. És furdal, nem ismeri az irgalmat. És nem lehet fellebbezni, csak a legnagyobb Úrhoz.

Ahogyan a szólás szól: "Az Isten irgalmazzon nekik!"

Apáti Miklós

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Makovecz: Drukkolok a Jobbikn
  2009-03-11 22:50:01, szerda
 
  2009-03-10. 21:13

Makovecz: Drukkolok a Jobbiknak!


Neves közéleti személyiségek tűntek fel a Jobbik 440 000 példányban megjelent szórólapján: dr. Hegedűs Loránt püspök, dr. Gaudi-Nagy Tamás jogvédő, Dörner György színművész, Dr. Éva Mária Barki ügyvéd, Dr. Mánya Kristóf főorvos, s ami a legmegdöbbentőbb: Makovecz Imre építész is szót emelt a Jobbik oldalán.
Az Orbán-imádatból észhez térni máig sem tudó Makovecz tehát némileg kilóg a sorból, de nyilván épp az efféle választókat próbálja megnyerni vele a Jobbik. Makovecz Imre így nyilatkozott: ,,A Jobbiknak meg kell alkotnia valami egységes stratégiát a különböző ellenálló szervezetek számára, össze kell fognia azokat, akiknek jövőképük megközelítőleg azonos. Viszont miniszterelnökként szerintem csak Orbán Viktor tudja kivezetni az országot a bajból, nemzetközi kapcsolata, tapasztalata révén. Ugyanakkor a Jobbik már nem kis párt, szükség van rá, drukkolok neki!"

A Jobbik kiadványát ide kattintva tekintheti meg.

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Sokkolo05.pdf

(Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feri megmentője a Fidesz maga
  2009-03-11 22:18:26, szerda
 
 
2009.03.10. 10:01

Az államcsőd árnyékában vajon mi van a Fidesz nyitóoldalán? Hát ez:

Lagymatag banda...

Azért kár volt ezt kirakni, mert Fodor Gábi azt mondta, hogy a 300 Ft-os sarc lenépszavazása miatt van most 300 felett az euró. Ugyan...

Kit érdekel a vizitdíj? Azóta eltelt egy év. Elég fordulatosra sikerült, többek között jött egy gazdasági válság. Majd Magyarország megmentője, az IMF hitel. Hm, erről valami? Nem, semmi. Persze, tudom, nem ők a kormánypárt, de néha azért felrakhatnának valami új lemezt is, nagyon fárasztó már az unalomig ismert "Ne az emberekkel fizettessék meg", "Új választás kell", "Gyurcsány mondjon le".

Hopp, erről jut eszembe, kedves Fidesz: itt volt a remek alkalom, hogy Dávid Ibolya bizalmatlansági indítványával lecseréljék Gyurcsányt, de nem. Isten őrizz! Annyira azért nem gondolják komolyan, ugye? Persze tudjuk mindannyian, hogy a kalapkirálynő csak cirkuszol, küzd a megmaradásért, Bokrost is valószínűleg csak a médiavisszhang miatt vette maguk közé. Ibolya lázas erőlködésére a legjobb bizonyíték az MDF nyitóoldalán látható kép: két pinokkió-figura, gondolom, Gyurcsány és Orbán, és a szöveg, hogy az MDF tudja a megoldást a válságra. Nem hiszek benne, hogy ez Bokros lenne, de egy évet csak kihúztunk volna vele, aztán utána úgyis jön a választás. A vastagszemöldökű csomagos ember jelöléséről egyébként Négymadár rajza mindent elmond:

Szóval tény és való, hogy Bokros nem a lehető legideálisabb miniszterelnökjelölt, de mégis, valami elindult volna. Itt volt az esély Feri kiebrudalására.

Abszurdisztánhoz illő fordulatként azonban a Fidesz megmentette Gyurcsányt.


244 komment • Trackback (2)


http://vastagbor.blog.hu/2009/03/10/feri_megmentoje_a_fidesz_maga#more992223

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínos tartalmú, húsz oldalas
  2009-03-11 22:01:16, szerda
 
  DAVIES: FÜGGESSZÉK FEL AZ EU-IZRAELI SZERZŐDÉST
2009. március 9. 17:03:37

Kínos tartalmú, húsz oldalas dokumentumot szivárogtattak ki, amelyet az Európai Unió tagországainak Tel-Aviv-i nagykövetségei állítottak össze tavaly december 15-én.



A dokumentum szerint Izrael aláássa a palesztinokkal való béke esélyeit azáltal, hogy földet kebelez be és megsérti Kelet-Jeruzsálemben a polgárjogokat.

2004 óta a zsidó állam 400 palesztin házat rombolt le Kelet-Jeruzsálemben és további ezer otthont kíván lerombolni, míg 2007 óta 3000 új izraeli lakás illetőleg ház építésére adott engedélyt. Ugyanakkor az engedély nélkül építkező izraeli telepeseket gyakorlatilag nem ,,piszkálják".



A jelentés szerint Izrael ,,aktívan és illegálisan kebelezi be Kelet-Jeruzsálemet".



Ezt még rosszabbá teszi az a diszkrimináció, amely eredményeként a palesztin területeken rosszak az utak és a szennyvízrendszer az izraeli körzetekhez képest.

A Kelet-Jeruzsálemet körbe vevő, 725 kilométer hosszú biztonsági fal is igen súlyos következményekkel jár a befalazott palesztinokra nézve.



Az uniós diplomatákat aggodalom tölti el az is, hogy az állam összejátszik a szélsőséges telepes csoportokkal.



Az EU baráti kapcsolatokat tart fenn Izraellel a 2000 júniusában aláírt társulási egyezmény révén. December 9-én Brüsszel beleegyezett abba, hogy e kapcsolatokat tovább javítja, de a közben kirobbant gázai konfliktus az EU-n belül töréshez vezetett. Az Európai Bizottság szünetelteti a kapcsolatok szorosabbra fűzésének folyamatát.



Írország és Svédország ki akarja vizsgálni, hogy Izrael követett-e el háborús bűnöket Gázában, míg Németország, Olaszország és Hollandia ellenzi azt.

A brit Chris Davies, az Európai Parlament liberális képviselője most annak a véleményének adott hangot, hogy Brüsszelnek fel kellene függesztenie a társulási egyezményt a Gázában és Kelet-Jeruzsálemben történtek miatt.



Lovas István

Brüsszel

Forrás: Magyar Nemzet


http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=2&AID=14&Direkt= DAVIES_FUGGESSZEK_FEL_AZ_EU_IZRAELI_SZERZODEST_55510&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LaRouche: Soros György a moder
  2009-03-11 21:59:10, szerda
 
  LaRouche: Soros György a modern Rumpelstilskin?
2009. március 11. 01:24:06 | in English



A 2009. március 4-diki, a Nemzetközi Büntető Törvényszék (International Criminal Court, ICC) jogilag kétséges és föltehetően fondorlatos vádemelése a szudáni elnök, Omar Hasszan al-Bashir ellen, melyet a megaspekulátor, Soros György által nagy nehezen alapított magán bíróság közbenjárására adtak ki ismételten Soros vizsgálatát igényli. Ez vezette LaRouche-t, hogy feltegye a kérdést: ,,Soros György modern Rumpelstilskin lenne?"

Térjünk csak vissza a borzalmasan megrázó vallomáshoz, mely Soros szájából hangzott el a CBS 60 perces riportműsorában 1998. december 20-dikán Steve Kroft kérdései nyomán. Anglia saját magyar zsidó emigránsáról, Sorosról a saját vallomása alapján tudott, hogy a személyiségét még máig meghatározzák, a hazája náci megszállása idején szerzett tapasztalatai. Akkor, a saját bevallása szerint, azokban a szörnyű hónapokbant, a tizenéves Sorost feltételezve nem-zsidó voltát arra alkalmazták, hogy segédkezzen a náci programok végrehajtásában, melynek során saját zsidó társait lopták meg és végezték ki.

Ami Soros száján a riportműsor során kijött, nem volt más, mint egy sor hidegvérű beismerés mely megrázhatta az ünnepelt amerikai újságíró, Ben Hecht olvasóit, aki a korábbi sikeres dokumentumában adott számot az Eichmann esetről Perfidy! (Hitszegés!) címen.

Amikor Sorost Kroft megkérdezte, hogy miként is reagált tizenéves korában, mint az Eichmann gépezet kifutófiúja szerzett tapasztalataira, Soros nem csak azt mutatta be, hogy abban az időben minden értelem hiányával rendelkezett, de még 1998-ban is erősködött, de még ma is, hogy igazolja amit akkor tett azért, hogy Eichmann gépezetét támogassa.

Az a CBS Soros önéletrajzából építkező riportja olyan képet festett Soros elméjéről, mely még ma is vérfagyasztó. LaRouch azt mondta erről a riportról: ,,Saját ismereteimet összevetem az ottani korbeli szemtanúk jelentéseivel, ide értve egy közeli szakmai társét is, aki még a korábbi időszakban, 1933-1940 időközben ott volt a táborban, vagy a vezető pszichoanalitikus, Bruno Bettelheim beszámolójával, aki maga is a náci táborok áldozata volt."

CBS riportere, Kroft kérdezte Sorostól: ,,És ön számos embert látott, akit a haláltáborokba szállítottak."

Soros válasza: ,,Igen. Én akkor 14 éves voltam és azt mondhatnám, hogy ez volt az, ami a személyiségemet meghatározta."

Soros abban a rádióadásban még rátett erre azzal, hogy azt felelte Kroftnak, hogy nem érez semmiért sem bűntudatot. Ténylegesen, ahogy apja könyvének bevezetője szerint, amit Soros maga írt, ,,ezek voltak élete legboldogabb napjai". Soros hozzátette: ,,Szentségtörés állítani, de az a tíz hónap [a náci megszállás] volt életem legboldogabb ideje... Kalandos életet folytattunk és együtt örömünk volt benne."

Lyndon LaRouche a következők szerint értékelte a riportot: ,,Még oly későn, 1998-ban is Soros György úgy válaszolhatott a CBS-es Kroft kérdésvonalára, hogy ebben a riportban olyan képet fessen magáról, mint egy emberről, akit a brutális vallatás megtört abban az igyekezetében, hogy érzelmileg az elnyomóival azonosítsa önmagát. Soros esetében, ő, ebben az 1998-as riportban úgy azonosította magát, mint aki a félelmetes náci műveleteknek még mindig gyáván behódol, ahogy azt megtapasztalta negyvenöt évvel korábban."

LaRouche Sorosnak ebben az adásban való viselkedéséről szóló értékelése az volt, hogy ,,Nem gondolnám, hogy Soros részéről ez a magatartás majd arra vezeti őt, hogy kimenjen zsidókat ölni. Inkább az az igazság marad manapság amit a náci tapasztalat sugall, hogy Soros kimegy és ilyen, vagy olyan módon gyilkol, vagy tönkretesz embereket, akiket az ő jelenlegi elképzelései alapján törvényes áldozatnak választ ki, úgy téve, mintha ennek nem lenne tudatában, és teszi azt egy olyan módon, mely hasonló ahhoz a módhoz, amit CBS-en 1998-ban a saját szavaival kifejezett, a neveltetésének megfelelően reagálva, mint abban az időben egy megrémült fiú, egy serdülő, akit Adolf Hitler Eichmann gépezete a képzetes cinkosság egy elme állapotában megrettentett."

,,Valamennyi hitvány, jelenlegi angol birtok Soros nyilvánvaló fogyatékossága — az ő nemzeti államokkal szembeni Westfáliai-béke előtti típusú támadások elvárása, nemzeti valuták tönkretétele, és a kábítószer-terjesztése, kezdetekben a CBS-ben tett saját vallomása szerint a nácik által történt kiképzésére utal."

LaRouchel azt mondja: ,,Bruno Bettlelheim pszichoanalitikus írt egy könyvet az olyan esetekről, mint Soros" és hozzátette, hogy ,,Munkatársain szerint, akik a náci táborok áldozatai voltak, amikor valaki, aki összemérhető 1998 Sorosával olyan vallomást tesz, mint amit a CBS riportban ő tett, reszketek annak felismerésétől , hogy Sorosban egy szörnyeteg elméjét lássam, amivé a nácik alakították őt, hogy szörny legyen, még ma is, minthogy a tapasztalatában a megrémült serdülő fiú visszamegy azokba a rémséges időkbe. Ez a fiú, ahogy Soros a CBS-nek bemutatta magát, a Kroft kérdéseire saját maga adta válaszai alapján ma még mindig ugyanaz a szörnyeteg, mint amivé akkoriban a náci gyilkosok iránti tisztelete alakította őt. Soros vallomása a CBS riportban, a saját szájából hallva azt jelenti, hogy ő még jelenleg is ugyanaz a szörnyeteg."

,,A fiatal Soros árnyékát látjuk az angol Malloch Brown lord Mutt-és-Jeff szerepében és üzlettársát, Sorost, aki a náci Eichmann gépezete nyomán rohamoz jelenlegi szerepében Szudán ellen."

LaRouchel folytatta:

,,Egy magánbíróság létrehozása, amelyik valamely nemzet polgárát hajszolja, hogy ezt a polgárt kiemelje abból a környezetből, amely 1648 óta az európai nemzetközi jog birodalma volt, már önmagában is emberiség ellenes bűn és azokat, akik egy ilyen cselekedetben részt vesznek ugyanolyan módon kell és talán egy elkövetkező időben fogják is kezelni, mely nem különbözik attól, ahogy a nácikat kezelték a nürnbergi ítéletekben."

,,Az ICC felhatalmazásával Szudán elleni teljesen törvénytelen akciót úgy hajtják végre, hogy tudatában vannak annak, hogy ez vérfürdőhöz és romboláshoz— azaz népirtáshoz vezet. Amikor olyan szörnyetegek, mint az angol lord Malloch-Brown és üzlettársa Soros György és a társaságuk, mint pl. a Nemzetközi Válság Csoport (International Crisis Group, ICG) cinikusan csevegnek a ‘politikai rendszer és a politika átalakításáról' és ‘békés telepeket' hoznak létre a régióban, Soros saját vallomása 1998-ban a CBS-ben emlékeztet minket arra, hogy Hitlernek ugyanilyen megszépítő kifejezései voltak az agresszióra. Soros nyelve az ő Orwell-i kettősbeszéde felmenti őt a saját szerepére vonatkozóan, ámbár abban a szándékában kevésbé, hogy jelenleg a náci időkben Eichmann által irányítottnak megfelelő gyilkosságokat hajtson végre."

LaRouche konklúziója: ,,A történet valódi elbeszélésében a törpe szörnyeteg, Rumpelstilskin, amikor a kiszemelt áldozatól megtagadja az örömét, haragjában és reményvesztettségében saját kezeivel tépi szét önmagát. Csak elképzelni tudjuk, hogy ennek a gyermekmesének a szerzője mit mondana ebben az időben, abban az esetben, amikor a törvényes vég végül is Malloch-Brown Mutt-és Jeff képéhez, a vele együttesen cselekvő szörnyeteg ördögi kis üzlettárshoz, a gyilkos nemzetközi kábítószer-terjesztő Soroshoz elérkezik. Végül is Soros nemzetközi kábítószer terjesztése már most sokkal több áldozatot megölt a világ minden részén, mint amennyit Eichmann."

Megjegyzés: A Nemzetközi Büntető Törvényszéket, ami a letartóztatási parancsot kiadta Szudán elnökével szemben, az Egyesült Nemzetek törvénykezésén kívül esik, senkinek sem felel, Soros alapította, és Soros pénzen működik. Ennek a zsivány globalista kényszerítő ‘bíróságnak' a részletesebb hátteréről lásd a ‘Hitler Gyermekei Esetet: Soros György és az ICC-je' (The Case of Hitler's Children: George Soros and His ICC).

A Szerkesztő kérdése: Ausztráliából Zentait vélt vétséggel kiadásra kényszeríthetnek, mert az egyébként más hasonló esetben régen elavult vád nem avulhat el a magyarországi német megszállás idejének törvénytelen állapotai miatt, akkor a náci gyilkológép szolgálatába szegődött Soros, saját vallomása alapján elkövetett emberiség elleni bűnök miként nem keltik fel a megfelelő intézmények, bíróságok figyelmét?

Forrás: Citizens Electoral Council of Australia


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=5&Cal=&AID=0&Direkt=LaRouche_S oros_Gyorgy_a_modern_Rumpelstilskin_55567
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukarestben sem örülnek Sólyom
  2009-03-11 21:49:48, szerda
 
  Bukarestben sem örülnek Sólyomnak

* Független Hírügynökség

| 2009. március 11., szerda 15:32 | Frissítve: 3 órája

A román illetékes hatóságok eltanácsolták március 15-re tervezett erdélyi látogatásától Sólyom Lászlót - állítja az RMDSZ. A bukaresti magyar nagykövet sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.

"Sem az egyre szorosabb román-magyar viszonnyal, sem a két országnak az Európai Unióban elfoglalt helyével, sem népeink regionális egymásra utaltságával nem fér össze egy ilyen álláspont, amely érzelmileg és eszmeileg is könnyen visszavethet minket oda, ahonnan elindultunk: a kilencvenes évek elejére" - áll a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közleményében.

Az RMDSZ meggondolatlan, rossz döntésnek tartja a magyar államfő látogatásának visszautasítását. "Mi továbbra is szívesen látjuk a magyar államfőt is, más magyarországi felelős személyiségeket is, románok és magyarok közös otthonában, Erdélyben, Székelyföldön vagy másutt" - írják.

Az elnöki látogatástól eltanácsoló levelet szerda délben kapta meg a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövetsége. Füzes Oszkár nagykövet nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt, mondván: nem tud nyilatkozni az ügyben, mivel az a nemzetközi diplomácia szabályait sértené.


A Köztársasági Elnöki Hivatal egyelőre semmilyen hivatalos jelzést nem ad a magyar államfő március 15-i romániai programjának változásáról - mondta Kumin Ferenc, a KEH kommunikációs főosztályának vezetője.

Sólyom László eredetileg a Vajdaságba látogatott volna, de a szerb államfő kabinetje "jelentős mértékű fenntartással" fogadta a hírt. Lerövidítették a programot, de ez a Vajdasági Magyar Szövetségnek nem tetszett, és lemondták a közös ünneplést.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.