Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tornászó fagyi
  2010-07-12 21:33:27, hétfő
 
 
Tornászó fagyi

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Disz Vízágyú, tömeg várta ...
  2010-07-12 21:00:23, hétfő
 
  Vízágyú és tömeg várta a világbajnok spanyolokat

Hétfő délután landolt a madridi Barajas repülőtéren a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében győztes spanyol válogatott repülőgépe.
A repülőgépből elsőként Iker Casillas, az ibériai gárda csapatkapitánya szállt ki, kezében a trófea aranyozott másolatával. Az eredeti kupát ugyanis a nemzetközi szövetség (FIFA) őrzi.
A történelmi első vb-sikert elért selecciónt a légikikötőből egy közeli hotelbe szállították pihenni, majd a Királyi Palotába, ezt követően pedig a Moncloe Palotába mennek a csapat tagjai. Az együttest egy "Isten hozott egy boldogabb országban - Köszönjük!" feliratú, 42 (!) méteres transzparenssel köszöntötték.
A világverő csapatot délután fogadja János Károly király és José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök.
Iker Casillas és társai ezt követően egy nyitott tetejű, emeletes busszal utaznak körbe Madridban, ahol a tervek szerint a Casa de Campo városi park közelében, 150 ezer szurkolóval együtt ünneplik majd meg az ország történetének első világbajnoki címét.
Nézd meg videón Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Gólgála, VB legszebb GÓLJAI
  2010-07-12 20:54:16, hétfő
 
  Gólgála, avagy a vébé legszebb találatai

Vasárnap este véget ért a dél-afrikai világbajnokság, Spanyolország hódította el a trófeát. A Hír24 ezzel a kis gólösszefoglalóval emlékezik vissza a tornára.
Előrebocsájtjuk, hogy a lista szubjektív és nehezen jött össze, szerencsére több tetszetős találatot is láthattunk. Ez az öt gól méltán szerepel a felsorolásban, de Villát, Tshabalalát, Endót, Quagliarellát, Birsát és Özilt is szemrebbenés nélkül betehettük volna

1. Giovannni van Bronckhorst
A végül ezüsttel záró oranje csapatkapitánya mikor máskor lendítette volna meg ilyen jól a lábát, mint az Uruguay elleni elődöntőben. A rutinos holland gólját ugyan egy van Bommel szabálytalanság előzte meg, de ez mit sem von le ennek a pazar találatnak a szépségéből.
Videó link Link

2. Diego Forlán
A torna legjobbjának választott játékos csapata igazi vezére volt, bombaformában érkezett Dél-Afrikába és ezt a tornára is átmentette. Az Atlético Madrid gólvágója mindenhogyan betalált ezen a vébén, öt találatot szerzett, nekünk a bronzmeccsen lőtt kapásgólja nyerte el leginkább a tetszésünket.

3. Carlos Tévez
Az az ominózus nap... Lampard meg nem adott bombagólja után Tévez Mexikó elleni, lesről szerzett találata borzolta a kedélyeket. A Manchester City támadója azonban semmit nem bízott a véletlenre és az 52. percben egy védhetetlen lökettel homályosította el a játékvezetői tévedést, Argentína ráadásul továbbment a negyeddöntőbe.
Videó link Link

4. Keiszuke Honda
Japán és Dánia az életben maradásért, pontosabban a csoportból való továbbjutásért meccselt az E jelű kvartett utolsó körében, az ázsiai csapat pedig Honda fantasztikus szabadrúgásgóljával szerzett vezetést. Kisvártatva csapattársa, Endo is lemásolta a mozdulatot, Japán pedig a nyolcaddöntőbe jutott - ahol Paraguay büntetőkkel legyőzte a szamurájokat.
Videó link Link

5. Luis Suarez
Az uruguayi támadó duplázni tudott a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőben, így 2-1-es sikerhez és továbbjutáshoz segítette a dél-amerikai csapatot. Az Ajax ékkövének második találata ráadásul igen mutatósra sikerült, jobbal, védhetetlenül tekert Szung Rjong hálójába.
Videó link Link

 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Futbaljós polip
  2010-07-12 20:36:08, hétfő
 
  A spanyoloknál is kitört a polipőrület
A spanyolok annyira megszerették a futballjós polipot, hogy szívesen gondoznák a jövőben.




Paulnak, az oberhauseni óceanárium két és fél éves polipjának valamennyi jóslata bejött, tökéletesen ,,mondta meg" az aktuális német vonatkozású mérkőzések eredményeit, mint ahogy azt is eltalálta, hogy a döntőben Spanyolország legyőzi holland válogatottat.
A mérlege nyolcból nyolc - amely igazán szép eredmény egy nyolclábútól.
A világszerte orákulumnak nevezett és méltán népszerű polip egyébként több halálos fenyegetést is kapott, miután németek elbuktak az elődöntőben a spanyolokkal szemben. A hülyeség nem ismer határokat. Az ominózus meccs után a Berlinben felállított hatalmas kivetítő előtt szurkoló több százezres tömeg polipellenes dalokat énekelt, és követelte, hogy Paul kerüljön fel valamelyik étterem étlapjára, mint szusi
A bronzmérkőzés után valamelyest enyhült a polippal szembeni ellenérzés, mivel a jóslatnak megfelelően a németek nyertek, de sokan még mindig nem bocsátották meg neki azt, hogy az elődöntő kapcsán az ellenfélre tippelt. A döntőre vonatkozó jóslata úgyszintén bejött, és ezek után a spanyolok annyira megszerették a tengeri állatot, hogy testőröket követeltek mellé, Jose Luiz Rodriguez Zapatero miniszterelnök azt is felvetette, kerüljön át Spanyolországba, majd ők vigyáznak rá, gondját viselik.
Paul - aki a világbajnokság egyik hőse volt - amúgy már megette a kagylója javát, hiszen fajtája életkora három év. Ezek szerint ő még fél évig élvezheti a sztáréletet.

Az oberhauseni óceanárium kedves lakója nyolcból nyolcszor jól tippelt, így gondozói meglepték egy világbajnoki trófeával.
Paul, az angol származású, ám Németországban élő polip 2008 januárjában látta meg a napvilágot, ám azon a nyáron máris ,,bevetésre" kellett mennie, a németek Eb-meccseit kellett megtippelnie.
Pusztán a fiatalságnak, a rutintalanságnak és szurkolói vénának tudjuk be, hogy Paul nem lett százszázalékos, ugyanis hat meccsből hatszor tippelt a Nationalelf győzelmére, Ballackék azonban két ízben is kikaptak: egyszer Horvátországtól a csoportkörök során, egyszer pedig a spanyolok ellen a döntőben.
Az oberhauseni óceanárium gondozói 2010-ben is kikérték Paul véleményét, aki a második csoportmeccsen, a szerbek ellen először tippelt hazája ellen - és bejött neki, ráadásul a spanyolok elleni elődöntőbeli fiaskót is előre látta. A kedves kis nyolclábú, aki igazi sztárrá nőtte ki magát a világbajnokság ideje alatt megkérdőjelezhetetlen jós lett, nyolc tippjéből nyolc telibe talált, előre megmondta a bronzmeccs és a döntő végső győztesét is.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Arany csapat vége foci VB nek
  2010-07-12 20:00:13, hétfő
 
  Arany csapat vége a foci VB -nek





Iniesta Spanyol



Linkje Link
Iniesta gólja videón
Link

A vb-győztes spanyolok kapusa, Iker Casillas a hollandok ellen előbb Iniesta 116. percben szerzett gólja után, majd négy perccel később, a lefújás után is sírva fakadt. Ezt követően csapatkapitányként ő emelhette magasba az első helyért járó trófeát.
Majd átvette a vb-trófeát:
Videó link Link



GRATULÁLOK!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Shakira énekli a 2010-es foci
  2010-07-12 19:13:04, hétfő
 
  Shakira énekli a 2010-es foci vb hivatalos slágerét!

A FIFA és a Sony Music Entertainment Shakira (feat. Freshlyground) "Waka Waka (This Time for Africa)" című dalát választotta a 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos indulójának. A számot élőben a FIFA Labdarúgó-világbajnokság záróünnepségén fogja előadni Shakira és a Dél-afrikai Freshlyground 2010. július 11-én.



A FIFA és a Sony Music Entertainment bejelentette, hogy a "Waka Waka (This Time For Africa)" című dal, amelynek írója és társproducere a világsztár Shakira, a hamarosan kezdődő, Dél-Afrikában megrendezésre kerülő 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalává választották. A számot közösen fogja előadni Shakira a dél-afrikai Freshlygrounddal a FIFA Labdarúgó-világbajnokság záróceremóniáján július 11-én a johannesburgi labdarúgó stadionban.
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
A dal eladásából származó bevételeket a FIFA a 2010-es Labdarúgó-világbajnokság hivatalos kampányának támogatására fordítja, amely a "20 Centers for 2010" nevet viseli.
A "Waka Waka" az afro-kolumbiai hangszerelést és ritmusokat a harsány Soca ütemmel és dél-afrikai gitárszolókkal ötvözi. A refrént egy kameruni harcindulóból kölcsönözték, amit a Golden Voices nevű formáció tett népszerűvé
A hivatalos indulót mindig nagyon várják a rajongók, ugyanúgy, mint a kabala állat és a logó leleplezését is. Ezek mind elengedhetetlen részei a világ legizgalmasabb sport eseményének. Ez a szám az afrikai ritmus és identitás megtestesülése és meghatározza ennek az egyedülálló eseménynek az ütemét. Nagyon várom már, hogy hallhassam a számot a bajnokság ideje alatt, és láthassam Shakira és Freshlyground előadását a záróünnepségen" - mondta Joseph S. Blatter, a FIFA elnöke.
"Megtisztelve érzem magam, hogy a 'Waka Waka (This Time For Africa)' című dalomat választották ki, hogy a 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság izgalmának és szellemének a hírnöke legyen" - nyilatkozta Shakira.
"A FIFA Labdarúgó-világbajnokság csodálatos módon mindenkit magával ragadó izgalmat teremt; minden országot, fajt, vallást összeköt egyetlen egy szenvedély körül. Egy olyan esemény, amely képes egyesíteni és egysébe rendezni (a rajongókat), és erről szól a szám is."
Shakira így folytatta: "Az afrikai zene nagyon inspiráló, és elkerülhetetlen, hogy a világ pop kultúrájában is fontos szerepet játsszon a jövőben. Büszke vagyok arra, hogy Dél-Afrika egyik legelismertebb együttesével, a Freshlygrounddal dolgozhattam együtt." A szám társproducere John Hill volt, aki Shakiraval már korábban is többször együttműködött.
"Izgalommal töltött el minket, hogy Shakiraval dolgozhattunk a 'Waka Waka (This Time For Africa)' című dalon, különösen azért, mert úgy érezzük, hogy a szám tényleg megfogja az afrikai világbajnokság szellemiségét és energiáját" - mondta el Zolani Mahola a Freshlygroundból. "Biztosak vagyunk benne, hogy a szám a világ minden pontján ösztönzi majd az embereket arra, hogy ünnepeljék a nemzetek efajta összejövetelét, ott, ahol az egész elkezdődött. Itt Afrikában!"
Az újdonság hivatalosan 2010. április 28-ától elérhető és a "Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album™" című kiadványon is hallható lesz, amely május 31-én a Sony Music Entertainment gondozásában jelenik meg. A szám spanyol nyelvű változata, a "Waka Waka (Esto es Africa)" néhány kijelölt régióban lesz csak elérhető. Az album bevételei a FIFA "20 Centers for 2010" nevű kezdeményezését fogja támogatni, amelynek célja a pozitív társadalmi változások elérése a labdarúgáson keresztül húsz "Football for Hope" ["Labdarúgás a reményért"] központ létrehozásával, amelyek a népegészségüggyel, az oktatással, az afrikai labdarúgással és egyéb afrikai jótékony célú szervezetekkel foglalkozna.
Egy másik oktatásra fókuszáló kampány, amelynek társalapítója Jordánia királynője, Rania Al Abdullah és társvezetője a FIFA elnöke, Joseph S. Blatter, a 1GOAL nevet viseli. A 1GOAL nagykövetének nemrég kinevezett Shakira is azt igyekszik biztosítani, hogy a FIFA Világbajnokság maradandó örökséget hagyva maga után érvényesítse minden gyermek jogát arra vonatkozóan, hogy megfelelő színvonalú oktatásban vehessen részt. A labdarúgó közösség legnagyobb nevei által is támogatott és a FIFA irányítása alatt lévő 1GOAL mellett fog kampányolni Shakira a világ vezetőinél is, hogy azok megfelelő finanszírozást biztosítsanak 72 millió gyermek iskoláztatásához.
"A '20 Center for 2010' és 1GOAL kapcsán a FIFA és partnerei is elkötelezték magukat amellett, hogy maradandóan biztosítsák az oktatást mindenki számára. Ez egy olyan ügy, ami már régóta közel állt a szívemhez" - mondta el Shakira.
A záróünnepségen kívül Shakira a FIFA Labdarúgó-világbajnokság kezdetén, június 10-én is fellép az Orlando Stadionban Soweto/Johannesburgban a Dél-afrikai Köztársaságban

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
VB összefoglaló, góljai
  2010-07-12 18:41:59, hétfő
 
  VB összefoglaló, góljai





Foci VB összes gólja
Klikk a linkre
Link
Videón látható, ha az eredményre klikkelsz
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
VB koncertek
  2010-07-12 18:32:39, hétfő
 
  VB koncertek

Klikk a linkre
Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Fabregas és Puyol a kispadon
  2010-07-12 13:18:05, hétfő
 
  Fabregas és Puyol a kispadon sörözött

A spanyol válogatott a döntőbeli győzelme után végre ellazulhatott. Meg is tették a fiúk.
Az elődöntőn gólt fejelő Carles Puyol, valamint a még az Arsenalban focizó Cesc Fabregas sörösüveggel a kezében érkezett ki a pályára a johannesburgi stadionban.
Kellemesen elkortyolgatták a nedüt, de Cesc barátunk mással is foglalatoskodott...
Mindenesetre elképzelhető, hogy a két játékos csapattárs lesz, a Barcelona ugyanis alighanem a vb befejeztével ismét ajánlatot tesz majd Fabregasért, és nem hagyja magát azok után, hogy a londoniak kijelentették, Cesc nem eladó.

Puyol és Fabregas magánszáma:
Videó link Link

 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kuyt is a bírót hibáztatja
  2010-07-12 13:14:30, hétfő
 
  Kuyt is a bírót hibáztatja

A holland csapat tagjai mélységesen csalódottak az elvesztett finálé után.
Hollandia harmadik vb-döntőjét is elbukta. Korábban már írtunk arról, hogy Arjen Robben a játékvezető tevékenységét kritizálta, álljon itt most három másik játékos véleménye:
"Nagyon bánt, hogy nem sikerült. Olyan közel voltunk hozzá. Ha világbajnokok akarunk lenni, értékesíteni kell a helyzeteinket" - mondta könnyeivel küszködve a védő Joris Mathijsen.
"Megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy nem jöttek be - kesergett a legeredményesebbek csoportjába tartozó, ötgólos Wesley Sneijder, aki a mérkőzés után percekig magába roskadva, sírva ült a gyepen. - Szomorúak vagyunk, mert olyan közel álltunk a diadalhoz. Egyelőre nem tudunk a jövőre gondolni, mert még éppen hogy csak elvesztettük a döntőt. Ezzel együtt büszkének kell lennünk, hihetetlen vb-t produkáltunk. Ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal. Úgy vélem, jobb csapattól kaptunk ki."
"Ez annyira kiábrándító - mondta a középpályás Dirk Kuyt. - Csalódottak és dühösek vagyunk. Soha nem szabad másokat vádolnunk, mert mindenki a saját teljesítményéért felel, ezzel együtt úgy gondolom, hogy a bíró egy kicsit inkább a spanyoloknak kedvezett. Végül ez a világbajnoki győzelmünkbe került" - mondta a Liverpool játékosa.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7396
  • e Hét: 30456
  • e Hónap: 63610
  • e Év: 297357
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.