Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Miniszterelnöki levelek és egyebek
  2013-06-27 19:38:00, csütörtök
 
  Miniszterelnöki levelek és egyebek

Orbán Viktor levelező miniszterelnök lett, hiszen jó néhány levelet küldött kedves mindnyájunknak a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem óta. Ellenzéki kérdésre adott kormányzati válasz szerint 2010-től eddig 3,2 milliárd forint ment el erre a célra (3200 millió forint!)
A miniszterelnök és a Fidesz fontos és demokratikus dolognak tartja a kapcsolattartásnak eme formáját. A rezsicsökkentéssel kapcsolatos ívek aláírói is kapnak valami köszönőlevél-félét. Eddig olyan levelek is akadtak, amelyek elhunytak nevére érkeztek! Ezek nem derültek volna ki, ha nincs az a bizonyos (felesleges) köszönőlevél.
Július 30-ig kell befizetni a tankönyvek árát. Az erről szóló nem igazán örömteli értesítést a szülők a napokban kapják a postaládákba. Természetesen sárgacsekkel felruházva.
Megint elfogadtak néhány kiigazítást a terhünkre a parlamentbe. Többek között emelkedik a banki tranzakciós díj, mellyel kapcsolatban a bankok már be is jelentették, hogy áthárítják az ügyfelekre a költségeket.
,,Korrupt államban sok törvényt alkotnak." (Tacitus)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Devizahitelesek viszontagságai
  2013-06-27 19:19:14, csütörtök
 
 
Devizahitelesek viszontagságai

Mi lett volna ha a svájci frank értéke olyan mértékben csökkent volna, mint ahogyan emelkedett ? A bankok biztosan nem kötöttek volna számukra előnytelen üzleteket szinte milliós nagyságrendben ! A bankok összehangolt működésének része, hogy időnként egyes deviza értékével manipulálva óriási összegeket nyernek . Ezek a bennfentesek tisztában vannak már előre az ilyen változások eljövetelének . Nem véletlen, hogy a jó Swarcz Gyuri honfitársunk is szívesen bonyolódik az ilyenfajta ügyletekbe, aki barátaival még az angol fontra is hatással lehetett .

Kásler Árpád előtt leveszem a kalapom ! Ez az ember önzetlenül hátára emelte a szerencsétlen, pórul járt devizahiteleseket, akik áldozatául estek az igéretes számoknak, miközben elképzelésük sem volt a hazánkban garázdálkodó bankok valós természetéről . A napokban bírósági döntés született arról, hogy a valuta árfolyam kockázati tényezőjének elhallgatásával kötötték meg ezeket a szerződéseiket, ismerve a frank értékének változásait a GFC, vagy egyéb mesterségesen létrehozott pénzügyi krízishelyzetnek a svájci valutára való hatásairól .

Nincsennek véletlenek ! Ami megtörtént, azt bizonyára valaki úgy akarta, hogy megtörténjen, főleg a pénz világában, ahol a véletlenre senki sem épít, csak azok a szerencsétlenek akik lottót vásárolnak maguknak . Más országban is emelkednek -csökkennek a kamatok és ennek fejében juthatunk előnyösebb vagy hátrányosabb helyzetbe, amit a bankok tudatosan meghatároznak nekünk . Változó kamat és lekötött kamat esetén akár jól is kijöhetünk belőle, de ekkor bizonyos mértékű kártérítést kötnek ki előre . A svájci frankos hitelezés mintha előnyös kormánypárti megkülönböztetésben részesült volna a nyolc éves szélhámosság jellemezte korban .

Orbán kormányának létfontosságú feladata megoldani ezt a gordiuszi mintájú csomót, amit a JOBBIK bizonyára karddal vág majd ketté, mert a megkötött árfolyam már nem sokat segít ott, ahol az emberek elvesztették munkájukat . Gyakran a kölcsön összegénél már többet fizetett vissza a hitelt felvevő, de mégis többel tartozik mint az eredeti kölcsön maga ! Elképesztő, hogy mit meg nem enged magának az uzsoracivilizáció intézményrendszere ! Ha az uzsorásokat lefülelik, akkor a bankokat miért nem ? És ha törvények álltak rendelkezésre e csalássorozat lefülelésére, akkor miért engedték az ország ezirányú szakemberei, hogy eddig fajuljanak el a dolgok ?

Nem véletlenül távozott beosztásából a PSZÁF két felső vezetője néhány nappal ezelőtt, mert ezt a precedenst ők sem merték vállalni többé, bár többmilliós végkielégítést várnak olyan munkavégzés után, amit el sem végeztek, vagy csak egyszerűen hagyták rombolni a bankokat ellenőrzés nélkül . Vámos György szívére vette fajtestvérei disznóságait, ezért olyan embereket invitált műsorába, az ECHOTV Kiút című műsorába, akik őszintén, kertelés nélkül kimondták, hogy a király meztelen ! Az OTP megpróbálja menteni a menthetőt, már amennyire a saját érdekeit mentheti még valaki ebben a furcsa kalamajkában . A többi bank leányvállalatai is nagy bajban vannak, mert ezzel a törvényes huszárvágással káros működésük befejeződni látszik, mivel becsületes működési feltételek között otthon is tudnak dolgozni ezentúl . A hitelfelvevők csak nyerhetnek ebben, de a betéteseket megfoghatja egyes intézmény idő előtti összeomlása .

Korábban azzal fenyegetőztek, hogy bedöntik a bankrendszerünket, amivel dőlne ez a globális polip is, amelynek csápjai minden kontinensre elérnek . Valaminek egyébként is történnie kell hamarosan, mert valóban tarthatatlan az, hogy javaink szép lassan átkerülnek az arctalan bankárok tulajdonába . Ez a pénzügyi rendszer úgy ahogy van hibás ! Miként adhatják ők egyes országoknak hitelpénzként a saját maguk szolgáltatásaira biztosított pénzmennyiséget ? Azért vannak az államok, hogy ezt a szolgáltatást biztosítsák az emberek számára, akik kicserélhetik értékeiket egymás között egy adott országban .

A baj ott kezdődik és válik működésképtelenné, amikor globálissá válik ez a rendszer és a határokon keresztül kicsordogál az emberek támogatására szánt bármekkora összeg a nemzetközi nagyvállalatok tulajdonosainak zsebébe . Minden út Rómába vezet mondták régen, de ma minden vagyon a bankok trezorjaiba vándorol, nem csak az utak . Valakik kisajátították maguknak a csereeszköznek szánt pénzt, amit az állam szolgáltat normális esetben a polgárainak, de ezt már kamatra kapja a rendszertől magától, akik nélkül nem is működhetne, mert megszálltak minden posztot .

Alternatívát kellene kiépíteni velük szemben, de két rendszer nem működhet párhuzamosan . Van egy nép, akiknek mindannyian ellenségei vagyunk, akik magukat kiválasztottnak tartják, s jószágként kezelnek bennünket, s vagyunk mi, a maradék hétmilliárd ember, akiket félmilliárdra redukálna kedve szerint ez a kisgömböc, aki már felzabált mindent maga körül . Hiába keressük ezeket a zsiványokat, hiszen körülvettek bennünket, bennük élünk, eggyé váltunk velük, nélkülük levegőt sem vehetünk . Még a vizet is tőlük veszünk, a gázt, villanyt, búzát s egyéb gabonát . Állataink etetését is rajtuk keresztül végezzük a tőzsdei csibészségek miatt . Minden ami van kisajátította magának ez a maffia szervezet . Nagy család ez, Big Brotherrel az élen .

Évente üléseznek rólunk G8, G20, Bilderberger, CFR, Háromoldalú tanács, EU, NAFTA, PIIGS, BRICS, és még sok mindenféle intézet, alapítvány, intézmények rendszere, akik mindannyian Izraelbarát szervezetek . Cionista világkormány ez, akik felvásároltak mindent, mindenkit . Most következik a magyar föld, de ezen elbuknak, mert a Kárpátmedence szent és sérthetelen . Hiába húzgáltak gúnyhatárokat az Alföld peremén, nagyvárosainkat feledve, a hegyeink ott vannak most is ! A Kárpátok bércei ott magasodnak a szorgalmas székelyek mellett, a csángók vigyázzák állataikat rajta .

Most a valutahitelesek akár meg is szabadulhatnak tőlük, ha úgy akarják, és Kásler Árpád mögé felsorakoznak egyemberként mindannyian . Itt nincsen semmi de ! Valami születőben van . Valami szép és igaz, ami belőlünk, magyarokból ered, de még sem akarjuk észrevenni, mert elvárosiasodtunk, elzsidósodtunk sőt a cigányoknál is mélyebbre süllyedtek egyesek közülünk . Sokezer éve élünk itt együtt ebben a csodálatos medencében a folyóinkon, s hegyeinken át hozzánk menekülő emberek sokaságával, akiknek megtartottuk a kultúráját, akiket megtévesztettek a páholyokba szervezkedő vakolók . Nekik igérték a miénket . Bocsássunk meg azoknak, akik gyengének mutatkoztak, de a többinek le is út, fel is út . Éljenek velünk magyarként ha akarnak, de ha nem, akkor menjenek Isten hírével oda, ahonnan jöttek .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most emeli drasztikusan a Fidesz a Jobbik támogatottságát?
  2013-06-27 19:14:58, csütörtök
 
  Most emeli drasztikusan a Fidesz a Jobbik támogatottságát?

véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngMától új időszámítás kezdődik a választási kampányban - már nemcsak az a kérdés, ki milyen kormányprogrammal indul jövőre, milyen üzeneteket fogalmaz meg és milyen ígéreteket tesz a különböző érdekeltségű választói csoportoknak, hanem az is, ki kit mivel fenyeget meg.

"Bár a földtörvényt múlt héten elfogadta az országgyűlés, az indulatok azóta sem csillapodtak a parlamentben. A mai ülésen, napirend előtt Vona pártelnök a Jobbikból azt közölte, a múlt heti pulpitusfoglalásuk csak ,,egy unortodox lépés volt", az igazi ribillió azonban most kezdődik.

A közeljövőben tervezett politikai akcióikat nem részletezte, de a távolabbi jövőre nézve tett egy ígéretet: ha a Jobbik kerül hatalomra, akkor Vona minden olyan képviselőnek, aki megszavazta a földtörvényt, elkobozná a teljes vagyonát." (fn.hir24.hu)

A kemény szavak előre vetítenek egy igen kemény választási kampányt - és annak ígéretét, hogy a jelenlegi kormánypárti politikusok bizony saját vagyonukkal lakolnak az általuk elfogadott törvényekért. És ez még csak az első lépcső - a vagyonelkobzást ugyebár valamiféle indokkal kell ellátni, innen már csak egy macskaugrás a totális büntetőjogi felelősség vizionálása, a kollektív büntetés a kormánypárt tagjai és szimpatizánsai és családjaik számára.

Természetesen a földtörvény-megszavazáson túl kell majd lépnie a Jobbiknak, ha következetesek akarnak lenni: indulhat a törvény szövegének megalkotói elleni hajtóvadászat, az alkotókat befolyásoló személyek lobbijának kikutatása és az ő kérdőre vonásuk, vagyonelkobzásuk is. Ha az igazi bűnösöket akarják megtalálni, nem szabad leragadniuk a pártfegyelmes gombnyomogatóknál, az értelmi szerzőket is fel kell deríteniük, személyük elleni vádakat nyilvánosságra kell hozniuk márcsak a többiek elrettentése céljából: így járhat az, akik önös érdekeket nézve a hazája érdekei ellen dolgozik. És mindezt egymással szövetkezve, hiszen ki is gondolná, hogy egy ilyen horderejű törvény egyetlen befolyásos ember akaratát tükrözi?

És vajon mit várnak majd el a választópolgárok a Jobbiktól? A földkérdés a lakosság többsége számára érdektelen - de ott van például a trafikmutyi, a jelenlegi fideszes közbeszerzési politika és még számos terület, amin bizony lehet vendetta-gyanús ügyet találni. És aki keres, az talál is, a Jobbiknak nincs más dolga, csak az össznépi bosszúhoz egy forródrótot (email-címet) üzemeltetni, garantáltan jönnek majd a javaslatok a Fidesz-kormány károsultjaitól, kit miért kellene felelősségre vonni, kit szeretnének pellengérre állítva templom egereként viszontlátni.

A Fidesz és vezéreinek hozzáállása Pandora szelencéjét nyitotta ki - mert lehet 17 millióra büntetni egy parlamenti pártfrakciót egy ribillióért, de ezt olyanokkal szemben tette, akik tudvalevőleg a legjobb mozgósító erővel és nagyszerű közösségi média kapcsolatokkal rendelkeznek. A Facebook-on a Jobbiknak 108 ezer kedvelője van (a Fidesznek 35 ezer) - egy hírt több százezer állampolgárhoz el tudnak juttatni anélkül, hogy a közszolgálati médiumok bármelyikét is igénybe akarnák venni. Vona Gábornak is személy szerint mintegy 98 ezer híve van a közösségi oldalon, ráadásul úgy, hogy őt bizonyos körökben nem erősen ajánlott szeretni (ellentétben például vezető fideszes politikusokkal). Ha bármilyen politikai akcióra is készül a Jobbik, bizony egy-két óra alatt több tízezres nagyságrendű választóhoz jut el közvetlenül - és akkor még nem beszéltünk a helyi pártszervezetek és mindenféle civilnek álcázott politikai szervezetek aktivistáiról.

A Fidesz hihetetlen nagy segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Jobbik szimpatizánsainak számát növelje és elősegítse, sőt, szalonképessé tegye a párt radikalizálódását. Mert vajon melyik sógor-koma-jóbarát klub által kitaszított választópolgár ne értene egyet azzal, bűnhődjön az, aki az ő vagyoni romlását, üzletvesztését, megélhetési problémáját okozta ráadásul úgy, hogy eközben a másik oldal csak gyarapodott? Hogy a "bűnös" politikusok is veszítsék el a vagyonukat, ne csak azok, akiknek kárára eddig politizáltak? És tudjuk, a fülkeforradalom kétharmadának jó része bár a Fideszre szavazott anno, de nem arra, amit kaptak - az átlagválasztók egy része bizony rosszul járt, és ezzel már ők is tisztában vannak. Ezeket az embereket nem fogja meggyőzni a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, nem érdekli őket, milyen levelet kapnak személyesen Orbán Viktortól, az viszont annál inkább, lakoljon meg az összes bűnös, akinek köszönhetik jelenlegi filléres problémájukat és annak látványát, egyes kiválasztottak hogyan sokszorozzák meg milliárdjaikat. És nehéz lesz az elmúlnyócévre kenni a földtörvényt, a közbeszerzési lenyúlásokat, az iparágak tönkretételét és bizony a trafikmutyi örkényi világát is.

A Jobbik láthatóan nem fél kihasználni azt a helyzetet, amibe a Fidesz pillanatnyi felindulása és át nem gondolt döntése lökte - a 17 milliós büntetéssel kapcsolatban közölték, inkább adják a Heim Pál Kórháznak, mintsem képviselői pogácsákra költsék (tegye fel a kezét, aki nem ért ezzel egyet!), és miután Kövér László kitiltotta őket az irodáikból, a képviselői irodaház aulájában nyitották meg ,,kényszerirodáikat" és közleményt is kiadtak, ők bizony dolgoznak:

"A Jobbiknál nem szünetel a munka, annak ellenére sem, hogy Kövér László kitiltotta a jobbikos asszisztenseket és tanácsadókat a munkahelyükről. A frakció kényszerirodákat nyitott a képviselői irodaház bejáratánál, a képviselők a korlátnál lévő asztalok belső, kitiltott munkatársaik pedig a külső felén foglalnak helyet. Az irodák minden nap 8-tól 17 óráig nyitva lesznek, egészen addig, amíg a házelnök vissza nem vonja a kollektív büntetésként kiszabott rendelkezést. A képviselők tehát továbbra is elérhetők a választópolgárok számára is, várunk minden érdeklődőt a képviselői irodaház aulájában lévő kényszerirodáinkban." (Facebook)

És hogyan akarja ez a várható küszöbön álló radikalizálódást Orbán Viktor és a Fidesz ellensúlyozni? Napfényes-pacsis képekkel? Újabb rezsicsökkentési ígéretekkel? Egy-két díjjal szélsőjobbos művészeknek? Hogyan akarja majd bizonyítani, minden egyes kormány-lépés Magyarország érdekében történt, a pályázati pénzek elosztása és a közbeszerzések úgy korrektek, ahogy vannak, a föld-, trafik- és üzemanyagmutyi is csak szélsőjobb vagy épp liberállibsi képzelgés? Hogy teljesen rendben van, ha az osztogatások során "nem fordítanak hátat saját támogatóiknak", csak azért, hogy ők ne kapjanak politikai támadást, a hívek kistafírungozása pedig szükségszerű velejárója a demokráciának? Kinek és mit osztogatnak majd, hogy a különböző döntések miatt feldühödött nép ne álljon be Vona Gábor mögé és ne akarja először a vagyonukat, aztán ki tudja még mit?

Vona Gábor olyan húrokat penget, ami tuti értő fülekre talál - és ha ügyesen lavíroz az elkövetkező hónapokban, bizony jelentősen növelni tudja majd híveinek számát (ráadásul a neve még nem használódott el kormányzati pozícióval összefüggésben), a bosszú mint cél akár még nyerő is lehet, igazi, könnyen érthető , mindent überelő kormányprogram. A baloldal meg gondolkodhat, milyen reális alternatívát tudnak adni ...

http://morgasjoga.blog.hu/2013/06/26/most_emeli_drasztikusan_a_fidesz_a_jobbik_ta mogatottsagat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mutyi az adatokkal trafikmódra.
  2013-06-27 19:07:09, csütörtök
 
 
Mutyi az adatokkal trafikmódra.
2013.06.26. 19:11

Ha esetleg valaki azt gondolta volna lesz annyira gerinces a kormánypárt mutyigépezete képes lebuktatni saját magát a trafiknyertesek pályázataival, rá kell jönnie ezek vannak annyira gyáva férgek mindent megtegyenek a hamis látszat fenntartásáért. Nem volt véletlen előzmény az adattörvény módosítása, nem volt véletlen a folyamatos tagadás, hazudozás, sumákolás, a Nemzeti Dohánymutyi honlapján megjelent nyertes pályázatok adatai hozták azt a megszokott formát a kiosztott pályázatokkal kapcsolatban amit a kormány már annyiszor eljátszott. Megmutatta a nagy semmit, és közölte ez a törvényes mód, és be lehet fogni a pofát, különben is a kétharmad ebben a játékban mindent visz, és jutalmazza azt aki mélyen be nyalt neki.

A jelenlegi kormánypárt pofátlansága messze túl ér egy tündérmese piaci legyének szemtelenségén. De nem csak pofátlanok akkor amikor azokat az adatokat hozzák nyilvánosságra amelyek a semmit bizonyítják, gátlástalanságukban meg még bele is röhögnek az emberek arcába közben. Pedig ennél a pályázatnál nagyon sokan veszettek el szinte mindent, és nagyon kevesen nyertek utólagos módosítással szinte biztos megélhetést elég hosszú távra, ráadásul sokan érdemtelenül. Legalább a vesztesekkel szemben lett volna annyi elvárható, megmutassák nekik mit rontottak el amikor nem a megfelelő pályázatot adták be, hol hibáztak, és mi az amivel a nyertesek jobbak voltak. Így viszont napvilágra került volna az eddigi történések, és kiszivárgott hírek alapján a nyertes pályázók többsége csak annyival volt különb a vesztesektől, ismert valakit a döntőbizottságból, nem volt baloldali kötődése, vagy jutalmat kapott az Orbán rezsimnek végzett munkájáért. Még az is lehet így kiderült volna mennyire egyforma a nyertes pályázatok nagy többsége, lehet még a helyesírási hibák is ugyanott lettek volna bennük. Ezt semmiképpen nem lehetett beismerni, és nem számított a vesztesek lelki világa, akiknél sokan egy élet munkáját veszítették így el, mert a kormánypárt úgy gondolta az ő bőrükből szab új egzisztenciát a hozzá közel állóknak. És még azt a mocsokságot is hozzá rakták utólag, ennek a szűk nyertes rétegnek garantálták a a hasznot egy utólagos haszonkulcs emeléssel, ami végül is nem a költségvetésbe csorog be, csökkentve annak hiányát, hanem magánzsebet gazdagít azoknak a rovására akik ennek a káros szenvedélynek hódolnak. Érthető nem mondanak el mindent ami ezzel kapcsolatos, de ez végül is nem állambiztonsági ügy ahol titkolózni kell, hanem egy párt aljasságának a bizonyítéka, ami végül is náluk mindennapos, csak arra gondolnak ha nem derül ki nyilvánosan akkor szabályos, és minden rendben van. ha meg nagyon vergődik a jónép még mindig el lehet bújni egy jól megalkotott törvény mögé. Amit ha kell személyre szabottan is tudnak bármikor módosítani, végül is a kétharmaddal nem lehet szórakozni amíg a parlamentben van.

A nyertesek között vannak olyanok is, akik szabályosan végigmentek a procedúrán, megírták azt amit kell, megfeleltek a feltételeknek, és nyertek. Simán, gazdasági alapon, végzett munka után. Ők most össze vannak mosva a pártkatonák népes hadával, akik nem vettek eddig részt ilyen formában a megélhetési csatában, csak közel voltak a tűzhöz ami a közpénz és jogalkotás felett rendelkezik manapság Tündérországban. Azokkal akik szakmai alapon nyertek szintén nagy kitolás az adatok eltitkolása, így nekik sincs esélyük bebizonyítani, ők nem vettek részt a mutyiban, náluk így fent áll a veszély belekeverik nevüket a mocsokba, ami a többség nyereményét jellemzi. Velük sem kivételeznek a többségi nyertes pályázók érdekei védelmében, de nem is lehet őket elválasztani sajnos a trafikmutyi kormánytól az ő adataik is titkosak, ezt nekik maguknak kell megtenni, pedig nem is lenne nekik kötelező.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/06/26/mutyi_az_adatokkal_trafikmodra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így jutnak földhöz játszi könnyedséggel a külföldiek
  2013-06-27 18:51:14, csütörtök
 
  Így jutnak földhöz játszi könnyedséggel a külföldiek
2013, június 27 - 14:01

Nevetségesen könnyű áthidalni a kormány által emelt “gránitszilárd" gátakat, így a külföldiek játszi könnyedséggel tudnak saját földhöz jutni, akár több ezer hektáros mennyiségben is - mondta el Apáti István parlamenti sajtótájékoztatóján. A Jobbik szerint az ígért egymillió munkahelyből végül összesen lesz egymillió, mivel annyira fog lecsökkenni a munkavállalók száma Magyarországon.

Apáti István leszögezte: papírvékony, habkönnyű akadályokat emeltek csak a gránitkemény falak helyett. Kijelenthető szerinte, hogy például a három év helyben lakás simán megkerülhető, és nem is lehet biztosra leellenőrizni. Ott volt Joav Blum esete is - fűzte hozzá Apáti. Ismert, az izraeli üzletember bejelenkezett Sukoróra, pedig nem is ott lakott, és ez csak a bírósági eljárás során derült ki.

Továbbra is a maffiacsaládok fognak diktálni

A gazdatanfolyami képesítést sem ördöngősség megszerezni - mondta el. A földpályázatok folyamata pedig ismert, ezen felül a Fidesz-közeli érdekkörök szokás szerint saját embereiket fogják delegálni a gazdaszövetségbe is - tette hozzá a politikus. Ángyán Józsefet idézve beszélt arról is, hogy a maffiacsaládok bevásárolták magukat a legfelsőbb döntési szintekre, és gyakorlatilag a tőkések és oligarchák diktálják az ütemet.

Apáti István leszögezte: legkevesebb, hogy a helyi bizottságokba ültessenek be saját embert. Hozzátette: a Magosz, a Fidesz szatelitszervezeteként pedig asszisztálni fog ezekhez és támogatják a párt minden lépését. Feltehetőleg másként tennének ugyanakkor, ha ezt egy baloldali kormány hozta volna meg - fűzte hozzá.

A hetven jobbikos módosító is semmi a Fidesz szerint

Apáti ordas hazugságnak nevezte a kormány vádjait, miszerint a Jobbik semmi érdemit nem mutatott fel a földtörvénnyel kapcsolatban. A politikus leszögezte: két éve is bele akarta tenni a Jobbik az Alaptörvénybe, hogy alkotmányos védelmet kapjon a föld, ezen felül a földtörvény tárgyalása során hetven módosítót nyújtott be - sikertelenül.

Apáti István elmondta, hogy a családja is családi termelésből tartja fenn magát, így pontosan tudja, hogy mi a különbség a hazai és külföldi termékek között. Elmondta, ha a gazda nem látja el az országot terménnyel, akkor abból beláthatatlan élelmezési következmények lehetnek. Ez élelmiszerbiztonsági kérdés is: ezerszer jobb a hazai első osztályú termék, mint a külföldi, "agyonvegyszerezett, rákkeltő globalista mocsok" - mutatott rá.

Beszélt arról is, hogy amíg nyugaton 250 hektár egy átlagos gazdaság, addig itthon sokszorosára nyílik lehetőség. Leszögezte: újra kell tárgyalni a tőke szabad áramlását is az EU-szerződésben. Hiszen - folytatta - a föld nem csupán egy termék és sokkal több, mint egy tőketárgy.

Apáti rámutatott arra, hogy nincs előírva az alkalmazható munkavállalók száma sem, így Orbán “egymillió új munkalyéből" összesen lesz egymillió munkahely, annyira tönkreteszi a munkaerőpiacot és az emberek megélhetését az egész törvény. Arról nem is beszélve, hogy a nagytőkések óriási mértékben vesznek majd minőségi magyar földet, amit aztán a legtöbbet ajánló külföldinek fognak eladni, átjátszani.

Az Agrárkamara is a hazaáruló törvény mellett áll ki

A kormány alfele környékén helyezkedő kamara szerint az Országgyűlés által pénteken elfogadott jogszabály széles bázison egyeztetett törvény, így - mint írták - természetes, hogy a szélsőséges elképzelésektől távol, középen helyezkedik el. Közölték, megnyugvással tapasztalták, hogy az új földforgalmi törvény kompromisszumok nélkül oldja meg ezt az egyre égetőbb problémát.

A NAK szerint az új földforgalmi törvény a helyi közösségek bevonásával megvédi a magyar termőföldet és a tízéves moratórium lejárta után EU-konform módon ad választ a földforgalom aktuális kérdéseire - mutattak rá az államfőnek írt levélben. Közölték, bíznak a köztársasági elnök ítélőképességében, abban, hogy "a szélsőséges megnyilvánulások ellenére" a "létfontosságú, korszakalkotó törvényt" aláírja.

Így élt obstrukcióval pénteken a Jobbik frakciója, miután a "házszabályszerű" módszerek csődöt mondtak:

http://www.youtube.com/watch?v=pkd2VA6heEg&feature=player_embedded

alfahir.hu

http://alfahir.hu/igy_jutnak_foldhoz_jatszi_konnyedseggel_a_kulfoldiek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Orbán Viktor
  2013-06-27 18:50:01, csütörtök
 
  Tisztelt Orbán Viktor

Én szeretném magától megkérdezni, hogy addig értem, hogy plusz terhet róttak a családokra, amit eddig a gyerek alanyi jogon kapott, azt nekünk kell ezután fizetni..
Alaptörvény szerint(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.
Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
Felhívom figyelmüket, mivel egyik sem ismeri saját törvényeinket, hogy jelenleg ezzel az intézkedéssel mi van..
Minden kedvezmény, a gyermekek nevén van, utazási, közgyógy kártya, tankönyv támogatás, étkezési támogatás, csökkentett napközi, óvoda egyéb.. Mivel mindenhez a gyermek orvosi határozatát kell leadni, és az Államkincstáros határozatot, hogy jogosult a kedvezményre mert tartós beteg.. Eddig ezt alanyi jogon kapta.. Most nem..Mivel nincs papír róla, így az összes kiadást a szülőket terhelte meg..
Maradtak az állandó gyógyszerek, ami nem kis pénz, ezt nekünk szülőknek kell megint csak előteremteni, így vissza kényszerülünk dolgozni menni, hogy a kiadásokat tudjuk finanszírozni, mert ha nem azzal a gyerek életét kockáztatom és engem vesznek felelősségre, nem az államot..erről megint csak ennyit, hiába ők kényszerítenek ebbe a helyzetbe..
Az intézmények fel vannak erre készülve?? Bölcsi, ovi, suli..
Csak mert most egy 8 hónapos beteg gyereket kényszerítek emiatt bölcsibe, hogy a gyógyszerekre való meglegyen..
Közlöm, igaz, hogy 6 hónaptól beveszi a böli, nincsenek rá felkészülve, mert nincs lehetőségük a cumisüveg ferőtlenítésére, és az ÁNTSZ szabályok szerint így nem tárolható bent cumisüveg, kérdem én így hogy eszik a gyerek amelyik még ilyen kicsin tápszeres, vagy anyatejes. Egyebek közt mivel a betegség, és a gyógyszer is maradt, csak a támogatás nem, nincsenek felkészülve, az ilyen típusú betegségekre sem, mivel gyógyszert nem tárolhatnak bent a szülők és nem mindegyik gondozó képzett arra, hogy adagolja a gyógyszert..És mi van az olyan településekkel, ahol nincs bölcsőde??? Azok a szülők, mit kezdenek?? Mert még felügyeletet sem tud biztosítani a gyerekének, hogy vissza tudjon menni dolgozni, hogy egyátalán a gyógyszert meg tudja venni..Azok mit csinálnak??
A munkahelyeket is felkészítik arra, hogy vissza megyünk dolgozni?? Ugyanis mi nem csak gyes-ről megyünk vissza..Továbbra is beteg gyermeket nevelünk állandó gyógyszerrel, így hozzá többször és tovább kell hazajönni állományra, így ezt nem valószínű hogy bármelyik munkáltató szívesen látja, hogy ennyit kiesünk a termelésből.. És arról nem is szólva, hogy így megint csak kényszer hátrány, mivel a betegállomány is csak 50%-os, ha picivel maradok a kórházba, mert muszáj, akkor csak 40% és ez is egy kényszer helyzet miatt kiesik a kasszából.. Szóval nem valószínű hogy a munkahelyek is ilyen rugalmasak lennének velünk szembe, mivel nem átlag dolgozók vagyunk, hanem beteget nevelünk.. Erre felkészítik őket is?? hogy nem azért, mert ehhez van kedvünk, megyünk állományba, hanem mert muszáj.. Kérdés, hogy tudom meg, hogy beteg a gyerekem, ha egyszer van olyan munkahely, hogy még a mobil sem lehet nálam munka közben, mert ez a szabály náluk..Akkor most mit csináljunk?? Ki hogy van ezekre felkészítve?? Vagy csak hirtelen átvittek megint egy törvényt átgondolás nélkül? És ráadásul úgy, hogy azt mondják, hogy ezennel egy gyerek is szálljon be az államháztartásba?? Mert ismétlem ezt ők kapták alanyi jogon, mert nincs jövedelmük, amikből az állandó gyógyszereiket, vonzat költségeiket finanszírozni tudják.. Vagy küldjük őket is dolgozni.. Ami a tavalyi évig amúgy is adóköteles jövedelem volt, (adóztunk tisztességesen) a Gyes, és a mai napig vonnak tb járulékot belőle, így tb támogatásra, ellátásra jogosultak..
A 2013/2014-es tanévre, a tankönyveket levélben csekkel mellékelve kapják a szülők befizetésre július 31-es határidővel.. A tankönyvigénylést március végéig kellett az iskoláknak eljuttatni.. Az akkori rendelet szerint, mi teljesen jogosan, támogatott tankönyvet igényeltünk, mert április 1-től lépett életben az új rendelet a tartós betegekről. Így mi kiesünk a levélküldésből és csekket sem kapunk. De ha kapnánk is, mi van azokkal a gyermekekkel, akiknek július végén, vagy augusztusban van felülvizsgálat, és akkor dől el, hogy továbbra is jogosultak-e vagy sem?? Nekik mi lesz a tankönyvükkel?? A szülő ezért is rohanhat?? Az utolsó pillanatban hogy oldjuk meg a tanulásukat? Holott tanköteles gyerekekről van szó, és joguk és kötelességük tanulni.. De tankönyv nélkül?? Mert minden tanév, augusztus 31-ig tart, tehát amit leadtunk igazolás, az még a 2012/2013-as tanévre szól.. Érvényes is, meg nem is.. Tehát??? Velünk így mi lesz?? Vagy megint értelmetlen törvény van?? Hirtelen?? Ilyenekre nem gondolva??
Bocs, ha hosszú voltam..

Glaser Renáta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér mert nagyot álmodni
  2013-06-27 18:40:09, csütörtök
 
  Pintér mert nagyot álmodni

A kormány szándéka, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, biztonságban érezze magát minden becsületes állampolgár és idelátogató.
Forrás: MTI | Beküldte: Gépnarancs | 2013. június 27. | 3 komment

Pintér Sándor ezt a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola ünnepségén mondta.

A végzős tanulók kibocsátása, valamint a kezdők eskütétele és az oktatási intézmény alapításának huszadik évfordulója alkalmából rendezett eseményen a belügyminiszter hangsúlyozta, az ifjú rendőrök szolgálatba állására nagy szüksége van az országnak.

Pintér úgy fogalmazott, érezze magát fenyegetve mindenki, aki a törvényeket megszegve mások életét, testi épségét, anyagi javait veszélyezteti.

“Rendet akarunk, csak a törvényes rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és csatlakozhat Európa vezető országaihoz" - tette hozzá.

Ezen cél érdekében szigorították a törvényeket, megemelték 3500 fővel a rendőri létszámot, és hatékonyabbá tették a rendőrség működését - mutatott rá.

A tárcavezető azt mondta, elvárja a most végzettektől, hogy fiatalos lendületükkel vegyenek részt a kormány célkitűzéseinek megvalósításában, a jobb közbiztonság megteremtésében.

Kitért arra is, hogy a rendszerváltást követően az ország más típusú rendet, más típusú rendőrséget akart. Ezek az igények maguk után vonták a rendőrökkel szembeni társadalmi és szakmai elvárások változását. Magasabb műveltségű, szakmailag képezettebb, törvényesen, szakszerűen intézkedő rendőrökre volt igény.

Egy egységes elven működő, korszerű, a kor jogi, technikai, szakmai követelményeinek megfelelő, iskolarendszerű oktatást kellett kialakítani. Az országos rendszer részeként ezt biztosította és biztosítja ma is a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola - magyarázta.

Hangsúlyozta: az intézménynek meg kellett teremteni az érettségin alapuló minőségi rendőrképezést, amely Magyarország történetében először adott szakmai végzettséget a hallgatóknak - itt Miskolcon -, és meg kellett felelni a mennyiségi elvárásoknak.

Az elmúlt 20 évben csaknem 9 ezer rendőr fejezte be iskolai tevékenységét a borsodi megyeszékhely iskolájában, amely 1993-as megalakulása óta tudatos, tervszerű munkával folyamatosan fejlődött, figyelt a tehetséggondozásra, a minőségre.

Megjegyezte: gratulál az eredményekhez, ugyanakkor azt mondta, “ne feledjék el, mindig, mindent lehet jobban csinálni".

http://gepnarancs.hu/2013/06/pinter-mert-nagyot-almodni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán "nem érti", a nyugatiaknak miért nem kellenek a
  2013-06-27 18:36:06, csütörtök
 
  Balog Zoltán "nem érti", a nyugatiaknak miért nem kellenek a cigányaink
2013, június 27 - 13:38



Segíteni kell a romákat, ennek a ,,sérülékeny csoportnak" a támogatása emberi jogi és gazdasági szempontból is fontos feladat - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön Budapesten. Továbbá szerinte egy késes cigány ugyan annyit ér, mint egy életeket mentő orvos.

A tárcavezető az európai uniós polgárságról a Budapesti Corvinus Egyetemen rendezett nemzetközi konferencián kiemelte: Magyarországon az oktatásban és a foglalkoztatáspolitikában is van válasz a cigányokat érő állítólagos diszkriminációra.

Ha Nyugat-Európában beszél a magyarországi romák helyzetéről, gyakran felteszi a kérdést, hogy miért tartanak igényt a magyar orvosok munkájára Nyugaton, míg a romákat nem látják szívesen - mondta Balog Zoltán, de ezt valószínűleg ő sem gondolta komolyan.

Hozzátette: Ők is uniós polgárok, és nemcsak a kelet-közép-európai társadalom részei, hanem az unióé is - mutatott rá, és azt mondta: a romákat Magyarország jövőjének biztosítása miatt is támogatni kell.

Emlékeztetett, hogy a cigánykérdés a 2011-es magyar EU-elnökség programjának is fontos része volt, a magyar kormányzat megfelelő stratégia kidolgozását sürgette, és a tagállamok közül Magyarország elsőként nyújtotta be a dokumentumot.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/balog_zoltan_nem_erti_a_nyugatiaknak_miert_nem_kellenek_a_cigan yaink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak az urambátyámozás, de az offshorozás is jól működik
  2013-06-27 18:34:18, csütörtök
 
  Nem csak az urambátyámozás, de az offshorozás is jól működik a Csepel-Pestlőrinc-Pestszentimre tengelyen

2013. június 26., szerda 19:50


Nemrégiben írtunk (a Magyar Narancs kiváló tényfeltáró cikke alapján) a Csepel-Pestlőrinc-Pestszentimre önkormányzatai között fellelhető igen érdekes szívesség- és rokonság alapú gazdasági hálózatról. Már akkor jeleztük: a történetnek itt nincs vége. Nem csak ,,urambátyámozás", de bizony ,,offshore lovagoskodás" is fellelhető az érintett önkormányzatok háza táján. A folytatásban ismét Werner Péter úr kiterjedt ismeretségi körét vesszük górcső alá.

640px-Offshore_financial_centers.pngOffshore-paradicsomok (forrás: Wikipédia)

A történet további folytatásához visszaugrunk az időben, 2012. október 8-ára. Ekkor egy meglehetősen érdekes ülést tartott Csepel képviselő testülete. A rendkívüli tanácskozás első napirendi pontja egy százmilliós nagyságrendű pályázat volt. Ennek melléklete javaslatokat is megfogalmazott. Ezek egyike a konzorciális partnerek kiválasztására (egyedüliként) a Branko Befektetési Kft.-t jelölte meg. Amikor a képviselő testület szocialista tagja rákérdezett ennek indokára, (a már előző posztunkban is emlegetett) Werner vezérigazgató úr határozottan leszögezte: neki a céghez az égvilágon semmi köze nincs. No, ennek a mondatnak a valóságtartalma körülbelül a ,,Magyarország jobban teljesít"-hez hasonlítható. Azaz jó nagy hazugság. A valóságban ugyanis a szerencsés kft. alapítója, később ügyvezetője, majd résztulajdonosa volt Werner, mit ad Isten, éppen úgy, ahogy a Pestszentlőrinci Vagyonkezelő vezérigazgatója, Banyár László. Tán nem véletlen, hogy Pestszentlőrincen a helyi egészségügyi szolgáltató kft-nél a számviteli feladatok ellátását 2011-től a Branko vette át.

Az ugyan igaz, hogy Werner 1995-ben távozott a cégtől, de ahogy mondani szokás, továbbra is szoros kapcsolatot ápolt annak tulajdonosi körével. Így például 2010-ben a Teréz Tetőtér Loft Ingatlanforgalmazó Kft vezető tisztségviselője volt Serfőző Péter, a Branko Befektetési Kft egyik résztulajdonosa társaságában. Innen való távozásakor, már hónapok óta egy, az offshore-paradicsomként számon tartott Lichtensteinben bejegyzett, a Branko-csoport körüli céghálózatban sűrűn felbukkanó vállalkozás birtokolta közvetve a céget.

Azt meg már mondanunk sem kell, hogy (a NER irányítóihoz hasonlóan) Csepel fideszes polgármestere nagy előszeretettel szapulta az előző, szocialista városvezetéshez köthető ,,offshore mételyt". Na ja, már megszokhattuk, hogy az offshorozás is csak akkor zavarja jobboldali barátainkat, ha nem hozzájuk kapcsolódik.

Tanulságos még Szép Károly esete is. Szép úr 2011-ben a CSEVAK osztályvezetője volt, miközben 2010 decemberében cégével, a Carurbis Kftvel is szerződést kötött öt hónapra, havi több, mint 1 millió forint díjazásért. Főnöke pedig nem volt más, mint a most már jól ismert Werner úr. Őt egyébként a Mancs megkérdezte, hogy ugyan mi értelme volt osztályvezetőjét saját cégén keresztül is foglalkoztatnia? Erre azonban válasz már nem érkezett.

Hát így. NER, csak kicsiben.

http://egyenlito.blog.hu/2013/06/26/nem_csak_az_urambatyamozas_de_az_offshorozas_ is_jol_mukodik_a_csepel-pestlorinc_pestszentimre_tengel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az első bank, aki emel: máris fizetjük a Varga-csomag á
  2013-06-27 18:05:37, csütörtök
 
 
Itt az első bank, aki emel: máris fizetjük a Varga-csomag árát
2013. június 27., csütörtök 11:02 Pénzcentrum.hu


Köntörfalazás nélkül, nyíltan és őszintén áthárítja a tranzakciós illeték emelését az MKB bank. A Varga- csomag elemei szinte szó szerint megjelentek a bank hirdetményében is, így augusztustól az emelt díjakat nem a bank, hanem az ügyfelek fogják megfizetni.

Nehéz szidni a bankot, ami ilyen nyíltan áthárítja a tranzakciós illetékek nagy részét. Legalább nem eldugott költségek között kell keresnünk, hanem ott van feketén-fehéren a hirdetményben, hogy készpénzfelvét 0,6% és a többi. Az elektronikus utalásokért 3 ezreléket kell fizetni, de itt legalább még él a 6000 forintos felső limit.

Az MKB-ban 6000 forintnál többet akkor kell fizetni, ha 1 milliónál nagyobb összeget veszünk fel. Jó hír, hogy még nem szüntette meg azt az akciót a bank, hogy kártyás vásárlás esetén nem számolja fel az illetéket. Így az továbbra is ingyenes marad. Az infót köszönjük a BankRáció.hu-nak.

Örüljünk, hogy nem rejtik el a költségeket

A rejtett költségekkel több gond is van. Ha nehéz megtalálni egy szerződésben vagy hirdetményben, hogy miért kell többet fizetni, akkor nehéz elkerülni a plusz kiadásokat. Ráadásul ha nem közvetlenül a megadóztatott tranzakciókra hárítanák át a bankok a költségeket, akkor a pénzügyi szokásaink nem tudnának a megváltozott körülményekhez igazodni, ami azt jelentené, hogy sokkal több tranzakció és ezzel adó keletkezik. Gondoljunk például a sárga csekkre, ami ingyenesnek tűnik a fogyasztóknak, ezért akár 20 percet is hajlandóak a postán várni, miközben a plusz díj a rezsiköltségekben bujtatottan jelen van. Ha a 137 forint +ÁFA költség ki lenne számlázva, sokan meggondolnák, hogy érdemes-e időt fecsérelni a Postán és sokkal kevesebb sárga csekk kerülne feladásra, ami csökkentené a társadalom rezsifizetéshez kapcsolódó költségét.

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/itt_az_elso_bank_aki_emel_maris_fizetjuk_ a_varga-csomag_arat.1036906.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&u tm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.