Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Királyaink még tudták, mit kell csinálni az árvízzel
  2013-06-09 22:09:07, vasárnap
 
 
Királyaink még tudták, mit kell csinálni az árvízzel

Hiver't-Klokner Zsuzsanna2013. 06. 08. 07:54


Az áradó folyókkal öntözték az országot az Árpád-korban. A jól szervezett vízgazdálkodással az ország a talajjavító hatású folyami hordalékot is hasznosítani tudta, erre utalnak a Rábaközben valaha létezett sűrű csatornahálózat nyomai. Az ezeréves tudás most jól jöhet a klímaváltozás ellen.

A növényzet és a talaj még őrzi a hétszáz évvel ezelőtt pusztulásnak indult csatornahálózat nyomait a Rábaközben, amelyet két évtizede kutat Takács Károly régész-történész, a Hansági Múzeum munkatársa. Hogyan jött létre a kora középkori vízhasznosítási rendszer?

"Régészeti és természettudományos vizsgálatokkal, köztük C14-szénizotópos kormeghatározással annyit sikerült igazolni, hogy a 10. és 13. század között a Rábaközben és a Hanság vidékén öntözéses rét- és legelőgazdálkodás folyt, és ehhez kapcsolódva állattenyésztés, tógazdálkodás és haltenyésztés zajlott" - mondta az [origo]-nak Takács Károly. "Az eddig azonosított Árpád-kori csatornák teljes hosszúsága meghaladja az ezer kilométert. Ennél azonban jóval több, becslésem szerint több tízezer kilométernyi mesterséges vízvezető meder vár még felkutatásra."

A szakember a Rábaköz számos pontján végzett régészeti kutatást, amelyek alapján rekonstruálhatóvá vált az egykori csatornák szerkezete, működése és a hajdani vízgazdálkodás rendszere. A kora középkori csatornahálózat tízszer, hússzor, de akár harmincszor sűrűbb volt a jelenleg létező árok- és csatornarendszernél. A csatornák mérete, mélysége a domborzati viszonyoktól és a funkciótól függött.

Halnagyhatalom volt a Magyar Királyság az Árpád-korban
Forrás: MTI/Balázs Attila

Fejlett vízmérnöki tudás

A Rábaköznek mintegy harmadát, felét teszik ki az alacsonyabb fekvésű mélyterületek (nagyságuk 30-40 ezer hektárra tehető), amelyek a 18-19. században árterületek, mocsarak voltak. Elsősorban ezeket a területeket, valamint a Hanság medencéjét hálózta be a hajdani csatornarendszer.

A mai időkben a Rábán évente átlagosan egymilliárd köbméternyi víz folyik le, amelynek jelentős része áradások idején jelenik meg. Nem tudjuk pontosan, hogy a középkorban mennyi volt a folyó vízhozama, de az tény, hogy ezer évvel ezelőtt a Rába vizét - elsősorban az áradások víztöbbletét - mesterséges csatornahálózatban vezették szét a Rábaköz mélyterületein.

A feltárt maradványok azt mutatják, hogy sok helyen alakítottak ki sekély halastavakat, halastórendszereket. A térségben közel száz ilyen Árpád-kori halastó helyét lehet azonosítani, amelyek közül többet egykorú oklevelek is említenek. (Innen eredhet a Rábaköz keleti részének Tóköz elnevezése.) Így válik érthetővé, hogy a korabeli források miért említik úgy Magyarországot, mint Európa édesvízi halakban leggazdagabb országát.

A leletek azt mutatják, hogy árasztással öntözték a legelőket, kaszálókat. Feltételezhető, hogy a szántóterületek egy részét is öntözték. Az emelkedő vizet összetett szerkezetű, kettes vagy hármas szelvényű csatornák és a fából ácsolt vízkormányzó-szerkezetek szállították, majd a megfelelő helyen a fazsilipek felemelésével kiárasztották. A rendszerrel jól körülhatárolt területeken lehetett tartani a vizet, de a víztelenítésre, lecsapolásra is alkalmas volt.

Egy koraközépkori eredetű csatorna
Forrás: Takács Károly


A csatornamedreket kézi szerszámokkal meghatározott méretűre és alakúra formálták. A medrek oldalain egy vagy több vízszintes padkát (afféle lépcsőfokot) is kialakítottak. Ezekre állhattak rá a csatornák tisztítása, karbantartása közben. Az üledékvizsgálatok során jól kimutathatóak voltak az iszapkotrások nyomai: a 10. századtól hat-hét tisztítási és feltöltődési periódust lehetett kimutatni.

A 13. század középső harmadában hagytak fel a csatornák gondozásával, és a középkor végére az Árpád-kori halastavak túlnyomó része eltűnt. A források szerint országos jelenség volt a halgazdaság hanyatlása: a korabeli vámnaplók azt mutatják, hogy az ország halexportáló országból halimportáló lett.

A kutatások szerint az Árpád-korban az ország más részein, elsősorban az Alföld területén is a rábaközihez hasonló vízügyi-vízgazdálkodási rendszerek léteztek. "Sürgető feladat volna az Árpád-kor vízépítési emlékeinek országos szintű felkutatása és a hajdani, meglepően fejlett vízgazdálkodás rekonstrukciója" - mondja a kutató.

Szivattyúzás oda-vissza

Miért fontos ma mindez? Az utóbbi száz év hidrológiai statisztikáiból az derül ki, hogy évente mintegy 118-130 milliárd köbméter víz folyik át Magyarországon. A 19. századi folyószabályozások óta az a cél, hogy ezt a hatalmas vízmennyiséget hasznosítani tudja az ország. A vízmérnökök és politikusok törekvései azonban rendre kudarcba fulladtak, magyarázza Takács Károly. "A számos tényező közül talán az a legfontosabb, hogy nem sikerült megoldani azt, hogy hasznosítsuk a folyóinkon levonuló nagyvizeket. Az öntözési kapacitásokat a nyári kisvizekre méretezték, ezáltal alig használjuk ki a roppant költséggel kiépített öntöző infrastruktúrát, ami az üzemeltetését rendkívül drágává teszi."

Gazdaságtalanná teszi az öntözőrendszereket az is, hogy csapadékosabb években a növénykultúrák többsége alig vagy egyáltalán nem igényel mesterséges vízpótlást. Emiatt előfordul, hogy az öntözőművek több éven keresztül kihasználatlanul hevernek.

A csatornákat és egyéb műtárgyakat azonban akkor is karban kell tartani, ami olyan további - nem megtérülő - terhet rak a gazdálkodók (vagy az állam) vállára, amely megkérdőjelezi az egész rendszer hosszabb távú fenntarthatóságát. A költségeket tetézi a szivattyús vízemelés, ami drága és többnyire környezetszennyező.

http://www.origo.hu/idojaras/20130528-ontozes-mezogazdasag-arpad-kori-csatornaren dszer-halasto-legelo-ret-kozepkor.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Notre Dame-i toronyőr megnősül.
  2013-06-09 21:45:48, vasárnap
 
  A Notre Dame-i toronyőr megnősül.
Egyszer aztán a felesége így szól hozzá
- Quasimodo, eddig nem szóltam, de baromira ciki ez a púp a hátadon. Nem mennél el orvoshoz, hátha tudna valamit kezdeni vele!
Így aztán Quasimodo elmegy az orvoshoz.
- Vetkőzzön le kérem! - mondja az orvos.
Quasimodo leveszi a kabátját, majd megáll.
- Nem szeretek ruha nélkül mutatkozni az emberek előtt. -szabadkozik.
- Ahhoz, hogy megvizsgáljam, teljesen le kell vetkőznie. -mondja az orvos.
Quasimodo leveszi a zakóját, de az ingét magán hagyja.
- Nem szeretek levetkőzni, az emberek mindig kinevetnek. - próbál egyezkedni.
- Most azt akarja, hogy megvizsgáljam, vagy nem? - veszti el a türelmét az orvos.
Erre Quasimodo leveszi az inget is.
- Hmmm... - mondja az orvos. - Mikor járt maga iskolába?
- Vagy 30 éve is megvan annak már! - mondja Quasimodo.
- És sosem gondolkodott el azon, hogy hová tűnt el az iskolatáskája...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Módosítják a Kossuth tér átépítésének terveit. Olyan épületm
  2013-06-09 21:35:27, vasárnap
 
 
Módosítják a Kossuth tér átépítésének terveit. Olyan épületmaradványokat találtak, amelyeket meg kell menteni
2013.06.09. 09:58 ~dá~



Bár a legtöbb figyelmet azért kapta a napokban a Kossuth tér, mert az épülő mélygarázs gödrét fel kellett tölteni vízzel, történt ám ott más izgalmas dolog is. Olyan, ami ráadásul nem csak hetekig marad hír, de évtizedekre meghatározhatja a tér arculatát. Előkerült ugyanis Európa első légkondicionált épületének hűtőrendszere.

Az Országház volt ugyanis az első mesterségesen hűtött középület Európában. Az egykori jéghűtésről én is írtam már: "ennek az volt a lényege, hogy úgynevezett légkutakba elhelyezett jéggel légkondicionálták az épületet. (A félreolvasást megelőzendő, nem légutakról, hanem légkutakról van szó, vagyis nem a képviselők szopogatnak jégkockákat)."

Tulajdonképp ez a rendszer működik ma is.

Azt azonban mostanáig nem tudtam, hogy nem ez volt az első megoldás. Az eredeti konstrukcióban két téren elhelyezett szökőkút légpermetén át jutott a levegő egy alagútba, azon keresztül pedig az Országházba. Nem csak a víz, de a hosszú folyosó pincehidege is klimatizálta a levegőt.

Azután amikor 1927-ben átrendezték a teret, felállították Kossuth szobrát, a szökőkutak útban voltak, elbontották. Vízpermet nélkül nem hűtött többé a berendezés, új megoldás után néztek - ekkor épült meg az ismert jéghűtő.

Az egykori hűtőrendszer sorsáról senki nem tudott semmit, de a tér rendezésekor felmerült, hogy talán meg van még belőle valami. A Steindl Imre Programot vezető Wachsler Tamásék próbaképp kicsit "megkapirgálták" a feltételezett helyet, és kiderült, hogy a téglával kirakott földalatti építmény ma is megvan, csak feltöltötték földdel, az Országház alá vezető járatát pedig elfalazták.

Mivel az eredeti tervekben nem szerepelt ez az építmény, kisebb harcot indítottak a tervek módosításért. Úgy néz ki sikerrel. Ha minden igaz, az alagútban berendezett lapidáriumnak - vagyis kőtárnak - lesz majd ezen a ponton vége, felül pedig alighanem üvegbetonnal fedik le.

Az alábbi és a nyitóképen (mindkettő Wachsler Tamás fotója a Flickr-ről) jól látszik az egykori kútház szerkezete.

kútház

A szemben levő fal az egykori alagutat zárja el. Azért ilyen szép íves, hogy ellentartson a földtömeg nyomásának. A kútház közepén oszlop állt, mely abban a nyolcszögformára faragott kőben végződött. Onnan indultak azután a téglával rakott boltívek: ezek kezdeménye látható a kép közepén.

Nálam szokás szerint csak telefon volt, szóval az alábbi fotók csak dokumentumértékűek, de a lényeg látszik rajtuk. Az elsőn Pápay Balázs, építész látható a zárókőnél.

IMG 20130605 082648

Az alábbi két képet pedig csak a méretek szemléltetésére tettem be. Ugyanis igazán csak az épp fényképező Wachsler Tamással látszik, milyen hatalmas is a nélküle nem is olyan mélynek látszó egykori kútház.

http://urbanista.blog.hu/2013/06/09/modositjak_a_kossuth_ter_atepitesenek_terveit _olyan_epuletmaradvanyokat_talaltak_amelyeket_meg_kell_?utm_source=bloghu_megoszt as&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közéleti személyiségek a földforgalmi törvény átalakításáért
  2013-06-09 20:55:27, vasárnap
 
  Közéleti személyiségek a földforgalmi törvény átalakításáért--2013. 06. 07.



Közel 50 neves, közéleti személyiség nyílt levelet tett közzé, az Országgyűlés elé terjesztett földforgalmi törvénytervezettel kapcsolatban. Az aláírók szerint a hétfőn zárószavazásra kerülő indítvány jelenlegi formájában elfogadhatatlan, annak alapvető módosítását szorgalmazzák.

Az aláírók álláspontja szerint a magyar agrárium szabályozási folyamata a termőföldnek mint természeti erőforrásnak a nemzet számára történő hosszú távú megőrzését kell, hogy szolgálja. Erre a célra a földforgalmi törvény tervezete jelenlegi formájában alkalmatlan.

A nyílt levélben kifejtik, hogy az agrárszabályozási stratégia olyan irányú átalakítása szükséges, hogy az a lehető legmesszebbmenőkig kihasználja az adott jogi, pénzügyi és politikai eszközöket a termőföld nemzeti tulajdonban és a helyi közösségek használatában tartására - az ökológiailag is fenntartható gazdálkodási formák előtérbe helyezésével.

Az aláírók álláspontjukról tájékoztatták a kormányfőt, a vidékfejlesztési minisztert és az Országgyűlés frakcióit is; bízva abban, hogy még nincs késő ahhoz, hogy a vidéki Magyarország érdekeit szolgáló földforgalmi törvényt fogadjon el az Országgyűlés.

Az aláírók között van többek között Ángyán József országgyűlési képviselő; Elek István közíró; Jelenczki István filmrendező; Kerekes Sándor egyetemi tanár; Lányi András író; Mellár Tamás egyetemi tanár; Roszík Péter agrármérnök; Szakolczai György professor emeritus és Vida Gábor egyetemi tanár, az MTA tagja is.

A nyílt levél szövege:


A magyar föld védelmében!

Miközben a természeti erőforrásokért folyó küzdelem világszerte egyre embertelenebb formát ölt, nem mindegy, hogy a nemzet képes-e minden létező eszközt megragadni saját jövője érdekében, vagy lehajtott fejjel asszisztál saját kifosztásához.
Halálra ítélt az erőforrásaitól megfosztott közösség, halálra ítélt a hazájától megfosztott nemzet!
A magyar agrárium szabályozási folyamata a termőföldnek mint természeti erőforrásnak a nemzet számára történő hosszú távú megőrzését kell, hogy szolgálja.
Erre a célra a földforgalmi törvény tervezete jelenlegi formájában alkalmatlan.
Az agrárszabályozási stratégia olyan irányú átalakítása szükséges, hogy az a lehető legmesszebbmenőkig kihasználja az adott jogi, pénzügyi és politikai eszközöket a termőföld nemzeti tulajdonban és a helyi közösségek használatában tartására - az ökológiailag is fenntartható gazdálkodási formák előtérbe helyezésével.
Mindehhez nemcsak a jelenlegi földforgalmi törvénytervezet alapvető módosítására van szükség, hanem a földforgalmi törvénnyel egy időben koherens üzemgazdálkodási törvény, szövetkezeti törvény és finanszírozási háttér megalkotására is, sőt, adott esetben nem szabad visszariadni az Európai Unióval kötött csatlakozási szerződés felülvizsgálatától sem, amennyiben a nemzet hosszú távú fennmaradása ezt megkívánja. Azonnali intézkedések összehangolt sorával kell fellépni a zsebszerződések felszámolása érdekében még a moratórium lejárta előtt - törvénysértésre az Európai Unió más országaiban sem épülhet tulajdonjog!
Mivel ezt ígéri mindnyájunknak a magyar kormány hivatalos vidékfejlesztési programja, ezért követeljükaz eredeti kormányprogram maradéktalan végrehajtását a Nemzeti Vidékstratégia szellemében!
Egyben elutasítunk minden olyan intézkedést, amely politikai megfélemlítő akció leghalványabb látszatát is kelti mindazokkal szemben, akik az eredeti kormányprogram érdekében az elmúlt hónapokban felemelték a szavukat.
,,Mert akik abban gyönyörködnek, amit ez a világ nyújt, örökre koldulnak és szükségben maradnak!"

Budapest, 2013. június 7.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Időjárási fegyverek már 15 éve léteznek, vallotta az Amerika
  2013-06-09 20:44:46, vasárnap
 
  Időjárási fegyverek már 15 éve léteznek, vallotta az Amerikai Védelmi Miniszter
6/08/2013 ujvilagtudat.blog

Az úgynevezett "időjárási fegyverek" fejlesztése, amit sokan már paranoid túlzásként elutasítottak, mint a sci-fi forgatókönyvírók és összeesküvés elméleteket gyártók kitalációja, már évtizedek óta létezett, legalábbis laboratóriumban.


Nem más, mint a korábbi Amerikai Védelmi Miniszter William Cohen beszélt az időjárási fegyverekkel összefüggő fejlesztésekről, vagy pontosabban a támadó katonai műveletek támogatására időjárási eseményeket létrehozó technológiákról. A terrorizmusról tartott konferencián a kérdés-feleletek során, a tömegpusztító fegyverek és az USA stratégiája címszó alatt a Georgia Centerben, Athens-ben (Georgia) 1997-ben Cohen a következőket mondta:

"Vannak olyan jelentések, mint például, hogy egyes országok igyekeznek létrehozni valami Ebola vírusfélét, és ez nagyon veszélyes jelenség volna, mondjuk így legalábbis. Alvin Toeffler írt erről annak tekintetében, hogy egyes laboratóriumi tudósok próbálnak bizonyos kórokózokat kidolgozni, hogy azokkal csakis adott etnikai csoportokat vagy fajokat szüntessenek meg, valamint mások olyan mérnöki tervezést folytatnak valamiféle rovarral, mely képes konkrét növények elpusztítására. Mások öko-típusú terrorizmust folytatnak, mely segítségével megváltoztatják az éghajlatot, földrengéseket és vulkanikus tevékenységeket váltanak ki távoli elektromágneses hullámok használatával."

Tehát rengeteg zseniális elme van munkában, hogy megtalálják a módját más nemzetek terrorizálának. Ez a valóság, és ez az oka annak, amiért fokozzuk az erőfeszítéseket, és ezért is olyan fontos ez.

Mi a helyzet a chemtrailekkel?

Nem sokkal Cohen vallomása után jelentések kezdtek napvilágra kerülni a kondenzcsíkokról - kondenzációs csóvák a repülőgépek nyomában, melyek állítólag vegyi anyagokat tartalmaznak, mely sok embernél okoztak betegségeket. A WorldNetDaily 1999 februárjában számolt be a jelenségről:

A fókusz ennek a titokzatos "betegségnek" a vizsgálata során a kondenzcsíkokra összpontosult (gáz halmazállapotú nyomvonalak), melyek a sugárhajtású repülőgépek nyomában maradnak az ország bizonyos területei felett repülve. Megfigyelők a földről felfedezték, hogy miután számos kondenzcsík "mintát" hozott létre több tucatnyi repülőgép, melyek bizonyos terület felett haladtak el, egyfajta színtelen, ragacsos anyag esett az égből, ami gyakran váltott ki betegséget azokból, akik érintkezésbe kerültek vele. Más területeken ilyen anyagokat nem jelentettek, de rengeteg ember betegedett meg feltehetően azért, mert a kondenzcsík mintákat létrehozó repülőgépek valamiféle vegyszereket permeteztek a levegőbe.


Szóval ezek a vegyi anyagok részei voltak a Légierő "magfelhő" műveletének az időjárás módosításával történő kísérletezés során. Hivatalosan persze a Légierő tagadta ezeket az állításokat, de az erősen megszórt területeken élők több alkalommal számoltak be arról, hogy a műveleteket heves esőzések követték.

A kondenzcsíkok mellett más jelentések a Légierő HAARP kezdeményzését említik meg - a Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszféra-kutató Program Alaszkában található 1990-től (http://www.haarp.alaska.edu/). A projekt honlapja szerint a "HAARP egy tudományos vállalkozás, melynek célja, hogy megvizsgálja az ionoszféra viselkedését, különös tekintettel arra, hogy megérthessük és használhassuk polgári és védelmi kommunikációs és megfigyelési rendszerek létrehozásának céljára."

Valami van odakint

A Légierő tagadta, hogy a projekt célja az időjárás módosítása lenne, elsődlegesen a kutatásokra összpontosít. Ennek ellenére a HAARP és az időjárás szabályozása közti kapcsolat továbbra is felbukkan. A TheWeatherSpace.com május 30-án:

A Haarp Status Facebook oldala kiadott egy nyilatkozatot azt állítva, hogy egy tornádóval kapcsolatos kísérletet tesztelnek Oklahomában ezen a napon. A kísérlet szerint bizonyos frekvenciák bukkantak fel a legmagasabb szinten, és ezzel az embereknek tisztában kell lenniük.


Úgy hangzik, mint valami sci-fi. Valóban tudjuk befolyásolni az időjárást? Senki sem tudja pontosan, hol és mikor csapnak le a tornádók, de ez a csoport azt állítja, ha ezen a napon Oklahomában tornádók jönnek létre, akkor azért a HAARP a felelős. Most már csak az a kérdés marad... a csoport titokban valójában maga a HAARP létesítmény?

A válaszok a HAARP valódi célját illetően, és általában az időjárási fegyverek továbbra is megfoghatatlanok, de Cohen 15 évvel ezelőtti beismerése, hogy léteznek ilyen technológiák, elég bizonyíték akkor is, ha nem ismerjük az összes részletet. /naturalnews

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=wSfiNj9f3m8
http://www.youtube.com/watch?v=eHppWz0H9_Q
http://www.youtube.com/watch?v=vV9v_J9Jjfk
Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési Program (1/6)

Kapcsolódó:
Összeesküvés-elméletnek számít-e az időjárás manipulálása?
H.A.A.R.P. időjárás manipuláció
A HAARP project
Magyarország a HAARP célkeresztjében (beigazolódott "összeesküvés elmélet")

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A faj érdeke előbbre való" - erősödik az orosz szélsőjobb
  2013-06-09 20:38:50, vasárnap
 
 

"A faj érdeke előbbre való" - erősödik az orosz szélsőjobb


Az oroszországi szkinhedmozgalom megerősödése látványosan mutatja, hogy erőre kapott a nemzeti öntudat a legnagyobb szláv nép lányai és fiai körében.

Nemrégiben sosem látott volumenű elégedetlenségi hullámhoz vezetett egy orosz focidrukker ázsiai bevándorlók általi meggyilkolása és az ügy bizonytalan hatósági kezelése. Oroszországi liberális "jogvédők" szerint az állam sokáig táplálta a rasszizmust, hogy erősítse a nemzeti összetartást a Szovjetunió széthullása után, de ma már nem tud és igazából nem is akar mit kezdeni az elszabadult idegenellenes indulatokkal.

"Mindig is hazafi voltam. Azt gondolom, hogy a faj érdeke előbbre való, mint a kormány érdeke" - mondta a 23 éves orosz fiatalember, Jevgenyij Valjajev, az egyik nagy orosz radikális nacionalista csoport, a Russzkij Obraz vezetője. "Szerintünk a kormánynak a faj érdekében kell dolgoznia, és ahhoz, hogy a most megindult görgeteg lecsillapodjon, az embereknek látniuk kell, hogy a tüntetésük meghallgatásra talált."

Valjajev azután nyilatkozott a brit Guardian riporterének, hogy több radikális tüntetés söpört végig Moszkván. A Manyezsnaja téren tartott megmozdulás alatt két közép-ázsiai bevándorló elhalálozott, legalább húsz másik színesbőrű járókelőt pedig szép szó helyett pofonokkal próbáltak hazafelé irányítani, mivel valamilyen, az országban nem szívesen látott etnikai kisebbséghez tartoztak. A mintegy ötezer patriótára végül rárontottak a rohamrendőrök is, csatatérré változtatva Moszkva központját.

Két nappal később egy újabb tüntetésen a kivezényelt rohamrendőrök ezer embert tartóztattak le, hogy megelőzzék az orosz fiatalok és a bevándorlók közötti utcai háború kitörését. Az orosz hazafiak mindkét tüntetésen azt skandálták, hogy "Oroszország az oroszoké", amivel az iszlám vallású bevándorlók nem feltétlenül értenek egyet és a külföldi lapok képeinek tanúsága szerint a helyszínt végül mindkét alkalommal péppé vert ázsiaiak, valamint vérző orrú orosz fiatalok hagyták el.

Moszkvában a Guardian szerint a Szovjetunió bukása óta nem voltak olyan volumenű etnikai alapú zavargások, mint manapság. Az évek óta lappangó idegenellenes indulatok elemi erővel törtek ki a felháborodott fiatalokból. A radikálisok elmondták, hogy a közép-ázsiai és kaukázusi országok, főként muzulmán vallású bevándorlói által elkövetett bűncselekmények váltották ki az erőszakot.

Egy orosz patrióta meggyilkolásának hullámai

A felháborodás hullámait az váltotta ki, hogy Moszkvában lelőtték a Szpartak Moszkva focicsapat egyik szurkolóját, a 28 éves Jegor Szviridovot. Az orosz fiatalember a Szpartak nem hivatalos szurkolói klubjának, a Fratriának a tagja volt, egy észak-kaukázusi bevándorlókból álló bandával került összetűzésbe, majd a gyanú szerint az egyik bevándorló verekedés közben agyonlőtte. A gyilkosság után a szurkolói klub tagjai több radikális nacionalista szervezettel együtt kezdtek tüntetéseket szervezni, a Ria Novosztyi orosz hírügynökség beszámolója szerint azért, mert a rendőrség nem tett meg mindent a gyilkosság kivizsgálása és a teljeskörű igazságszolgáltatás érdekében.

A szurkolói klub beijedt vezetése utólag igyekezett elzárkózni a zavargásoktól, a demonstráció szervezésében segédkező nemzetiszocialista vezető, Jevgenyij Valjajev azonban nem kertelt: "[A meggyilkolt Szviridov] fociszurkoló volt, és orosz. Fel sem merült, hogy nem állunk ki érte" - mondta. "Ez nem egy haláleset, ez a feszültség évek óta gyülemlik. A tüntetés a kisebbségi banditák ellen szólt" - tette hozzá.

"A Moszkvába özönlő nem szláv bevándorlók nemcsak a Szpartak ultráinak a szemét szúrják, az egész moszkvai fiatalságnak és más városok fiataljainak sem tetszenek" - derített fényt a valódi okokra Ivan Kuznyecov, az Össz-oroszországi Futballrajongók Szövetségének szóvivője is. Az orosz fiataloknak főleg azokkal az erőszakos színesbőrű férfiakkal van problémájuk, akik Csecsenföldről, Dagesztánból és a többi olyan határ menti muzulmán többségű orosz tagköztársaságból jönnek, amelyek ugyan az Orosz Föderáció részei, de kulturálisan nem integrálódtak. Az ilyen kisebbségiekre már a gyerekek is ellenszenvvel néznek. "Azok az iskolás gyerekek és egyetemisták, akik a barátnőiket féltik, rendszeresen ütköznek meg az agresszív kaukázusi fiatalokkal" - mondta Kuznyecov a Guardiannak.

A zavargások után Dimitrij Medvegyev ugyan közölte, hogy a zavargókat bíróság elé állítják, végül mégis 24 órán belül elengedték az összes tüntetőt, akit a helyszínen tartóztattak le a rendőrök. A Ria Novosztyi szerint később négy patrióta oroszt tartóztattak le és gyanúsítottak meg zavargással és gyilkossággal, de Dimitrij Medvegyev az erőszak kirobbanásáért nem őket, hanem a meggyilkolt Szviridov ügyében eljáró nyomozókat tette felelőssé, mert elengedték a kaukázusi gyanúsítottakat. Medvegyev az ügyet azzal zárta le a maga részéről, hogy felszólította a rendőrséget és az ügyészséget, hogy tegyenek meg mindent Szviridov gyilkosainak kézre kerítéséért.

Bár az ehhez hasonló tömegdemonstrációra régóta nem volt példa, az etnikai feszültség az elmúlt években is jelen volt Oroszországban - derül ki az orosz Szova elemzőközpont adataiból. A világon mindenütt megtalálható "rasszizmussal, idegengyűlölettel és szélsőségesekkel" foglalkozó bevándorlóbarát lobbi helyi fiókja szerint 2009-ben legalább 60 embert likvidáltak és 306 színesbőrű személyt sebesítettek meg akcióik során az orosz radikális nemzetiek. Egy másik hasonszőrű intézet, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által támogatott Kelet-európai Megfigyelő Központ 80 halottról és 411 sérültről tud, a kivégzettek többsége közép-ázsiai, a Kaukázusból származó vagy afrikai bevándorló, a támadók pedig a dühös orosz hazafiak.

Orosz bőrfejűek szétkergetnek egy antirasszista punkkoncertet

A focidrukkerek között a faji öntudat olyan mértékben van jelen, hogy az már a 2018-ban Oroszországban rendezendő labdarúgó-világbajnokságon is gondot okozhat a színesbőrűeknek. Rafal Pankowski, a Kelet-Európai Megfigyelő Központ igazgatója szerint az orosz labdarúgó-szövetség és az orosz hatóságokat egyáltalán nem zavarják rasszista megnyilvánulások: "A náci szlogenek teljesen megszokottak az orosz stadionokban, a meccseket gyakran félbeszakítják a fekete játékosokra szórt rasszista szidalmak" - panaszkodott a Guardiannak. Nemrég a Bajnokok Ligája egyik meccse is botrányba fulladt, mert a Szpartak Moszkva szurkolói úgynevezett "majomrigmusokkal" tették nevetségessé az Olympique Marseille csapatának egyik néger játékosát.

"A moszkvai utcákat rasszista graffitik borítják, a nagyobb könyvesboltok pedig mindenhol árulnak rasszista irodalmat" - szörnyülködött Pankowski, akinek bántára az orosz hatóságok rendre figyelmen kívül hagyják a dolgot. Az igazgató szerint Moszkvában ezért magas a "gyűlölet-bűncselekmények" száma. Egy angol nyelvű moszkvai keresztény gyülekezet 2009-es felmérése szerint a városban élő négerek közel 60 százaléka érezte már saját bőrén, illetve csontján is tapasztalta, hogy nem szívesen látják őket és legalább 80 százalékukkal közölték ugyanezt szóban is. Egy a BBC által megszólaltatott, a moszkvai téren meglehetősen érdekes látványt nyújtó nigériai feketét például többször hátba szúrtak, egy másik négert pedig megpróbáltak "megskalpolni" az orosz bőrfejű fiatalok.

Dühös fiatalság

A színesbőrűek jogaiért aggódók panaszai ellenére, az orosz hatóságok azért több kísérletet mégis tettek az elmúlt években a faji önvédelmi reflexek letörésére. Galina Kozevnyikova, a Szova intézet igazgatóhelyettese egy tanulmányában azt írta, hogy a "rasszista bűncselekmények" magas száma 2009 őszén az előző évi felére csökkent, kétségtelenül a moszkvai hatóságok tevékenységének eredményeképpen. "[2009] őszén született a legtöbb elmarasztaló ítélet nacionalista radikálisok ellen szinte minden elképzelhető típusú ügyben" - írja Kozevnyikova. A bíróságok számos nemzetiszocialista fiatalt ítéltek el idegenellenes akcióik miatt.

Az igazságszolgáltatásnak azonban néhány komolyabb akadállyal is szembe kell néznie. A dühös orosz fiatalok közül sok még nincs 18 éves. Az elmúlt két év nagyobb visszhangot kapó ügyei közül több olyan is volt, ahol a bíróság nem szabott ki életfogytig tartó börtönbüntetést a perbe fogottak fiatal életkora miatt. A BBC szerint a 18 éven aluli elkövetőket az orosz törvények szerint maximum 9 év börtönre lehet ítélni.

2009 szeptemberében tíz orosz nacionalista fiatal, köztük egy 17 éves lány kapott 8 és 10 év közötti börtönbüntetést, amiért eltettek láb alól egy 18 éves kirgizt, valamint további kínai, kirgiz és üzbég bevándorlókat próbáltak jobb belátásra és hazatérésre kényszeríteni Moszkva utcáiról. Egy évvel korábban egy másik szkinhed csoport tagjait 18 külföldi likvidálásáért ítélték el, nemrég pedig a Fehér Farkasok nevű csoport tagjai kerültek börtönbe. Ez a fehér fajvédő csapat szintén jórészt fiatalokból állt, a bíróság szerint legalább 11 emberrel végeztek, és több más akciót is végrehajtottak, amelyekről videókat is feltöltöttek az internetre. A rajtaütések motívuma szintén az volt, hogy az áldozatok nem a fehér rasszhoz tartozó bevándorlók voltak, vagy akcentussal beszélték az orosz nyelvet - írta róluk akkor a BBC.

Az fiatal orosz patrióták elítélése nemcsak fiatal koruk miatt nehéz, hanem a társaik által végrehajtott megtorlóakciók miatt is, amelyek komolyságát mutatja, hogy az állami gépezet tagjait is elérheti, illetve el is éri. A Fehér Farkasokat elítélő bírót, Eduard Csuvasovot feltehetően egy profi bérgyilkos lőtte le a saját háza előtt, egy héttel azután, hogy egy másik hasonló ügyben is kemény ítéletet hozott. 2009-ben Sztanyiszlav Markelov szkinhedügyekkel foglalkozó ügyvédet is agyonlőtték megtorlásként Moszkvában, 2004-ben pedig egy szélsőjobboldali csoportokkal foglalkozó szakértőt vadásztak le - sorolja a BBC. A tárgyalások alatt a nemzetiszocialisták többször figyelmeztettek, hogy tovább folytatják a hatóságok elleni támadásokat, amíg az elfogadhatatlan bevándorlási hullám le nem áll.

A helyzet további érdekessége, hogy a moszkvai rendőrök többsége a csecsenföldi háborúk idején a Kaukázusban harcolt a lázadók ellen, így ők sem szívesen intézkednek a bevándorlók védelmében - írja a Guardian. A zavargások idején a lap szerint a rendőrség igyekezett kerülni a kemény fellépést az orosz hazafiak ellen.

A Guardian szerint a nacionalista érzelmeket maga a kormányzat fűtötte a Szovjetunió széthullása után, mivel nem volt más mód a szocializmus utáni ideológiai vákuum kitöltésére. A 2008-ban kibontakozott gazdasági válság óta pedig a kormánytisztviselők hatványozottan kiaknázták a bevándorlók elleni népi ellenérzéseket. Szergej Szobjanyin, Moszkva új polgármestere például programját a migráns munkások számának csökkentésére alapozta. "A kormánynak fogalma sincs, hogy mit kellene tennie most, miután kiengedte a szellemet a palackból" - szörnyülködött a brit lapnak Galina Kozevnyikova, a Szova intézet igazgatóhelyettese.

A fajvédő oroszok az elmúlt években erőteljes szervezet- és pártépítésbe kezdtek. A Szova tanulmányai szerint három új radikális csoport jött létre a szintén újraéledő "veterán" nacionalista pártok mellett, és ezek sokkal látványosabban léptek be a közéletbe, mint elődeik. A Russzkij Obraz mellett a Szláv Unió (SS) és az Illegális Bevándorlás Elleni Mozgalom (DPNI) szerzett érzékelhető támogatottságot egy év alatt. A radikális mozgalmak által rendszeresen rendezett Orosz Menetelést Oroszország 12 régiójában tartották már meg. A DPNI honlapján ugyanazok a hazafias és bevándorlásellenes célkitűzések jelennek meg, mint amiket a moszkvai futballszurkolók is hirdetnek: a kaukázusi és belső-ázsiai határok megerősítését, a külföldiek tartózkodási feltételeinek szigorítását és a szervezett kisebbségi bűnözés elleni bűnügyi program kidolgozását követelik.

Elszántságból Nyugaton is példát vehetnének róluk.

http://harcunk.info/index.php/jelentesek/20-a-faj-erdeke-elobbre-valo-erosodik-az -orosz-szelsojobb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz úrjaértelmez egy szót
  2013-06-09 20:36:13, vasárnap
 
 
A Fidesz úrjaértelmez egy szót
nolvideo 2013. június 03.

A kormány földtörvény-tervezete szerint külföldi az, aki "nem tagállami állampolgár". Tehát a Fidesz javaslata szerint például egy osztrák gazda nem számít külföldinek, amennyiben földet kíván vásárolni Magyarországon. Orbán Viktor három éve éve nem ezt ígérte.

Videó: http://www.noltv.hu/video/4985.html

Ángyán József professzor felhívása: "Most viszik a hazád!"

Június 10-én, hétfőn eldől az ország sorsa. Ekkor lesz a földtörvény zárószavazása. A földvédő civil szervezetek mind összefogtak, és gazdák, városiak mind EGYÜTT TÜNTETÜNK a szavazással egy időben a budapesti Alkotmány utcában. Mivel a földtörvény kétharmados törvény, ezért elfogadása akár néhány szavazaton is múlhat. Most mindenkinek el kell jönnie! Különben Magyarország külföldi és belföldi tőkeérdekeltségek "termelőeszközévé" válik!"

Kapcsolódó:
Dr. Damm Andrea álláspontja

http://www.youtube.com/watch?v=94B0z-mn2D8&feature=youtu.be&honnan=Nemzet i_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor épp ezt a szerepet játssza el. Meghekkelte az e
  2013-06-09 20:29:22, vasárnap
 
  "Orbán Viktor épp ezt a szerepet játssza el. Meghekkelte az eseményt, one man show-t csinált a védekezésből. Szövegei nem szakadtak el a korábban már jól bevált ostromlott vár szimbolikától, csak csavart egyet a szóvirágok erősségén és direkt háborús narratívát használ. "Megvédünk mindenkit", "nem adunk fel egyetlen pontot sem", "a parancsom nélkül senki nem hagyhatja el a helyét", "utasítom a hatóságokat". Látványosan lubickol a főparancsnoki szerepben, vészhelyzetet rendel el, okos fejével térképek fölé hajol, szemöldököt ráncolva szemléli a harcteret, katonákkal parolázik, a front első vonalában alszik. (Tegyük hozzá halkan: a magyar közjog szerint a hadsereg főparancsnoka a köztársasági elnök, a kormányfőnek pedig nincs utasítási jogköre a rendőrség felé.)
Orbán a médiának játssza el a kompetens, proaktív, népéért aggódó, polgárait minden eszközzel megvédő kormányfő szerepét. Ellenfelei által sokat emlegetett politikai ösztönét látjuk működés közben. Ismeri az országát, tudja, mi kell a választóknak: az erőskezű vezető, aki saját kényelmével mit sem törődve, folyamatos jelenlétével védi meg a hazát. Tisztán látja: a magyar társadalom negyed század alatt sem értette meg a modern államok működési rendjét, amelyben a kormányfők hagyják dolgozni a szakembereket, néha tájékozódnak egy parancsnoki központban, a törvényhozás segítségével megteremtik a hatékony védekezéshez szükséges jogi feltételrendszert, kormányuk különálló részeit pedig közös munkára hangolják. Fárasztó és nehéz munka ez, csak sajnos egyáltalán nem látványos. Orbán az aprómunkát a stábra hagyja, ő pedig ellopja a showt."

http://www.stop.hu/velemeny/viktor-a-diktator/1154575/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor nyitott szívműtétet vezet
  2013-06-09 20:16:50, vasárnap
 
  Orbán Viktor nyitott szívműtétet vezet

A műtét elején bejelentenék, hogy minden kardinális kérdésben csak a főorvos úr és a miniszterelnök úr dönthet.

- Jó napot kívánok Főorvos úr! Ön vezeti holnap a kettes műtőben a nyitott szívműtétet?
- Igen én. Kihez van szerencsém?
- K.123 vagyok.
- Az meg milyen név?
- Titkos. A TEK alezredese vagyok. Én felelek a kormány részéről a műtéttel kapcsolatos teendőkért.
- Micsoda, milyen teendőkért felel maga?
- Nézze! Mindenki előtt ismert, hogy milyen nehéz helyzetben van a magyar egészségügy.
- Igen, ez így van. És?
- Kevés az orvos, az ápolónő, a pénz. Egyesek már katasztrófahelyzetről beszélnek.
- A helyzet valóban katasztrofális.
- Nos a miniszerelnök úr úgy döntött, hogy kezébe veszi az ügyet, és személyesen járul hozzá, hogy a dolgok alakulása jó irányt vegyen.
- Ki veszi a kezébe a dolgokat?
- Hát Orbán Viktor miniszterelnök úr.
- Ezt hogy kell érteni?
- Holnap reggel lesz ez a nagyon bonyolult és veszélyes műtét, ami állítólag akár 8-10 órán át is eltarthat. A miniszerelnök úr részt akar venni a beavatkozásban.
- A műtéten? Mint micsoda?
- Hát mint a kormányfő ugye, nem lehet majd nővérke, hanem ő irányítaná az életmentő beavatkozást a helyszínen.
- A miniszerelnök átvenné a szerepemet?
- Nem egészen. Ő csak irányítani fog.
- De a műtőben én irányítok, enyém a felelősség, én döntök minden kérdésben. Itt élet-halálról van szó.
- Igen, igen ez világos. Csak annyi változna, hogy a műtét elején bejelentenék, hogy minden kardinális kérdésben csak a főorvos úr és a miniszterelnök úr dönthet. Tehát nehogy más velük ellentétes utasításokat adjon.
- Ember, ezt nem gondolja komolyan!
- De.
- Tudja maga, mekkora az a műtő. Így is alig fog beférni a szükséges személyzet. A rengeteg gép, amelyeket a beavatkozás bonyolultsága miatt a helyszínre kell telepíteni. Nincs hely Orbán Viktor számára a műtőben.
- Az lehetetlen.
- Uram, egy sámli, ha befér a fal mellett. Arra állva kukkolhatna legfeljebb a kormányfő, ha előtte bemosakodott és beöltözött.
- Erről szó sem lehet. A kormányfő az első sorban fog állni.
- Nem fér oda.
- És nem csak neki kell ott helyet biztosítani, de Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak és természetesen a kameramannak, a világosítónak, a rendezőnek és valahol a műsorvezetőnek is. Az egészet ugyanis felvesszük. Na és, mivel itt veszélyes fegyverek vannak élesen bevetve, legalább két személyes biztosító is kell.
- Mi? Milyen veszélyes fegyverek?
- Uram! Szúró és vágó szerszámok, kések, szikék tömkelege van egy ilyen műtétnél. Nem?
- Persze, de ez az egész egy őrültség. A kormányfőnek semmi helye egy műtőben, ahol éppen operálnak.
- Főorvos úr! Ön tudja, hogy milyen felelősség terheli a beteg életéért. A miniszterelnök úr is tudja, hogy mikor, hol a helye.
- Nekem nem úgy tűnik. Ne haragudjon, de ez egy nonszensz. Nem akarja esetleg a kormányfő elvégezni a műtétet is?
- Jaj, az Isten szerelmére csak meg ne kérdezze tőle, mert el fogja vállalni.


http://gepnarancs.hu/2013/06/orban-viktor-nyitott-szivmutetet-vezet/#.UbS5myElP64 .facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Könyvhét ma? Amelyen hovatovább már csak az idegen számít sz
  2013-06-09 20:15:53, vasárnap
 
 

Könyvhét ma? Amelyen hovatovább már csak az idegen számít szépnek?
2013. június 08. 11:00
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Hajdanában Gárdonyink arról vallott, milyen szép, hogy ?a világ száz legokosabb, legkedvesebb emberét betehetjük a szobánkba, s nem foglalnak el nagyobb helyet, mint egy vadászpuska hossza!?. Csak kérdés, ez könyvkiadásunk kínálatára mennyire érvényes? Ugyanis az idei Ünnepi Könyvhéten a Szép Magyar Könyv 2012 verseny és az IBBY Év Gyermekkönyve 2012 díjnyertes kiadványairól értesülve valahogy megcsömörlenek a magyar irodalomra áhítozók. Hol vannak a régi idők, amikor még boldog ember volt, aki könyvhétre járt, mert azt méltán tarthatta szellemi életünk ünnepének? De könyvhét ma? Amelyen hovatovább már csak az idegen számít szépnek?

Amint a Magyar Nemzet 2013. június 8-i számában olvassuk, ötvenhárom hazai és határon túli kiadó 119 könyvvel pályázott, végül ötvenhét került a fő zsűri elé, amelynek elnöke, Orosz István grafikusművész elmondta, hogy a testület elé ?nagyon magas színvonalú művek kerültek?. Olyanok művei, mint Hohol Ancsa, Barabás Zsófia, Gottfried von Strassburg, Moizer Zsuzsanna, Takeshi Kitano, Jane Teller, Williams Luke, Wolfgang Herndorf.

Csoda, ha ezek után valahogy megcsömörlenek a szép magyar könyvekre áhítozók? Túl az ilyenkor szokásos díjazásokon, hol van már a régi könyvhetek varázsa, amikor is a magyar és általában az európai irodalom régi s új nagyjaiért álltak nemritkán kígyózó sorok? Amikor öröm volt látni régi literatúránk fakszimile kiadásait, az elszakított országrészek szépségeit bemutató kiadványok előtt sort állókat, akik nemcsak gyűjtögették, hanem el is olvasták őket?

El bizony, hiszen a bibliomániával, a beteges könyvgyűjtő szenvedéllyel szemben az ember felnőtté érésének egyik legbiztosabb jele könyvtárállományának minőségi megváltozása, az ifjúkori birtoklásvágy kielégüléseként való állandó könyvbeszerzésnek az idő múlásával fokozatosan a felhalmozottak selejtezésével és a megmaradt igazi értékekhez történő rendületlen ragaszkodással való felváltása, tudatosítva,hogy a valóban jó könyvre kiadott pénz ? amint Gárdonyi Géza vallotta ? csak látszólag eldobott pénz, mint a vetőmag, hiszen nem a könyvek gyűjtése, hanem olvasásuk tesz boldog emberré.

Persze mindez csak a valóban jó könyvekről mondható el, a könyvheteken árult selejtes memoárokkal és mulandó bédekkerekkel szemben azon kevesekről, melyek sírunkig elkísérnek. Valaha egy aggastyán kénytelen volt könyvtárát felszámolni. Sorról-sorra megfogyatkoztak kötetei, előbb a szakkönyvek, aztán lassan már mindegyik. Végül csak Móricz Zsigmond regényei közül ?A boldog ember? maradt, amelyet az író édesapjának dedikált. Amikor aztán ezt is eladta, kimondhatatlan keserűséget érezve, fél óra múlva visszament visszavenni, hogy boldog ember legyen!

De hol vannak, kérdezzük ismételten, a régi idők, amikor még boldog ember volt, aki könyvhétre járt, mert azt méltán tarthatta szellemi életünk ünnepének? Könyvhét ma? Amelyen hovatovább már csak az idegen számít szépnek?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=65638
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.