Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Diétás rakott karfiol II.
  2014-09-22 23:14:50, hétfő
 
  Diétás rakott karfiol II.

Hozzávalók:

1 kg karfiol
30 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
40 dkg zsírszegény joghurt
1 tojás
10 dkg zsírszegény trappista sajt

bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, és sós vízben megfőzöm.

Közben az olívaolajon megfuttatok 2 gerezd reszelt fokhagymát, beleteszem az apró kockára vágott csirkemellet, sózom, borsozom, és egy kicsit megpirítom.

A joghurtot összekeverem a tojással, ebbe is belenyomok 2 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, és a sajt felét reszelve szintén belekeverem.

Egy jénaiba teszek 1 evőkanál olívaolajat, egy réteg karfiolt, erre teszem a megpirított csirkemellet, a csirkemell tetejére ráöntöm a sajtos joghurt felét, majd újabb adag karfiol következik. Erre teszem a maradék joghurtot és a maradék reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben 160 fokon 40-50 perc alatt pirosra sül.





Megjegyzés:

Ajánlom minden diétázó társamnak, mert gyors, könnyű, magas a fehérjetartalma és igazán diétás ebéd. Jó étvágyat! ;)

1 adag 300 kcal :)

A receptet és a fotót Jugoka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
  2014-09-22 23:12:27, hétfő
 
  Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém

Hozzávalók:

40 dkg szilva
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 dl tej
2 dl habtejszín
4 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A csokoládékrémhez:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 nagy tojás
2 dl habtejszín
csipet só
2 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal. Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a haját, a húsát pedig turmixoljuk össze.

A tejet melegítsük meg, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá.

A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá a vajat, gőzfürdő fölött olvasszuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral. Az olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is (a tejszínt NEM KELL felverni!). Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Vegyünk elő 4 egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Díszítsük fél szem sült szilvával, szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.





Megjegyzés:

Péter András receptje alapján készítettem el ezt a finom pohárkrémet, melyet ezúton is köszönök.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
  2014-09-22 23:09:28, hétfő
 
  Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves

Hozzávalók:

25 dkg darált sertéshús
35 dkg kínai tojásos metélt tészta
8 dl húsleves alaplé
2 szál újhagyma
kevés olaj
diónyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámpaszta (tahini)
2 evőkanál chiliolaj
1 evőkanál szecsuáni bors, pirítva, megtörve
1 evőkanál pirított szezámmag
1 teáskanál só
1 friss chilipaprika

Elkészítés:

A darált húst alaposan összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal.





Egy wokot (vagy serpenyőt) felhevítünk, majd beleöntünk kevés olajat, ha forró, beleöntjük a darált húst, megsütjük, közben egy apró darabokra törjük, 5-6 perc alatt megpirítjuk. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.





A szószhoz újra felmelegítjük a wokot, és hirtelen megpirítjuk a felaprított újhagymát és fokhagymát,





valamint a gyömbért, fél perc múlva hozzáadjuk a szezámpasztát, a chiliolajat, a szójaszószt, valamint a sót. 3-4 percig pirítjuk,





majd felöntjük az alaplével, felforraljuk.





Ezalatt a tésztát forrásban lévő vízben 5 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.

Ázsiai leveses tányérba merjük a fűszeres levest, elosztjuk a tányérokban a tésztát, majd a tetejére szórjuk a kisült húst, a pirított szezámmagot és szecsuáni borsot, és aki igazán csípősen szereti, annak vékony csíkokra vágott friss chilipaprikával is megszórjuk az adagját.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Obatzda (bajor sajtkrém)
  2014-09-22 23:01:55, hétfő
 
  Obatzda (bajor sajtkrém)

Hozzávalók:

10 dkg (túl)érett camembert sajt
20 dkg krémtúró
5 dkg lágy vaj
1 fej hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1,5-2 dl sör

bors
kömény (őrölt)

Elkészítés:

A hozzávalókat (a sör kivételével) az apróra vágott hagymával és ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel összekeverjük. A sört eztán apránként dolgozzuk hozzá, hogy szinte habos legyen.





Megjegyzés:

A túlérett camembert sajt egyetlen felhasználási módja.

A receptet Akiraly, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bajor perec
  2014-09-22 22:59:57, hétfő
 
  Bajor perec

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
4 dkg margarin, vaj vagy zsír
1 liter víz
3 evőkanál szódabikarbóna
liszt a szóráshoz
zsiradék a tepsihez

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben a cukorral, kb. 15 perc alatt, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a tejjel, a vajjal (margarinnal vagy zsírral). Addig gyúrjuk, míg rugalmas és sima tésztát kapunk. Lefedve 1/2 árát kelesztjük. Akkor jó, ha a duplájára nőtt. Ezután lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, hosszúkás tömböt formálunk, ezt kb. 14 részre osztjuk, és kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk mindegyikből úgy, hogy a közepük vastagabb legyen. Pereceket formázunk, 15 percig kelesztjük, majd hűtőben 1 órát pihentetjük.

Mielőtt lejárna az 1 óra, felforraljuk a vizet, és nagyon óvatosan beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben 30 másodpercig úsztatjuk, majd szűrőkanállal kivesszük, és a zsiradékkal kikent tepsire tesszük. Megszórjuk nagy szemű sóval vagy : köménnyel, reszelt sajttal, tökmaggal... Hideg sütőbe tesszük, majd 220 fokon 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.





Megjegyzés:

Melegen ajánlom mindenkinek, én már többször készítettem, és a siker 100 %-os.

A receptet és a fotót Frary küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bajor csülök savanyú káposztával és gombával
  2014-09-22 22:57:28, hétfő
 
  Bajor csülök savanyú káposztával és gombával

Hozzávalók 6 személyre:

2 db sertés hátsó csülök
2 kg savanyú káposzta
4 fej közepes hagyma
3 db közepes sárgarépa
50 dkg gomba

grill fűszerkeverék

Elkészítés:

A csülköt kicsontozzuk és feldaraboljuk 6 arányos darabra. A káposztát átmossuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, gombát cikkekre, a sárgarépát kockákra vágjuk. Egy magas peremű tepsibe rétegezzük a káposztát, ráhelyezzük a felaprított zöldségeket. A húsdarabokat megsózzuk és fűszerezzük grill fűszerkeverékkel. Alufóliával lefedjük, és éjszakára érni hagyjuk. Másnap előmelegített sütőben 170 fokon 1,5-2 órán át sütjük. A fóliát levesszük, a húst megforgatjuk, hogy a bőre megpiruljon, és a keletkezett lé elpárologjon /kb. 40 perc/.

Megjegyzés:

Kiadós, nagyon finom, köretnek kenyér illik hozzá. Leginkább családi összejövetelek alkalmából készítem.

A receptet Duci Juci küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Bajor húsleves
  2014-09-22 22:55:03, hétfő
 
  Bajor húsleves

Hozzávalók:

60 dkg marhafartő vagy hátszín
25 dkg marhacsont
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 kis hagyma
kis darab marhamáj és -lép
2 l víz (egy személyre 1/4 l levest számítva)
1 evőkanál só
A májgombóchoz:
15 dkg marhamáj
1 kis hagyma
4 dkg zsír
1 tojás
2 zsemle
kevés tej
petrezselyem

bors
majoránna
1 gerezd fokhagyma
7 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A húst hideg vízzel leöblítjük - nem lemossuk -, rostjait húskalapáccsal óvatosan lazítjuk, így hamarabb megpuhul, a csonttal, a májjal, a léppel, a hagymával, amin rajtahagyjuk az alsó, barna héját, hideg vízben, lassú tűzön, félig lefedett fazékban feltesszük főni. Másfél óra múlva hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott zöldségeket. Ha elég nagy a fazék, a habja nem fut ki, főzés közben csaknem teljesen feloldódik. Ami a végén a tetején marad, azt lefölözzük. Körülbelül három órát főzzük. Közben elkészítjük a májgombócot.
A májat az erektől megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet. Levesszük a tűzről, amikor kihűlt, hozzáadjuk a májhoz. Sózzuk, borssal, majoránnával fűszerezzük, hozzátesszük a tejbe áztatott, jól kicsavart zsemléket, a tojást, a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, végül a zsemlemorzsát. Egy darabig pihentetjük, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle, s nagyságuktól függően tíz-tizenöt perc alatt megfőzzük a húslevesben, amivel együtt forrón tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2014-09-22 11:34:07, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Eső és szélmentes, szép napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Szebb éjszakát!
  2014-09-22 00:09:54, hétfő
 
  Úgy látszik vége a jó időnek, mert nálunk jelenleg esik az eső és erősen villámlik.



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 685
  • e Hét: 15557
  • e Hónap: 29462
  • e Év: 159169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.