|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-09-22 23:14:50, hétfő
|
|
|
Diétás rakott karfiol II.
Hozzávalók:
1 kg karfiol
30 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
40 dkg zsírszegény joghurt
1 tojás
10 dkg zsírszegény trappista sajt
só
bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, és sós vízben megfőzöm.
Közben az olívaolajon megfuttatok 2 gerezd reszelt fokhagymát, beleteszem az apró kockára vágott csirkemellet, sózom, borsozom, és egy kicsit megpirítom.
A joghurtot összekeverem a tojással, ebbe is belenyomok 2 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, és a sajt felét reszelve szintén belekeverem.
Egy jénaiba teszek 1 evőkanál olívaolajat, egy réteg karfiolt, erre teszem a megpirított csirkemellet, a csirkemell tetejére ráöntöm a sajtos joghurt felét, majd újabb adag karfiol következik. Erre teszem a maradék joghurtot és a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 160 fokon 40-50 perc alatt pirosra sül.
Megjegyzés:
Ajánlom minden diétázó társamnak, mert gyors, könnyű, magas a fehérjetartalma és igazán diétás ebéd. Jó étvágyat! ;)
1 adag 300 kcal :)
A receptet és a fotót Jugoka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-09-22 23:12:27, hétfő
|
|
|
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Hozzávalók:
40 dkg szilva
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 dl tej
2 dl habtejszín
4 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A csokoládékrémhez:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
1 nagy tojás
2 dl habtejszín
csipet só
2 teáskanál kristálycukor
Elkészítés:
A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal. Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a haját, a húsát pedig turmixoljuk össze.
A tejet melegítsük meg, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük kemény habbá.
A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá a vajat, gőzfürdő fölött olvasszuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral. Az olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is (a tejszínt NEM KELL felverni!). Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vegyünk elő 4 egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Díszítsük fél szem sült szilvával, szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.
Megjegyzés:
Péter András receptje alapján készítettem el ezt a finom pohárkrémet, melyet ezúton is köszönök.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-09-22 23:09:28, hétfő
|
|
|
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús
35 dkg kínai tojásos metélt tészta
8 dl húsleves alaplé
2 szál újhagyma
kevés olaj
diónyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámpaszta (tahini)
2 evőkanál chiliolaj
1 evőkanál szecsuáni bors, pirítva, megtörve
1 evőkanál pirított szezámmag
1 teáskanál só
1 friss chilipaprika
Elkészítés:
A darált húst alaposan összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal.
Egy wokot (vagy serpenyőt) felhevítünk, majd beleöntünk kevés olajat, ha forró, beleöntjük a darált húst, megsütjük, közben egy apró darabokra törjük, 5-6 perc alatt megpirítjuk. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.
A szószhoz újra felmelegítjük a wokot, és hirtelen megpirítjuk a felaprított újhagymát és fokhagymát,
valamint a gyömbért, fél perc múlva hozzáadjuk a szezámpasztát, a chiliolajat, a szójaszószt, valamint a sót. 3-4 percig pirítjuk,
majd felöntjük az alaplével, felforraljuk.
Ezalatt a tésztát forrásban lévő vízben 5 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
Ázsiai leveses tányérba merjük a fűszeres levest, elosztjuk a tányérokban a tésztát, majd a tetejére szórjuk a kisült húst, a pirított szezámmagot és szecsuáni borsot, és aki igazán csípősen szereti, annak vékony csíkokra vágott friss chilipaprikával is megszórjuk az adagját.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-09-22 23:01:55, hétfő
|
|
|
Obatzda (bajor sajtkrém)
Hozzávalók:
10 dkg (túl)érett camembert sajt
20 dkg krémtúró
5 dkg lágy vaj
1 fej hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1,5-2 dl sör
só
bors
kömény (őrölt)
Elkészítés:
A hozzávalókat (a sör kivételével) az apróra vágott hagymával és ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel összekeverjük. A sört eztán apránként dolgozzuk hozzá, hogy szinte habos legyen.
Megjegyzés:
A túlérett camembert sajt egyetlen felhasználási módja.
A receptet Akiraly, a fotót Joci küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-22 22:59:57, hétfő
|
|
|
Bajor perec
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
4 dkg margarin, vaj vagy zsír
1 liter víz
3 evőkanál szódabikarbóna
liszt a szóráshoz
zsiradék a tepsihez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben a cukorral, kb. 15 perc alatt, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a tejjel, a vajjal (margarinnal vagy zsírral). Addig gyúrjuk, míg rugalmas és sima tésztát kapunk. Lefedve 1/2 árát kelesztjük. Akkor jó, ha a duplájára nőtt. Ezután lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, hosszúkás tömböt formálunk, ezt kb. 14 részre osztjuk, és kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk mindegyikből úgy, hogy a közepük vastagabb legyen. Pereceket formázunk, 15 percig kelesztjük, majd hűtőben 1 órát pihentetjük.
Mielőtt lejárna az 1 óra, felforraljuk a vizet, és nagyon óvatosan beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben 30 másodpercig úsztatjuk, majd szűrőkanállal kivesszük, és a zsiradékkal kikent tepsire tesszük. Megszórjuk nagy szemű sóval vagy : köménnyel, reszelt sajttal, tökmaggal... Hideg sütőbe tesszük, majd 220 fokon 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
Melegen ajánlom mindenkinek, én már többször készítettem, és a siker 100 %-os.
A receptet és a fotót Frary küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-09-22 22:57:28, hétfő
|
|
|
Bajor csülök savanyú káposztával és gombával
Hozzávalók 6 személyre:
2 db sertés hátsó csülök
2 kg savanyú káposzta
4 fej közepes hagyma
3 db közepes sárgarépa
50 dkg gomba
só
grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A csülköt kicsontozzuk és feldaraboljuk 6 arányos darabra. A káposztát átmossuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, gombát cikkekre, a sárgarépát kockákra vágjuk. Egy magas peremű tepsibe rétegezzük a káposztát, ráhelyezzük a felaprított zöldségeket. A húsdarabokat megsózzuk és fűszerezzük grill fűszerkeverékkel. Alufóliával lefedjük, és éjszakára érni hagyjuk. Másnap előmelegített sütőben 170 fokon 1,5-2 órán át sütjük. A fóliát levesszük, a húst megforgatjuk, hogy a bőre megpiruljon, és a keletkezett lé elpárologjon /kb. 40 perc/.
Megjegyzés:
Kiadós, nagyon finom, köretnek kenyér illik hozzá. Leginkább családi összejövetelek alkalmából készítem.
A receptet Duci Juci küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-09-22 22:55:03, hétfő
|
|
|
Bajor húsleves
Hozzávalók:
60 dkg marhafartő vagy hátszín
25 dkg marhacsont
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 kis hagyma
kis darab marhamáj és -lép
2 l víz (egy személyre 1/4 l levest számítva)
1 evőkanál só
A májgombóchoz:
15 dkg marhamáj
1 kis hagyma
4 dkg zsír
1 tojás
2 zsemle
kevés tej
petrezselyem
só
bors
majoránna
1 gerezd fokhagyma
7 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húst hideg vízzel leöblítjük - nem lemossuk -, rostjait húskalapáccsal óvatosan lazítjuk, így hamarabb megpuhul, a csonttal, a májjal, a léppel, a hagymával, amin rajtahagyjuk az alsó, barna héját, hideg vízben, lassú tűzön, félig lefedett fazékban feltesszük főni. Másfél óra múlva hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott zöldségeket. Ha elég nagy a fazék, a habja nem fut ki, főzés közben csaknem teljesen feloldódik. Ami a végén a tetején marad, azt lefölözzük. Körülbelül három órát főzzük. Közben elkészítjük a májgombócot.
A májat az erektől megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet. Levesszük a tűzről, amikor kihűlt, hozzáadjuk a májhoz. Sózzuk, borssal, majoránnával fűszerezzük, hozzátesszük a tejbe áztatott, jól kicsavart zsemléket, a tojást, a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, végül a zsemlemorzsát. Egy darabig pihentetjük, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle, s nagyságuktól függően tíz-tizenöt perc alatt megfőzzük a húslevesben, amivel együtt forrón tálaljuk.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-09-22 11:34:07, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
Eső és szélmentes, szép napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
2014-09-22 00:09:54, hétfő
|
|
|
Úgy látszik vége a jó időnek, mert nálunk jelenleg esik az eső és erősen villámlik.
|
|
|
0 komment
, kategória: Jó éjszakát! |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
268 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 685
- e Hét: 15557
- e Hónap: 29462
- e Év: 159169
|
|
|