Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2014-09-07 23:58:53, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Vegán pesto
  2014-09-07 23:31:02, vasárnap
 
  Vegán pesto

Hozzávalók:

1 bögre dió vagy pirított napraforgómag
1 bögre friss bazsalikom (vagy 1/2 bögre bazsalikom es 1/2 bögre friss spenót)
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 citrom leve

bors

Elkészítés:

Összeturmixoljuk a diót vagy napraforgómagot a bazsalikommal és a fokhagymával. Lassan hozzáöntjük az olajat, annyit, amennyire sűrűn vagy hígan szeretjük a pestót. Belefacsarjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk. Lehet úgy is csinálni, hogy fél bögre spenótot és fél bögre bazsalikomot használunk.





Megjegyzés:

A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kakukkfüves rakott zöldségek
  2014-09-07 23:28:28, vasárnap
 
  Kakukkfüves rakott zöldségek

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini
3-4 db paradicsom
3-4 krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt

őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (Használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb.)

Egy jénai tálba (vagy kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen. Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet (vagy szórjuk meg szárított kakukkfűvel). Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a jénai tál (vagy tepsi) tetejét.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mákos tejbegríz
  2014-09-07 23:26:44, vasárnap
 
  Mákos tejbegríz

Hozzávalók:

5 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
3-4 evőkanál darált mák
cukor
vaníliás cukor
fahéj
esetleg reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tejből és a darából szokásos módon tejbegrízt főzünk. Amikor a tej felforrt, lendületes keverés mellett öntjük bele a darát, hogy ne legyen csomós. Míg egyik kezünkkel keverünk, a másikkal beleügyeskedjük a cukros-fahéjas-vaníliás cukros darált mákot, és addig kevergetjük, amíg tejbegríz-szerű állaga lesz. Ha nem csak 5 percet szánunk a műveletre, reszelhetünk bele kis citromhéjat is.

Megjegyzés:

A hagyományos tejbegríz mákos kalács-szerű átlényegülése. Nekünk nagyon ízlett!

A receptet Fanni6 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Alföldi tányéros
  2014-09-07 23:25:23, vasárnap
 
  Alföldi tányéros

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya
15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3 db közepes burgonya
20 dkg főzőkolbász
2 evőkanál őrölt paprika
1 db zöldpaprika
1 db hegyes paprika
1 db paradicsom
kevés étolaj


Elkészítés:

A tarhonyát kevergetve megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott
burgonyát, a felkarikázott főzőkolbászt, a kettévágott zöldpaprikát és paradicsomot, a hegyespaprikát (ha szeretjük a csípőset), ízlés szerinti
mennyiségű sót, az őrölt paprikát, s gyorsan felengedjük annyi vízzel, hogy alaposan ellepje.

Ha szükséges, a vizet főzés közben pótolhatjuk, amíg nem főtt készre az étel.





Megjegyzés:

A receptet Balaton László küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paradicsomleves főzés nélkül
  2014-09-07 23:23:25, vasárnap
 
  Paradicsomleves főzés nélkül

Hozzávalók:

1 kg paradicsom
4 gerezd fokhagyma
bors

4 db szárított paradicsom
kakukkfű
oregánó
4 szelet toast kenyér

Elkészítés:

A paradicsomokat apróra vágjuk, és a fokhagymával, a kakukkfűvel, az oregánóval összeturmixoljuk, majd sóval és borssal ízesítjük. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk betétként. A levest fokhagymával megkent pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Guszter küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 szeptember 08 - 14.
  2014-09-07 23:21:33, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 szeptember 08 - 14.

Hétfő:

Előétel: Paradicsomleves főzés nélkül
Főétel: Alföldi tányéros
Desszert: Mákos tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves rakott zöldségek

Kedd - mai alapanyagunk az őszibarack:

Előétel: Őszibarack krémleves
Főétel: Barackos-szerecsendiós csirkemell, hercegnőburgonya sajttal gazdagítva
Desszert: Őszibarackparfé
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos őszibarack saláta

Szerda:

Előétel: Egyszerű zöldségleves
Főétel: Debreceni tokány
Desszert: Tízperces kókuszos
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos krumpligombóc

Csütörtök:

Előétel: Mártogatós sajtnyárs
Főétel: Csülökkel főtt paradicsomos káposzta
Desszert: Görögdinnye
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta rizzsel

Péntek:

Előétel: Bakonyi betyárleves kolbásszal
Főétel: Húsgolyókkal rakott karfiol
Desszert: Főtt kukorica
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal

Szombat:

Reggeli: Bőség-reggeli (kolbászos-krumplis rántotta)
Előétel: Sárgarépa krémleves zsályával és mediterrán fűszerekkel
Főétel: Majorannás sült csirke kukoricás rizzsel
Desszert: Mágnás diós palacsinta
Vacsora: Bélelt zsemle sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal

Vasárnap:

Reggeli: Amerikai palacsinta tejföllel
Előétel: Szőlős-citromos borjúraguleves
Főétel: Velővel töltött sertéskaraj rántva
Desszert: Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel
Vacsora: Zöld fűszeres ricottás roló, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Extra rántott sajt, görög salátával

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 15109
  • e Hónap: 29014
  • e Év: 158721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.