|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 19
|
|
|
|
2014-09-06 23:25:56, szombat
|
|
|
Fekete-erdő rolád
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
12 dkg cukor
7 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
csipet só
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál 20 %-os tejföl
1/2 rúd vanília kikapart belseje
8 dkg por cukor
1 citrom reszelt héja
Valamint:
20 dkg meggylekvár
20 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
3 evőkanál rum
Elkészítés:
A tésztához az egész tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 7-8 perc alatt habosra, kb. 5-szörös térfogatára verjük. Közben egy tálban a lisztben elkeverjük a kakaót, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd finom mozdulatokkal elkeverjük a felvert tojáshabbal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a tésztamasszát, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Egy másik tiszta, enyhén lisztezett sütőpapírra borítjuk a tésztát, a tetejéről forrón lehúzzuk a sütőpapírt, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta hűl, kikeverjük a mascarponét a tejföllel, a porcukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal.
A tésztát kitekerjük, meglocsoljuk rummal, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a jól kicsöpögtetett meggyel. A mascarpone krémet elosztjuk - szétkenjük rajta, majd feltekerjük, és a hűtőben pihentetjük néhány órát.
Tálalásnál kakaóporral vagy porcukorral meghintve kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:M9indmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:23:38, szombat
|
|
|
Athéni gomba
Hozzávalók:
személyenként 4-5 db tisztított nagyobb gombafej
só
bors
vaj
Elkészítés:
A gombafejeket megsózzuk, borssal ízesítjük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és kb. 2 órát állni hagyjuk. Ezután teflonserpenyőben szép pirosra sütjük.
Kapormártással tálaljuk.
Megjegyzés:
Feltétként, köretként, de önálló könnyű ételként is tálalhatjuk.
A receptet Nordkapp, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:20:54, szombat
|
|
|
Bundában sült paradicsom
Hozzávalók:
1 kg közepes nagyságú, hibátlan és kemény paradicsom
3 db tojás
3-4 evőkanál liszt
1-2 dl világos pilseni típusú sör
só
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paradicsomokat ujjnyi vastag karikákra vágunk, sózzuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, belekeverjük a lisztet, és a sörrel sűrű sörtésztát készítünk. A paradicsomszeleteket a sörtésztába mártjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük őket.
Halak, húsok mellé köretként vagy akár önálló nyári vacsoraként is tálalhatjuk.
Megjegyzés:
Ha a megsütött paradicsomszeleteket egy tepsibe rendezzük egymás mellé, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, pár perc alatt a sütőben rápirítjuk a sajtot, tovább fokozhatjuk az ízhatást.
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:19:26, szombat
|
|
|
Sajtos csirkemellsaláta
Hozzávalók:
3 kisebb paradicsom
fél kígyóuborka
4 dl natúr joghurt
1 db alma
1 szál friss rozmaring
1 csirkemellfilé
salátakeverék (készíthetjük magunk is, de készet is vásárolhatunk)
2-3 gerezd fokhagyma
fél szál vastagabb póréhagyma
1 csipet fehérbors vagy Cayenne bors
1 csipet só
1 evőkanál libazsír
10 dkg fehérsajt sós lében
Elkészítés:
1. Az alapanyagokat megtisztítjuk, megmossuk.
2. A csirkemellet nagyobb csíkokra vágjuk, majd egy akkora serpenyőbe tesszük, amekkorában bőven elférnek, majd hozzáadjuk a zsírt.
3. A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk a sajttal és az almával együtt.
4. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük egy edényben a joghurttal és sóval-borssal.
5. A zöldségeket egy nagyobb tálban óvatosan összekeverjük.
6. A csirkemellcsíkokat elkezdjük sütni. Sózzuk és borsozzuk. Közben gyakran forgatjuk (kb. 15-20 perc). Amikor a felénél járunk, hozzáadjuk a rozmaringot, majd pár perc után kivesszük és félretesszük.
7. Egy pofásabb tányérra halmozzuk a salátát. A megsült csirkemelldarabokat felcsíkozzuk, majd a salátánkra helyezzük körben. Meglocsoljuk az öntettel és a sütésből visszamaradt zsiradékkal. Díszítjük, tálaljuk.
Megjegyzés:
Esetleg egy kis tárkonyos vagy ízesített ecettel is meglocsolhatjuk!
A receptet és a fotót Robull küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:12:49, szombat
|
|
|
Rigó Jancsi III.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
12 evőkanál cukor
10 evőkanál víz
12 evőkanál liszt (gluténmentes is lehet)
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaó
A krémhez:
6 dl tejszín
13 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3 csomag zselatin fix
A csokimázhoz:
20 dkg csokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés:
Elkészítjük először a tésztát. A 6 db tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és a vízzel. Majd hozzáadjuk a sárgáját, végül hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
A krémhez 6 dl tejszínt felverünk jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót, és a végén a zselatin fixet.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó tésztára kerül a krém, a tetejére a másik piskótalap.
A csokoládét vízgőz fölött a vajjal megolvasztjuk, az összeállítás után a sütemény tetejére simítjuk, végül hűtőbe tesszük dermedni.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Blahus küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:10:28, szombat
|
|
|
Sárgabarackos bárány bulgursalátával
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg báránycomb (vagy lapocka)
2 teáskanál só
2 evőkanál liszt
1 dl mogyoróolaj
5 dkg vaj
16 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsom püré
1 mokkáskanál bors
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
2 dl fehérbor (ha van, tokaji)
2 dl zöldség leves
50 dkg sárgabarack
A bulgur salátához:
25 dkg bulgur
1 fej lila hagyma
2 szem paradicsom
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
½
citrom leve
Elkészítés:
1. A bulgurt átmossuk, fél liter forrásban lévő vízzel leöntjük, és lefedve várjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
2. A báránycombot kicsontozzuk. Kockára vágjuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk, mogyoróolajon megpirítjuk.
3. A megsült húsokat egy hőálló tálba szedjük.
4. A visszamaradt olajat kiegészítjük a vajjal, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsompürét, fűszerezzük, felengedjük a borral és a zöldséglevessel, hozzáöntjük a húshoz, és összekeverjük.
5. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, a ragu tetejére tesszük, és 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
6. A zöldségeket (hagyma, paradicsom) kis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük a kihűlt és lecsöpögtetett bulgurral, sózzuk, borsozzuk, citromlével és olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk.
7. A bárányragut a bulgur salátával kínáljuk.
1 óra
Fogyasztható: azonnal
Megjegyzés:
Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>
Fotó: Győrfi Viki
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:07:50, szombat
|
|
|
Citromos zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó
zeller zöldje
5 dkg vaj
50 dkg krumpli
2 dl tejszín
2 tojássárgája
2 tejföl
1 citrom
só
bors
Elkészítés:
A zellert és a krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi. Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és a fél citrom levét az apróra vágott zeller zölddel. Ha szükséges, felöntjük még egy kis vízzel. Kiforraljuk, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját. Ezután már nem forraljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kátya küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-09-06 23:06:16, szombat
|
|
|
Citromos tonhalkrém
Hozzávalók:
2 db tonhalkonzerv
1 db lila hagyma (közepes)
1 dl majonéz
1 kisebb citrom leve
1/2 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A lila hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A tonhalakat lecsepegtetjük, egy tálba tesszük, és a hozzávalókkal együtt villával jól összekeverjük (törjük). Fogyasztás előtt egy fél órára hűtőbe tesszük, lehűtjük.
Megjegyzés:
Pirított toast kenyérre kenjük. Ha valaki szereti, a tetejét megszórhatja füstölt sajttal. Isteni. :-) Ne turmixold a krémet!!!
A receptet Kunigunda küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-09-06 16:50:39, szombat
|
|
|
4 szuper étel szeptemberben
Szeptember az a hónap, mikor még élvezhetjük a forró nyár ízeit és lassan kezdhetünk hozzászokni az ősz színes ízvilágához.
Fotó: Wikipédia
Édesburgonya
Szénhidrát tartalma és rostgazdagsága miatt egy nagyon előnyös ősz eleji finomság. Béta-karotin tartalma pedig segít a bőr regenerálódásában. Legtöbben sütve fogyasztják, azonban főve őrizhetjük meg benne a legtöbb vitamint.
Fotó: whologwhy
Brokkoli
A brokkoli nagyszerű antioxidáns, C-vitamin és káliumforrás. A benne található folátok, béta-karotin és kalcium segíthet a szemeink egészségének megőrzésében, a szívbetegségek ellen, immunrendszer erősítőként hat és segíti a csontok erősségét megőrizni. Rengeteg módja van a fogyasztásának, csak arra kell figyelnünk, hogy ne főzzük túl, mert elveszti jótékony hatásainak egy részét.
Cékla
A vörös cékla nagy mennyiségű antioxidánst, kalciumot és káliumot tartalmaz. A benne található betanin és vulgaxanthin gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Egyik legízletesebb fogyasztása a frissen csavart céklalé, ami remek erősítő lehet hűvösebb őszi estéken.
Fotó: B.D.'s world
Szőlő
Remek C- és K-vitaminforrás. Ami pedig még előnyösebbé teszi, remek hidratáló, mivel nagy a víz tartalma. A benne található resveratrol segíthet az allergiás kórképek enyhítésében. Csak a fantáziánk szab határt fogyasztásának.
Fotó: Flickr.com
Forrás:http://filantropikum.com |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2014-09-06 16:38:59, szombat
|
|
|
Életbiztosítással ér fel, ha sok céklát fogyasztunk
A céklának már az ókorban is ismerték az egészségre gyakorolt jótékony hatásait, hisz a növény kiváló kálium, kalcium, vas, szilícium és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezek a vitaminok és mikroelemek nélkülözhetetlen ásványi anyagok a haj, a körmök és az idegrendszer számára.
Lássuk, milyen jótékony hatással bír a cékla:
Felveszi a harcot a vérszegénységgel: a cékla a köztudatban vérszaporítóként ismert, ám más növényekhez viszonyítva semmivel sem tartalmaz több vasat. A titok ott van, hogy a cékla az a zöldségféle, amelyből a test a legjobban tudja hasznosítani a vasat. A cékla nátrium tartalma magas, a kalcium tartalma azonban alacsony, így ajánlott főzve, vagy konzervként fogyasztani.
Óvja a májat: a cékla lé sárgarépával kombinálva kiváló májtisztító. Főleg a zsírtalanítást végezi a májban. Eleinte használjunk több sárgarépát, mivel a gyors reakció a májban szédülést, hányingert okozhat. E mellett májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésére is használták.
Karbantartja a szívet: a Queen Mary Egyetem 2010-es tanulmánya szerint naponta 2,5 deciliter cékla lé jelentősen csökkenti a vérnyomást. Kutatók szerint a gyakori céklafogyasztás akár 10 százalékkal is csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek miatt bekövetkezett halálesetek számát.
Forrás:http://filantropikum.com |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 19
|
|
|
|
2014. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
268 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4650
- e Hét: 14153
- e Hónap: 28058
- e Év: 157765
|
|
|