Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
izületi fájdalmakra természetes gyógymód
  2015-04-30 13:29:48, csütörtök
 
  Egészségügyi szakemberek a mai napig keresik a megoldást arra, hogy miként lehet minél tovább megőrizni a végtagok és azok ízületeinek egészségét, hogy ne nehezítsék meg az emberek életét a kellemetlen fájdalmak.





Létezik egy házi praktika, amely ezen a problémán segít, csak kövessük a receptben szereplő útmutatásokat, és máris sokat tettünk a hát-, a nyak-, a térd, a vállízületek és csontok egészségének megőrzésé érdekében.

Első lépésként szerezzünk be 150 grammi étkezési zselatint, ez a boltok többségében megtalálható. Este két teáskanál zselatint, vagy, ha ki szeretnénk mérni, akkor 5 grammnyitkeverjünk el egy negyed pohár hideg vízben.

Hagyjuk állni egész éjszaka, nem kell a hűtőbe betenni. Reggelre zselészerű anyagot kapunk majd. Ébredés után igyuk meg a feloldott zselatint, még mielőtt bármit is meginnánk, vagy ennénk reggelire. Azok akik szeretnék ízletesebbé tenni a gyógyitalt, tehetnek bele mézet, joghurtot, tejfölt, gyümölcslét.

Ezt egy hónapon keresztül, mindennap fogyasszuk el, egy hét múlva már az enyhülés is be fog következni. A kezelést kizárólag egy hónapig szabad csinálni, leghamarabb egy félév múlva lehet ismét nekikezdeni.

A zselatin fogyasztása olyan, mintha bezsíróznánk a nyikorgó ajtósarkakat, csak mindez az ízületeinkre értendő. A zselatin voltaképpen állati eredetű termék, serkenti a kötőszövetek növekedését, hatásos aminosavakat tartalmaz. Ugyanakkor erősíti az ízületeket és a szívet, elősegíti az anyagcsere működését, javítja a mentális képességeket, biztosítja a bőr rugalmasságát és erősíti ínszalagokat. Megakadályozza a csontritkulást, javítja a bőr és a haj szerkezetét, például a házi zselatin sampon minden hajtípusra nagyszerű.

forrás:http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
napelem
  2015-04-30 13:22:40, csütörtök
 
 



Japánban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége, csakúgy, mint Európában és az USA-ban. A napelemes forradalom a szemünk előtt zajlik, csak mi nem tudunk róla.

A fukushimai katasztrófa után Japán döntően napelemekkel kívánja előállítani az ország hiányzó áramigényét. Erre minden esélyük is megvan, hiszen 2011 óta háromszorosára, 25 gigawattra nőtt a megújuló energiából származó árammennyiség, amelynek 80 százaléka már napelemekből jön - írta a Reuters nyomán a Business Insider.

Fukushima után Japán úgy döntött, hogy bezárja valamennyi, 43 darab atomerőművét, és egész gazdaságát átállítja a megújuló energiára. Nemcsak az atomerőműveket, hanem az elöregedett és környezetszennyező olajtüzelésű erőműveket is bezárják. Bár 2011 óta a lekapcsolt atomerőművek termelését konvencionális hőerőművekkel, azaz szén, olaj, gázerőművekkel pótolták, idén már egy 2,4 gigawattos olajos erőművet is bezártak az ország északi részén.

A japánok e mellett hozzáláttak a megújuló energia támogatásához, amelynek eredményeként sikerült világviszonylatban is az egyik legbőkezűbb támogatási rendszert megalkotniuk. A japán állam a napelemes termelőknek 92 Ft/kWh, a szélerőműveseknek 50-125 Ft/kWh átvételi árat garantál (amely többszöröse pl. a németországi átvételi áraknak). Ennek köszönhetően áramlik a magántőke az új energia iparba.

Az ország energiacégei korábban elhalasztották a napelemes fejlesztéseiket, mert az atomerőművek korszakában erre nem volt szükség. A kormány döntése az atomerőművek bezárásáról azonban arra késztette a tíz regionális energiavállalatot, amelyek 1950 óta uralják a japán energiapiacot, hogy óriási pénzeket fordítsanak a napelem-farmok telepítésére és a napelemek fejlesztésére. Hamarosan munkába áll két óriási napelem farm, az egyik Kato városa mellett a vízfelszínen, a másik Osaka nyugati részén, utóbbi 1,1 milliárd dollárba kerül.

A napelem átalakítja a világ energiapiacát

A japán háztartásoknak is egyre jobban megéri napelemeket telepíteni, mivel az utóbbi öt évben óriásit zuhantak a napelemek árai. E mellett működtetésük költsége is lényegesen kedvezőbb lett. A szigetországban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége (0,25 dollárra). A lap szerint már nincs is szükség a kormány támogatására ahhoz, hogy valaki megújuló energiát használjon, hiszen a napelemes áram helyenként az országban máris olcsóbb, mint a hagyományos.

A napelemek árzuhanása a világ fejlett országaihoz hasonlóan következett be Japánban is. Németországban, USA-ban, Nagy-Britanniában az utóbbi öt évben átlagosan 80 százalékkal csökkentek a lakossági napelemes rendszerek árai. Elsősorban két ok miatt csökkentek az árak. A technológiai fejlődés miatt egyre hatékonyabban működnek a napelemek, illetve az áramtárolás új módjaival kombinálva ugrásszerűen megnő majd az alkalmazhatóságuk.

Bár Japán a világ negyedik legnagyobb napelem-felvevő piaca, eddig kimaradt az európai és amerikai napelemes forradalomból. Gazdasági elemzők szerint éppen ezért óriási fejlődés előtt áll az ország megújuló energiapiaca és gazdasága. Ahogy Wood Mackenzie, az Exxon (a világ egyik legnagyobb olajvállalata) elemzője mondja, a napelemes forradalom - a palagázzal együtt - olyan tényező, amely a következő években a lehető legnagyobb mértékben fogja átalakítani a világ energiapiacát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicc
  2015-04-30 13:03:53, csütörtök
 
 



Plasztikai sebész kitalált egy új módszert az arcbőr feszessé tételére.
Magyarázza a páciensnek:
- Egy rejtett csavart operálok a feje tetejére. Amikor úgy érzi, hogy a
bőr egy kicsit ráncosabb, csak egy apró csavarás, és újra feszes az arcbőre.
A nőnek nagyon tetszik a dolog, aláveti magát a beavatkozásnak. Néhány
hónap múlva azonban visszajön az orvoshoz.
- Doktor úr! Nézze, milyen zacskók lettek a szemem alatt!
- Asszonyom! Azok nem zacskók, hanem a mellei. És ha még sokat tekergeti
azt a csavart, hamarosan szakálla is lesz!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
bohókás
  2015-04-30 12:51:56, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 108
  • e Hét: 6886
  • e Hónap: 11290
  • e Év: 43019
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.