Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Májusi szellő
  2015-05-17 23:56:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Májusi óda
  2015-05-17 23:49:09, vasárnap
 
  Juhász Gyula: Májusi óda





Ó emberek, az élet oly rövid,
Az utak végén az örök rög int.

Jó volna egyszer, végre, tudni már,
Hogy szomorú fejünkre itt mi vár?

Isten nevében az ember felett
Száz zsarnok ítélt és kevélykedett.

Jó volna egyszer kipróbálni még
Az Ember jussát, az Ember hitét!

Harangok, ágyúk, szuronyok helyett
Zengjen, ragyogjon már a szeretet!

Határok helyett a határtalan
Jóság, amelynek igazsága van!

Kaszárnyát, börtönt lerombolva mind,
Szárnyaljanak egekbe álmaink!

Versnek, zenének szárnyán szálljanak
Az Isten szabad sátora alatt.

Vörös májusra vígan zöldelő
Szabad májust hadd hozzon a jövő!

Legyen majális minden napodon
Ó Ember, hittel én ezt dalolom.

Hittel, reménnyel május ünnepén,
Ó Ember, Testvér, be szeretlek én!
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Kié a május?
  2015-05-17 23:46:33, vasárnap
 
  Somlyó Zoltán: Kié a május?






Kié a május? Talán azoké,
kik dőzsölve szédülnek át a télen?
Kik észre sem veszik az orgonát,
mit pénzen árulnak az utcaszélen?

A szerencséseké?... A dúsaké?...
Kik selyem s bársony pamlagukon ülnek?
S a homlokukról verejték helyett
legfeljebb parfőmcseppeket törülnek?

Akik egyszer se lakmároztak még
a kín szalonnájábul, az avasbul?
Vagy kik gőgösen és munkátlanul
gyilkot köszörülnek a drága vasbul?

Kik legfeljebb a kéjtől fáradók
és selymes éltük rózsaágyi nyugvás?...
...nem! Százszor nem! A május a tiéd,
te fáradt gép, te kérgesmarku munkás!

Tiéd a május! És minden virág,
az orgonának árva-szelid éke!
S a zöld galyból font remény a tiéd!
S a rétnek selyme és az égnek kékje!

A te arcod süti bronzzá a nap,
amíg a hátad munkakínba görnyed.
S a gőz a te tüdődre festi rá
a pusztulást, e gyilkosmérgű szörnyet.

Tenéked kell a drága, friss tavasz,
hogy lásd az élet örök újulását.
Mely kezedben virággá érleli
a munka tisztán csengő kalapácsát.
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Örök tavaszban járnék
  2015-05-17 23:43:14, vasárnap
 
  Tóth Árpád: Örök tavaszban járnék






Örök tavaszban járnék, melyben a rügyek barna
Puháján új levél görbül már szeliden,
Mint enyhe nap verőjén, ha kismacska pihen,
S bársony talpából lágyan ferdül ki gyenge karma...

Tavaszban, amikor a hősugár se karmol,
Csak mintha illatos közelü szűzkisasszony
Csiklándná pajkosan lágy fűszállal az arcom:
A zsenge napsugár, mely barnára se kormol...

Reggeltől estelig a friss erdőbe járnék,
Amíg a vidám alkony, mely halk sípon dudolgat,
Mint arany sapkát dobná a magasba a holdat,
S kék csipkével beszegné az útakat az árnyék...

Sokat botanizálnék, nem lenne semmi gondom,
Lesném a fák alatt a gyöngyvirág szerelmét,
Ballagó bogarat kék párjához terelnék,
S a pók kötélhágcsóit csodálnám a falombon...

Olvasnék eltünődve, mily titkos, furcsa műszer
A költők tolla, mely amíg betűket rajzol,
A néma vonalakból finom, tündéri jaj szól:
Szeizmográf, mely bús rengést szelíd cikkcakkba fűz fel...

S elfáradnék, s nem kéne zsongító mérgü vegyszer,
Hogy alhassam, puhán elringatna a pázsit,
S megálmodnám a tündérleányok arcvonásit,
Milyen lesz, amelyik hozzám szökik le egyszer...

S ocsúdva, messzi néznék a kék fátylú oromra,
Jön-e már kedvesem, s mivel várjam, s hogyan?
Dús rózsakoszorúval övezzem-e hajam,
Vagy tépve levelenként hintsem arany boromba?

Ó, jaj, jaj, édes ábránd, mézes bor, balga mámor,
Be keserű utánad az árva lélek íze,
Elég már... csak aranyfüst az álmok dőre dísze,
S a józanult agy újra hűs kétszerkettőt számol...

Bocsásd meg nékem, Élet, te sok jajjal kemény,
A merengést, de lásd, oly jó, ha még terem
Pár álom, elfeledni: ezer fejszés teren
Mint ritkul drága erdőnk: ember, hit és remény...

Hadd zengjen még a költő ábrándot, vígaszt, halkat,
Magának s másnak is: körül sok dermedt társa, -
Mint erdőn a szelíd ezüst zenéjü hársfa
Susog az éjben is, ha a többi fa hallgat...
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Jó május
  2015-05-17 23:39:23, vasárnap
 
  Illyés Gyula: Jó május





Minden kezével működik
ez a május - ha egyszer eljött!
Naphosszat rángatja a felhők
duzzadtan csüngő tőgyeit.
Tej a sajtárban: zeng, csobog,
habzik az udvarban a zápor.
Állong még egy kicsit a jámbor
felhő, bár mindent leadott.
Süt a nap, fut a sárba ki
gyerek s kacsa... Mignem fölénkbe
téved egy uj felhő-tehénke
s kezdődik megint a zuhi.
De: tündöklők az éjszakák.
Kószálunk. Folyton más az illat.
Porták-szerte vad harcot vivnak
a trágyadombok s orgonák.
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Május
  2015-05-17 23:36:10, vasárnap
 
  Reviczky Gyula: Május





Fénynek, melegnek újulása van,
Virág a földön, új remény a szívben,
Elhagyja ágyát a nehéz beteg,
Hogy e szép földön még körültekintsen.
Eldobja mankóját a csüggedés,
Megszünnek a bajok, a veszteségek,
Mikor a gyönyörű május van itt,
Mikor a békák brekkekéznek.
Erdő, mező, ég, föld ugy csalogat,
Mint nevető lány ünneplő ruhában.
Oh mennyi kéj van, inger és gyönyör
Pacsirtadalban, illatos virágban.
Tavasz! Tavasz! Te földünk mosolya,
Ki az egész világot megigézed!...
S mégis van büzhödt, piszkos pocsolya,
Ahol a békák brekkekéznek.
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Grillezett kukorica
  2015-05-17 22:45:13, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Parázson táncolunk, avagy grillre magyar!
  2015-05-17 22:39:45, vasárnap
 
  Parázson táncolunk, avagy grillre magyar!

Beköszöntött a tavasz, virágzik minden, itt a jó idő! Mit is írhatnék mást, kedves haspárti barátaim: ki a szabadba, mindenféle instrumentummal felszerelkezve, hűtött italokkal és forró kedvessel az oldalunkon irány a természet! (Nesze neked, Rousseau!)

Nézzük szépen sorjában, mi kell egy szabadtéri sütés-főzéshez!

Elsősorban egy baráti, kellemes társaság, hűtött italok, valamint mindenféle sütnivaló, némi faszén, avagy egy kellemes keményfából készült parázs.





A húsok mellett zöldségeket is grillezhetünk!

Kérem, induljunk el a kályhától, hiszen kedves őskori elődeink előbb sütöttek, mint főztek, most ezt nem szeretném részletesen taglalni, mivel itt most nem kultúrtörténetről értekezünk, hanem az igazi BULIRÓL!

Igen, ez az élmény, mire mindegyikünk vár, kaja, pia, nők, miegymás...

Először is (ha híjában vagyunk mindenféle segítségnek), száguldjuk el egy szaküzletbe. Ott pénztárcánk vastagságától függően már vásárolhatunk olyan szabadtéri konyhát is, mely magától süt-főz... lávaköves, gázos, gurulós, és egyéb őrültségek.





A tűz a lényeg!

Maradjunk annyiban, hogy még boldogult Agrotekes koromban az első szabadtéri sütő tárcsából (ez egy mezőgazdasági munkaeszköz, a szántás után képződött hantot porhanyósították vele) készült, melyet a Tsz anyagbeszerzőjétől jutányos áron meg tudtunk vásárolni, vagy a készletből megmentettük. Most már üzemben készítik, főleg déli szomszédaink jeleskednek vele, nagyon pompás, sőt ők még egy kis csikótűzhelyt is tettek alá, kályhacsővel, kész öröm!

De akkoriban egy ügyes TMK-s némi kavicsrostából, pár folyóméter zártszelvényből, gömbvasból, és némi másfeles lemezből olyan kerti sütőt rittyentett, hogy attól kábult az egész béketábor!





Érdemes akár egyszerre többfélét is grillezni!

De hagyjuk most a gyártástechnológiát, nézzük, hogy mit, miből és hogyan készítsünk el!
Aszalt szilvás sertésnyárs

Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb(dió), 2 nagy fej vöröshagyma, 2 alma, 15 dkg szalonna, 15 dkg kimagozott aszalt szilva, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál citromlé, só, őrölt fekete bors, őrölt piros paprika, mustár, őrölt fahéj

Elkészítés módja: összerakjuk a grillsütőt, feltöltjük faszénnel, és kezet mosunk. A combot felszeleteljük, falatnyi kockákra vágjuk, ugyanígy bánunk el a szalonnával, a hagymával, és a hámozott almával is. Négy hosszú nyársat ragadunk, beáztatjuk, és váltakozva ráhúzzuk a húst, a hagymát, az almát, a szalonnát, és a szilvát. Egy alkalmas kis tálkában összekeverjük az olajat a citromlével és a fűszerekkel, majd bekenjük vele a nyársakat. Alágyújtunk a faszénnek, és ha már jól izzik, a hőforrástól tíz centiméterre tesszük a nyársakat, és gyakori forgatás és kenegetés mellett készre sütjük.
Tálaljuk currys rizzsel, rengeteg salátával, és egy fiatal olaszrizlinggel.
Mártogatós grillcsirke

Hozzávalók: 2 db grillcsirke, 2 evőkanál olaj, sült csirke fűszerkeverék, só, őrölt feketebors
A mártogatóhoz: fél csokor friss petrezselyemzöld, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl ketchup, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál paprikakrém, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, reszelt szerecsendió, só

Elkészítés módja: csirkéinket kettőbe hasítjuk, hogy négy éhes gyomor is jóllakhasson. Összekeverjük az olajat a szárnyas fűszerrel, sóval, borssal. Alaposan bekenjük vele a madárkáinkat, hogy szép színük és ízük legyen. Annyi ideig pihenni hagyjuk őket, amíg a mártogatóst elkészítjük, vagyis petrezselymet aprítunk, fokhagymát zúzunk, és minden alkotóelemet pedánsan összekeverünk. Eljött a sütés ideje, ez izzó faszén felett 15 centinél oldalanként nagyjából tíz perc. Ha ételünk már tökéletes, személyenként egy fél csirkét tányérra helyezünk, merítünk mellé egy jó adag szószt, szelünk egy szép karéj puha, fehér kenyeret, és körülnézünk egy kellőképpen behűtött flaska muscat ottonel után.





Ezerféle saslikot vagy rablóhúst kipróbálhatunk, kedvünkre variálhatjuk a pácokat és a hozzávalókat!

Saslik

Hozzávalók: 1 kg csontnélküli tarja, vagy bárány nyaka
Pácléhez: 1 dl száraz fehérbor, 1 fej felkarikázott vöröshagyma, 3 gerezd szeletelt vöröshagyma, 2 db szétmorzsolt babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, só, 1 kiskanál saslik fűszerkeverék, ennek hiányában paprikakrém, zellerpor, aprított petrezselyem, őrölt kömény, majoránna és csípős fűszerpaprika keveréke

Elkészítési mód: a páchoz valókat jól összekeverjük. A húst 3x3 centis kockákra vágjuk, beleforgatjuk a páclébe, és elküldjük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Mi is kipihenjük magunkat a nagy fáradalmak után.
Másnap faszenet izzítunk, a lecsöpögtetett húst szorosan nyársakra húzzuk. Többször megforgatva, körülbelül negyed óra alatt megsütjük, közben szorgosan spriccelgetjük a fehérborral. Magunkat is hűsíthetjük ezen a módon.
Ha nyársaink ropogósak és omlósak, tálaljuk azon melegében, ecetes hagymasalátával, friss, nyers zöldségekkel, és puha kenyérrel.
Öblítsük le egy jól behűtött olaszrizlinggel, az sem baj, ha fröccsben isszuk, csak módjával tegyük.


Jó étvágyat és kellemes hétvégét!
Dzsafi (Mackós Miksa) és a Pasik

Forrás: Mindmegette.hu -- Pasik a konyhában blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Csirke a grillen
  2015-05-17 22:31:33, vasárnap
 
  Csirke a grillen

Grillcsirke ezer helyen készen is kapható. De mennyivel jobb a szabad tűzön, magunk készítette, fűszeres, ropogós, trükkösen elkészített változat! Egyszerű, de különleges recepteket ajánlunk!





Könnyű, kalóriaszegény, gyorsan elkészül a csirke

Zöldfűszeres csirke kiterítve

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb csirke (kb. 1,60 kg)
A zöldfűszeres páchoz:
1/2 csokor friss kapor, megmosva, leszárazva, felaprítva (néhány szálat tegyünk el a díszítéshez)
1/2 csokor friss bazsalikom, megmosva, leszárazva, felaprítva
3 gerezd fokhagyma, tisztítva, felaprítva
5 dkg dióbél
5 dkg reszelt sajt
2 darabka citromhéj
1 dl extraszűz olívaolaj
1 dl citromlé
1 kávéskanál durva szemcséjű só
1 kávéskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:
1. Az állat hasából és nyaktájáról eltávolítjuk a hájdarabkákat. Folyó hideg víz alatt leöblítjük a csirkét, lecsöpögtetjük, leitatjuk róla papírtörlővel a nedvességet.
2. A csirkét a hátán hosszában elvágjuk, majd kiterítjük.
3. A zöldfűszeres páchoz a kaprot, a bazsalikomot, a fokhagymát, a dióbelet, a sajtot és a citromhéjat robotgépben finomra aprítjuk. Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, a sót, a borsot, valamint 1,5 dl vizet. Még egyszer megkeverjük a géppel. Szükség esetén tovább ízesítjük sóval és borssal - nagyon fűszeresnek kell lennie. A krém felét műanyag lapát segítségével elkenjük a csirke mindkét oldalán (másik felét tegyük félre). Letakarva, hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni legalább 2 órán át, de inkább másnapig, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, hogy a pác egyenletes legyen.
4. Amikor a grillező sütésre kész, beolajozott rostélyra fektetjük a csirkét, bőrös oldalával lefelé 12-15 percig sütjük, majd a másik oldalára fordítjuk. Használjunk a művelethez fogót és lapátot (mindkettőt együtt). Amikor megfordítottuk a húst, rákenjük a félretett pácot, és még 12-15 percig sütjük. A kicsöpögő zsír lángra lobbanhat, húzogassuk a csirkét ide-oda, hogy ezt elkerüljük. Ha a bőr túl gyorsan pirulna, tegyük át a sültet a grill egy kevésbé meleg részébe.
5. A kész sültet pihentetjük néhány percig, azután tálaljuk. Grillezett cukkinit kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: min. 2,5 óra múlva, a pácolástól függően

Csirke sörösdobozon

Hozzávalók 4 személyre:
1 kis doboz sör (0,3 l)
1 nagyobb csirke (kb. 1,60 kg)
8 kávéskanál grill fűszerkeverék

Elkészítés:
1. Felnyitjuk a sörösdobozt, és egy hegyes végű konzervnyitóval néhány helyen kilyukasztjuk a tetejét.
2. Az állat hasából és nyaktájáról eltávolítjuk a hájdarabkákat. Folyó hideg víz alatt leöblítjük a csirkét, lecsöpögtetjük, kívül-belül leitatjuk róla papírtörlővel a nedvességet.
3. A csirke hasába, valamint a nyakánál a mellkasába 2-2 kávéskanál fűszerkeveréket szórunk. Kívülről bedörzsöljük ugyancsak 2 kávéskanál fűszerkeverékkel. A megmaradt 2 kávéskanál fűszerkeveréket a nyílásokon át a sörösdobozba töltjük. A sör felhabzik, ez természetes!
4. A sörösdobozt a csirke hasüregébe illesztjük, és a szárnyvégeket a csirke háta mögé dugjuk.
5. A csirkét a meleg grillrostélyra állítjuk, távol a hőforrástól. Ha lehet, lefedjük a grillt, és a csirkét kb. 1,5 órát sütjük.
6. Két fogó segítségével (egyikkel a csirkét, másikkal a forró dobozt fogjuk meg) a sültet álló helyzetben áttesszük egy tálra. Pihentetjük 5 percig, azután óvatosan leemeljük a dobozról. Vigyázzunk, hogy a forró sör ki ne fröccsenjen! Négyfelé vágjuk vagy feldaraboljuk a csirkét, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 275 kcal





A pácolás a lelke a grillcsirkének

Tégla alatt sült csirke

Szükségünk lesz 4 téglára és 4 nagy darab alufóliára!

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé (2 mellből)
1 kávéskanál durva szemcséjű só
1 kávéskanál törött fekete bors
1/2-1 kávéskanál morzsolt piros erőspaprika
1 evőkanál zúzott fokhagyma
1 evőkanál aprított friss rozmaring
1 citrom leve
1/2 dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
1. A filékről minden hájat és inat eltávolítunk. Folyó hideg víz alatt leöblítjük a húst, lecsöpögtetjük, leitatjuk papírtörlővel a nedvességet.
2. A filék mindkét oldalát a megszórjuk a fűszerekkel, és ujjal óvatosan a húsra ütögetjük. A szeleteket sütőtálba fektetjük, megöntözzük a citromlével és az olívaolajjal. Letakarjuk, 30 percet-1 órát a hűtőszekrényben pácoljuk, közben néhányszor megforgatjuk a húst.
3. Amikor a grillező sütésre kész, beolajozott rostélyra fektetjük a húsdarabokat, letakarjuk fóliával, és mindegyikre teszünk egy téglát. Oldalanként 4-6 percig sütjük a húst, 2 perc után 90 fokkal elforgatva - így alakul ki a szép grillrácsozat. Elkészült a sült, ha ujjal a legvastagabb részénél megérintve szilárdnak érezzük. A sültet tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 188 kcal

Csirke nyárson

Szükségünk lesz 16 db hosszú, vízbe áztatott fanyársra!

Hozzávalók 4 személyre:
16 csirkeszárny (kb. 1,60 kg)
A csípős páchoz:
15 dkg vaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 zöldhagyma, tisztítva, a fehér része felaprítva, a zöld része finomra vágva a díszítéshez
1 evőkanál tisztított, felaprított friss gyömbér
2 dl csípős thai vagy egyéb csípős mártás
3 evőkanál zöldcitromlé
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál durva szemcséjű só

Elkészítes:
1. Öblítsük le a csirkeszárnyakat folyó hideg víz alatt, majd papírtörlővel itassuk szárazra. Húzzuk nyársra őket, majd fektessük egymás mellé egy sütőtálba.
2. A csípős páchoz egy serpenyőben közepes lángon megolvasztunk 3 evőkanál vajat, hozzátesszük a fokhagymát, a zöldhagymák fehér részét, a gyömbért, és hevítjük, amíg illatozni kezd, de még nem barnul (kb. 3 perc). Ekkor hozzáadjuk a megmaradt vajat, a csípős mártást, a zöldcitromlevet meg a borsot, és sózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután a húsra öntjük, beleforgatjuk a szárnyakat, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Letakarjuk a tálat, a hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni a húst 1 órán át.
3. Amikor a grillező sütésre kész, lecsöpögtetjük a szárnyakat, a pácot összegyűjtjük egy lábosba, forraljuk 3 percig.
4. A szárnyakat beolajozott rostély kevésbé forró részére fektetjük, és oldalanként 8-12 percig sütjük.
4. Tálra tesszük a szárnyakat, leöntjük a felforralt páccal, megszórjuk az aprított hagymazölddel, és azonnal tálaljuk Kínálhatunk hozzá márványsajt-mártást is.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 735 kcal





A sütést bízzuk a fiúkra!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Epres-vaníliás tiramisu
  2015-05-17 21:44:16, vasárnap
 
  Epres-vaníliás tiramisu

Hozzávalók:

50 dkg eper
30 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
1 rúd vanília
5 dl tej
3 dkg kristálycukor a tejbe
3 evőkanál porcukor a krémbe

Elkészítés:

Az eper felét nyolcadokba vágom. A vaníliarudat kettévágom, az egyik felének a magjai a tejszínbe, a másik fele a rúddal együtt a tejbe került. A fél liter tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.

A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verem, majd ha már habos, akkor hozzáadom a mascarponét, és így is egy kicsit járatom még a robotgépet, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.

Közben a kihűlt tejbe áztatom a babapiskótákat, majd egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezem őket sorban. A babapiskóta rétegre kenek egy adag krémet, majd megszórom az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára.

Tálaláskor vagy egész szem eprekkel, vagy negyedekbe vágott eprekkel tálaljuk. Ez az adag négy személy desszertjének felel meg.





Megjegyzés:

Az utolsó adagot tesóm ette, először húzta a száját, hogy ő ennyit aztán nem tud megenni... aztán a második falatnál már azt mondta, hogy mintha cukrászdában lenne, a harmadiknál pedig megkérdezte, hogy ugye mindet megeheti. Hát kell ennél nagyobb elismerés?

A receptet és a fotót Bonnie23 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 425 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 10619
  • e Hónap: 24524
  • e Év: 154231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.