Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
a Nézőpont Intézet elemzése
  2016-03-11 21:19:39, péntek
 
  A megújult M1 a nemzetközi standardok alapján az egyik legkiegyensúlyozottabb hírcsatornaként működik továbbá, míg több más csatorna híradója nem felel meg ezeknek az elvárásoknak.

a Nézőpont Intézet elemzése
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fazekas Sándornak meg sem fordult a fejében, hogy szerződést
  2016-03-11 21:05:52, péntek
 
  Legalább szöget üthetne a fejébe valaki.

*********

Fazekas Sándornak meg sem fordult a fejében, hogy szerződést bontson a a juhtanulmányokat innen-onnan összelopkodó céggel

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
ma 20:47


Az RTL Klub Híradója rákérdezett az épp Japánból visszatérő Fazakas Sándornál, hogy a Földművelésügy Minisztérium (FM), fel akarják-e bontani a szerződést azzal a céggel, amelyik 8 millió forintért írt meg nekik egy olyan tanulmányt a birkatenyésztésről, aminek majdnem felét egy ingyenesen letölthető könyvből ollózták össze.

Fazekas erre azt felelte, hogy csak azért, mert a közvélemény előtt van valamilyen vita, az FM önmagában nem bont szerződést senkivel sem.

Szerinte ez az ügy nem az FM ügye, nem a minisztériumnak a témája. Úgy gondolja, hogy szerzőknek egymás között kell megállapodni.

Csakhogy tévének nyilatkozó jogász szerint a plágium ebben az esetben bűncselekménynek számít, amiért a minisztériumnak feljelentést kellett volna tennie.

Fazekas ahhoz már nem akart hozzáfűzni semmit, hogy a minisztérium kifizeti-e a neki járó pénzt Mucsi Imrének, annak a hódmezővásárhelyi professzornak, akitől a tanulmány nagy részét plagizálták.

Januárban derült ki, hogy Horváth László tulajdonában lévő Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. 40 millió forintért készített tanulmányokat a kazah juhtenyésztésről. A dolgozatok nagy része viszont plágium volt.

Többek között Mucsi Imre Juhtenyésztési alapismeretek című könyve III., Juhbetegségek című kötetéből loptak ki húsz oldalt, melyért 8 millió forintot fizetett a Földművelésügyi Minisztérium.

Lázár János már többször megjegyezte, hogy ha már úgy alakult, hogy felhasználták Mucsi professzor tanulmányát, akkor a kifizetett pénzből is mindenképpen adjanak neki.

Mucsi Imre március elején fizetési felszólítást küldött a cégnek, amiben azt követelte, hogy 8 napon belül utaljanak át neki 4 millió forintot a tőle átemelt részekért. Mucsi a Híradónak azt mondta, hogy ez máig nem történt meg.


http://444.hu/2016/03/11/fazekas-sandornak-meg-sem-fordult-a-fejeben-hogy-szerzod est-bontson-a-a-juhtanulmanyokat-innen-onnan-osszelopkodo-ceggel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 2. rész
  2016-03-11 20:02:06, péntek
 
  Kórkép a rendszerváltástól eltelt két évtizedről 2. rész

Doki 2016. március 10., csütörtök 16:50

A politikai elit ellopta a rendszerváltást a társadalomtól. A társadalmi kerekasztal tervezett napirendje közül, amelyeket társadalmi közmegegyezéssel kellet volna megvalósítani csak a több párt rendszer bevezetését valósították meg, igaz monopol helyzetbe macskafogo2hozva a pártrendszert, esélyt sem adva a civil szervezeteknek, és sutba dobva az állampolgári jogok dekrétumát is. Ma Magyarországon az alkotmányos jogok Burundi szintjére estek vissza, az országunknak még államformája sincs:

persze így 2/3-os többség birtokában 24 óra alatt királysággá válhat az ország, és még csak módosítani is csak alig kell az állam nevét.
Magyarország, -(alkotmányos királyság, király I.Orbán Viktor. ) Vagy ha nagy a felzúdulás, akkor a Horthy példa szerint kormányzó lesz. Király nélkül. Ezért a Horthy rendszer rehabilitációja teljes gőzzel zajlik. Minden nemzeti, minden fideszes politikusok hitbizománya. A sajtó, MNB, rádió-tévé kuratórium tagjait 9-11 évre nevezték ki, így betonozva be az Orbanizmust magyar országon.
Emlékezzenek rá, a 4 éves ellenzéki időszak alatt mindent megkontrázott, fékezett a fidesz, semmit nem tett a nemzeti célok megvalósítása érdekében. Most a 2/3-os többség, ennek ellenére nem az ország, hanem a sógorok és párttársak Magyarországa teljesül jobban.
Nem állítom, hogy a szegfűsök sokkal jobbak voltak. A koaliciós partnerük révén kiszolgálták gondolkodás nélkül a külföldi bankárok érdekeit, és nem látok változásra mutató jeleket.
Eltanulták a korrupciót, a pártba beáramló kispolgárok pedig éltek és élnek is a tanultakkal.

Beengedték soraikba a fiatal vállalkozói kör prominens elit1személyiségeit, akik összekeverték a privát vállalatuk buliját a pártfrakció öszödi értekezletével. A mai szociknak annyi közük sincs a bal oldalhoz, mint a Gekkónak a dinoszaurusz Rex-hez. Eltűrik, hogy a köztük is szép számmal megtalálható dilettánsok kiszólásaikkal utálat tárgyává tegyék a bal oldal megjelölést is. Így jártunk a tervgazdálkodással és a szövetkezeti rendszerrel is.

Magyar ország az egyetlen ország a földön, ahol tervgazdálkodás, állami vagy vállalati szinten sincs. Ez utóbbi még érthető is, hiszen évi több száz törvény és adójogszabály mellett tervezésnek aligha lenne értelme, esélye a megvalósulásra. 50 évvel ezelőtt is tudták, hogy a termelésben csak az optimális üzemnagyságú résztvevő lehet versenyképes a hazai és különösen a világpiacon. Francia ország, Hollandia, Dánia mezőgazdaságának fő iránya a kőkemény szabályok szerint működő és korszerű szövetkezeti rendszer. Az USA-ban a legkisebb háztáji gazdaság is nagyobb mint 20.000 hektár és ekkora gazdálkodó csak a legközelebbi nagyváros piacán lehet versenyképes. Persze a földimogyoró termelők szövetsége elnököt tud szponzorálni, így tudja érvényesíteni a tagjainak érdekeit. A magyar vidék és gazdálkodó kör nem tud képviselőt vásárolni a profitjából, így érdekeinek érvényesítésére képtelen, ki van szolgáltatva a politikai elit kénye kedvének.Magyar országon mindkét oldal politikusai a kistermelők, családi gazdaságok jelentőségét hangsúlyozza, támogatását erőlteti, ez alapvető hiba. A családi gazdálkodás száz év alatt tud akkora tőkét, termelő kapacitást, és nemzetközi tekintélyt kivívni. Addig verseny hátrányban marad. ,,Kivétel persze a Tokaji pincészet" és egy -két politikus vállalkozása, amibe dől a lé, és még arrogánsan azt meri nyilatkozni, a megszerzett föld csak 1000 hektár, nem érdekli, hogy elita törvényesen rögzített maximum 300 hektár ( ez csak a plebszre vonatkozik, fideszes politikusra nem) hogy más nem is pályázott, persze nem is tudott, hiszen a fideszes pályázati rendszer játékszabálya szerint 2 hétre nyitják ki a pályázati ablakot, erről csak azok tudnak akiknek oda igérték már a pénzt. Mire megjelenteti a Magyar közlöny a pályázati lehetőséget addigra be is csukják a pályázati ablakoz, illetve márt betelt a tervezett pályázati létszám.

Ráadásul az ellenzék kommunikációs készsége egyenlő a nullával. Még a leg kézenfekvőbb kormányzati hibát, vagy fideszes politikusi bakit se tudják úgy leközvetíteni a tömegek felé, hogy abból számukra előny származzon. Beletörődtek abba, hogy a kormánypárt 2/3-os többséggel azt csinál, amit akar magyar országon. Nem kerestek eszközöket a kormányzati kontrol megteremtésére, pedig még lehetne találni annak ellenére, hogy az elmúlt 4 évben az NEMZETI zászlóba takart monopolizálás, központosítás, fideszes diktatúra épült ki. Nem ismerték fel azt se, hogy a határon kívüli magyarok beemelése a választási rendszerbe 500.000 fidesz szavazót teremt.

vágóhídEnnyit az LMP, és a Bajnai gyülekezet együttesen se hoz. Ráadásul ezek az új politikuscsemeték, már úgy tanulták, hogy a politika = hatalom= szabad rablás, így a hatalomba kerülés, saját pozíció a legfontosabb számukra is.

Szeretném emlékeztetni a Magyar politikai elit tagjait, hogy a Politika Görög eredetű szó, jelentése a polisz, a nép szolgálata. A politikus tehát a nemzet szolgálója.

Ilyen magatartású politikus ma nálunk már nincs, Német Miklóssal együtt eltávozott, vagy Horn Gyulával együtt kihalt. (ezzel a megjegyzéssel a szerkesztőség nagyon nem ért egyet, de nem kívánunk a cikkbe belenyúlni)

(folytatás lesz még...)

http://patacsipilvax.hu/?p=56246
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2016-03-11 19:42:15, péntek
 
  2016. március 11., péntek

POFÁTLANOK


Azt szokták mondani, hogy sokan pisilnek bele az úszómedencébe, de a trambulinról belepisilni, azért a pofátlanság minősített esete.
Van a műugrásnak olyan változata is, melyben két versenyző szinkronban mozogva hajtja végre a gyakorlatot, ezért sem volt különösebben meglepő, hogy a minap Polt Péter és Matolcsy közösen adták elő a gyakorlatot: "trambulinról pisilünk a pofátokba" címmel.
Matolcsyt feljelentették az MNB alapítányaival kapcsolatban, vádat ellene az ügyészségnek illene emelni, erre ezek (kis "e"-vel...) odaállnak együtt ebédelgetni, borozgatni, munkaebéd címen.
Ha hivatalos ügyeket tárgyalnak, hát tegyék azt a legfőbb ügyész hivatali helyiségében, az eljárás formális szabályait betartva.
Olyat se nagyon hallott még a világ, hogy az ügyész borozgatás közben hallgassa meg a feljelentőt - olyan feljelentőt meg végképp nem, aki ellen feljelentést tettek, éppen az ő hivatalánál.
Ebből egy dolog biztosan következik: annyira senki vagy, hogy egyszerűen nem érdemes előtted még a régebben kötelező színjátékot sem előadni, ha úgy tetszik, beszélő szerszám vagy, aki előtt nyugodtan megdughatják meztelen feleségüket vagy a barátnőjüket, esetleg egyszerre a kettőt, mert előtted még szégyellni se kell magukat.

Hogy az eset még szaftosabb legyen, a legfőbb ügyész felesége a jegybank-elnök beosztottja, és ne legyenek kétségeid afelől, hogy ez az útvonal igencsak alkalmas a hála kifejezésére, ha a legfőbb ügyész apróbb jogszabálysértések (a Parlament épületének eladása, stb..) esetén félrenézne.
Lehet, Matolcsy csak meg akarta mutatni, hogy lehet feltünésmentesen félrenézni.
Hogy a közpénz meddig közpénz, azt végsősoron a Legmagasztosabb dönti el, Matolcsy meg azt csinál, amit megengednek neki, ilyan magas beosztásban levő strómanja még úgyse volt Orbánnak.
Mindenesetre a közpénz magánosítása szintúgy trambulin-esélyes attrakció, idáig legalább kerestek valami mondvacsinált jogcímet, de ma már arra sincs szükség.
Úgy dobnak oda például Csányinak vissza nem térítendő milliárdokat, hogy eszükbe se jut indokolni - te meg azt a gyóyszert váltsd ki, amire fussa, ugye...

Az élet más területein ugyanez megy.
Ékes példa erre Százlábú Rasi szerepeltetése az idegenforgalom felvirágoztatása területén.
Képzett idegenforgalmi szakértő, emlékszem, hogy annak idején Orbán egy villás fűzfaággal kódorgott a felcsúti libalegelőn, azzal keresett forrást ennek a beképzelt libának a taníttatásához, merthogy a miniszterelnöki jövedelemből erre nemigen futhatta a tandíjra.
Hogy ez nem éppen az esélyegyenlőségről szól?
Kit érdekel, minek is dugdosná a vagyont, hiszen a főhercegi majorságot se titkolta. legfeljebb nem reklámozta.
Mint ahogy a vejkó által megszerzett kastélyt sem, de hát mi köze is lenne hozzá?
Ma már nem kell dugdosnia a vagyongyarapodást, nyíltan lehet lopni, közben az állami agyont úgy osztiogatni a csókosoknak, hogy senkinek szeme se rebben.

Ha valaki megkérdezné, hogy hogy jutottunk idáig, hát nem lenne erre egyszerű a válasz.
Anno az átkosban ilyenre példa sem, de még kísérlet se nagyon akadt, a társadalom erkölcsi érzéke is ép volt.
Ma legfeljebb arra futja, hogyha valaki nem lop, azt hülyének nézzék.
Matolcsy, Rogán, Lázár , Gíró-Szász - midahányan ott táncolnaka a nyagy társadalmi húsoskondér körül, és amikor csak lehet, két marokkal szednek ki maguknak belőle.
Régebben, ha valaki lopta a közvagyont, legalább úgy csinált, mintha szégyellné magát, ma meg a lopás bizonyos állami hivatalok viselőinél olyan, mint a munka Rákosi idején: becsület és dicsőség dolga.
Ha valaki azt gondolja, hogy ezektől a lopott holmit a jogállam klasszikus módszereivel vissza lehet majd venni, hát nagyon téved.
Ez a kor Magyarország életében rendkívüli, az alkalmazott módszerek sem szokványosak, ezért majd a vagyon visszaszerzésénél sem lehet szokványos módszereket alkalmazni.
Nem kell ettől visszariadni, nem kell finnyáskodni, a lopott holmit akár erőszakkal is vissza kell majd venni, hiszen az téged, gyermekeid, unokáid illeti.
Csak az a baj, hogy ez majd megint hoz úgy tíz-húszezer sértett embert, akik meg lesznek győződve arról, hogy amihez hozzájutottak, azt tisztességes úton szerezték, hiszen a "szerzésnek" nálunk nagy hagyományai vannak.

Az ország ma kussol.
Nem túl hangosak az ellenzéki pártok sem, nem ágál az egyház a "ne lopj" parancsolatának napi megszegése miatt, nem háborog még az sem, akinek az életén túl már semmi egyéb veszítenivalója sincs.
Szomorú ország ez.
Kár volt Kertész Ákost engedni elmenni, legalább egy okosat már mondott, hátha mondott volna még többet is?
A legfelháborító, hogy ez a mértéktelen pofátlanság sem háborít fel már senkit, a társadalom szinte már természetesnek veszi.

Pedig nem az, elhihetitek...


http://www.pupublogja.hu/2016/03/pofatlanok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc ismét óriási földbirtokhoz jutott
  2016-03-11 19:32:42, péntek
 
  Mészáros Lőrinc ismét óriási földbirtokhoz jutott

2016. március 11., péntek, 10:14

Szerző: hvg.hu

Összesen 3960 hektár bérelt állami földterülethez jutott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester azzal, hogy megszerezte a korábbi Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) Zrt. jogutódjaként működő herceghalmi Agrosystem Zrt.-t - írta az agrárszektor.hu.

Jelentős állami földterületek birtokába jutott az agráriumban is gőzerővel terjeszkedő Mészáros Lőrinc azzal, hogy a közelmúltban megszerezte a herceghalmi Agrosystem Zrt.-t - közölte az agrárszektor.hu.

Az Átlátszó írt arról korábban, hogy a felcsúti polgármester és felesége 50-50 százalékos arányban megvásárolta Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdostól a herceghalmi Talentis Group Zrt.-t, amely az Agrosystem Zrt. tulajdonosa is.

Az Agrosystem a korábbi Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Zrt. (jog)utódjaként működik, amely viszont a hasonló nevű állami gazdaság 2001-es privatizációja után jött létre - írta az agrárszektor.hu. Az akkori magánosítás érdekessége, hogy a privatizált HKG szokatlanul hosszú időre, 50 évre kapott használatba állami földterületeket, miként több más, annak idején értékesített állami agrárcég is.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az Agrosystem Zrt. összesen 3960 hektár földterületet bérel az NFA-tól, és minden ingatlan bérleti ideje 2051.08.31-án jár le - közölte a portállal a nemzeti földalap (NFA). Így azzal, hogy Mészáros Lőrinc a Telantis révén az Agrosystem tulajdonosává vált, hosszú időre ekkora bérelt állami földterülethez is jutott. Ezzel tovább gyarapította földbirtokait, amelyeket a tavaly megtartott állami földárveréseken tényleges földtulajdon-vásárlásokkal is jelentősen bővített.

Az NFA azt is közölte, hogy az állami földértékesítések kiterjednek a herceghalmi cég földjeire is. Az Agrosystem bérelt területeiből tavaly 1518 hektárt hirdettek meg, amelyből ténylegesen 765 hektárt adtak el. Az idén pedig árverésekkel 784 hektárt, hirdetményekkel 28 hektárt akarnak eladni. Hiába lesznek azonban az értékesítések után új tulajdonosok, az eladott földek 2051-ig az Agrosystem használatában maradnak - tette hozzá a beszámoló.


http://hvg.hu/kkv/20160311_Meszaros_Lorinc_foldarveres_folberlet_foldbirtok#utm_s ource=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_03_11&ty pe-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyávák maradnak Magyarországon?
  2016-03-11 19:25:36, péntek
 
  2016. március 11. 06:41
A gyávák maradnak Magyarországon?

Azzal kezdeném, hogy nem így terveztem a pénteket, de a sors (pontosabban Orbán Viktor miniszterelnök) közbeszólt. Szó szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ugyanis mondott egy olyat, amit még mindig nem tudok értelmezni, de majd ti talán segítetek.

orban_viktor_mkik_2_foto_mti_koszticsak_szilard.jpg

Orbán Viktor az MKIK gazdasági évnyitóján mondott beszédet, amiben sok minden más mellett ejtett pár szót a fiatalok elvándorlásáról is. A miniszterelnök megjegyezte, nem lehet gátat szabni a fiatalok elmenetele elé.

,,A legmozgékonyabb, legbátrabb fiatalokat nem lehet megakadályozni" abban, hogy külföldre menjenek, és ott dolgozzanak, tanuljanak - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ,,bennünket sem lehetett, a kommunizmus alatt sem".

A fiatalok ugyanis meg akarják ismerni a világot - tette hozzá a miniszterelnök, aki azt azért nem felejtette el megjegyezni, hogy a magyar fiatalok mások. Mint mondta, nem tudja, ez a vágy minden fiatalban benne van-e, de a magyarban biztos. (Segítek: benne van.)

A fonalat a magam részéről azon a ponton veszítettem el (és itt kérem a segítségeteket a megfejtésben), amikor Orbán Viktor azt mondta: a magyarok közül sem mindenki elég bátor (nyilván ahhoz, hogy külföldre menjen).

Szóval akkor mi a helyzet? Most akkor az az új mondás, hogy a határátkelők bátor és a korlátaikat feszegető, merész emberek, pláne a fiatalok? És aki nem megy el külföldre az mi? Gyáva?

Nem viccelek azzal, hogy nem teljesen értem ezt az egészet, mert az azért elég erős lenne, ha egy miniszterelnök legyávázna 9 millió embert, ugyanakkor ha az a bátor, aki elmegy, akkor minek nevezzük azokat, akik maradnak?

Béremelés nélkül nem megy

De hogy túllendüljek ezen, Orbán Viktor arról is beszélt, hogy jó gazdaságpolitika kell ahhoz, hogy ,,idővel hazahozzuk őket". A kormányfő szerint ehhez akkora béremelés kell, amekkorát a piac magától nem tud kitermelni.

Az ötlet elég sajátos, ugyanis a magyar kormány egy ,,bátor, de kockázatos" lépést tervez, ugyanis az Európai Unió által finoman szólva sem túl nagy lelkesedéssel fogadott, kedvezményesen adózott cafetéria rendszert (amit pont Brüsszel miatt kell megszüntetni) alakítanák át kettős bérrendszerré - de ebbe nem mennék bele bővebben, mert nem tartozik szorosan a témához.

Egy árulkodó lista

Inkább azon lenne érdemes elgondolkodni (ha már a fiatalok határátkeléséről van szó), hogy a Times Higher Education legfrissebb rangsora szerint nincs magyar a 200 legjobb európai egyetem között. Tehát nem a világ, hanem csak a kontinens legjobb felsőoktatási intézményeiről van szó.

A lista élvonalát egyébként a brit egyetemek uralják, olyannyira, hogy az első három helyen csak angliai intézmény található (sorrendben a University of Oxford, a University of Cambridge és az Imperial College London), majd becsúszott a zürichi Institute of Technology, de utána megint négy brit egyetem jön (a University College London, a London School of Economics and Political Science, a University of Edinburgh és a King's College London). A legjobb tízbe még a svéd Karolinska Institute és a müncheni LMU fért be.

Általában véve is elmondható, hogy a legjobb 200 egyetem negyede (46!) az Egyesült Királyságban van, de azért nem lett volna lehetetlen felférni a listára, hiszen 22 ország képviselteti rajta magát. Azaz hiába a kissé talán elfogult lista, a lényegen (jelesül hogy magyar egyetem nincs rajta) ez nem nagyon változtat.

Hát talán ezért is mennek el a fiatalok.

Hosszú, tömött sorokban

Méghozzá nem is kevesen, hiszen a KSH legfrissebb (tavalyi) adatai szerint egyfelől folyamatosan nő a határátkelők száma, 2014-ben például már több mint 31 ezer ember döntött úgy, inkább külföldön próbálja meg folytatni az életét, ami csaknem másfélszerese a 2013-mas adatnak.

Többéves távlatban az arányok még inkább elgondolkodtatóak, hiszen a 31 500 ember (ez kb. Mosonmagyaróvár lakossága) csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben.

A határátkelők 44 százaléka ráadásul 30 év alatti (,,bátor fiatal"), 77 százaléka pedig még nincs 40 éves. Többségük (54 százalék) férfi, közel kétharmaduk nőtlen. A célországok között Németország, az Egyesült Királyság, illetve Ausztria áll az első három helyen, ami nem meglepő.

Kevesebb nettó fizetés, hazautalási csúcs

Ha már itt tartunk, érdemes talán egy gondolat erejéig kitérni a piszkos anyagiakra is, hiszen szintén a Központi Statisztikai Hivatal szerint 80 ezer forinttal csökkent (!) a nettó éves jövedelem 2006 óta, így aztán nem csoda, hogy sokan veszik a kényszerű bátorságot és próbálnak meg külföldön boldogulni.

Ezzel párhuzamosan soha ennyi pénzt még nem utaltak haza a külföldön élő magyarok, mint 2014-ben. Már a gazdaság 3 százalékát adja az így Magyarországra érkező összeg, ami a KSH nemzeti számlái szerint elérte a 920 milliárd forintot (csupán az összehasonlítás végett, ez 43 milliárd forinttal több, mint a 2013-mas, és 236 milliárddal (!!) haladja meg a 2012-es utalások összegét).

Szóval a határátkelők ezek szerint nem csak bátrak, de elég erősen segítik a magyar gazdaságot is - így már nem is akkora csoda a miniszterelnöki dicséret.

Ödenburger kommentje olyan találó, hogy beteszem a poszt végére. Köszönet érte!

"Elment a madárka, üres a kalicka
Azt üzente vissza, visszajő tavaszra
Ha tavaszra nem jő, búzapirulásra
Ha még akkor sem jő, tudd meg sohasem jő

Madárkám, madárkám, csináltatok néked
Gyémántból kalickát, ezüstből padlócskát
Én es adok néked zsemlyecipót enned
Zsemlyecipót enned, muskotárbort innod

Nem szoktam, nem szoktam kalickában lakni
Kalickában lakni, padlócskán sétálni
Muskotárbort inni, zsemlyecipót enni,
Csak szoktam, csak szoktam zöld erdőben járni
Zöld erdőben járni, fenyőmagot enni
Fenyőmagot enni, gyöngyharmatot inni."

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

http://hataratkelo.blog.hu/2016/03/11/a_gyavak_maradnak_magyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TV2-ből lehet a közpénzek legújabb kifizetőhelye?
  2016-03-11 19:20:44, péntek
 
  2016. 03. 11. 13:45

A TV2-ből lehet a közpénzek legújabb kifizetőhelye?

Ugyan a nézettségi adatok nem indokolják, ennek ellenére márciustól mégis a duplájára emelte a hirdetési díjait a TV2. A piaci szempontokból értelmetlennek tűnő döntés mögött a közpénzekből finanszírozott állami hirdetések állhatnak - írja a Mérték Médiaelemző Műhely elemzésében.

A TV2-nél azt követően szaporodtak meg az állami megrendelések, miután 2013-ban, a Fidesz-közelinek tartott Simon Zsolt már nemcsak vezérigazgatóként irányította a céget, hanem tulajdonossá is vált. A kormánynak úgy tűnik ínyére volt a tulajdonosváltás. Olyannyira, hogy a 2015-ös évben az összes állami hirdetés közel ötöde landolt a csatornánál. A piacvezető RTL Klub már koránt sem volt ilyen ,,szerencsés". Az állam alig költött náluk az elmúlt években, a reklámadó körüli perpatvar után pedig gyakorlatilag nullára csökkent a közpénzekből finanszírozott megrendelések száma.

Az elemzők rámutatnak: a magyar médiapiacon hagyományosan, történelmi okokból erős az állami befolyásolás, de a televíziózás jellemzően piaci alapon működött, amíg mindkét nagy kereskedelmi csatorna külföldi tulajdonban volt. Ez azonban most megváltozhat.

Véleményük szerint az a legizgalmasabb kérdés, hogy a TV2-t tényleg professzionálisan működtetik majd, így maximalizálva az elért közönségből származó politikai hasznot, vagy a népszerűsége az MTVA csatornák szintjére süllyed, és haveri kifizetőhellyé válik. Ez már csak ezért is elképzelhető, mert a TV2 papíron magánvállalkozásként működik, így senki sem ellenőrizheti a kifizetéseiket. Magyarul innen még felszabadultabban lehet majd kilapátolni a pénzt, mint az MTVA-tól.

http://alfahir.hu/a_tv2_bol_lehet_a_kozpenzek_legujabb_kifizetohelye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elromlott a nyomtató?! Nem kapnak bérpapírt a János kórház d
  2016-03-11 19:18:38, péntek
 
  2016. 03. 11. 16:27

Elromlott a nyomtató?! Nem kapnak bérpapírt a János kórház dolgozói

A hazai egészségügy állapotát ismerve kevés olyan dolog van, amin még meg tudunk lepődni, a fővárosi Szent János Kórház dolgozói azonban egészen elképesztő dolgokról számoltak be az Alfahírnek.

Többen arról panaszkodtak portálunknak, hogy a március 3-án megkapott fizetésük valószínűleg kevesebb, mint ami a túlórákkal együtt járna nekik. Mint mondták, ilyen korábban is többször megesett már, ám ha panaszt tettek, akkor jobbára korrigálták a hibát és kifizették az elmaradást.

Erre azonban most nincs lehetőség,
mert a dolgozók nem kapták meg a fizetési papírjaikat, melyekre hivatkozhatnának - állítólag azért, mert elromlott a nyomtató.

Egy alkalmazott azt mondta, korábban is előfordult már ilyen, volt, mikor arra hivatkozva nem osztottak bérpapírokat, hogy elfogyott a papír.

Hallottunk egy hónapokkal ezelőtti történetet is, mely arról szólt, hogy a hullaszállítóknak a kórház kiszámlázott néhány ezer forintos összegeket, miután úgy értékelték, hogy a jármű többet fogyasztott, mint amennyi az út megtételéhez szükséges lett volna.

Értesüléseinkkel kapcsolatban kerestük a kórházat is, ám telefonon elérhetetlenek voltak, e-mailben feltett kérdéseinkre pedig egyelőre nem válaszoltak.


http://alfahir.hu/elromlott_a_nyomtato_nem_kapnak_berpapirt_a_janos_korhaz_dolgoz oi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy kényelmesebben pihenjenek a betolakodók
  2016-03-11 19:14:41, péntek
 
  Hogy kényelmesebben pihenjenek a betolakodók
2016. március 11. 16:47
Hunhír.info

Ezer tábori ágyat indított útjára a migránsválságtól sújtott Görögországba pénteken Budapestről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az OKF tájékoztatása szerint ez már az ötödik olyan segélyszállítmány, amelyet a "menekültválság" nyomán küld az OKF az érintett államokba.


A majdnem hat és féltonnányi, több mint tizenhatmillió forint értékű szállítmányt Góra Zoltán főigazgató-helyettes indította útnak. A közlés szerint a migrációs krízishelyzet miatt Görögország február 29-én másodszor aktiválta az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusát, Athén több különböző készletet, berendezéseket és személyes ellátási csomagokat kért európai partnereitől. Magyarország március 8-án ajánlott fel Görögországnak ezer alumíniumvázas tábori ágyat. A felajánlást a görög hatóságok el is fogadták. A segélyszállítmány Románián és Bulgárián keresztül jut el Görögországba, az ottani katasztrófavédelem athéni központi raktárába, ahol döntenek majd végleges felhasználási helyéről - tartalmazza a közlemény.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=92090
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.