Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Teljes védelem, abszolút biztonság!
  2016-03-22 20:29:39, kedd
 
  Ez Orbán nagy napja, a legjobbkor jött neki, már kezdett kifulladni a migráncsosok elleni hadjárat sikere. Végre megint vér folyik a gaz EU-ban, de majd ő, Orbán megvéd minket, ha kell belehalunk, de megvéd akkor is! Jajj a tüntető varangyoknak (pedagógusok), meg a velük szimpatizáló szakszervezeteknek, ők is le lesznek tartóztatva, mint a HAZA ellenségei, a “terroristák fizetett szövetségesei"!
Vajon miért blokkolták Navracsics telefonját?




***********************


Teljes védelem, abszolút biztonság!


Posted on 2016-03-22 by Admin


A legfrissebb hírek szerint legalább 25 halálos áldozata van a mai brüsszeli robbantásoknak, lövöldözésnek. Ezidáig már legkevesebb száz sebesültről beszélnek. Köztük van két honfitársunk is.

A belga főváros élete teljesen megállt. A rendőrség felszólította a népeket Brüsszelben, hogy ne menjenek ki az utcákra, ne telefonáljanak. A tömegközlekedés tíz órára teljesen leállt. Alaposan megritkult a közúti forgalom is. A kereskedelmi egységek pánikszerű gyorsasággal bezártak, az utcák elnéptelenedtek. A légiközlekedést már a reptéri robbantást követően felfüggesztették.
Telefonálni alig-alig lehet, mintha a GSM-rendszer is megbénult volna. Az EU-intézményei közelében jószerével csak rendőrök meg katonák láthatók. Terrortámadásról ezidáig a belga rendőrség nem beszélt, csak öngyilkos merényleteket említ. A reptéren robbanóövekre bukkantak. Háromra. A gazdik valószínűleg meggondolták magukat. Szerencsére.
Az EU több tagállamában is terrorriadót fújtak. Ártándtól a Vizcayai-öbölig, Norvégia északi csücskétől Leszbosz szigetéig rettegi Európa a terroristákat.
Nem kivétel a biztonsági intézkedések alól ORSZÁGUNK SEM! Döbrögi parancsára Sintér Satya intézkedett. A Ferihegyi repülőteret csak áteresztő pontokon lehet megközelíteni!
HATÁRAINKON (a déli kivételével) GOND NÉLÜL JÖHETNEK-MEHETNEK AKÁRMILYEN SZÁNDÉKÚ EGYÉNEK!
Vajon eljut-e qrmányunk arra a felismerésre, hogy csakis teljes határzárral és vízumkényszerrel lehet föltartóztatni a terrort? (Hacsak le nem késtünk már erről is! Hiszen ez az Abdeslam-nevű lekapcsolt lator úgy járt-kelt Budapestre, mint rendes ember a munkahelyére!)
Néhány terrorista képes megbénítani Európát! Köszönet a Germán Ribancnak!


http://www.balrad.com/2016/03/22/teljes-vedelem-abszolut-biztonsag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi (Csóri vajda) tervezget
  2016-03-22 20:17:37, kedd
 
  Döbrögi (Csóri vajda) tervezget


Posted on 2016-03-22 by Admin


Az Orbán Viktorra szabott Budai Vár tervrajza van kiállítva Orbán dolgozószobájában?
A lengyel köztársasági elnök, Andrzej Duda Facebook-oldalára került fel egy fénykép március 19-én, amin Duda Orbán Viktor vendégeként a magyar miniszterelnök dolgozószobájában látható.
Erről van szó:

trev
A fényképen hátul látni egy állványt, rajta egy leginkább tervrajznak látszó lappal. A fényképre egy építészfórum hozzászólói akadtak rá, ők kezdték el alaposabban megnézni, hogy miről lehet szó. És a nagyítások alapján többen arra jutottak, hogy ez bizony a Budai Várról készített alaprajz lehet, melyen pirossal az Orbánék odaköltözése miatt átépítendő területeket jelezték.

terv
A Nemzeti Hauszmann Tervnek keresztelt program keretében ugyanis Orbán Viktor és a kormány több szereplője is hamarosan a Várba költözik. A legalább 200 milliárd forintos beruházás felelőse L. Simon László, hozzá köthető az a szállóigévé vált kijelentés is a tervről, hogy “sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni!"
(444)
Bal-Rad komm: Döbrögink már be is lakta az ő várát! Két diadaljelentés között a várról ábrándozik.


http://m.blog.hu/le/lenyeg/image/bortonok/04_a610x.jpg

Nagy lesz neki a meglepi a szibériai puritán kvártély láttán! De az tényleg mindannyiunk örömét fogja szolgálni!


http://www.balrad.com/2016/03/22/dobrogi-csori-vajda-tervezget/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diadalünnep migránséknál Germániában
  2016-03-22 20:14:58, kedd
 
  egyforma szarházi mind!
Kitoloncolni mindet !
Legyünk már annyira önzőek , hogy mi vagyunk fontosabbak magunknak !
Ők meg a saját földjükön irtsák egymást !


****************************

Diadalünnep migránséknál Germániában

Posted on 2016-03-22 by Admin

Több német menekülttáborban ünnepeltek a migránsok a brüsszeli támadás hírére
Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet menekülttáborokban lévő hívei Allah Akbar felkiáltásban törtek ki a brüsszeli terrortámadások hírére- állítják németországi források

Az ISIS hívei a közösségi oldalakon nyíltan ünnepelték a brüsszeli robbantásokat. A szervezet maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.
“Úgy látszik, az Iszlám Államban harcoló testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe" - írta egy szimpatizáns arab nyelvű Twitter-üzenetben.
“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!" - írta a milícia egy másik támogatója.
A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény."
A belga hatóságok időközben terrortámadásnak minősítették a brüsszeli robbantásokat. Azt viszont még nem jelentették, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.
(Forrás: MTI)
Bal-Rad komm: Azóta viszont az ISIS magára vállalta a terrorakciókat. Úgyhogy nyugodtan lehet hálálkodni a szülőatya McCainnál, és a torzót örökbe fogadó, és Európába invitáló Germán Ribancnál.

Nem kevésbé persze az EU Ügyintézőinél, akik oly nagy lelkesedéssel tesznek kedvére Sorosnak és társainak.
Bundesmutti pedig a mai Nagy Nap alkalmából tortával hízeleghet örvendező megkívántjainak.

http://www.balrad.com/2016/03/22/diadalunnep-migranseknal-germaniaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért bukik meg csúnyán Rogán Tóni lakáslottója
  2016-03-22 20:01:06, kedd
 
  2016.03.18.
Ezért bukik meg csúnyán Rogán Tóni lakáslottója

Szárnyathy Géza

Lehet sziszegni, hogy már megint mutyi, meg lehet sopánkodni, hogy jaj most majd a lakáslottósok lépnek le a lével és basszák át az embereket tucatszám. Valójában azonban tök mindegy. A nok (nemzeti otthonteremtési közösség) mindettől függetlenül egy újabb kísérlet valamire, ami máshol működik, de itthon nem fog.

Azért nem, mert az efféle sztorikhoz - összeállunk és majd jól finanszírozzuk a saját bizniszünket - kell néhány dolog, ami itthon nem divat, nem is volt sose. Mondjuk hagyomány. Nem olyan értelemben, hogy megemlékezünk a mohácsi csatáról, hanem pénzügyi területen kialakult hagyomány. Ami Magyarországon nem jellemző.

Ahol még mindig ótépéhitelt vesznek fel az emberek, ott meg sem értik még a tizedét se annak, hogy miről szól egy alternatív konstrukció. Majd aláírják, tolják be a pénzt és ha három év múlva nem lesz lakás, akkor jön a hiszti, hogy akkor kérem vissza a pénzt. Csak hát azt ugye nem fogják odaadni, csak majd ha az egész nok befejezi a működést, vagyis vagy tíz év múlva. Jönnek majd a tüntetések, ordítozások és anyázások, hogy visszajött a Tarsoly Csaba és lopja a pénzünket.

Meg kell még az ilyen ügyekhez némi bizalom. Az állam iránt, hogy nem fogja felszámolni az egész hülyeséget két éven belül, mert elszállnak az állami kiadások és mindenhonnan vissza kell szedni a pénzt. Vagy akármiért. Mert az egészet egy nap alatt baszták össze és kiderül, hogy úgy szar, ahogy van.

Kell bizalom a többi tag iránt, hogy tutira fizetni fogják a tagdíjat vagy mit. És nem lépnek el a francba, nem lesznek fizetésképtelenek. Elég megnézni a statisztikákat, hányan nem fizetik a lakáshitelüket. A nem fizetők tíz, de lehet, hogy húsz százaléka azért nem fizet, mert nem akar fizetni. Pénze lenne rá, de ő nem fizet. Nem ér fel egy életbiztosítással ilyen hozzáállású tagok mellett nokozni, az biztos.

Kell bizalom a rendszer iránt, hogy ez az egész katyvasz egyszer működni fog. Mert Angliában is működik. Ja, ott kábé 200 éve. Itthon meg egy Rogán Tonyó nevű hátszeles lakásspekuláns ringatózott a témában és két félmondat után egy nap alatt tolta át a rendszeren. Így aztán marhára bizalomgerjesztő ez az egész. Tényleg, ész nélkül rontok be az ajtón és kérek egy ilyet, mert ez csak valami frenetikusan jó dolog lehet.

Egy dolog biztos nem tántorítja el a noktól az egyszeri lakásravágyót: hogy az OBA nem fizet, ha bedől. Mert ugye ki a faszt érdekel, már a Quaestornál bebizonyosodott, hogy ez nem szempont, majd az állam megfizetteti azt a pár milliárdot valamelyik bankkal vagy lakáskasszával.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/03/18/igy_leszunk_noktalanok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendkívüli dologra készül a kormány - 25 éve nem volt ilyen
  2016-03-22 19:08:07, kedd
 
  Új szlogen: Pénz? Csak a fidesz!
Vagyis Orbán!
Monetáris diktatúra!
Tolvaj gazemberek.


********
Rendkívüli dologra készül a kormány - 25 éve nem volt ilyen


Csont nélkül átmehet a parlamenten az államháztartási törvény azon módosítása, amely lehetővé teszi a kormánynak a rendeleti költségvetés bevezetését. A javaslat elfogadása után a kormány a költségvetési törvényt bármikor negligálhatja, azt egy határozattal átírhatja, igaz, egyelőre a hiánycélon nem módosíthat. A törvényről hamarosan szavazhatnak a képviselők.


Papp Zsolt, 2016. március 22. kedd, 11:17


Megkezdődött Varga Mihály kiskorúsítása, illetve a rendeleti költségvetés megteremtése; a költségvetési bizottság három hetes pihentetés után ugyanis végre napirendre tűzte az államháztartási törvény alig egyoldalas, ám annál messzebbre mutató módosítását.

A javaslat - amit nem is a területért felelős nemzetgazdasági miniszter, hanem Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyez - lehetővé tenné, hogy a kormány év közben korlátlanul vállalhasson kötelezettséget kifizetésekre. Az eddigi eljárás az volt, hogy amennyiben nem állt rendelkezésre a pénz a költségvetésben - mert nem terveztek vele, de még a tartalékokból sem volt mozgósítható a szükséges forrás -, módosították a költségvetési törvényt, amihez megvolt a biztos parlamenti többség. A jelek szerint a kormány a jövőben nem ezt az utat járná, hanem egyetlen határozattal "legalizálná" a fedezet nélküli pénzköltést.

Ha változatlan formában "átmegy" a javaslat, a jövőben a kormány korlátlan mértékben vállalhat kötelezettségeket, hisz ehhez nem kell már sem a nemzetgazdasági miniszter, sem a parlament beleegyezése. Így egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe kerül a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése. Ezzel megvalósulna költségvetési ügyekben a rendeleti kormányzás, hisz ezentúl bármilyen költségvetést fogad majd el a parlament, az a kormányt gyakorlatilag nem kötelezi semmire.

A költségvetési bizottság mai ülésén már azzal is bagatellizálni kívánta a kormány a javaslatot, hogy az előterjesztőket két középvezető, az NGM főosztályvezetője Kézdi Árpád és Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes-államtitkár képviselte. Eközben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy autószalonban tartott sajtótájékoztatóra készült az online pénztárgépek kiterjesztésről, de azt időközben lefújták - mintegy jelezve, hogy a NGM első embere mit is tart gazdaságpolitikájának súlyponti kérdésének.

A javaslatról - bár az egyértelműen sérti a parlament és a Költségvetési Tanács (KT) jogait - a KT sem tartotta fontosnak, hogy a bizottsági vitában jelezze álláspontját, de az MTI tudóstása szerint az általános vitában sem szólaltak fel a KT vezetői - igaz ez betudható annak, hogy a vita késő este folyt. Ekkor Tállai András az NGM államtitkára szerint így a pluszfeladatokat hatékonyabban tudják ellátni, de hiányt növelő intézkedéseket nem hozhatnak. Szűcs Lajos (Fidesz) azt emelte ki, hogy szokatlan, de van olyan helyzet, hogy a kormánynak több a bevétele, mint azt korábban számolták, ez is felhasználhatóvá válik.

Csapás lehet a hitelességre

A javaslatot - ha változatlan formában fogadják el - gyakorlatilag írott malaszttá teszi a költségvetést, ezzel 25 évvel - a rendszerváltás előtti időkig forgatja vissza a kormány az idő kerekék. Ugyanis ha a kormány megkapja a korlátlan átcsoportosítás lehetőségét - innentől kezdve teljesen lényegtelen, hogy mi szerepel a költségvetési törvényben, azt egy alacsonyabb rendű határozattal a kormány bármikor felülírhatja. A javaslat szerint ad absurdum az is előfordulhat, hogy a kormány úgy határoz költségvetési kötelezettségvállalásról, hogy arról az NGM nem is értesül, így csak utólag szerezhet tudomást a több tízmilliárdos kiadási tételről.

Az NGM köztisztviselője - képviselői kérdésre elmondta -, hogy szerinte a kormány eddig is kollektív döntéseket, így nem fog előfordulni, hogy a miniszter tudja meg utoljára, hogy milyen döntést fogadott el a kormány.

A módosítás abból azon túl, hogy komoly alkotmányos aggályok merülnek fel - hisz tartalmilag egy törvényt lehet módosítani egy kormányhatározattal, ami ráadásul nem is jogszabály, komoly hitelességi deficitet jelent, hisz kiszámíthatatlanná teszi a költségvetési gazdálkodást - ami viszont nem segít abban, hogy a hitelminősítők megadják Magyarországnak a régóta vágyott befektetésre alkalmas minősítést.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rendkivuli_dologra_keszul_a_kormany_25_eve_nem _volt_ilyen.612004.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán alatt többen emigráltak, mint '56 után
  2016-03-22 18:57:58, kedd
 
 
Orbán alatt többen emigráltak, mint '56 után


Az 1956-os forradalom óta nem tapasztalt kivándorlási hullám ment végbe Orbán Viktor miniszterelnöksége idején. Ám a magyar kivándorlási hullámot nem a brit szociálpolitika fogja megállítani - állítja a liberális párt.

A Liberálisok szerint a magyar kormányfő kettős mércét alkalmaz migránspolitikájában. Miközben Orbán Viktor bűnözőnek állítja be a keletről érkező gazdasági bevándorlókat, a Nagy-Britanniába jobb megélhetés reményében kivándorló magyaroknak különleges elbánást kér David Cameron brit kormányfőtől - olvasható Szent-Iványi István (Magyar Liberális Párt) közleményében.

A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöksége idején az '56-os forradalom óta nem tapasztalt kivándorlási hullám ment végbe. Öt év alatt meghatszorozódott a Magyarországot elhagyók száma, az elmúlt két évben egy Szekszárd méretű város lakossága távozott az országból. Különösen aggasztó, hogy a kivándorlási kedv nem csitul: a tanulók 45, a 25 év alattiak 25 százaléka tervezi a kivándorlást. Magyar fiatalok és a tehetségek százezrével hagyják el az országot, mert itthon nem találnak tisztességes megélhetést nyújtó munkát, és nem látják biztosítva családjuk jövőjét.

Magyarország elsődleges problémája a kormány propagandájával szemben nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás. Ennek megakadályozásához pedig elsősorban nem a brit szociálpolitikán keresztül vezet az út, hanem a magyar gazdaságpolitikán. Szabad, igazságos és fejlődő gazdaságra lenne szüksége Magyarországnak ahhoz, hogy ne okozzon demográfiai katasztrófát az elvándorlás - zárul a közlemény.


http://nol.hu/belfold/orban-alatt-tobben-emigraltak-mint-56-utan-1583451
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KLIK nem szűnik meg, az maga a rendszer!
  2016-03-22 18:50:26, kedd
 
  A KLIK nem szűnik meg, az maga a rendszer!


by Virányi András (Bandita)

Majd pont a Rétvári Bence lesz az, akitől hitelesen el lehet fogadni a bejelentést a KLIK megszüntetéséről, vagy átalakításáról. Majd pont a Fidesz kormány vagy Orbán Viktor fogja belátni a tévedését, és sűrű bocsánat kérések között lehajtott fejjel járul a nemzet bocsánatáért a közoktatás asztalához, ahol eddig azt a rombolást végezték ami sokak számára akik azt elszenvedték csak elviselhetetlen és felesleges teherként hárult rájuk. Majd a gyerekek túlterheléses butítása, a tanárok alaptanterv szerinti értelmetlen oktatása, a kréta hiánya, a szaros vizesblokkok, a kifizetetlen gázszámlák miatt elmaradt órák, napok, évek most egy csapásra rendben lesznek, és könnyes szemmel kér bocsánatot az elkövető a hibákért. Jó reggelt!

Már Balogh Zoltán is megmondta mikor túltolták a közoktatás biciklijét, tárgyalhatunk a tanárokkal, de a KLIK akkor is marad, mert az egy nemzeti érték. Meg azt is hozzátette csinálnak egy kerekasztalt ahol megtárgyalhatják az ő feltételeik elfogadását, és ahol az ő általuk kiválasztott szervezetek is részt vesznek majd az egyeztetésben csak hogy meglegyen a kormánypárti többség. Aztán jött a többi magát nagyon okosnak gondoló fideszes “szakember" akik közül az imádkozós Németh Szilárd lekommunistázta a tanárokat a kockás alsógatyával. Lázár János sajnálattal közölte velük a fizetésemelés elképzelhetetlen, mintha csak ez lenne a probléma az oktatás területén, így utalva a valódi problémával szembeni ellenszenv kialakítására. De Lázár János azt elfelejtette hozzáfűzni a fizetésemeléshez a tanárok ilyet nem is követeltek, és az állam sokkal többet költött stadionokra, oligarchákra, tanulmányokra a saját érdekében az adófizetők pénzéből. Hosszú lenne felsorolni a tanárok követelésével szemben elkövetett gyalázatot a kormánypárt részéről, Orbán Viktor egyenesen szembe röhögte őket a követelés hallatán.

És akkor most gyorsan megszüntetik a KLIK nevű vízfejet. Mint a mesében ugye? Csak úgy, egy csapásra minden rendben lesz, nem lesz ekkora központosítás, nem lesz ennyi kötelező óra, lesz kréta, lesz meleg víz, senkinek nem kell félni a tanárok közül ha saját véleménye van. A gyerekeknek könnyebb lesz a tananyag elsajátítása a választható tankönyvekből, okosabbak lesznek majd ha mindenkire oda tudnak figyelni közülük, hiszen ők nem egyformák. Ugye milyen szép lesz majd az új nemzeti közoktatás?

Már a Fidesz kormányra omlott a közoktatás, az egészségügy, a földrablás, a brókerbotrány, a kitiltási lista, a vasárnapi zárva tartás meg annak népszavazása, az időszakos választások számolatlan veresége, a dolgozói szegénység, a Matolcsy féle bankrendszer közpénz átalakítása magánhaszonná, a haverok megatenderen való indulása, Orbán Viktor kétes vagyon ügyei. Ezekről mindenképpen el kell terelni a figyelmet, mert ezek együtt már túl nagy bajt jelentenek a kormány számára. Az oktatásban meg most amúgy is nagy a tiltakozási hullám, és annak látszik is az eredménye, Békemenetet megszégyenítő félelmetes tömeg gyűlt össze miatta a rossz időben az ország főterén. Érezhető volt a Parlament falai között is az elszántság, hiába igyekeztek azt nevetségessé tenni, és félvállról venni magát a problémát. Megijedve a tömegben felgyűlt düh valóságától, a Pedagógusok Szakszervezete el is kezdte a polgári engedetlenség elleni akna munkát a kormány elvárásainak megfelelően. Mert ugye a törvények, meg a szabályok azok vannak, és azokat be kell tartani. De ezek ugye a Fidesz törvényei és szabályai? És a módszer is az övék amellyel megpróbálják a jól bevált praktikákkal megosztani a tiltakozást, kerüljön bármennyi közpénzbe is.

Ha valaki hisz a mesékben az járjon tündérország turulmadaras ege alatt nyakig a rezsicsökkentés adókedvezményében. Aki a mindennapokat éli annak nincs szüksége a kormányzati kábításra, az fogadja el a a saját tapasztalatait a kormány szavahihetőségéről. Orbán Viktor nem fog egy állami ellátórendszert sem kiengedni a kezéből, ami nem az ő akarata szerint végzi az engedelmes alattvalók nevelését. Az egészségügyben a beteg oldja meg a saját gyógyulását, az államnak csak egészséges adózókra van szüksége. Az oktatásban ne legyen senki annyira okos, hogy felismerje a tudás előnyeit a jövője szempontjából. Ne akarjon az vasárnap vásárolni akinek erre amúgy is alig van pénze az alacsony munkabér miatt. Nem azért központosít mindent Orbán Viktor hogy aztán azt kiengedje a kezéből, és ott jobb feltételekkel működjön a rendszer, mert akik csinálják azok értenek hozzá, és a fejlődésben látják a jövőt.

A KLIK maga a rendszer az egész működés képtelenségével együtt. Egyrészt megfelel a választók féken tartásának a kiszolgálásához a félelem fenntartásával magától a rendszertől, másrészt jó kifizető hely a párt hűséges emberei számára, akiknek semmi köze a szakmához. Ez nem egyedi eset, nagyjából minden állami intézmény így működik, erre lett kitalálva, és felépítve. A KLIK átalakítása legfeljebb annyit jelent majd, hogy az igazgatók alkalmi jelleggel vehetnek krétát, és papírt a mosdóba, de az alaptanterv összeállításába már nem szólhatnak bele. És ez az egész csak a március végi polgári engedetlenség csillapítására szolgál, hátha néhány bizonytalant meg tud győzni a kormány az eseménytől való távolmaradásra. És arra is jó, tudjon róla beszélni a maga nyelvén jó sokat, mint ígéret ott lebegjen az üres térben a megvalósítás legkisebb jele nélkül. Most minden az elégedetlenség lecsillapításáról szól, és a megnyert időről amíg kitalálnak egy megfelelő hazugságot a közoktatási káosz megmagyarázásra. Ez a megszokott módszer a Fidesz háza táján. Aztán minden megy tovább változás nélkül.

http://banditapolitika.hu/.../a-klik-nem-szunik-meg-az-maga-.../
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem keresem a bajt, Szíriából is a baj elől menekülök
  2016-03-22 18:39:42, kedd
 
  Azér lássák be elvtársak, jó móka ez a mingáncsügy is. Most tárgyalják ugyi a röszkei tavalyi zavargás, illetve kerítésáttörés ügyét. Nekem tetszik, ahogy védekeznek, teljesen hülyének nézve a bíróságot: aszongya azért volt kő a kezében, mert el akarta takarítani az útról. A tiltott, erőszakos határátlépésről: ja, hát azt nem tudta, hogy büntetik. Van köztük, bölcsészdiplomás taxisofőr, kémia szakos egyetemista, de ha ezek ennyire okosak, akkor nyilván komoly karrier vár rájuk Nyugat-Európában. Ja, hát a kerítést, illetve a kaput nem ők döntötték le, ők csak azt hitték, hogy kinyitják, azért mentek oda.



*****************

Nem keresem a bajt, Szíriából is a baj elől menekülök


2016.03.17. 19:38


A tízből hét vádlott meghallgatásával csütörtökön elkezdődött Szegeden az a büntetőper, amely a menekültválság eddigi legfeszültebb magyar helyzetét, a szeptember 16-i röszkei összecsapás körülményeit fogja vizsgálni. A kerítés ledöntését vagy a rendőrök megdobálását a tömegzavargásos ügyben vádolt migránsok egyike sem ismeri el, aki követ vett a kezébe, állítása szerint az is csak az utat tisztította. Van, aki a kormány kegyességében bízik, más azt állítja, hogy a fogságban egy csuklyás férfi megverte, egy társuk pedig nagyon rácsodálkozott arra, hogy állíthat egészen mást egy neki tulajdonított hivatalos beadvány, mint amit ő mondott. Ha bebizonyosodik, hogy igazat mond a különös szövegről, komoly bűncselekmény történhetett.

Szép vegyes társaság zsúfolódott be csütörtök reggel a szegedi munkaügyi bíróság büntetőpereket eddig nemigen látott, szűkös, ellenben akadálymentesített negyedik emeleti tárgyalótermének első soraiba, a vádlottak helyére. Nyelvész-irodalmár, öt osztályt végzett segédmunkás, kémia szakos egyetemista, idősödő asszony, kerekesszékes férfi: a közös bennük és még öt társukban, hogy az ügyészség szerint mindannyian - összesen tízen - határzár tiltott átlépését követték el, mégpedig tömegzavargás résztvevőjeként. Ezért a bűncselekményért, amely a menekültválság kiéleződésével együtt született meg Magyarországon, alig valamivel a vádban szereplő események előtt, a Btk. szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés járhat.

A vádlottak tízből heten már fél éve előzetes letartóztatásban ülnek, ki szegedi, ki budapesti börtönben, de a többi három vádlott sem szabad, ők a hivatalos megfogalmazás szerint házi őrizetben vannak, de a gyakorlatban egyáltalán nem otthonszerű helyen, hanem a kiskunhalasi őrzött szálláson.

A vádirat - egy kivétellel - nem foglalkozik azzal személyre szabottan, hogy a vádlottak közül ki-ki pontosan hol állt, hogy mozgott, mit csinált tavaly szeptember 16-án, amikor Röszke-Horgos határátkelőhelyen a szerb oldalon a gyodával fedett, zárt kapu előtt gyülekező, eleinte békés tömeg agresszívvá vált, egyesek kővel, palackokkal kezdték dobálni a magyar rendőröket, és végül a kaput kidöntve betódultak Magyarország területére, miközben a rendőrök vízágyúval és könnygázzal válaszoltak.
Terrorcselekményről nem itt beszélnek

A migránsok oldaláról a tömegzavargás legismertebb figurája nem ül most a vádlottak padján. Ő az a bizonyos Ahmed H., aki egy piros megafonba beszélt a menekültekhez, és akinek - a röszkei balhé résztvevői közül egyedüliként - terrorcselekmény vádjával is szembe kell néznie a határnál történtek miatt. A szír férfi elleni súlyosabbik vád egészen pontosan: ,,állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény". Ahmed H. ügyét azért nem a többiekével együtt tárgyalják, mert az övé más hatáskörbe, már törvényszékibe, nem járásbíróságiba tartozik. Ahmed H. szülei azonban mindketten a csütörtökön kezdődött per vádlottjai.

A tárgyalóterem nélküle is tele volt, a vádlottak számához igazodva sok volt a bv-őr, az ügyvéd, a tömegzavargásos ügyet eljöttek megnézni az ENSZ menekültügyi főbiztosságának a képviselői is. A nem túl specifikus vádirat ismertetésével pár perc alatt megvolt az ügyész. Az egyik vádlott, egy fehér felsős, magas fiú kezében közben iszonyúan remegett a szorongatott papírlap.
DSC 1096
Fotó: Segesvári Csaba / Délmagyarország

A vádlottak többsége nem akart új vallomást tenni, egyszerűen maradt annál, amit korábban mondott. A hét közül egy sem volt, aki elismerte volna, hogy bármi rosszat tett volna azon kívül, hogy belépett Magyarország területére, de arról is mind azt mondta: nem tudta, hogy bűncselekményt követ el vele.
Félek a zavargásoktól

A lényegi elemeikben nagyon hasonlító, védekező vallomások szerint

a vádlottak nem látták, hogy kidőlt a kapu, azt hitték, kinyitották azt, tehát az átjövést megengedték,
a tömegben ugyanis elterjedt (többek szerint újságíróktól lehetett hallani), hogy a családosokat átengedik (ezt látszik alátámasztani, hogy a tömeg egy ponton tapsolni kezdett, és azt skandálta angolul, hogy ,,Köszönjük, Magyarország!"
csak mentek a többiek után, sodródtak,
ők nem dobálták meg semmivel a rendőröket.

Nem keresem a bajt, Szíriából is a baj elől menekülök

- mondta az elsőrendű vádlott, egy aleppói pék, akinek a felesége és három gyereke már Németországban van. Megkérdezte tőle a bíró, kért-e menekültstátuszt Magyarországon. ,,Nem kérdezték tőlem, hogy kérek-e" - válaszolta. Nem kért menekültstátuszt, került be a jegyzőkönyvbe.

Az aleppói pék nem, de volt több vádlott is, aki elismerte, hogy követ fogott a kezébe. De azt tagadták ők is, hogy rendőrökre céloztak volna a kövekkel, állításuk szerint csak az utat akarták megtisztítani, szabaddá tenni a kövek arrébb pakolásával. Ezt bizonygatta a másodrendű vádlott is, az egyetlen iraki a vádlottak között. Rá odahaza rálőttek, a sebesülése miatt a combjában platina van. ,,Félek a zavargásoktól" - mondta, és arra panaszkodott, hogy Irakban maradt feleségéről és januárban született kisfiáról 1 hónapja és 20 napja nem tud semmit. Finnországba készült.
Megköszönve kegyességüket

A családja miatt volt nagyon elkeseredve az ötödrendű vádlott is. Az eredetileg bölcsész végzettségű, de Szíriában taxisofőrként dolgozó férfi felesége és két kisgyereke Ausztriában van már. Megpróbált az érzelmekre ható beadványt küldeni az ügyészségnek miattuk, amit a bíró most felolvasott. "Emberként", ,,az emberségre apellálva", ,,emberiesség okból" kérte 3 hónappal ezelőtt, hogy engedjék ki a börtönből, hadd menjen a szívbeteg feleség és a háború miatt szorongásos depressziós kislánya után, és ,,megköszönve kegyességüket", az új év alkalmából minden jót kívánt az ügyészségnek és a magyar kormánynak.
DSC 1089
Fotó: Segesvári Csaba / Délmagyarország

Részletes vallomásra vállalkozott a hatodrendű vádlott, egy nagyon fiatal, 23 éves szír fiú, fekete pulóverben. Kétségbeesettnek tűnt. Szíriában elsőéves egyetemi hallgató volt kémia szakon, két éve indult útnak hazulról. Sokáig Törökországban dolgozott, ahol épp tudott - éttermekben, varrodában, takarítóként - mielőtt Magyarországon át nyugat felé vette az irányt a balkáni útvonalon. A nagybátyjával jöttek ketten. Amikor meghallotta a röszkei tömegben, hogy a családosok átmehetnek, ő is nekiindult, úgy tartotta, a nagybátyja miatt annak számít. Erre a bíró megjegyzést is tett: úgy gondolta, hogy ,,tehát már ketten van, átmehet".
Valami nem stimmel

Miközben a szír fiú a vádlottak helyén álldogált, a nyitott ablakon át beszűrődött egy dallam a kapucsengők prüntyögő géphangján valahonnan kintről. Az Európai Unió Himnusza, az Örömóda volt. A bíró ekkor már a korábbi vallomások ismertetésénél járt, és közeledett a csütörtöki tárgyalás nagy meglepetése: a szír fiú nem ismert rá egy beadványszövegre, amelyen pedig az ő neve, aláírása szerepelt.

Csakhogy a beadványban olyasmik voltak, amiket ő soha nem állított. A vádlott azt mondta: ő írt ugyan tényleg egy beadványt, kézzel, arab nyelven, de az a szöveg nem az, amit most a tolmács visszafordít neki szóban a bíró magyar nyelvű felolvasásából. Ő például nem írt le olyat, hogy látta, amint a rendőröket kővel dobálták. Állítása szerint csak az eljárási iratokból értesült arról, hogy ilyen történt.

,,Valami nem stimmel" - mondta a bíró, pedig ez még csak a kezdet volt. A beadványt olvasta tovább, és jött ez a mondat: ,,elemi erővel tört ki a tiltakozás". ,,Ilyet sem mondtam" - reagált rögtön a vádlott. Az ügyvédek csóválták a fejüket. A bíró megígérte, hogy utána fognak ennek járni, és miközben kihallgatta, többször is nyomatékosan figyelmeztette a vádlottat: nem védekezhet úgy, hogy közben mást hamisan bűncselekmény elkövetésével vádol. A fiú ezzel együtt határozottan állította azt is: a kihallgatáson arrafelé próbálták terelni, hogy elismerje a dobálást, és azt akarták tőle, hogy írja alá anélkül a jegyzőkönyvet, hogy lefordítanák neki.
Fiúk, takarítsátok el a köveket

Az egyetlen vádlott, akinek valami egyénit tulajdonít a vádirat, a hetedrendű, akinél - akárcsak Ahmed H.-nál - volt egy megafon is Röszkénél. Az egykori elsőéves közgazdászhallgató a vádirat szerint beszédeket tartott, és megpróbálta irányítani a rendőrökre nézve fenyegetően fellépő tömeget. A rendőri intézkedés során térdtájéki sérülést szenvedett, derült ki a felolvasott jelentésből.
DSC 1107
Fotó: Segesvári Csaba / Délmagyarország

Elismerte, hogy tényleg a kezébe vett megafont, de arról próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy csak arra akarta kérni a tömeget: takarítsák el a köveket az útból. Azt mondta, amikor ő maga is lehajolt az első kőért, valaki hátulról megütötte, és már vitték is el a rendőrök. Arra nem tudott értelmes választ adni, miért lett volna szükség arra, hogy arrébb tegyék a köveket.

Hülyeség volt az egész a részemről

- mondta.
Fegyver és vízipipa

A bíró által felolvasott iratokból kiderült az is, hogy a nyomozókat kíváncsivá tette pár dolog a hetedrendű vádlottal kapcsolatban. Például egy fénykép, amit a telefonján találtak, és amin ő látható fegyverrel a kezében egy vízipipázó másik ember társaságában. Erről a fotóról ő azt mondta: csak szórakozásból készült, egyébként pedig nincs abban semmi különös, hogy fegyver van nála, Szíriában manapság nincs olyan ház, ahol nincs fegyver, mert az embereknek meg kell védeniük magukat az Iszlám Államtól. Tagadta, hogy bármilyen fegyveres szerv tagja lenne.

A nyomozás alatt szakértőkkel vizsgáltatták meg a holmiját is, fizikus és geológus szakértő elemezte a ruháin talált szemcséket. Arra jutottak, hogy a lőmaradványok származhattak a készenléti rendőrség által használt könnygáz gránátból, de egy urániumot tartalmazó szemcse meglepte a szakértőket, azt írták, ez Magyarországon nem jellemző, az elmúlt években nem is találkoztak ilyennel.

A megafonos férfi ügyének iratai közt volt feljegyzés arról, hogy állítólag bántalmazták a magyarországi fogság alatt. Állítása szerint egy csuklyás férfi többször megütötte, egy alkalommal akkor, amikor épp orvosi rendelőbe kísérte. Az arcára akkora pofont kapott, hogy elesett tőle, a doktornő látta is, mikor bejött, hogy a földön van, de nem szólt semmit, olvasta fel a bíró a korábbi iratokból a vádlott panaszát.
11300935 4950fcd07647d79310a52d2c1de4cb89 o
Fotó: Segesvári Csaba / délmagyar.hu
Pénteken a kerekesszékes vádlott jön

A tárgyalás pénteken a többi három vádlottal folytatódik, hozzák újra a bíróságra - most már tényleg kihallgatni - a házi őrizeteseket a kiskunhalasi őrzött szállásról, köztük a kerekesszékes férfit és az idős asszonyt.




http://index.hu/belfold/2016/03/17/roszkei_zavargas_per_targyalas_birosag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dulakodás tört ki a Kiskunhalason őrzött menekültek között
  2016-03-22 18:27:31, kedd
 
  Na akkor ezt most lefordítom: a magas íkújú agysebészek, meg informatikusok, akik majd fel fogják virágoztatni az Európai Unió gazdaságát, egy kulturált beszélgetés keretében eldöntötték, hogy mit nézzenek a tévében.

Szegíny földönfutók nemcsak magasan képzettek, de jól is kerestek otthun, ezér a lakásuk minden hejjiségében vót nagyképernyős plazmatévé, amin aszt néztek amit akartak. Mosmeg a fasiszta elnyomás miatt másokkal köll osztozniuk, és másokhoz köll alkalmazkodniuk.



Nagyképernyős plazmatévét minden migráncsnak és persze a legújabb játékkonzol is megjár nekik. Máncsak azé, hogy az ájtis végzeccségűek ki ne essenek a programozásból, a mérnökök és agysebészek pedig a szagmájukra vonatkozó legfrissebb változásokból is napra készek legyenek.

**************************


Dulakodás tört ki a Kiskunhalason őrzött menekültek között

2016.03.20. 09:15

A televízió használata miatt körülbelül 30 menekültügyi őrizetes között dulakodásba forduló vita alakult ki a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában szombaton 19 óra 5 perckor, írja a police.hu.

A rendőrök és a fegyveres biztonsági őrök szétválasztották az embereket, megnyugtatták és visszakísérték őket a körletükbe, helyreállt a rend. Anyagi kár nem keletkezett, de egy ember orvosi ellátásra szorult.

Csoportos garázdaság miatt indult nyomozás. A közlemény szerint "az eset körülményeinek tisztázása folyamatban van".


http://index.hu/belfold/2016/03/20/dulakodas_tort_ki_a_kiskunhalason_orzott_menek ultek_kozott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Győztek a tanárok, megszüntetik a Kliket
  2016-03-22 18:08:01, kedd
 
  "Timeo Danaos et dona ferentes"
(Félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is).
Senki ne higgye, hogy győztek. Csupán a kormányerőket csoportosították át. És 2018-ban jön a visszavágás

****

2016. 03. 22. 08:30
KLIK

Győztek a tanárok, megszüntetik a Kliket

Még a nyáron megszüntetik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, azaz a Kliket.

A megszüntetésről szóló hírt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára jelentette be ATV Start című reggeli műsorában kedden.

A sokat bírált intézményfenntartó megszűnése lényegében eleget tesz a pedagógustüntetések legfőbb követelésének. Emlékezetes, március 15-én több tízezres demonstrációt tartottak az érintettek azért, mert álláspontjuk szerint a Klik alkalmatlan az oktatási rendszer fenntartására.
Egyszerűbb rendszer jön

Rétvári Bence azt mondta, az Országgyűlés tavaszi ülésszakán új szabályozást fognak kidolgozni, ami terveik szerint a szeptemberi tanévkezdésre már egy sokkal kevésbé központosított működést jelent majd. Ismert, a pedagógusok tiltakozásuk során például arra is több ízben hívták fel a figyelmet, hogy jelenleg még egy villanykörte kicseréléséhez is hosszadalmas, bürokratikus úton kell végigmenniük ahelyett, hogy mondjuk saját keretből vetetnének egyet a karbantartóval. A Klik-féle közponotosítás tehát akadályozta a rugalmasságot, vélik a kritikusok.
Lesz sztrájk?

A pedagógusok március 15-én ultimátumot adtak Orbán Viktor miniszterelnöknek és Áder János államfőnek: követelték, hogy március 23-ig kérjenek bocsánatot az oktatás szétveréséért, különben március 30-án 1 órás országos sztrájkba lépnek.

Kérdés, hogy a pedagógusok a Klik megszüntetésének hírét követően is fenntartják-e követelésüket, vagy visszakoznak.

A nemzeti ünnepre szervezett demonstráción a tüntetők egy 12 pontból álló követelést is ismertettek, s noha ebben nem szerepelt konkrétan a Klik megszüntetése, összességében ezt lehetett kiolvasni belőle. 12. pontja például az volt, hogy a közoktatási rendszert helyezzék új alapokra, de vélhetően az átalakításokkal több másik pont teljesítése is megtörténik, legyen az az érettségizés és a középfokú szakképzés módosításának visszavonása, vagy a finanszírozás átalakítása.
Nincs több csere

A Kliket 2013 január 1-i indulása óta több elnök is vezette, az intézmény bukdácsolását rendszerint leváltásokkal próbálták kezelni. Legutóbb néhány héttel ezelőtt neveztek ki új vezetőt, jelesül Áder János köztársasági elnök húgát, Pölöskei Gábornét, azaz leánykori nevén Áder Annamáriát. A kinevezés március 1-től volt érvényes, és most már azt is tudhatjuk, hogy csupán nyárig fog tartani.


http://alfahir.hu/gyoztek_a_tanarok_megszuntetik_a_kliket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 386
  • e Hét: 14616
  • e Hónap: 25727
  • e Év: 179223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.