Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Lázár János 4 millióért tankolt tavaly
  2016-04-15 21:00:00, péntek
 
  Köszönettel tartozunk neki, hogy nem 10-szer ennyiért tankolt. Megtehette volna, annak sem lett volna következménye.

Fiatalok, demokraták, becsületesek, puritánok, őszinték. Egyszerűen imádni valók. Lázár különösen, bár a fő sutyerákon kívül a többi elég homogén brigád. Gerinctelen alja népe, sehonnai bitang gengszter.

Ragozhatjuk ezt napestig. Ha lenne jogállam volna feladat az ügyészségnek, bíróságnak bőséggel.

******

Lázár János 4 millióért tankolt tavaly

Botos Tamás
POLITIKA
ma 9:46


A Népszabadság kikérte a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól, hogy mennyit költöttek a benzinre a miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok. A lista élén nem más mint maga Lázár János végzett. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szolgálati Skoda Superbjébe tavaly

bruttó 3,99 millióért tankolt, amiből kb. 130-140 ezer kilométert autózhatott.

A lap számításai szerint ennyi benzinből Lázár akár 360-szor is megtehette a Budapest-Hódmezővásárhely utat. A kimutatás szerint a miniszterek közül egyedül Lázár autójába került több mint kétmillióért üzemanyag. Seszták fejlesztési miniszter kevesebb mint feleannyiért, 1,89 millióért tankolt.


http://444.hu/2016/04/15/lazar-janos-4-millioert-tankolt-tavaly?fbfanpage444+2016 0415+1006
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekülnek a szakemberek Magyarországról: hogy lesznek így ú
  2016-04-15 20:53:08, péntek
 
  Menekülnek a szakemberek Magyarországról: hogy lesznek így új lakások?

Népszava
2016. április 15. péntek 09:35



Többszörösét megkeresik az építőipari szakemberek nyugaton, ezért családostul hagyják el az országot - írja a Népszava.

Az építőipari teljesítmény idén februárban közel 20 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbi teljesítményét otthonteremtési program jelentős támogatásai ellenére, ezen belül az épület építés "csupán" 8,6 százalékot zuhant. Azonban nem ez a legnagyobb probléma: a szakemberhiány kínzó méreteket ölt ugyanis a szektorban, a legtöbben külföldön dolgoznak, ráadásul a többség a családjával együtt kitelepült és haza sem akar jönni.

Nem is csoda, hiszen a nyugat-európai országokban a magyar bérek 2,5 szeresét is megkereshetik, legalább 250-300 ezer frointos nettó bérre lenne szükség a szakemberek itthon tartásához.

http://www.penzcentrum.hu/karrier/menekulnek_a_szakemberek_magyarorszagrol_hogy_l esznek_igy_uj_lakasok.1049139.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail& ;utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Quaestor-elszámoltatás: könnyen lehet, hogy Tarsolyék még bí
  2016-04-15 20:35:16, péntek
 
  tarsoly a pénz nagy részét visszaosztotta a fidesz felső vezetésének. Ezért most szabadon távozhat. A zemberek meg le vannak sz@rva. Mert orbánnak csak a lopás és a hatalom számít! polt péter meg maximálisan kiszolgálja a tolvaj "kormányt"...



2016. április 15. 19:43


Quaestor-elszámoltatás: könnyen lehet, hogy Tarsolyék még bíróság elé sem kerülnek

Tovább zajlik a huzavona a bíróság és az ügyészség között a Quaestor-ügyben. Az Origó információi szerint a bíróság harmincoldalas hibalistát küldött az ügyészségnek, válaszul a Quaestor-ügy vádiratára. Az ügyészség nem is kíván változtatni a vádiraton - ám ha nincs hiánypótlás, a bíróság megszünteti az eljárást Tarsoly Csaba és társai ellen. Zoom A Fővárosi Főügyészségnek nem áll módjában teljesíteni a Quaestor-ügyben a Fővárosi Törvényszék által kért hiánypótlást, mert azt sem a büntetőeljárási törvény, sem a bírósági gyakorlat alapján nem lehet végrehajtani - közölte a fővárosi főügyész. Az ügyészség arra reagált, hogy a Fővárosi Törvényszék a büntetőperben pénteken megtartott úgynevezett előkészítő ülésén hívta fel a Fővárosi Főügyészséget a vádirat hiányosságainak pótlására a Tarsoly Csaba és társai ellen bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben. A lap szerint két hét után sincs egyezség: az ügyészség nem akar javítani a vádiraton, a bíróság viszont így nem akarja lefolytatni az eljárást. Így aztán - noha akár 25 év börtönbüntetés is fenyegetheti a Quaestor-vezér Tarsoly Csabát és társait - lehet, hogy az ügy el sem jut a tárgyalásig. A portál emlékeztet, hogy a korábbi bejelentés szerint "világszínvonalú nyomozás" segítette a vádirat elkészítését, ám ezek szerint ez sem elég. A vádiratot készítő Fővárosi Főügyészség és a bírósági eljárást előkészítő Fővárosi Törvényszék hetek óta azon jogászkodik, hogy hiányos-e a március végén benyújtott 1548 oldalas vádirat, és ha az, akkor mit és hogyan kellene benne kiegészíteni, az idő telik. A vádirat szerint az elkövetési érték mintegy 77 milliárd forint. A vádirat 5 vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma 753 rendbeli. Az ügyészség az 50 millió forintnál nagyobb kárt szenvedett 232 befektető sérelmére emelt vádat csalás miatt, az ügy sértettjeinek száma összesen csaknem 32 ezer. Ha a bíróság vagy a vádhatóság nem változtat az álláspontján a következő hat hétben, akkor május 31-én a bíróság megszünteti a büntetőeljárást, a Quaestor-ügy pedig nem kerül a bíróság elé - derült ki a törvényszéki végzéséből, amelyet április 1-jén küldtek az ügyészségnek. (Portfólió - Origó - MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/157625/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes offshore - családi vállalkozásban
  2016-04-15 20:28:49, péntek
 
  2016. 04. 15. 18:05

Fideszes offshore - családi vállalkozásban

Belize-ben, Seychelle-szigeteken, valamint Cipruson bejegyzett cégek a fideszes országgyűlési képviselő családjának érdekeltségében.

Kerényi János fideszes képviselő feleségének és fiának több offshore hátterű cége van. A viszonylag ismeretlenebb fideszes képviselő a párt közép-magyarországi regionális igazgatója.

A képviselő fia, dr. Kerényi Árpád az ügyvezetője az Abacon Hungary Vagyonkezelő és Ingatlanhasznosító Kft-nek, ami kizárólagos tulajdonában áll a Cipruson bejegyzett Bondland Holding Limited-nek. Szintén ügyvezetője a Café Porte-nak, amit a Seychelle-szigeteken bejegyzett Airport Holding Ltd. birtokol. Jelenleg csupán ügyvezetője a Fashion King Kft.-nek, amit ő adott el még 2012-ben vett át az előbb említett Airport Holding, valamint szintén ügyvezetője a Royal Property Group Kft.-nek, ami a Belize-n bejegyzett RP Group Worldwide Limited birtokol. Látható tehát, hogy mind a négy cég offshore paradicsomban van bejegyezve.
kl
Kerényi társtulajdonosa a Ferihegyen boltot üzemeltető Hungaricum wine & food Kft.-nek, a már jól ismert Airport Holdinggal közösen. 2011 végén túladott a szintén komoly offshore hagyományokkal bíró Dr Fruit Juicebar Kft-n. A szerencsés nyertes a szintén Seychelles-szigeteki Dr. Juice International Inc.

Kerényi János reagált is az Indexnek (a képviselő családjának offshore érintettségéről szóló anyagot ugyanis lényegében a teljes sajtó megkapta péntek délután): nem tagadta, hogy az offshore hátterű cégek családtagjaihoz kötődnek, de mint mondta, soha nem is csináltak titkot belőle. Az egykori TSZ-elnök azt mondta: a cégeket nem azért alapították, hogy adóelkerüléssel vegyenek ki pénzt a vállalkozásokból. Ezt bizonyítja, hogy bár a szocialista kormányok alatt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, az adóhatóság mindent rendben talált. Kerényi szerint viszont

"az offshore cégek alapítása nem volt és most sem tilos Magyarországon, ezért furcsa, hogy most ekkora kampány indult az ügyben"

Az Indexnek emellett azt is elmondta, hogy

"ezekhez a cégekhez semmi közöm"

Orbán Viktor pont egy hete beszélt a nemzetközi offshore-botrányról. A miniszterelnök akkor ígéretet tett arra, hogy kérni fogja az illetékes minisztereket, hogy egyenként vizsgálják meg a magyar szálakat, derítsék fel, kik állnak az ügyek mögött, és hozzák nyilvánosságra az eredményeket. Kifejtette: kormánya tagjaiban tökéletesen megbízik, mert ,,mindannyiuk rendszeresen leadja vagyonbevallását, fel sem merült, hogy bármelyikük is érintett lehet".

Persze, Kerényi János is zökkenőmentesen mehetett át az adóbevalláson, mivel mindegyik cég a családtagjai nevén van, nem pedig a sajátján.


http://alfahir.hu/fideszes_offshore_csaladi_vallalkozasban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszeli nyál rontja el a döbrögisták levesét?
  2016-04-15 20:00:22, péntek
 
  Brüsszeli nyál rontja el a döbrögisták levesét?

Posted on 2016-04-15 by Admin

Keresztülhúzhatja a kormány tervét Brüsszel

Borulhat az uniós források gyors lehívásának terve. A lapunk birtokába került levél szerint az Európai Bizottság indokolatlannak találja az 50 százalékos előleg bevezetését és aggályosnak a fedezet nélküli kifizetést.

krc
Aggályosnak találja az Európai Bizottság a magyar kormány újításait, amelyekkel felpörgetné a 2014-2020 közötti támogatási ciklusban az uniós pénzek lehívását. Idén 2048 milliárd forint uniós forrás kifizetése a cél, 2019-cel bezárólag pedig lehívnák a teljes, 7800 milliárd forintos keretet. A terv lényege - amint ezt Csepreghy Nándor miniszterhelyettes egy interjúban kifejtette -, hogy Magyarország versenyelőnyhöz jusson, a régiós tagállamokat lekörözve, évekkel hamarabb használja fel az uniós forrásokat.
A mutatványhoz két markáns újítás társul: a közbeszerzési eljárások egyszerűsítése és lerövidítése, illetve az 50 százalékos előlegátalány bevezetése. Utóbbi annyit tesz, hogy bármely pályázat nyertese a szerződéskötést követő napon lehívhatja a támogatási összeg felét. Előbbi pedig azt jelenti, hogy az állami megrendelő nem konkrét projektenként, hanem régiónként egy tömbben hirdet pályázatot, keretmegállapodást köt a kiválasztottakkal, majd a verseny újranyitásakor, a következő négy évben már csak ők pályázhatnak a konkrét munkákra. Ezt a módszert alkalmazták már a szennyvízberuházásokra kiírt tendereken: régiónként 70-70 milliárd forintos tételekre szól a megrendelés, és annyit tudni a kiírásból, hogy négy-négy kivitelező futhat be az összesen 420 milliárd forintnyi tenderen. A gyors lehívás receptje tehát: nagy tömbökben gyors pályázathirdetés, majd a támogatási összeg felének azonnali felvétele.
A brüsszeli auditorok már megkezdték az új módi részletes vizsgálatát - értesült a Világgazdaság -, nem tartják versenybarátnak például a keretmegállapodásos módszert, amellyel négy évre kőbe vésik a nyerteseket, de egy a napokban érkezett levél alapján nem pártolják a másik újítást sem. Az 50 százalékos előleg kifizetése a bizottság szerint aránytalan, ráadásul indokolatlan kockázatot jelent, hiszen a vállalkozóktól nem kérnek semmiféle garanciát, azaz nincs fedezete a kifizetett támogatásnak.
Csepreghy korábban azt nyilatkozta, hogy minden tagállam maga döntheti el, mekkora kockázatot vállal a költségvetése terhére, vagyis a bizottságnak nincs beleszólása az előlegfizetésbe, az viszont úgy értékeli, hogy a kockázat átszáll rá, amint befogadja az előlegről szóló számlát. Ettől pedig ódzkodik, mert ilyen magas előleg kifizetése ellentétes az uniós pénzügyi szabályokkal, amelyek vezérelve az arányosság, a teljes összeghez, a kivitelezés időtartamához, ütemezéséhez és a pénzügyi kockázathoz mérten. Nagy értékű infrastrukturális beruházások esetében nem indokolt a támogatási összeg felét előre kifizetni: 10-30 százalék a szokásos mérték, tekintettel arra, hogy ezek jellemzően több évig elhúzódnak, a szerződés aláírása után még hónapokig olyan munkálatok folynak, mint például a munkaterület előkészítése, tehát nincs szükség a támogatások parkoltatására a vállalkozásoknál - így az érvelés. Mindezek alapján az Európai Bizottság nem lát okot arra, hogy ilyen magas előleget elszámoljon a brüsszeli büdzsé terhére, ezért a magyar hatóságoktól az előleg arányának csökkentését, a pénzügyi kockázat mérséklését, megfelelő garanciák beépítését kéri.
(vg)
Bal-Rad komm: A pórmagyart ez a dolog egyáltalán nem érinti, viszont a döbrögista horda sokat bukhat, ha Brüsszel beleköp a levesbe! Mert nézzük csak! “...2019-cel bezárólag pedig lehívnák a teljes, 7800 milliárd forintos keretet..."
2019 pedig még kicsit odébb van! “Választásokat" követő esztendő! Amikor már egyáltalán nem biztos, hogy a döbrögisták tolonganak a brüsszeli júdásbugyelláris körül. Viszont nagyon fáj a foguk erre a pénzre is. Ezért aztán pörgetnék fölfele a tolvajtempót.
Aminek pedig költségvetési-azaz a mi zsebeinket-érintő vonzata is van ám! Merthogy az EU-a júdáspénzt UTÓLAG FIZETI KI, ám a “munkálatokat" a magyar költségvetés finanszírozza! A NYERTESEK FELÉ! A MI ADÓINKBÓL! SZERZŐDÉS SZERINT!
Még mondja valaki, hogy Döbrögiék nem gondolnak a jövőre! Dehogynem! Kitervelték, hogy a pénz akkor is az ő számlájukat hizlalja, amikor ők már-szándékaik szerint-a hasukat süttetik nagy gondtalanságban valami egzotikus helyén a világnak!

http://www.balrad.com/2016/04/15/brusszeli-nyal-rontja-el-a-dobrogistak-leveset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HITELRE MAGYAR! Költözz kertes házba!
  2016-04-15 19:59:09, péntek
 
  HITELRE MAGYAR! Költözz kertes házba!

Posted on 2016-04-15 by Admin

Kiköltöztetné a kormány a panelházak lakóit!

pan
Magyarország - Pénzt adna a kormány a panelban élőknek, hogy inkább kertes házakba költözzenek - írja a Portfólió.hu. A portál szerint Lázár János a Kormányinfón beszélt arról, hogy többször is említette már a miniszterelnöknek a saját javaslatát ezzel kapcsolatban.
Felvetését Lázár többek között azzal is magyarázta, hogy a panelekben élők az utóbbi évek forró nyarai miatt rendszeresen szenvednek a melegtől - írta a Portfólió.hu.

léj
- ,,Komoly életminőségbeli romlást okozott" az utóbbi évek forró nyara ezeknek az embereknek. A Portfólió úgy fogalmazott, a magasházakban élők gondjaira nincs jó műszaki megoldás, hisz ezek az épületek elérték életciklusuk végét, pár javítás, vagy nyílászáró csere önmagában nem oldja meg a problémát.
Lázár szerint két út közül lehet választani. Az egyik, hogy nagyjából egymillió panellakást felújítanak, erre azonban nincsen forrás. Ebben az esetben azonban továbbra is szembe kell nézni azzal, hogy a folyamatos felmelegedés miatt egyáltalán életőek-e ezek az otthonok.

keh
A másik lehetőség az, hogy a magyar állam támogatná ezeket az embereket, hogy ki tudjanak költözni a panelből, ez azonban nem kényszer lenne, hanem egy támogatási lehetőség.
- Ahhoz kell támogatást biztosítani, hogy az emberek ki tudjanak költözni, hogy minél többen kertes övezetben élhessenek. Ne ezeket toldozgassuk-foltozgassuk - fogalmazott Lázár.
(blikk)
Bal-Rad komm: “...Ne ezeket toldozgassuk-foltozgassuk..."
-És nem is nélkülözi a logikát Lézer Janink javaslata! Csakhogy! A panelekben élők között már sok az idős, sok a munkanélküli. Ha lesz egy épületből 10 százalék kiköltöző szerencsés, a közös költségek összessége még attól megmarad. És a kevesebb-szerencsétlenebb-kell hogy AZT IS fizesse! Mígnem belebuknak!
Ha hitelt vesznek föl, hogy a jobb életminőséget biztosító kertes házakba költözhessenek, akkor biztos hogy abba fognak “belepusztulni"!
VISZONT MEGINT MÉZESMADZAGOT RÁNGAT QRMÁNYUNK! A HITEL MÉZESMADZAGJÁT, AMI PEDIG FOJTÓKÖTÉL!
25 év kártétele a panelépületek “toldozgatása-foltozgatása"! A kövéri “panelprolik" sorsa miatti lázári aggodalom súlyos gyanúra ad okot!

NEM TÁN GYALOGMUNKÁSOKRA LENNE SZÜKSÉG AZ ÚJ FÖLDBIRTOKOKON?

http://www.balrad.com/2016/04/15/hitelre-magyar-koltozz-kertes-hazba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.