Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A barátság jegyében
  2016-04-17 21:51:55, vasárnap
 
  A barátság jegyében

Posted on 2016-04-17 by Admin

Megfenyegették a szaúdiak Amerikát - Mi lesz a piacokon?

Akár 750 milliárd dollárnyi amerikai eszközt is eladhat Szaúd-Arábia abban az esetben, ha elfogadja a kongresszus azt a törvényt, amely lehetővé teszi a szaúdi állam jogi felelősségre vonását a 2001. szeptember 11-i terrorcselekményekben való esetleges részvételért - ezzel az üzenettel fenyegette meg a szaúdi külügyminiszter múlt hónapban amerikai partnereit Washingtonban - írta meg a New York Times. A tömeges szaúdi eszközeladás amiatt következne be, hogy megelőzzék azok bírósági lefoglalását, igaz kérdéses, hogy az üzenetet komolyan lehet-e venni. Az amerikai adminisztráció mindenesetre lobbizik a törvény megakasztásáért, Barack Obama amerikai elnök pedig jövő szerdán Rijádba látogat a szaúdi királyhoz.

ad
Befagyaszthatnák a szaúdi állam vagyonát
Az amerikai lap szerint a szaúdi külügyminiszter személyesen adta át az uralkodó üzenetét az amerikai illetékeseknek és amelynek lényege, hogy szaúdiak kifogásolják a terrorista cselekmények támogatóiról készülő törvényt, amely feloldaná a külföldi államok részleges immunitását az amerikai bíróságokon elinduló kártérítési perek esetén. A törvényt, amely az amerikai földön bekövetkezett terrorcselekmények jogi megtorlását tenné lehetőség, az amerikai Szenátus Jogi Bizottsága már elfogadta, és ritka módon mind a republikánusok, mind a demokraták támogatják. Sok szenátor a családjában bekövetkezett halálos esetek miatt áll ki határozottan a törvényjavaslat mellett.
Nem véletlen ezért, hogy a New York Times információi szerint a Fehér Ház nyomást gyakorol mindkét oldalra, hogy ne szülessen meg a törvény, mert az bonyodalmakhoz vezetne, illetve az amerikai hadsereget, valamint az Amerikai államot is beperelhetik ezután, ha megtorló jellegű törvények születnek a világban. A cikk egyúttal megjegyzi, hogy diplomáciai, politikai és katonai-védelmi egyeztetések sorozata volt az elmúlt hetekben a készülő törvénnyel kapcsolatban. Bár a cikk nem említi meg, de érdemes felidézni, hogy éppen e hét hétfőn volt egy ritkaságszámba menő hivatalos egyeztetés a Fed elnöke és Obama között.
A szaúdiak egyébként határozottan cáfolják, hogy bármilyen közük is lenne a 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrorakcióhoz, igaz a New York Times egy 2002-ben született vizsgálati jelentés nem nyilvános részéből is idéz most, amely 28 oldalon taglalja a szaúdiak szerepét. Ez a rész pedig sejtetni engedi, hogy ha nem is a szaúdi kormány, illetve vezető kormányzati tisztségviselők, de alacsonyabb beosztású szaúdiak, illetve Amerikában élő szaúdiak részt vehettek a cselekmények előkészítésében.
Mennyi lehet nekik?
Bár a New York Times cikke nem foglalkozik vele, de érdemes rögzíteni, hogy az akár 750 milliárd dollárnyi amerikai eszköznek csak egy része lehet amerikai államkötvény, illetve kincstárjegy, hiszen a februári adatok szerint a nagy olajexportáló államok együttesen birtokoltak 281 milliárd dollárnyi állampapírt.
Igaz persze, hogy a statisztika nem tud mindent pontosan mérni és lehetnek áttételesen birtokolt szaúdi állampapír kitettségek is, de a szaúdi állam közvetlen és közvetett amerikai állampapír tulajdona valószínűleg nem nagyobb néhány százmilliárd dollárnál. Érdemes megjegyezni, hogy a legfrissebb adatok szerinta szaúdi jegybank (SAMA) tartaléka mintegy 593 milliárd dollár volt február végén, amelyből 394 milliárd dollárt tettek ki a külföldi értékpapírok (21. oldal).
Ennél bővebben már nem részletezi a szaúdi statisztika, de a korábbi, dolláralapú masszív olajár-bevételek miatt jó okkal feltételezhető, hogy ennek döntő része amerikai értékpapírokban pihenhet. Ha ezt elkezdené eladni Szaúd-Arábia (illetve azt, amit áttételesen, más országok brókercégein, intézményein keresztül birtokol), az bizonyára jelentős amerikai állampapírpiaci hatással (hozamemelkedés), illetve piaci zavarokkal járna a méret miatt.
Éppen a méret miatt erősen kérdéses, hogy ekkora volument rövid idő alatt valóban képes lenne-e eladni Szaúd-Arábia anélkül, hogy saját vagyona jelentős értékvesztését el ne szenvedné. Az akár 750 milliárd dolláros fenyegetés nyilván kiterjedne részvényekre, jelzálogkötvényekre és egyéb eszközökre is, amelyeket a bírósági vagyonzár miatt bizonyára ki is vonnának Amerikából (dollár eladás, riál/egyéb deviza vétel), ami így a dollárra is masszív leértékelődési nyomást fejthetne ki. Ez azért lehetne kellemetlen a szaúdiaknak, mert saját fizetőeszközüket teljes mértékben a dollárhoz kötik, így maga a riál is gyengülne.
A cikkben megszólaltatott szakértő (Peterson Intézet) azt mondja, hogy valószínűleg üres fenyegetés, amit hallunk a szaúdiaktól és arra is figyelmeztet, hogy egy ilyen átfogó eladási hullám a szaúdiaknak is hátrányos lenne a vagyonvesztés miatt.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Érdekes egy história ez, AZ ÍGÉRGETÉSEK SZINTJÉN! Mert az nyilvánvaló, hogy ilyen ciriburiba EGYIK FÉL SEM MEGY BELE SADDAM HUSSEIN MIATT!
Mert hát ugye ő volt a főkolomposa az “amerikát ért támadásnak"! (Meg is lakolt érte!) Vagy esetleg valamit rosszul tudunk? Vagy tán az amcsik rájöttek, hogy tévedtek? Vagy esetleg nem is tévedtek, csak ÚGY CSINÁLTAK AHOGY NEKIK TETSZIK?
NEM TÁN SZANKCIÓKAT AKARNAK SZAUDI-ARÁBIÁVAL SZEMBEN?
Szóval a szaudiak rikoltozása nagyon hasonlít az éjszakai rengetegben félő vándorlegény kiáltozására-füttyögésére!
De ezen túlmenőleg érdekes az a fejlemény, hogy a leghűségesebb arab szövetségest az USA megvádolta! Nem is akármivel! És most akkor mi van?!
Az van, hogy martalócok vitatkoznak azon, hogy melyikük a nagyobb gazember! Lehet, hogy már a világ elsőszámú latorállama-az USA-kezdi bánni, hogy ajánlotta Szaud-Arábiát az ENSZ Emberi Jogok Bizottsága elnöki posztjára?
Bizony lehet!
Amúgy meg a két latorállam barátságát és szövetségét nem kockáztatják ők rongyos 750 milliárd dollár miatt! Meg mindenféle hülye szankciókkal! Ezerakárhány halott miatt!
Meg hát melyik ország olyan hülye, hogy annyi festett papírért pénzt adjon Szaud-Arábiának?!


http://www.balrad.com/2016/04/17/a-baratsag-jegyeben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fölpörög a döbrögista számmisztika
  2016-04-17 21:45:35, vasárnap
 
  Fölpörög a döbrögista számmisztika

Posted on 2016-04-17 by Admin

Így trükközik a kormány

Az ördög a részletekben

2016. április 17. Mese nincs, jövőre már választási költségvetés készül. Ezt azonban sajátos módszerekkel igyekeznek elleplezni. Az ,,osztogatásról" egyelőre bejelentés van, a részletek még nem ismertek. Az viszont látszik, hogy nem a lakossághoz zúdul ki a legtöbb pénz. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a sarcok maradnak.
Szinte tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígért jövőre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Már az ő bejelentésekor is furcsállottuk, hogy ezentúl a költségvetést elkülönülő részekre osztják, amiből csak a ,,működésiről" állította büszkén a miniszter, hogy nullszaldós. Lázár János kancelláriaminiszter a szokásos csütörtöki tájékoztatón további részleteket is elárult, de ezzel sem igyekezett világosabbá tenni a helyzetet.
A 2017-re készülő nullás költségvetés propaganda szövegéhez nem árt tudni, hogy az elsődleges egyenleg (ha úgy tetszik, ez a működési) már régóta pozitív. Nem kicsit. Ehhez képest tehát a nulla nehézsúlyú osztogatásnak tűnik. Az NGM nyilvánosan sem működési, sem beruházási egyenleget nem számított eddig, de a Napi.hu a KSH nemzeti számlák alapján elvégezte az elmúlt évekre a működési egyenleg meghatározását.
Mint írják: a 2015-ös adatok még nem állnak rendelkezésre, de 2014-ben 595,8 milliárd volt a működési többlet, 2012-2013-ban pedig megközelítette a 300 milliárd forintot. (Ez lesz ugye az ominózus nulla.) A portál emlékeztet arra is, hogy a tavaly benyújtott konvergenciaprogramban 2017-re még 1,7 százalékos GDP-arányos hiánnyal számoltak, ezzel szemben a készülő büdzsé már 2,4 százalékos deficittel készül, ami jelentős visszalépés a költségvetési fegyelemben még a tavalyi 1,9 százalékhoz képest is.
Lázár és Varga is nyilatkozatban hangsúlyozta, más a terv és a tény. Az előző évre ugyanis eredetileg 2,3 százalékos volt a kalkulált hiány, ebből lett az 1,9 százalék. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy meggyőződése szerint ismét hasonló lehet majd a helyzet.
Mennyi is maradhat ,,azembereknél"?
A kormányszóvivői tájékoztatón is érzékelhető volt, hogy ünneprontás nem örülni annak, amennyivel jövőre több maradhat az emberek zsebében. Abban, hogy pontosan mennyi is az annyi, van némi különbség, de ez a néhány más kérdésben észlelt össze-vissza nyilatkozgatásokhoz képest szinte semmi. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az MTI-nek azt mondta, hogy az áfacsökkentésekre a kormány 100 milliárd forintot költ. Ezt fejeli meg a CSOK-ra tervezett 100 milliárd (ami kitalálható, hol is landolhat valójában) és 100 milliárd forintnyi többlethez juthat az egészségügy, illetve a közoktatás. (Megjegyezzük, ez még mindig csak a fele a korábbi 600 milliárdos többletnek, ami jövőre az utolsó fillérig elolvad.)
Lázár szerint a tej, tojás és baromfi áfacsökkentése magában 100 milliárd forintos kiadástól óvja meg a magyarokat, ehhez jön még 20 milliárd forint az éttermi áfacsökkentés révén. A kancelláriaminiszter a netes forgalmi adó mérsékléséről csak annyit mondott, az kevesebb. A kormányzat online ,,guruja", Deutsch Tamás (ő a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos) viszont számszerűsítette a dolgot, szerinte 13-15 milliárd forint lesz a nethasználatnál a megtakarítás. Úgy véli - ő pedig csak tudja -, az áfacsökkentéssel évente legalább egyhavi díjat spórolnak meg az előfizetők.
Így elsőre egyébként nem tűnek annyira reálisnak ezek az adatok. Az élelmiszeráfa hatása arányában kevésnek, az éttermi és a netes (csekélyebb) mérséklés következménye viszont túl soknak tűnik. Részleteket azonban a Varga szerint júniusban véglegesített költségvetésből (még inkább majd az adótörvényekből, és azok értelmezéséből) tudhatunk majd meg.
Több technikát is bevetnek
Teljesen úgy tűnik, hogy elegendőnek tartja a kormányzat, ha mindenféle nagy ívű bejelentéseket tesz (ezt aztán többen egymás után szajkózzák), a valóság aztán nem igazán érdekel senkit. (Amúgy ez egyelőre működni látszik.) Szintén a Napi.hu írta meg, hogy mit is takar valójában az a bejelentés, hogy a kormány összesen 38 milliárd forintos pluszforrást biztosít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) számára. Mint kiderítették: egy nem nyilvános kormányhatározatot alapján a Klik az idei, a későbbi hónapokra vonatkozó kiadási keretének terhére rendezte tartozásait, illetve tömködte be a költségvetési lyukakat.
Azt a nagy kommunikált állampolgári jólétet befolyásolhatják a Fidesz-kormány bevezetett új adók is. A ,,nemmegszorítás" keretében a pénzügyi műveletekre kirótt forgalmi adóból (becenevén tranzakciós illeték) az idén több mint 200 milliárd forint bevételt terveznek. A biztosítások utáni sarc (ez autó esetében mindenki díját 30 százalékkal dobja meg) további 30 milliárdot húz ki a zsebünkből. Ehhez jön még a telefonköltségeket növelő távközlési adó a maga 56 milliárdjával.
(azenpenzem)
Bal-Rad komm: Igyekezni kell körbekeríteni Döbrögisztánt, hiszen Skandináviából IS hozzánk fognak özönleni az IGAZI skandinávok, az itteni Kánaán hírére.
na
Ami valójában a 2018-as “választások" UTÁN fog rátörni Döbrögisztán boldog és vidám alattvalóinak mindegyikére.
Mert az bizony MAJD úgy lesz! Hiszen a vak is láthatja: “Magyarország jobban teljesít!" A magyar reformok meg...! Azok egyenesen fenomenálisak!

http://www.balrad.com/2016/04/17/folporog-a-dobrogista-szammisztika/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP offshore nyilatkozatot követel Matolcsytól
  2016-04-17 21:40:13, vasárnap
 
  Nem zörög a haraszt...


Posted on 2016-04-17 by Admin

Az MSZP offshore nyilatkozatot követel Matolcsytól

Az MSZP azzal az ötlettel állt elő, hogy Matolcsy György és családja nyilatkozhatna arról, hogy van-e offshore érdekeltsége.

A szocialista párt vasárnap délelőtt kiadott közleményében azt követeli Matolcsy Györgytől, a Magyar Nemzeti Bank elnökétől, hogy sürgősséggel nyilatkozzon arról: személyesen vagy családtagjain keresztül érintett-e az offshore-botrányban, van-e neki vagy bármely rokonának bármilyen korábbi és/vagy jelenlegi offshore-érdekeltsége.
A párt azzal indokolja a felszólítást, hogy Orbán Viktor korábban még azt mondta, hogy a független Magyar Nemzeti Bank nem lehet “offshore-lovagok szálláshelye", így az egyre dagadó Panama-botrány miatt itt az ideje, hogy Matolcsy nyilatkozzon.
(hvg)
Bal-Rad komm: Döbrögi dölyfölgetése “offshorilag" minden jel szerint komoly árnyékravetődés lesz, hiszen MEGVAN A MÁSODIK HAL IS a döbrögista horából. Aki benne volt/van a buliban. Persze a mi jó Döbrögink úgy nyilatkozott, hogy kormánytagok nem...! (Mekkmester pedig-ugye-nem kormánytag!)
A Maszop valamit kiszagolhatott a döbrögista horda offhore mókáiból, és most VÉRRE SZOMJAZIK! Ha Mekkmestert állítják most a falhoz ebben a témában, nyilván vannak/lehetnek valami információik egy kis sárról! Ha pedig Döbrögi Csodatévő Szent Jobbjára árnyék vetül(ne)-akkor bizony nem kizárt, hogy esetleg...! TE JÓ ISTEN! Az lehetetlen! Még hogy Ő?
Bizony lehetséges!
A harasztot zörgeti a Maszop! Aligha véletlenül!-bár hiábavalóan. Hiszen az offshore buli nem törvénytelen!
Csak...! Mondják a szagemberek, hogy úgy félmilliárd alatt nem éri meg beszállni! No innentől kezdve lehet érdekes a történet!


http://www.balrad.com/2016/04/17/nem-zorog-a-haraszt-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BBC-tudósító: Hatalmas ellentét feszül a magyarok között
  2016-04-17 20:41:24, vasárnap
 
 
BBC-tudósító: Hatalmas ellentét feszül a magyarok között

,,Sajnálom, hogy a magyarok nem érték el azt, amire a rendszerváltás előtt vágytak, mert ebből az országból szerintem sokkal normálisabb hely válhatott volna, mint a mostani. Rossz nézni, hogy harminc év után is egy hatalmas napi harc az élet."- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a BBC harminc éve Magyarországon élő tudósítója, Nick Thorpe.

A kelet-európai régióról több könyvet írt tudósító úgy látja, hogy Magyarországon egyre inkább visszatér a kommunizmusból ismert erős állam eszméje, amelyben a hatalom a saját magára szabott törvények szerint él, és figyelmen kívül hagyja az embert. ,,Talán ezért lett ebből az országból jogászország, ahol jogszolgáltatás van, miközben az igazság sokszor elsikkad" - fogalmaz a brit újságíró a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A menekültkérdés kapcsán Thorpe azt mondta, ha valaki segítséget kér, annak segíteni kell. Emlékeztetett: amikor a brit kormány bejelentette, ,,hogy az ország húszezer menekültet befogad, nyolcvannégy püspök aláírt egy petíciót, amelyben nyolcvanezerre emelték volna ezt a számot."
Fotó: Simon Márk/168 óra

udósító arra is figyelmeztetett: az uniós tagsággal kötelezettségek is járnak, nem csak előnyök és pénzbeli támogatás. Nick Thorpe szeirnt azért is sajnálatos Orbánék elutastíó magatartása a menekülőkkel szemben, mert egykor a mostani kormány több tagjának ugyanolyan politikai üldöztetés volt a sorsa, mint az Európába menekülő migránsoknak.

(Forrás: Magyar Nemzet)

http://www.168ora.hu/itthon/bbc-tudosito-hatalmas-ellentet-feszul-magyarok-kozott -144742.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ide jár ökröt sütni Orbán – újabb Mészáros-villákra de
  2016-04-17 20:21:39, vasárnap
 
  Ezt a beszari törpét el kell söpörni a (magyar) történelem színpadáról!!!

Ez a család az évszázad bűnszövetkezete...narancsködbe buurkolózva!!!
A folyamatos tényfeltárás mellett egy percre sem szabad leszállni a fidesz potentátok, közte az Orbán és Mészáros családok feltűnő vagyon gyarapodásáról.
Védekezésre kell késztetni a vezért és akkor hibázni fog. Most is elhangzott a szájából egy veretes hazugság. Neki nem volt és nincs strómanja, élete nyitott könyv. Ez kb. olyan szintű kijelentés, mint Tokaj Hegyalján tartott nem közgyülésen azt mondta, arra kell csak ügyelni, hogyne mi kapjuk a legtöbbet.Soha még miniszterelnök családja ílyen arányban nem gazdagodott meg a történelem során. Voltak közöttük születésüknél fogva gazdagok. Orbán család viszont vályog putriból kezdte és a komcsik emlőjét szívva felemelkedett és átmentette magát a rendszerváltás utánra. A szabad rablásnak ettől kezdve semmi sem vetett gátat. Az igazságra fényt kell deríteni minden áron.


***************

Ide jár ökröt sütni Orbán - újabb Mészáros-villákra derült fény

ma, 14:12

Mészáros Lőrinc két vadászházjellegű házat épített az Alcsúti Arborétum és a nemrég átadott kalandpark szomszédságába - derítette ki a Magyar Narancs.

Ide jár ökröt sütni Orbán - újabb Mészáros-villákra derült fény

A lap helyi forrásokra hivatkozva azt valószínűsíti, hogy a két egymással szomszédos, vadászházjellegű épület a kormányzati szereplők, Fideszhez közeli potentátok és akár a miniszterelnök vendéglátására is szolgálhat.

Okosan, a felesége nevére

A két ingatlan közül a kisebb Mészáros Lőrinc, a nagyobb pedig a felesége nevén van. Összterületük több mint 3 ezer négyzetméter.

Ide jár ökröt sütni Orbán - újabb Mészáros-villákra derült fény

A nagyobbik telken bográcsozásra, ökörsütésre alkalmas eszközök is vannak, kemencével és fedett asztalsorral együtt.

A kíváncsi szemek elől kovácsoltvas kerítés védi az épületeket, és térfigyelő kamerákat is felszereltek.


http://propeller.hu/itthon/3209985-ide-jar-okrot-sutni-orban-ujabb-meszaros-villa kra?utm_source=mm-2016-04-17&utm_medium=email&utm_campaign=Ide%20j%C3%A1r %20%C3%B6kr%C3%B6t%20s%C3%BCtni%20Orb%C3%A1n%20%E2%80%93%20%C3%BAjabb%20M%C3%A9sz %C3%A1ros-vill%C3%A1kra%20der%C3%BClt%20f%C3%A9ny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.