Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Svájci szociológus: Orbán Viktornak a hágai nemzetközi bírós
  2016-04-12 23:03:30, kedd
 
 
Svájci szociológus: Orbán Viktornak a hágai nemzetközi bíróság előtt van a helye
2016. április 11. - 16:08
Külföld


Szomorú és dühös vagyok, hogy Európa megsérti azokat a menekültek befogadásáról szóló nemzetközi egyezményeket, amelyeket az összes ország aláírt - mondta a svájci Blikknek, a Blicknek Jean Ziegler szociológus és korábbi ENSZ-megbízott.

AFP PHOTO/ADALBERTO ROQUE

Különösen Orbán Viktorra mérges

Botrány, hogy az EU nem lép fel keményebben Magyarországgal és Orbán Viktorral szemben. Ez a fasiszta kerítés egy emberiség elleni bűntett. Orbán Viktornak a hágai nemzetközi bíróság előtt van a helye - mondta, hozzátéve, hogy több EU-s vezető is titokban hálás lehet neki, hogy megpróbálja feltartóztatni a menekülteket, közli a 444.hu.

(Az eredeti cikk, 2015. szeptember 2-án jelent meg.)


http://civilhetes.net/svajci-szociologus-orban-viktornak-a-hagai-nemzetkozi-biros ag-elott-van-a-helye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sok hazugság közül az egyik!! Na meg az,hogy magyar vagyok!!
  2016-04-12 23:01:59, kedd
 
 
Orbán: Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek
Index
2016.04.11. 16:40

Orbán Viktort Vona Gábor a Jobbik elnöke kérdezte a parlamentben arról, hogy Mészáros Lőrinc a miniszterelnök strómanja-e. Erre válaszolta Orbán azt, hogy

Sosem volt, sosem lesz, most sincs semmilyen strómanom.

,,Terítsük ki a kártyákat! Mitől gazdagodik a miniszterelnök környezete?" - ez volt Vona Gábor kérdésének címe. Orbán Viktor a saját vagyonával kapcsolatban azt mondta:

Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.

D YT20160411021
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A miniszterelnök hozzátette:

A rendszerváltáskor dönteni kellett, hogy valaki politikus lesz vagy üzletember, én döntöttem, és ennek a következményeit vállalom.


http://index.hu/belfold/2016/04/11/orban_sosem_voltam_vagyonos_ember_nem_is_vagyo k_nem_is_leszek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány mostantól soha nem is akarta a vasárnapi boltzárat
  2016-04-12 22:58:35, kedd
 
  A kormány mostantól soha nem is akarta a vasárnapi boltzárat

Zutty.

Még alig van dél és ráadásul hétfő, a kormány két díszpéldánya - Rogán Antal és Varga Mihály - kiállt a pódiumra és bejelentették: akkor most úgy döntött Magyarország kormánya, hogy mégis visszavonják a vasárnapi boltzárat. Mindjárt a Ház elé is terjesztik és pitty-putty elfogadják, egyet se aggódjunk.

Habár marhára jó dolog volt a vasárnapi boltzár - állította a két tehetséges honatya -, de a magyar emberek valamiért képtelenek voltak megszeretni. Mivel a kormánynak semmi nem fontosabb, mint a magyar emberek, a magyar családok, a magyar paprika - ja, ez utóbbi nem - boldogsága, ezért ők most összeültek, átnéztek, értékeltek.

Azt látták, hogy marhajó dolog a boltzár. Mindenki boldog volt, az anyák dedeikkel lehettek vasárnap, a kiskereskedelmi forgalom az egekbe szökött, a gazdaság száguld, mint Matolcsy szeme, amikor megtudta, hogy ki kell adnia az alapítványi költések adatait, ráadásul egy ember sem veszítette el miatta az állását, de mégis.

A nép, az istenadta nép boldogtalan. Vagy, ha nem is boldogtalan, de minimum nem boldog.

Arról nem beszélve - nem is beszéltek róla egy szóval sem - hogy a hülye ellenzék elkezdte gyűjteni az aláírásokat és mekkora pofáraesés lett volna már a kormány számára, ha kiderül, hogy még a saját szavazóiknak is teli a hócipője azzal, hogy nem mehetnek akkor üzletbe, amikor akarnak, vagy tudnak.

Micsoda kínos dolog lett volna. Az is gondot jelenthetne, ha valahogy össze lehet hasonlítani a kormány betelepedési kvótás népszavazásának részvételi arányát a boltzáras népszavazással. Éppen elég kínos volt a kopasz hülyegyerekek ügye, amit ugyan igyekeztek rákenni az ellenzékre, de elég nehéz ezt beadni bárkinek is. Nem is sikerült.

Tehát nem maradt semmi más megoldás, mint előre menekülni. Ez így azért is jó, mert ki lehet rúgni az MSZP alól a sámlit és az akcióval járó sajtóvisszhang is időben megállítható.

Na, kérem, nem történt itt semmi, mondta a két politikus, vagy micsoda. Sőt, eleve így tervezték, hogy egy évig kipróbálják és aztán felülvizsgálják. Hát pont most vizsgálták felül. Mi ebben a csodálatos? Semmi.

Mostantól az van, hogy mától visszamenőleg mindig is az ellenzék akarta a vasárnapi boltzárat, kiemelten Gyurcsány Ferenc! De a jó kormány, Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen megküzdött az ellenséggel, akarom mondani az ellenzékkel és győzött!

Orbán Viktor saját kezével védte meg a vasárnapi nyitvatartást nekünk, mert ő csak és kizárólag a mi javunkat akarja. Éjt nappallá téve. Most és mindörökké.

Ezért mostantól majd úgy kell emlékeznünk erre az egy évre, mint arra az időszakra, amikor a fülkeforradalom harcolt és megint győzött.

Egyebekben Nyakó direkt szervezte oda az ellenséget, felbérelte a nénit és a tök ismeretlen, kopasz, kigyúrt egyetemi tanárokat, hogy egy óvodában csúfolt kisgyerek könnyes szemével mondhassa bele a kamerába: bántottak!

De ez egyáltalán nem így volt, hanem máshogy. Majd hamarosan megtudjuk, hogy volt. Majd megmondja a kormány a szektatagoknak, azok elhiszik (mint mindent) és már rajzanak is ki, mint a hangyák eső előtt. És harasan a trombita, dob pereg.

Most pedig ünneplésre fel, vígadjunk! Aki ezek után azt meri állítani, hogy a kormány nem hallgat az emberek szavára, nem hallja meg a kívánságaikat, nem figyel a véleményükre, az rohadjon is meg!

Éljen, éljen és éljen!

Csak a Fidesz!

Egyébként örülök a nyitvatartás visszaállításának. De senki ne várja azt, hogy ezért hálás legyek. Nincs rá okom. Nekem se, másnak se. Nem kegyet gyakorolt a kormány, hanem kivételesen (bár kizárólag a saját érdekében) tette a dolgát és olyan döntést hozott, ami nem csak nekik és rokonságuknak jó, hanem nekünk, többieknek is.(Kolozsvári Szalonna)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnapi boltzárás..., vagy nyitás?
  2016-04-12 22:57:19, kedd
 
  Vasárnapi boltzárás..., vagy nyitás?
"Egy sikeres népszavazás komolyabb károkat okozott volna a kormánynak, mint hogy az a látszat keletkezik, hogy meghátrál."
(Török Gábor)


Vasárnapi nyitás: a nem szavazók

Kedden a Parlamentben megjelent képviselők nagy többségben megszavazták a vasárnapi boltzár eltörlését.

Lázár, Kövér és Balog nem szavazott

Lázár János és Balog Zoltán közleménye a vasárnapi bolt nyitás szavazása kapcsán:

,,A szabad vasárnap törvényi eltörlésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a sajtón keresztül a nyilvánosságot. Meggyőződésünk szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen. Ezért nem támogatjuk a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot. Távolmaradásunk »NEM« szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le."

Ezt a közös közleményt adta ki kedd délután a Miniszterelnökség sajtóosztályáról a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán. A két vezető politikus közül egyik sem vett részt a keddi szavazáson, és nem voksolt Kövér László házelnök sem. Mindhárman 100 ezer forintos büntetést kaptak emiatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Duna-parti mesélőnap Döbrögi előadásában
  2016-04-12 22:47:59, kedd
 
  Duna-parti mesélőnap Döbrögi előadásában


Posted on 2016-04-12 by Admin

Vajna, Habony és Mészáros vagyonáról is beszélt Orbán
Eljött a hét, amikor Orbán Viktor válaszol a parlamentben a hozzá beadott azonnali kérdésekre.
Elsőként Vona Gábor Jobbik-elnök kérdezte többek közt Andy Vajna , Habony Árpád vagy épp Mészáros Lőrinc meggazdagodásáról.
alő
A kormányfő egyetlen mondattal azt felelte: “sose volt, sose lesz, most sincsen semmilyen strómanom". Vona erre azt javasolta: menjenek bíróságra, és beszéljék meg ott, hogy valójában kik ezek az emberek. Orbán újra csak azt válaszolta erre: a vagyonnyilatkozatokban kötelező leírni az igazságot. “Sose voltam vagyonos ember, most sem vagyok az, sosem leszek. (...) A rendszerváltáskor dönteni kellett, hogy valaki politikus lesz vagy üzletember, én döntöttem, és ennek a következményeit vállalom" - mondta.
Schiffer András (LMP) az állami cégvezetők bérplafonjának felemeléséről kérdezte Orbánt. A miniszterelnök válaszában arról beszélt: a jegybankot elismerés illetné, nem vádaskodás. Arra a kérdésre pedig, hogy helyesnek tartja-e az állami vezetők mostani fizetéseinek rendszerét, igennel válaszolt.
A jobbikos Szilágyi György az offshore-botrányról kérdezte Orbánt: miért csak látszatintézkedésekkel és hangzatos médiaszereplésekkel próbálják eltitkolni az érintettséget? Arról is megkérdezte a kormányfőt: mikor hozzák nyilvánosságra a családtagjaik vagyonnyilatkozatait is? Orbán szerint a kérdésfeltevés nem fair, mert a kormány igenis tesz az offshore-ügyek ellen. Vizsgálatok vannak és lesznek - ígérte.
“Ott kell adózni, ahol az ember a pénzt megkeresi" - ezt már Schiffer újabb azonnali kérdésére válaszolta Orbán. Az LMP elnöke azt kérte: az MNB, az állami cégek vagy épp az önkormányzatok ne léphessenek üzleti kapcsolatba offshore cégekkel. “Hogy a Nemzeti Bank kitől vesz meg egy ingatlant, az elég behatárolt, mert attól veheti meg, aki eladja" - válaszolta Orbán.
(vgo)
Bal-Rad komm: “...Orbán újra csak azt válaszolta erre: a vagyonnyilatkozatokban kötelező leírni az igazságot. “Sose voltam vagyonos ember, most sem vagyok az, sosem leszek..."
-ÉS NEM HAZUDOTT! DÖBRÖGI NEVÉN RABLOTT JÓSZÁGBÓL SZÁRMAZÓ VAGYON ALIG-ALIG VAN!
Döbrögi ugyanis POLITIKUS! A zasszony! A saját lábukon álló gyereket! A zapu! Meg a Lőrinc-cégei! Meg a CSALÁDI BARÁTOK! Akik nem politikusok, csak lekötelezettek!
Döbrögi politikus! És mint ilyen, “csak hazudni!-pontosan-szépen!"

http://www.balrad.com/2016/04/12/duna-parti-meselonap-dobrogi-eloadasaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külügyérünk Etiópiában tündököl
  2016-04-12 22:46:44, kedd
 
  Külügyérünk Etiópiában tündököl

Posted on 2016-04-12 by Admin

Szijjártó: együtt kell működni Etiópiával a bevándorlás megfékezésére

A külügyminiszter az etióp fővárosban tárgyal
Magyarország és az Európai Unió érdeke is, hogy az Etiópiában lévő több mint 820 ezer bevándorló és menekült rendezett és humánus módon élhessen az afrikai országban, és ne induljanak meg Európa irányába - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden addisz-abebai látogatása során telefonon az MTI-nek.

szijjarto_etiop576
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) tárgyal Tedros Adhanom etióp külügyminiszterrel Addisz-Abebában 2016. április 12-én. MTI Fotó: KKM
Szijjártó Péter hozzátette: ezért támogatta Magyarország, hogy az unió 745 millió euró segítséget nyújtson Etiópiának az Európai Fejlesztési Alapból, valamint 1,4 milliárd eurónyi humanitárius, alapvetően élelmezési célú támogatást is adjon a kelet-afrikai országnak.
Hangsúlyozta azt is, hogy rendkívül erős a térségben az al-Shabaab globális terrorhálózatba tartozó dzsihadista szervezet, amely tovább erősítheti az elvándorlást Etiópiából, amely most Afrika első számú befogadó országa. Minél több merényletet követnek el és félelemben tartják az embereket, annál többen indulnak útnak Európa felé - mondta. Ezért fontos az európai-etióp együttműködés a szélsőséges iszlamista erők visszaszorítása és a terrorizmus elleni harc miatt a régióban - szögezte le Szijjártó Péter.
Kitért arra, hogy a déli nyitás külgazdasági stratégia nyomán jelentős erőforrásokat szán a kormány az afrikai gazdaságokkal történő együttműködésre. Etiópia a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága, Addisz-Abeba pedig Afrika fővárosa is, itt van az Afrikai Unió és az ENSZ afrikai gazdasági bizottságának is a székhelye - ismertette. Emiatt egyre több ország nyit képviseletet Etiópiában, Magyarország idén nyitotta újra a nagykövetséget Addisz-Abebában, felismerve az ország növekvő regionális szerepét - tette hozzá.
A miniszter elmondta, hogy látogatása alatt magyar-etióp üzleti fórumot szerveztek, amelyen 15 magyar üzletember vett részt. A tárcavezető az együttműködési pontok között említette az addisz-abebai tömegközlekedési rendszer fejlesztését magyar részvétellel. Hozzátette, hogy a Dunai Repülőgépgyár már megépített egy villamos prototípust közösen egy etióp gyártóval, jelenleg a sorozatgyártásról folynak tárgyalások az Eximbank bevonásával.
Fontos területnek nevezte még a vízgazdálkodást, ahol a magyar megoldásokat kiemelten keresik, továbbá a gyógyszeripart, és érdeklődést tapasztalt az elektronikus nyilvántartási rendszerek és az útdíjfizetési rendszer magyar fejlesztései iránt is.
A miniszter közölte, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) együttműködési megállapodást írt alá addisz-abebai partnerszervezetével.
Szijjártó Péter hozzátette: annak érdekében, hogy a magyar termékek és szolgáltatások versenyképesek legyenek, az Eximbank 28 millió dolláros hitelkeretet nyitott az Etiópiában piacra lépő magyar vállalatok részére.
Kitért arra, hogy Magyarország újabb 30 felsőoktatási ösztöndíjat is felajánlott Etiópiának szeptembertől kezdve. A két külügyminisztérium közötti politikai együttműködési nyilatkozatot is aláírtak - számolt be a tárcavezető.
Szijjártó Péter az első magyar külügyminiszter, aki Etiópiába látogatott. A tárcavezető találkozott Mulatu Tesome köztársasági elnökkel, Tedros Adhanom külügyminiszterrel, az Afrikai Unió Bizottságának elnökével és az oktatási miniszterrel is.
(mh)
Bal-Rad komm: “...érdeklődést tapasztalt az elektronikus nyilvántartási rendszerek és az útdíjfizetési rendszer magyar fejlesztései iránt is..."
-Lelki szemeinkkel látjuk a rengeteg kamionok által zsúfolt etióp sztrádákat, amiket magyar kamerák figyelnek árgus lencsékkel! De a fene bánja! Adjon el nekik egy csomó ilyen rendszert. Elfekvő stadionbeléptetőnk is van még. Igaz már csak részegységei, de...SEGÉLY HELYETT BÓTOLJA EL NEKIK!
Hiszen ha azt benyelték vendéglátói, hogy ilyen öltözékben ment az államelnökhöz:

http://www.balrad.com/wp-content/uploads/sz%C3%A1r.jpg


mindenre rá lehetne őket beszélni!


http://www.balrad.com/2016/04/12/kulugyerunk-etiopiaban-tundokol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.