Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Az országnak elege van az „Orbán-Habony-rezsimből̶
  2016-04-03 21:25:52, vasárnap
 
  Azért érdekes, hogy hat év kellett ahhoz, hogy az ország immunrendszere legalábbis berzenkedni kezdjen a fertőző, pusztító mocsok orbánc ellen.





Az országnak elege van az ,,Orbán-Habony-rezsimből"

Négy nap alatt mintegy 50 ezer támogató aláírás gyűlt össze az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokra - jelentette be Kész Zoltán független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten.


A Bibó István Szakkollégium előtt tartott, az MSZP által szervezett megmozduláson a képviselő elmondta: az országnak elege van az ,,Orbán-Habony-rezsimből és a szkinhed-kormányból, az urizálásból és az arroganciából".

Hozzátette: ez abból is látszik, hogy a ,,lopásgátló" népszavazást már hetvenkét civil szervezet is támogatja.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a szakkollégium kerítésére felállva azt mondta: a demokrata nem fél, ugyanis félni a hatalomnak kell.

,,Ha elvesz valamit a néptől, azt a jogot, hogy dönthessen a saját sorsáról, akkor kellenek olyanok, akik érvényt szereznek a népakaratnak" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a népszavazás arról szól, esélyt kapnak-e Magyarország lakói a saját sorsukon változtatni.

Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese a kollégium előtt összegyűlt párttársai és az őket támogató civilek előtt úgy fogalmazott, hogy a népszavazási kezdeményezésük akár milliókat is ,,elvihet" az urnákhoz.

A politikus szövetséget ajánlott azoknak, akik úgy gondolják, hogy az MSZP segíthet, mert - mint mondta - nem hiszi, hogy ez a kormány magától átadná a hatalmat.

A demonstráción a résztvevők egy nagy méretű molinót is magukkal hoztak, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád stilizált képét rajzolták polipkarokkal együtt.

A két szocialista politikus és a független országgyűlési képviselő kedden jelentette be, közösen gyűjtik össze Kész Zoltán kétmillió forintos bérplafonnal és a szocialisták állami földek eladásával kapcsolatos népszavazási kérdéséhez a szükséges kétszázezer-kétszázezer aláírást.

(MTI)


http://www.168ora.hu/itthon/orszagnak-elege-van-orban-habony-rezsimbol-144313.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megjött a propaganda-anyag.
  2016-04-03 21:21:45, vasárnap
 
  Megjött a propaganda-anyag.


Egyből első oldal, ahol néhány európai ország legmagasabb adókulcsát hasonlítja össze a magyar egyetlen szja kulccsal. Áfát is lehetne hasonlítani, meg az adóéket, de valamiért az kimaradt ...
Szóval: Ausztria 50%.
Hűha, de durva...
Csakhogy 2015-ben Ausztriában adóreform volt, és az 50%-os kulcsot 55%-ra emelték, amit az 1 millió euró feletti rész után kell fizetni és 400 embert érint ez a kulcs. Az 50%-os kulcs a 90 001 - 1 000 000 euró közötti sávra vonatkozik.

http://36.media.tumblr.com/6baaa3af1da7ad038f6a2e314f380e2c/tumblr_o4y2vnjwP11qbg oyio8_500.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját magát támadta meg a kormányzati informatikai hálózat?
  2016-04-03 21:10:21, vasárnap
 
  Azt nem lehetne elvtársak, hogy a sötét tűzoltó, bakondi elvtárs helyett egy informatikában jártas szakember magyarázná el hogy mi történt?
Ja hogy akkor nem lehetne riogatni a zembereket, oppardon! Adjunk neki puskát: hátha tökön lövik magukat.
Attól tartok ezek egyszer felrobbantanak egy iskolát, csakhogy azt a k..va terrortörvényt valahogy bevezethessék!....

A Testnevelési Egyetem csarnoka a bővítés ügyében hozandó döntés előtt két nappal leégett.
Welsz Tamás a rendőrautóban megöngyilkolta magát.
A Déli pályaudvar alagútjának homlokzata hirtelen leomlott, amikor a 4-es metró utasstatisztikáját fel kellett húzni.
Rövid hajú emberek kora reggel épp a választási iroda felé bandukoltak, gondolták, benéznek.
Mindez a véletlen műve.

(Meg Váradi András is éppen a választás előtt halt meg.)
Ja meg éppen most vannak az áruházakban a bombariadók is.

Nekem valahogy a farkast kiabáló juhászgyerek esete jut az eszembe.
Akkor sem fogunk hinni a kormánynak, ha valódi veszély lesz,mert annyit riogatott.

Nem tudják, hogy honnan jött vagy, hogy egyáltalán támadás-e?! Szánalmas! A hozzáértés, pont olyan mint az egész magyar kormány!


*****************************


Saját magát támadta meg a kormányzati informatikai hálózat?

tegnap, 22:26

Nem egyértelmű, hogy mi történt pontosan akkor, amikor a Belügyminisztérium szerint ma "megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot".

Az első délutáni közlés szerint "az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben érte támadás külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot", de szerencsére a támadásokat sikerült elhárítani.

Bakondi György azért még gyorsan berohant az M1 stúdiójába és elmondta, hogy "nagyfokú szervezettségre utal" a túlterheléses támadás, ami a belbiztonsági főtanácsadó szerint ugyanakkor jelenleg is tart. Hogy mit jelent a "nagyfokú szervezettség" (egy túlterhelés támadást megfelelő eszköz birtokában egy kezdő hacker egyetlen gombnyomással is elindíthat), azt nem árulta el, ahogy azt sem, hogy mit jelent pontosan, hogy "62 ezer támadás érte a kormányzati hálózatot" (mit értenek a szakemberek 1 darab támadás alatt). Arra sem tért ki Bakondi, hogy hogyan védekeznek, illetve kért-e segítséget a magyar kormány például nemzetközi támadások kivédésére szakosodott cégektől.

Szakmai fórumokon is csak találgatják az eset körülményeit, és szárnyra kapott olyan feltételezés is, miszerint lehet, hogy nem is történt támadás, hanem csak a megnövekedett külföldi sajtótérdeklődés okozott nem várt terhelést a kormányzati szervereken.

Mint ismeretes, a kormány külföldi városokat gyalázó propagandaoldaláról több nagy látogatottságú külföldi weblap is címlapján számolt be - elméletek szerint az azokról érkező kiugró látogatómennyiség is okozhatott akkora terhelést, amit a BM támadásként értelmezett.

Hogy mi történt valójában, az csak akkor fog kiderülni, ha a kormány a konyhanyelvre leegyszerűsített politikai üzeneteken kívül szakmai részleteket is megoszt a történtektől - ahogy azt egyébként más országokban ilyenkor szokás.


http://propeller.hu/itthon/3205853-sajat-magat-tamadta-meg-kormanyzati-informatik ai-halozat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-04-03 20:48:45, vasárnap
 
  Állam- és kormányfők egész sora fejezte ki elismerését Orbán Viktornak, amiért olyan higgadtan, már-már közömbösen fogadta az Iszlám Állam legújabb, Magyarországnak címzett fenyegetését, mely szerint haragjuk nyomán füstölni fog a 3-as metró, megrongálják a Várkert Bazárt és porig rombolják a Puskás Stadiont.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY mOCSKOS FIDESZESSEL!
  2016-04-03 20:47:01, vasárnap
 
  Vajon ki szerződött 5,2 milliárdra a Szerencsejátékkal?


2016. április 1. péntek 11:34:59



A Trinity Communication Kft.-vel kötött szerződést az állami lottócég - derül ki a Szerencsejáték Zrt. honlapján megjelent dokumentumból.

2016 március-december időszakára vonatkozóan a Szerencsejáték Zrt. a Trinity Communication Kft-vel kötött keretszerződést még február 23-án az integrált marketing és kommunikációs feladatok ellátására - derül ki a lottótársaság honlapjára feltöltött dokumentumból.

A Trinity Communicationt még 2010-ben alapította Kuna Tibor Heliopolis Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven, majd 2014-ben felvették a Trinity nevet. Kuna Tibor 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy, a 444.hu-nak adott tavalyi interjújában úgy fogalmazott: "(szerk.: Kuna Tibor)
Az ifjúsági minisztériumban dolgozott, amikor 1998 és 2002 között kormányon voltunk, és én ifjúsági vezetőként kerültem kapcsolatba vele. Azóta jóban vagyunk, mondhatom azt is, hogy barátok vagyunk. Ismerem őket, és jó véleményem is van róluk, jó cégnek tartom őket. Amikor a Miniszterelnökségen dolgoztam, akkor egy rövid ideig együtt is működtünk".

A Trinity egyébként nem először befutó a Szerencsejátéknál, hiszen már tavaly is 61,4 milliós szerződést kötött meg önállóan, és Kuna másik cégével, a Young&Partners-szel konzoricumban 2,8 milliárd forint értékben a lottótársaság tavalyi kommunikációs feladatainak ellátására. Sőt, tavaly fél évre az MTVA kommunikációs feladatait is megkapták, igaz, a szerződés értéke mindössze 21,5 millió forint volt.

A Trinity Communication-nek felfelé ível a csillaga az elmúlt néhány évben, hiszen az elérhető beszámoló alapján 2014-ben megduplázta az árbevételét, 250 milliót realizált, amiből végül 69 milliós nyereség maradt, amit az utolsó fillérig kifizettek osztalékként. Nem volt ez másként 2013-ban is, akkor 40 milliós osztalékfizetés után 9 millió maradt a cégben.

mfor.hu


http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/5_2_milliardos_melot_kapott_Szijjarto_haverja_a_ Szerencsejatektol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a REFORMOK MÜKÖDNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2016-04-03 20:43:49, vasárnap
 
  A magyar fiatalok a legboldogtalanabbak a térségben

2016. április 2. szombat 11:25:59



A magyar fiatalok, vagyis az 1980 és 2000 között születettek a legboldogtalanabbak Kelet-Közép-Európában a Milennial Dialogue nemzetközi kutatás szerint - írja szombati számában a Népszabadság.

A többségük hátat fordít a politikának, ha mégsem, akkor pedig a Jobbikra szavaz - derül ki a kutatásból. A kutatás keretében eddig 12 országban vizsgálták az úgynevezett Y generáció politikai értékrendjét és jövőképét. Országonként ezren töltöttek ki egy online kérdőívet.

Az életükkel elégedetlenek aránya Magyarországon háromszor nagyobb, mint Lengyelországban vagy Bulgáriában és majdnem ötször magasabb, mint Ausztriában - olvasható a lapban.

MTI


http://www.mfor.hu/cikkek/126615.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Hoffman Rózsa beszélt a civil oktatási tüntetésen, és
  2016-04-03 20:38:48, vasárnap
 
 
Amikor Hoffman Rózsa beszélt a civil oktatási tüntetésen, és a gyerekeket dolgozattal büntették

JámborAndrás

2016. április 1. péntek, 11:28

Elég sokat halljuk mostanság azt a marhaságot a Fidesz politikusaitól, hogy ha egy ellenzéki képviselő akár csak a közelébe megy egy civil tüntetésnek, az már egy ellenzéki párt tüntetése. Sőt már az is terhelő a fideszesek szerint, ha olyan emberek szerveznek tüntetéseket, akik nekik nem tetszenek (lásd Bajnai-gárdázás). Azt is halljuk a kormánypárttól, hogy a gyerekeket nem lehet felhasználni politikai célokra (ebben pedig az se zavarja őket, ha a gyerekek önkéntesen és saját érdekeik mentén csatlakoznak, mint tették azt például most szerdán a tanárok vadsztrájkjánál). De úgy tűnik, ez csak akkor zavarja a fideszeseket, ha nem ők csinálják.



2004 és 2005 végén is szerveztek tüntetést katolikus civil szervezetek, amiért az állam szerintük kevesebb pénzt szánt az egyházi iskoláknak (persze a minisztérium akkor cáfolta, hogy ez így lenne).

2004. december 15-én például a Budai Margitosok Baráti Körének felhívására az Oktatási Minisztérium előtt gyűltek össze a tiltakozók. A civil rendezvényen pedig beszédet mondott Hoffmann Rózsa. Igen, a későbbi államtitkár, aki saját elmondása szerint 2003-ban lépett be a Fideszbe, 2006-tól, tehát a tüntetés után másfél évvel pedig már a KDNP parlamenti képviselője volt.
Itt lehet az egyik tiltakozóként bemutatott Hoffmann Rózsát megnézni az akkori közszolgálati médiában. Ugyanis akkor még korrekten számoltak be egy ilyen ellenzéki tüntetésről:


https://youtu.be/hMUAkGF-BSM


Hoffmann beszéde is fennmaradt, amelyben hazugsággal vádolja a kormányt, de a legjobb rész mindenképpen ez:

“A kívülállók a mai napig azt hihették, hogy ha tanárok mennek ki az utcára, akkor ott csakis pedagógus béremelésért tüntethetnek. S lám, arra a csendes hívó szóra, amelyet az egyházi iskolák és a magyar közoktatás jövőjéért érzett aggodalom kiáltott szét alig pár nappal ezelőtt, ezrek és ezrek jöttek el szerte az országból. Hogy megmutassák - megmutassuk - az Oktatási Minisztérium, a Kormány, az Országgyűlés és a sajtó nyilvánossága jóvoltából az emberek figyelő szemének és fülének, hogy nagyon sokan vagyunk, akiknek nem tetszik az, ami az oktatásügyben történik. És nemcsak hogy nem tetszik, hanem azt akarjuk, hogy ezután megváltozzanak a dolgok."

Ez akár a mostani, március 15-i tüntetésen is elhangozhatott volna. Persze azzal a kitétellel, hogy az egyházi iskolák ma már sokkal jobban vannak ellátva, mint az állami fenntartású intézmények.

Egyébként nekem nincs bajom azzal, hogy Hoffmann pártagként egy civil tüntetésen beszélt. A párttagság ugyanis még nem jelent feltétlenül 100%-os lojalitást, és Hoffmann ekkor még nem volt vezető tisztségviselő, főleg nem fideszes államtitkár, csak hát megmosolyogtató ezek után azt hallgatni a kormánypárti képviselőktől, hogy azok a tüntetések, ahol pártpolitikus a mikrofon közelébe se megy, mennyivel kevésbé civilek, mint az, amelyen Hoffmann Rózsa beszélt.

De van egy másik érdekessége is ezeknek a tüntetéseknek. Már a 2004-es tüntetésen is felkapta a sajtó azokat a híreket, melyek szerint “kényszerítették" volna az egyházi iskolába járó diákokat a rendezvényen való megjelenésre. De ezt akkor cáfolták a szervezők, minden szülővel aláírattak egy papírt, hogy a gyerekük részt vehet. Egyébként szerintem ezzel sincs gond, de hát idén, amikor a szülők nem vitték suliba a gyereküket, ugye azt hallhattuk a Fidesztől, hogy a gyerekek politikai prostituálása zajlik .

Viszont egy évvel később, 2005-ben, szintén az egyházi iskolákért rendezett tüntetés kapcsán kiszivárgott több levél is. Az egyikben egy iskolaigazgató kérte a szülőket, hogy járuljanak hozzá, hogy busszal vigyék gyerekeiket a tüntetésre, egy másik levélből pedig kiderült, hogy egy másik iskolában megbüntették azokat a gyerekeket, akik nem mentek el a tüntetésre, velük egymás után 5 dolgozatot írattak. Egy harmadik esetben pedig egy szülő a tüntetés előtt megkérdezte, lesz-e tanítás a gyerekének a tüntetés napján, mire azt a választ kapta, ha a gyereke nem megy el a tüntetésre, akkor orvosi igazolást kell hoznia, mert aznap “kötelező" iskolai program lesz.

Ez viszont már nem fér bele abba, amit egy oktatási tiltakozással kapcsolatban megengedhető. Mint ahogy az is gáz volt, hogy idén a szülői sztrájk idején az egyik iskolában nyilvánosan vezették falragaszokon, ki vesz részt a tiltakozásban, és ki nem, ezzel is nyomást gyakorolva a diákságra. Bárminemű nyomásgyakorlás a diákokra a részvételt illetően egy olyan függőségi viszonyban, mint amilyen az iskolában van, elfogadhatatlan. Csak hát 2004-ben és 2005-ben a Fidesznek még érdekében állt az ilyen típusú mozgósítás, és nem kifogásolta.

A tüntetők így reagáltak a vádakra a színpadról:

"Mi nem a gyermekekkel töltöttük meg a teret, de engedtessék meg, hogy a felnőttebb gimnazisták, akik értik a helyzetünket, itt lehessenek, hiszen róluk is szól ez az egész."

Ezzel a kéréssel pedig, mint apuka, csak egyetérteni tudok.

Egyébként az akkori MSZP-SZDSZ kormány végül nagy részben engedett a követeléseknek, a tüntetés szervezői is úgy értékelték, hogy elérték a céljukat.

De hát az még egy másik világ volt, amikor az oktatási követelések meghallgatásra találhattak, aki a kormány egy lépése ellen tiltakozott, az nem lett rögtön hazaáruló. Hiába beszélt egy ellenzéki politikus a színpadról, hiába vettek részt ellenzéki politikusok a tüntetésen, senki még csak le se írta, hogy az ellenzéki pártok szervezték volna a demonstrációt, vagy ők állnának a tiltakozás hátterében, és végül a kormány engedett a társadalmi nyomásnak, még úgy is, hogy a tüntetők szavazatára ez után sem számíthattak.

Ma már csak a karaktergyilkolás maradt kormányzati válaszként.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/04/01/amikor_meg_hoffman_rozsa_beszelt_a_civil_ok tatasi_tuntetesen_es_a_tavol_marado_gyerekeket_dolgozatta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar reformok műzli!
  2016-04-03 20:34:06, vasárnap
 
  A magyar reformok műzli!

2016.04.02. 12:57


Tegnap este az ATV műsorát néztem, és miközben a reklámok mentek, kicsit elszundítottam. Azt álmodtam, hogy az Élet iskolájában vagyok, és Orbán tanító bácsi szigorúan összevont szemöldökkel éppen azt kérdezi tőlem: na, fiacskám mondd csak meg szépen, mit is csinálnak a magyar reformok? Én meg csak ott habogtam, hebegtem össze-vissza, hogy hát a magyar... a magyar reformok izé..., s közben lázasan törtem a fejem, mi a jó francot is csinálhatnak azok a kurva magyar reformok, de az istennek nem jutott eszembe semmi, miközben azt kezdtem kétségbeesetten hajtogatni, hogy Viktor bácsi én tényleg készültem, tudtam is, bizony isten, csak most olyan lámpalázas vagyok, sőt ledlámpalázas...

Mire ő erre kicsit azért megenyhült, s megpróbált segíteni. Na, szóval fiacskám, a magyar reformok mű... mű... na mit is csinálnak? Erre egyből rávágtam, hogy műzli.

A magyar reformok műzli!

Erre fel Orbán tanár úr újfent roppant mérges lett, s kiosztott néhány kokit és sallert. De aztán tett még egy próbát: a magyar reformok műk... műkö... mondta engesztelően, miközben várakozóan nézett rám. De nekem még most sem jutott eszembe semmi. A magyar reformok műköröm, nyögtem ki végül, mert valahogy ez a szó ugrott be álmomban.

Erre aztán már tényleg nagyon berágott az Orbán tanerő és azt kezdte kiabálni, hogy én biztos egy komcsi migránsbérenc terrorista vagyok, egy libsi hazaáruló, aki, ha csak teheti, nekiront nemzetének, de vegyem tudomásul, hogy gazdaállat híján meg vannak számlálva napjaim, és azonnal vigyem ki az ellenőrzőmet, büntetésül pedig írjam le százszor, hogy a magyar reformok működnek.

Én pedig hozzákezdtem a körmöléshez...

A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek. A magyar reformok működnek...

Idáig jutottam, amikor szerencsémre felébredtem. A TV-ben egy kedves hang éppen azt adta tudtomra, hogy a magyar reformok működnek. Ezt követően pedig folytatódott a műsor, ahol a magyar egészségügy és oktatás lerohadásáról esett szó.


http://proszektura.blog.hu/2016/04/02/a_magyar_reformok_muzli
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, a vagyon meg a bukás
  2016-04-03 20:22:20, vasárnap
 
 
2016.04.02. 11:31

Orbán, a vagyon meg a bukás

Aszonta nekünk a juhászpéter, hogy:

"Orbán Viktor vagyonosodásával kezdtem foglalkozni, mert egyértelmű, hogy ez a Fidesz Achilles-ínja, ezzel senki nem mert még foglalkozni. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen hullámot vet. De a reakciókból látszik, hogy ez milyen fontos: ha valamivel, akkor azzal lehet megborítani a Fideszt, hogy Orbán személyes vagyona mekkora, hiszen azt senki sem gondolta, hogy ekkora birtokon él. Nagyon kevesen gondolták, hogy nemcsak a "polgári Magyarország" egy politikai termék, hanem az is, hogy a miniszterelnökünk puritán életvitelt folytat egy kis parasztházban, Felcsúton."

Kicsit túlzásnak éreztem én akkor, hogy Orbán személyes vagyonának vakarásától borulna meg a Fidesz. Nem mondom, biztos kényelmetlen, hogy Nárcisz kutya lábnyomai egy dácsához vezettek és beindult a feltételezés, Viktorunk öreg napjait József főherceg egykori kúriájában kívánja majd eltölteni, de én nem éreztem, hogy ennek ekkora jelentősége lenne.

Aztán történt itt pár eltúlzott reakció, ami azért elgondolkodtatja az embert.

A Kunfalvi-Gét végül nem Juhász, hanem a TV2 megrogyását eredményezte, majd legújabban a Bicskei Járási Földhivatal szegült szembe a törvényekkel és az adatgyűjtést végező újságíróval. Mert az van, tecciktunni, hogy a törvények betartása és az adatszolgáltatás nem vonatkozik ám mindenkire egyformán a mellékelt ábra szerint. A kedves sajtó csak ne oknyomozza, hogy nem csak dácsa, de esetleg fele királyság vagy saját megye is kerül a kisvasút és stadizóleum mellé szépen csendben, megbízható gázszerelők és egyéb vazallusok révén.

orban_rambo_1.jpg

A hiszti és túltolás roham viszont eléggé egyértelművé teszi, mennyire idegesek lesznek ezek mindannyian, ha Viktor személyes vagyona - és jövőképe - körül szaglásznak olyanok, akiknek nagyon nem kéne. Úgy látszik ezek semmit nem tanultak a taggyűlés nélküli szőlőbányákból.

Ebbe a nem tanulásba viszont már csúnyán bele lehet bukni.


http://varanus.blog.hu/2016/04/02/orban_a_vagyon_meg_a_bukas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártónak rejtélyes milliókkal ugrott meg a vagyona
  2016-04-03 20:20:57, vasárnap
 
  Szijjártónak rejtélyes milliókkal ugrott meg a vagyona

2013. február 25

Szerző: hvg.hu

Jó évet zárt decemberben Szijjártó Péter: miközben ,,csak" 9,7 milliót keresett, több mint 12,5 millió forintot tudott félretenni. A tehetős családból származó miniszterelnökségi államtitkár jelentős vagyont halmozott fel 2002 óta, amióta politikusnak állt: megtakarításai 5,3 millióról 62,7 millióra növekedtek. Nem ő az egyetlen politikus, akinek vagyonnyilatkozatából nem derül ki, honnan származtak a pluszbevételei.

Több mint 12,5 millió forinttal, 50,23 millióról 62,75 millióra nőtt Szijjártó Péter megtakarítása 2011-ről 2012-re - derül ki a Miniszterelnökség külügyi államtitkárának február elsején nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából. A félretett összeg megugrását sem az államtitkár fizetése, sem pedig a befektetések hozama nem indokolja. Szijjártó több mint tízszeresével növelte befektetéseit azóta, hogy országos politikusnak állt.

Szijjártó a Miniszterelnökségen bruttó 997 200 forintot keres, amihez még jön havi 231 900 forint képviselői tiszteletdíj. Ebből összesen havonta 815 ezer forintot visz haza, ami éves összesítésben nettó 9,78 millió forint (a nettober.com kalkulátora szerint). Tehát ha minden fillért félretenne, akkor sem gyűjthetett össze 12,5 milliót. 2011 elején még képviselői költségtérítésben is részesült, de azzal átütötte azt a kétmilliós plafont, amit még Orbán Viktor határozott meg a 2010-ben az első akcióterv keretében. Ekkor Szijjártó egy olyan törvényt nyújtott be a parlamentnek, amely előírta, hogy az egyes kormányzati posztokat betöltő képviselőknek csak az alapdíj jár - így saját képviselői tiszteletdíját is csökkentette.

Szijjártó Péter - megéri politikai pályára lépni

Fotó: Stiller Ákos

Az államtitkár óvatos befektető. Megtakarításait 2011-ben olyasmibe helyezte, ami nem jár túl nagy kockázattal: életbiztosítás, takarékbetét, tőkevédett alap, egyszerű bankszámla. Ám ezek a kockázatkerülő befektetési formák nem is hoznak túl sok pénzt a konyhára. Még ha kiugró 7-8 százalékos kamattal számolunk, akkor is legfeljebb 4 milliós többletről lehet szó, nem 12,5 millióról. Ugyanakkor hitelt nem vett fel, ami igazolná a vagyonnövekedést.

Kevés fizetésből nagy vagyon

Nem most először ugrottak meg Szijjártó megtakarításai, amióta 2002-ben bekerült az Országgyűlésbe. 2005-ről 2007-re vagyonnyilatkozatai szerint 17,3 millió forint nőttek, 2007-ről 2008-ra (a válság kirobbanásának évében) 6,3 millióval. Bár 2008-ról 2009-re közel 20 millióval csökkentek a megtakarításai, a kormányváltás évére ismét megugrott a befektetése: 6, 3 millióval növekedett. Pedig az államtitkár soha nem tartozott a legjobban kereső képviselők közé - még azzal az összeggel együtt sem, amit győri önkormányzati képviselőként keresett 2010-ig (ez bruttó 150-190 ezer forint körül mozgott). 2007-ben csak 189., 2012-ben pedig 198. volt a képviselők jövedelmi toplistáján, melyet a HVG állított össze a bevallások alapján.

Már akkor sem volt ,,szegénynek" tekinthető, amikor 24 évesen bejutott a parlamentben, hiszen volt 5,3 millió forintnyi megtakarítása, és két lakás is volt a nevén. Győrben övé volt egy 371 négyzetméteres családi ház 3/5-e, illetve a fővárosi nyolcadik kerületben egy 69 négyzetméteres lakás. Vélhetően családja vette neki az ingatlanokat, hiszen a győri 16 éves korában, a józsefvárosi 19 éves korában került a nevére. Ebben az időszakban gimnazista, majd egyetemista volt - életrajza szerint nem folytatott kereső tevékenységet.

Parlamentbe való bekerülése után, 2003 végére úgy tudta közel 10 millió forinttal növelni a félretett pénzét, hogy közben Dunakeszin vett egy 140 négyzetméteres garázzsal is rendelkező házat magának. 2009-2010-ben - amikor növekedtek a megtakarításai - újabb ingatlanokat vásárolt: Balatonedericsen vett zártkertet, üdülőt és szőlőt. A budapesti lakás 2011-ben viszont már nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában - ez akár magyarázhatná, hogy 2010-hez képest 2011-re miért nőtt 14,2 millióval a félretett pénze.

Szijjártó úgy tudta növelni évek alatt a vagyonát, hogy közben nincs hitele.

40 milliós ház, 20 milliós Merci

Nem Szijjártó Péter az egyetlen, akinek úgy nőtt a vagyona, hogy vagyonnyilatkozata alapján erre sem elég forrása, sem elég jövedelme nem volt. A Blikk február 11-én kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást a miskolci fideszes képviselő, Zsiga Marcell ellen, aki messze erején felül, 40 millióért vásárolt házat feleségével együtt. Zsiga határidőre elküldte válaszát az Országgyűlés mentelmi bizottságához, a vizsgálat még tart. A hvg.hu-nak adott nyilatkozatában Zsiga azt mondta, ő csak a lakás felét birtokolja, de érdemi választ arra a kérdésre, honnan lett rá pénze, nem adott.

Zsiga Marcell - kis fizetés, nagy lakás

Fotó: Stiller Ákos

Szintén a Blikk derítette ki, hogy Papcsák Ferenc zuglói polgármester nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a listaáron 20 millió forintba kerülő új Mercedes-Benzét. Az autóhoz meg nem erősített hírek szerint 2012. júliusban jutott Papcsák ügyvédi irodáján keresztül.

Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter vagyona is nőtt 2011-hez képest. Varga tavaly júniusi és év végi vagyonnyilatkozatát összehasonlítva az derül ki, hogy a miniszter alig fél év alatt nettó 6 millió forintot keresett, de vagyona 6,5 millió forinttal nőtt, főleg azért, mert jelentősen csökkent a tartozása. Varga a Blikknek azt mondta, a felesége 1,5 milliót örökölt, így az 5 milliós hitelt együtt törlesztették.

A HVG múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy Szili Katalin is tévesen töltötte ki bevallását, az osztalékjövedelméről pedig nem számolt be. Ezt a független - volt MSZP-s politikus - a hetilap cikke nyomán pénteken javította: beleírta utólag, hogy 2012. júniusában az OTP-részvényei után 85,4 ezer forint osztalékot kapott.

Mint a hvg.hu korábban megírta, a nyilatkozatok sokszor nem tükrözik a politikusok valós anyagi helyzetét, minden évben botrányt okoznak azok a képviselők, akik ezt-azt ,,kifelejtenek" a bevallásból. A kitöltésre vonatkozó szabályok hézagosak, a parlament illetékes bizottsága pedig csak akkor indít vizsgálatot, ha bejelentést kap és a bejelentő bizonyítani tudja, hogy a politikus ,,tévedett" vagy ,,lódított".



http://hvg.hu/itthon/20130225_Szijjarto_12millio_vagyonnyilatkozat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.