Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-04-21 23:56:51, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Rakott kagylótészta medvehagymás ricottával
  2016-04-21 23:48:14, csütörtök
 
  Rakott kagylótészta medvehagymás ricottával


Hozzávalók

20 dkg kagylótészta
20 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 dkg medvehagyma
1 fej makói hagyma
2 dl paradicsomszósz
25 dkg ricotta
1 dkg parmezán sajt
1 dkg friss bazsalikom
olívaolaj

bors

Elkészítés

1. Felforralunk minimum másfél liter vizet. Megsózzuk, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Beletesszük a tésztát, és néha megkeverve 10 perc alatt készre főzzük. Hideg vízzel átöblítjük, lehűtjük, majd leszűrjük.

2. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát és a fokhagymát apróra paradicsomot kis kockákra, a medvehagymát durvára vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk, a parmezánt lereszeljük.

3. Amíg fő a tészta, elkészítjük a ricottás tölteléket. Egy keverőtálba tesszük a ricottát és a medvehagyma felét, majd megsózzuk és megborsozzuk.

4. Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olívaolajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, majd 1-2 perc múlva a paradicsomszószt is. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon, lefedve 6-8 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, egy serpenyőbe tesszük a kifőtt tésztát, és hozzáadjuk a bazsalikom és a medvehagyma megmaradt felét is. Jól átkeverjük.

5. A ricottás masszát is a paradicsomos tésztakeverékhez adjuk. A ragut addig keverjük, amíg a ricotta el nem olvad.

6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit vagy a hőálló tálat kiolajozzuk. Beletesszük a rikottás-paradicsomos tésztát. Megszórjuk reszelt parmezánnal, de hagyjunk egy keveset a díszítéshez is. Süssük 15 percig.

7. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit pihenni, így könnyebb lesz kivenni a tepsiből. Vágjunk kockákat, és tegyünk egy-egy kockát óvatosan egy tányérra. Szórjuk meg a megmaradt parmezánnal. Jó étvágyat!





Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Banános-vajas piskótatekercs
  2016-04-21 23:44:31, csütörtök
 
  Banános-vajas piskótatekercs


Hozzávalók

10 szelethez:
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
8 dkg liszt
2 dkg kakaópor
A töltelékhez:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 db banán

Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra verjük a vaníliás cukorral. A fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, fényes habbá verjük, és a sárgás cukorhoz keverjük. A lisztet a kakaóporral vegyítjük, és a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8 percre.

2. Kivesszük a piskótát a tepsiből, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Áttesszük egy darab tiszta sütőpapírra.

3. A töltelékhez krémesre verjük a vajat a porcukorral és megkenjük vele a piskótát. 3 db banánt meghámozunk, és hosszában a piskóta szélére helyezzük. A sütőpapír segítségével feltekerjük a tésztát, majd a hűtőbe tesszük dermedni.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sörös sertésragu kenyérrel
  2016-04-21 23:41:15, csütörtök
 
  Sörös sertésragu kenyérrel


Hozzávalók

70 dkg sertéslapocka
30 dkg krumpli
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
15 dkg zeller
6 dkg sertészsír
5 szem szegfűbors
1 tk kömény
1 ek cukor

5 dl sör
2 szelet kenyér

Elkészítés

1. A húst mossuk meg, majd kockázzuk fel. A megtisztított krumplit, hagymát, répát és zellert vágjuk szintén kockára.

2. A húst pirítsuk meg a felforrósított zsíron. Vegyük ki, majd a visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a krumplit, a répát és a zellert, fűszerezzük a szegfűborssal és a köménnyel, majd hintsük meg a cukorral.

3. Sózzuk meg, öntsük fel 2 dl sörrel és 1 csésze vízzel. Forraljuk fel az egészet, fedjük le, és néhányszor megkeverve főzzük félpuhára.

4. A megmaradt sört locsoljuk a kenyérre, és hagyjuk, hogy kissé magába szívja a folyadékot. Adjuk a raguhoz, majd öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzzük puhára, forrón tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gombaleves másképp
  2016-04-21 23:38:26, csütörtök
 
  Gombaleves másképp


Hozzávalók

10 dkg vaj
6 db szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
1 dl száraz fehérbor
1 dl édes desszertbor
1 l húsleves-alaplé
frissen őrölt bors


Elkészítés

1. A vajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a megtisztított, felaprított zellerszárat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd az egészet 15 percig pirítjuk.

2. A többihez adjuk a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombát, és további 10 percig pirítjuk. Felöntjük a kétféle borral, felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Akkor jó, ha a felesleges folyadék elpárolgott.

3. Az alaplevet hozzáadjuk, felforraljuk, majd további 10 percig főzzük. A levest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 4 merőkanálnyit kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a kimert levest, átforrósítjuk az egészet, és tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2125
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 25533
  • e Év: 155240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.