Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Seehofer Merkel magyarázkodásáról: "ez nem elég"
  2016-09-19 22:14:58, hétfő
 
  Seehofer Merkel magyarázkodásáról: "ez nem elég"

A magyarázkodás nem elég a választók bizalmának visszaszerzéséhez - mondta hétfőn Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, jelezve elégedetlenségét Angela Merkel kancellárral, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőjével.

Horst Seehofer a CSU bajor tartományi törvényhozási (Landtag-) frakciójának a Bad Staffelstein melletti egykori bencés Banz Kolostorban (Kloster Banz) rendezett tanácskozásának elején tett sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy az idei öt tartományi választás igen nehéz volt a CDU/CSU pártszövetségnek, mert a CDU támogatottsága mind az öt választáson történelmi mélypontra süllyedt.

“Sovány vigasz, hogy mások, mint például az SPD (a szociáldemokrata párt) Berlinben még többet veszített" - jegyezte meg Horst Seehofer. Hangsúlyozva, hogy látható közelségbe került a 2017-es szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás, ezért a kudarcsorozatra az a helyes válasz, hogy a CDU/CSU a politika tartalmi kérdései felé fordul.

“Nem lesz elég azt mondani az embereknek, hogy mindent jól csináltunk, csak jobban el kell magyaráznunk" - húzta alá a CSU elnöke, utalva Angela Merkel hétfői berlini nyilatkozatára, amelyben a CDU gyenge választási eredményeinek okai között említette, hogy nem sikerült “kellőképpen elmagyarázni" a szövetségi kormány menekültpolitikájának “irányát, célját", és azt a meggyőződést, amelyre ez a politika felépül.

Horst Seehofer hozzátette: “a múltról szóló magyarázkodás nem segít", a jövőre vonatkozó és a politika tartalmáról szóló válaszok kellenek a lakosság bizalmának visszaszerzéséhez.

A CSU a CDU-val folytatott vitában továbbra sem enged abból a követelésből, hogy vezessék be a befogadható "menekültek" számának évi 200 ezer fős felső korlátját. Angela Merkel hétfői berlini sajtótájékoztatóján elmondta, hogy változatlanul nem ért egyet a bajor testvérpárt felvetésével, mert az elképzelés túlságosan “statikus", merev, ezért tovább kell tárgyalni a kérdésről.

(MTI)

https://m.kuruc.info/r/4/163983/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-09-19 22:04:24, hétfő
 
  ÁLHÍR


Újabb hír a fideszről: miután eléggé aggódnak, hogy esetleg nem lesz érvényes az októberi népszavazás, és mivel ezt mindenképpen szeretnék megelőzni, úgy döntöttek, hogy az eddigi kérdés mellett még egyet írnak a szavazólapokra, hátha akkor többen mennek el szavazni. A második kérdés így hangzik:

Ön szerint börtönben lenne-e a helye Orbánnak, Rogánnak, Matolcsynak, és az összes többi fideszes tolvajnak és rablónak?

A válasz opcionális lesz, azaz meg lehet adni, hogy a fentiek közül melyikre válaszolnánk igennel, és akár más neveket is be lehet majd írni, vagy csak simán azt, hogy "Persze, minden fideszesnek és a haverjaiknak".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-09-19 21:38:52, hétfő
 
  Álhír:

A parlament elfogadta a törvényt, mely szerint a kormánytagoknak kellemetlen kérdéseket feltevő ellenzéki képviselők lakásában a Bevándorlási Hivatal migránsokat helyezhet el ideiglenesen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrofális adatok - Megint csak bedőlnek a cégek
  2016-09-19 21:18:14, hétfő
 
  "Gödör alján az építőipar." Amíg az építőipari cégek kormánypártokat pénzelnek a megrendelésért cserébe és a bérezés a béka segge alatt van, addig nem lesz fény az alagút végén.





2016. szeptember. 16. 13:20 2016


Katasztrofális adatok - Megint csak bedőlnek a cégek

szerző:
hvg.hu

Pedig úgy tűnt a honi cégvilág fellélegezhet, és ha nem is a közeljövőben alapítják a legtöbb új vállalkozást, de legalább a cégtörlési hullám leáll. De nem így történt.

Augusztusban 1 689 újonnan alapított céget regisztrált a cégbíróság, ami még az előző időszak alacsony cégalapítási számait is alulmúlja. Ráadásul már a július adatok alapján is mindenki a fejét fogta, hogy ilyen kevés céget még soha sem alapítottak.

,,Az elmúlt hónapokénál is alacsonyabb cégalapítási számot hozott az augusztus, de a szezonalitást figyelembe véve önmagában ez még nem jelent komoly problémát. Az augusztus hagyományosan az év leggyengébb hónapja cégalapítások tekintetében, a cégtörlési számok viszont erősen elgondolkodtatóak" - mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs vezetője.

A törlések száma alapján nyáron is intenzív munka zajlott a cégbíróságon. Augusztusban 3 550 céget törölt a cégbíróság, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához mérten. ,,A magas törlési szám trendhagyása figyelemre méltó, a korábbi években nem volt jellemző augusztusra a magas törlési hullám. Egy hónapból ugyan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, de az őszi időszak előtt semmiképp nem nevezhető pozitív jelenségnek" - mondja az Opten szakértője.

Ráadásul az induló felszámolások száma is növekedet. Augusztusban 485 cég ellen indult felszámolási eljárás, ami ugyancsak meghaladja a 2015. augusztusi értékeket. ,,A növekvő felszámolási arány talán még a megszűnések számának növekedésénél is problémásabb jelenség, hiszen azt nem lehet csak a konszolidációra fogni. A felszámolások a legtöbb esetben kifizetetlen számlákat jelentenek, így a jelenség növekvő üzletviteli kockázatokra utal" - mondja az igazgató.


http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160916_Katasztrofalis_adatok__Megint_csak_bedolne k_a_cegek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP miért hagyja elcsalni a népszavazást?
  2016-09-19 21:13:13, hétfő
 
  Az MSZP miért hagyja elcsalni a népszavazást?

2016. szeptember 19. 20:07 - Első Kézből

Egyetlen ellenzéki tag sem lesz a szavazatszámláló bizottságok többségében - derült ki hétfőn.

A pártok péntekig delegálhattak tagokat a bizottságokba. A jogszabály szerint csak a parlamenti frakcióval rendelkező pártok küldhettek embert, tehát a kormánypártokon kívül a Jobbik, az LMP és az MSZP. A kisebbek nem.

A józan paraszti logika azt diktálná, hogy a pártok mindenhová delegáljanak tagot, hiszen így a saját embereiken keresztül ellenőrizhetik a szavazás tisztaságát és részt vehetnek a jogviták eldöntésében.

orban-molnar.png

Ehhez képest óriási ziccert hagyott ki az MSZP, ami józan ésszel megmagyarázhatatlan.

A szocialisták a több mint 10.000 választási szervbe összesen 3811 delegáltat küldenek, ami azt jelenti, hogy a szavazatszámláló bizottságok többségében egyetlen ellenzéki tag sem lesz.

A pontos számok így néznek ki:

Fidesz 13.122,

KDNP 239,

Jobbik 170,

LMP 41,

MSZP 3811 delegált.

És akkor tényleg nehéz higgadtan megszólalni. Végignéztük az MSZP bénázását a kampányban arról, hogy IGEN, NEM, NEMIGEN, továbbá "egyetértünk Orbánnal, de mégse", valamint "nem veszünk részt, de nem bojkottálunk".

Nem csoda, hogy a kutatások szerint az MSZP szavazói vannak a legjobban összezavarva, a többi választó nagyjából fegyelmezetten követi a pártja kérését.

És akkor itt lett volna a lehetőség, hogy az MSZP - ha már a kampányt elszúrta - legalább ott legyen a szavazókörökben és ellenőrizze a választások tisztaságát. Hangsúlyozzuk: ez nem pénzkérdés. Frakcióval rendelkező pártként törvény adta joguk lett volna mindenhová saját embert delegálni, de ez sem sikerült.

Igen, arról a pártról van szó, amelyik oly büszke az országos szervezettségére és amelyik állítólag választásokat akar nyerni.

Amikor júniusban megválasztották Molnár Gyulát, e hasábokon azt írtuk: az MSZP kapott egy utolsó esélyt. Három hónap telt el azóta, és az új vezetés nem barmolt el sokmindent, csak amit lehetett. Meg még egy picivel többet.

A szocialistáknak jó lenne most már színt vallaniuk, mert egymillió ember hite és bizalma - az nem játék.

Gyula, nem unjátok még a balfaszkodást? Vagy tényleg ennyire vagytok képesek?


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/09/19/az_mszp_miert_hagyja_elcsalni_a_nepszavazas t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek annyira civilek mint Czinege elvtárs volt melegítőben
  2016-09-19 21:08:04, hétfő
 
  Ezek annyira civilek mint Czinege elvtárs volt melegítőben



Részvételre és nemmel szavazásra biztat három civil szervezet

Budapest, 2016. szeptember 17., szombat (MTI) - Az október 2-ai népszavazáson való részvételre és nemmel voksolásra biztatja a választókat a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrofális állapotban a magyar gazdaság
  2016-09-19 21:01:40, hétfő
 
  Van gazdaságunk?
"Emútnyócév, Gyurcsány..."
A jelek szerint a magyaroknak ez az életmód a megfelelő.
Sokan el vannak tévedve és azt hiszik, hogy a felminősítés az átlag magyarnak szól aki napi 8-12 vagy még több órában dolgozik. A felminősítés a cégeknek, vállalatoknak, befektetőknek szól akik ide beruházni akarnak. Ők ugyanúgy éhbért fognak adni, miért adnának többet? Ez persze fordítva is igaz, leminősítés esetén se jön el a világvége az átlag melósnak. A bérekre egyedül a munkaerőhiány fog hatni pozitívan.

Hofi 1977-es műsorában a 14 malac története.....ha emlékszel.

Tizennégy malacunk lett, ebből tizet szétosztunk Vajna, Mészáros, Habony, Tiborcz, Garancsi, Rogán és Orbán között, a többit megeheti a nép.

*


2016. szeptember. 17. 09:15 2016. szeptember. 19. 10:43

Katasztrofális állapotban a magyar gazdaság

szerző:
hvg.hu

Bár a kormány egyértelmű sikerként könyveli el Magyarország tegnapi felminősítését, de örömtüzeket nem érdemes gyújtani, mert az elemzők szerint Magyarország egyre hátrébb sorolódik az egy főre jutó jövedelemben. Most már a visegrádi országok között is az utolsók vagyunk.

Magyarország termelékenysége 2008 és 2014 között ugyan növekedett, de még mindig jócskán le van maradva a többi visegrádi országhoz képest - mondta Palócz Éva a Kopint-Tárki vezérigazgatója az 54. Közgazdász-vándorgyűlésen Kecskeméten. A Világgazdaság cikke szerint, Kopint-Tárki kutatása rámutat, hogy a belföldi tulajdonú vállalatok termelékenysége az összes méretkategóriában alacsonyabb munkatermelékenységgel rendelkeznek, mint a külföldiek. A hazai mikrovállalatok a nemzetgazdasági átlag 65 százalékát érik el, a 250 fő feletti belföldi vállalatok pedig majdnem elérik a nemzetgazdasági átlagot, vagyis rendkívül erős a dualitás. Ráadásul a néhány feldolgozóipari óriás kimagasló, az átlagot jóval meghaladó termelékenysége húzza fel az átlagot.

Rendkívül kedvezőtlen trendet látható a munkaerőpiacon is: 2005 és 2014 között az alkalmazottak száma pont ellentétesen mozog, mint a termelékenység. Vagyis sokkal több embert foglalkoztatnak a belföldi mikrovállalatok, ugyanakkor a belföldi nagyvállalatok száma és az alkalmazottainak a létszáma is csökkent. A 2000-es éven második fele óta megbicsaklott a hazai nagyobb cégek növekedése és csak a külföldi tulajdonú nagyvállalatok létszáma növekedett a legnagyobb mértékben.

A külföldi cégek közül mindannyian többet fizetnek a nemzetgazdasági átlagnál - hangsúlyozta Palócz Éva. Az átlaghoz képest kétszeresen nagyobb béreket fizetnek a külföldi nagyvállalatok, ami összhangban van a termelékenységgel is. Ráadásul Magyarországon a legmagasabb a külföldi és a belföldi cégek termelékenységének különbsége. A külföldieké háromszorosa a belföldiekének ilyen magas számot sehol sem találunk az Európai Unióban.

A magyar menedzserek szerint a termelékenységet a gazdasági környezet bizonytalansága és a szakképzett munkaerő hiánya akadályozza. Ráadásul már nem csak a szakképzett, hanem a szakképzetlen munkaerő hiányára is panaszkodnak. Ez nagyon erős bérnyomáshoz vezet a kérdés az, hogy mi lesz azokkal a cégekkel, akik az átlagnál kevesebbet fizetnek és kisebb a termelékenységük is.


http://hvg.hu/gazdasag/20160917_Katasztrofalis_allapotban_a_magyar_gazdasag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János lakossági fórumon
  2016-09-19 20:45:48, hétfő
 
  "Ám a kötelező kampányszöveg elhangzása után kiderült: Nagyérnek jelenleg akad nagyobb gondja is, mint a migránsok betelepítése. Nevezetesen: ihatatlan az ivóvíz annak ellenére is, hogy három és fél milliárdnyi uniós forint ment a vízminőség javítására. Emiatt az egyik idősebb asszony meg is jegyzi: ,,Ide nem jönnek a migránsok, meg is pusztulnának."

Lázár János lakossági fórumon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a királyfi, aki még hisz a mesékben
  2016-09-19 20:31:06, hétfő
 
  "Magyarország gazdasági teljesítményét az egész világ csodálja és elismeri"

—

Tállai

meg kellene kérdezni tőle, hogy vajon liechtenstein is? és ha már ott van mondja már ki az ország nevét :-)

(hallottam, ötször nem sikerült)

a királyfi, aki még hisz a mesékben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szájbarágósdi: “érvényes KELL hogy legyen!
  2016-09-19 20:08:50, hétfő
 
  Rákosi ha élne, kinőne a haja ennyit trükk láttán, pedig ő aztán TUTTTA, hogy kell megnyerni egy “választást".

Nincs kvótaügy, és ezt természetesen a visegrádiaktól (is) kellett megtudni.
Fico szerint már a legutóbbi két testületi ülésen (EU) sem került szóba, a kvóta ügy halott. Szépen be is szóltak Orbánnak.
Elnézést, hogy megint a “zsidókat" hozom elő (ha a kuruttyok megtanulnak helyesen és főleg igazat írni, akkor őket fogom belinkelni):
http://index.hu/.../v4-es_barataink_szerint_is_felesleges_a_.../
Ezt úgy hívják, hogy: ÉGÉS!
Fidesznek lenni gáz, nagyon gáz, kedves narancsosok, ti már a múlt idő vagytok, csak még nem tudjátok, már ma is a történelem közép-európai szemétdombján vagytok, együtt csasztuskázhattok Rákosi elvtárssal.





Kórkép →
Szájbarágósdi: “érvényes KELL hogy legyen!

Közzétéve 2016-09-19 | Szerző: Admin


A kvótareferendum X faktora - csalással vádolják a kormányt


A DK szerint az érvénytelen szavazatokat is érvényessé akarják tenni.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri a Nemzeti Választási Bizottságtól (NVB), hogy az október 2-i referendumon ne kelljen használni a Nemzeti Választási Iroda (NVI) útmutató kiadványát, amely azt szemlélteti, mi számít érvényes, illetve érvénytelen szavazatnak. A DK a kiadványt törvénysértőnek tartja, azzal szerinte az érvénytelen szavazatokat is érvényessé akarják tenni.
Molnár Csaba alelnök sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egyre több elkeseredett kísérletet látnak a kormány részéről arra, hogy megpróbálják érvényessé tenni az “orbáni álnépszavazást". A “törvényellenességtől hemzsegő" kampányba beszállt az NVI is, amikor a valasztas.hu című oldalán megjelentet egy, a szavazatszámláló bizottságoknak szóló segédletet, amelyik egészen elképesztő szavazatszámlálási utasításokat fogalmaz meg.
Az EP-képviselő szerint a segédlet alapján szinte lehetetlen érvénytelenül szavazni. Mert a nyilvánvalóan érvénytelen voksokat is érvényesnek, ráadásul “érvényes nemnek kell tekinteni". A politikus emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltozás óta az a gyakorlat, hogy a választási bizottságnak a választói akaratot kell alapul vennie, amikor arról dönt, hogy egy szavazólap érvényes vagy érvénytelen.
A képviselő a segédletből három, az érvényes nem szavazatokat bemutató példát emelt ki. Az egyiken az igen és a nem mellett is látható iksz, de az igen karikájában nem metszik egymást a vonalak. A másikon az egész lapot áthúzták, de a két vonal a nem karikában metszi egymást, míg a harmadik, összefirkált szavazólapon az igenhez pipát, a nemhez keresztet tettek. Molnár Csaba úgy vélte, ezek alapján az ellenzéki szavazók egyetlen eredményes módszere a távolmaradás.

szr1

szr2
Arra a kérdésre, hogy a Nemzeti Választási Iroda három érvényes igen szavazatra is bemutatott példákat, azt felelte, ez ebben az esetben mindegy, mert a kormánynak az számít, hogy minél több érvényes szavazat legyen. A felvetésre, hogy legutóbb, az EP-választásra is készültek hasonló szemléltető ábrák a helyi választási bizottságoknak, azt felelte, hogy azt nem lehet idekeverni, mert az EP-választáson nincs érvényességi küszöb.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Kezd a történet kutyakomédiába átmenni! Igazi szájbarágósdi útmutató ez-szavazatszámlálóknak! Tulajdonképpen akár le is vehetné a döbrögista horda a népek válláról ezt a kvótareferendumon való részvétel nyűgét. Megoldhatnák házon belül a voksolás kérdését.
90 százalék szavazott, abból 99 százalék “NEM"-mel szavazott! Oszt' jónapot! Legfeljebb El Qroék morognának egy kicsit!
Reszketeg kezűek! Gyengénlátók! Vigyázzatok!

http://www.balrad.com/2016/09/19/szajbaragosdi-ervenyes-kell-hogy-legyen/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.