Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
NGM: csökkenteni kell az állami nyugdíjrendszer szerepét
  2016-09-29 21:37:58, csütörtök
 
  Nagy a baj!

Közzétéve 2016-09-29

NGM: csökkenteni kell az állami nyugdíjrendszer szerepét



Képtalálat a következőre: ,,Nyugdíjas-kép"
Az állami nyugdíjrendszer szerepét fokozatosan a kiegészítő rendszernek kell átvennie - mondta Hornung Ágnes.

Csökkenteni kell az állami nyugdíjrendszer szerepét a jövőben, azt fokozatosan a kiegészítő rendszernek kell átvennie, mert a demográfiai és a foglalkoztatási helyzet változik, és a nyugdíjakat folyamatosan fenn kell tartani - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön a Pénztárkonferencián.
Az államtitkár az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) által szervezett budapesti konferencián kifejtette: az állam a demográfiai helyzet javításában és a foglalkoztatás terén tud segíteni, szükség van azonban arra, hogy a pénztárak is lépéseket tegyenek a kettős rendszer fennmaradására, az önkéntes pillér erősítésére. A kormány számára is fontos, hogy az állami pillér mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon, és fontos szerepet töltsön be a jövőben is - hangsúlyozta.
(hirado)
Bal-Rad komm: Államtitkárocska megrázta a vészcsengőt! Igen nagy a baj a nyugdíjfronton! Kiürülőfélben a nyugdíjkassza!
NA MOST KÉNE ELŐVENNI A “MEGVÉDETT" HÁROMEZER MILLIÁRDOT!
De már az sem segítene!
A baj eredője a rendszerváltás! AKKOR MÁSFÉL MILLIÓ MUNKAHELY SZŰNT MEG A MAGYAR GAZDASÁGGAL EGYÜTT!
Másfél millió járulékbefizető esett ki a rendszerből, és lett ugyanannyi segélyezett. 25 év alatt igen tekintélyes summa ám ez! Amit már az összeszereldék sem képesek pótolni.
Ráadásul a lakosságlétszám is legkevesebb félmillióval csökkent! ENNYI GYEREK NEM SZÜLETETT MEG-akik már mind befizetők lehetnének! Ha lenne gazdaságunk!
Ugyanakkor a “Ratkó-gyerekek" százezrei mentek-vagy mennek/készülnek nyugdíjba! (Már ha a szolgálati idejük meglesz!)

Nem túlzás azt állítani, hogy ég a nyugdíjbomba gyújtózsinórja! Vad iramban! Eloltani pedig lehetetlenség!
FELELELŐSÖK PEDIG NINCSENEK! CSAK “VÉDELMEZŐK"!

http://www.balrad.com/2016/09/29/nagy-a-baj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letöltendőt kapott a kétezres évek legnagyobb korrupciós üg
  2016-09-29 21:29:03, csütörtök
 
 
Letöltendőt kapott a kétezres évek legnagyobb korrupciós ügyének 8 vádlottja

Stubnya Bence

2016.09.26. 14:22


A legdurvább arcok végül simán megússzák

Az Eclipse-ügy tizenkét vádlottja közül nyolcat adócsalás miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélt, négyet viszont felmentett a Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében. A letöltendő szabadságvesztések két évtől négy és fél évig terjednek. A bíróság összességében milliárdos nagyságrendű vagyonelkobzást, illetve pénzbüntetést is kiszabott - írja az MTI. Az ügyről itt írtunk bővebben. A cégből legalább 15 milliárd forint készpénz tűnt el, az ügyészség most csak adócsalás miatt nyomozott, egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be szerintük a cég.
A legdurvább arcok végül simán megússzák
A legdurvább arcok végül simán megússzák
Most, hogy szépen lassan mindenki jelképes büntetésekkel vagy akár anélkül száll ki a kétezres évek egyik legkeményebb, az állammal és két nagy párttal összefonódó korrupciós ügyéből, összeszedtük, hogy mit is tudunk az Eclipse-ügyről pontosan.
Tovább

A vádirat szerint az Eclipse Zrt. 2005 és 2009 között nagy értékű informatikai közbeszerzési pályázatokat nyert el gépkocsik eredetiségvizsgálatára és biometrikus útlevelek elkészítésére, amelyek alapján 2007 és 2009 között összesen 11 milliárd forintot meghaladó árbevétele volt. A cég vezetői 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, majd ezeket az összegeket rövidesen továbbutalták és készpénzben felvették.
Az Eclipse-ügy vádlottjai állva hallgatják az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszéken 2013. január 8-án.
Az Eclipse-ügy vádlottjai állva hallgatják az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszéken 2013. január 8-án.
Fotó: Máthé Zoltán

A cégnek két közbeszerzési projektmenedzsere volt, az egyik Pintér Hajnalka,
Pintér Sándor belügyminiszter lánya,

őt viszont még tanúként sem hallgatták ki soha az ügy során. Dacára, hogy elvileg az ő lehallgatott telefonbeszélgetései bizonyítéknak számítottak a nyomozás elrendelésekor. A cég emellett az irodáját is Pintér Sándor cégétől bérelte, a felügyelőbizottságukban azonban MSZP-s erős emberek is ültek.

A cég 2009-ben kapott megrendelést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától, hogy az átalakuló eredetiségvizsgálati rendszerhez szükséges szoftvert módosítsa, és öt éven keresztül üzemeltesse. Kiderült azonban, hogy a milliárdos megrendelés ellenére a felhasznált szoftveren semmilyen változtatásokat nem végzett a cég.

Deák Endre és Püski László alapította az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt.-t 2003. április 4-én, a cég főtevékenysége autók eredetiségvizsgálata volt. Deák Endre tulajdonostársa volt az Eclipse Asset Management nevű cégben Hevesi Tóth Ferencnek, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat korábbi vezetőjének. Hevesi Tóth egy másik cége pedig az Eclipse Informatikai Rendszerház címére volt bejegyezve, közeli kapcsolatban voltak tehát.
Eiselt György a Belügyminisztérium főosztályvezetője (b) az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén 2012. szeptember 24-én.
Eiselt György a Belügyminisztérium főosztályvezetője (b) az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén 2012. szeptember 24-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Eclipse miatt kellett búcsút mondania 2010-ben friss helyettes államtitkári posztjának Eiselt Györgynek, aki korábban a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatója volt. Eiseltet a cég ellen elindult vizsgálat ellenére Pintér Sándor a kormányváltás után vette magához a Belügyminisztériumba, de néhány hónappal később információk szivárogtak ki arról, hogy hatósági vezetőként egy Mercedes sportkocsit kapott használatra az Eclipse-től, ezért le kellett mondania, és felfüggesztettet is kapott a cinkes közbeszerzéseiért. A lemondása után Pintér viszont ismét felvette főosztályvezetőnek a belügybe, nyugdíjig ott is maradt.

A nyomozás során ismeretlen időpontban a nyomozást vezető ügyészt leváltották, és több érintett nyomozót is félreállított az állam. Eközben némely érintett nyomozók arról számoltak be név nélkül, hogy a nyilvánvalónak induló ügy bizonyítékait ismeretlen hozzáférők módszeresen meghamisítják. Az ügyben számos bizonyítéknak számító lehallgatási anyag egyszerűen eltűnt a rendőrségről, a nyomozást pedig ismeretlen időpontban titkosították.


A milliárdos áfa-csalás vádjával indult Eclipse-ügy vádlottjai a Fővárosi Törvényszéken, 2013. január 8-án.


2011. január 9-én felrobbant egy Eclipse-ügyben érintett számlagyáros építési vállalkozó autója, de senki nem sérült meg. Két héttel később, 22-én az Eclipse egyik korábbi programozójának az autóját robbantották fel ugyanolyan módon, ugyanolyan típusú jugoszláv kézigránáttal.

Az Eclipse-ügy a kétezres évek egyik legdurvább korrupciós botránya volt, amiben érthetetlen állami segítséggel, titkosszolgálati szálakkal, robbantásokkal, vesztegetéssel végül több tízmilliárdot húztak le az állampolgárokról. 2013. január 8-án bizonyíték hiányában egyszer már minden gyanúsítottat felmentettek. Az ügyészség fellebbezett, aminek helyt adott a Kúria, így az ügy visszakerült a Fővárosi Törvényszékre. A perről is itt írtunk részletesebben.


http://index.hu/gazdasag/2016/09/26/letoltendot_kapott_a_ketezres_evek_legnagyobb _korrupcios_botranyanak_8_vadlottja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eskücsoport – avagy így duplikáljunk szavazót?
  2016-09-29 21:26:07, csütörtök
 
 
Eskücsoport - avagy így duplikáljunk szavazót?


Népszava|2016. szept 28. 13:41


,,Tájékoztatom, hogy egyszerűsített honosítási kérelme nyomán, Magyarország Köztársasági Elnöke Önöket honosította; az ezt igazoló okirat megérkezett Főkonzulátusunkra. (...) Üdvözlettel, Eskücsoport"

Ezt a levelet kapta Kolozsvárról e-mailen a sajószentpéteri Sándor - írta meg az Észak Online. Csakhogy Sándorék sohasem nyújtottak be ilyen kérelmet, lévén születéstől magyarországi magyar állampolgárok. A külüggyel, Kolozsvárral soha dolguk nem akadt, a levél mégis az ő címére érkezett. Kérdésére azt válaszolták, hogy azt ő maga adta meg a kérelmében. Sándor ezt azért szerette volna saját szemével látni, ám a válasz szerint ,,nem áll módunkban beszkennelni, de amikor jön esküt tenni, a kérelme azon lapját, amely tartalmazza az e-mail címet, kinyomtatjuk Önnek."

És ha ez még nem lett volna elég: Sándor a Nemzeti Választási Irodától is kapott egy mailt, nem létező családtagja számára. A légből kapott Krisztinát arról tájékoztatták, hogy kérelme alapján felvették a központi névjegyzékbe.

Sem a külügy, sem az NVI nem véli úgy, hogy mindez kissé aggályos. Az NVI szerint a választások tisztasága ezzel nem kérdőjeleződik meg, nem történt szabálytalanság. Szijjártóék szerint pedig olyan információ, amely rendszerszerű hibára utalna, nincs. A panaszosnak pedig annyit írtak: ha mégis úgy érzi, sérelem érte, elnézését kérik.

Aki most azzal jönne, hogy a fentebb leírt eseménysorozat révén tömény választási csalás-szag árad Kolozsvárról (meg ki tudja, még honnan?) - nos, annak véleményével egyáltalában nem tudok mit kezdeni.

Veress Jenő

http://nepszava.hu/cikk/1107300-eskucsoport-avagy-igy-duplikaljunk-szavazot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kúria: A kormány a külhoni magyaroknak küldött kampánylevel
  2016-09-29 20:37:07, csütörtök
 
  Ez most különösen azoknak lehet bántó, akik ott fejből tudták az anyjuk nevét
A választási esélyegyenlőség már ott megsérült, hogy a határon túliak szavazhatnak. Pont.


Esélyegyenlőség 2016:

teljes ellenzéki szektor kampányköltsége: 100 millió forint
kormánypártok kampányköltsége: 15 ezer millió forint


Eszembe jut a KDNP-s politikusnak véletlen felvett beszélgetése ahol elmondja, hogy Áder nagyon jó közt. elnök, mert csak olyan törvényt dobott vissza, aminek nem volt jelentősége.

Most ez a kúria döntés is mit befolyásol? A levelek kimentek, kész. Utólag megállapít valamit, aminek semmi következménye nincs. Mint Áder talán ők is csak színlelik a jogalkalmazást.
Persze miután a kormány már kiküldte a kampányleveleket s az üzenet már célba ért. Ezek után meghozza ezt az ítéletet a fideszesek által kitömött Kúria aminek gyakorlati jelentősége már nincsen, viszont fel tudják mutatni a külvilágnak hogy működik a demokrácia, a Kúria független a kormánytól. A büntetést meg mi adófizetők álljuk. Szemét egy banda ez!


Miért nem ragad a magyar levél?
Mert miniszterelnökünk képe van a bélyegen, és rossz oldalon nyalnak.



Kúria: A kormány a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelekkel megsértette a választás esélyegyenlőségét

Herczeg Márk
politika
ma 16:15


A Kúria megbüntette a kormányt a határon túli magyaroknak küldött kampánylevelek miatt:

,,A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság 77/2016. számú határozatát megváltoztatja és megállapítja, hogy a népszavazást szervező Kormány nevében a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelek sértik a választás esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveit, és a népszavazást szervező Kormányt eltiltja a további jogszabálysértéstől."

Az indoklásból az is kiderül, hogy ,,dr. H. T. közérdekű adat megismerése iránti igényére a Miniszterelnöki Kabinetirodától kapott válasz szerint a Kormány 500.000 levelet küldött ki a külföldön élő nagykorú magyar állampolgárok részére."

A felülvizsgálati eljárási illetéket az állam viseli. A végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs.


http://444.hu/2016/09/29/kuria-a-kormany-a-kulhoni-magyaroknak-kuldott-kampanylev elekkel-megsertette-a-valasztas-eselyegyenloseget

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar állam kihátrálna a nyugdíjrendszerből?
  2016-09-29 20:20:26, csütörtök
 
  Megvédték!



A magyar állam kihátrálna a nyugdíjrendszerből?

Csökkenteni kell az állami nyugdíjrendszer szerepét a jövőben, azt fokozatosan a kiegészítő rendszernek kell átvennie, mert a demográfiai és a foglalkoztatási helyzet változik, és a nyugdíjakat folyamatosan fenn kell tartani - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön a Pénztárkonferencián.


MTI, 2016. szeptember 29. csütörtök, 14:51



Az államtitkár az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) által szervezett budapesti konferencián kifejtette: az állam a demográfiai helyzet javításában és a foglalkoztatás terén tud segíteni, szükség van azonban arra, hogy a pénztárak is lépéseket tegyenek a kettős rendszer fennmaradására, az önkéntes pillér erősítésére.

A kormány számára is fontos, hogy az állami pillér mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon, és fontos szerepet töltsön be a jövőben is - hangsúlyozta.

Utólag másként értékelt

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távon is stabil, az elmúlt évek változásai a társadalombiztosításban garantálják a jövő nyugdíjasainak teljes és kiszámítható állami nyugdíját - nyilatkozta Hornung Ágnes az MTI-nek azután, hogy az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének csütörtöki rendezvényéről napvilágot látott tudósítások egy része "félreértésre" adott okot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: a kormány számára továbbra is fontos, hogy az állami mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon. Az önkéntes pénztárak, nyugdíjbiztosítások vagy a foglalkoztatói nyugdíjintézmények szerepe az, hogy kiegészítsék az állami nyugdíjat, nem pedig az, hogy átvegyék a szerepét.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_magyar_allam_kihatralna_a_nyugdijrendszerbol .621682.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennek a mocskos népszavazásnak buknia kell, hogy Orbán neg
  2016-09-29 20:16:24, csütörtök
 
  A Fideszben a választások főpróbájának tekintik a vasárnapi népszavazást. Érvényteleníteni kell a bojkottunkkal, hogy Orbán egy negatív spirálba kerüljön, a hátralévő másfél éve vesszőfutás legyen, és végül megbukjon. - Oszd meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!


Ennek a mocskos népszavazásnak buknia kell, hogy Orbán negatív spirálba kerüljön
2016. szeptember 29. 19:21 - Első Kézből

Soha ilyen ordenáré kampány nem volt még az országban az elmúlt 26 évben, mint a mostani. Soha ennyi pénzt, embert, hazugságot és aljas indulatot nem vetett még be a Fidesz, hogy megnyerjen valamit.

Nincs az a hitványság, amitől visszariadnának, hogy növeljék a hisztériát és a részvételt. Már ott tartunk, hogy cigányokat riogatnak segélymegvonással, önkormányzati lakásban lakó szerencsétleneket a lakásuk elvesztésével. Természetesen teljesen alaptalanul.

Veszettül hajtanak az érvényességre, minden gátlásukat levetkőzték ebben a gyalázatos küzdelemben.

orbaaan.png

A kamunépszavazás a legkisebb mértékben sem szól a menekültekről. Nem lesznek kvóták, és ha lettek volna, akkor sem ,,élősködőkről", ,,illegális bevándorlókról" szóltak volna, hanem a nemzetközi jog által elismert valódi menekültekről.

De már őket sem kell befogadnunk, és senkinek esze ágában nincs ide jönni. Elég kiírni a fizetéseket a határra, hogy mindenki nagy ívben elkerüljön minket. Orbánék 7 éves rémuralma alatt félmillió ember menekült el ebből a bús országból.

Menekültekről tehát szó sincs. Ez az egész cirkusz egy önmagáért való bohózat, a Fidesz hatalmának megtartásáról szól. Célja:

elterelni a figyelmet az ordenáré korrupciós ügyekről, amelyekbe tizenhatszor bele kellett volna bukni egy civilizált országba
mozgásban tartani a kampánygépezetet
frissíteni a Kubatov-listákat
felsorakoztatni Orbán mellett egy nagyobb tömeget, mint a 2 milliós törzsbázis
kínos helyzetbe hozni az ellenzéket azzal, hogy belekényszerítik egy népszerűtlen álláspontba

(Ez utóbbi nem teljesen sikerült, lévén az ellenzék tisztességes része kimarad ebből a parasztvakításból)

Óriási pofon lenne Orbánnak, ha minden felszított aljas indulat, és az elherdált 15 milliárd (hahó, 15000 millió!) forint dacára érvénytelen lenne a népszavazás.

Ennyi pénzt még parlamenti választásokra sem költöttek soha ebben az országban. Önmagában azért életfogytiglant érdemelnének, mert a 3 millió koldus és a lerohadó kórházak országában ilyen bődületes pénzt képesek voltak elszórni propagandára.

Azért is kell kormányt váltani, hogy a közpénzeket ilyen gátlástalanul herdáló kormánya soha többet ne legyen ennek az országnak. Meg azért, hogy soha ne legyen lehazaárulózva, lepatkányozva az, aki nem ért egyet a kormánnyal.

A Fideszben a választások főpróbájának tekintik a vasárnapi népszavazást. Érvényteleníteni kell a bojkottunkkal, hogy Orbán egy negatív spirálba kerüljön. Hogy a hátralévő másfél éve vesszőfutás legyen, és végül megbukjon.

Mert addig sem fejlődés, sem béke nem lesz ebben az országban.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/09/29/ennek_a_mocskos_nepszavazasnak_buknia_kell_ hogy_orban_negativ_spiralba_keruljon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő számok: Hanyatlik Magyarország versenyképessége!
  2016-09-29 20:11:23, csütörtök
 
 

2016. 9. 28. 00:16|Utolsó módosítás: 2016. 9. 28. 07:09|VG


Elképesztő számok: Hanyatlik Magyarország versenyképessége! Történelmi mélységbe jutottunk
Nagyot romlott Magyarország versenyképessége a Világgazdasági Fórum idei jelentése szerint. A 69. helyen állunk, ami hat pozícióval rosszabb a tavalyi helynél. Ez a legrosszabb eredmény, amit valaha elért az ország.


Történelmi mélypont

Magyarország 6 helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69. legversenyképesebb gazdasága és a 28 tagú Európai Unió 25. legversenyképesebb tagállama - derült ki a Világgazdasági Fórum (WEF) idei versenyképességi felméréséből. Hazánk versenyképességi pontszáma 4,2 pont, ami minden idők legrosszabb eredménye a Kopint-Tárki elemzése serint. (A Kopint-Tárki a WEF magyarországi együttműködő partnere.)

Kelet-­európai versenytársaink közül Magyarország versenyképessége romlott a legjobban. Szerkezetileg a magyar versenyképesség leginkább a bolgár-­román pároshoz hasonlít, de közel áll hozzánk a horvát struktúra is. Ezekre a tagállamokra általában a rossz versenyképességi alapok jellemzőek: intézményrendszer, infrastruktúra és egészségügy.

Problémás intézmények

A magyar versenyképesség gyengeségei a versenyképességi struktúra két végén találhatóak: az intézményrendszerben és az innovációs képességben. Ezen kívül kisebb mértékben ugyan, de gondok vannak az infrastrukturális ellátottsággal, valamint a pénzpiaccal is - közölte a Kopint-Tárki.

Versenyképességünkben 8 olyan pont is van, amelyek a világon a legrosszabbak között vannak. Ebből 4 található az intézményrendszer kategóriában. Jelen felmérés alapján intézményrendszerünk és egyben versenyképességünk legnagyobb problémája, hogy a kormányzati döntések során a kivételezett vállalkozások jelentős előnyt élveznek. A kormányzati döntéshozatal nem átlátható, a tulajdonjogok tiszteletben tartása problémás és a vállalati magatartás etikájával is gondok vannak.

Kevés a tudományos kutatás

Innováció kategóriában is intézményi problémák állnak fenn. A felmérés szerint a kormányzat nem ösztönzi megfelelően a tudományos kutatást, valamint a fejlett technológiák beszerzését, pedig a magyar kutatóintézetek valamint technológiai vállalatok minősége a világátlag felett van (igaz a világ tudományos elitjétől még is távol esik). A Kopint-Tárki rámutat: az egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok közötti együttműködések pedig nagyon gyengék. Ennek egyik folyománya, hogy a vállalatok technológiai kapacitása elmarad a világszínvonalhoz képest, pedig ha saját fejlesztéssel nem is, de know-how vagy licenc vásárlással fel tudnának zárkózni a jelenlegi technológiai világszínvonalhoz.

Komoly gondok vannak a hazai pénzpiaccal is a Világgazdasági Fórum jelentése szerint. A vállalatoknak csupán elenyésző része képes és hajlandó a tőkepiacről forrást bevonni. A vállalkozások döntő többsége továbbra inkább banki hitelből jut forráshoz, nemzetközi összehasonlításban még mindig magas kamatok mellett.

Jók a makroszámok

A több gyenge pont ellenére vannak olyan strukturális elemek a magyar versenyképességben, amelyek feljebb "húzzák" pontszámunkat. Ezek a mutatók kizárólag a makrogazdasági indikátorok témakörébe tartoznak. A lakosság GDP arányos megtakarításai magasak, továbbá igen jók az államháztartási, szintén GDP-arányos, mutatószámok. Ezen kívül az infláció alacsony, ami ugyan globális összehasonlításban jónak számít, ám regionálisan és helyi szinten igen károsnak mondható a defláció. Jó pont azonban, hogy az árak növekedésének várható megindulása után sem lesz magas infláció.

A GDP arányos 75% körüli államadósság globális összehasonlításban sem mondható túl jónak, azonban számos fejlett országban ennél jóval magasabb szint mellett működik a gazdaság, így összességében az államadósság csökkenés pozitívan hat versenyképességünkre.

Lemaradunk a régiótól

Magyarország versenyképessége a szűken vett régiónkkal összehasonlítva sajnos kifejezetten rossz. A 12 versenyképességi mutatóból 4 legrosszabb is hazánkhoz tartozik, ezek közül pedig egészen kirívó az intézményi háttér gyengesége, amely világviszonylatban is rossznak számít. Átlagosan a magyar intézményi háttér több, mint fél ponttal rosszabb, mint a régió többi országában.

Relatíve azonban mégsem az intézményi háttér a leggyengébb Magyarországon, hanem a felsőoktatás és szakképzés színvonala és a vállalatok technológiai intenzitása. Ezekben a versenyképességi pillérekben átlagos lemaradásunk 1,5 pont. A régióban egyértelműen Csehország számít a legjobbnak versenyképesség szempontjából, amit Szlovénia követ, igaz ez utóbbi esetében már vannak régiós szinten is gyenge pontok.

Svájc az élen
2016-­ban, ahogy korábban is, a világ legversenyképesebb állama Svájc, amit Szingapúr és az Amerikai Egyesült Államok követ, így a dobogón nincsen változás. A rangsor első harmadát nagyrészt európai országok és más OECD tagállamok dominálják, de előkelő helyen szerepelnek a gyorsan növekvő felzárkózó országok is úgymint Kína (28.), India (39.) vagy Oroszország (43.).


http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/elkepeszto-szamok-hanyatlik-magyarorszag- versenykepessege-tortenelmi-melysegbe-jutottunk-475956
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TESSÉK MONDANI, ILYENKOR MIÉRT NEM LEHET NÉHÁNY GOLYÓSZÓRÓt
  2016-09-29 20:10:18, csütörtök
 
  TESSÉK MONDANI, ILYENKOR MIÉRT NEM LEHET NÉHÁNY GOLYÓSZÓRÓT KITÁRAZNI????


http://frissvilag.com/meglincselt-a-muszlim-csocselek-ket-francia-csaladot-mert-a z-anyakon-rovidnadrag-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves asszonyom, lassan búcsúzzon el a férjétől
  2016-09-29 19:47:08, csütörtök
 
  Már kezdtem megörülni a cím, és a kép láttán, hogy a felszólítás Lévai Anikónak szól. Aztán rájöttem, hogy korai volt örömöm, de ami késik, az nem múlik


.... kedves Mészáros Lőrinc a Bentley, vagy a Ferrari fog megfelelni? drága Ráchel a Saliris hotelt kéred, vagy nézzünk neked egyet Svájcban? Matolcsy úr az Utolsó vacsora elfogyott méltóztatna esetleg egy Tizianót 5 milliárdért? drága Szíjjártó úr az emeletes yakuzzi holnap érkezik a lányokkal, Lázár úr Audiból ez a legdrágább, egyediben tudunk esetleg ennél többért, Orbán úr Magyarország területének és vagyonának kétharmada az öné, akarja még Tiszaburát?


*********************

Ordítok Blog


Kedves asszonyom, lassan búcsúzzon el a férjétől


Tetszett hozni ragtapaszt? Nem? Akkor most kiszedem a varratokat és ügyesen oda kellene fogatni a sebre a gézt. A bugyival. Még jó, hogy nem a háta közepén van a varrat.

Sajnos, nem tudunk vérnyomást mérni, kimerült az elem. Ha esetleg tudna a kedves beteg behozni, akkor az nagy segítség lenne. Köszönjük.

Á, kedves hozzátartozók! Legyenek szívesek behozni a bácsinak pizsamát (váltást is és majd tessék hazavinni kimosni), vécépapírt, kanalat, tányért, poharat, szappant, törülközőt, szivacsot. Ja! A gyógyszereit se felejtsék otthon, mert azt sem tudunk adni. Ha esetleg van felesleges lázmérő, az is jól jönne, mert nekünk nincs. Meg pelenka. Köszönjük.

Kedves szülő, sajnos nem tudunk ágyat biztosítani önöknek. A gyerekágy mellett/alatt, a földön tudnak pihenni. Műanyag szék sincs, már mindegyikben ül valaki. Ha igaz, majd kapunk adományból néhány matracot, akkor jobb lesz. Apukának és anyukának váltásban kellene itt tartózkodnia, mert annyira kevés nővérkénk van, hogy nem tudjuk a kicsi gondozását megoldni. Pelenkázni kell majd, etetni, fürdetni, mesélni neki, nyugtatni. Szóval csak úgy, mint eddig. Érezzék otthon magukat. Mosakodni a kézmosóban tudnak, de kérem, a vödröt ne vegyék el, mert folyik alul a lefolyó. Ha megtelt a vödör, a vécébe tessék majd kiönteni. Ha nincs az is eldugulva.

Hány éves a néni? Mióta viselkedik zavartan? Tegyük be a demens megfigyelőbe. Kapjon nyugtatót, infúziót, hátha kiszáradt. Pelenka rá, műfogsort, szemüveget, botot vegyük el. Jó, így szép csöndben ellesz magának. Úgyis idős már. A többi betegre sincs idő...jó napot kívánok! Hozzátartozók? Hogy a néni nem demens? Egyetemi tanár és még tegnap is tartott előadást? Hogy rendszeresen olvas, sakkozik? Hát, demensnek tűnt. Jó, akkor majd nem kapja a nyugtatót és meglátjuk, tisztul-e a tudata.

Kedves hozzátartozó, haza lehet vinni a papát. Nem, még nem gyógyult meg a combnyak törése, de csak tíz napig tudjuk itt tartani, ennyit finanszíroz a fenntartó. Tíz nap alatt meg nincsenek csodák, ugye. Hogy önök a tizediken laknak és három műszakban dolgoznak, nem tudják ellátni a bácsit? Sajnálom, ez nem az én problémám.

Kedves asszonyom, lassan búcsúzzon el a férjétől. Igen, tudom, hogy még csak negyven éves, de sajnos a rák nem válogat. Mi itt már tehetetlenek vagyunk. De igen, jól hallotta. Van ilyen gyógyszer, az talán még segíthet. Vagy legalább meghosszabíthatja a beteg életét akár 5-10 évvel. Addigra meg akár meg is találhatják a gyógymódot. Nem, sajnos mi nem tudunk ilyen gyógyszert adni. Tessék kérelmet írni a kormányhoz, a nővérke majd megadja pontosan, hová kell küldeni, kinek kell címezni. Ha szerencséje van és megkapja a támogatást a gyógyszerre és akkor még életben van a férje, akkor megkezdjük a kezelést. Ne tessék sírni.

Kedves betegek! Kérjük, hogy aki teheti, néhány ezer forinttal támogassa rendelőintézetünket. Az évekkel ezelőtt vásárolt műszerek javítására, pótlására folyamatosan szükség van. Pénz meg nincs. Igen, tudjuk, hogy fizetik a tébét. Én is fizetem. De ha tönkremegy a röntgengép, akkor nem fogjuk tudni megcsinálni a vizsgálatot, akár fizeti a tébét valaki, akár nem.

Kérjük a kedves hozzátartozókat, hogy hozzanak be minden szükséges eszközt ahhoz, hogy el tudjuk látni a betegeket. Köszönettel fogadjuk a nyomtatóba való papírt, festékpatront, ceruzaelemet, fertőtlenítőszert, ragtapaszt, gézt, ollót, lázcsillapítót, lázmérőt, gumilepedőt, felnőttpelenkát, hashajtót és egyéb gyógyszereket, valamint papírtörlőt, vécépapírt, szappant.

A kormány örömmel jelenti be a magyar embereknek, hogy Magyarország megint jobban teljesít! Az idei évben nyolc új stadiont építünk, eladjuk a maradék termőföldeket, 50 milliárd forint értékben festményeket vásárolunk, megemeljük a kormánypropagandára fordított összeget, három népszavazást fogunk tartani arról, hogy miről tartsunk népszavazást - ez darabonként alig kerül majd ötmilliárdba -, valamint megemeljük a saját fizetésünket.

Sajnos, a jobbanteljesítésből mindenkinek ki kell vennie a részét. Ezért olykor áldozatokra van szükség, de tudjuk, hogy a magyar emberek örömmel járulnak hozzá a kormány sikereihez. Ezért a közalkalmazotti jogviszont megszüntetjük és közmunkásként tudjuk foglalkoztatni a kollégákat, természetesen közmunkás fizetés mellett. Mindenki kap egy kecskét is. Az oktatásban összevonjuk az összes tantárgyat, így elég lesz egy darab pedagógus osztályonként. Rengeteg megtakarítást jelent. Az egészségügy reformjára is sor kerül. Mostantól nem csak a gyógyszereket és minden egyéb felszerelést kell majd bevinni a beteggel együtt a kórházba, hanem az orvost és a nővért is.

Köszönjük az együttműködést, a szűnni nem akaró vastapsot és éljenzést. Előre a szebb jövő felé!


http://kolozsvaros.com/2016/05/11/kedves-asszonyom-lassan-bucsuzzon-el-a-ferjetol /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a Fidesz KDNP kormányzás 2016-ban.
  2016-09-29 17:17:27, csütörtök
 
  Sallai Róbert Benedek- napirend előtti (a fészen van, sajnos nem tudom linkelni)

Egy napirend előtti felszólalás, amit szeretnék minél többeknek figyelmébe ajánlani, mert elmondom benne, mit látok világosan képviselői munkám során. Sokak számára régóta látható, régóta felfogható, régóta sejthető ez, de szerintem fontos, hogy minél többször, minél szélesebb körben kimondjuk:
egy jól szervezett, részben családi alapon szerveződő bűnözői csoportot beépült a magyar törvényhozásba, politikai halatomra tettek szert és szervezett bűnözői tevékenységgel a köztuljadont játsszák ki maguknak és családtagjaiknak. Szervezett bűnözői tevékenységük a közvagyon megszerzésére irányul.
Ez a fajta bűnözői szerveződés nem ritka, hiszen az Internetes enciklopédia, a wikipédia idézhető e téren is: “A Cosa Nostra a leghíresebb (és -hírhedtebb) olasz maffiacsoport, amely a 19. század közepe felé alakult ki Szicíliában (szó szerinti magyar fordításban ,,a mi ügyünk" ,,a mi dolgunk"). A maffia fő bevétele különféle bűncselekményekből származik, többnyire családi alapon szerveződik."
Ilyen családi alapon való bűnözői ténykedés tehát már volt korábban is, de a Fidesz KDNP ezt tökélyre fejlesztette és hazai viszonyokra alkalmazta ezt. Hol a közvagyon egy-egy része?
- Rogán Antal szomszédja
- Lázár János gyermekei
- Fazekas Sándor unokatestvérei és azok gyermekei
- Mengyi Roland felesége
- Simonka képviselőtársam kedves neje,
- Becsó Zsolt testvérével közös cégek nevére íratva
- A miniszterelnöknél feleség, azok testvérei, a sógorék, látványosan az aranyvő, a tesó, az édesapa, mert annyi a vagyon, hogy még a gázszerelőt is be kell vonni hozzá.
Móricz Zsigmond Rokonok című regényéből idéztem felszólalásomban:
“Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba."
Miniszterek, államtitkárok és képviselők: és azok szülei, testvétei, sógorai. Gyermekeik, vejeik, menyeik néhol már unokáik. Unokatesók, nagynénik, nagybácsik, és másodunokatestvérek. Persze a szeretők, és azok szülei és testvérei és rokonai. Majd a jó barátok, régi csoporttársak és iskolatársak, szomszédok, családi gázszerelők és akiket még be kellett venni, hogy csökkenjen a lebukás kockázata.
Ez a Fidesz KDNP kormányzás 2016-ban.
Móricztól újra:
,,Hm, hm. Csupa rokon, csupa rokon az egész világ. Mindenfelé csak rokonok. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se ötletük, se szorgalmuk tovább nincs..."
De persze a '30-as évek óta már változott a világ: mert akkor még elég lehetett egy jó állás, ma már a föld kell és már barlang is, a trafik, az útépítési koncessió, a vadászterület, az ingalanok, önkormányzati lakások, és ami úgy mozdítható és pénzt ér - a milliós állásokon túl.
Erről beszélek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.