Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Stop Fidesz: A migránsok segítésére szavaztak a fideszesek
  2018-03-19 22:25:58, hétfő
 
  2018. 03. 18. 22:11

Stop Fidesz: A migránsok segítésére szavaztak a fideszesek Brüsszelben


https://alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfotos/2018-03/mi gr_0.jpg?itok=zSSWN5Y8

Itthon közpénz tízmilliárdokat költ a kormány és a Fidesz-holdudvar arra, hogy mindenki a migrációval foglalkozzon. Eközben a valóság az, hogy 2300 menedékkérőt telepítettek be, március 15-én pedig Brüsszelben megszavazták, hogy segíteni kell az Európába érkező migránsokon.

A Magyar Nemzet azt írja, a Fidesz brüsszeli képviselői csütörtökön megszavazták, hogy az Európai Unióban jövőre is elég pénz jusson a menekültek és a migránsok segítésére. Ezt azt jelenti, hogy elég pénzt kap a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA), ami a menekültek méltóságteljes befogását segíti az uniós tagállamokban.

Eszerint a Fidesz képviselői megszavazták, hogy az uniós költségvetésnek finanszíroznia kell

a migránsok megélhetését,
munkaszerzését,
oktatását,
beilleszkedését.

De a Fidesz képviselői megszavazták azt is, hogy

támogatni kell az áttelepítési programokat, és a harmadik országból érkező migránsok integrációját.

A lap emlékeztet rá, hogy ez az MMIA-s uniós keret az, amiből 2016 augusztusa óta (tehát már bőven a kormányzati riogatás kezdete óta) Budapesten albérlettámogatást kapnak a menedékkérők.

És ha a kedves olvasó még mindig nem érzi, hogy a magyar kormány mennyire nézi ostobának a saját népét, mindezt vesse össze azzal, hogy Deutsch Tamás brüsszeli fideszes EP-képviselő a szavazás után kiment az utcára, és ő is forgatott egy Lázár János-féle riogatós videót arról, hogy milyen rosszak azok, akiket nem sokkal korábban ő is támogatott.


https://alfahir.hu/2018/03/18/brusszel_migransok_tamogatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki magyarázza már el nekem, mi történhetett
  2018-03-19 22:14:17, hétfő
 
 

Valaki magyarázza már el nekem, mi történhetett Morvaival, Gaudival, Budaházyval, hogy ennyire , és ilyen erőből tolnák az embereket a Fideszre szavazni ? Megáll az eszem ! Nekik csak a migránsozás megy ? Azt nem látják, hogy a kedvenc Fideszük itthon mit csinál ? Osztja a közpénzt mindenfelé, holott lenne helye itt is ! Az egészségügy, oktatás romokban, az árak az egekben, és ehhez képest a bérek sehol ! Rezsicsökkentés sumákolása, a rengeteg uniós forrás lenyúlása közbeszerzéseken, az összes média , kastélyok, földek magánszemélyeknél, lassan a Balaton is magánkézben, stb, stb... ! Tiborcz, Kósa, Rogán, Semjén ügyei, Lázár kastélya, tele botrányos dolgokkal ! Amerikai kitiltás, korrupció ! Mi a fene van itt, hogy az emberek nem látnak ? Vagy így van jól ?


Zsuzsanna Szekeres
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még csak március közepe van, de a kórházak máris szép csöndb
  2018-03-19 22:03:46, hétfő
 
  A szokottnál is jobban nő a kórházak adóssága, már 22 milliárd forintot tesz ki és még csak márciust írunk. A kormány pedig továbbra is sorosozik, migránsozik...és ömlenek a milliárdok a propagandára.




Még csak március közepe van, de a kórházak máris szép csöndben eladósodtak
Diószegi-Horváth Nóra
ma 7:30

A nagy ünnepi fennforgásban kissé elsikkadt a hír, hogy a magyar kórházak már adósságokban úsznak.

A Napi.hu írta meg, hogy 2018-ban már február végére meghaladta a 22 milliárd forintot a magyar kórházak adósságállománya. Ami azért különösen elkeserítő, mert 2018 elejére elvileg az állam beletolt annyi pénzt a kasszákba, hogy mentesítse az adósságoktól az intézményeket. Csak a viszonyítás kedvéért: egy évvel korábban, tehát 2017-ben a konszolidációt követően ezt a szintet csak március végére “sikerült" elérniük a kórházaknak.

Ráadásul az adósságok a szokottnál is erőteljesebben, a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint egy hónap alatt 3,8 milliárddal gyarapodtak.


Mindez pedig ráadásul úgy történt meg, hogy az adósságlistán korábban többnyire élen járó Honvédkórház idén még egyik hónapban sem kezdett el tartozást felhalmozni - február végén mindössze 15 millióval tartoznak a beszállítóknak.

Különösen érdekes, hogy a 3,8 milliárdos havi pluszból 1,6 milliárd forint a 60 napnál régebben lejárt fizetési határidejű számlák értékét gyarapította - így 2 hónappal a konszolidáció után a tartozásállomány több mint negyede (27 százalék), összesen 6,1 millió forint két hónapnál régebbi adósság...

Az adósok listáján dobogós helyen a következő intézmények állnak:

a Péterfy Sándor utcai kórház (1,7 milliárd),
a Szent János (1,06 milliárd)
és a Békés megyei kórház (1,08 milliárd).

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a magyar állam nagyjából arra rendezkedett be, hogy minden év végén kifizeti a kórházak adósságait - hogy aztán azok újra felhalmozhassanak egy tetemesebb összeget.
2016-ban volt olyan, hogy a magyar kórházak napi 150 millió forint adósságot termeltek

Ez azonban bizonyosan nem oldja meg a 12 hónapig egyre csak gyűlő adóssághalmaz problematikáját - de bizonyosan nehéz helyzetbe hozza azokat a beszállítókat, akiknek a kórházak nem tudnak időben fizetni. Márpedig ha a beszállítók ellehetetlenednek, az a kórházakat is ellehetetleníti, emiatt fellépő eszközhiányuk pedig végső soron a betegeken csattan.

Ahelyett tehát, hogy a magyar állam minden év végén konszolidálja az adósságokat, hosszú távon élhetőbb kórházfinanszírozási rendszerre lenne szükség, amelyben az intézményeket nem borítják el a kifizetetlen számlák, hanem folyamatosan képesek kiegyenlíteni tartozásaikat a beszállítók felé.


https://merce.hu/2018/03/19/meg-csak-marcius-kozepe-van-de-a-korhazak-maris-szep- csondben-eladosodtak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsvét előtt: gondolatok a megtorlásról
  2018-03-19 22:02:00, hétfő
 
  A miniszterelnöknek igaza van: a mostani választáson nem a következő négy év a tét.




Húsvét előtt: gondolatok a megtorlásról

Kapelner Zsolt
ma 15:40


Ismét március, a kormányfő ünnepi beszédében tovább szőtte a huszonegyedik századi magyar mitológia szövedékét civilizációs küzdelemről, harcról, árulásról, elégtételről. Hadijelentést adott a háborúról, amelyet a kormánypárt nem létező ellenségek ellen, de a magyar emberek élete árán vív. És azt ígérte, elégtételt fog venni mindazokon a honfitársakon, akiknek az életét, hazáját, jövőjét ez a kormány darabokra tépte, és akik most a még rendelkezésükre álló demokratikus eszközök segítségével fel akarják emelni a hangjukat, ki akarják nyilvánítani, hogy nem szándékoznak így élni tovább.

Elégtétel - ez meglehetősen különös kifejezés. Elégtételt becsületsértésért szokás venni, azért, ha az ember méltóságába gázolnak, jogait semmibe veszik. A kormány határozottan így érzi: az, hogy élni akarunk az alapvető jogainkkal, hogy méltóságot követelünk maguknak, a becsületükbe gázol. Elvégre így, nyolc év elteltével a kormányfőnek immár elidegeníthetetlen joga van az uralkodáshoz... izé - kormányzáshoz, és a pórnép ezt vitatja?! Ez elégtételt kíván! Számukra a magyar nép önrendelkezése felségsértés, zendülés: afféle matrózlázadás ez a hadihajóvá átminősített Magyarországon.

Mindez nem a neohorthysta, új darutollas úri felsőosztály gőgös megvetése a néppel szemben. Ahogy a kormányfő el is mondta, bennük nincs megvetés, nincs gyűlölet: ,,mi sohasem gyűlöltünk és nem is fogunk gyűlölni senkit". Valóban: nem gyűlölnek senkit - derűs egykedvűséggel nézik, amint százezrek és milliók, a gondjaikra bízott honfitársaik életesélyei szertefoszlanak, amint az oktatáspolitikájuk generációkat nyomorít meg, amint idős és beteg embereket tesznek ki közvetlen életveszélynek az összeomlás határán álló kórházakban. Ők még a határokon megkínzott, háború elől menekülő tömegeket sem gyűlölik - semmit nem tudnak, és semmit nem akarnak tudni róluk.

Nincs bennük sem gyűlölet, sem meggyőződés, itt már csak az illiberális hatalom nyers logikája tör felszínre, amely szerint a politikai hatalom birtokosai nem a nép megbízásából töltenek be átmeneti pozíciót, hanem a politikai struktúra megingathatatlan középpontját képezik - a politikai hatalom kihívása a szemükben nem a demokratikus jogok gyakorlása, hanem már önmagában államellenes bűn, a politikai rend felborítására tett kísérlet; amely azonban nem méltányos jogi eljárást követel a joguralom szellemében, hanem megtorlást - vagy hogy is? Elégtételt.

Elvégre nincs időnk itt ilyen dolgokkal vacakolni, mint emberi méltóság, népi önrendelkezés - ostromlott vár vagyunk! Ez a hadiretorika nem puszta kampányfogás: a hatalom militarizálása lételeme ennek a kormánynak, ahogy az illiberális kormányzásnak világszerte Trumptól Erdoğanig. Az illiberális magyar kormány számára létkérdés, hogy Magyarország ne állam legyen, hanem hadtest, a magyar emberek ne állampolgárok, hanem ,,jó katonák", a politikusok pedig ne a nép szolgálatára választott vezetők, hanem tábornokok. Ezek a politikai erők egy globális junta létrehozásán fáradoznak, amelyben a nép érdekeinek és akaratának alávetett politikai vezetést felváltja a permanens hadiállapot.


A kormány kaszárnyává akarja változtatni az országot, hogy elfelejtesse velünk: minden politikai hatalom kizárólag a nép kegyelméből létezik. Az általuk kitalált hamis háborúban elvesztett végtagjainkért kárpótlásul bóvli érdemérmekkel, emlékművekkel akarják kiszúrni a szemünket, a hamis ellenségtől való rettegés és fölötte aratott képzeletbeli győzelem olcsó kábítószerével.

Ám mindez egyúttal kijelöli az ellenállás irányát és formáját is. Ha az illiberalizmus erői azon dolgoznak, hogy az egész társadalmat besorozzák, akkor világos, hogy az ellenállás egyetlen lehetséges útja a radikális béke: egy politikai logika, amely megtöri az embertelen gondolatot, hogy a politika keretét a harc adja - Európáé a migránsok ellen, a tisztességes politikusoké a tisztességtelenek ellen, a népé az oligarchák ellen.

A harc és elégtétel, parancs és zendülés logikája köré épülő magyar politikát, amely a társadalom egészét rothasztja és a pusztulás felé kergeti, csak az oldja meg, ha felszámoljuk ezt a logikát, ha azt mondjuk: ők elégtételt akarnak venni rajtunk; nekünk viszont jobb dolgunk is van, mint elégtételt venni rajtuk - nekünk egy országot kell újjáéleszteni, nekünk a fő az, hogy a nép éljen és ez az élet a sajátja legyen; ne mások döntsenek felőle. A kormány azt akarja, hogy a magyar társadalom politikai létezésének a keretét harc és halál adja; de a nép nem harcot akar, inkább szerelmet, embert, életeket, meg nem alvadt fürge vért.

A nép természetétől fogva pacifista, mert minden háborút a hatalom vív a nép ellen - az elképzelt civilizációs harcokat is, az ország jövőjéért folytatott harcokat is. Minden háborút - a képzeletbeli háborúkat is - azért vívnak, hogy rávegyék a népet, a veszély ellenében önként adja fel méltóságát, integritását, önrendelkezését.

A miniszterelnöknek igaza van: a mostani választáson nem a következő négy év a tét. Nem is politikai vezetők vagy ideológiák emelkedése vagy bukása. A tét most az, hogy közös társadalmi életünk sarokkövei a harc, elégtétel, megtorlás, halál lesznek-e, vagy az élet, méltóság, önrendelkezés, egyenlőség. Ez az az alapvető politikai küzdelemben, ha úgy tetszik, ez a ma valódi civilizációs küzdelme, amelyet a hatalom megnyomorítottjai vívnak világszerte a hatalommal.

A tét az, hogy továbbra is hagyjuk-e magunkat alávetni a hatalmasok küzdelmeinek egymással és ellenünk, hagyjuk-e, hogy a nép szerepét a politikában arra degradálják, hogy különféle politikusok karrier- és vagyonépítéséhez asszisztáljon, és hogy hagymázas fantazmagóriák nevében hagyja-e magát megcsonkítani, vagy végre képesek leszünk kimondani: elég volt! Legyen vége már, legyen béke már. Ezt kell a hatalom szemébe mondanunk április 8-án, majd újra és újra, amíg a politikai hatalom birtokosai meg nem értik: nem ők a mi parancsnokaink egy világméretű ütközetben, mi vagyunk az ő parancsnokaik a közös és szabad emberi élet megteremtéséért folytatott munkában.


https://merce.hu/2018/03/19/husvet-elott-gondolatok-a-megtorlasrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa a hátsó ajtón menekült, de a közteresek megállították |
  2018-03-19 21:51:41, hétfő
 
  Kósa a hátsó ajtón menekült, de a közteresek megállították | Zoom.hu

https://youtu.be/sZkYxO0Wgjo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa "Benny Hill" Lajos öt perces menekülése
  2018-03-19 21:49:54, hétfő
 
  Kósa "Benny Hill" Lajos öt perces menekülése


Kósa Lajos + Benny Hill = TÖKÉLETES

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=_OL6pB7_gJc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eleged van Orbán hazug és velejéig romlott rendszeréből?
  2018-03-19 21:41:36, hétfő
 
  ORBÁNVÁLTÓ

"... azért a víz az úr!"

Eleged van Orbán hazug és velejéig romlott rendszeréből?

Tegyél róla, hogy ne forgácsolódjanak szét a kormányváltó szavazatok! Szavazz itt és most, hogy kiderüljön, nálatok ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Posztolj, hogy minél többen megtudják, hogyan lehet megszabadulni Orbántól. A nép a legerősebbre szavazva el fogja zavarni a Fideszt. Magyarország sokkal jobb hely lesz. (Ámen)

Szabadítsuk ki Magyarországot Orbán fogságából, hogy egy barátságos, jókedvű és virágzó országgá válhassék, ahol mindannyian szeretünk élni!
Az ország többsége azt szeretné, hogy Orbán hűbéri rendszerének legyen vége, jöjjön egy tisztességes, jobb világ.
Ez csak úgy lehetséges, ha a 2018-as választásokon nem a FIDESZ nyer.
Ha már a pártok nem teszik, itt az ideje, hogy mi, a VÁLASZTÓK vegyük kezünkbe a dolgokat.
A PÁRTOK közül mindenki arra szavaz, akire a szíve diktálja. Ha a pártja eléri az 5%-ot, az a szavazat elérte a célját.
De a második szavazatunknál muszáj használnunk az eszünket. Csak akkor nem vész el a szavazatunk, ha egységesen a legerősebb EGYÉNI ellenzéki jelöltre szavazunk. Nevezzük ezt TAKTIKAI szavazatnak.
Ez a weboldal felméri, hogy melyik választókörzetben kire szavaznának ÁTSZAVAZÁSSAL együtt, összesen a legtöbben. Neki lesz a legnagyobb esélye legyőzni Orbán emberét.
Szavazz itt arra a 3 jelöltre, akire hajlandó lennél szavazni az igazi választáson, a FIDESZ leváltása érdekében!
Biztasd minden ismerősödet, ők is mondják el a véleményüket, derüljön ki, melyik választókerületben ki a legesélyesebb!
Oszd meg ezt akivel csak tudod, hogy az egész ország tudja meg, kire érdemes szavaznia, ha véget akar vetni Orbán ország-tönkretételének!
Ha tényleg összefogunk, legyőzzük a FIDESZT, leváltjuk Orbánt, és visszakapjuk az országunkat, a lehetőséget egy jobb életre!


Takarítsuk el Orbán rendszerét!

Amiben biztosan egyetértünk: Orbán elmúlt nyolc éve az ország túlnyomó többségének sok-sok hátrányos változást hozott. Ezeket a változásokat nagyobbrészt Orbán akarta így, nem foghatjuk a külső körülmények alakulására. Ha változtatni akarunk ezen, annak az kell az első lépése legyen, hogy elvesszük Orbántól a hatalmat.
Orbán, hogy évtizedekre bebiztosítsa a hatalmát, úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy annak a pártnak, akire a legtöbben szavaznak, kétszerannyi képviselője legyen, mint az összes többinek. Akkor is kétszerannyi, ha csak egy kicsivel előzi meg a második pártot, vagy akár az összes többi pártra többen szavaznak, mint rá. Így lett 2014-ben kétharmada. Ez nem fordulhat elő megint!
Orbán azt remélte, mindig a FIDESZ lesz ez a legnagyobb párt. Azt gondolta, majd addig mesterkedik, hogy az ellenfelei mindig két külön táborban lesznek. Rosszul gondolta. Mostanára oly sokunknak, annyira nagyon rontotta meg az életét, hogy ezt nem hagyhatjuk, nem tűrhetjük tovább.
Mindössze annyi a teendő, hogy a választásokon MINDENKINEK, aki Orbán hatalmának a végét akarja, az egyéni jelöltek közül EGYETLEN, a legerősebb ellenzéki jelöltre kell szavazni. Nem túl bonyolult.
Két tényleges feladat van tehát: Megállapítani, ki a legerősebb jelölt, és az elégedetlen választópolgároknak megmutatni, hogy igenis lehetséges javítani a sorsukon. Csak ki kell nyilvánítaniuk a véleményüket április 8-án. Ezt szolgálja ez az oldal. Bízunk benne, sikerrel.


Ugye nem szeretnéd egyszer a gyermekeid, unokáid előtt szemlesütve azt mondani: 2018-ban még megállíthattuk volna a Fideszt, leválthattuk volna Orbánt, de gyávák voltunk hozzá?

Egy lépést már tettél: Idejöttél. De igazán sokat akkor segítenél, ha a rokonaidat, ismerőseidet is rá tudnád venni, hogy szavazzanak itt, és április 8-án is!

A legjobb a személyes meggyőzés, de mi most megelégszünk egy Facebook posttal is.

Írj valami lelkesítőt a Facebookodra! Ötletadónak itt van néhány: (kattintásra bemásolja alulra)

Ezt posztold ki:




https://orbanvalto.com/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fél évvel a vizes vb vége után nőtt a szervező cég létszáma
  2018-03-19 20:06:55, hétfő
 
 
Jandó Zoltán

2018. március 18. 07:27• Állam
Fél évvel a vizes vb vége után nőtt a szervező cég létszáma

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Bár már hét hónapja véget ért a vizes világbajnokság, a szervező cégnél még februárban is 52-en dolgoztak. Már az is érdekes, hogy miért van szükség még midig félszáz alkalmazottra a Bp2017 Nonprofit Kft-nél, ennél is furcsább azonban, hogy januárról februárra még emelkedett is a létszám. A Nemzeti Adó és Vámhivatal adatbázisa szerint ugyanis az év legelején még csak 49 voltak.

A növekedés azért is meglepő, mert korábban forrásaink szerint elég magas politikai szintről érkezett utasítás, hogy figyeljenek erre. A vállalat munkatársai nagy részét határozott idejű szerződés keretében foglalkoztatta, ezek pedig tavaly augusztus, illetve szeptember végén jártak le. Akkor állítólag miniszteri utasításban tiltották meg a társaságnak, hogy a lejáró szerződéseket meghosszabbítsák.

Pedig a vb után tavaly nyáron volt egy időszak, amikor úgy tűnt, hogy szükség lesz még az alkalmazottak egy részére. Augusztusban hetekig kérdéses volt, hogy a Masters világbajnokságot követően ki lesz a főhelyszín, a Duna Aréna üzemeltetője. Az egyik forgatókönyv szerint a feladatot a Bp2017 Kft-nél hagyták volna egészen addig, amíg a létesítmény vb utáni átalakítását le nem zárják. Mivel ezt 2018 második negyedévére ígérték, akkor az volt a terv, hogy a kizárólag a szervezésre létrehozott cég eddig megmarad, és csak ezt követően indul meg a végelszámolása.

Végül azonban egy másik forgatókönyv valósult meg. A Duna Aréna üzemeltetését a Nemzeti Sportközpontok kapta meg, így a Bp2017 Kft. bezárása akár előbb is megindulhatott volna. De nem indult. Ami azért furcsa, mert a vb alatt használt helyszínek elhagyását, a leltározást és az átadás-átvételi feladatok jelentős részét elvileg már ősszel lezárták, ezért is szóltak a szerződések augusztus, illetve szeptember végéig.

Azt, hogy most pontosan mivel foglalkozik a cég, miért volt szükség a létszám növelésére, mit csinál a még mindig ott dolgozó 52 ember, és mik a további tervek, nem tudni, a vállalat ugyanis sem ebben, sem más témában feltett kérdéseinkre nem válaszolt az elmúlt hónapokban. Az ügyvezetőnek legutóbb telefonon a kérdésünket sem tudtuk végigmondani, mert bontotta a vonalat, azóta pedig nem válaszol a hívásainkra.

Az elmúlt hetekben háromrészes cikksorozatban számoltunk be arról, miként maradt el az ötmilliárdos keret ellenére a vb nemzetközi kommunikációs kampánya, hogyan fordulhatott elő, hogy tavaly csak a világbajnokság hónapjában volt kevesebb turista Budapesten, mint egy esztendővel korábban, és bemutattuk ez esemény a 230 millióból forgatott 3 perces utókommunikációs filmjét is.



https://g7.24.hu/allam/20180318/fel-evvel-a-vizes-vb-vege-utan-nott-a-szervezo-ce g-letszama/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az OLAF-ot is érdekelheti, pár óra alatt lezavarták a 12
  2018-03-19 20:02:27, hétfő
 
  Wiedemann Tamás
2018. március 11. 06:55• Állam, Pénz

Ez az OLAF-ot is érdekelheti, pár óra alatt lezavarták a 12 milliárd forintos tendert

Fotó: AFP/Europress

Miközben az ország nagy része az első tavaszi hétvégére készült pénteken, furcsa tendert hirdetett meg az állam. Összesen 12 milliárd forintra pályázhattak azok a mikro- illetve kis- és közepes vállalatok, amelyek értesültek a megújuló energiaforrást felhasználó beruházásokat támogató hitelprogram (KKV energiahitel) újraindításáról.

A pályázati kiírás megismerésére, a szükséges dokumentumok beszerzésére, és az egész tender megírására kevesebb, mint egy napjuk volt a vállalkozóknak. Normális esetben egy ilyen pályázatra való felkészülés hónapokat vesz igénybe.

Ha valaki azt gondolná, hogy senki sem indult a tenderen, csalódnia kell. A kis és közepes magyar cégek olyan felkészült menedzsmenttel rendelkeznek, hogy felfedezték a pályázati kiírást, elvégezték a hónapokig tartó munkát, és beszerezték a szükséges igazolásokat, mindezt néhány óra alatt. A péntek délután meghirdetett 12 milliárd forintos keretösszegre annyian pályáztak, hogy szombat reggelre túl is igényelték a rendelkezésre álló keretet és az állam felfüggesztette az uniós pályázatot.

Az uniós támogatásokra szakosodott tanácsadó cégek azt mondták nekünk, hogy még a magyar korrupciós viszonyokhoz szokott szakembereket is meglepte a csöndben meghirdetett, majd villámgyorsan befejeződött közbeszerzési eljárás.

,,A magyar kormányzat még a látszatra sem adott, olyan gyorsan osztottak ki 12 milliárd forintot, hogy csak azok tudtak részt venni a pályázaton, akik előre értesültek a tenderről",

- mondta egy forrásunk. Szerinte az Európai Unió csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak az ellenőrzését aligha állná ki ez a projekt. Úgy tudjuk, hogy még egyes bankok sem tudtak, arról, hogy megnyitják a pályázatot. Konkrétabban: az uniós pályázatban résztvevő konzorcium négy tagja, a Takarékbank, a B3 Takarékszövetkezet, az FHB Bank és a Budapest Bank közül kettőnek fogalma sem volt arról, hogy egy napra ismét meghirdetik a programot. Ezzel szemben valakik nagyon jól értesülhettek lehettek.

A kis és közepes cégeknek meghirdetett, megújuló energiás beruházásokat támogató hitelprogramot a magyar állam a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül hirdette meg. A tenderen 1 millió és 1 milliárd forint közötti hitelösszegre lehetett pályázni.

Kapcsolódó cikkCsak a magyarok álltak rá az uniós padlássöprésre a régióbanKét év alatt eldöntötte a kormány, hogy melyik cégek kapják meg az összes uniós támogatást.

A tender eredetileg 2016 decemberében indult, eredetileg 30 milliárd forintos keretösszeggel. Azóta többször módosítottak a pályázat feltételein. Fél évvel később, 2017 júliusában felfüggesztették a programot, mert a vállalkozók túligényelték a pályázati forrást. Még abban a hónapban módosította a kormány a hitelprogram dokumentációját és az eljárási rendjét. Tavaly novemberben a termékdokumentáció, decemberben az eljárási rend, majd még abban a hónapban a termékdokumentáció még egyszer módosult. A kabinet idén februárban még egyszer hozzányúlt a hitelprogramhoz, majd március 9-én ismét meghirdette és kevesebb mint 20 óra múlva, március 10-én ismét felfüggesztette pályázatot.

Beszédes, hogy tavaly fél év kellett ahhoz, hogy a 30 milliárdos keretösszeget túligényeljék a cégek, most azonban egy nap alatt sikerült a titokzatos magyar vállalkozóknak túligényelni a 12 milliárd forint forrást. Amikor nyilvános lesz az eredmény, beszámolunk a nyertes cégekről is.


https://g7.24.hu/allam/20180311/ez-az-olaf-ot-is-erdekelheti-par-ora-alatt-lezava rtak-a-12-milliard-forintos-tendert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így dönti romokba a Fidesz Magyarország jövőjét! 82 ezer gye
  2018-03-19 19:39:16, hétfő
 
  Így dönti romokba a Fidesz Magyarország jövőjét! 82 ezer gyermek van veszélyben!
Írta P P


82 ezer gyermeket, a közoktatásban tanulók 11 százalékát fenyegeti a lemorzsolódás veszélye az iskolákban az Oktatási Hivatal legutóbbi kutatása szerint - tette ki az Oktatási Hivatal adatbázisára hivatkozva a G7.hu.

Azok a diákok a legveszélyeztetettebbek a lemorzsolódást illetően, akiknek a tanulmányi átlaga nem érte el az adott félévben a közepest, illetve akik a megelőző tanévhez képest legalább 1,1 jeggyel romlott a tanulmányi átlaga.

A kormány azon teljesen érthetetlen és felháborító intézkedése, hogy 16 évre vitték le a felső korhatárát a tankötelezettségnek, gyakorlatilag tönkrevágta ezeknek a diákoknak az esélyeit, a jövőjét. Hisz ezeknek a gyerekeknek így nem kell sokáig várnia arra, hogy a tanulmányi kudarcok után otthagyják a közoktatást.

Orbánéknak hála, az iskolát elhagyó gyerekek aránya, az utóbbi években rohamosan elkezdett emelkedni az országban, most már bőven 12 százalék felett tartunk. Nógrádban drasztikusan magas az iskolaelhagyók száma, ugyanis itt 19% százalék érintett, Budapesten pedig a legalacsonyabb.

Oktatási szintenként nézve a szakközépiskolákban (2016 előtt szakiskoláknak hívták őket) a legnagyobb a veszélye annak, hogy a tanulók korán elhagyják az iskolapadot. Ezek az iskolák az Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt állnak, és szakképzési centrumok alá tartoznak, ahol a diákok három év után szakmai vizsgát tesznek, és ha akarnak, utána egy két éves képzés után le is érettségizhetnek. Ezekben a sulikban a diákok 21 százaléka lemorzsolódással veszélyeztetett, de Szabolcsban és Zalában közel 30 százalék ez az arány.

-írja a portál.

http://pestibulvar.hu/2018/03/19/igy-donti-romokba-fidesz-magyarorszag-jovojet-82 -ezer-gyermek-van-veszelyben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.