Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Brutális mennyiségű adó van Magyarországon
  2018-03-20 20:31:33, kedd
 
  Brutális mennyiségű adó van Magyarországon

Pénzcentrum
2018. március 20. kedd 15:00


Jelenleg 58 adófajta van Magyarországon, amely eggyel kevesebb a tavalyinál. A csökkenés viszont csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a kiirthatatlannak tűnő, a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó.


Hagyományos felmérésünkben ismét megnéztük, hogy hány adófajta van Magyarországon. Idén ismét eggyel csökkent a magyarországi adók száma, ezúttal 58 darabot számoltunk. A csökkenés viszont csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a kiirthatatlannak tűnő, a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó.- összegzi a Jalsovszky Ügyvédi Iroda harmadik alkalommal készített elemzésében.
Kevesebb...

A jövedéki adó újraszabályozásának köszönhetően formálisan megszűnt az energiaadó, ezért idén ismét eggyel kevesebb, összesen 58 adó létezik hazánkban. Ezzel kijelenthető, hogy már a második évben csökken a magyarországi adók száma.
...vagy több?

Más kérdés, hogy - miként azt a jövedéki adó esete is mutatja - számos jogszabályban ma már több, egymástól eltérő jellegű adó is felfedezhető. Erre kiváló példa a helyi adókról szóló törvény idén január 1-től hatályos módosítása, amely az építményadó keretében bevezette a "plakátadó"-t. Ez a reklámhordozót mint új adótárgyat nevesíti és arra az önkormányzatoknak négyzetméterenként 12 000 Ft-os maximális adómértéket enged megállapítani. Mivel azonban ennek sem a tárgya (ingatlan) sem az alapja (terület) nem tér el jelentősen az építményadóétól, ezért külön adófajtának nem tekinthető.
Miből mennyit?

Áfa: nő a hatékonyság

A bevételi lista tetején nincs meglepetés: az áfából 2017-ben több mint 3 500 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek. Ez az adónem az előző évhez képest úgy produkált 7 százalékos bevétel-növekedést, hogy közben folyamatosan bővül a kedvezményes termékek, szolgáltatások listája. Míg ennek részben oka lehet a növekvő fogyasztás és a lassanként beinduló infláció is, legalább ilyen fontos a hatékonyabb beszedés. Az online számlázás évközi bevezetése ráadásul újabb lökést adhat az áfabevételek növekedésének.

Tao: kicsi a bors, de erős

2017-től a korábbi 10/19 százalékos sávos mértékről mindössze 9 százalékosra csökkent a társasági adó. Mindeközben az abból származó bevétel (kb. 625 milliárd forint) az előző évihez képest relatíve kismértékben, 8,5 százalékkal csökkent és messze fölötte van a 2015-ös bevételi adatoknak. Ránézésre tehát a kevesebb lehet több is. Ugyanakkor a 2018-as, 40 százalékkal alacsonyabb bevételi előirányzat (kb. 363 milliárd forint) azt jelzi, hogy az időszakos, vélhetően a növekedési adóhitelből származó tételek jelentősebben torzítják az adatokat.

Eva, kata, kiva: átrendeződés folyamatban

A kisadókat áttekintve szembetűnő, hogy tavaly először több bevétel (kb. 98 milliárd forint) származott katából mint evából (kb. 64 milliárd forint), miközben a kivából származó bevételek (kb. 22 milliárd forint) a megelőző évhez képest 65 százalékkal nőttek. Úgy tűnik, hogy az adókormányzat intenzív marketing-kampánya lassan beérik és az adózók megértik-megszeretik az új, egyszerűsített adónemeket. Ugyanakkor a 2003-ban bevezetett evából még annak ellenére is jóval több bevétel származik, mint a kivából, hogy kifejezett adómegtakarítás már nemigen érhető el vele a társasági adóhoz képest.

Láthatatlan mikroadók

Az adórendszer értékeléséhez továbbra is érdemes kiemelten figyelni a kisadók vagy akár értelmezhetetlenül kicsi bevételt hozó adók sorsát. Ebben a körben nincs változás, mert a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj a 2017. év előzetes adatai alapján is hozta a negatív rekordot: ezúttal 29 millió forint bevételt termelt egy év alatt.
Nem mindegy, hogy mit minősítünk adónak
A magyarországi adófajták számának felméréséhez természetesen nem mindegy, hogy mit minősítünk adónak. A mindennapi tapasztalat, továbbá az adózási elmélet egyaránt egyértelműsítik, hogy nem minden, az állam irányában fennálló fizetési kötelezettség tekinthető adónak.

Egyrészt, vannak olyan befizetési kötelezettségek, amelyek közvetlenül meghatározott szolgáltatásokra vagy előnyökre jogosítanak - ezek nem adók. Így például egy eljárási díj nem minősülhet adónak, miként pl. az autópálya-használati díj sem.

Ugyanígy, a klasszikus társadalombiztosítási járulékok szintén nem adók, mert azok tipikusan maximáltak, vagyis mértékük elvben igazodik az értük kapott szolgáltatáshoz. Más kérdés, hogy ma Magyarországon a tb-járulékok már nem így működnek, így ezeket - egy kivételével - adónak tekintettük.

Végül, a bírságok, pótdíjak és egyéb szankciók szintén nem minősülhetnek adónak, bármennyire is ilyen érzése van az egyszeri befizetőnek.

Másik oldalról ugyanakkor adónak tekintettünk bizonyos olyan befizetéseket, amelyek ugyan nem közvetlenül az államnak fizetendők, de mégis államilag kikényszerített olyan befizetésről van szó, amely ellenszolgáltatásra nem jogosít. Ennek tipikus példája jelenleg a kötelező kamarai regisztrációs díj.
Hova tovább?

A jövő akár izgalmasan is alakulhat az adófajták szempontjából. A választásra készülő egyes pártok ugyanis az adófajták csökkentését tűzték zászlajukra; miközben programjaikban legalább 9 új adónem ötlete is felmerül. Így nem kizárt, hogy jövőre olyan új adónemekkel találkozhatunk, mint a "spekulációs adó" vagy az "üvegházgáz-adó", esetleg a "lakatlansági díj".




adónemek 2018


A forgalmazó és a befektetési alap különadója Kisvállalati adó
A magánszemély egyes jövedelmeinek különadója Környezetterhelési díj
Általános forgalmi adó Környezetvédelmi termékdíj
Baleseti adó Közművezetékek adója
Bányajáradék Kulturális adó
Biztosítási adó Magánszemélyek kommunális adója
Cégautó-adó Munkaerő-piaci járulék
Ebrendészeti hozzájárulás Népegészségügyi termékadó
Egészségügyi hozzájárulás Nukleáris hozzájárulás
Egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás Nyugdíjjárulék
Egyszerűsített vállalkozói adó Pénzbeni egészségbiztosítási járulék
Élelmiszerlánc-felügyeleti díj Pénzügyi szervezetek különadója
Energiaellátók jövedelemadója Pénzügyi tranzakciós illeték
Építményadó Regisztrációs adó
Erdővédelmi járulék Rehabilitációs hozzájárulás
Földvédelmi járulék Reklámadó
Gépjárműadó Szakképzési hozzájárulás
Gyógyszerforgalmazók különadói Személyi jövedelemadó
Háztartási munka regisztrációs díja Szerencsejáték-felügyeleti díj
Helyi iparűzési adó Szociális hozzájárulási adó
Hitelintézetek különadója Táppénz-hozzájárulás
Hulladéklerakási járulék Társasági adó
Idegenforgalmi adó Távközlési adó
Illeték Telekadó
Innovációs járulék Települési adó
Játékadó Természetbeni egészségbiztosítási járulék
Jövedéki adó Turizmusfejlesztési hozzájárulás
Kamarai hozzájárulás Vám
Kisadózó vállalkozások tételes adója Vízkészlet-járulék


https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/brutalis-mennyisegu-ado-van-magyarorszagon .1064872.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirleve l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sírjunk vagy nevessünk? Csak a vak nem látja
  2018-03-20 19:58:31, kedd
 
  Sírjunk vagy nevessünk? Csak a vak nem látja

Molnár Bálint | Ma | 8:08

Tádámm! Hétfő után kedd, ugye-ugye. A viták ideje lejárt ugyan, de a dakota bölcsességeké nem. Háh. Jó reggelt mindenkinek! Az egyélőistenről nem szóltunk tegnap, pedig megint migráns-kampánykörúton volt ő. Ezúttal Tiszaújvárosban szónokolt. Mármint normális helyeken egy szintetikus gumit gyártó üzem ünnepélyes avatásán a felszólaló miniszterelnök valószínűleg nem áll neki fröcsögni a migránsokról. Akkor sem, ha az ország migrációs célpont, de pláne ha nem az. Itt ilyen nem fordulhat elő, itt Móricka nyugodtan összetéphetné a diplomáját. Igen, van akinek a szintetikus gumiról is az jut eszébe. Szóval az van, hogy Magyarország azért fejlődik, mert biztonságos. Márpedig Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja. Ezeket mondta a dakota vezér, majd Szerencsen kisebb tömeg előtt elmondta azt a pár jól ismert, rongyosra amortizált mondatot, aminél megakadt nála a lemez, és testőrökkel a háttérben hagyta magát lefotózni is. Király.

És ugye megmondtam tegnap reggel, hogy már Hollandia is elesett? Jó. Rosszul fogalmaztam, így lett volna helyes:

Hollandia, Franciaország, Brüsszel és Németország már elveszett, ezért bizonyos értelemben az ő véleményük nem érdekes számunkra, de mi még élhetünk magyar életet. (...) ha egy kritikus mennyiséget elér a migránstömeg, akkor kvázi felmerül egy polgárháború lehetősége is.

Köszönöm Semjén fővadásznak a korrektúrát, örülök, hogy ők már itt tartanak fejben. A polgárháborúnál. Igaz, hogy Brüsszel nem egy ország, és Svédországot is be kellett volna venni a felsorolásba, de mindegy. Belgiumot mondani értelmetlen lett volna, attól nem szorul ökölbe a hívők keze. Mindenkinek ajánlom közben tanulmányozásra ezt az oldalt, nézzék meg hányan ostromolták ebben a hónapban, az elmúlt egy hónapban, vagy az elmúlt három hónapban a határainkat.

A kormányzati ránk akarják erőszakolni, de mi nem hagyjuk, nem engedjük, megvédjük, szuverenitás, ellenállás típusú hazug propaganda nyivákolás szánalmassága eddig is köztudott volt, annak fényében még inkább annak tekinthető, amit az ENSZ-főtitkár nemzetközi migrációért felelős különleges képviselője tegnap világossá tett. Brüsszelben, hogy Semjén és Deutsch is fossa le a bokáját. Az van, hogy semmit nem akarnak ráerőltetni az ENSZ készülő migrációs csomagjával a világszervezet országaira, a tervezett globális megállapodás jogilag nem kötelező érvényű dokumentum lesz. Semmilyen bevándorláspolitikát, se kvóták, se kurvára semmit nem akarnak ráerőszakolni az országokra. Louise Arbour hangosan és érthetően elmondta, hogy még Szijjártó Péter is megértse: mindössze több opciót és alternatívát kínálnak a veszélyes, szabálytalan migráció visszaszorítására, tiszteletben tartva az állami szuverenitást. Az államok felelőssége a határaik védelme, illetve annak eldöntése, hogy ki lépheti át azokat, és milyen feltételekkel tartózkodhat az országban. A migráció biztonságos, rendezett és törvényes módjait kell támogatni, visszaszorítva az illegális bevándorlást. Nem, dehogy számítok arra, hogy abbahagyják a vergődést, csak legalább itt egy újabb bizonyíték arra, hogy hazudnak, hazudnak, hazudnak.

És akkor beszéljünk a lényeges dolgokról is. Szintén valamelyik nap esett szó arról, hogy Schmidt Mária - a TASZ lejáratására és saját korruptsága elfedésére irányuló - szánalommal teljes erőlködéseit remélhetőleg újabb jutifalatokkal díjazzák a főnökei. És tényleg, bejött (csak a kurva ötösöm nem jön be soha a lottón): összesen 2,06 milliárd forintot ad a kormány a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak: 2000 milliót a budapesti Benczúr utcában tervezett Kertész Imre Intézet kialakítására, további 60 milliót a Terror Háza felújítására. Szép volt, Mária! Majd ezzel se tessék elszámolni, mert ez se közpénz, hanem hangosan tessék óbégatni, hogy a sorosisták lejáratják önt.

És ha már a két milliárdok vannak terítéken: a sajtó elől hosszú, kínos perceken át némán menekülő Kósa Lajos (Szita Károlyt is üdvözöljük) alá is ott nyúl a kormány, ahol tud. Igaz, hogy március 15-én nem mert kiállni Debrecenben megtartani ünnepi beszédét, a debreceni strandfejlesztésre viszont jut zseton, nehogy Lajosunk töretlen népszerűsége sárba hulljon. Az történt, hogy elszámolták az elvtik a költségeket, és mivel hiányzik 2 milliárd (az összesen hatból), a kormány gavellért játszik a szemétdombon. Jólvanakkor.

Mindeközben néhány tanulságos adattal is szolgálnék, csak a vak nem látja alapon:

- Március közepéig 192-en fagytak halálra Magyarországon, a szám egyre csak növekszik. Igaz, hogy tavaly télen ez a szám 203 volt, de még nincs vége a télnek, ugye. Ez az így is magas szám köszönhető egyebek mellett annak is, hogy a kilakoltatásokat továbbra sem akadályozza meg az állam, a kilakoltatott családokat nem juttatja hozzá olcsón elérhető szociális bérlakásokhoz, és azért sem lép fel, hogy a nyomorban élőknek ne kelljen választaniuk aközött, hogy egyenek vagy fűtsenek.

- 82 ezer gyermeket, a közoktatásban tanulók 11 százalékát fenyegeti a lemorzsolódás veszélye az iskolákban az Oktatási Hivatal legutóbbi kutatása szerint. A probléma Nógrádban, Szabolcsban és Borsodban az átlagnál jóval komolyabb, itt 17-19 százalék között van ez az arány. Az NGM irányítása alatt álló szakközépiskolákban a legnagyobb a veszélye annak, hogy a tanulók korán elhagyják az iskolát: országos átlagban a diákok 21 százaléka, de Szabolcsban és Zalában közel 30 százaléka lemorzsolódással veszélyeztetett.

- Több mint 9 ezer orvos vándorolt ki külföldre az elmúlt 14 évben a Magyar Orvosi Kamara kimutatása szerint. Igaz, hogy ebből hat az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év alatt volt, de a szám elborzasztó is lehetne, ha nem a szájbatekert migránsokkal lennének elfoglalva a zurak.

Ahhoz képest, hogy Lázár tegnap milyen aljadék módon adta elő a hattyú halálát Márki-Zay Péter hadüzenetével kapcsolatban és mekkorát hazudott megint azzal kapcsolatban, hogy ők támogatják, és nem kell a háború és a hódmezővásárhelyi polgárok érdekei mindenek előtt, már el is indult az új polgármester lassú szívatása, erről a hódmezővásárhelyi első rendes közgyűlés szolgáltat bizonyítékokat. Azt szavaznak meg, amit akarnak. Mert a bosszú az mindennél édesebb, ugye. Az elégtétel, ha úgy tetszik. Mindenkinek legyen nagyon világos: Orbán ünnepi fenyegetése a médiának is szól. Mondjuk, nekem efelől semmi kétségem nem volt eddig se. De most, hogy már nem hivatalosan fideszes politikusok is erről beszélnek, minden világos.

Tegnap véletlenül az MTI hírfolyamába bekerült Tiborcz Nemközszereplő István neve, ráadásul zavaros ügyei kapcsán. Remélem, már megtorolták a pártközpontból ezt az ordas figyelmetlenséget.

A kedvencem azonban mégiscsak az, hogy a lengyel miniszterelnök nem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen Orbán Viktor Magyarországán. Apropó V4-ek, lengyel-magyar barátság, kölcsönös egymás vállára borulás. Hááááááát... Nem minden az, aminek látszik. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a német NTV-nek adott februári interjújában így fogalmazott:

Lengyelországban nagyon messze vagyunk a jogállamiság szabályainak komoly megsértésétől. Jól jövünk ki abból, ha összehasonlítjuk a lengyel helyzetet, ahol alacsony szintű a korrupció és virágzik a demokrácia, a bolgár, a román a vagy cseh állapotokkal, ahol kiterjedt a korrupció és magyar barátainkkal, ahol... sírjak vagy nevessek?

Én azt nem tudom, hogy a lengyel miniszterelnök mit tegyen, de hogy nekünk kábé semmi okunk a nevetésre, az egészen biztos. Úgyhogy gondoltam, a végére egy igazi ínyencséggel kedveskedek a drága olvasóknak. Mert ami szép, az szép. Szép napot kívánok mindenkinek, kolbásszal és főleg szalonnával!

https://kolozsvaros.com/rovidek/sirjunk-vagy-nevessunk-csak-a-vak-nem-latja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamerák előtt, a jóságosan mosolygó államtitkár asszony jele
  2018-03-20 19:12:26, kedd
 
  Kamerák előtt, a jóságosan mosolygó államtitkár asszony jelenlétében vehette át Erzsébet-utalványát a szerencsés nyugdíjas

Urfi Péter
POLITIKA
ma 15:18


Megérkezett az Erzsébet-utalvány. Karácsony után húsvétkor is találkozunk

- mondja a postás a nyugdíjasnak a kormány videóján, miközben Novák Katalin nyájasan tekint a szívet melengető jelenetre.

Az államtitkár - aki tehát hivatalosan nem kampányol, hanem kormányzati tisztviselőként jelenik meg - ezután gyorsan emlékeztetett rá, hogy az Erzsébet-utalványt a kormánynak és a kormány gazdasági sikereinek köszönhetik a nyugdíjasok.


https://coub.com/view/155kdk

A Jobbik szemfényvesztésnek tartja a kampányban bejelentett egyszeri juttatást, míg Karácsony Gergely szerint ez kevés: ,,Eddig 70 ezer forinttal növelték a családok rezsijét, a most bejelentett 12 ezer forint csekély jóváírás. Ne nyerészkedjenek tovább! Valódi rezsicsökkentés kell!"



https://444.hu/2018/03/20/kamerak-elott-a-josagosan-mosolygo-allamtitkar-asszony- jelenleteben-vehette-at-az-erzsebet-utalvanyt-a-szerencses-nyugdijas

----------------------------------------------------------------------------


Annyira szanalmas. Kilopjak a szemunket, aztan nagy kegyesen visszaadjak a 0.0000001%at, erre a jobbagyok halasan megkoszonik a kiveteles joakaratot.

Legyen a vizes VB koltsege 100 Mrd Ft. Van 10 millio ember. Az 10,000 Ft fejenkent... Nyugdijasonkent is. Erre gondoltatok, ven hulyek? (Minden tiszteletem az olyan idoseke, akik megerdemlik, de csak evgyuruk alapjan nem fogok senkit tisztelni.)

- Mama, engedje meg, hogy átnyújtsam a kormány ajándékát, mert hát olyanok a számok.
- Jajj, egyem meg kedvesem, nagyon szépen köszönöm Kádár elvtársnak.
- De ezt Orbán Viktor küldte. Kádár már régen meghalt.
- Dehogy halt meg. Csak most másképp hívják.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány! Főfideszesre vallott a gyilkosságért elítélt bűnöző
  2018-03-20 19:01:10, kedd
 
  Botrány! Főfideszesre vallott a gyilkosságért elítélt bűnöző
Írta BG

Kokó, Orbán és Kubatov - díszes társaság // kép: MTI

Az öt évvel ezelőtti Lendvai utcai Fidesz székháznál történt események mindenkiben mély nyomot hagytak, akik valamennyire képben vannak a napi eseményekkel. Öt éve történt, hogy maréknyian betörtek a párszékházba - tiltakozásul a Fidesz alkotmánymódosításai miatt - akiket később rejtélyes alakok penderítettek ki a házból.

Akkor már egyesek tényként kezelték a híreszteléseket: a sok esetben büntetett előéletű kopaszokat egy fideszes főember küldte rá a tüntetőkre, mégpedig személyesen maga Kubatov Gábor. A Fradi igazgató cégénél dolgozó “biztonsági emberek" közül többeknek súlyos ügyei voltak - az egyikük most köpött.

Lelkes fideszesek. Így mutatta be a kormánymédia azokat a nehézfiúkat, akik a Lendvai utcánál cselekedtek a rendőrök helyett. Az egyik kopasz úriember azonban most felfedte az igazságot: neki Kubatov szólt, hogy ki kell vinni a tüntetőket a székházból.

Szabó “Szőke" Ferenc volt az egyik kidobó, akiről hamar kiderítették, hogy a Fradi egyik vezető szurkolója, és aki korábban gyilkosságért is ült. Facebookján a székházas balhé után lelkes fideszesként azt írta: “A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!"

A Privátkopó.hu bűnügyi portálnak mondta el a saját verzióját, hogy hogyan történtek akkor a dolgok.

“Dabason voltam egy női kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos pályabejáráson, azt sem tudtam, mi folyik a Lendvay utcában, amikor megcsörrent a mobiltelefonom."

“Kubatov Gábor közvetlen köréből felhívott egy ember, aki az elnök kérését tolmácsolva azt mondta, hogy azonnal szedjem össze a csapatomat, és menjünk a VI. kerületbe, mert balhé van, megtámadták a Fidesz székházát. Azt az utasítást adta, hogy zárjuk ki - lehetőleg atrocitás nélkül - a tüntetőket."

Szabó elmondta, hogy főnökei attól féltek, hogy a róla készült képek alapján beazonosítják, és akkor kiderül hanyas a kabát.

Ki is derült. A fotókon szépen azonosítható volt az egész gárda, a szálak pedig mind a Fradihoz, a csapaton keresztül pedig Kubatov Gáborhoz vezettek.
Alvilági módszerek

“Kubatov éppen mellettem állt, amikor felhívta Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt kérte tőle, hogy engem vonjon vissza az első sorból, hogy a média munkatársai ne tudjanak kamerázni, fotózni. Már késő volt, mert addigra több felvételt készítettek rólam."

Szabó más esetről is beszámolt, amikor “támogatnia" kellett kormánypárti tartóit. 2013 nyarán például Kassai Viktor focibírót kellett jobb belátásra térítenie egy családlátogatással egybekötve: “Egy-másfél héttel a (Fradi-Videoton) meccs előtt kaptam egy cetlit a kezembe, rajta a meccs játékvezetőjének, Kassai Viktornak a neve, valamint tatabányai lakcíme és telefonszáma. Az utasítás az volt, hogy tegyek úgymond ‘családlátogatást' Kassainál, és fenyegessem meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen."

A maffiamódszereknek itt még nincs vége: Szabó elmondása szerint “legfelsőbb szintről" jött az az utasítás is, hogy a lakása előtt verjék pépesre a Fradi korábbi vezető edzőjét Ricardo Monizt, hogy az ne tudjon elmenni az UTE-FTC következő meccsére.

Monizt állítólag azért kellett volna megverni, hogy a szurkolókat ne tudja Kubatov ellen hangolni, amiért az egyszer sem látogatta meg a Fradi 2013 decemberében, hosszas kórházi kezelés után elhunyt trinidadi focistáját Akeem Adamst. Moniz szerencséjére nem volt otthon, így a verést megúszta.

Szabónak 2015-ben kellett távozni az FTC-től, szerinte részben azért, mert nem volt hajlandó megverni Kassai Viktort.

Szabó azt mondta, hogy életrajzi könyvet ír, amiből a Fidesznek cinkes részeket ki fogja hagyni. Persze cserébe kap egy borítékot. Ez utóbbiról elmondása szerint maga a Fidesz-elnök Kubatov Gábor biztosította, aki egy ideje már nem veszi fel a hívásait, nem reagál az SMS-ekre, és a borítékot se adta oda neki.

A portál kérdezte volna az ügyekről Kubatov Gábort, de helyette Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője válaszolt, aki szerint Szabó “notórius hazudozó, kizárólag önös érdekből, aljas indokkal és gazdasági előnyszerzés céljából terjeszt hazugságokat."

Forrás: Privátkopó.hu via Index

http://pestibulvar.hu/2018/03/20/botrany-fofideszesre-vallott-gyilkossagert-elite lt-bunozo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer szerint patkányok vagyunk, ha nem tetszett Orbán márci
  2018-03-20 18:56:24, kedd
 
  2018. 03. 20. 17:12

Bayer szerint patkányok vagyunk, ha nem tetszett Orbán március 15-i fenyegetése

Bayer Zsolt az Echo TV-ben igyekezett eloszlatni a miniszterelnöknek a választások utánra "elégtételt" ígérő szavai körüli félreértéseket - sikerült is neki. Ha bárkinek bármi kétsége volt afelől, hogy Orbán kiszólását lehet-e vegytiszta bolsevik fenyegetésként értékelni - nos, az most végképp meggyőződhet róla, hogy igen, lehet, sőt csak úgy lehet.

A Fidesz kedvenc verbális verőembere a következő megnyugtató, higgadt szavakkal igyekszik lehűteni a kormányfői beszéd után felizzott kedélyeket:

,,Fókuszáljunk majd aztán arra a kitételre, amikor is a miniszterelnök azt mondja: és majd a választás után elégtételt veszünk, Mer' ugye azóta az összes patkány azon sivalkodik, hogy a miniszterelnök megfenyegette őket.





Aztán meg is magyarázza, hogy az ellenéki pánikkeltéssel ellentétben hogyan is kell érteni Orbán szavait:

"mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét, rágalmazó tetű be lesz perelve. Erről szól a jogi elégtétel."

https://streamable.com/e4jb9

Aham. Tehát, akkor kedves tetű, szemét ellenzéki patkányok, nincs mitől félni, hiszen csak az lesz beperelve, aki rágalmaz. És, hát persze tudjuk jól, hogy csak az rágalmaz,

aki szerint Mészáros Lőrinc nem pénzügyi zseni, hanem csak egy nyomorult stróman.
Aki azt meri állítani, hogy Tiborcz István fél országot átfogó tendertarolása nem hihetetlenül innovatív lámpáinak köszönhető, hanem annak, hogy a velejéig rothadt maffiaállamban senki sem mer nemet mondani a Kereasztapa vejének.
Aki úgy véli, hogy Rogán Antal nem kreatív feltaláló, hanem a letelepedési kötvénybizniszen keresztül tízmilliárdokat az országból kitalicskázó offshore-lovag
Akit nehéz meggyőzni arról, hogy Kósa Lajost csak úgy át lehet vágni egy 1350 milliárd forintos örökség meséjével, és ha elhiszi, akkor is felteszi a kérdést: honnan vette a bátorságot, hogy a "közbenjárásért" cserébe 800 milliót követeljen az összegből anyuka javára?
Akinek gyanús, hogy Semjén Zsolt nem biztosan természetszerető hobbivadász, hanem talán csak egy pitiáner korrupt politikus, akit kilóra meg lehet venni azzal, hogy 25 millióért rénszarvasokra lövöldözhet.

Szóval csak akkor vagy tetű, szemét patkány, ha ezeket az alaptalan, aljas rágalmakat elhiszed, ne adj'Isten terjeszted is. Ha szépen, engedelmesen kussolsz, akkor nem fenyeget semmi sem, úgyhogy nincs itt miről ajvékolni.

A legszebb, hogy Bayer a műsorban éppen azt panaszolja fel, hányan ígértek nekik "kibelezést", vagy börtönt "ezek a rohadékok" (akik, ugye egységugarú agresszív Facebook kommentelők, nem politikusok, meg újságírók). És, amikor már kezdenénk megszánni, akkor

mégis csak előbújik belőle a kevertszagú recski kápó, és jön a tetvezés, meg a patkányozás.

Ebben a pár másodpercben tökéletesen benne van, hol is tart ma a hatalom. Amikor épp azt akarják elmagyarázni, hogy nem kell tőlük félnünk, sőt őket fenyegeti veszély, akkor is csak annyit képesek kipréselni magukból: rettegjetek! Mert ez a rezsim már akkor sem tud emberarcúnak tűnni, amikor nagyon szeretne.

Nincs már emberi álarcuk sem, amit feltehetnének.

Mi pedig borzongunk, meg öklöt rázunk a képernyő előtt, és nem értjük, hogyan süllyedhetett ilyen rettenetes mélységbe a hazánk. De bármennyire is ijesztő és visszataszító, véssük jól az agyunkba és a lelkünkbe a NER maszk nélküli fenevadpofáját. És fogadjuk meg a fideszes telefontanácsot: emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!


https://alfahir.hu/2018/03/20/bayer_zsolt_echo_tv_orban_viktor_fenyegetes_wtf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy teljes legyen a nap: hivatali vesztegetés gyanúja miatt
  2018-03-20 18:52:39, kedd
 
  2018. 03. 13. 21:58

Hogy teljes legyen a nap: hivatali vesztegetés gyanúja miatt feljelentették Semjén Zsoltot

Ahogy közeledik április 8-a, egyre nehezebb a kormánypárti politikusok élete. De legalább lesz egy csomó szép emlékük.

Remélhetőleg, az ország minden szegletébe eljutott Kósa Lajos és rábízott 1350 milliárd forint híre, azonban nem szabad elfelejtkeznünk a kisebb ügyekről sem.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője ugyanis hivatali vesztegetés és ennek elfogadása gyanúja miatt feljelentette a Legfőbb Ügyészségen azt a Semjén Zsoltot, aki bár miniszterelnök-helyettes, mégis mindenki úgy ismeri, mint aki 2018-ban képes azzal büszkélkedni, hogy puskájával lelőtt egy állatot.

Persze a "kereszténydemokrata" "politikus" esetében az a kisebbik baj, hogy a perverzióját állatok értelmetlen legyilkolásában éli ki, de a jobbikos képviselő gyanúja szerint azok, akik finanszírozták luxusvadásztúráit, nem pusztán jó szívből tették.

"A Farkas-család - amely offshore paradicsomban adózik - több mint 1,3 milliárd forint közpénzhez jutott hozzá, amely közpénzhez Semjén Zsolt támogatása és barátsága nélkül valószínűleg nem, vagy csak nehezen jutott volna"

- olvasható a feljelentésben.

Szilágyi György jelezte Polt Péternek,

,,tekintettel arra, hogy Semjén Zsolt esetében fennáll vagyonnyilatkozatának valótlansága is",

vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás megindítását is kezdeményezte az Országgyűlés Mentelmi Bizottságánál.

Várjuk a folytatást.


https://alfahir.hu/2018/03/13/feljelentes_hivatali_vesztegetes_szilagyi_gyorgy_se mjen_zsolt_jobbik_vadasz_kdnp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen egy igazi fideszes még a sírból is a fideszre szavaz.
  2018-03-20 18:48:09, kedd
 
  2018. 03. 20. 17:56

Walking Dead: Ezernél is több halott adatai bukkantak föl a kamupártok ajánlóívein Csepelen

Rendkívüli ülést hívott össze a csepeli választókerület választási bizottságának elnöke, melyen az MSZP, a Jobbik és az Együtt delegáltja sem jelent meg. Az ellenzéki tagok távolmaradásukkal akadályozták meg, hogy a bizottság megpróbálja visszavonni előző esti határozatát, melyben rögzítette, hogy csalásra utaló adatokra bukkant, és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tesz a BRFK-nál, írja a 24.hu.

A portál idézi a határozat szövegét, mely úgy foglamaz, hogy 23 jelölő párt ívein

"az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás található".

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli országgyűlési képviselőjelöltje tegnap úgy nyilatkozott a 24.hu-nak:

"Az első betekintés után gyanítjuk, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival."

Ma pedig a következőkkel rukkolt elő:

"A bizottságban ma kizárólag arról volt szó, hogy meg kell menteni Németh Szilárdot. A grémium fideszes tagjai úgy döntöttek, hogy beperelik a rezsibiztossal kapcsolatos állításomat közlő médiumokat, köztük a 24.hu kiadóját. Így aztán, hogy ellenőrizzem a saját sejtésem valódiságát, kénytelen vagyok kikérni Németh Szilárd ajánlóíveit, hogy végigbogarászhassuk az őt ajánló mind a kétezer-ötszáz aláírás valódiságát."

Bangóné összesített adatai szerint egyébként Budapest 17. választókerületben sosem látott mennyiségű,

ezernél is több, zömmel 2014 után elhunyt választópolgár adata szerepel a különféle kamupártok csepeli ajánlóívein.

Ebből a szocialista jelölt arra következtet, hogy elavult adatbázisból dolgoztak a feltételezett csalók. Hétfőhöz képest egyébként új információ, hogy a nyilvántartásba vett, vagyis a szavazólapokra felkerülő 23 indulóból 14 jelölt ívein találtak halott emberek adatait.


https://alfahir.hu/2018/03/20/budapest_csepel_mszp_bangone_borbely_ildiko_fidesz_ nemeth_szilard_kamupartok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolsevikozta, ügynöközte, sorosbérencezte a tanárokat Németh
  2018-03-20 18:41:23, kedd
 
 
Bolsevikozta, ügynöközte, sorosbérencezte a tanárokat Németh Szilárd
2018. március 20. - 13:46
Belföld



Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját ügynöknek, a március 15-i ellenzéki tüntetésen általa bejelentett ultimátumot pedig bolsevik diktátumnak tartja Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, aki a 168 Órának nyilatkozott. - írja a propeller.hu.

Forrás: magyarnarancs.hu

Németh Szilárd volt rezsibiztos a lapnak azt mondta, szerinte ,,olyan csata zajlik, amit a kormány fog megnyerni", ráadásul szerinte "már az egész ló kilóg", a tanárok tiltakozásának pedig

semmi köze sincs se az iskolához, se a közneveléshez, se a pedagógiához. Nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum. Ennek hallatán még Lukács György vagy Szamuely is megnyalná mind a tíz ujját

- mondta Németh Szilárd.

Bolsevikozta, ügynöközte, sorosbérencezte a tanárokat Németh Szilárd

Hozzátette, őt nem lehet meggyőzni arról, hogy pártatlan szülők szervezték a diáksztrájkot, a tüntetésen pedig egymást taposva tolongtak az ellenzéki politikusok meg a Soros Györgyhöz köthető hálózati aktivisták. Úgy véli, a Teleki Blanka igazgatója, Pukli István is direkt marketingként nyomja a politikát az iskolában, ráadásul szerinte

Pukli úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök.


https://civilhetes.net/bolsevikozta-ugynokozte-sorosberencezte-a-tanarokat-nemeth -szilard-0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyan botrány van kirobbanóban, amely rövidre zárhatja a vál
  2018-03-20 18:39:38, kedd
 
  Olyan botrány van kirobbanóban, amely rövidre zárhatja a választási kampányt a Fidesz számára


Elképesztő mennyiségű az aljasság a maffia-kormány és a tagjai körül. Egyre jobban szorul a hurok a nyakuk körül. Íme a legújabb...

Matolcsy György nagyobbik fia, Matolcsy Máté tavaly nyáron, alig két héttel az után vásárolt budai lusuxingatlant, hogy öccse, Matolcsy Ádám is ugyanígy tett. Ahogy az előbbiét, a Kondor úti villa megvásárlát is Matolcsyék unokatestvérének bankja, az NHB segítette hitellel.

Tavaly nyáron vásárolt a jegybankelnök fia 430 millióért luxusingatlant a Rózsadombon. Azóta arra is fény derült, hogy az ingatlant maga Matolcsy György jegybankelnök használja. A 24.hu most a nemzeti újburzsoázia egyik legfényesebb családjának újabb befektetéséről ír, miszerint ugyanebben az időszakban vásárolt néhány utcával arrább Matolcsy Máté is egy 150 millió forintért hirdetett ingatlant.

A villát a korábban Matolcsy György, ma Matolcsy Máté tulajdonában álló cég, a Mém Műhely Kft. vásárolta meg, a család korábbi ingatlanvásárlásához hasonló sémában: a villát a Matolcsy-fivérek unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában álló banktól, az NHB Növekedési Hitel Banktól felvett 90 milliós kölcsönből vásárolták meg.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar



http://balramagyar.hu/2018/03/20/olyan-botrany-van-kirobbanoban-amely-rovidre-zar hatja-a-valasztasi-kampanyt-a-fidesz-szamara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha az orbánozás nem üzenet, akkor a gyurcsányozás miért az?
  2018-03-20 07:51:44, kedd
 
  Ha az orbánozás nem üzenet, akkor a gyurcsányozás miért az?
H. A. | Ma | 18:02

Engem aztán végképp nehéz volna megvádolni azzal, hogy Gyurcsány Ferenc szimpatizánsa volnék, de azért mégis van abban valami egészen szürreális, amit az LMP mostanság az ellenzéki összefogás körül, különösen Gyurcsánnyal összefüggésben művel. Erről a témáról már múlt héten is elmondtam, amit fontosnak gondoltam, már akkor is megkaptam, hogy lejáratom és ok nélkül rugdosom Schiffer András jobb sorsra érdemes pártját.

Holott csak feltettem egy egyszerű kérdést, amire nem igazán sikerült megnyugtató választ találnom: miért kell erőltetni valamit, ami nem működik? Konkrétan azt, hogy Szél Bernadett szíve óhaja szerint a Jobbik is hivatalosan csatlakozzon a demokratikus ellenzéki összefogáshoz? Egyszerűen nem értem miért kell - ezzel a leginkább sajtón keresztül történő üzengetéssel - lovat adni a fideszes propaganda alá, amely egyébként is minden fronton az ellenzéki horrorkoalícióval hergeli a híveit.

Pedig akkor még semmit nem lehetett tudni arról, hogy az LMP-nek - amelyik elfogadta végül Gyurcsány meghívását az egy asztalhoz üléssel kapcsolatban - az első dolga az lesz, hogy fintorogva-fanyalogva a pogácsa minőségéről és a házigazda alkoholszintjéről tájékoztassa a sajtót a tegnapi egyeztetés után.

Mint ahogy akkor még arról sem értesültem - ez is tegnapi hír -, hogy Szél Bernadett szombati bécsi fórumán érdekes állításokat tett. Az érdekes annak fényében különösen érdekes, hogy szerinte csak az összellenzéki összefogás képes leváltani a Fideszt. Idézek a tudósításból, mert fontos (kiemelések tőlem):

Az ellenzék vezető ereje - hosszú idő óta - a Jobbik. Éppen ezért tartja Gyurcsány viselkedését óvodás szintűnek. Az LMP elnöke ugyanis kérte, hogy a vasárnapi, a volt miniszterelnök által kezdeményezett ellenzéki egyeztetésre semleges helyszínen kerüljön sor, hátha akkor Vona Gábor is eljön. Gyurcsány viszont ebbe nem ment bele, ami Szél Bernadett szerint óvodás szint.

Valószínűleg máshol tartanánk, ha nem a legelutasítottabb párt kezdeményezte volna a közös egyeztetést.

Azt azonban többször is hangsúlyozta a zöldek miniszterelnök-jelöltje, hogy nem készül koalíciós kormányzásra sem a Jobbikkal, sem az MSZP-DK tömbbel. Ő LMP-s kormányzást akar, ehhez azonban két lépésre lesz szükség. Szerinte először vissza kell állítani a jogállamiságot, a demokráciát, majd új választást kell kiírni.

Az április nyolcadikai választás ugyanis nem lesz demokratikus, szabad, jogállami. Ha demokráciában élnénk, akkor nem kéne Gyurcsánnyal meg Vonával leülnöm, hogy egyeztessek a választással kapcsolatban, ugyanis egymás politikai ellenfelei vagyunk. A jelenlegi választójogi törvény azonban kikényszeríti ezt.

Gyurcsány és Vona persze nem egy súlycsoport, hiszen Gyurcsányt súlyos felelősség terheli a kormányzati tevékenysége miatt, ami hozzájárult Orbán kétharmados győzelméhez

- jelentette ki az LMP társelnöke, aki szerint ugyanakkor Vona kapcsán a pálfordulás, illetve pártfordulás őszintesége és komolysága kérdéses, ha megnézi az ember a Jobbik elnökségét. (Magyar Nemzet)

Az a fura helyzet állt elő szerintem, hogy miközben Szél Bernadett kijelentéseinek egy részével egyetértek (mi is számtalanszor magunkra rántottuk már a népharagot, amikor azt állítottuk, hogy Gyurcsány valószínűleg többet visz, mint hoz, és a vele kapcsolatos bizalmi deficit a Fidesz malmára hajtja a vizet), azt látom, hogy az LMP homlokegyenest az ellenkezőjét teszi annak, amit mond.

Változatlanul nem világos számomra, hogy most éppen melyik variáns igaz, és ami ma érvényes volt az vajon holnapra nem veszíti el a szavatosságát? Kell az a kurva összefogás, vagy nem kell? És ha kell az összefogás - ami persze semmire nem kötelezi Szél Bernadettet a választások után - mi értelme van állandóan ennek a potenciális összefogásnak a szereplőit szapulni a nyilvánosság előtt?

Hogy lehet úgy mindenkivel összefogni, hogy közben valójában (bár ez sem volt mindig így, de egyre világosabb) csak a Jobbik jelent valós alternatívát az LMP számára?

Nem lehet, hogy abba kéne hagyni ezt a fideszes tempóban fogant gyurcsányozást? Vagy ha nem lehet abbahagyni, mert az LMP számára fontosabb Gyurcsány leváltása, mint az Orbáné, akkor miért nem lehet ezt felvállalni?

Lehet, hogy az a jó megoldás, ha az LMP nem fog össze senkivel, miközben persze mindenkivel össze akar fogni úgy, hogy végül csak a Jobbikkal borul össze (még úgy is, hogy Gyurcsányék visszaléptették a jelöltjüket Szél egyéni körzetében), de akkor ezt kell csinálni. Akkor bele kell állni és nem újabb kifogásokat találni, vagy teljesíthetetlen feltételek elé állítani a szereplőket. (Nem mellesleg vannak arra vonatkozó számítások, hogy az ellenzéki pártok egymás javára történő visszalépései nélkül is kisebbségbe szorítható a Fidesz.)

Nem lehet, hogy a szűk három hétben, ami még április 8-ig hátra van, nem azt kellene üzenni a bizonytalan szavazóknak, hogy mekkora szarházi ez a Gyurcsány, hanem eldönteni a miheztartást, felvilágosítani, mozgósítani, reményt adni az embereknek, hogy igenis érdemes elmenni szavazni, van kire és van miért szavazni?

Ha az ellenzék vezető ereje a Jobbik, ahogy Szél Bernadett megállapította, mekkora a reális esélye egy LMP-kormányzásnak? Hogyan fog az LMP 6-7-8%-kal kormányzoni? Miért kell hülyének nézni az embereket?

Én is egyetértek azzal, hogy a puszta orbánozás nem választási program, de még csak nem is üzenet, akkor viszont a gyurcsányozás miért az? Szél pontosan tudta, hogy Vona és a Jobbik kezdettől fogva elzárkózott Gyurcsány meghívásától, sem a DK székházában, sem a Seychelle-szigeteken nem lettek volna hajlandóak egy asztalhoz ülni a DK vezetőivel. Akkor miért kell mi lett volna ha? típusú irreleváns feltételezések kíséretében szapulni a DK vezetőjét? Szerintem már kezd nagyon unalmas lenni Gyurcsány elmúlt nyolc év előtti bűneinek mantrázása, ami ráadásul kizárólag a Fidesznek kedvez.

Azt már tudjuk, hogy az LMP gyűlöli Gyurcsányt, ami szíve joga (én se fogom soha megszeretni). De attól kezdve, hogy a pártjának és neki támogatói vannak (és lássuk be, az LMP-nek nincs sokkal több szavazója pillanatnyilag, mint a DK-nak), akik hajlandóak rá szavazni, addig Szél Bernadettnek nem abban kellene élen járnia, hogy naponta a tudomásunkra hozza, mennyire undorodik tőle, hanem eldönteni: merre van a hogyan tovább, mi lesz a választások után, és főleg addig mi lesz.

És még valami, ha már a felelősségről és a súlycsoportokról esett szó. (Nem, nem fogom idecitálni az LMP felelősségét a 2014-es választás kimenetelét illetően, pedig az is megérne egy misét.) Készséggel elfogadom, hogy a 2010-es fülkeforradalomért elsősorban Gyurcsányt terheli a felelősség. De azért vajon kit terhel a felelősség, hogy a megfélemlítést, a parttalan idegengyűlöletet, a rasszizmust, a homofóbiát és úgy általában véve a pusztító intoleranciát szalonképessé tehette a Fidesz? Kinek a kottájából vált a Fidesz a legszélsőségesebb politikai párttá ma Magyarországon?

Van itt bőven megbeszélnivaló, de ahhoz nagyon tisztán kellene látni végre, hogy valójában kinek mik a szándékai, ha úgy tetszik, ki kivel játszik egy csapatban, és mi a végső cél. Minden mást látunk, ezt egyelőre a legkevésbé. Az idő pedig vészesen fogy.

Utóirat: Azzal meg végképp nehéz mit kezdeni, hogy a jobbikos Farkas Gergely pénzt ígért a válaszókerületében induló Midi Melánia LMP-s jelöltnek, ha visszalép. Ha vicc volt, ha nem. Jó, erről nem Szél Bernadett tehet, csak úgy ide raktam.


https://kolozsvaros.com/2018/03/19/ha-az-orbanozas-nem-uzenet-akkor-a-gyurcsanyoz as-miert-az/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.