Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Jún. 29. ünnepli születésnapját Erdő Péter bíboros prímás
  2018-06-26 10:22:09, kedd
 
  Isten éltesse sokáig!
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Elindult a Fekete Madonna zarándokvonat
  2018-06-26 10:19:50, kedd
 
  2018. június 25. hétfő 17:09
Június 25-én reggel elindult Lengyelországba a Fekete Madonna zarándokvonat. A magyar pálosok által alapított częstochowai Mária-kegyhelyre tartó zarándokokat Székely János szombathelyi megyéspüspök és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára búcsúztatta a Keleti pályaudvaron.
A Fekete Madonna vonatos zarándoklatot a częstochowai Mária-kegyhelyre 2011-ben Székely János püspök kezdeményezésére szervezték meg először
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Imádság Nagyasszonyunkhoz a hazáért
  2018-06-26 10:18:31, kedd
 
  Emlékezzél meg, Istennek dicsőséges Anyja, magyarok Nagyasszonya, szentséges Szűz Mária, emlékezzél meg örökségedről, melyet hű szolgád, első királyunk és apostolunk, Szent István, neked felajánlott. Tekints kegyes arccal országodra és dicső érdemeid által légy közbenjárónk és szószólónk szent Fiadnál, Jézus Krisztusnál. Hozzád kiáltottak atyáink, és kiszabadultak minden ínségből, mert szemed folyvást vigyázott örökségedre, mindörökké áldott Asszonyunk! Ezt bizonyosnak tartván, gyakorta folyamodtunk hozzád és tapasztalásunk után mondhatjuk el, hogy te miattad áldott meg bennünket az Úr. Ezen reménytől buzdíttatva, e bizalom által lelkesítve oltalmad alá futunk mi, a te néped, a te örökséged, a te nyájad! Hisz gyermekeidnek neveznek minket, országunkat pedig különleges pártfogásod révén Mária országának.
.........


 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Élőben a lourdes Szent Barlang-France-tól.
  2018-06-26 10:17:20, kedd
 
  Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Rózsán esőcseppek
  2018-06-26 10:00:11, kedd
 
  ...... ........... ..............


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Nem hagyták aludni az irániak Ronaldót V.B. 2018
  2018-06-26 09:48:56, kedd
 
  Az iráni szurkolók nem akartak egy kedvenceik ellen villogó, erőtől duzzadó Cristiano Ronaldót látni a portugálok elleni tegnap esti meccsük előtt. Ezért nem hagyták aludni a Real Madrid csillagát, a csapat szállodája előtt rendeztek hajnalig tartó hangos bulit.
- Vérszemet kaptak az iráni szurkolók Marokkó legyőzése után, és úgy érezték, hazafias kötelességük kiiktatni a világbajnokságon újabb magasságokba törő klasszist, Cristiano Ronaldót. Egyszerű, de rendszerint hatásos módszert választottak: vasárnap este a portugálok szálláshelye, a szaranszki Mercure Hotel elé gyűltek, és síppal, dobbal, trombitával, éneklő kórusokkal igyekeztek megzavarni a játékosok, különösen CR7 nyugalmát. Sikerrel, hiszen a YouTube videómegosztón közzétett felvétel tanúsága szerint Ronaldo tényleg nem tudta nyugodtan álomra hajtani a fejét. Sőt, egy ízben az ablakhoz ment, és mutatta, hogy értékeli a 150 iráni szurkoló elszántságát, és a fejét a kezére hajtva mutatta, hogy már aludni szeretne. A kérésnek azonban valahogy nem volt foganatja, sőt inkább olaj volt a tűzre, mert a drukkerek még hangosabban énekeltek és zajongtak.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
06.25 hétfő legszebb mérkőzése V.B. 2018
  2018-06-26 09:34:09, kedd
 
  Uruguay - Oroszország 3:0
Gól lövők: Suárez (10. perc), Laxalt (23. perc), Cavani (90.)
94 perc múlva, amikor Diedhiou Malang, a szenegáli játékvezető lefújta a mérkőzést 3-0-ás végeredményt mutatott az eredményjelző Uruguay számára. Oroszország sorsa pillanatok alatt megpecsételődött, Suárez-Cavani támadó kettős leste a kínálkozó kontra lehetőségeket.
Előbbi egy ilyen kontra után kiharcolt szabadrúgásból, már a 10. percben megszerezte a vezetést, majd a második uruguayi lövés, Laxalté is utat talált Akinfejev kapujába.
Mivel a játékvezető Szmolnyikovot kiállította a 36. percben eldőlt a meccs. Csak annyi kérdés maradt, növeli-e a különbséget a dél-amerikai csapat, vagy sem. Cavani válaszolt igennel a hosszabbításban, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.
Rudríguez bombáját ujjbeggyel hárítja szögletre Akinfejev óriási bravúrral. A szögletet Godin fejeli, az orosz kapus újra bravúrral hárít, de Cavani lecsap rá és közelről a hálóba kotorja a labdát. Ez volt a 44. gólja a válogatottban. Ezen a vb-n az első gólja volt.
Oroszország elszenvedte első vereségét, miközben Uruguay mindhárom találkozóját megnyerte úgy, hogy gólt sem kapott, ellenben ötöt rúgott. Ugyanakkor mindkét csapat elégedett lehet, hiszen a legjobb 16 közé jutottak.

A nyolcaddöntős Uruguay negyedszer nyerte meg mindegyik csoportmérkőzését a labdarúgó-világbajnokságok történetében, de először úgy, hogy háromszor kellett pályára lépnie.
Az oroszországi vb-n Egyiptomot és Szaúd-Arábiát 1-0-ra, a hazai válogatottat pedig 3-0-ra verte. Ötödször fordult elő, hogy kapott gól nélkül jutott túl a csoportszakaszon, korábban ez 1930-ban, 1950-ben, 1954-ben és 2010-ben fordult elő. Luís Suárez hetedszer talált a kapuba vb-n, így már csak egy góllal van lemaradva az uruguayi rekordertől, az 1950-es években remeklő Óscar Mígueztől.
Az oroszok elleni, hétfői mérkőzés végeredményét beállító Edinson Cavani a második uruguayi futballista, aki három világbajnokságon is gólt szerzett. Az első - a szamarai összecsapáson ugyancsak eredményes - Suárez, akinek az a bravúr néhány nappal korábban, a szaúdiak ellen jött össze.
A 3-0-val vb-története legsúlyosabb vereségét mérte a szovjet/orosz válogatottra Uruguay. Gyenyisz Cserisev az első orosz öngólos a vb-ken, a mostani tornán pedig az övé már a hatodik volt, ami az 1998-as, franciaországi csúcs beállítása.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ronaldót nem szabadott kiállítani V.B 2018
  2018-06-26 09:15:16, kedd
 
  Kihagyott büntetőjét újra kellett volna rúgatni.
Megy a balhé, de az egyik legnevesebb magyar játékvezető tiszta vizet öntött a pohárba.
Az Origo érte utol Bede Ferencet, az egyik legnevesebb honi játékvezetőt, aki az Irán-Portugália vb-találkozó (1-1) vitatott eseményeit elemezte.
Ütött Ronaldo? Ki kellett volna állítani?
- Cristiano Ronaldo csak át akarta húzni magát az esetnél az iráni játékoson, így maximum felelőtlen kézhasználatról beszélhetünk. Semmiképpen nem volt durva szabálytalanság, nem veszélyeztette az ellenfele testi épségét - mondta Bede. A játékvezető hozzátette már az is érthetetlen számára, hogy miért jelezték a játékvezetőnek, hogy használja a videóbírót, mert piros lapot érő eset történt.
...... .....



- Csak halkan jegyzem meg, hogy a két éve megerősített szabályváltoztatás alapján a kihagyott büntetőt újra kellett volna rúgatnia a játékvezetőnek, és sárga lapot adnia, mivel az iráni kapus előreugrott a lövés előtt - mondta Bede a lapnak. Ronaldo gyengén lőtte a tizenegyest, nem is ment be.
Itt tudod megnézni. Link

-: 2018. jún. 25. videós összefoglaló Link

- Irán kapusa - Ki gondolta volna ezt néhány évvel ezelőtt, amikor Beiranvand hajléktalanként élte mindennapjait? Talán csak ő maga. A The Guardian írása szerint a válogatott hálóőr ugyanis szegény családból származik, szülei nomád életmódot éltek és állatok tartásával foglalkoztak. Alireza már gyermekkora óta profi labdarúgó akart lenni, ám édesapja hallani sem akart erről, megtiltotta neki, hogy edzésre járjon. Ezért Alireza tizennégy évesen úgy döntött, hogy megszökik otthonról, egészen Teheránig ment, ahol eleinte hajléktalan volt. Később ruhagyárban és autómosóban kezdett dolgozni, de utcaseprőként is tevékenykedett, miközben fővárosi csapatoknál igyekezett elhelyezkedni. Az iráni játékos tizennyolc évesen mutatkozott be az élvonalban a Naft Teheránnál, három évvel később pedig már a válogatottban is debütált.
A kétszeres bajnok kapus páratlanul nehéz utat járt be, hétfő este pedig valószínűleg eddigi karrierje csúcspontjához ért, amikor kivédte az ötszörös aranylabdás Ronaldo büntetőjét

...... ..........


 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Messi - mindenki tőle várja a csodát. V.B. 2018
  2018-06-26 08:52:20, kedd
 
  Ma este is főszereplők lehetnek, de amíg Musának már idén is van két gólja, addig Messi egyelőre gól nélkül áll, és úgy tűnik, óriási teherként nehezedik vár. Leo jól van, de ő is frusztrált, ahogy mindenki, hiszen nem úgy mentek eddig a dolgaink, ahogy szerettük volna. A frusztráltság mellett az elszántság is dolgozik benne, hogy a javunkra fordítsa a mostani helyzetet, és hogy egy másik arcát mutassa, mint amit az első két találkozón láthattak tőle" - magyarázta az argentin válogatottban csak Kisfőnöknek becézett Javier Mascherano, akinek talán ez az utolsó lehetősége, hogy gurítson egy nagyot a válogatottal.
Hogy aztán a nagy fogadkozásból mi lesz, azt majd meglátjuk, mindenesetre az sem biztos, hogy egy győzelem elég Argentínának, mert ha Izland is nyer a már továbbjutott Horvátország ellen, akkor a gólkülönbség dönt majd, márpedig a horvátok elleni 0-3 miatt ebben a mutatóban elég gyengén állnak a dél-amerikaiak.
Nem túlzás, ha azt írjuk, egy ország imádkozik majd, hogy Messi a Barcában látott formáját hozza, és a többiek is képesek legyenek felnőni mellé.
- Előző években: A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott, és akkor is az utolsó körben, de akkor Argentína számára már csak az volt a kérdés, hogy csoportelsőként megy-e tovább. Akkor 3-2 lett a vége a kétszeres világbajnoknak, az egyik oldalon Lionel Messi, a másik oldalon Ahmed Musa duplázott
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Kegyetlen tíz percbe torkollott a vb unalmas hétfője
  2018-06-26 08:43:15, kedd
 
  Részletek itt olvashatók Link  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.